Beste gember capsules

Beste gember capsules: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste gember capsules? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Als je dit geweldige ingrediënt nog niet hebt ontdekt, laten we je in dit artikel zien waarom je gember in je dagelijkse voeding zou moeten introduceren en wat de beste gember capsules zijn, omdat gember veel voordelen heeft voor zowel je fysieke als mentale gezondheid.

Gember, afkomstig uit China, bevat gingerol, een krachtige medicinale plant. Het zit boordevol bioactieve stoffen die verlichting en mogelijke verbetering kunnen bieden voor verschillende gezondheidsproblemen.

Zo wordt het gebruikt om indigestie, maagklachten, ochtendmisselijkheid, misselijkheid, zeeziekte en zelfs verkoudheid en griep te helpen behandelen. Gember kan ook helpen bij gewrichtspijn en ontstekingsvermindering. Het is zelfs bekend dat de ontstekingsremmende eigenschappen mensen met artrose helpen. Gember is er in verschillende vormen, van vers, gedroogd, in poedervorm, extracten, oliën en supplementen.

Niet elk gember supplement is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen, voordat je zomaar wat aanschaft. Om je te helpen bij het vinden van de beste gember capsules, hebben we de hele markt afgespeurd. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste gember capsules voor jou te ontdekken!

5x de beste gember capsules

We zijn opzoek gegaan naar de beste gember capsules en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste gember capsules voor jou uit!

1. Mattisson Biologische Gember

Mattisson Biologische Gember

Als je opzoek bent naar de beste gember capsules, dan is Mattisson een geweldige optie om voor te gaan. Mattisson Healthcare is al 20 jaar de specialist op gebied van gezonde voeding en supplementen. Dit supplement is helemaal puur en biologisch en bevat de juiste dosis gember.

Gember wordt gewonnen uit de wortel van de gemberplant. Het is een specerij met een krachtige verwarmende smaak die goed tot zijn recht komt in verschillende gerechten. Gember is te consumeren in verschillende vormen puur, als poeder, als supplement, als siroop en gekonfijt met suiker. Dit gember supplement zal je snel alle voordelen bieden van dit geweldige ingrediënt.

De aanbevolen dosering is 1 keer per dag 1 capsule met water innemen. Het is belangrijk om het supplement koel, droog en afgesloten te bewaren.

2. Swanson Full Spectrum Ginger & Turmeric

swanson gember supplement

Een ander geweldig gember is deze optie van Swanson. Het hoogwaardige supplement bevat niet alleen ginger, maar ook kurkuma, wat een top combinatie is voor velen gezondheidsvoordelen. Het bevat om precies te zijn 300 mg gember per capsule en 300 mg kurkuma per capsule.

De aanbevolen dosering is één tot tweemaal per dag een capsule met water innemen. Op de producten van Swanson staat de MFG date gedrukt, dit is de datum waarop het product gemaakt en verpakt is. De THT datum is 2 jaar later.

Swanson is een voorloper op de markt van vitamines en mineralen. Ze hebben een extreem groot assortiment met alleen maar toppproducten voor de allerbeste prijs. Swanson bestaat inmiddels 45 jaar en is gestart door één man. Deze man had een droom; Gezondheid de wereld in brengen en inmiddels zijn ze daar nog steeds mee bezig bij Swanson. Het is een echt familiebedrijf, kwalitatief, hoogwaardig en service staan hoog in het vaandel. Ze werken met de beste ingrediënten, met de juiste garanties en goede werkomstandigheden.

3. Healthy Vitamins Gember Extract

gember extract

Het merk Healthy Vitamins is ook een top keuze om voor te gaan, voor welk supplement dan ook. Dit gember extract is daar geen uitzondering op. 

Gember wordt naast voor het smakelijk maken van gerechten, ook veel gebruikt om de spijsvertering, het hart en de bloedvaten te ondersteunen. Ook is het geweldig voor het immuunsysteem. De gember capsules van vitaminesperpost.nl bevatten maar liefst 400 mg gemberpoeder. Bovendien is het supplement geschikt voor vegetariërs. 

Bij vitmainesperpost.nl ontvangt ja altijd 30% korting bij het kopen van 4 verpakkingen, dus als je even vooruit wilt met je gember capsules, dan krijg je een flinke korting. Verder past het pakket door de standaard brievenbus en is de bezorging snel en gratis binnen Nederland.

4. Wapiti Antimetil Gember Tabletten

Wapiti Antimetil Gember Tabletten

Dit zijn geen gembercapsules, maar tabletten, maar ze doen zeker niet onder aan de andere opties in ons lijstje! Als je dus opzoek bent naar de beste gember tabletten, of gewoon een van de beste gember supplementen, dan is dit een uitstekende keuze.

Wapiti Antimetil Gember Tabletten is een voedingssupplement op basis van gestandaardiseerd gember extract dat 10x meer geconcentreerd is dan traditioneel gemberpoeder. Dit voedingssupplement ondersteunt de gezonde spijsvertering en draagt bij aan normale maag- en darmfuncties. Daarnaast is het ook goed tegen misselijkheid en overmatig overgeven tijdens de zwangerschap.

Ook bij andere oorzaken van misselijkheid zoals medicijngebruik, reisziekte, stress en een ander eetpatroon en/of voeding brengt Wapiti Antimetil de maag tot rust. Gember zorgt voor een snellere maaglediging en bevordert een rustige spijsvertering. Daarnaast verlicht het ook darmkrampen.

De aanbevolen dosering is als volgt:

  • Kinderen 3-5 jaar: 1 tablet, 1 tot 2 maal per dag.
  • Kinderen 6-11 jaar: 1 tablet, 1 tot 4 maal per dag.
  • Volwassenen: 2 tabletten, 1 tot 4 maal per dag.
  • Zwangere vrouwen: 1 tablet ‘s morgens en ‘s middags.

5. Vitotaal Gember

Vitotaal Gember

En dan de laatste, maar zeker niet de minste optie: De gember capsules van Vitotaal. Ook dit supplement werkt uiteraard maag versterkend, ook op reis en tijdens de zwangerschap. Verder ontspant het het hoofd en is het goed voor de bloedcirculatie.

Vitotaal Gember is een plantaardig middel, van hele hoge kwaliteit. Het bevat geen chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur-, geur- en smaakstoffen of conserveermiddelen. Het supplement bevat 335 mg van een combinatie poeder en extract van de wortelstok van Gember (Zingiber officinale) met minimaal 4 % essentiële olie; siliciumdioxide. 

De capsule zelf is ook volledig plantaardig, gemaakt van hypromellose. Dit supplement is dan ook geschikt voor vegeatriërs en veganisten.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste gember capsules

Wanneer je opzoek bent naar de beste gember capsules zijn er een aantal factoren om goed rekening mee te houden. Hieronder volgen de belangrijkste zaken om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Ingrediënten

Het eerste om naar te kijken, wanneer je opzoek bent naar de beste gember capsules, zijn de ingrediënten. Allereerst wil je natuurlijk dat er genoeg gember in het supplement zit en dat dit het hoofdingrediënt is. Let ook op de eventuele andere ingrediënten in het supplement. Sommige supplementen hebben bijvoorbeeld een geweldige mix van gember en kurkuma voor nog meer gezondheidsvoordelen (zie bijv nummer 2 in onze lijst.

Let ook op ingrediënten die je juist niet terug wilt zien in een supplement, zoals chemicaliën. Je kunt daarom het beste gaan voor een zo natuurlijk mogelijk product van hoogwaardige kwaliteit. Alle opties in onze lijst zijn geweldige keuzes.

– Dosering

Het is ook belangrijk om op de dosering te letten. Zoals je ziet hebben alle bovenstaande gembersupplementen een verschillende dosering per capsule. Je hebt die informatie nodig om een ​​betere prijsvergelijking tussen hen te maken. In veel gevallen zal dit een hoger prijskaartje verklaren voor sommige producten die een sterkere dosis in elke portie bieden.

Het algemene advies is om een ​​paar keer per dag 170 mg tot 1.000 mg te nemen. Voor de beste resultaten adviseren we een dosis van minimaal ongeveer 250 tot 2300 per dag. Als je echter maagproblemen of een aanzienlijke gewrichtsontsteking hebt, moet je de dosis geleidelijk verhogen om aan je behoeften te voldoen.

– Soorten gemberverwerking

De bovenstaande lijst met producten bevat zowel extract- als poedervormen van gemberwortel. Extracten hebben meestal een gestandaardiseerde concentratie, maar ze vereisen meer verwerking en zijn meestal duurder. Ik kon geen bewijs vinden om te suggereren dat een extract of poeder beter voor je is, dus daar zou ik me niet al te veel zorgen over maken.

Het andere dat we nog willen noemen, is dat sommige mensen de gemoedsrust waarderen die gepaard gaat met gecertificeerde biologische gemberwortelcapsules. Als je echter bij een vertrouwde fabrikant koopt, zou je nog steeds geweldige kwaliteit moeten krijgen met niet-biologische gembersupplementen.

– Klanten beoordelingen

Een andere factor om naar te kijken, tijdens je zoektocht naar de beste gember capsules, zijn de klanten beoordelingen. Door te gaan voor een supplement met hoge beoordelingen, is de kans groot dat ook jij blij zult zijn met het supplement. Andersom wil je natuurlijk niet gaan voor een supplement met lage beoordelingen. Lees ook altijd meerdere beoordelingen door om een goede indruk te krijgen.

Tijdens ons onderzoek naar de beste gember supplementen hebben we ook zorgvuldig gekeken naar de klanten beoordelingen. Op deze manier weet je zeker dat je een supplement van hoge kwaliteit neemt, voor welke optie je ook gaat.

beste gember supplementen

Veelgestelde vragen over gember capsules

Hopelijk heb je bij deze de beste gember capsules voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is gember?

Gember is een bloeiende plant die nauw verwant is aan kurkuma en kardemom. De ondergrondse stengel, of wortelstok, van de gemberplant is algemeen bekend als de gemberwortel en staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen.

Gember wordt al duizenden jaren over de hele wereld gebruikt als een natuurlijke remedie vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. In feite hebben oude Chinese, Romeinse, Griekse, Arabische en Sanskriet teksten het gebruik van deze specerij gedocumenteerd om de algemene gezondheid en het welzijn te helpen verbeteren.

Van het bestrijden van infecties tot het verlagen van cholesterol, het verbeteren van gewichtsverlies en het tegengaan van spijsverteringsproblemen, het is duidelijk dat het toevoegen van gemberwortel aan je dieet een krachtig effect op de gezondheid kan hebben.

– Zijn gembersupplementen net zo goed als verse gember?

Gember supplementen en verse gember zijn beide geweldige. Het voordeel van gember supplementen is echter dat je een hogere dosering hebt en dat je ze gemakkelijk kunt innemen. Niet iedereen houdt van de pittige smaak van gember, en meerdere kopjes thee per dag zetten is niet handig, dus de meesten geven er de voorkeur aan om ze in capsulevorm te nemen.

– Hoeveel gember moet je dagelijks nemen?

We raden je aan om ernaar te streven om dagelijks ten minste 300 mg gemberextract te nemen. Dit is gebaseerd op medische aanbevelingen. Als je een bepaalde aandoening hebt, zoals gewrichtspijn of maagproblemen dan heb je mogelijk een hogere dosering nodig. Overleg eventueel met je huisarts wat de beste dosering voor jou is.

– Waarom zou ik een ​​gembersupplement nemen?

Als je last hebt van spijsverteringsproblemen, ochtendmisselijkheid, maagklachten, reisziekte en indigestie, kan gember heel goed helpen om misselijkheid tegen te gaan en je pijn te verzachten. Het eten van verse gember is ideaal omdat de gemberwortel de meeste voedingsstoffen bevat en rauw het lekkerst is. Veel mensen houden misschien niet van de smaak van verse gember, dus in dit geval is een supplement ideaal. Ook krijg je met een supplement vaak meteen een hogere dosis.

Bij ontstekingen en gewrichtspijn kan een gember supplement ook helpen. Het is bekend dat een gembersupplement dat ook kurkuma bevat effectiever is. Hoewel gember meestal veilig is, kan het milde bijwerkingen veroorzaken, zoals brandend maagzuur, maagklachten en diarree. In de meeste gevallen zul je hier echter geen last van hebben.

– Wat zijn de voordelen van gember / van een gember supplement?

Gember en het nemen van een gember supplement kan veel voordelen hebben voor je gezondheid.

1. Helpt bij de behandeling van misselijkheid

Van oudsher wordt gember al gebruikt als een natuurlijke remedie tegen zeeziekte en ochtendmisselijkheid. Het is misschien zelfs wel het meest bekend om zijn vermogen om misselijkheid en braken te behandelen.

2. Bestrijdt schimmelinfecties

Schimmelinfecties veroorzaken een breed scala aan aandoeningen, van schimmelinfecties tot jeuk en voetschimmel. Gelukkig helpt gember ziekteverwekkende schimmels te doden vanwege de krachtige schimmelwerende eigenschappen.

3. Beschermt tegen maagzweren

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat gember de vorming van maagzweren kan helpen voorkomen, dit zijn pijnlijke zweren die zich in het slijmvlies van de maag vormen en symptomen veroorzaken zoals indigestie, vermoeidheid, brandend maagzuur en buikpijn.

4. Verlicht menstruatiepijn

Veel vrouwen hebben tijdens de menstruatie last van symptomen zoals pijn, menstruatiekrampen (dysmenorroe) en hoofdpijn. Terwijl sommigen vrouwen medicijnen gebruiken om symptomen te verlichten, kunnen natuurlijke behandelingen zoals gember net zo nuttig zijn bij het verlichten van menstruatiepijn.

5. Kan de groei van kanker remmen

Een van de meest indrukwekkende effecten van gember zijn de kankerbestrijdende eigenschappen dankzij de aanwezigheid van een krachtige verbinding genaamd 6-gingerol. Deze stof heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

6. Kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het bestrijden van obesitas

Gember kan helpen bij het bevorderen van een normale bloedsuikerspiegel. Dat betekent dat het nuttig kan zijn voor het verminderen van negatieve symptomen die gepaard gaan met hoge bloedglucosewaarden, zoals frequent urineren, hoofdpijn (inclusief migraine) en verhoogde dorst.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *