beste gezichtsbruiner

Beste gezichtsbruiner 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste gezichtsbruiner? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Bruiningslampen voor het gezicht zijn erg praktisch en zeer handig in gebruik. Ze zorgen ervoor dat je een prachtige, egale bruine teint krijg vanuit je eigen huis, het hele jaar door. Het is ook ideaal voor mensen waarvan het gezicht altijd minder bruin wordt dan het lichaam of voor mensen die in de winter geen zin hebben om het hele hele lichaam te bruinen onder de zonnebank, omdat dit toch voor het grootste deel bedekt is met kleding.

Al met al is een gezichtsbruiner dus een ideaal apparaat om in huis te hebben. Met zoveel verschillende opties op de markt, kan het echter lastig zijn om de juiste keuze te maken. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste gezichtsbruiner van dit moment. Daar zijn 5 toppers uitgekomen in verschillende prijsklasse.

Lees gauw verder om de beste gezichtsbruiner voor jou te ontdekken!

Beste gezichtsbruiner 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste gezichtsbruiner van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwalitiet, veiligheid, gebruikersgemak en klanten beoordelingen. Ook hebben we rekening gehouden met verschillende budgetten. 

Bekijk de apparaten, lees de omschrijvingen door, bestudeer eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste gezichtsbruiner voor jou uit!

1. BBWC Rubino 93131 Gezichtsbruiner Huidverjonging

BBWC Rubino 93131 Gezichtsbruiner Huidverjonging

Ben jij opzoek naar een multifunctioneel apparaat, dat je bruin maakt en tegelijkertijd zorgt voor een verbeterde huidgezondheid? Dan is dit zonder twijfel de beste gezichtsbruinen voor jou. De BBWC Rubino 93131 is een 12 x 15 Watt sterke gezichtsbruiner met wel zeer unieke lampen. Het is niet alleen een gezichtsbruiner, maar veel meer dan dat! 

De Rubino 15 Watt lampen zijn de lamp van de toekomst. De lamp combineert namelijk UV-, collageen- en infraroodlicht en kan een verbeterd bruiningsresultaat opleveren van wel 50% ten opzichte van traditionele lampen. Dat alles terwijl de huid zacht en soepel blijft.

Met de Rubino lampen is het gelukt om een perfect gebalanceerd spectrum van UV en rood licht te combineren in één lamp. Met als resultaat een zachtere huid en een mooie bruining. Het rode licht spectrum zorgt onder andere voor het beter verdragen van UV en geeft een “Feel Good” ervaring tijdens het gebruik. Dat maakt deze lamp ook zo uniek in vergelijking met traditionele bruiningslampen.

Dit is de meest prijzige gezichtsbruiner in deze lijst, maar ook de meest veelzijdige. Dit is het enige apparaat dat naast het bruiningseffect, nog veel voordelen heeft dankzij het collageen- en infraroodlicht.

Hier volgen de belangrijkste voordelen van deze gezichtsbruiner:

  • Duidelijk verbeterde directe pigmentering van de huid tot wel 50%
  • Geleidelijker bruiningsproces
  • Het bruiningsresultaat is mooier en blijft veel langer zichtbaar
  • Geeft een glad en fris gevoel van de huid na gebruik
  • Geeft een verhoogd vitamine effect
  • Biedt bescherming van cellen tegen vrije radicalen die o.a. huidveroudering veroorzaken
  • Activeert de stofwisseling van de huid
  • Activeert de zuurstoftoevoer naar de huid
  • Een hoge “feel good” factor

Deze gezichtsbruiner werkt zowel op de voor- als de zijkanten van het gezicht optimaal. Verder beschikt dit apparaat over een digitale timer en een automatisch uitschakeling na 30 minuten. De gezichtsbruiner wordt geleverd met 2 zonnebankbrilletjes.

2. Hapro HB404 HPA Gezichtsbruiner + Aftersun 

Deze luxe gezichtsbruiner behoort ook zonder twijfel in deze top 5. Met deze bruiningslamp krijg je een perfecte egaal bruin gezicht en schouders. Dit half-body solarium met een bruiningsgebied van 40 x 60 cm heeft een krachtige hogedruklamp voor snelle en natuurlijkere bruiningsresultaten. De krachtige lamp van 400 W zorgt voor hoge prestaties en snelle resultaten.

Verder is deze gezichtsbruiner zeer handig in gebruik. Met de ingebouwde afstandsmeter kun je de bruiningsafstand bepalen. Het apparaat is compact, licht en altijd direct klaar om te gebruiken. Het enige wat je hoeft de doen is het stekker in het stopcontact steken. Verder is het eenvoudig op te bergen door de snoerwikkelaar. Dankzij de handgreep kun je het apparaat ook handig meenemen.

Beste gezichtsbruiner onder de 300,-

3. BBWC gezichtsbruiner 9212

BBWC gezichtsbruiner 9212

Als je opzoek bent naar de beste gezichtsbruiner is dit ook een zeer goede keuze. Deze bruiningslamp heeft zeer veel power door 12 lampen van 15W en door de constructie met openklappende delen bereik je met dit apparaat ook een uitstekende zijbruining. Het is een slagvast ABS vervaardigd apparaat met een fraaie en bovenal functionele vormgeving.

Het apparaat is voorzien van elektronische VSA waardoor de lampen bij inschakeling gelijk oplichten en niet eerst flikkeren. Dit betekent een veel langere levensduur van de lampen. Het apparaat schakelt zichzelf automatisch uit of gaat uit wanneer je hem dichtklapt. Verder heeft de gezichtsbruiner een 30-minuten timer en wordt deze geleverd met 2 beschermbrilletjes.

Beste gezichtsbruiner onder de 150,-

4. Danstar Summer Glow HB 175 Gezichtsbruiner 

De Summer Glow HB 175 gezichtsbruiner van Danstar, zorgt ervoor dat je gezicht het hele jaar door een prachtige zomerse teint heeft. Het apparaat is lichtgewicht en compact, waardoor je deze gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. De gezichtsbruiner wordt geleverd met een zonnebank bril zodat je je ogen kunt beschermen.

De gezichtsbruiner bestaat uit 4 lampen van 15 Watt en een ingebouwd Strict Reflector systeem. Dit zorgt voor extra lichtintensiteit zodat je het beste bruiningsresultaat krijgt. Verder beschikt het apparaat uit een timer van 60 minuten.

5. Hapro Summer Glow HB 175 gezichtsbruiner

Hapro Summer Glow HB 175 gezichtsbruiner

Met deze stijlvolle gezichtsbruiner van Hapro kun je heerlijk genieten van de zon in je eigen huis. Het apparaat zorgt ervoor dat je op een verantwoordelijke manier een mooie bruine teint krijgt. De 4 x 15 Watt lampen zijn voorzien van een reflector-systeem voor extra lichtintensiteit. Daarnaast is deze gezichtsbruiner uitgerust met een sessie-geheugen voor twee personen en een timer.

Om ervoor te zorgen dat je ogen goed beschermd blijven, worden er twee UV-beschermingsbrilletjes meegeleverd. Dankzij de lange snoerlengte van 2,8 meter kun je de zelfbruiner op veel plaatsen neerzetten, zonder dat je per se pal naast een stopcontact hoeft te zitten.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste gezichtsbruiner

In je zoektocht naar de beste gezichtsbruiner zijn er een aantal factoren om in overweging te nemen. Hier volgen de belangrijkste dingen om naar te kijken:

Type lamp

Er zijn verschillende type gezichtsbruiners. De meeste zijn speciaal ontwikkelt om enkel je gezicht te bruinen en doen niets anders. Er zijn echter ook combinatielampen zoals nummer 1 in de ‘Beste gezichtsbruiner top 5’. Dit apparaat zorgt naast voor een mooie bruine teint, ook voor andere huid voordelen, zoals het tegengaan van veroudering en het verzorgen van de huid. Dit is te danken aan het infraroodlicht wat gebruikt wordt. Als je opzoek bent naar deze geweldige resultaten is dit waarschijnlijk de beste gezichtsbruiner voor jou. Omdat deze gezichtsbruiner echter multifunctioneel is, zit er ook en hoger prijskaartje aan. Als je enkel opzoek bent naar een lamp die je gezicht mooi bruin maakt, dan zijn de andere gezichtsbruiners misschien beter voor jou.

Het is ook belangrijk om naar de grootte van de gezichtsbruiner te kijken. Wil je enkel je gezicht bruinen, of wil je dat je hals, decolleté en schouders ook meegenomen worden? Denk ook aan de zijkanten van je gezicht. Sommige gezichtsbruiners hebben een constructie met openklappende delen, waardoor de zijkanten van je gezicht ook perfect gebruind worden. Als dit belangrijk voor je is zijn nummer 1 en nummer 3 in de lijst geweldige opties voor jou.

Power

Er zijn zoveel soorten bruiningslampen met verschillende UV-lichtbereiken. Het is bekend dat de bruiningslampen die worden gebruikt voor gezichtszones een laag vermogen moeten hebben, omdat dit een gevoelig gebied is dat gemakkelijk verbrand kan raken.

Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat bruiningslampen verschillende power rangers hebben. Ten eerste is het het aantal bruiningslampen. Hoe meer lamp een zonnebanklamp heeft, hoe krachtiger deze is. Ten tweede is het de golflengte van het gebruikte UV-licht.

De effectiviteit van een gezichtsbruiner hangt dus af van het aantal lampen met ultraviolet licht op het apparaat. Voor een gelijkmatige en kwalitatieve bruine kleur die snel en lang aanhoudt, is hoe meer hoe beter. Vanaf de 105 Watt heb je de beste bruiningsresultaten. Zoals je ziet in de top 5 hierboven zijn nummer 1, 2 en 3 dus erg krachtig en effectief. Nummer 4 en 5 zijn zijn natuurlijk ook effectief, maar ze werken niet zo snel en krachtig als de andere drie apparaten. Die zie je ook terug in het prijsverschil. Ze hebben minder lampen en een lagere wattage.

Opties en ontwerp

Verschillende gezichtsbruiners bieden verschillende opties en hebben verschillende ontwerpen. Het is echter altijd noodzakelijk om te kiezen voor apparaten die een timer hebben om de duur van de sessies te programmeren, met daarnaast een hoorbaar alarm om te waarschuwen voor het einde van de sessie. Dit vermindert het risico op brandwonden wanneer je bijvoorbeeld perongeluk in slaap valt of niet goed oplet. 

Een automatische uitschakeling wordt ook aanbevolen om er zeker van te zijn dat het apparaat zichzelf uitschakelt in het geval dat jij het vergeet. Dit is veilig en energiebesparend. De gezichtsbruiners in onze lijst bevatten allemaal deze twee belangrijke functies.

Wanneer je de beste gezichtsbruiner voor jou uitkiest, is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar het ontwerp. Ga bij voorkeur voor een compact ontwerp die je gemakkelijk overal neer kunt zetten en eventueel mee kunt nemen. De kleur kan voor jou misschien ook een factor zijn om te overwegen.

Garantie

Het is ook belangrijk om naar de garantie van een apparaat te kijken. Als je een apparaat van hoge kwaliteit hebt, zal deze niet snel kapot gaat, maar voor de zekerheid is het altijd fijn om garantie te hebben. Alle 5 de gezichtsbruiners in onze lijst hebben 2 jaar fabrieksgarantie.

Klanten beoordelingen

Om de beste gezichtsbruiner voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

beste gezichtsbruiners

Veelgestelde vragen over gezichtsbruiners

– Werken gezichtsbruiners?

Ja, gezichtsbruinings lampen zijn zeer efficiënt om je een bruine teint te geven. Dit komt omdat UV-lampen helpen bij het produceren van UV-straling, wat leidt tot een verhoging van de melanineproductie (net zoals wanneer je in de zon ligt). En aangezien je huidpigment een gevolg is van het melaninegehalte in je huid, wordt je huid bruin als je een hoge melanineproductie hebt.

– Is het veilig om een gezichtsbruiner te gebruiken?

Ja de meeste gezichtsbruiners zijn een geweldige en snelle manier om een mooi, egaal bruin gezicht te krijgen. Dit is geweldig in de winter en wanneer je gewoon geen zin hebt om je hele lichaam te bruinen onder een zonnebank. Het wordt echter niet aangeraden om het apparaat overmatig te gebruiken, net zoals je dit niet met een zonnebank zou moeten doen, of in de echte zon. Als je het echter verantwoord en met mate gebruikt hoef je je geen zorgen te maken. De meeste gezichtslampen hebben UV-filters om ervoor te zorgen dat je huid goed beschermd is.

– Hoe kan ik sneller bruin worden met een gezichtsbruiner?

Er zijn veel methoden om je bruiningsproces te versnellen, waaronder: meer bruiningslampen gebruiken, een kwaliteitslamp kiezen en een bruiningsversnellende zonnebankcrème gebruiken (bekijk hier de beste). Je moet echter wel voorzichtig zijn bij het zo snel mogelijk bruin willen worden, omdat zonnelampen je huid kunnen verbranden als je ze niet voorzichtig gebruikt.

– Is er een standaard UVA- en UVB-verhouding voor bruiningslampen?

Omdat het doel van van gezichtsbruiners is om het natuurlijke zonlicht na te bootsen, volgen ze de juiste ratio van UVA en UVB. Dit is 95% UVA en 5% UVB. Er zijn echter enkele producten die deze verhouding niet volgen. Als de fabrikant snellere bruiningsresultaten wil leveren, kan hij het UVB-percentage wat verhogen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *