beste fietshandschoenen zomer

Beste fietshandschoenen zomer 2023: Top 3!

Ben je opzoek naar de beste fietshandschoenen voor de zomer? Dan ben je hier aan het juiste adres! Handschoenen dragen tijdens het fietsen is niet alleen essentieel tijdens de winter, maar ook voor de zomer onmisbaar.

De voordelen zijn misschien minder voor de hand liggend, maar de beste fietshandschoenen voor de zomer hebben veel voordelen. Ze zijn niet alleen een aanvulling op de rest van je uitrusting, maar ze hebben gewatteerde en getextureerde handpalmen, waardoor je het stuur beter vasthoudt en tegelijkertijd demping biedt. Hierdoor heb je meer grip op het stuur.

Daarnaast geven ze bescherming aan je handen in het geval van vallen. Ze voorkomen diepe (schaaf) wonden en zorgen er daardoor voor dat jij weer snel op je fiets kunt springen. verder bieden veel van de beste fietshandschoenen voor de zomer een perfecte isolatie en waterdichtheid.

Net als bij het kopen van een paar van de beste fietshandschoenen voor de winter, zal een ideaal paar fietshandschoenen voor de zomer een nauwsluitende en comfortabele pasvorm hebben. Te strak, en ze graven in je huid tijdens langere ritten en kunnen mogelijk de bloedsomloop beïnvloeden, te los en je verliest het voordeel van de grip.

Het vinden van het juiste paar voor jou is dus enorm belangrijk. Om je te helpen in je zoektocht naar de beste fietshandschoenen voor de zomer hebben we de hele markt afgespeurd. Hier zijn 3 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste fietshandschoenen voor de zomer te ontdekken!

Beste fietshandschoenen zomer 2023 – Top 3

We zijn opzoek gegaan naar de beste fietshandschoenen voor de zomer en daar is een top 3 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 3 hebben we gekeken naar kwaliteit, comfort, gebruikersgemak, klanten beoordelingen en prijzen.

Bekijk de afbeeldingen en lees de korte beschrijvingen door om de beste fietshandschoenen voor de zomer voor jou te vinden!

1. Rogelli Wielerhandschoen

beste wielrenhandschoenen

De Rogelli Phoenix fietshandschoenen zijn lichtgewicht handschoenen voor de warme dagen, wanneer je nog geen dikkere handschoenen nodig hebt. Het zijn fijne fietshandschoenen met een klittenband sluiting. De handschoenen hebben een Lycra mesh palm en ventileren daardoor goed. Ook drogen de handschoenen hierdoor snel. De fietshandschoenen is voorzien van gelpads en siliconen handpalmen voor extra grip en comfort.

Deze fietshandschoenen hebben een ademend materiaal aan de bovenzijde en een handige badstof duim om transpiratie en eventueel snot weg te vegen tijdens het fietsen.

Deze fietshandschoenen voor de zomer zijn te bestellen in verschillende maten en in verschillende kleuren.

2. GripGrab Rouleur Padded Handschoenen

zomer fietshandschoenen

Andere geweldige fietshandschoenen voor de zomer zijn de GripGrab Rouleur Padded Handschoenen. Deze handschoenen zijn speciaal gemaakt voor de zomer of warme lente / herfstdagen. Het zijn allround handschoenen voor op de weg, wat voor soort fietsen je ook doet (wielrennen, racen, mountainbiken etc). 

De handschoenen hebben een comfortabele padding met een klittenbandsluiting voor de pols en een handig pull-off systeem om ze uit te trekken. Het eenvoudige maar effectieve ontwerp is perfect voor een comfortabele en veilige fietsrit.

Deze fietshandschoenen voor de zomer zijn te bestellen in verschillende maten en in verschillende kleuren.

3. DH sports Fietshandschoenen Zomer

De DH sports aerodynamische handschoenen hebben een mooie en sportieve uitstraling, De handpalmen zijn goed beschermt tegen het vallen, en hebben een goeie grip zodat je niet van je stuur glijdt. Verder zijn de fietshandschoenen zijn ook heel praktisch, omdat er lipjes zitten bij de vingers. Hiermee kun je de handschoenen gemakkelijk uittrekken zonder dat ze binnenstebuiten worden getrokken. De handschoenen zijn gemaakt van een mooie, rekbare kwaliteit nylon. Ook zitten er in de handpalmen kleine gaatjes, zodat de handen goed door kunnen luchten.

De handschoenen zijn geschikt voor wielrennen en mountainbiken en voor zowel mannen als vrouwen. De handschoenen zijn maar in één maat te bestellen, voor gemiddelde handen. Ook zijn ze enkel in deze kleur te bestellen.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste fietshandschoenen voor de zomer

In je zoektocht naar de beste fietshandschoenen voor de zomer zijn er een aantal factoren om in overweging te nemen. Hier volgen de belangrijkste dingen om op te letten:

– Materiaal

Materiaal is erg belangrijk in de beste fietshandschoenen voor de zomer. Fietshandschoenen kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Het belangrijkste is dat het materiaal ademend en goed isolerend is. In de zomer wil je natuurlijk geen handschoenen welke gemaakt zijn van een stof waar geen wind doorheen komt. Ook is het belangrijk dat het materiaal vochtafvoeren is.

Ergens op de achterkant van fietshandschoenen vind je bijna altijd ook een stukje badstof om je gezicht mee af te vegen. Dit is handig om zweet uit je gezicht te vegen, of bijvoorbeeld snot wanneer je een loopneus hebt (wat vaak voorkomt tijdens het fietsen).

– Maatvoering

Fietshandschoenen zijn meestal in verschillende maten te bestellen van klein naar groot, zodat de juiste pasvorm er voor iedereen bij zit. Nummer 1 en 2 in onze lijst hebben de keuze van S naar XL. Er zijn daarentegen ook fietshandschoenen die maar één maat hebben, de zogenaamde one-size-fits-all. Nummer 3 in onze lijst is zo’n soort handschoen. Let er echter wel op dat deze handschoenen zijn gemaakt voor de ‘gemiddelde hand’. Als jij vrij kleine of juist erg grote handen hebt zullen deze mogelijk niet perfect zitten. Je kunt dan beter voor een specifieke maat gaan.

Wanneer je online fietshandschoenen koopt kun je ze natuurlijk niet passen van te voren. Pas ze dus altijd goed wanneer ze aankomen en ruil ze om als ze niet passen. Je kunt ook twee maten bestellen en degene die minder goed past terugsturen. Je kunt ook een fietswinkel bij jou in de buurt zoeken als je ze liever eerst past in een fysieke winkel.

– Opvulling

Sommige fietshandschoenen hebben vulling op de handpalmen in de vorm van plakken gel, en andere niet. Of je dit nodig hebt, is helemaal aan jou. Ongewatteerde fietshandschoenen geven een zeer directe verbinding met het stuur en dat is een gevoel dat veel rijders verkiezen, maar als je de neiging hebt om handen te verdoven door de druk van het stuur, wil je misschien wel gaan voor wat gel om schokken te absorberen.

– Sluiting

Om ze strak om je pols te houden, hebben fietshandschoenen voor de zomer ofwel een klittenbandsluiting, of helemaal niets, en vertrouwen ze op de rekbaarheid van een elastische manchet of rug om ze strak te houden. Klittenbandmanchetten zorgen er meestal voor een fietshandschoenen gemakkelijker aan en uit te trekken zijn, simpelweg omdat ze een grotere opening bieden om je hand in te steken.

– Beoordelingen

Om achter de kwaliteit van fietshandschoenen te komen, voordat je ze koopt, is het altijd een slim idee om de klanten beoordelingen door te lezen (als deze er zijn). Klanten zullen je eerlijk vertellen wat ze van een product vinden, waardoor je snel achter de plus- en eventuele minpunten van handschoenen zult komen. Hierdoor is de feedback van de klant vaak waardevoller dan de informatie van de fabrikant (die altijd positief over hun eigen product zal praten).

beste fietshandschoenen voor in de zomer

Veelgestelde vragen over fietshandschoenen voor de zomer

Hopelijk heb je de beste fietshandschoenen voor de zomer voor jou gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen en antwoorden je wellicht verder helpen.

Maken de beste fietshandschoenen voor de zomer echt een verschil?

Ja zeker! Je denkt misschien dat fietshandschoenen geen essentieel onderdeel van je fietsuitrusting zijn, maar dan heb je het mis. Ze zijn namelijk een geweldige aanvulling op je fietsgarderobe en hebben veel voordelen.

Met een van de slechts drie aanraakpunten op je fiets, is het van essentieel belang om je handen comfortabel en beschermd te houden om veilig en prettig fietsen te garanderen. Handschoenen beschermen je handen niet tegen alle mogelijke situaties, maar ze kunnen je wel helpen voorkomen dat je te maken krijgt met een onverwachte valpartij of uitslag van grind, wat kan betekenen dat je dagen of zelfs weken niet op de fiets kunt zitten.

De beste fietshandschoenen voor de zomer helpen ook om zweet af te voeren, ze helpen bij de grip, ze bieden een handig doekje voor je neus / zweet en zorgen voor extra stuurcomfort.

Heb je fietshandschoenen nodig in de zomer?

Deze vraagt lijkt eigenlijk heel veel op de vorige vraag.  Als de temperatuur hoog is, kan het verleidelijk zijn om helemaal geen handschoenen te gebruiken – hoe minder je draagt, hoe koeler je zult zijn, toch? Misschien, maar zoals we hierboven al zeiden, als je je in de ongelukkige positie bevindt om over het asfalt te glijden, zullen je handen je bedanken voor het dragen van handschoenen die ze beschermen.

Gelukkig zijn er veel fietshandschoenen voor de zomer die je helemaal niet warmer maken. Deze zijn gemaakt van een dunne en lichtgewicht stof die zowel ademend als vochtafvoerend is. Dit zijn de beste soort fietshandschoenen voor de zomer.

Moeten fietshandschoenen strak of los aanvoelen?

Fietshandschoenen moeten goed passen en zowel niet te strak als niet te los aanvoelen. Het moet je bewegingsvrijheid of behendigheid niet belemmeren. Handschoenen die te strak zitten, kunnen de bloedsomloop afsnijden. Fietshandschoenen die te los zitten kunnen afzakken of zelfs blaren veroorzaken. Zorg er dus altijd voor dat je fietshandschoenen niet past. Als je ze online koopt, stuur ze dan terug als je twijfels hebt en bestel een andere maat, of een ander merk als je niet tevreden bent.

Waarom wordt mijn hand gevoelloos tijdens het fietsen?

Als je na een lange rit gevoelloosheid of zenuwpijn in je handen ervaart, ben je zeker niet de enige. Het is eigenlijk vrij gebruikelijk, en dit is de belangrijkste reden waarom fietshandschoenen worden geleverd met verschillende opvulopties.

Deze gevoelloosheid wordt vaak stuurverlamming genoemd, die kan worden veroorzaakt door de druk op je nervus ulnaris (die langs je onderarm en door de handpalm loopt), nadat je veel tijd op je stuur hebt geleund.

Hoewel gevoerde handschoenen van goede kwaliteit kunnen helpen, moet je ook overwegen om je stangpositie te veranderen, zodat je meer rechtop staat, en ook om regelmatig van handpositie te wisselen tijdens het fietsen.

Zit er padding in fietshandschoenen voor de zomer?

Dat kan, maar hoeft niet per se. Sommige worden geleverd met getapte siliconen om te helpen bij het vastgrijpen van de staven in alle weers- en wegomstandigheden. Zelfs deze enkele laag stof zal dienen als een vorm van bescherming tegen eventuele crashes, en helpt ook voorkomen dat zweterige handpalmen op het stuur wegglijden. Andere handschoenen variëren van een zachte leren pad tot een volledige gelpadding, ontworpen voor de zwaarste en langste ritten.

Handbescherming tegen herhaalde impact is van vitaal belang bij lange ritten met veel grind of kasseien, omdat dit na verloop van tijd zenuwcompressie en schade kan veroorzaken. Hoeveel vulling je moet kiezen, is natuurlijk een persoonlijke keuze. Het is echter vermeldenswaard dat fietsers met kleinere handen last kunnen hebben van te veel vulling die hun radiale grip op het stuur verstoort, dus ga er niet alleen vanuit dat maximale vulling het beste voor jou is.

Soms zitten er lussen aan zomer-fietshandschoenen, waarvoor is dat?

Lussen en extra lange lipjes aan de pols, of stoffen ringen om de middelvingers van fietshandschoenen komen vaak voor en je vraagt je misschien af waar dit voor is. Deze zijn bedoeld om de drager te helpen de handschoenen aan het einde van een rit uit te trekken door ze iets te geven om aan te trekken. Een kleine, vochtige nauwsluitende handschoen proberen te verwijderen, kan anders nogal een uitdaging zijn.

Dragen professionele fietsers zomer handschoenen?

De meeste wel, maar het is een persoonlijke keuze. Sommige teams dwingen het dragen van handschoenen af ​​om onnodige vrije tijd te voorkomen als gevolg van een handblessure die anders voorkomen had kunnen worden door het gebruik van handschoenen.

Waarom hebben de beste fietshandschoenen voor de zomer geen vingers?

Op hele hete zomerdagen heb je het liefste zo min mogelijk om je handen en daarom is het fijn om voor een handschoen te gaan welke je handen beschermen, maar je vingers vrij laten. Vingerloze handschoenen bieden meer behendigheid en ze bieden ook bescherming voor je handen. Dit soort handschoenen hebben natuurlijk minder isolatie dan een speciale winterhandschoen, maar houden de wind goed buiten op koude zomerdagen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *