Beste föhn voor krullen

Beste föhn voor krullen 2023: Top 5!

Hoewel het ideaal is om je krullen op natuurlijke wijze te laten drogen, is het niet altijd praktisch of mogelijk. Of je nu net je haar hebt gewassen voordat je naar je werk gaat of dat het winterweer betekent dat het te koud is om met nat haar rond te lopen, de beste föhn voor krullen bij de hand hebben is essentieel.

Helaas zijn niet alle föhns vriendelijk voor krullen, slag en golven. Dus, als je die ondermaatse föhns zat bent die je prachtige krullen in een met kroes gevulde bal van schade veranderen, is het tijd om je geld ergens anders te investeren.

De beste investering die je kunt doen voor je krullen is het aanschaffen van een geschikte föhn. De beste föhn voor krullen zorgt ervoor dat je natuurlijke textuur de zorg krijgt die het verdient. Ze gaan kroezen tegen en creëeren gladde en veerkrachtige krullen.

Het belangrijkste onderdeel om op te letten bij het zoeken naar de beste föhn voor krullen is een diffuser. Een difuser-opzetstuk zal je beste vriend zijn in het droog föhnen en accentureren van je krullen. Verder moet de föhn meerdere warmte instellingen en een ionische technologie hebben voor de beste resultaten.

Lees gauw verder om de beste föhn voor jouw krullen te ontdekken!

Beste föhn voor krullen 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste föhn voor krullen en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 is gekeken naar de kwaliteit, klanten beoordelingen en of het de juiste functies en extra’s bevat voor krullend haar. Verder is er rekening gehouden met verschillende budgetten door ook twee van de beste opties onder de €40,- in deze top 5 op te nemen.

Bekijk de haardrogers, lees de omschrijvingen, bestudeer eventueel de klanten beoordelingen en kies de beste föhn voor jouw krullen uit!

1. Philips Prestige BHD628/00

Philips Prestige BHD628/00

Deze slimme föhn van Philips beschikt over een SenseIQ. Deze monitort het haar en past de juiste temperatuur aan. Op deze manier wordt oververhitting en haarbeschadiging voorkomen. Hierdoor behoud je haar ook het natuurlijke vochtgehalte, wat resulteert in een prachtig en verzorgd resultaat na elke föhnbeurt.

Verder is deze föhn tot wel 20% sneller dan de gemiddelde föhn, dankzij de hoogwaardige ventilator en motor die zorgen voor een krachtige luchtstroom. De 2 snelheden en 3 vooraf ingestelde modi (zacht, drogen en snel) zijn eenvoudig te selecteren met de schuifregelaars.

Deze föhn wordt geleverd met een speciaal ontworpen droogmondstuk voor snelle föhnresultaten. Het speciale mondstuk om mee te stylen heeft een opening van 11 mm en concentreert daarmee de luchtstroom voor nauwkeurige styling. Het derde mondstuk wat meegeleverd wordt is een diffuser, speciaal voor krullen. Dankzij de unieke vorm van de diffuser is je krullende haar eenvoudig en moeiteloos te stylen. Kies de gewenste temperatuur en snelheid om volume en mooi gevormde krullen te creëren.

Voordelen:

 • SenseIQ-technologie: Detecteert en past de temperatuur van het haar aan
 • Unieke verzorging voor het haar
 • Houdt tot wel 90% van het natuurlijke vochtgehalte van je haar vast
 • Ionenconditioner
 • Krachtige luchtstroom: 20% sneller
 • Vooraf ingestelde föhnmodi
 • Compact ontwerp
 • Droogmondstuk, stylingmondstuk en diffuser voor krullen

Nadelen:

2. BaByliss Pro Digital 6000E 

BaByliss - Pro Digital 6000E

Deze professionele föhn van BaByliss is volgens velen de beste föhn voor krullen en elk ander haartype. Hoewel elke föhn in dit artikel perfect is voor krullen en een meegeleverde diffuser heeft, is dit model misschien extra interessant voor mensen met krullend haar. Het diffuser van deze föhn is namelijk extra groot, wat ideaal is als je vele en dik haar hebt.

De haardroger biedt een consistente & veilige temperatuur van 70°C. Hierdoor wordt het haar optimaal beschermt. Daarnaast zorgt deze revolutionaire föhn voor langdurig zacht & glanzend haar en een snelle, perfecte styling. Met de cool shot functie kun je je haar fixeren.

De föhn heeft een digitale motor. Dit betekent dat deze elektronisch is aangestuurd en dat heeft veel voordelen. De motor kan namelijk krachtiger blazen (tot 208 km/uur), hij is lichter en gaat langer mee. Zo lang, dat het merk je zelfs 5 jaar garantie geeft op deze föhn. Het enige nadeel aan een digitale motor is dat deze ietsje luider is ander soort motoren.

In het filter aan de achterkant van de föhn hebben we Toermalijn en keramiek verwerkt. De föhn kan hierdoor meer en effectievere ionen genereren. Dit zijn negatief statisch geladen deeltjes welke de föhn produceert. Deze maken je haar anti-statisch, pluisvrij, zacht en perfect glanzend.

De föhn heeft 2 temperaturen en 2 snelheden om uit te kiezen. Je krijgt er twee smalle blaasmonden bij van 4 x 75mm en van 6 x 90mm. Daarnaast krijg je er ook een grote diffuser bij, wat perfect is om prachtige krullen mee te drogen en stylen.

Het snoer van deze föhn is extra lang, namelijk 2,8 meter. Op deze manier kun je de föhn overal in huis gebruiken.

Voordelen:

 • Bevat een digitale motor die krachtigere kan blazen (208 km/uur)
 • Bevat negatieve ionen wat statisch haar en pluizen tegen gaat
 • Extra lang snoer voor meer bewegingsvrijheid
 • Met cool shot functie
 • Inclusief extra mondstuk 
 • Inclusief extra groot diffuser voor krullen
 • Maarliefst 5 jaar garantie

Nadelen:

 • Digitale motors zijn luider dan een AC of DC motor

3. Braun Satin Hair 7 SensoDryer

Deze professionele föhn van Braun is alles wat je nodig hebt om je krullen perfect te drogen en stylen. De haardroger beschikt over een unieke combinatie van intelligente sensortechnologie en professionele prestaties die gewone haardrogers niet kunnen evenaren.

De ingebouwde sensoren meten de temperatuur ongeveer 600x per minuut en passen deze aan tot het optimale niveau. De krachtige luchtstroom wordt gelijkmatig verdeeld, zodat de haardroger niet oververhit en je haar tegen beschadiging beschermt wordt. Het resultaat is een professionele, langhoudende stijl met een prachtige en gezonde glans. Met de coolshot kun je je kapsel fixeren zodat deze goed in model blijft zitten.

Met het mondstuk en de diffuser bereik je thuis een nieuw niveau van volume en precisie. Het dunne mondstuk richt de lucht voor deskundige steile resultaten, en de diffuser creëert gedefinieerde krullen en volume.

Verder maakt deze föhn gebruik van IONTEC-technologie om ervoor te zorgen dat je haar niet pluizig en statisch wordt zoals bij sommige conventionele haardrogers. Er komen miljoen actieve ionen vrij die elke haarlok omhullen en het vocht herstellen. Het haar pluist niet en heeft een hernieuwde gladheid en glans.

Voordelen:

 • Bevat negatieve ionen wat statisch haar en pluizig haar tegengaat
 • De innovatieve Thermo Sensor controleert de temperatuur en past ze aan om schade door hitte te minimaliseren
 • Speciaal geschikt voor alle haartypes
 • De coolshot fixeert je haar zodat het de hele dag in model blijft zitten
 • Met professioneel mondstuk
 • Inclusief diffuser voor mooie krullen

Nadelen:

 • Wordt door sommige wat zwaar bevonden

Beste föhn voor krullen onder de €40,-

4. Philips Thermo Protect

Deze zeer voordelig föhn is gemaakt van hoge kwaliteit. Dit veelverkochte model met maarliefst 570+ positieve klanten beoordelingen is niet voor niets favoriet onder zoveel klanten. De föhn is fijn en gemakkelijk in gebruik en droog je haar snel. De föhn bevat ThermoProtect voor snel drogen bij een constante verzorgende temperatuur en 4 keer meer ionen voor het ultieme glanzende resultaat.

Verder heeft deze haardroger zes flexibele snelheids- en temperatuurinstellingen, zodat je volledige controle hebt over het drogen en stylen van je haar. Ook is de föhn daardoor geschikt voor alle haartypes, van dun en beschadigd haar tot dik en krullend haar. Met de handige coolshot functie kun je het haar fixeren, zodat het de heledag perfect in model blijft zitten.

De föhn wordt geleverd met een asymmetrische diffuser voor meer volume en natuurlijke krullen.

Voordelen:

 • Zeer hoog en veel beoordeeld
 • 4x ionische conditionering voor glad, glanzend en pluisvrij haar
 • ThermoProtect, beschermt je haar tegen oververhitting
 • Met coolshot knop
 • Met diffuser voor natuurlijke en volumineuze krullen

Nadelen:

 • Wordt door sommige wat groot en zwaar bevonden

5. Remington AC9096 Silk Dryer

remington fohn

Deze krachtige en voordelige föhn van Remington staat garant voor zeer snel drogen. Met een 2400 Watt motor, een blaaskracht van 140 km/uur, een ionische conditionering en een Silk Ceramic rooster zorgt deze haardroger voor een zijdezacht resultaat, elke keer weer.

Verder heeft deze haardroger 6 warmtestanden en snelheden en beschikt het over een turboboostfunctie. Wanneer je de turbostand aanzet verhoogt de blaaskracht met 10% zodat je haar nog sneller zal drogen. Ook heeft deze föhn een cool shot zodat je je haar na de föhnbeurt kunt fixeren. Je haar blijft dan de hele dag in model zitten.

Dankzij het 3 meter lange draaibare snoer is het gebruikersgemak van deze föhn hoog. Je kunt bijna overal föhn, zonder dat je pal naast een stopcontact hoeft te staan.

Voordelen:

 • Met ionen technologie voor minder pluis, statisch haar en een mooie glans
 • Met diffuser voor prachtige krullen
 • 6 warmtestanden/snelheden
 • Turbobooststand
 • Cool shot functie
 • Met extra lang snoer van 3 meter
 • Maarliefst 5 jaar garantie

Nadelen:

 • Heeft geen beveiliging voor oververhitting
 • Ligt wat zwaar in de hand

Hoe kies je de beste föhn voor krullen?

Bij het uitkiezen van de beste föhn voor krullen zijn er een aantal zaken om in overweging te nemen. Let op de volgende dingen bij het vinden van de beste föhn voor krullen:

Diffuser

Om je krullen te definiëren, wil je zeker een föhn met een diffuser gebruiken. Het opzetstuk helpt de warme lucht gelijkmatig te verspreiden zonder de natuurlijke wendingen van je haar te verstoren. Uiteindelijk zorgt een diffuser voor vollere, veerkrachtigere, geaccentueerde krullen. Alle bovenstaande föhns worden geleverd met een diffuser.

Ionische technologie

Veel haardrogers die tegenwoordig op de markt zijn, zijn voorzien van ionische technologie. Dit betekent dat negatieve ionen (elektrisch geladen deeltjes) door het vat worden vrijgegeven, waardoor de natte positieve ionen in je haar worden aangetrokken om het sneller te drogen. Niet alleen dat, maar ionische haardrogers helpen de follikels in elke streng te verzegelen, wat zorgt voor een gladde, prachtige afwerking. Het gaat statisch en pluizig haar tegen.

Warmte-instellingen

De beste föhns voor krullen hebben meerdere warmte-instellingen. Bij het definiëren van je krullen, moet je middelmatige of lage hitte gebruiken, omdat oververhitting kan leiden tot breuk en ongewenste kroezen. Ook kan hete lucht de vorm en textuur van je haar veranderen, dus kies voor een lagere temperatuur tenzij je het steil wilt drogen. Sommige drogers hebben ook een cool-shot-functie, die kan worden gebruikt om je haarstijl te fixeren zodra het droog is.

Klanten beoordelingen

Om de beste föhn voor krullen te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel föhns met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst. Zoals je kunt zien hebben alle apparaten ook ontzettend veel beoordelingen, wat altijd een goede indicatie is.

beste fohn voor krullen

DOs en DON’TS voor het föhnen met een diffuser

Zoals je nu onderhand wel weet is een diffuser een mondstuk dat je aan het uiteinde van je föhn bevestigt. Het doel is om het droogproces te versnellen, wanneer je geen uren de tijd hebt om je krullen aan de lucht te drogen.

Hoewel een gewone föhn je krullend haar ook zal drogen, gebeurt dit op een hele andere manier dan wanneer je een diffuser gebruikt. Met een gewone föhn zal de textuur van je krullen veranderen en zullen ze opdrogen op een manier waar jij niet blij van zal worden. De warme lucht zal je krullen uit elkaar blazen en zelfs ‘steilen’

Het gebruik van een diffuser is dus een must voor krullend haar. Een diffuser houdt je krullen compact en mooi bij elkaar. Het zorgt voor vollere, veerkrachtigere en meer geaccentueerde krullen.

Voordat je echter een diffuser gebruikt volgen hier enkel “DO’S en DON’TS”:

DON’T: Breng de diffuser horizontaal in je krullen. Dit is niet alleen tijdrovend, maar ook nutteloos. Omdat de krullen allemaal gegroepeerd zijn, kan de lucht nergens heen. Dit komt omdat je de diffuser rechtstreeks op de hoofdhuid richt, in plaats van op de krullen die je probeert te drogen. Ook kan het de krulvorming verpesten.

DO: Draai je hoofd naar voren zodat je natte krullen naar voren / beneden hangen, en föhn ze naar boven. Föhn zachtjes in een opwaartse beweging en ga dan naar een ander gebied en doe hetzelfde. De diffuser vangt of omsluit de gegroepeerde krullen en verwarmt ze zonder ze te verbranden, terwijl de hete lucht vrij kan stromen. Een resultaat van deze föhn techniek is dat je veel meer volume krijgt en de krullen tegelijkertijd efffectief droogt.

Het is belangrijk dat de haardroger in beweging blijft in plaats van hem op zijn plaats te houden. Elke keer dat je de föhn naar een nieuw gedeelte met krullen verplaatst, laat je de diffuser zakken en laat je de krul in de diffuser vallen en verplaatst je deze vervolgens. Je herhaalt dit proces totdat de krullen 75-90% droog zijn en dan laat je de rest volledig aan de lucht drogen zonder deze aan te raken.

DON’T: Te lang hete lucht gebruiken bij het föhn van kletsnat haar. Als je haar kletsnat kun je in het begin het beste met hete lucht blazen om het droogproces te starten, maar doe dit niet langer dan 5 minuten. Ga daarna over op een wat lagere temperatuurstand om je haar te beschermen tegen oververhitting.

DO: Gebruik na het föhn met hete lucht, de koude lucht functie. Dit doet 3 dingen: ten eerste koelt het de krullen af. Hierdoor kun je zien of ze echt droog zijn of nog vochtig. Ten tweede drogen je krullen veel sneller als je afwisselend warme en koude luchtstoten afwisselt, Ten slotte helpt het om de krulvorming van de krullen te beveiligen en de haarschubben goed te sluiten na een föhnbeurt. Hierdoor blijft je haar veel langer mooi in model zitten.

DON’T: Een hoge temperatuurinstelling EN een hoge blaasstand gebruiken. Een hoge stand betekent dat de lucht alle kanten op blaast en in wezen onze krullen met een hoge snelheid links, rechts en in het midden blaast. Door je krullen op een hoge stand te verspreiden, is de luchtstroom niet zo gecontroleerd. Dit leidt tot de grootste nachtmerrie van mensen met krullen: kroes / pluizig haar.

DO: Gebruik een hoge temperatuur en een LAGE blaasstand. Een lagere blaasstand maakt het mogelijk om de luchtstroom te regelen en te lokaliseren. Hoe minder je krullen bewegen tijdens het diffusieproces, hoe minder kroezen je krijgt. Dit is het doel dat je wilt bereiken met het gebruik van een diffuser.

DON’T: Een hittebeschermende spray overstaan. De beste manier om haarschade tegen te gaan is door het te voorkomen. Door een hittebeschermermende spray met een hoge sterkte te gebruiken, kun je er zeker van zijn dat je krullen veilig zijn terwijl je extra stevigheid, volume en glans aan je stijl toevoegt. Het is dus een win-win! Lees hier meer over heat protection sprays.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *