gaba supplementen

Beste GABA supplement: Top 3!

Ben je opzoek naar het beste  GABA supplement? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als je veel last hebt van angst en/of stress of misschien slecht slaapt, kunnen GABA supplementen je helpen. Lees gauw verder om te ontdekken wat GABA precies is, wat de beste supplementen zijn, wat de gezondheidsvoordelen zijn en meer!

Wat is GABA?

Gamma-aminoboterzuur (GABA) is een van nature voorkomend aminozuur dat als een neurotransmitter in je hersenen werkt. Neurotransmitters functioneren als chemische boodschappers. GABA wordt beschouwd als een remmende neurotransmitter omdat het bepaalde hersensignalen blokkeert of remt en de activiteit in je zenuwstelsel vermindert.

Wanneer GABA zich hecht aan een eiwit in je hersenen dat bekend staat als een GABA-receptor, heeft het een kalmerend effect. Dit kan helpen bij gevoelens van angst, stress en angst. Het kan ook helpen om aanvallen te voorkomen.

Door deze eigenschappen is GABA de laatste jaren ook een ontzettend populair supplement geworden. Dit komt deels omdat het niet uit veel voedselbronnen verkrijgbaar is. De enige voedingsmiddelen die veel GABA bevatten, zijn gefermenteerde, zoals kimchi, miso en tempeh. Verder zijn er nog wat andere voedingsmiddelen die een beetje GABA bevatten.

Waarom nemen mensen GABA supplementen?

GABA supplementen worden door de meeste mensen vooral genomen om stress en angst te verlichten. Het natuurlijke kalmerende effect van GABA op de hersenen heeft geleid tot talloze beweringen over het gebruik van GABA supplementen om stress te verminderen. Te veel stress zorgt onder andere voor slecht slapen, een zwakker immuunsysteem en een hoger risico op depressie en ziektes. Als je teveel stress hebt is het dus belangrijk om hier iets aan te gaan doen. Naast bepaalde veranderingen in je levensstijl kunnen GABA supplementen helpen.

Wat is het beste gaba supplement?

Er is niet persé één beste gaba supplement. Er zijn veel supplementen beschikbaar, sommige beter dan andere. Hier hebben we 3 van de beste gaba supplementen van dit moment op een rijtje gezet. Lees de omschrijvingen door om het beste gaba supplement voor jou uit te kiezen. Met een van deze drie zit je altijd goed. 

Prijs: €21,90

Dit krachtige supplement van Now Foods bevat maarliefst 750mg GABA per capsule. Dit supplement zorgt voor een goede werking, maar zonder nadelige en verslavende bijwerkingen. De plantaardige capsules maken dit supplement ook 100% vegetarisch.

Prijs: €12,90

Dit kwalitatief hoogwaardig GABA supplement van Body & Fit helpt mensen die een hectische, mobiele levensstijl willen beheren. Elke capsule bevat 500 mg GABA, evenals vitamine B6 om vermoeidheid te verminderen, een gezond zenuwstelsel te ondersteunen en de psychologische functie te behouden. GABA wordt geproduceerd in het lichaam via een ander aminozuur, het glutamine zuur. GABA staat voor gamma-aminoboterzuur. Met vitamine B6. Vitamine B6 is goed voor de eiwitstofwisseling. Daarnaast levert vitamine B6 een bijdrage aan de energievoorziening in de spieren.

Prijs: €19,91

Dit supplement van Vitakruid zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier GABA inneemt. De smelttabletten zorgen voor een snelle werking door directe opname via het mondslijmvlies. 

Voordelen van het nemen van GABA supplementen

GABA kan een sleutelrol spelen bij de bescherming tegen depressie en angst. Abnormaal lage GABA-niveaus zijn betrokken bij een aantal ongewenste levensverstorende aandoeningen. Het goede nieuws: uit onderzoek blijkt dat wanneer je de GABA-niveaus optimaliseert, je de stemming, focus, slaap en meer ondersteunt.

– Stress en angst verlichten

Gezien de rol van GABA bij het uitbalanceren van de stimulerende effecten van glutamine, kan het helpen om gevoelens van stress onder controle te houden (dit is de reden waarom veel anti angst en stress medicijnen zich richten op GABA-A-receptoren). GABA supplementen zorgen voor kalmerende effecten, waardoor je je meer ontspannen voelt en stress en angst verlicht wordt.

– Beter slapen

GABA stelt lichaam en geest in staat om te ontspannen en in slaap te vallen en de hele nacht door te slapen. GABA-A-receptoren worden ook sterk tot expressie gebracht in de thalamus, een hersengebied dat betrokken is bij slaapprocessen.

Wanneer je lichaam GABA produceert, vertraagt ​​je centrale zenuwstelsel, waardoor iemand zich meer ontspannen en in veel gevallen slaperig voelt. In feite ondersteunen de meeste van de huidige slaaphulpmiddelen normale GABA-niveaus in de hersenen.

Bovendien is aangetoond dat suppletie met magnesium, dat een GABA-agonist is (dat wil zeggen een stof die zich bindt aan GABA-receptoren en deze op dezelfde manier activeert als GABA zou doen), de slaapkwaliteit ondersteunt.

– Mentale focus verbeteren

Onderzoek toont aan dat GABA een positieve invloed kan hebben op het vermogen van een persoon om mentale taken uit te voeren die een aanzienlijke concentratie vereisen en zowel de psychologische als fysieke vermoeidheid kan verlichten die deze concentratie gewoonlijk aantasten.

Mogelijke risico’s en bijwerkingen

Het nemen van GABA supplement is veilig wanneer het wordt ingenomen in de hoeveelheden die gewoonlijk in voedingsmiddelen worden aangetroffen. Het is ook veilig wanneer het in grotere hoeveelheden als medicijn wordt ingenomen. Er zijn geen bijwerkingen bekend aan het nemen van GABA supplementen. Houdt je aan de adviezen van de fabrikant, om te voorkomen dat je teveel neemt. Lees altijd goed het etiket van een supplement door.

GABA niveaus op natuurlijke manieren verhogen

Er zijn ook een aantal natuurlijke manieren waarop je je GABA niveaus kunt verhogen. Bepaalde kruidensupplementen, zoals valeriaan, kunnen helpen om de GABA-spiegels in de hersenen te verhogen (mogelijk door de productie van GABA te bevorderen of de afbraak ervan te vertragen). Andere onderzoeken suggereren dat het inademen van de geur van jasmijn (een stof die vaak wordt gebruikt in aromatherapie) de effecten van GABA kan helpen versterken.

Magnesium

Het nemen van magnesium supplementen kan ook helpen. Suppletie met magnesium of het consumeren van veel magnesiumrijk voedsel kan helpen bij het verlichten van bijwerkingen die gepaard gaan met lage GABA-niveaus, zoals stress en slapeloosheid, vanwege zijn activiteit als een GABA-agonist – magnesium bindt zich aan GABA-receptoren en activeert ze als GABA zou. Onderzoek heeft aangetoond dat het vooral het effect van magnesium op GABA-A-receptoren is dat dit kalmerende effect veroorzaakt Het kan geweldig zijn om je geest en spieren te ontspannen en je te helpen in een diepe slaap te vallen.

Yoga en mindfulness

Bepaalde lichaamsoefeningen kunnen ook helpen de GABA niveaus in je hersenen te verhogen, en dan met name yoga. Oefeningen zoals yoga, pilates, hardlopen of wandelen en dagelijkse meditatie met gerichte diepe ademhaling kunnen ons helpen ons ontspannen te voelen. Dit zorgt dient om de tonus en spanning in het centrale zenuwstelsel te verminderen door GABA te verhogen, glutamaat te verlagen en de serotonine-, epinefrine- en dopamine-niveaus te verbeteren – andere essentiële neurotransmitters.

Dieet

Een gezond dieet is om een ​​aantal redenen cruciaal voor het handhaven van gezonde GABA-niveaus en -activiteit. Ten eerste kan een slecht dieet ontstekingen veroorzaken, waardoor je lichaam overmatig wordt belast en je vermogen om GABA te maken en te gebruiken, wordt aangetast.

Wanneer de ontstekingsvuren in ons lichaam worden aangewakkerd, moet fysiologische energie worden omgeleid om de ontsteking te bestrijden, Daarom zijn energie en hulpbronnen uitgeput en niet beschikbaar voor de hersenfunctie, wat veel verschillende biochemische reacties vereist om neurotransmitters te synthetiseren, te gebruiken en af ​​​​te breken.

Dus, in termen van eten om GABA te optimaliseren, is het doorgeven van verwerkte gerechten en het consumeren van een verscheidenheid aan voedingsrijke, minimaal bewerkte voedingsmiddelen een geweldige plek om te beginnen.

Er zijn ook voedingsmiddelen die GABA zelf bevatten. Planten synthetiseren GABA-thee is een zeer belangrijke bron met de hoogste concentratie in witte thee, gevolgd door oolongthee, groene thee en vervolgens zwarte thee.

Glucose (idealiter van complexe koolhydraten of pure chocolade) en B-vitamines (van een verscheidenheid aan groenten, volle granen, peulvruchten) bevatten ook GABA.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *