beste gellak

Beste gellak 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste gellak voor thuis? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Waarom zou je een manicure in een salon laten doen, als je het net zo goed thuis zelf kan doen? Het enige wat je nodig hebt is de juiste tools. Het bezitten van de beste gellak valt daar natuurlijk ook onder. Als je eenmal door hebt hoe het werkt, wil je nooit meer anders. Het bespaard je niet alleen tijd, maar ook nog eens heel veel geld.

Niet elke gellak is echter van dezelfde kwaliteit gemaakt, dus het is verstandig dat je opzoek bent naar de beste gellak. Om je te helpen hebben we en lijst samengesteld met 5 top merken op het gebied van gellak. De meeste van deze opties bestaan uit gellakjes die je moet uitharden met een UV- of LED lamp, maar er is ook één optie waarbij dat niet nodig is (nummer 4 in de lijst).

Alle van de onderstaande artikelen zijn in veel verschillende kleuren te bestellen, zodat er altijd de perfecte kleur/kleuren voor jou tussen zitten.

Lees gauw verder om de beste gellak voor jou te ontdekken!

Beste gellak 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste gellak van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en klanten beoordelingen. Alle onderstaande opties zijn in veel verschillende kleuren te bestellen.

Bekijk de afbeeldingen, lees de omschrijvingen, vergelijk eventueel beoordelingen en kies op basis daarvan de beste gellak voor jou uit!

1. De Sera Gellak 6-delige Set

De Sera Gellak 6-delige Set

Als je opzoek bent naar salonkwaliteit gellak, dan is dit waarschijnlijk de beste gellak voor jou! De Sera heeft een prachtige gel nagellak set samengesteld, bestaande uit zes ‘nude’ kleuren.

De kleuren van de gellak van De Sera zijn samengesteld door een professional. Zo hoef jij niet meer te bedenken welke kleuren momenteel hip en trendy zijn. Deze gellak set bestaat uit zes neutrale kleuren nagellak, oftewel de nude kleuren. Bijvoorbeeld nude pink, brown of caramel. Deze neutrale maar mooie kleuren van de gellak geven je nagels een prachtige uitstraling.

De Sera staat voor topkwaliteit. Op deze manier kun je jezelf thuis een manicure geven die er net zo uit komt te zien als wanneer je het in een nagelsalon zou doen. Alle gel nagellak van De Sera hebben heldere kleuren, een goede dekking en blijven zo’n twee weken zitten, wanneer het met een ‘De Sera lamp’ of andere kwalitatieve gellak lamp wordt aangebracht.

Naast gellak heb je voor het aanbrengen van de kleur een primer, base en top coat nodig. Als je deze nog niet hebt, kun je die in dit artikel ook handig bestellen. Op nummer 5 in de ‘Beste gellak top 5’ vind je namelijk een 3-delige set: De Sera Primer, Base & Topcoat.

De Gellak van De Sera is in ontzettend veel losse kleuren te bestellen, evenals in sommige kleuren sets. Dit is de Nude Editon set. Andere kleuren setjes die ze aanbieden zijn: Pastel Edition, Neon Edition, Dark Edition, Pink Edition, Metallic Edition en Most Wanted Edition. Wanneer je op de button hieronder klikt kun je al deze kleuren zien en bestellen. 

2. Méanail Cruelty Free Gel nagellak 

best gelnagellak

Een ander zeer hoogwaardig en professionele merk op het gebied van gellak is Méanail. Alle gellakken van Méanail zijn van de hoogste kwaliteit en goedgekeurd door PETA ( People for the Ethical Treatment of Animals) en worden niet getest op dieren.

In de doos vind je 6 gellakjes van 8ml: Cupcake, Corail, Rose Fluo, Rose, Blush, Rose Pastel.  Het team van experts heeft een gellak samengesteld van salonkwaliteit zo geniet je ruim twee weken van perfecte nagels met een mooie glans.

Een gellak breng je aan met een Primer, Base Coat, Top Coat en een goede UV / Led lamp om de gellak uit te harden.

Deze kleurenset heet ‘Multi’, andere kleurensets van dit merk zijn: Amber, Caramel, Multi Summer, Nude, Original, Paars, Pastel en Rood.

3. SensatioNail Gel Polish

SensatioNail Gel Polish

Met meer dan 600 zeer positieve klanten beoordelingen, weet je zeker dat je met de Sensationail Gellak ook een top product in handen hebt.

Met Sensationail heb je binnen een handomdraai een perfect gelakte manicure waar je twee weken lang van kan genieten. De Sensationail gel nagellak in combinatie met een kwalitatieve LED-lamp voorkomt het chippen van nagellak en heeft een zeer snelle droogheid. Dus je nagels lakken en meteen weer door gaan met waar je mee bezig was in plaats van lang wachten tot je nagellak echt uitgehard is en niet meer beschadigd.

Sensationail Gel Nagellak is verkrijbaar in meer dan 30 trendy kleuren. Zo heb je voor iedere gelegenheid een passende kleur nagellak. Wanneer je op de button hieronder klikt, kun je al deze kleuren bekijken en bestellen.

4. Essie Gel Couture Gel nagellak 

beste nagellak gel

Essie heeft ook een lijn met gellakjes uitgebracht. Deze gellak is echter anders dan de andere gellakjes in deze lijst. De gellak van Essie gebruik je namelijk zonder dat deze uitgehard hoeft te worden met een LED- of UV-lamp. Je brengt simpelweg de nagellak aan en vervolgens een glanzende top coat.

Doordat deze nagellak niet verhard wordt met een gellak lamp, blijft deze minder lang zitten dan de andere opties in deze top 5. Echter blijft deze gel nagellak wel langer zitten dan een ‘gewone nagellak’ Hij heeft minder afbladdering en vervaagt niet. Verder kun je deze ook gemakkelijk verwijderen met nagellakremover

Deze gellak is te bestellen in heel veel verschillende kleuren. Je kunt alle kleuren bekijken door op de button hieronder te klikken. 

5. De Sera Primer, Base & Top Coat voor Gellak Nagels

De Sera Primer, Base & Top Coat voor Gellak Nagels

Voor alle gellakjes (die worden uitgehard met een UV of LED lamp) dien je een primer, base en top coat te gebruiken. De Sera heeft hier een handig set van gemaakt.

Het is een complete set flesjes van 10ML voor het aanbrengen van een mooie kleur gel nagellak zodat deze tot wel twee weken mooi blijft zitten. Hierdoor heb je echte salonkwaliteit, maar dan vanuit je eigen huis.

Je brengt deze op de volgende manier aan:

    1. Breng de primer aan op je schone nagels en laat deze aan de lucht drogen
    2. Breng de basecoat aan en laat deze onder een goede led- of UV-lamp drogen.
    3. Breng nu een laagje De Sera gellak aan op je nagels en laat de nagellak drogen onder de led-of UV-lamp.
    4. Eventueel herhaal je stap 3, om een perfecte dekking van de gel nagellak te krijgen.
    5. De laatste stap is het aanbrengen van een topcoat. Ook deze droog je weer onder de lamp.

Wat heb je nog meer nodig naast de beste gellak?

Nu je waarschijnlijk de beste gellak voor jou hebt uitgekozen, ben je nog niet helemaal klaar. Je hebt namelijk meerdere dingen nodig om jezelf een fantastische manicure te geven. Hier volgen de belangrijkste dingen die je nodig hebt voor het aanbrengen en het eraf halen van gellak:

– Primer, Base en Top Coat

Naast het uitkiezen van een aantal leuke kleurtjes, heb je ook altijd een primer, base en top coat nodig. Deze drie lakjes verzekeren je ervan dat je nagels beschermd worden en dat de gellak zo lang mogelijk perfect blijft zitten. Ook zorgt de top coat voor een prachtige glans. Deze drie heb je dus naast de gekleurde gellak, altijd nodig voor een perfect resultaat.

– UV- of LED-lamp

Je kunt geen gelnagels maken zonder een UV- of LED lamp. De uitzonder is nummer 4 in de ‘Beste gellak top 5’. Deze hoeft niet uitgehard te worden, maar dit is daardoor eigenlijk ook geen echte gellak. Als je mooie gelnagels wilt die minimaal 2 weken blijven zitten, heb je een gellak lamp nodig. Deze lamp hardt de nagelak uit, waardoor deze niet meer af kan bladderen of kan vervagen. Er zijn verschillene gellak lampen op de markt, van verschillende kwaliteit. Bekijk hier een top 5 van de beste gellak lampen.

– Elektrische nagelvijl

Een andere onmisbare tool als je gelnagels bij jezelf gaat maken is een elektrische nagelvijl. Met een elektrische nagelvijl kun je oude gellak eraf halen, zodat je weer nieuwe kunt aanbrengen. Ook kun je je nagels gemakkelijk en snel in de perfecte vorm vijlen. Zoals je misschien al weet als je ooit gelnagels hebt gehad, kun je ze er niet zomaar afhalen met nagellak remover. In nagelsalons gebruiken ze hier een elektrische nagelvijl voor en deze kun jij ook bestellen voor je thuis salon. Bekijk hier een top 5 van de beste elektrische nagelvijlen.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste gellak

In je zoektocht naar de beste gellak zijn er een aantal factoren om in overweging te nemen. Hier volgen de belangrijkste zaken om op te letten.

Kleur

De kleur is natuurlijk erg belangrijk. De meeste merken bieden gellakken aan in ontzettend veel verschillende kleuren. Sommige bieden zelfs leuke glitterlakjes aan.

Afhankelijk van je huidskleur helpen specifieke kleuren je om met je handen te pronken en ze er ook jonger uit te laten zien. Voor een olijfkleurige tot medium huidskleur werken alle kleuren prima, behalve goud- en roestkleuren. Donker bordeaux, wijn, blauw, paars, roze en oude kleuren werken geweldig.

Voor gebruinde huidtinten kun je tinten als fuchsia, oranje, groen en rood dragen. Gebruik voor lichtere huidtinten rode, pastel-, perzik- en paarse tinten.

Vermijd giftige gel-ingrediënten

Er zijn giftige ingrediënten zoals formaldehyde, tolueen en dibutylftalaat die in bijna alle nagellakken aanwezig zijn. In hoge doses kunnen deze ingrediënten ontstekingen veroorzaken en de lever- en schildklierfunctie verstoren. Controleer het ingrediëntenlabel op je nagellakfles om ze te vermijden en kies voor nagelgels die deze elementen niet in hun formule bevatten.

Droog tijd

Gellakken bevatten polymeren die moeten worden uitgehard onder een UV- of LED-lamp om droog en hard te worden. Dit uithardingsproces mag niet langer duren dan 1 tot 3 minuten onder een UV- of LED-lamp omdat het dan niet goed voor je huid is. Gelukkig drogen gelnagels zeer snel, vooral onder een LED-lamp.

Duurzaamheid

Een gelnagellak gaat tot 2 tot 3 weken mee, en als je heel voorzichtig bent, kunnen ze zelfs 4 weken meegaan. Houd daar rekening mee bij het kiezen van de beste gellak voor jezelf. In onze lijst hebben we ook één gellak opgenomen die niet uitgehard hoeft te worden onder een lamp. Deze gaat uiteraard ook korter mee (maar nog wel langer dan een gewone nagellak).

Veiligheid en gemak

Het wordt aanbevolen om te controleren of gelnagellak niet giftig is, geen geur heeft en milieuvriendelijk is. Het moet afkomstig zijn van natuurlijke hars en veilig in gebruik zijn. Het moet ook een goede dekking hebben, de juiste viscositeit hebben voor een gemakkelijke applicatie, en idealiter een onmiddellijke uitharding door UV- of LED-licht mogelijk maken.

Klanten beoordelingen

Om de beste gellak voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). 

Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel gellakjes met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst. Zoals je kunt zien hebben alle lakjes ook ontzettend veel beoordelingen, wat altijd een goede indicatie is.

beste gel nagellak

Hoe gebruik je UV gel-nagellak?

Het gebruiken van een gellak is zeer eenvoudig als je eenmaal de lak zelf en een UV- of LED lamp in huis hebt gehaald. Hier volgt een handig stappenplan:

Stap 1:

Om de beste resultaten te krijgen, moeten je nagels worden gewassen, geschrobd, schoongemaakt en gedroogd. Vijl je nagels in de gewenste vorm met een handmatige of een elektrische vijl. Gebruik een metalen nagelriemduwer (koop hier) om je nagelriemen voorzichtig terug te duwen. Poets je nagels vervolgens met een polijstblok (koop hier) om de glans te verwijderen. Veeg je nagels goed af, zorg ervoor dat je in alle hoeken en zelfs onder de rand komt en verwijder al het stof.

Stap 2:

Breng een primer aan op je nagels en laat deze aan de lucht drogen. Breng vervolgens basecoat aan en laat deze drogen onder je gellak lamp

Stap 3:

Breng een dunne laag van je gellak aan. Streef hierbij naar een gelijkmatige dekking. Zorg ook dat je je huid niet raakt. Probeer een opening van 1 mm te laten tussen je huid en de rand van je nagels. Plaats je hand vervolgens onder de UV- of LED lamp en hard het uit. Hoelang dit moet hangt af van je type lang. Houd voor reen UV lamp 2 minuten aan en voor een LED Lamp 1 minuut. Dan zit je altijd safe.

Stap 4:

Breng nu een tweede laagje van je nagellak aan en zorg dat alles helemaal dekkend is. Je herhaalt hier eigenlijk precies stap 3.

Stap 5:

Zodra de tweede kleurlaag is uitgehard, is het goed om een ​​laag topcoat aan te brengen. Breng deze aan over de hele nagel en laat het vervolgens weer 1 of 2 minuten uitharden, afhankelijk van wat voor lamp je hebt. Een topcoat is belangrijk om je nagels af te dichten en te beschermen en geeft ook die langdurige glans. Zorg ervoor dat je controleert of het uithardt zonder een plakkerige laag. Sommige toplagen moeten mogelijk na uitharding worden afgeveegd met isopropylalcohol.

Veelgestelde vragen over gellak

– Is gelnagellak slecht voor je nagels?

Als je een gellak op de juiste manier aanbrengt en er op de juiste manier weer afhaalt, is het niet slecht voor je nagels. Als je het er echter af gaat krabben na een aantal weken, kan dit wel slecht zijn voor je nagels. Het is daarom zeer belangrijk om de juiste gereedschappen in huis te halen. Voor het eraf halen van gellak is een elektrische nagelvijl de beste tool die je kunt hebben!

– Heb je een UV-lamp nodig voor gellak?

Ja voor de meeste gellakken wel. Wanneer je een gellak koopt, zorg er dan voor dat je het etiket leest om te zien of de nagellak een UV-lamp of LED-lamp nodig heeft om uit te harden. Als de nagellak niet specifiek vermeldt dat het een niet-UV-lak is, heeft deze een UV-lamp of LED-lamp nodig. Zo heeft nummer 4 in de ‘Beste gellak top 5’ geen lamp nodig, maar al de andere opties wel.

– Wat zijn de voordelen van gellak versus gewone nagellak?

Traditionele nagellak heeft de neiging om na een paar dagen af ​​te schilferen. Maar gellak is duurzaam genoeg om drie weken mee te gaan zonder te schillen of te vervagen. Hierdoor blijft je nagellak dus veel langer en mooier zitten.

Een ander voordeel is dat het hierdoor zwakke en dunne nagels kan versterken. Met een sterke gellak zijn je nagels veel steviger, waardoor ze minder snel afbreken en dus langer kunnen groeien.

Gelnagels hebben meerdere lagen nodig plus een nagellamp om te drogen, dus er zijn meer kosten vooraf in vergelijking met nagellak. Ze zijn ook moeilijker te verwijderen omdat je niet zomaar je nagellak remover kunt gebruiken. Als je echter alle tools in huis hebt (gellak, UV- of LED lamp en een elektrische nagelvijl) maak je de mooiste nagels die lang meegaan. Uiteindelijk haal je er ook zeker je geld uit als je normaal gesproken wel eens naar een nagelsalon gaat.

– Is UV of LED beter voor gelnagels?

Het verschil tussen een LED- en een UV-nagellamp is het soort straling dat hun lampen uitstralen. LED-lampen kunnen een gel nagellak sneller uitharden dan een UV-lamp. Bovendien gaan LED-lampen doorgaans langer mee, terwijl bij UV-lampen de lamp vaker moet worden vervangen.

– Hoe lang gaat gelnagellak mee?

Gelnagellak blijft gemiddeld 2 tot 3 weken zitten, en in sommige gevallen zelfs wel 4 weken. Dit komt omdat een gel nagellak totaal anders is dan een gewone nagellak en een UV of LED licht nodig heeft om het uit te harden en een harde laag te vormen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *