beste gellak lamp

Beste gellak lamp 2023: Top 5 nageldrogers!

Ben je opzoek naar de beste gellak lamp? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Een at home gel manicure met je eigen LED of UV nagellamp is voordeliger en makkelijker dan je denkt. Om gellak in zijn keiharde, ondoordringbare staat te krijgen, moet het uitharden onder UV- of LED-licht.

Het vergelijken van nagellampen kan frustrerend zijn met alle verschillende specificaties qua lampen en Watt. Niet alle gellak lampen zijn van dezelfde kwaliteit en het verschil kan erg groot zijn.

Om je te helpen in je zoektocht, zijn we opzoek gegaan naar de beste gellak lamp en daar zijn 5 toppers uitgekomen voor zowel thuisgebruik als voor in een professioneel salon.

Lees gauw verder om de beste gellak lamp voor jou te ontdekken!

Beste gellak lamp 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste gellak lamp van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, gebruikersgemak, klanten beoordelingen en prijzen.

Bekijk de beste UV- en LED lampen in onze lijst, lees de korte omschrijvingen door, vergelijk eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste gellak lamp voor jou uit!

1. De Sera UV LED Lamp 168W 

De Sera UV LED Lamp 168W

Als je opzoek bent naar salonkwaliteit gellak, dan is dit misschien wel de beste gellak lamp voor jou. Deze LED UV lamp van De Sera is de basis voor prachtige gelnagels. De UV lamp bestaat uit 42 led-lampjes en werkt als nageldroger voor je gellak. De zeer krachtige nageldroger droogt gelnagels in 10, 30, 60 of 99 seconden.

De 42 led-lampjes van totaal 168 watt stralen een UV licht af, waardoor jouw gelnagels snel drogen, al na 10 seconde. Droog je ze liever wat langer, dan kun je de timer ook op 30, 60, of 99 seconden instellen.

Voor optimaal gebruikersgemak is het snoer extra lang gemaakt (2.5 meter), zodat je geen gedoe hebt met verlengsnoeren en toch overal kunt zitten. Daarnaast heeft de lamp ook een handig handvat. Zo kun je de nageldroger eenvoudig verplaatsen.

De led UV lamp van De Sera heeft een ingebouwde infrarood sensor die de lamp automatisch aanzet wanneer je je hand in de nageldroger stopt. Zo begint de nageldroger direct zijn werk en hoef je geen knopjes in te drukken om je gelnagels te drogen.

Verder heeft deze fijne gellak lamp een ruime droogruimte, zodat je genoeg plek hebt om je hele hand in één keer te laten drogen, net zoals bij een nagelstudio.

Ook is deze lamp zeer gemakkelijk schoon te maken. De kap en de basis zijn met magneten aan elkaar verbonden. Hierdoor haal je de twee delen zonder moeite van elkaar af voor het schoonmaken.

Specificaties:

  • 42 UV led-lampjes
  • 168 watt

2. ForDig 220W Professionele Nageldroger voor Gel Nagels

ForDig 220W Professionele Nageldroger voor Gel Nagels

Een andere gellak nagellamp van zeer hoge kwaliteit is deze ForDig 220W UV nagellakdroger. De 57 dubbele LED lampjes geplaatst in 180 graden zorgen voor het perfecte resultaat van jouw gelnagels, wat voor soort gel je ook gebruikt. De 10, 30, 60 en 99 seconden timer inclusief smartsensor en memoryfunctie geven je een supersnelle manicure én pedicure.

Je kunt kiezen uit vier verschillende hittestanden, waardoor je je nagels zeer snel droogt. 99 seconden is de langste tijd en deze is speciaal voor de gevoelige handen en zeer geschikt voor hard gellaks en buildergel. Zodra je een keuze hebt gemaakt tussen de standen, wordt deze onthouden en elke keer als je jouw handen plaatst onder de lamp gaat deze automatisch aan. De memory functie en smart sensor zorgt ervoor dat je niet overbodig aan de knoppen hoeft te zitten en hierbij de lak van je nagels beschadigt. Op het duidelijk af te lezen LCD scherm worden de secondes afgeteld.

Het formaat van 25x20x12cm is groot genoeg voor 2 handen tegelijk en elke maat voet. Hierdoor is het een perfect apparaat voor thuisgebruik maar ook voor in het salon.

Specificaties:

  • 57 UV led-lampjes
  • 220 watt

Beste gellak lamp onder de 30,-

2. LifeGoods 54W LED Nageldroger voor Gelnagels

LifeGoods 54W LED Nageldroger voor Gelnagels

LifeGoods heeft een kwalitatieve en zeer voordelige nageldroger op de markt gebracht. Deze gellak lamp heeft 36 sterke 54 Watt LED UV-lampen. In slechts 30-60 seconden zijn de nagels van je hand of voet volledig droog en uitgehard. Let op, deze nageldroger heeft, samen met nummer 4, wel het laagste wattage van alle nagellampen op deze lijst en is daardoor iets minder krachtig.

Bewegingssensoren zetten de nageldroger automatisch aan en uit, dus je verpest nooit meer natte nagels door op knopjes te moeten drukken. Verder kun je kiezen uit handige functies zoals een low-heat functie en 4 timers (15s,30s,60s,99s). Ook kun je je persoonlijke instellingen opslaan met de memory functie.

Voor polymerisatie (uitharding) van gel via UV of LED moet de golflengte 350 nanometers zijn (lichtintensiteit van UV). De LifeGoods nageldroger gebruikt dubbele golflengte technologie (365 nm en 405 nm). Daardoor werkt de nageldroger met praktisch elke soort gel (basecoats, topcoats, hard gels, shellac, builder gels etc.). Je kunt in één keer de nagels van je hele hand of voet tegelijk drogen met perfecte polymerisatie.

Dankzij de verwijderbare bodem is de nageldroger tevens heel makkelijk schoon te maken.

Specificaties:

  • 36 UV led-lampjes
  • 54 watt

4. Murley’s Pro Dual Nagellamp Gellak Nageldroger

Murley’s Pro Dual Nagellamp Gellak Nageldroger

Ben je opzoek naar de beste gellak lamp geschikt voor gellak, gelnagels en polygel nagels? Dan is de Murley’s Excellent Pro Dual Nageldroger ook een uitstekende optie! Met deze UV LED lamp kun je allerlei soorten gellak en kunstnagels in een mum van tijd kan laten uitharden. Let wel op, deze nageldroger is wat minder krachtig dan andere nageldrogers in deze lijst dankzij 54 Watt.

Deze professionele gel nagellak droger is ook geschikt voor het uitharden van een UV-topcoat voor extra glans bij acrylnagels en voor het uitharden van hybride nagels. Verder is de lamp geschikt voor zowel vingernagels als teennagels.

De nageldroger beschikt over een timer (10, 30, 60, 99 sex) met een alge warmte modus. Ook kun je de bodem verwijderen, waardoor dit meer hygiënisch is als je zowel je handen als voeten wit behandelen. De lamp is verder zeer gebruikersvriendelijk, comfortabel en veilig. De nageldroger gaat automatisch aan wanneer je je hand of handen in de lamp plaatst en automatisch uit wanneer je je handen uit de lamp verwijdert. Het handige LED display laat je precies de resterende tijd zien.

Deze gellak lamp wordt geleverd inclusief een nagelvijl van 100/180 om je nagels van te voren te kunnen voorbereiden.

Specificaties:

  • 36 UV led-lampjes
  • 54 watt

5. Rostem® Professionele 120W LED Nageldroger Lamp

Rostem® Professionele 120W LED Nageldroger Lamp

Last but nog least: De Rostem® nageldroger. Deze 120 Watt professionele en draagbare nagellamp voor gelnagels is een van de sterkste nagellamp op de markt. Met 36 ultra-sterke LED UV-lampen en 120 Watt aan vermogen is dit meer dan genoeg om jouw nagels zeer snel te laten drogen.

Dankzij de Smart sensor in de nagellamp ben jij ontzorgt van knoppen en moeite. Je hoeft geen knoppen in te drukken met natte nagels, de nageldroger zal automatisch aangaan wanneer je je handen of voeten eronder legt. Haal je je hand uit de nagellamp zal die ook weer automatisch stoppen.

Een ingebouwde timer met 4 standen (10s, 30s, 60s en 99s) toont de resterende droogtijd. De ingebouwde temperatuursensor beschermt jouw handen tegen warmte.

De gellak lamp is gemakkelijk schoon te maken dankzij de afneembare bodem. Verder is de lamp draagbaar dankzij het handige handvat.

Specificaties:

  • 36 UV led-lampjes
  • 120 watt

Waarop te letten bij het kiezen van de beste gellak lamp

In je zoektocht naar de beste gellak lamp / beste UV lamp voor gelnagels, zijn er een aantal factoren om te overwegen. Hier volgen de belangrijkste dingen om naar te kijken:

– Tijd

Een van de grootste verschillen tussen UV- en LED-lampen is de gemiddelde uithardingstijd van gellak. De tijd varieert van lamp tot lamp, maar meestal zijn LED-lampen een stuk sneller in vergelijking met UV-lampen. LED-lampen werken in een smal lichtspectrum, zodat je nagels in ongeveer 30-60 seconden kunt uitharden, terwijl UV-lampen ongeveer 2-3 minuten nodig hebben om uit te harden. Om deze reden zijn alle nageldrogers die we in onze lijst hebben opgenomen voorzien van LED-lampen

– Gewicht en maat

UV- en LED-lampen zijn meestal licht en gemakkelijk te vervoeren, maar LED-lampen zijn doorgaans lichter dan UV-lampen. LED-lampen zijn ook kleiner van formaat, vergeleken met UV-lampen die iets zwaarder en groter zijn. Als je een mobiele nagelstyliste bent en op zoek bent naar iets lichters en gemakkelijker te verplaatsen, dan is een LED-lamp waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Alle modellen die we hebben opgenomen in de top 5 zijn lichtgewicht en compact van maat. Sommige hebben zelfs een handig handvat, zodat ze gemakkelijk verplaatst en meegenomen kunnen worden.

– Stroomverbruik

Hoe hoger het wattage, hoe beter de uithardingsefficiëntie en hoe sneller de droogtijd. Naarmate het wattage van de lamp echter toeneemt, kan ook de prijs toenemen. Alles onder de 50 wattage wordt niet aanbevolen voor UV- of LED-lampen, omdat deze niet zo goed werken. Over het algemeen verbruikt een LED-nagellamp minder energie, dus milieuvriendelijker en kosteneffectiever, terwijl een UV-lamp meer energie verbruikt om dezelfde resultaten te bereiken.

– Levensduur van de lamp

De levensduur van de lamp kan ook een overweging zijn. De levensduur van de lamp van LED- en UV-lampen is aanzienlijk verschillend. Terwijl UV-lampen een levensduur van 1000 uur hebben en meestal om de zes maanden moeten worden vervangen, gaan LED-lampen ongeveer 50.000 uur mee, zodat je de lamp nooit hoeft te vervangen. Dus hoewel LED-lampen wat duurder zijn, hoef je ze niet periodiek te vervangen zoals UV-lampen.

– Klanten beoordelingen

Om de beste gellak lamp voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). 

Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel gellak lampen met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst. Zoals je kunt zien hebben alle lampen ook ontzettend veel beoordelingen, wat altijd een goede indicatie is.

Wat heb je naast de beste gellak lamp nog meer nodig?

Nu je waarschijnlijk de beste gellak lamp hebt uitgekozen, is het tijd om de rest van de benodigdheden ook in huis te halen:

Gellak

Als je gelnagels bij jezelf gaat maken, heb je naast de beste gellak lamp natuurlijk ook gellak nodig. Gellak is te bestellen in ontzettend veel verschillende losse kleurtjes. Je kunt ook sets kopen met verschillende lakjes erin. Net zoals dat gelnagel lampen in verschillende kwaliteiten op de markt beschikbaar zijn, zijn gel nagellakken dan ook. Bekijk hier een top 5 van de gellakjes.

Elektrische nagelvijl

Als je thuis je eigen manicures wilt doen, is een elektrische nagelvijl onmisbaar. Met een elektrische nagelvijl kun je snel en gemakkelijk je nagels in de gewenste vorm brengen. Ook kun je met een elektrische nagelvijl oude gellak eraf halen. Je hebt dit apparaatje echt nodig, omdat het anders erg lastig is om de gellak van je nagels te krijgen. Wanneer gellak is uitgehard kan je deze namelijk niet zomaar met nagellak remover verwijderen. Bekijk hier een top 5 van de beste elektrische nagelvijlen.

Veelgestelde vragen over gellak lampen

– Wat is een gellak lamp?

Een gellak lamp is een UV- of LED lamp. Het wordt ook wel een nageldroger genoemd. Dit soort lampen zijn nodig voor het uitharden van gellak. 

– Waarom zou je je gelnagels thuis doen?

Als je naar een salon kunt gaan en je nagels voor je kunt laten doen, waarom zou je ze dan thuis doen? Nou simpel, het is goedkoper, het het is handiger. Het bespaard je zowel geld als tijd. Je hoeft je geen zorgen te maken over kantooruren en je als je eenmaal een lamp en wat gellakjes hebt kun je jezelf zo vaak een manicure geven als je maar wilt.

Gellak-nagellampen waren vroeger duur en omvangrijk, maar nu kun je een draagbare nagellamp krijgen voor de prijs van een enkele salon manicure. Na één of twee keer gebruikt betaald de lamp zichzelf dus al terug.

– Hoe werkt een nagellamp?

UV-nagelproducten zoals gelnagellak en polygel-nagelverlengingen drogen niet aan de lucht zoals normale nagellak. In plaats daarvan hebben ze UV-licht nodig om een ​​chemische reactie te activeren die een vloeistof in een vaste stof verandert. Dit proces wordt uitharden genoemd en het verandert je nagellak in feite in een duurzaam plastic.

– Waarom heb je een UV- of LED-nagellamp nodig?

Een nagellak is anders gemaakt dan een traditionele nagellak. Het is ontworpen om nooit te verdampen en zal daarom niet uitharden door simpelweg aan de lucht te drogen. Om de gellak volledig te laten drogen, moet deze na het aanbrengen worden uitgehard onder UV- of LED-licht, oftewel een gellak lamp.

– Wat is UV-licht?

UV-licht (afkorting voor ultraviolet licht) is een elektromagnetische straling die net buiten het deel van het spectrum valt dat door het menselijk oog waargenomen kan worden. Verschillende soorten lichten hebben verschillende golflengte. De golflengte van UV-licht ligt tussen de 100 en 400 nanometer. UV-licht is vanwege zijn kortere golflengte rijker aan energie dan het voor ons zichtbare licht. Hierdoor kan UV-licht verschillende chemische reacties veroorzaken, zoals het uitharden van gel.

– Wat is beter eenn LED lamp en een UV-lamp?

Een LED lamp is in feite een UV-lamp, omdat deze ook licht geven dat binnen het UV-spectrum valt. Het grootste verschil is dat LED-lampen een hogere concentratie aan UV-licht en daardoor meer energie uitstralen. Dit is beter voor gelnagels, want het voordeel is dat ze hierdoor sneller uitharden. Omdat LED lampen sneller drogen dan UV lampen, zijn ze ook veiliger, puur omdat je je huid minder lang aan het licht blootstelt. Alle lampen in de ‘Beste gellak lamp top 5’ zijn dan ook voorzien van LED verlichting.

– Zijn LED-nagellampen veilig?

Ja, LED-nagellampen zijn veilig in gebruik. Nieuwere LED-nagellampen hebben minder dan 30 seconden nodig om gellak uit te harden, en de intensiteit van de LED-stralen die ze uitzenden is zo weinig dat je je absoluut geen zorgen hoef te maken over veiligheid.

– Zal een gellak lamp normale nagellak drogen?

Nee. Gewone nagellakken drogen aan de lucht. Het heeft geen zin om ze onder UV of LED licht te houden. Dit al het proces niet versnellen en er ook niet voor zorgen dat normale nagellak langer blijft zitten.

– Wat is het verschil tussen UV- en LED-nagellampen?

Gellak moet altijd worden uitgehard onder een UV- of LED-nagellamp. LED-lampen kunnen gellak in minder dan 45 seconden uitharden, terwijl UV-lampen twee of drie minuten duren.

– Hoe gebruik je een gellak lamp?

Begin met schone, gewassen handen en bereid vervolgens je nagels voor door ze af te vegen met een alcoholdoekje om de natuurlijke oliën te verwijderen. Breng een laag primer aan en daarna de basislaag. De basislaag moet meestal 30 tot 60 seconden worden uitgehard, afhankelijk van het merk, maar je kunt het beste de instructies volgen van de specifieke producten die je kiest. Vervolgens dien je twee lagen van je kleur gellak aan te brengen. Tussen de lagen door moet je uitharden. Eindig vervolgens met een topcoat welke je nogmaals laat uitharden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *