beste fitness hoelahoep

Beste fitness hoelahoep 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste fitness hoelahoep? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Als je niet echt zin hebt om te sporten de laatste tijd, dan is er een leuk en zeer effectief alternatief: hoelahoepen. En dan hebben we het niet over de hoelahoep die je misschien nog kent uit je kindertijd, maar over speciale verzwaarde hoelahoeps.

Het is niet alleen een leuk ‘speeltje’ die je innerlijk kind naar boven haalt, maar ook een geweldige fitness tool. Het verbetert de coördinatie en conditie, verstevigt je spieren en vermindert het lichaamsgewicht. Er is niet veel voor nodig om je hartslag te verhogen. Vergeleken met een gewone hoelahoep, biedt een verzwaarde hoepel een betere cardiotraining en helpt het je meer uithoudingsvermogen op te bouwen.

Door in die cirkelvormige beweging te bewegen, werkt je kern ook dynamisch. Het grijpt dus meer delen van je kern aan dan wanneer je bijvoorbeeld gaat planken.

Niet elke fitness hoelahoep is echter van dezelfde kwaliteit. Het is belangrijk dat je wat onderzoek doet, voordat je er zomaar een aanschaft. Het hebben van duurzame en stevige hoepels zal je beschermen tegen blauwe plekken en je conditie verbeteren. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste fitness hoelahoep van dit moment. Daar zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste fitness hoelahoep voor jou te ontdekken!

Beste fitness hoelahoep – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste fitness hoelahoep en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, comfort, extra’s, prijzen en klanten beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties en lees de korte beschrijvingen door om de beste fitness hoelahoep voor jou te vinden. Alle opties onze lijst zijn van hoge kwaliteit en zeer duurzaam, waardoor ze lang meegaan.

1. Weight hoop Original Fitness Hoelahoep

Weight hoop Original - Fitness Hoelahoep

Als je opzoek bent naar een gemiddeld verzwaarde fitness hoelahoep, dan is de kans groot dat dit de beste fitness hoelahoep voor jou is! Deze zeer populaire fitness hoelahoep heeft alleen op bol.com al meer dan 250 positieve klanten beoordelingen.

De hoelahoep is geschikt voor de meeste gebruikers met een lichaamgewicht van tussen de 55 en 80 kg. Heb je een zwakkere buik of onderrug dan is de hoelahoep van dit merk van 1,2 kg meer geschikt. Heb je sterke buikspieren en een goede lichamelijke conditie dan is de hoelahoep van 1,8 kg ook een geschikte keus. Je kunt uit al deze gewichten kiezen wanneer je op de button hieronder klikt.

Deze Hoelahoep bestaat uit 6 losse onderdelen die eenvoudig aan elkaar geklikt kunnen worden. De binnenkant bestaat uit een stevige kunststof buis, de buitenkant is bedekt met zacht schuim, waardoor de hoelahoep zacht en comfortabel aanvoelt.

De golven aan de binnenzijde zorgen ervoor dat de hoelahoep nog gemakkelijker hoog te houden is en zorgen voor een nog betere spierontwikkeling.

Alle hoelahoep van dit merk zijn zeer duurzaam en hebben een garantie van 2 jaar.

2. Sportbay FIT+ Fitness hoelahoep

Een andere geweldige optie is deze verzwaarde fitness hoelahoep FIT+ van Sportbay. Zoals je ziet lijkt deze hoelahoep veel op de hierboven besproken optie. Het is een kwaliteits hoelahoop van 1,5 kg gemaakt van zeer zacht schuim en heeft massage golven voor extra massage.

De fitness hoelahoep is geschikt voor de beginnende/geoefende hoepelaar met een lichaamsgewicht tussen de 55-75 kg. Deze hoepel bestaat uit 6-delen en is daardoor gemakkelijk overal mee naar toe te nemen. Bovendien is hij eenvoudig in en uit elkaar te halen.

3. Breaking Limits Fitness Hoelahoep 

Breaking Limits Fitness Hoelahoep

Als je opzoek bent naar de beste fitness hoelahoep, dan is deze optie van Breaking Limits ook een geweldige keuze. Deze hoelahoep is uniek om dat je hem zo zwaar kunt maken als je zelf wilt, tot wel 8KG.

Het basisgewicht is 1 KG, maar je kan dit dus zelf verzwaren tot 8KG. Dit kan door middel van de holle binnenlaag. Deze kun je namelijk eenvoudig vullen met zand, rijst ijzeren balletjes of kleine steentjes. Je hoeft je hierbij ook geen zorgen te maken, want de hoelahoep is ontworpen met roestvrij staal, waardoor die er van de binnen- en de buitenkant nog puntgaaf uitziet. Zelfs na het toevoegen van de extra gewichten.

De zachte faam aan de buitenkant beschermt de huid, waardoor je ongestoord en in alle comfort kunt hoelahoepen. Bovendien beschikt de hoelahoep over een anti-zweet buitenlaag, wat betekent dat het zweet niet in de hoelahoep trekt.

Daarnaast is de hoelahoep nog voorzien van een aantal drukpunten, wat een massagegevoel geeft. Dankzij het verborgen kliksysteem kun je de hoelahoep gemakkelijk monteren en demonteren.

4. Zoluko Fitness Hoelahoep

De Zoluko Fitness Hoelahoep mocht ook niet ontbreken aan onze lijst. Deze comfortabele fitness hoelahoep rekent voor eens en altijd af met overtollig gewicht en vet rondom je middel, op een leuke manier. Dankzij leuke intensieve trainingsmogelijkheden verbrand je tot wel 1.000 calorieën per uur, terwijl je aan een verbeterde flexibiliteit, mobiliteit en balans werkt.

Deze fitness hoelahoep ziet er iets anders uit dan de meeste andere opties in onze lijst, zoals je waarschijnlijk zelf al ziet. Hij is wat smaller. De hoelahoep is geschikt voor ieder lichaamstype, want je kunt de taille eenvoudig verstellen naar jouw taille maat.

Als je weinig ervaring hebt met hoelahoepen is dit vooral een hele fijne keuze. De hoelahoep blijft namelijk om je middel zitten en valt niet telkens op de grond. De Zoluko Hoelahoep is daarmee uitermate geschikt voor zowel de beginnende en de ervaren thuis sporters.

Het gewicht van deze verzwaarde hoelahoep is 1.7 KG, wat een ideaal gewicht is voor een fitness hoelahoep. Daarnaast ontvang je bij je bestelling ook een gratis e-book. Dankzij het bijgeleverde e-book beschik jij over de beste tips, efficiënte oefeningen (met illustraties) en leer je hoe je veel voorkomende fouten kan voorkomen.

5. Topylife® Hoelahoep

Topylife® Hoelahoep

En dan last but not least: de Topylife fitness hoelahoep. Deze hoelahoop is dé perfecte manier om jouw buikspieren en taille te trainen. De hoelahoep is eenvoudig te gebruiken en lijst op de optie die we hiervoor besproken hebben.

Deze fitness hoepel bestaat uit een verstelbare ring (de hoepel zelf), hierdoor is deze hoelahoop zowel te gebruiken door personen met een zeer smalle als brede taille. Aan de hoepel zit een gewicht vast, dit gewicht is uitneembaar in deeltjes. Hierdoor kan de training met de hula hoop op ieder niveau uitgevoerd worden en is de hoepel ook uitermate geschikt voor een opbouwend trainingsprogramma.

Deze hula hoop is zeer gemakkelijk in gebruik. Bepaal eerst met hoeveel gewicht aan de hoelahoep je wil gaan trainen en haal zo nodig een deel van het gewicht uit de gewicht houder aan de hoepel. Je kunt de hoepel vervolgens, nadat je deze op de juist maat voor jouw taille hebt afgesteld, openen en om je middel doen. Sluit de fitness hoepel vervolgens en je bent klaar om je training te starten.

Deze bijzondere hoepel heeft ook een ingebouwde magnetische therapie en massage functie. De binnenkant van de hoelahoep bevat diverse magnetische massageknoppen, die tijdens de work-out je spieren en taille masseren. Dit zorgt voor optimale stimulatie van het spierweefsel en het voorkomen van spierpijn na de training. Tevens zorgen deze rubberen massageknopjes ervoor dat de hulahoop zeer comfortabel in gebruik is en niet hard aanvoelt tijdens de rotaties om de taille.

Een andere extra aan deze fitness hoelahoep is dat er een display opzit, welke de gebruikstijd en verbrande calorieën laat zien. Zo weet je altijd precies hoe goed je bezig bent.

De hoelahoep wordt bovendien geleverd met 5 weerstandsbanden en 1 springtouw, waardoor je thuis verschillende wrok-outs kunt doen.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste fitness hoelahoep

Wanneer je opzoek bent naar de beste fitness hoelahoep zijn er een aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hieronder volgen de belangrijkste dingen om naar te kijken bij het kiezen van de beste verzwaarde hoelahoep.

– Gewicht

Het belangrijkste om naar te kijken om de beste fitness hoelahoep voor jou te vinden is het gewicht. Het gewicht van hoelahoep is erg belangrijk omdat het de intensiteit van je oefening bepaalt. Als je begint, moet je hoelahoep overwegen met een laag gewicht, zodat je comfortabel kunt beginnen met hoepelen. Dit zal je ook helpen blauwe plekken op de zachte weefsels rond de buik te voorkomen.

Je kunt ook zoeken naar een hoelahoep met een instelbaar gewicht, zodat je zelf extra gewicht kunt bijvoegen, naar mate je meer kracht krijgt en de beweging beter onder controle hebt. Een voorbeeld van hoelahoeps met een instelbaar gewicht zijn nummer 3 en 5 in ons lijstje. Deze kun je zelf zwaarder of juist lichter maken.

– Opvulling

Veel verzwaarde hoelahoep is ontworpen met een hard materiaal dat extra vulling vereist om een ​​comfortabelere ervaring te bieden. Je moet echter naar het opvulmateriaal kijken om er zeker van te zijn dat het huidvriendelijk, zacht, duurzaam en comfortabel aanvoelt. Als dit het geval is dan kun je hoepelen zonder pijn en blauwe plekken en dat wil natuurlijk iedereen.

– Diameter

Verzwaarde hoelahoep met een grotere diameter is ideaal omdat je weinig energie nodig hebt om ze te draaien. Ze kunnen echter ook behoorlijk uitdagend zijn om te draaien. Er zijn ook de wat smallere hoepels welke om je taille blijven zitten (zie optie 4 en 5), deze kunnen fijner zijn voor beginners, zodat de hoepel niet telkens op de grond valt.

– Klanten beoordelingen

Het kan ook lonen om naar de klanten beoordelingen te kijken. Als je opzoek bent naar de beste fitness hoelahoep dan kunnen de klanten reviews je in de juiste richting wijze. Klanten zijn vaak heel eerlijk in hun reviews, waardoor je al snel achter de eventuele voor- en nadelen van een fitness hoelahoep kunt komen.

In onze zoektocht naar de beste fitness hoelahoep hebben we ook rekening gehouden met de klanten beoordelingen. We hebben honderden reviews doorgelezen om zo de beste fitness hoelahoeps te vinden. Alle opties in onze lijst hebben dan ook geweldige klanten beoordelingen.

fitness hoelahoep

Veelgestelde vragen over fitness hoelahoeps

Hopelijk heb je bij deze de beste fitness hoelahoep voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is een fitness hoelahoep?

Een fitness hoelahoep is een verzwaarde hoelahoep. Het zijn de geavanceerde, stevigere en zwaardere varianten van de plastic hoepels waarmee we speelden toen we kinderen waren. Het gewicht varieert van 1-3 kg en is ideaal voor fitnesstraining. Het levert veel gezondheidsvoordelen op, variërend van cardiovasculaire gezondheid tot gewichtsverlies.

– Hoe gebruik je een fitness hoelahoep?

Een fitness hoelahoep gebruik je eigenlijk hetzelfde als een gewone hoelahoop. Het verschil is dat deze zwaarder is. Net als elke andere vorm van fitnessoefening, moet hoelahoepen wel met de nodige voorzichtigheid worden gedaan. Eerst moet je het juiste gewicht en de juiste diameter vinden voor de beste hoelahoep voor jou.

Het wordt ook aangeraden om niet meteen met een zo hoog mogelijk gewicht te beginnen. Begin met een lager gewicht en bouw het eventueel langzaam op. Sommige hoepels kun je zelf zwaarder maken, zoals nummer 3 in onze lijst. Dit is ideaal als je het gewicht wilt opbouwen.

Let ook op: doe de hoelahoep nooit langer dan 20 minuten per sessie. Je kunt dan blauwe plekken of andere pijntjes krijgen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

– Wat zijn de voordelen van het gebruik van een fitness hoelahoep?

Een verzwaarde hoelahoep heeft veel voordelen. Hieronder volgen de belangrijkste:

Gewichtsverlies:

De beweging die je maakt op de hoelahoepen helpt je om vet te verbranden. Een van de belangrijkste voordelen van hoelahoepen is dan ook gewichtsverlies. Dit is vaak de reden dat steeds meer mensen voor een fitness hoelahoep kiezen. Kiezen voor een verzwaarde hoelahoep verbrandt effectief calorieën en vetten in de buik en andere gebieden.

Buikspieren opbouwen:

Met hoepelen bouw je al snel sterke buikspieren op. Dit vinden veel mensen een groot voordeel. Voor sterke buikspieren opreet het aangeraden om allebei de kanten op te hoepelen, om te voorkomen dat de ene kant steviger wordt dan de andere kant.

Verbetert de cardiovasculaire gezondheid:

Een ander voordeel van hoelahoep is een betere gezondheid van het hart. 15 minuten regelmatige lichaamsbeweging met dit hulpmiddel zal je hartspieren versterken. Hierdoor zal het hart extra bloed door het lichaam pompen. De hartslag zal toenemen, waardoor de bloeddruk daalt en je hart gezond blijft.

Ontspan de geest:

Hoelahoepen heeft niet alleen lichamelijke voordelen, maar ook mentale voordelen. Als je je uitgeput voelt, kun je je geest ontspannen door te kiezen voor hoelahoep. Hoelahoepen is een ritmische oefening waarmee je je hele geest in de activiteit kunt onderdompelen. Het kan je ontspannen en je geest tot rust brengen.

Versterkt je rug:

Het draaien van een verzwaarde hoelahoep kan pijn in de onderrug verminderen. Voortdurende heen en weer beweging elimineert spierspanning rond het heiligbeen. Daarom verhoogt het de bloedtoevoer naar de wervelkolom en voel je je flexibeler.

– Is een fitness hoelahoep een goede vorm van lichaamsbeweging?

Ja zeker! Dat is het zonder twijfel. Hoepelen met een verzwaarde hoelahoep helpt om buikvet te verminderen en tegelijkertijd de spiermassa te vergroten. Van hoepelen is ook aangetoond dat het de cardiovasculaire conditie verbetert en het cholesterolgehalte verlaagt.

Bijkomende voordelen van het gebruik van een verzwaarde hoelahoep zijn onder meer:

  • Het is leuk, wat betekent dat je er meer kans op hebt om het op lange termijn vol te houden.
  • Het is handig. je kunt overal hoepelen en het neemt weinig ruimte in beslag
  • Het is tijdbesparend. Slechts 12 tot 15 minuten per dag hoepelen kan al een groot verschil maken voor je taille in de loop van de tijd.
  • Het is veelzijdig. Het gebruik van een verzwaarde hoelahoep biedt kracht en toning voordelen, plus de kans om vet en calorieën te verbranden in een enkele sessie.

– Hoe lang moet je een verzwaarde hoelahoep gebruiken?

Dit is persoonlijk en afhankelijk van je kracht en conditie. Het is wel belangrijk om je trainingstijd geleidelijk te verlengen naarmate je lichaam zich aanpast aan de beweging, weerstand en wrijving van je verzwaarde hoelahoep. Begin dus kort en bouw het steeds wat lange rop. Als je blauwe plekken krijgt, dan hoepel je waarschijnlijk voor te lang of dan is het gewicht te zwaar. Overweeg dan om om te beginnen een lichter gewicht te gebruiken.

Begin met vijf tot 10 minuten per dag, twee tot drie keer per week en werk naar 20 tot 30 minuten per dag, drie tot vijf keer per week voor een optimaal resultaat.

– Moet ik in beide richtingen hoepelen?

Ja dat wordt zeker aangeraden. Door beide kanten op te hoepelen, krijg je een uitgebalanceerde training en verbeter je je balans, coördinatie en kracht in beide richtingen.

Omdat verzwaarde hoepels langzamer rond het lichaam draaien, is het gemakkelijker om je te concentreren op een uitgebalanceerde training. In beide richtingen in een voorwaartse en achterwaartse of zijwaartse beweging rekruteren ook je onderrug, bilspieren, hamstrings, quadriceps en kuitspieren. Houd de armen omhoog voor een extra verbranding van het bovenlichaam.

– Zijn verzwaarde hoelahoep veilig?

In één woord – ja. Maar zoals bij elk type oefen- of fitnessapparatuur, kunnen er risico’s zijn als verzwaarde hoelahoep verkeerd wordt gebruikt.je een beginner bent, is het belangrijk om het rustig aan te doen wanneer je voor het eerst begint met hoepelen. De grootste risico’s zijn wanneer nieuwkomers hoepels gebruiken die te zwaar zijn en ze te hard en te lang doorgaan.

De belasting van het hooghouden van een zware hoepel kan een negatieve invloed hebben op je lichaam en blauwe plekken veroorzaken. Het is dus het beste om te beginnen met een lichtgewicht hoepel en langzaam op te bouwen naar iets zwaarders als je dat wilt.

Houd de sessies kort om mee te beginnen – 10 tot 15 minuten is voldoende voor je eerste paar pogingen, en naarmate je kracht en vaardigheid verbeteren, kunt je ook de duur verlengen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *