beste elektrische tandenborstel

Beste elektrische tandenborstel 2023: Top 7!

Ben je opzoek naar de beste elektrische tandenborstel van 2023? Blijf dan verder lezen!

Vrijwel alle tandartsen zijn het er overeens dat een elektrische tandenborstel beter is dan een manuele tandenborstel voor de algehele mondgezondheid. Dit komt onder andere omdat een manuele tandenborstel enkele plaatsen niet kunnen bereiken (zoals tussen de tanden), waar elektrische tandenborstels wel bij kunnen. Als je op dit artikel bent beland betekent dit waarschijnlijk dat je een elektrische tandenborstel wilt kopen, maar de volgende vraag is nu: Wat is de beste elektrische tandenborstel voor jou?

Er zijn veel verschillende modellen op de markt wat de keuze lastig kan maken. Het kiezen van de best elektrische tandenborstel voor jou hangt af van de kwaliteit en van je eigen persoonlijke voorkeuren. Wil je een basic tandenborstel van goede kwaliteit? Wil je meerdere poetsstanden? Wil je een tandenborstel met slimme technologie en veel extra’s? De opties zijn eindeloos.

Om je te helpen hebben we in dit artikel 7 van de beste elektrische tandenborstels van dit moment voor je op een rijtje gezet, met korte omschrijvingen. Lees gauw verder om de beste elektrische tandenborstel voor jou te ontdekken!

Beste elektrische tandenborstel 2023 – Top 7

We zijn opzoek gegaan naar de beste elektrische tandenborstel van 2023 en daar is een top 7 uitgekomen. Deze top 7 is gebaseerd op basis van kwaliteit, klanten boordelingen en slimme technologieën. Bij deze top 7 hebben we ook onderscheid gemaakt tussen de beste elektrische tandenborstel in het algemeen, de beste elektrische tandenborstel voor een lager budget en de beste elektrische tandenborstel voor kinderen.

Het zal je opvallen dat de meeste tandenborstels in deze top 7 van Oral-B zijn, met uitzondering op 2 modellen van Philips. Oral-B en Philips zijn dé 2 marktleiders op het gebied van elektrische tandenborstels en er is momenteel nog geen merk dat ze kan overtreffen qua kwaliteit en gebruiksgemak.

Bekijk de tandenborstels, lees de korte omschrijvingen door, bestudeer de klanten beoordelingen en kies de beste elektrische tandenborstel voor jou uit!

1. Oral-B iO 9n

oral b luxe tandenborstel

Dit is de meest slimme, luxe en prijzige elektrische tandenborstel die we in deze top 7 opgenomen hebben. Als je opzoek bent naar de meest veelzijdige en beste elektrische tandenborstel van dit moment, zal dit je favoriet zijn.

Dit is zonder twijfel de beste tandenborstel van Oral-B, welke beschikt over een revolutionaire magnetische iO technologie voor een professioneel schoon gevoel en een zachte poetservaring. Als je van een manuele tandenborstel overstapt naar een elektrische tandenborstel, poets je natuurlijk een stuk beter, maar wanneer je van een elektrische tandenborstel overstapt naar de iO elektrische tandenborstel, ga je van een gewone naar een buitengewone poetservaring en heb je zonder twijfel de beste reiniger voor je gebit.

De unieke ronde borstel van Oral-B met zachte microtrillingen zorgt voor een schone, frisse mond en 100% gezonder tandvlees al binnen één week. Wanneer je deze elektrische tandenborstel aanschaft ontvang je: iO9-handvat met ultimate clean opzetborstel, 1 oplaadreisetui, 1 oplader, 1 opzetborstelhouder

Verder beschikt de tandenborstel over verschillende slimme technologieën en extra’s:

3D-tandtracering met artificiële intelligentie: controleert hoe je de voor- achter en bovenkanten van je tanden poets en helpt je op deze manier om zo grondig mogelijk te poetsen en geen plekje over te slaan.

Interactieve display: geeft essentiële informatie weer, waaronder poetsstanden en herinnering voor het vervangen van de de borstelkop. Verder wordt je begroet wanneer je de tandenborstel aanzet en wordt je beloont met een glimlach als je goed hebt gepoetst.

7 slimme poetsstanden: hiermee kun je je poetsbeurt volledig personaliseren: Dagelijkse reiniging, Gevoelige tanden, Intense reiniging, Tandvleesverzorging, Whitening, Extra-Gevoelig, Tongreiniging.

Verbeterde, slimme poetsdruksensor: signaleert rood, wit of groen om te waarschuwen of je te hard, te zacht of met de juiste hoeveelheid druk poetst. Dit voorkomt dat je je tanden verkeerd poetst.

Magnetische oplader: heeft een vergrendelbare stabiliteit en kan in 3 uur tijd volledig worden opgeladen. Het wordt ook geleverd met een handige oplaadkoffer om je tandenborstel op te laden voor het gemak tijdens het reizen.

Voordelen:

 • Meest slimme en geavanceerde tandenborstel van dit moment
 • 7 slimme poetsstanden
 • Interactieve display die essentiële informatie weergeeft
 • Artificiële intelligentie die je poetsstijl herkent en je begeleidt
 • Slimme poetsdruksensor
 • Timer

Nadelen:

 • Alleen de iO opzetborstels passen op deze tandenborstel

2. Oral-B Genius 9000

Oral-B Genius 9000 - Elektrische tandenborstel

De Oral-B Genius 9000 elektrische tandenborstel is een van de meest populaire en meest verkochte elektrische tandenborstels van dit moment. Met meer dan 500 uitstekende klanten beoordelingen, mag dit model zeker niet missen in deze ‘Beste elektrische tandenborstel top 7’. 

De tandenborstel heeft een slim poetssysteem dat je helpt poetsen zoals je tandarts dat aanbeveelt, verkeerd poetsen is daardoor zowat onmogelijk. De Oral-B opzetborstels zijn ontworpen in samenwerking met tandartsen en hebben speciale functies voor de beste resultaten zoals een ronding die zacht is voor het tandvlees, schuin geplaatste borstelharen om tussen de tanden te reinigen, en ultradunne borstelharen voor een extra zachte reiniging.

Als je deze elektrische tandenborstel aanschaft, ontvang je 1 handvat (wit of rosegold), 4 opzetborstels, een reisetui met USB-oplader en een smartphonehouder.

Kenmerken:

 • 100% poetsdekking: de borstel metpositiedetectie ziet precies waar je poetst en begeleidt je zodat je geen enkel plekje mist
 • Tot 100% meer tandplakverwijdering: ronde kop reinigt beter voor gezonder tandvlees in 30 dagen in vergelijking met een handtandenborstel
 • Bescherm je tandvlees: de poetsdrukcontrole vermindert de poetssnelheid en de SmartRing met 12 kleuren waarschuwt je als je te hard poetst
 • Maakt je tanden witter: de tandenborstel doet dit vanaf de eerste dag door oppervlaktevlekken te verwijderen
 • 2 minuten timer: zodat je precies weet wanneer je lang genoeg hebt gepoetst of wanneer je nog even door moet gaan
 • 6 poetsstanden waaronder PRO Clean, Whitening, tandvleesverzorging en gevoelige tanden
 • Nooit meer een lege batterij: dankzij de geavanceerde Lithium Ion-batterij die tot twaalf dagen meegaat zal je niet zomaar meer zonder batterij komen te zitten. Ook wordt het geleverd met een reisetui met USB poort zodat je zowel je tandenborstel als telefoon met één stopcontact kan opladen.
De Oral-B Genius 10000 is zeer vergelijkbaar met de Oral-B Genius 9000. De twee zijn qua gebruik en prijs redelijk gelijk. De 9000 is echter ietsje goedkoper. Dit is de reden dat de 9000 ook wat populairder is. Een ander verschil is dat de kleuren wat verschillend zijn. Bekijk hier de Oral-B Genius 1000.

Voordelen:

 • Beschikt over 5 verschillende intensiteitsstanden
 • Borstel met positiedetectie, zodat je geen plekje mist
 • SmartRing met 12 kleuren waarschuwt je als je te hard poetst
 • Alle vervangende opzetborstels passen op dit model
 • Batterij die tot 12 dagen meegaat
 • Timer

Nadelen:

 • Zonder kunstmatige intelligentie

3. Philips Sonicare HX6232/41 

Deze fijne elektrische tandenborstel van Philips verwijdert tandplak binnen een handomdraai. De borstel maakt uitzonderlijk goed schoon tussen de tanden wat de gezondheid van het tandvlees aanzienlijk verbetert. Ook bevat het een timer, batterij-indicator en quadpacer. De quadpacer geeft aan wanneer je de tandenborstel moet verplaatsen.

Het tandenborstelmerk Philips Sonicare wordt (samen met Oral-B) wereldwijd aanbevolen door tandheelkundige professionals. Met de elektrische tandenborstels van Philips Sonicare poets je op dezelfde manier als een handtandenborstel omdat ze dezelfde ovale vorm hebben, daarnaast geniet je van alle voordelen waar een elektrische tandenborstel over beschikt.

De opzetborstels zijn makkelijk te vervangen met het kliksysteem. Philips heeft verschillende soorten opzetborstels op de markt gebracht, afhankelijk van verschillende persoonlijke behoeftes.

Voordelen:

 • De tandenborstel geeft aan wanneer je moet verplaatsen
 • Beschikt over een batterij-indicator
 • Beschikt over een timer
 • Werkt na volledig opgeladen tot 2 weken
 • Ergonomisch handvat

Nadelen:

 • Beschikt niet over een smartfunctie

4. Philips Sonicare DiamondClean HX9363/63

philips elektrische tandenborstel

Ben je opzoek naar een iets luxere en meer geavanceerde elektrische tandenborstel van Philips? Dan is de Sonicare DiamondClean misschien waar je naar opzoek bent. Deze tandenborstel is naast in roze ook in wit en rose goud, wit en zilver en mat zwart verkrijgbaar. 

Deze elegante elektrische tandenborstel verwijdert tandaanslag zeer effectief en met de W3 Premium White opzetborstel geniet je ook nog eens van een wittere glimlach.

De ingebouwde slimme sensoren laten je weten wanneer je te hard poetst en door je tandenborstel aan de Sonicare-app te verbinden, krijg je een gepersonaliseerd voortgangsrapport dat je helpt om jouw poetsgewoonten vast te houden en krijg je een overzicht van jouw verbeteringen.

Deze tandenborstel heeft 4 poetsstanden: Clean, White+, Gum Health en Deep Clean+ voor al jouw poetsbehoeften. De Cleanpoetsstand is bedoeld voor buitengewone dagelijkse reiniging, White+ is voor het verwijderen van tandaanslag, Gum Health reinigt het tandvlees voorzichtig maar effectief, en Deep Clean+ geeft je een verfrissende, grondige reiniging. Verder heeft de tandenborstel drie sterktes, zodat je kunt kiezen voor een sterkere reiniging of een mildere voor een gevoelige mond.

Voordelen:

 • Verwijdert tot wel 100% meer tandaanslag
 • De poetsdruksensor geeft aan als je te hard drukt
 • Krijg inzicht in je poetsgedrag met de app
 • Gebruikstijd (van volledig opgeladen tot leeg): 14 dagen
 • Borstel vervangingsherinnering
 • Beschikt over een timer

Nadelen:

 • Heeft een volledige oplaadtijd van 19 uur

Beste elektrische tandenborstel  – Budget

Wil je niet al te veel besteden aan een elektrische tandenborstel? Dan zijn er ook goede elektrische tandenborstels voor een klein budget. Hieronder volgen de beste opties.

5.  Oral-B Vitality 100 CrossAction

oral-b vitality

Als je opzoek bent naar een basic elektrische tandenborstel van de perfecte kwaliteit. is De Oral-B Vitality de beste tandenborstel voor jou! De tandenborstel biedt een klinisch bewezen superieure reiniging in vergelijking met een gewone manuele tandenborstel.

De geïntegreerde timer op het handvat helpt je precies 2 minuten te poetsen zoals door tandartsen wordt aangeraden. Verder trilt de tandenborstel iedere 30 minuten om je te laten weten dat het tijd is om over te gaan op een ander gebied.

Wanneer je deze tandenborstel aanschaft ontvang je 1 handvat, 1 opzetborstel en 1 oplader.

Voordelen:

 • Zeer voordelige prijs voor goede kwaliteit
 • Ergonomisch handvat – voor extra grip
 • Trilt om de 30 seconde om over te gaan op een nieuw gebied
 • Timer

Nadelen:

 • Heeft slechts 1 poetsstand
 • Heeft geen poetsdruksensor
 • Heeft geen smartfunctie

6. Oral-B Pro 2 2500 

De Oral-B Pro 750 is een andere basic elektrische tandenborstel van uitstekende kwaliteit. De ronde borstelkop van Oral-B omvat elke tand voor schonere tanden en gezonder tandvlees in vergelijking met een standaard manuele tandenborstel. De opzetborstels zijn ontworpen in samenwerking met tandartsen voor de beste kwaliteit. De ingebouwde timer helpt je elke keer weer twee minuten te poetsen. Verder beschikt deze elektrische tandenborstel over een batterij die een week meegaat.

Wanneer je deze tandenborstel aanschaft ontvang je een handvat, 1 opzetborstels, een oplader en een zwarte reisetui.

Het verschil tussen de Oral-B Vitality en de Oral B Pro 750 is dat de Pro 750 iets geavanceerder is dan de Vitality. Het is een nieuwer model en ziet er daarom wat moderner uit. Ook heeft het een poetsdruksensor, wat de Vitality niet heeft.

Voordelen:

 • Zeer voordelige prijs voor goede kwaliteit
 • Borstelkop trilt, roteert en pulseert
 • Poetsdruksensor met trilsensor
 • Timer

Nadelen:

 • Heeft slechts 1 intensiteitsstanden
 • Heeft geen smartfunctie

Beste elektrische tandenborstel – Voor kinderen

7. Oral-B Kids  

beste elektrische tandenborstel kinderen

Speciaal voor kinderen heeft Oral-B ook een elektrische tandenborstel op de markt gebracht. Deze tandenborstel is extra mild en extra zacht. De ronde opzetborstels zijn speciaal gemaakt voor kleine mondjes en de borstelharen zijn zeer zacht en mild voor het tandvlees. Deze elektrische tandenborstel is daarom al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

Het handvat kun je zelf mooier maken met de 4 meegeleverde Disney Frozen stickers. Verder gaat de batterij na een oplaadbeurt maarliefst 8 dagen mee en beschikt de tandenborstel over een timer van 2 minuten.

Voordelen:

 • Oplaadbeurt die 8 dagen meegaat
 • Extra zachte borstelharen
 • Ronde opzetborstel voor kleine mondjes

Nadelen:

 • Geen smartfuncties

Hoe kies je de beste elektrische tandenborstel voor jou uit?

Wanneer je op zoek bent naar de beste elektrische tandenborstel, moet je rekening houden met een aantal factoren. Hier volgen de belangrijkste zaken op op te letten:

– Kosten

Allereerst: wat is je tandenborstelbudget? Speelt geld geen rol en wil je graag een zo goed mogelijke tandenborstel met veel extra’s? Of heb je een wat kleiner budget en ga je liever voor een goedkopere basic elektrische tandenborstel, maar nog steeds van goede kwaliteit? We hebben in dit artikel 2 ‘budget elektrische tandenborstels’ opgenomen, voor kleinere budgetten. Ze zijn van uitstekende kwaliteit, het enige nadel is dat ze bepaalde extra functies niet hebben zoals meerde poetsstanden, een druksensor etc.

– Mogelijkheden en functies

Waar heb je de tandenborstel voor nodig? Misschien heb je maar één modus nodig om iets dieper te reinigen dan met een handtandenborstel. Maar misschien ben je wel opzoek naar meer functies. Zo hebben veel elektrische tandenborstels ingebouwde timers, zodat je zeker weet dat je 2 minuten poetst. Dit hebben vaak zelfs de goedkopere elektrische tandenborstels al.

De wat geavanceerdere modellen hebben vaak meerdere poetsstanden, bluetooth (om verbinding te maken met een App) of zelfs artificiële intelligentie. Denk na over wat je zoek tin een elektrische tandenborstel en maak op basis daarvan de keuze voor de beste elektrische tandenborstel voor jou.

– Gebruiksgemak

Kijk naar het gebruiksgemak van een elektrische tandenborstel. Geeft deze bijvoorbeeld aan wanneer het opzetborsteltje vervangen moet worden? En hoelang gaat de tandenborstel mee na een volledige oplaadbeurt (bij sommige is dit maarliefst 2 weken). Verder is het natuurlijk belangrijk dat de tandenborstel fijn in de hand ligt.

– Klanten beoordelingen

In je zoektocht naar de beste elektrische tandenborstel is het ook slim om de klanten beoordelingen eens goed door te nemen. Op deze manier kun je achter de kwaliteit van een product komen, zonder dat je het zelf eerst hoeft aan te schaffen. Klanten zijn vaak heel eerlijk, waardoor je precies achter de pluspunten, maar ook de minpunten van een bepaald product kunt komen. Veel mensen hechten daarom ontzettend veel waarde aan de beoordelingen van de klant, meer dan aan de informatie van de fabrikant.

Als je klanten beoordelingen gaat doornemen om een beter beeld van een product te krijgen, zorg er dan wel voor dat je altijd meerdere beoordelingen leest en niet je mening na één beoordeling klaar hebt. Een product kan bijvoorbeeld 100 positieve beoordelingen hebben en 2 negatieve. Lees er daarom een aantal en kijk wat het meeste naar voren komt.

Bij het samenstellen van onze lijst hebben wij nauwkeurig naar de klanten beoordelingen gekeken om de beste opties te vinden. We hebben enkel elektrische tandenborstels met veel positieve beoordelingen in onze lijst opgenomen.

Voordelen van een elektrische tandenborstel

Een elektrische tandenborstel heeft veel voordelen in vergelijking met een manuele tandenborstel. We hebben de belangrijkste voordelen voor je samengevat:

1. Een elektronische tandenborstel houdt je tanden, tandvlees en tong schoner en gezonder

Van kleins af aan hebben we geleerd om minimaal 2 keer per dag grondig onze tanden te poetsen. Ondanks onze inspanningen poetsen we vaak toch niet zo grondig als dat we zouden willen. Dit komt doordat de borstelharen van manuele / hand tandenborstels niet kunnen reiken naar alle pekken, waardoor ze bijvoorbeeld niet alle tandplak en tandsteen tussen je tanden kunnen verwijderen.

De roterende kop van een elektrische tandenborstel heeft borstelharen die verder kunnen reiken dankzij de combinatie van beweging en gelijke druk van de borstel zelf. Gelijke druk is zeer belangrijk – veel te veel handmatige poetsers doen goed werk aan één kant van hun mond (een rechtshandige poetst vaak de linkerkant van hun mond grondiger), maar hebben moeite om de andere kant van hun mond net zo schoon te houden.

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom een elektrische tandenborstel de tanden (en ook het tandvlees en de tong) een stuk schoner en daardoor gezonder maakt.

2. Met een elektrische tandenborstel poets je grondiger en langer

Op de meeste elektrische tandenborstels zit een timer functie. Dit houdt in dat de elektrische tandenborstel laat weten wanneer je voor 2 minuten gepoetst hebt. Sommige tandenborstels geven ook een trilfunctie af wanneer het tijd is om naar een ander gebied te gaan. Dit is een groot voordeel ten opzichte van manuele tandenborstels. Met een manuele tandenborstel heb je misschien eerder het idee dat je al 2 minuten bezig bent met poetsen, terwijl dit eigenlijk helemaal niet het geval is. Je gaat misschien te snel over alle tanden heen en mist veel stukken.

Dit maakt een elektrische tandenborstel ook grondiger (zoals ook al benoemd in het eerste voordeel). Kinderen hebben vaak ook ontzettend veel voordelen aan het overstappen naar een elektrische tandenborstel. Veel kinderen poetsen maar zijn niet heel effectief in het echt goed schoonmaken van de tanden. Vooral kinderen met een beugel zijn hier gevoelig voor het missen van etensresten. Een elektrische tandenborstel is een goede keus, omdat je erop kunt rekenen dat hij bij al die moeilijk bereikbare plekken komt die kinderen missen bij handmatig poetsen.

3. Een elektrische tandenborstel doet het werk voor je

Naast dat het gebruik van een elektrische tandenborstel beter is voor je tanden zelf, is het ook een groot voordeel voor jou. Een elektrische tandenborstel neemt namelijk 90% van het werk van je over. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is de tandenborstel in je mond steken en langs alle tanden gaan. Je hoeft niet op en neer te bewegen zoals bij een handmatige tandenborstel.

Het voordeel hiervan is dat je ook niet te hard kunt poetsen en daarmee je tandvlees kunt beschadigen. Daarnaast krijg je ook geen lam arm en is tandenpoetsen voortaan zeer comfortabel.

4. Een elektrische tandenborstel helpt om gingivitis en tandvleesaandoeningen te bestrijden

Een elektrische tandenborstel is een uitstekend hulpmiddel in de strijd tegen gingivitis en tandvleesaandoeningen in je mond. Dit komt omdat een elektrische tandenborstel die moeilijk bereikbare plekken weet te vinden die je mist met een handtandenborstel. Je poetst niet alleen langer en beter, maar je poetst ook slimmer. Dit helpt tand- en tandvleesproblemen te voorkomen en te verhelpen.

5. Een elektrische tandenborstel voorkomt slechte adem 

Slechte adem is een symptoom van voedsel en tandplak die vast komen te zitten in de hoeken en gaten tussen je tanden en langs je tandvlees. Zoals eerder benoemd maar een elektrische tandenborstel veel grondiger schoon en kan deze veel beter de lekken tussen je tanden en langs je tandvlees bereiken. Dit zorgt ervoor dat al het voedsel op deze plaatsen effectief verwijdert wordt. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat je een frisse adem zult hebben.

Veelgestelde vragen over elektrische tandenborstels

– Hoe vaak moet je de opzetborstel van een elektrische tandenborstel vervangen?

Het regelmatig vervangen van de opzetborstels van je elektrische tandenborstel is natuurlijk enorm belangrijk om een goede hygiëne te behouden. Er is geen standaard regel voor, hoevaak je dit precies zou moeten doen. Je kunt het beste goed opletten en kijken hoe het opzetborsteltje er na een tijd gebruiken uitziet. Ongeveer na 3 maanden zul je merken dat deze er een beetje rafelig gaat uitzien. Als je dit opmerkt is het tijd om je opzetborstel te vervangen.

Het optijd vervangen van het opzetborsteltje is belangrijk omdat versleten borstelharen de algehele effectiviteit van de tandenborstel zullen beïnvloeden. Net zoals je niet zou willen autorijden met platte banden, zal een versleten opzetborstel de reinigingsprestaties van de tandenborstel verminderen. Het is de moeite waard om vervangende opzetborstels in te slaan.

– Is het mogelijk om te hard te poetsen met een elektrische tandenborstel?

Met een elektrische tandenborstel is de kans dat je te hard poets veel kleiner dan wanneer je een handmatige tandenborstel gebruikt. Bij een handmatige tandenborstel, waarbij je zelf op en neer moet ‘schrobben’ over je tanden, heb je al gauw de neiging om te hard te drukken. Met een elektrische tandenborstel is dit veel minder.

Echter is het ook met een elektrische tandenborstel mogelijk om te hard te poetsen. Je zult dit merken aan dat je opzetborstels snel versleten raken. Sommige meer geavanceerde elektrische tandenborstels kunnen ook de druk detecteren en je waarschuwen om wat zachter te drukken. Daarbovenop zullen slimme elektrische tandenborstels met Bluetooth, je volledige poetsprestaties analyseren en je een score geven via de app van het merk.

– Helpen elektrische tandenborstels bij tandvleesaandoeningen?

Patiënten die elektrische tandenborstels gebruiken, hebben veel minder kans op tandvleesaandoeningen. Helaas is tandvleesontsteking een multifactoriële ziekte. Alleen het hebben van een elektrische tandenborstel betekent niet dat je het niet krijgt. Maar het betekent wel dat het risico veel kleiner is. De belangrijkste reden waarom elektrische tandenborstels hierbij helpen is omdat ze veel beter zijn in het verwijderen van tandplak.

– Zullen elektrische tandenborstels mijn tanden witter maken?

Er is een veel voorkomende misvatting over het bleken van tanden. Tandenborstels maken je tanden niet witter, ze verminderen de hoeveelheid vlekken op je tanden. Je hebt extrinsieke vlekken, die zich aan de buitenkant van de tanden bevinden, van eten, drinken en sigaretten. Deze kun je met een elektrische tandenborstel gemakkelijk weg werken.

Intrinsieke vlekken daarentegen, zijn te wijten aan leeftijd of genetica. Het bleken van tanden in de tandartspraktijk heeft invloed op intrinsieke vlekken. Door een elektrische tandenborstel te gebruiken, verkleint je de kans op extrinsieke vlekken, maar verwijdert je de vlekken niet als ze er al in zitten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *