essential oils

Beste etherische olie voor diffuser: Top 7!

Ben je opzoek naar de beste etherische olie voor je diffuser? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

In een tijd waarin onze stressniveaus hoog zijn, zijn etherische oliën geweldige hulpmiddelen om je te laten ontspannen en je beter te laten voelen. Veel mensen gebruiken etherische oliën om te ontspannen, beter te slapen, pijn te verminderen en nog veel meer. Elke etherische olie heeft zijn eigen geur en voordelen.

Etherische oliën zijn geconcentreerde plantenextracten die worden gemaakt door verschillende delen van een plant, zoals bloemen, schors en bladeren, te stomen of te persen. Etherische oliën zijn veel onderzocht en de gezondheidsvoordelen ervan zijn al lang geleden bewezen.

Etherische oliën bieden veel voordelen: ze hebben antimicrobiële en antibiotische eigenschappen, en ze kunnen helpen om stress te verminderen en zelfs depressies te behandelen, om er maar een paar te noemen.

Naast het toevoegen aan een diffuser om de geur door je hele huis te verspreiden, voegen velen ze nu ook toe aan baden en massages om optimaal te profiteren van hun ontspannende aroma.

Niet elke etherische olie is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is verstandig dat je opzoek gaat naar de beste etherische olie voor in je diffuser. Het is altijd belangrijk om voor een 100% pure en natuurlijke olie te gaan, die in een donker potje wordt bewaard.

Lees gauw verder omdat de beste etherische olie voor in je diffuser te vinden!

Beste etherische olie voor diffuser – Top 7

We zijn opzoek gegaan naar de beste etherische olie voor in een diffuser. Hier is een top 7 van geweldige merken uitgekomen. Deze merken produceren allemaal veel verschillende pure etherische oliën van hoge kwaliteit.

In deze lijst hebben we een aantal pakketten opgenomen met verschillende etherische oliën erin. Ook hebben we wat merken opgenomen die losse etherische oliën verkopen, zodat je je favoriete oliën zelf kunt uitkiezen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, ga opzoek naar je favoriete geuren en voordelen en kies op basis daarvan de beste etherische olie voor in je diffuser uit!

Beste etherische olie voor diffuser – Pakketten:

1. Seidon™ 14 Etherische Oliën

Seidon™ 14 Etherische Oliën

Als je opzoek bent naar de beste etherische olie voor je diffuser, dan heeft Seidon een geweldig pakket met hoogwaardige etherische oliën voor je. Met meer dan 300 zeer positieve klanten beoordelingen mogen deze essentiële oliën absoluut niet ontbreken aan deze lijst.

De 14 etherische oliën zijn gemaakt van de beste natuurlijke grondstoffen. Ze zijn 100% puur en natuurlijk. Etherische oliën zijn oliën die gewonnen zijn uit geneeskrachtige planten. Deze oliën hebben een stimulerende en geneeskrachtige werking. Elke olie heeft zijn eigen kracht, welke we hieronder zullen vermelden.

De etherische oliën zijn geschikt voor aroma diffusers, aromatherapie, sauna’s en voor in bad. De geuren zorgen voor een kalmerend en stress verminderend effect en hebben verschillende voordelen. Bovendien geven ze een heerlijke geur in huis.

Inhoud verpakking:

 • 1x Pepermunt. Gebruik het in de ochtend, dat zorgt voor een stimulerende werking
 • 1x Tea tree. Werkt ontstekingsremmend, parasieten dodend en slijmoplossend
 • 1x Eucalyptus. Zeer effectief bij voetschimmel, ontstekingen, verkoudheid en droge handen
 • 1x Bergamot. Zorgt voor heerlijke energie boost
 • 1x Sweet orange. Beschermt tegen bedreigingen van de seizoenen en het milieu
 • 1x Limoen. Heeft een verfrissende en verkwikkende werking
 • 1x Jasmijn. Ondersteunt de ontwikkeling van creativiteit
 • 1x Roos. Wordt vaak gebruikt voor astma en hooikoorts bij aromatherapie
 • 1x Lavendel. Hiermee ontspan je het meest
 • 1x Grapefruit. Wordt veel gebruikt bij spanningen
 • 1x Rozemarijn. Zuivert lichaam en geest.
 • 1x Frankincense. Versterkt de werking van alle andere oliën
 • 1x Kaneel. Werkt ontspannend bij spierverhardingen en geestelijke verharding
 • 1x Lemongrass. Helpt goed tegen verkoudheden, koorts en hoofdpijn

2. SensaHome Etherische Oliën 14 stuks 

Etherische Oliën 14 stuks

Een ander hoogwaardig pakket met etherische oliën is dit SensaHome pakket. Dit zijn ook allemaal 100% pure en natuurlijke etherische oliën van zeer hoge kwaliteit. 

De geuren zijn geschikt voor in eenaroma diffuser en worden zeer goed beoordeeld door andere gebruikers op de webshop. Dit is dan ook een zeer goede keuze om voor te gaan, als je opzoek bent naar meerdere heerlijke geuren en gezondheidsvoordelen.

Deze 14-delige set bevat dezelfde geuren en plantenextracten als de vorige besproken set. We zullen daarom niet alle voordelen per etherische olie in deze set benadrukken, want deze zijn precies hetzelfde.

3. SIMIA Premium Essentiële Oliën 

SIMIA Premium Essentiële Oliën

Ben je opzoek naar een wat kleinere set met verschillende etherische oliën? Dan zijn dit misschien wel de beste etherische oliën voor jou. Deze zorgvuldig samengestelde voordeelset, van het bekende merk Simia, bevat 6 essentiële oliën voor aromatherapie. De etherische oliën die deze set bevat zijn: Lavendel, Eucalyptus, Pepermunt, Citroengras, Teatree en Zoete Sinaasappel.

Deze etherische oliën bevinden zich in donkere flesjes die de oliën beschermen tegen schadelijke lichtinvloeden en die er dus voor zorgen dat de oliën goed blijven. Er zijn geen kunstmatige ingrediënten of additieven toegevoegd, deze oliën zijn 100% puur en natuurlijk.

Inhoud verpakking:

De verpakking bestaat uit 6 heerlijke geuren (10 ml per flesje)

 • Lavendel
 • Eucalyptus
 • Pepermunt
 • Lemongrass
 • Tea Tree
 • Sinaasappel

4. O’dor® Top 18 Etherische Oliën

O'dor® Top 18 - Etherische Olie

Een andere geweldige set met heerlijke geuren is het pakket van O’dor®. Dit is een set van in totaal 18 etherische olie2n allemaal met een inhoud van 5 ml. Deze set etherische olie bevat Lavendel, Grapefruit, Clary Sage, Ylang Ylang, Frankincense, Kaneel, Orange, Cederhout, Roos, Jasmijn, Mandarijn, Theeboom, Eucalyptus, Pepermunt, Citroengras, Bergamot, Wintergreen en Citroen.

Alle O’dor® etherische oliën ondergaan een zorgvuldig testproces en hierdoor kan het merk garanderen dan elke olie van hoge kwaliteit is en 100% puur zonder additieven en vulstoffen.

De etherische oliën van dit merk verspreiden een fruitig aroma en zijn uitstekend geschikt om te gebruiken bij een aroma diffuser, oliebrander, vernevelaar, massage, spa- en thuisverzorging, baden en aroma therapie.

De meeste geuren in deze etherische olieset zijn de meest populaire geuren. Deze aromatherapieset is een goede starter voor beginnende aromatherapeuten.

Beste etherische olie voor diffuser – Losse oliën:

5. Jacob Hooy Etherische Oliën

jacob hooy etherische olie

Als je opzoek bent naar de beste etherische olie voor in je diffuser, dan is Jacob Hooy een geweldig merk op voor te kiezen. Je kunt hier veel verschillende losse etherische oliën kopen van hoge kwaliteit.

Alle oliën zijn 100% puur en natuurlijk en zijn geschikt voor in elke aroma diffuser. De etherische oliën zijn gewonnen uit geneeskrachtige planten en hebben een stimulerende en genezende werking op spieren en organen en op onze geestelijke gezondheid. Jacob Hooy heeft een uitgebreide serie etherische oliën, met elk een eigen kracht en toepassing. De oliën worden geleverd in handige druppelflacons.

6. Slaaploos Etherische Oliën

slaaploos etherische olie

Slaaploos is een ander merk met geweldige etherische oliën. Elke olie is 100% puur en van hoge kwaliteit. Elke olie heeft zijn eigen geur en voordelen. De flesjes waarin ze geleverd worden zijn van kunststof zodat er geen val- en breekgevaar is, zoals bij glazen flesjes (kleur kan verschillen). De flesjes van 10ml bevatten ook allemaal een dop met kinderslot.

De Slaaploos etherische oliën kunnen op veel manieren worden gebruikt. Zo is de olie geschikt om te verdampen in een aroma diffuser, kan de olie op een wattenschijfje worden gedruppeld, in huid-/massageolie worden verwerkt, als luchtverfrisser of voor aromatherapie.

Slaaploos biedt producten aan die bevorderlijk zijn voor de nachtrust en de mentale en fysieke gezondheid. Het productportfolio van Slaaploos is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, om zo de meest recente ontwikkelingen in de praktijk te brengen. Slaaploos staat voor bewezen middelen van hoge kwaliteit.

7. CareScent Etherische Oliën

carescent etherische olie

Het laatste merk met etherische oliën die we graag willen uitlichten is CareScent. De etherische olie van Carescent is een hoogwaardige, pure olie van uitstekende kwaliteit. Ze hebben veel verschillende etherische oliën in hun assortiment.

Ze selecteren hun oliebronnen nauwkeurig en stellen hoge eisen aan de olie. Tegelijkertijd controleren ze iedere nieuwe partij, zodat ze altijd een goede kwaliteit kunnen garanderen. Zo controleren ze of de verzorgende stoffen in de olie niet verloren zijn gegaan. Bovendien is de olie niet verdund, waardoor ze je van een krachtige werking kunnen verzekeren.

De kwaliteit van de olie wordt o.a. behouden dankzij het donkere flesje. Deze donkere kleur houdt uv-straling tegen en voorkomt dat de actieve stoffen worden afgebroken door zonlicht. Bewaar de olie op een droge, donkere plaats en op een consistente temperatuur. Zo geniet je zo lang mogelijk van deze verzorgende en heerlijk geurende olie.

Beste diffuser voor je etherische oliën

Nu heb je waarschijnlijk de beste etherische olie voor je diffuser uitgekozen, maar beschik je ook al over de beste diffuser voor je etherische oliën? 

Dit is een belangrijke om over na te denken als je nog geen aroma diffuser hebt, maar ook als je er een hebt van een lage kwaliteit. Niet elke aroma diffuser is namelijk van dezelfde kwaliteit. Als je ooit een goedkoop model van lage kwaliteit hebt gekocht, dan komen je etherische oliën mogelijk niet tot hun recht.

Naast ervoor te zorgen dat je de beste etherische oliën voor jou kiest, moet je er dus ook voor zorgen dat de aroma diffuser die je gebruikt, van hoge kwaliteit is. We hebben veel aroma diffusers op de markt onderzocht om je te helpen bij het bepalen welke modellen het waard zijn om te kopen.

Belangrijke factoren waar we naar hebben gekeken zijn gebruiksgemak, stroomintensiteit, watercapaciteit, uiterlijk, extra functies, automatische uitschakeling en algehele kwaliteit.

beste etherische olie voor diffuser

Veelgestelde vragen over etherische oliën

Hopelijk heb je bij deze de beste etherische olie voor je diffuser gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben over essentiële oliën dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je mogelijk verder helpen.

Waar zijn etherische oliën goed voor?

Etherische oliën zijn een natuurlijke, holistische manier om zoveel van de welzijnsproblemen aan te pakken die voortkomen uit de stress in ons leven. De voordelen variëren van het verbeteren van de slaap en het verlichten van spanning tot het geven van een boost van energie wanneer je je futloos voelt. Daarnaast kunnen ze ook fysieke voordelen hebben, zoals hoofdpijn verminderen en ontstekingen sneller genezen.

Hoe werkt aromatherapie?

Aromatherapie werkt door de geuren van etherische oliën in te ademen en zo gezondheidsvoordelen te krijgen. Etherische of essentiële oliën dragen de “essentie” van de plant. Etherische oliën worden snel geabsorbeerd door geurreceptoren die zijn gekoppeld aan het limbische systeem, dat de hartslag, bloeddruk, ademhaling en stress regelt. De essentie van elke plant heeft een andere chemische samenstelling die de geur, absorptie en werking beïnvloedt. Elke olie is dus anders en heeft zijn eigen voordelen en geur.

De beste manier om aromatherapie in je huis toe te passen is door etherische oliën toe te voegen aan een aroma diffuser. Op deze manier worden de geuren door je hele ruimte verspreid. 

Je kunt 1 olie toevoegen aan je diffuser, maar ook een combinatie van verschillende oliën voor een heerlijke geursensatie en om verschillende voordelen mee te pakken.

Wat is de beste manier om etherische oliën te gebruiken?

Je kunt etherische oliën op verschillende manieren gebruiken, maar ze toevoegen aan een aroma diffuser is een van de beste manieren. Het verspreidt de geur van de olie gelijkmatig door de ruimte in een fijne nevel. Dit is absoluut de meest effectieve manier om etherische oliën in te adem.

Als je geen aroma diffuser hebt, dan kun je ook wat olie in een kom stomend water druppelen. Ga op een paar meter afstand staan ​​en haal 10 keer diep adem, adem dan normaal. Als je je aan de veilige tijdslimiet houdt en een raam opent als je klaar bent, kun je elke dag aromatherapie beoefenen.

Ga wel verantwoord met etherische oliën om. De sleutel is om binnen een tijd van ongeveer 60 minuten te blijven. Adem etherische oliën nooit langer dan een uur per keer in. Volg altijd de instructies op de fles en als je medicijnen gebruikt of een chronische gezondheidstoestand hebt, vraag dan je arts voordat je aromatherapie gaat beoefenen. Zoals bij elk ander medicijn, moeten etherische oliën correct worden gebruikt om gezondheidsvoordelen te geven.

Een andere manier om etherische oliën te gebruiken is door ze op de huid aan te brengen. Let er wel altijd op dat je de oliën eerst moet verdunnen met een dragerolie (zoals kokosolie, amandelolie etc). Je mag pure etherische olie nooit op de huid aanbrengen, want dit is te irriterend. Als je het echter vendund, kan het velen voordelen hebben. Zo is tea tree olie bijvoorbeeld een geweldige ontstekingsremmer en natuurlijke acne bestrijder.

beste aroma diffuser

Hoe snel werken de voordelen van etherische oliën?

Zeer snel. De reukzintuigen verbinden zich heel vroeg in de hersenbedrading tot emotionele centra, dus de afstand van het moment waarop een geur de neus raakt tot het moment waarop het een emotie raakt, is erg kort. Het inademen van de etherische oliedamp verandert onmiddellijk onze hersenpatronen en kan ons helpen ons kalmer en meer geaard te voelen.

Welke etherische olie is het beste voor mij?

Geur is een zeer persoonlijke keuze, maar verschillende etherische oliën hebben bewezen effecten op stemming, sfeer en energie. Hier zijn de effecten die worden geassocieerd met verschillende etherische oliën:

Ontspanning en slaap:

Voor ontspanning en slaap zijn etherische oliën van kamille en wierook zeer effectief, maar de echte krachtpatser in deze categorie is lavendel. Lavendelextracten worden al millennia gebruikt om ontstekingen te verlichten en pijnlijke spieren en pijnen te verlichten, evenals vanwege de slaapverwekkende eigenschappen. Het wordt gebruikt in aromatherapie om angst te bestrijden, en de heerlijke geur is wonderbaarlijk effectief om je te helpen in slaap te vallen.

Stemmingsboost:

Voor een stemmingsboost zijn ylang-ylang en heerlijk ruikende jasmijn de twee meest gebruikte etherische oliën. Jasmijn heeft ook een rustgevend, ontspannend effect waarvan velen denken dat het de geest energie geeft en je humeur verbetert. Etherische olie van basilicum is ook een geweldige stemmingsverbeteraar, vooral tijdens de donkere maanden.

Mentale focus:

Voor mentale focus worden etherische oliën van citroen, limoen en munt geprezen als de ideale geuren om een ​​mentale energieboost te geven wanneer je vanuit huis werkt. Patchouli en vetiver zijn meer verkoelend en kalmerend en helpen je op een meditatieve manier in balans te brengen en te aarden.

Beter ademen:

Om gemakkelijker te kunnen ademen, is etherische olie van eucalyptus een ster in aromatherapie, met bewezen vermogen om een dichte neus tegen te gaan en ademhalingsproblemen zoals snurken te verzachten. Er wordt ook gedacht dat het helpt om spanning en angst te verminderen. Etherische oliën van pijnboom en rozemarijn zijn ook goede decongestivumkeuzes.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van etherische oliën?

De bijwerkingen zijn afhankelijk van welke olie je gebruikt en hoe je het gebruikt. Etherische oliën op basis van citrus, zoals sinaasappel, citroen en bergamot, zijn fotosensibilisatoren en kunnen iemand vatbaar maken voor zonnebrand, als je het rechtstreeks op je huid aanbrengt, vooral onverdund.

Bovendien zijn sommige etherische oliën giftig voor het zenuwstelsel van kleine dieren, zuigelingen, ouderen en zwangere vrouwen. Wees dus voorzichitg met bepaalde etherische oliën en doe altijd eerst goed onderzoek.

Mensen die de neiging hebben om sterke reacties of allergieën voor geurstoffen te hebben of die luchtwegaandoeningen hebben, moeten ook voorzichtig zijn bij het gebruik van etherische oliën.

Voor het grootste deel is er echt geen kwaad in het proberen van verschillende etherische oliën, vooral als het gaat om aromatherapie. Als therapie zijn etherische oliën een laag-risico, goedkope, effectieve interventie voor symptoombestrijding.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *