beste elektrische standsteen verwijderaar

Beste elektrische tandsteen verwijderaar 2023

Ben je opzoek naar de beste elektrische tandsteen verwijderaar? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Tandsteen ontstaat op de tanden wanneer tandplak zich heeft opgehoopt en begint te verkalken. Tandsteen ziet er niet alleen onaangenaam uit, maar kan ook op lange termijn ernstige schade aan tanden en tandvlees veroorzaken.

Regelmatige controles bij je tandarts is de manier om tandplak en tandsteen te verwijderen of te voorkomen. Als je echter je tandsteen en tandplak van je tanden wilt verwijderen zonder naar de tandarts te gaan, dan is dat ook mogelijk. Dit kan met een van de beste elektrische tandsteen verwijderaars!

Niet alle apparaten zijn van dezelfde kwaliteit en de één kan echte resultaten laten zien, terwijl de ander geen verschil lijkt te maken. Het is daarom belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar wat aanschaft. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd, opzoek naar de beste elektrische tandsteen verwijderaar. Hier zijn 7 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste elektrische tandsteen verwijderaar voor jou te ontdekken!

Beste elektrische tandsteen verwijderaar – Top 7!

We zijn opzoek gegaan naar de beste elektrische tandsteen verwijderaar van 2023 en daar is een top 7 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 7 hebben we gekeken naar kwaliteit, prijzen en klanten beoordelingen.

Bekijk de verschillende afbeeldingen en lees de korte product beschrijvingen door om de beste elektrische tandsteen verwijderaar voor jou te ontdekken. Door op de buttons onder de tekstjes te klikken kom je op de product pagina terecht, waar je de verschillende opties kunt aanschaffen en extra informatie kunt vinden.

1. DEN-T® PRO U500 Elektrische Sonische Tandsteen Verwijderaar

beste elektrische tandsteen verwijderaars

Als je opzoek bent naar de beste elektrische tandsteen verwijderaar, dan is de DEN-T® PRO U500 een van de beste opties om voor te gaan. Hiermee kun je thuis jouw tanden eenvoudig en nauwkeurig verzorgen. Waarom zou je wachten tot je naar de tandarts gaat, als je je tanden ook gewoon zelf perfect schoon kunt houden?

Dankzij deze professionele sonische tandsteen verwijderaar zorg je zelf voor een gezonde glimlach. Het is perfect voor iedereen die last heeft van tandplak en tandsteen en iedereen die gewoon graag zijn of haar gebit goed wilt verzorgen.

Deze professionele tandsteen verwijderaar komt met verschillende kopstukken en geeft per minuut maar liefst 2000000 Ultrasonische vibraties. Het verschil tussen normale vibratie en ultrasonische vibraties is dat een ultrasonische vibratie een veel snellere en kleinere beweging maakt. Hierdoor behaald de DEN-T PRO U500 zoveel vibraties per minuut! Dit zorgt ervoor dat je hetzelfde resultaat kan behalen als bij de mondhygiëniste.

Bovendien beschikt deze tandsteen verwijderaar over een automatisch stop en go systeem wanneer je per ongelijk het tandvlees raakt. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je jezelf pijn doet. Dit model werd ontworpen met oog voor gebruiksgemak.

De 5 verschillende schoonmaakstanden zorgen er bovendien voor dat de tandsteenverwijderaar door iedereen te gebruiken is. Ook voor mensen meer zeer gevoelige tanden is dit apparaat geschikt, aangezien hij heel voorzichtig te werk gaat.

2. V-Goods Premium Sonische Tandsteen Verwijderaar

Premium Sonische Tandsteen Verwijderaar

Het merk V-Goods heeft ook een sonische tandsteen verwijderaar van hoge kwaliteit op de markt gebracht. Deze gebitreiniger is gemaakt van duurzaam materiaal en het is voorzien van een subliem afwerkingsniveau, wat resulteert in een moderne uitstraling. Daarnaast is het speciaal ontworpen met de nieuwste technologie en vergeleken met vele andere tandsteen verwijderaars heeft dit model maar liefst 5 verschillende standen en komt hij inclusief 3 opzetstuken.

Met deze professionele tandsteen verwijderaar kan je op een gemakkelijk en snelle wijze je gebit optimaal reinigen, net zo goed als de tandarts dat kan. De reiniger is uitgerust met een ingebouwd LED-lampje en het wordt geleverd inclusief 3 opzetstukken en een tandarts set.

Ook deze tandsteen verwijderaar maakt gebruik van dezelfde supersonische triltechniek met maar liefst 200.000 slagen per minuut. Hierdoor worden dure en vaak onprettige bezoekjes aan de tandarts verleden tijd.

Deze elektrische tandsteenverwijderaar is zeer licht in gewicht en het is eveneens voorzien van een strakke en compacte vormgeving, waardoor het prettig in de hand ligt en je hier langdurig gebruik van kan maken zonder pijnklachten te ervaren. Daarnaast biedt het smalle formaat de mogelijkheid om het gemakkelijk en snel op te bergen, voor wanneer je hem mee wilt nemen.

Beste elektrische tandsteen verwijderaar onder de €50,-:

3. Vulpes DentalCare® Elektrische Sonische Tandsteen Verwijderaar 

Vulpes DentalCare® Elektrische Sonische Tandsteen Verwijderaar

Ben je opzoek naar een slimme tandsteen verwijderaar met camera en app? Dan is dit misschien wel de beste elektrische tandsteen verwijderaar voor jou! Deze Vulpes DentalCare® Elektrische Tandsteenverwijderaar PRO verwijdert namelijk eenvoudig tandsteen en tandplak. Zo kun je zelf je tanden goed onderhouden, zonder dat je telkens naar een mondhygiënist of tandarts hoeft te gaan.

De tandsteenverwijderaar is voorzien van een HD camera, door het handige gebruik van de app kan je visueel je tandsteen verwijderen op zeer effectieve en efficiënte wijze. Je zult nooit meer een plekje missen.

De professionele tandsteen verwijderaar heeft 4 opzetstukken die je gemakkelijk kunt verwisselen. Zo kun je alle moeilijk bereikbare hoeken van je gebit bereiken wat zorgt voor het optimaal kunnen verzorgen van je gebit. De opzetstukken zorgen voor optimale reiniging aan je gebit en tasten het tandsteen zodanig aan, dat het eenvoudig verdwijnt bij regelmatig gebruik van de tandsteenverwijderaar.

Dankzij de 2.000.000 trillingen en per minuut en meerdere modi kan de tandsteenverwijderaar hardnekkig tandsteen eenvoudig weghalen. Zo heeft het een milde mode, clean mode en power mode.

Verder beschikt dit apparaat over een oplaadstation met twee belangrijke functies. Het oplaadstation van Vulpes DentalCare is voorzien van blauw licht waar je je opzetstukken in kunt bewaren en desinfecteren tegelijk, het blauwe licht zorgt er namelijk voor dat dat bacteriën niet verder kunnen groeien en worden geëlimineerd.

Beste elektrische tandsteen verwijderaar onder de €40,-:

4. V-Goods Professionele Tandsteen Verwijderaar

Professionele Tandsteen Verwijderaar

Je bent het hoogwaardige merk V-Goods al eerder tegen gekomen in onze lijst. De vorige besproken optie was een wat prijzigere sonische tandplak verwijderaar. Deze optie is iets minder geavanceerd, maar nog steeds van uitstekende kwaliteit.

Met dit apparaat zeg je eenvoudig gedag tegen je tandsteen en tandplak, waardoor je tanden perfect schoon blijven tijdens de bezoeken tussen de tandarts door. Je zou zelfs de tandarts kunnen vervangen of je 2 keer jaarlijkse afspraak kunnen omzetten naar een 1 keer jaarlijkse afspraak.

Deze professionele tandsteen verwijderaar is gemaakt van duurzaam materiaal en is gemakkelijk in gebruik. Deze optie heeft maar liefst 5 verschillende standen en wordt geleverd inclusief 3 opzetstukken en een tandarts set.

De tandsteenverwijderaar maakt gebruik van dezelfde supersonische triltechniek met maarliefst 21.000 slagen per minuut, net als professioneel apparatuur van jouw tandarts.

Beste elektrische tandsteen verwijderaar onder de €35,-:

5. Bluemay Elektrische Tandsteen Verwijderaar

Elektrische Tandsteen Verwijderaar

Dit model van Bluemay hoort zonder twijfel ook thuis in dit lijstje met de beste elektrische tandsteen verwijderaars. Dit apparaat heeft meer dan 100 positieve klanten beoordelingen, alleen op bol.com al. Tandsteen verwijderen was nog nooit zo eenvoudig! Met dit apparaat kun je gemakkelijk bij alle plekjes met behulp van het LED lampje en het mondspiegeltje.

De Bluemay Tandsteen Verwijderaar komt inclusief drie verschillende opzetstukken. Deze opzetstukken zorgen ervoor dat je zo gericht en veilig mogelijk je gebit gezond kunt houden.

De voordelen van het gebruik van dit apparaat gaan verder dan alleen tandsteen verwijderen. Het zorgt er ook voor dat je een gezond gebit krijgt evenals een frisse adem en wittere tanden. Het zorgt voor een grondige reiniging en bespaard je geld aan de monhygiëniste.

Beste elektrische tandsteen verwijderaar onder de €30,-:

6. ExCorn Elektrische Tandsteen Verwijderaar

ExCorn Elektrische Tandsteen Verwijderaar

Ben je opzoek naar de beste elektrische tandsteen verwijderaar onder de €30,-? Dan is dit model de beste die we gevonden hebben op de markt. De tandsteen verwijderaar van ExCorn geeft je zonder moeite een perfect gezond gebit! Daarnaast zullen uw tanden er witter van worden, naarmate je het langer gebruikt.

Deze tandsteenverwijderaar biedt drie modes aan, namelijk soft, normal en clean. Daarnaast wordt het apparaat geleverd met 3 opzetstukken. De eerste is voor tussen je tanden. Deze noemen zij ook wel de interdentaal reiniger. Deze is bedoelt om etensresten en tandplak te verwijderen. Het tweede opzetstuk noemen zij de tandoppervlak reiniger. Deze is bedoelt om kleurverschil bij je voortanden weg te nemen. En de derde is voor het reinigen van tandplak.

De volledige tandartsset is 6-delig + nog een tongschraper. Met dit volledige pakket kun je je gebit dus optimaal schoon en gezond houden, zonder dat je nog andere dingen hoeft aan te schaffen (behalve een tandenborstel).

Beste elektrische tandsteen verwijderaar onder de €25,-:

7. Whitee Elektrische Tandsteen Verwijderaar 

Ben je op zoek naar dat schone gevoel dat een tandenborstel je belooft, maar niet waarmaakt? Dan is deze Whitee professionele tandsteen verwijderaar een geweldige keuze.

Het is de goedkoopste tandsteen verwijderaar die we konden vinden, die toch nog van goede kwaliteit is.  Met dit handige apparaatje krijg je pijnvrij een gezonde glimlach (zonder tandsteen). En niet te vergeten: zonder die torenhoge rekening van de tandarts.

Deze tandsteen verwijderaar is gemaakt van hygiënisch en roestvrij staal en is 100% veilig. Hij beschikt over een hoogfrequente vibratie met 5 snelheden. Hij is gebruikersvriendelijk, waterdicht en binnen 5 seconden schoon. De slanke body met antisliptexturen zorgt voor een comfortabele en veilige grip, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is voor moeilijk bereikbare delen van de mond.

Deze tandsteenverwijderaar verwijdert allerlei soorten aanslag op je tanden, zoals: koffieresten, sigarettenresten en etensresten. Schoonmaken gaat snel en eenvoudig met de bijgeleverd mondspiegel. Je kunt je tanden gemakkelijk controleren tijdens gebruik en met het meegeleverde tandartshaakje verwijder je pijnvrij aanslag tussen en achter de tanden.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste elektrische tandsteen verwijderaar

Wanneer je opzoek bent naar de beste elektrische tandsteen verwijderaar, zijn er een aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hieronder volgt een lijstje met de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Kwaliteit

Tijdens je zoektocht naar de beste elektrische tandplak verwijderaar, is het belangrijk om naar de kwaliteit van het product te kijken. De kwaliteit van het product moet goed zijn. Het moet duurzaam zijn en een levensduur van meer dan 1 jaar hebben. De beste manier om de kwaliteit te controleren, is door de beoordelingen te controleren van klanten die het product al hebben gebruikt. Hier gaan we zometeen verder op in. Daarnaast moet het van hoogwaardige materialen zijn gemaakt.

– Gebruikersgemak

Een tandsteen verwijderaar is geen product wat iedereen gebruikt, waardoor je in het begin misschien wat onzeker zijn over het gebruik ervan. Het is daarom belangrijk dat de tandsteen verwijderaar waar je voor kiest gemakkelijk en vriendelijk in gebruik is. Het moet niet te ingewikkeld zijn en over verschillende standen beschikken, zodat je hem precies zo ‘hard’ of ‘zacht’ kunt gebruiken als dat jij dat wilt. Ook is het belangrijk dat hij fijn in de hand ligt, zodat je geen last krijgt tijdens het gebruik ervan.

– Prijs

De prijs is voor veel mensen een belangrijke factor tijdens het winkelen voor producten. Het is daarom slim om van te voren te berekenen hoeveel geld je bereid bent te besteden aan dit product en het vervolgens vergelijken met andere verkopers die vergelijkbare producten aanbieden tegen verschillende prijzen. Als er te veel verschil is tussen de prijzen, ga dan voor duurdere omdat ze misschien beter zijn in kwaliteit en duurzaamheid dan goedkopere die tegenwoordig in overvloed op de markt verkrijgbaar zijn.

Alle opties in onze lijst zijn echter van goede kwaliteit. De duurdere zijn enkel geavanceerder. Zo zijn ze bijvoorbeeld sonisch of hebben ze meerdere standen of opzetstukken. We hebben de opties in onze lijst op prijs gerangschikt van hoog naar laag, zodat je in een oogopslag kunt zien rond welke prijs een bepaalde optie ligt.

– Klanten beoordelingen

Als je opzoek bent naar de beste elektrische  tandsteen verwijderaar, dan is het altijd een goed idee om de klanten beoordelingen goed door te lezen. Deze kunnen je in de juiste richting wijzen. Zo zeggen ze veel over de kwaliteit van een bepaald product en kun je door het lezen van de beoordelingen al gauw achter de voor- komen. Kijk ook altijd naar de gemiddelde score die een apparaat heeft gekregen, voor een eerlijk en betrouwbaar beeld.

elektrische tandsteen verwijderaar kopen

Veelgestelde vragen over tandsteen en tandsteen verwijderaars

Hopelijk heb je bij deze de beste elektrische tandsteen verwijderaar voor jou gevonden. Mocht je verder nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je mogelijk verder helpen.

– Wat is tandsteen?

Tandsteen is de harde verkalkte afzettingen die de tanden en het tandvlees vormen en bedekken. Het wordt gevormd wanneer de bacteriën die van nature in de mond voorkomen, zich vermengen met restanten van voedseldeeltjes om een kleverige film te vormen die bekend staat als tandplak. Wanneer tandplak onbehandeld blijft, wordt het hard en verkleurt het, waardoor het tandsteen wordt.

Tandsteen is erg slecht voor de tanden en het tandvlees. Het is niet alleen lelijk, maar leidt ook tot tandbederf door bacteriën op te bouwen en te laten groeien die de binnenkant van de tanden aanvreten, ook wel glazuur genoemd.

Tandsteen is meestal geelbruin van kleur en vormt zich wanneer tandplak, dat kleurloos is, gedurende langere tijd niet van de tanden wordt gereinigd. Dit proces duurt ongeveer twee weken, maar sommigen mensen die meer vatbaar zijn voor de vorming van tandsteen, kunnen dit in een veel korter tijdsbestek ervaren.

– Is een elektrische tandsteen verwijderaar veilig te gebruiken?

Ja de beste tandsteen verwijderaars, zoals degene in dit artikel, zijn volkomen veilig in gebruik. Ze zijn zacht voor je tanden en tandvlees en beschikken over verschillende standen, zodat je zelf kunt aanvoelen wat het beste voor jou werkt. Lees altijd wel goed de handleiding door voordat je ze gebruikt, zodat je weet wat je moet doen.

Kies niet voor de eerste de beste elektrische tandsteen verwijderaar die je tegen komt, want ze zijn niet allemaal van goede kwaliteit en dus niet allemaal even veilig. De extreem goedkope versies die je bijvoorbeeld in voordeelshops kunt halen voor een paar euro, zullen meer schade aanrichten dan dat je er iets aan zult hebben. 

– Hoe kan ik tandsteen voorkomen?

Je kunt tandsteen zoveel mogelijk voorkomen door een goede tandhygiëne aan te houden. De beste manier om de opbouw van tandplak en tandsteen op je tanden te voorkomen, is door twee keer per dag te poetsen met fluoridetandpasta. Het maakt niet uit wat voor tandenborstel je gebruikt, maar velen vinden een elektrische tandenborstel fijner en efficiënter. Bekijk hier een lijst met de beste elektrische tandenborstels.

Dagelijks flossen en het gebruik van een antiseptisch mondwater helpen daarnaast bacteriën op moeilijk bereikbare plaatsen op afstand te houden. Bekijk hier een lijst met de beste mondwaters.

– Wat gebeurt er als tandsteen niet wordt verwijderd?

Als tandplak niet regelmatig wordt verwijderd, bijvoorbeeld door poetsen en flossen, verhardt het binnen 24 tot 72 uur en wordt het tandsteen. De opbouw van tandsteen kan het moeilijk maken om goed te poetsen en te flossen, wat kan leiden tot gaatjes, tandvleesaandoeningen en een slechte adem. Het is daarom zeer belangrijk om tandsteen zo snel mogelijk te verwijderen wanneer je het ziet en het te voorkomen door goede mondhygiëne. 

– Hoe lang kun je tandsteen op je tanden hebben voordat je tanden beschadigen?

Dit is een goede vraag. Idealiter verwijder je tandsteen natuurlijk direct zodra je het opmerkt, maar soms kom je er misschien te laat achter. Tandsteen kan binnen enkele maanden de tanden beschadigen. Hoe eerder tandsteen wordt verwijderd, hoe beter. Als u door uw tandsteen parodontitis krijgt, kunnen er openingen ontstaan tussen de tand en het tandvlees en dan ben je verder van huis.

– Is het verwijderen van tandsteen pijnlijk?

In de meeste gevallen niet, wanneer je slechts een beetje tandsteen hebt. Tandsteen verwijderen kan echter wel pijnlijk zijn als er veel tandsteen is, als het tandvlees ontstoken is en/of de tanden gevoelig zijn. In dat geval wordt het ook niet aangeraden om het zelf te doen. Je kunt dan beter naar de tandarts gaan. Verdoving kan daar ook gebruikt worden als dit nodig is, of als je daar behoefte aan hebt.

– Kan er zelfs na het poetsen tandsteen ontstaan?

Dit is mogelijk. Zelfs als je dagelijks poetst en flost, is er nog steeds kans op vorming van tandsteen en tandsteen. Tandsteen is verharde tandplak gemaakt van een combinatie van eiwitmaterialen in onze mond, zoals speeksel. Ondanks dat het dus alsnog kan, zal goed poetsen, flossen en mondwater gebruiken de kans wel minimaliseren. Sommige mensen zijn echter meer vatbaar voor dan anderen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *