fatburner

Beste fatburner? Top 5 fatburners die écht werken!

Ben je opzoek naar de beste fatburner? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel zijn de 5 beste opties voor je onderzocht. Als je merkt dat je langzaam af valt en het afval proces graag een boost wilt geven, zijn fatburners ideaal. Lees gauw verder om te ondekken wat een fatburner precies is en hoe het werkt, wat de beste fatburners zijn en meer!

Wat is een fatburner en hoe werkt het?

Fatburners, of in het Nederlands vertaald vet verbranders, zijn supplementen die het metabolisme helpen verhogen, vet verbranden, de eetlust onderdrukken en op die manier gewichtsverlies bevorderen. Sommige zijn natuurlijk, maar veel zijn verwerkt en bevatten een lange lijst met ongezonde ingrediënten. Het is dan ook goed dat je opzoek bent naar de beste fatburner en niet zomaar begint met het slikken van een supplement zonder eerst onderzoek te doen.

Fatburners kunnen verschillende ingrediënten bevatten, afhankelijk van het merk en type vetverbrander (pil of poeder). Enkele van de belangrijkste ingrediënten die in vetverbranders worden gebruikt, zijn ontworpen om hormonale reacties in het lichaam te stimuleren en om te beginnen met het afbreken van vet en het als brandstofbron te gebruiken. 

Een van de meest voorkomende ingrediënten in vetverbranders is cafeïne, dat het hormoon epinefrine verhoogt. Een toename van dit hormoon kan leiden tot de afbraak van vetzuren, die als brandstof in de bloedbaan terechtkomen.

Andere ingrediënten die vaak in vetverbranders worden gebruikt, kunnen zijn:
 • L-Carnitine Tartraat: Dit is een aminozuur dat helpt bij het overbrengen van vetzuren naar cellen voor energieproductie.
 • Groene koffieboonextract: Bevat chlorogeenzuur, waarvan wordt gedacht dat het de vetophoping (gewichtstoename) remt.
 • Groene thee-extract: Groene thee kan je stofwisseling stimuleren en bevat zowel antioxidanten als vetverbrandende eigenschappen.

Vetverbranders bevatten vaak extract van groene thee, wat meestal een geïsoleerde vorm is van de catechinen (antioxidanten) die in groene thee worden aangetroffen. Dit betekent dat de thee in burners meestal een hogere hoeveelheid is dan je standaard kopje.

Wat is de beste fatburner?

Er is niet perse één beste fatburner. Er zijn verschillende fatburners op de markt die doen wat ze beloven. Sommige fatburners zijn echter beter dan andere. We hebben de 5 beste opties gevonden en ze hier op een rijtje gezet. Bij het selecteren van de beste fatburners is gekeken naar de werking, ingrediënten, veiligheid en de klanten beoordelingen.

Prijs: €24,95

Dit is het ideale supplement om ‘shredded’ te worden als een een fanatieke sporter bent, of om gewoon wat kilo’s af te vallen. De Kastoes Fatburner is een capsule supplement, die de metabolisme (stofwisseling) en de afbraak van vetcellen versneld. Ook zorgt het ervoor dat je geen honger gevoel krijgt. Het gebruik van de Kastoes Fatburner stimuleert het volgen van een gezond eetpatroon en is 100% veilig. Je mag 2 capsules per dag pakken van deze fatburner.

De Kastoes Fatburner is een hypermoderne thermogene vetverbrander voor zowel mannen als vrouwen. Het onderdrukt de eetlust terwijl het de energie verhoogt en het metabolisme stimuleert, waardoor maximaal vetverlies en het behouden van spiermassa mogelijk is.

De perfecte samenstelling van de fatburner maakt gebruik van de ideale mix tussen Cafeïne, L-Carnitine, Citrus Aurantium-poeder, Groene Thee Extract en Guarana Extract, die zorgt voor het wegsmelten van je vetlaag en het zichtbaar worden van je spieren.

Prijs: €26,90

Als je klaar bent voor resultaten waarvan je dacht dat ze onmogelijk waren, ga dan voor de 24hr Fatburn van Body & Fit. Dit supplement geeft je resultaten 24 uur per dag. Het is ontwikkeld door Body & Fit in samenwerking met één van de grootste producenten van voedingssupplementen in Europa. 24hr Fat Burn is het eerste product dat is ontwikkeld om je 24 uur per dag te ondersteunen!

Elke dosering van deze fatburner werkt 8-10 uur lang. Neem simpelweg 1 tablet na het opstaan en laat het supplement zijn werk doet. Er zitten geen bijwerkingen aan het nemen van deze fatburner. Je mag 2 tabletten per dag nemen, één in de ochtend en één voor je gaat slapen. De unieke werking van 24hr Fatburn staat je slaap niet in de weg en zorgt ervoor dat je afvalt terwijl je slaapt, wie wil dat nou niet?

Deze fatburner bevat het volgende:

 • 225 mg cafeïne per tablet
 • Cholinebitartraat ter ondersteuning van het vetmetabolisme
 • Biotine ter ondersteuning van het metabolisme van macronutriënten en het energiemetabolisme
 • Groene thee-extract, groene koffie-extract en L-carnitine toegevoegd

Prijs: €34,90

Deze fatburner van Stacker is een fatburner puur gericht op bodybuilders. Dit is de sterkste burner uit de VS met de meest premium tabletten die er zijn om je lichaamssamenstelling of gewichtsverliesdoelen te ondersteunen. De fatburner zit boordevol 400 mg ‘Black EGC-HPLC Matrix ™’ en 370 mg ‘Black XTR-B ™’ -matrix met populaire ingrediënten zoals EGCG, yerba mate en druivenpitextract. Black Burn bevat ook 300 mg cafeïne om je focus en alertheid te verbeteren en vitamine B12 om het energiemetabolisme te ondersteunen.

De kracht van een effectieve burner zit in de kwaliteit van de extracten en het maken van een samenstelling waarin de verhouding tussen ingrediënten optimaal is. NVE Pharmaceuticals, de Amerikaanse fabrikant van STACKER-2, heeft in ruim tien jaar een ongekende know how opgebouwd en past deze toe in de formule van Black Burn.

Prijs: €26,90

Stacker is al jarenlang de beste en meest succesvolle burner in de Europese en Amerikaanse markt. Stacker is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf NVE Pharmaceuticals en heeft in de loop van de jaren een enorme groei doorgemaakt. Dit supplement bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten.

Het belangrijkste ingrediënt in deze fatburner is yerba mate – het groene the extract. Groene thee extract op zich is een geweldige fatburner en laat je vet smelten als ijs voor de zon. Het bevat 24 vitaminen en mineralen en 15 aminozuren. De ingrediënten spreken stuk voor stuk voor zich en het product is perfect samengesteld voor maximaal resultaat. De ginseng heeft verschillende gunstige eigenschappen en de cafeïne geeft een boost op de momenten dat je dit nodig hebt.

Prijs: €33,95

De fatburner Sterrenstof bestaat uit een volwaardige mix van hoogwaardige ingredienten die helpt bij het verliezen van gewicht. De belangrijkste werking van de Sterrenstof fatburner is het verminderen en uitstellen van je hongergevoel. Ook bevat het verschillende ingrediënten die de stofwisseling bervorderen en zorgen dat je een geweldige energieboost krijgt. Doordat jij minder honger hebt, krijg je gedurende de dag minder calorieën binnen. Krijg je minder calorieën binnen dan je verbruikt? Dan val je af! Een gezond dieet en voldoende beweging is hierbij van essentieel belang.

Dit is een fatburner in poedervorm met heerlijke smaken. De volgende ingrediënten zitten erin per serving (6 gram):

 • L-Carnitine – 500mg: L-Carnitine helpt je lichaam energie te produceren door de vetopslag van het lichaam te gebruiken, waardoor je langer kunt trainen en uiteindelijk helpt bij het verlies van vet.
 • Groene thee extract – 250mg: Groene thee extract versnelt je stofwisseling en heeft daardoor een positief effect op de vetverbranding.
 • Cafeïne – 200mg: Cafeïne vermindert je ‘honger’ gevoel en verbetert de sportprestaties, zowel bij kracht- als duursporten.
 • L-tyrosine – 600mg: L-Tyrosine is een sterk en belangrijk aminozuur. Het helpt bij het verliezen van vet, zorgt voor een betere stemming en het stimuleert de aanmaak van groeihormoon.
 • Choline bitartraat – 100mg: Choline bitartraat verhoogt je uithoudingsvermogen en is nauw betrokken bij het transport van vetzuren naar energie producerende cellen. Deze vetzuren worden vervolgens afgebroken en gebruikt voor je energieproductie.
 • L-theanine – 200mg: L-theanine is een aminozuur dat van nature voorkomt in de bladeren van thee. De belangrijkste werking van L-theanine is dat het de vermoeidheid tegengaat.

Werken fatburners echt?

Ja zeker, de beste fatburner werkt effectief, snel en is 100% veilig. De 5 burners hierboven benoemd doen allemaal echt wat ze beloven. Houdt echter wel in gedachten dat vetverbranders ontworpen zijn om het werk van je dieet en trainingsroutine te maximaliseren. Als je ongezond blijft eten en te weinig beweegt, kan het alsnog lang duren voordat je de kilo’s afvalt die je zou willen.

Zijn fat burners veilig?

De bovengenoemde fat burners zijn 100% veilig. Zolang je je algehele voeding op een redelijke manier benadert en je inname van stimulerende middelen in de gaten houdt, kunnen vetverbranders een veilige manier zijn om je resultaten te verbeteren.

Let wel op met cafeïne.Hoewel je zeker zult genieten van de stimulerende voordelen die je zou krijgen van zo’n hoge cafeïne-inname, als je vetverbranders combineert met meerdere kopjes koffie of een andere cafeïnehoudende drank, is er een bovengrens voor de effectiviteit van stimulerende middelen – en het is voor iedereen anders.

Hoe weet je of je fatburner werkt?

Zodra je de beste fatburner voor jouw hebt gevonden, geef deze dan ongeveer 2 weken de tijd om te werken voordat je begint met het beoordelen van de voortgang of resultaten.

Maar houd na die tijd zeker je voortgang bij om te zien hoe je doelen zich ontwikkelen! Of je nu before en after foto’s maakt, je taille afmeet, een lichaamsvetmesting doet of gewoon je gewicht op een weegschaal bekijkt, er zijn genoeg manieren om te ontdekken of je daadwerkelijk afvalt. Je kunt dit echter alleen goed meten wanneer je een startpunt hebt. Zorg er dus voor dat je precies weet hoe je ervoor staat voordat je begint met het nemen van je fat burner.

Onthoud dat bepaalde mensen beter reageren op bepaalde ingrediënten in vetverbranders, dus wat het beste werkt voor de ene persoon, hoeft niet per se het beste te werken voor de andere. Als je na enkele weken merkt dat je niet de resultaten ziet waarop je had gehoopt, overweeg dan om een ​​ander product te gebruiken.

Houd je voortgang in de loop van de tijd nauwlettend in de gaten, let op je voeding en training, en gebruik je fatburner zoals de fabrikant dit aangeeft, en geniet van de resultaten!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *