beste elektrische deken

Beste elektrische deken 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste elektrische deken? Dan zijn we hier om je te helpen!

Ja, een gewoon deken kan je helpen warm te worden, maar het beste elektrische deken kan je nog veel warmer houden! Of je het nu altijd koud hebt tijdens het slapen, warmer en knusser wilt bankhangen of energiekosten wilt besparen, een elektrische deken is alles wat je nodig hebt!  Een elektrisch verwarmde deken van hoge kwaliteit zal de hele winter je favoriete knuffelmaatje zijn, ongeacht het vriesweer buiten.

Er zijn in principe 2 soorten elektrische dekens; elektrische onderdekens en elektrische bovendekens. Een elektrische onderdeken wordt meestal gebruikt in bed, om je bed voor te verwarmen en heerlijk warm te slapen. Bovendekens zijn zachte dekentjes die je over je heen legt. Dit kan in bed, op de bank of waar dan ook.

Verder zijn elektrische dekens ook verkrijgbaar in verschillende maten, zowel één- als tweepersoons. We hebben de beste stijlen van de hoogste kwaliteit gevonden, zodat je altijd een elektrische deken kunt vinden die perfect bij jouw voorkeuren en jouw huis past.

Lees gauw verder om de beste elektrische deken voor jou te ontdekken!

Beste elektrische deken 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste elektrische deken van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 is gekeken naar de kwaliteit, klanten beoordelingen, verschillende voorkeuren en verschillende budgetten.

Bekijk de dekens, lees de omschrijvingen en eventueel de klanten beoordelingen en kies op basis daarvan de beste elektrische deken voor jou uit!

1. LifeGoods Elektrische Bovendeken

LifeGoods Elektrische Bovendeken

Dit heerlijk zachte en ademende elektrische deken van LifeGoods zorgt ervoor dat je warm de koude dagen doorkomt. De flanellen deken is ideaal voor in bed of voor een avondje bankhangen. De deken is uitgerust met drie warmtestanden en is zeer eenvoudig te bedienen. De warmtestanden zijn goed zichtbaar op het LED-verlichte scherm. De temperatuur is instelbaar van 53° C tot 65° C.

Na 180 minuten schakelt de deken automatisch uit voor extra veiligheid. Daarnaast is het ook voorzien van een overhittingsbeveiliging. Het materiaal is enkel geschikt voor handwas.

Dit elektrische deken is met 120W vermogen zuinig maar wel snel op temperatuur om je op te warmen. Je kunt de deken meestal na ongeveer 30 min al uitzetten, voor een hele avond gebruik. De warmte blijft hangen onder de deken.

Kenmerken:

 • Bovendeken
 • Afmetingen: 160 x 120 cm
 • Drie soorten warmtestanden
 • Temperatuur: 53° C tot 65° C
 • Zeer zachte flanelle stof
 • Ruim formaat
 • Met timer
 • Automatische uitschakeling na 180 min
 • Kan met de hand gewassen worden

2. Inventum HN135 Elektrische deken

Dit heerlijke elektrische deken van Inventum is een onderdeken. In tegenstelling tot het hierboven besproken bovendeken, gebruik je deze dus om op te liggen in plaats van over je heen te leggen. De deken zorgt er elke avond voor dat je in een heerlijk voorverwarmd bed kruipt, zodat je het nooit meer koud hoeft te hebben, zelfs niet tijdens de koudste winterdagen. 

De Inventum HN135 elektrische onderdeken is helemaal afgestemd op nachtelijk gebruik met 3 warmtestanden en een schakelaar met prettig sluimerlicht. Deze schakelaar is afneembaar, zodat je de deken gemakkelijk kunt wassen in de wasmachine.

Kenmerken:

 • Onderdeken
 • 1-persoonsdeken
 • 3 warmtestanden
 • Afmetingen: 150 x 80 cm
 • Mag in de wasmachine
 • Geen timer

3. Inventum HN197V Elektrische deken 

Dit elektrische deken is ook van Inventum, net zoals de vorige besproken deken. Ook dit is een éénpersoons elektrische onderdeken, maar het verschil is dat dit een wat geavanceerder en luxer model. Zo heeft de Inventum HN197V elektrische onderdeken maarliefst 9 warmtestanden en is dit verdeeld in 2 zones: lichaamsgedeelte en een voetengedeelte. Per zone kun je eenvoudig een warmtestand kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld het voetengedeelte warmer maken dan het lichaamsgedeelte als je altijd last hebt van koudere voeten.

Door middel van de eco-control kun je heel simpel het verbruik aflezen in kWh. De verlichte schakelaar is voorzien van lcd-display en is afneembaar, zodat je de deken gemakkelijk kunt wassen in de wasmachine.

Kenmerken:

 • Onderdeken
 • 1-persoonsdeken
 • Afmeting 160 x 80 cm
 • 9 warmtestanden
 • Voetenzone apart instelbaar
 • Mag in de wasmachine
 • Met timer

4. Medisana HB 675 XXL Elektrische Deken

Medisana Elektrische Deken

Met dit heerlijke elektrische bovendeken hoef je het nooit meer koud te hebben op de bank of in bed (of waar dan ook in huis). Deze extra grote XXL deken is ook geschikt om heerlijk met z’n tweeën onder te kruipen. Dankzij de sterke, maar superzachte microvezel deken geniet je van een optimale warmteverspreiding waarbij de aanwezige warmte goed wordt vastgehouden door de minuscule luchtruimtes die zich tussen de ultrafijne haartjes bevinden.

De 4 warmtestanden zorgen er voor dat je altijd de juiste temperatuur hebt voor elke situatie of persoon. Verder weegt de deken 2,2 kg. Dit komt doordat de luxe deken uit drie lagen bestaat. De oppervlakte van de deken is 200 bij 150 cm.

Deze extra zachte deken is voorzien van een oververhittingbeveiliging en schakelt na 3 uur automatisch uit, voor extra veiligheid.  Door de microvezel is de deken allergievriendelijk, hecht vuil zich moeilijk aan het oppervlak en is de deken eenvoudig te reinigen. Door de afstandsbediening los te koppelen kabel kun je de deken met de hand wassen.

Kenmerken:

 •  Bovendeken
 • 2 persoons deken
 • 4 warmtestand(en)
 •  Inclusief timer
 • Automatische uitschakeling
 • Met de hand wasbaar

5. Cresta Care KTS102 Elektrische deken 2 persoons 

Last but not least: De elektrische onderdeken van Cresta Cara. In tegenstelling tot de 2 eerder besproken onderdekens in deze top 5, is dit onderdeken voor 2 personen. Dit is een voordeel als zowel jij als je partner gebruik willen maken van een warm onderdeken in bed. Elke persoon heeft een aparte controller zodat de temperatuur naar eigen wens ingesteld kan worden.

Deze onderdeken is gemakkelijk onder het laken te leggen om het bed zo voor te verwarmen. Deze veilige deken van hoogwaardige kwaliteit houdt je lekker warm in de koude maanden. De 3 warmtestanden zorgen voor comfortabel gebruik, of je nu een beetje of veel warmte wilt. De deken is gemaakt van zachte Polarfleece en voelt heerlijk zacht aan.

De deken is voorzien van een Oeko-Tex keurmerk. Wat betekent dat de deken getest is op schadelijke stoffen en deze er niet inzitten. Je kunt dus met een gerust hart slapen op dit heerlijke warmte deken.

Kenmerken:

 • 2 x 3 verschillende temperatuurstanden (1-2-3)
 • Afmetingen: 160 – 140 cm
 • 2 afstandsbedieningen
 • Met handig LED-lampje op de controller
 • Dubbele veiligheidssysteem, oververhittingsbeveiliging & thermobeveiliging
 • Wasbaar in de wasmachine
 • Geen timer

Hoe kies je de beste elektrische deken uit?

Het kiezen van de juiste elektrische deken voor jouw individuele behoeften kan moeilijk zijn. Zo is het belangrijk om een ​​elektrische deken te kiezen met de juiste eigenschappen. Sommige hebben meerdere warmte-instellingen, wat misschien beter is voor degenen die een deken delen, en mensen die de neiging hebben om snel in slaap te vallen, willen misschien een ingebouwde timer.

Andere overwegingen zijn grootte en kleur, evenals de constructie en materialen van de deken. De elektrische dekens van tegenwoordig gebruiken een verscheidenheid aan materialen, waaronder fleece en acrylmicrovezel. Elk materiaal heeft zijn eigen zachtheid en duurzaamheid.

Waarop moet je letten bij het kiezen van de beste elektrische deken?

De belangrijkste factoren om op te letten bij een elektrische deken zijn de staat en materialen. De meeste gevaarlijke situaties ontstaan ​​door dekens die oud of beschadigd zijn. Daarom is het belangrijk om nieuwe producten te kopen die gemaakt zijn van duurzame materialen en een hoogwaardige constructie.

Klanten moeten ook rekening houden met gewicht, veiligheidskenmerken en stijl. Sommige elektrische dekens zijn bedoeld om als winterdekbed te dienen, terwijl andere beter zijn om lekker op de bank te liggen.

Hier volgen de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de beste elektrische deken voor jou:

– Bovendeken of onderdeken:

Het eerste waar je over na moet denken is of je een elektrische onderdeken of een bovendeken wilt. Beide hebben voordelen. Een elektrische onderdeken is ideaal voor in bed, om je bed voor te verwarmen en de hele nacht lekker warm te liggen. Een bovendeken is ideaal als dekentje voor op de bank. Hiermee kun je lekker knus en warm bankhangen. Je kunt natuurijk ook voor ze allebei gaan om heerlijk warm de winter door te komen.

– Warmte instellingen:

Veel elektrische dekens hebben instelbare warmte-instellingen. Over het algemeen kan de gebruiker kiezen uit verschillende vooraf ingestelde temperaturen. Sommige modellen hebben een voorverwarmingsoptie die de deken snel op de hoogste temperatuur verwarmt voordat deze afkoelt tot de gekozen instelling. De hoeveelheid warmte-instellingen varieert sterk tussen elektrische dekens, met drie tot wel tien niveaus.

Sommige verwarmingsdekens hebben ook 2 secties, één voor de voeten en één voor de rest van het lichaam. Dit is ideaal als je voeten vaak kouder zijn dan je lichaam. Je kunt deze sectie dan warmer maken dan de rest van je lichaam. Nummer 3 in de ‘Beste elektrische deken top 5’ heeft deze functie bijvoorbeeld.

– Gewicht:

Sommige verwarmde dekens zijn ontworpen om lichtgewicht en draagbaar te zijn, terwijl andere het beste kunnen worden gebruikt als extra laag beddengoed voor de koude wintermaanden. Houd er rekening mee dat de meeste mensen de voorkeur geven aan dekens die minder dan 10% van hun lichaamsgewicht zijn.

– Gemakkelijk schoon te maken:

Veel elektrisch verwarmde dekens zijn wasbaar in de wasmachine voor eenvoudige reiniging. Velen zijn ook veilig om in de droogtrommel te drogen. Er zijn echter uitzonderingen waarbij de deken alleen met de hand mag worden schoongemaakt. Kijk hier van te voren goed naar als dit een belangrijke overweging voor je.

– Bekledingsmateriaal en ademend vermogen:

Bedrijven bieden een verscheidenheid aan afdekmaterialen om aan de behoeften van klanten te voldoen. Wie op zoek is naar een zacht gevoel en ademend vermogen, kan katoen, fleece of polyester proberen. Voor mensen die het zeer snel koud hebben, kan een hybride mix van stoffen die ontworpen zijn om warmte vast te houden een betere keuze zijn.

– Stijl:

Bij het kiezen van een elektrische deken kan stijl een belangrijke factor zijn als deze op een bed of een ander zichtbaar deel van een huis wordt weergegeven. In dat geval willen shoppers misschien de kleur en het ontwerp van de deken een topprioriteit maken, zodat deze past bij het bestaande interieur.

– Één of tweepersoons:

Wil je het elektrische deken alleen gebruiken of wil je partner er ook gebruik van maken? Denk hier over na en kies op basis daarvan de juiste formaat. Bij een elektrische onderdeken is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat een tweepersoons verwarmingsdeken ook 2 afstandsbedieningen heeft, zodat jij en je partner deze zelf naar keuze kunnen instellen.

– Prijs:

De meeste elektrische dekens variëren van €40,- tot €100,-. De prijs hangt meestal af van de functies, warmte-instellingen, maatvoering en gebruikte materialen. Luxe- en budgetmodellen kunnen echter buiten die prijsklasse vallen.

– Klanten beoordelingen:

Om de beste elektrische deken voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). 

Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel elektrische deken met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst. Zoals je kunt zien hebben alle elektrische dekens ook ontzettend veel beoordelingen, wat altijd een goede indicatie is.

beste elektrische deken ooit

Veelgestelde vragen over elektrische dekens

– Hoe werken elektrische dekens?

Elektrische dekens bestaan ​​uit hittebestendige buitenstoffen (zoals polyester of acryl) met interne spiraaldraden die werken als een geïntegreerd verwarmingssysteem. De draden lopen door de hele deken en verwarmen snel. Verwarmignsdekens zijn er in verschillende maten en stijlen en moeten meestal worden aangesloten op een stopcontact, maar je kunt ook opties op batterijen vinden. Sommige hebben dubbele temperatuurregelingen, voorverwarmopties en andere handige instellingen.

– Zijn elektrische dekens veilig?

Ja, de beste elektrische dekens zijn veilig. Vooral de nieuwere modellen zijn volledig in gebruik. Velen vragen zich af of je een elektrische deken de hele nacht aan kunt houden, en de meeste elektrische dekens op de markt hebben een automatische uitschakeling, wat betekent dat ze na twee tot tien uur automatisch worden uitgeschakeld.

Om je elektrische veiligheidsbases te dekken, is het aan te raden om naar het UL-label (Underwriters Laboratories), dat certificeert dat een verwarmde deken voldoet aan de nieuwste veiligheidsnormen. Met dit in gedachten hebben we het internet afgespeurd om de veiligste, meest comfortabele en fijnste opties voor elk budget te vinden. Alle 5 de opties in de ‘Beste elektrische deken top 5’ zijn zeer veilig in gebruik.

– Verhogen elektrische dekens je verwarmingsrekening?

Nee,  elektrische dekens zijn een stuk goedkoper in gebruik dan de verwarming in huis. Als je deken ongeveer 200 watt verbruikt (het wattverbruik moet in de handleiding worden vermeld), komt het 10 uur aanstaan ​​van de deken overeen met twee kilowattuur, wat ongeveer 20 cent zou kosten, afhankelijk van waar je woont. Als je dankzij een elektrische deken de verwarming ‘s nachts lager kunt zetten, kunnen de extra kosten een geldbesparende investering zijn.

– Hoe onderhoud ik een elektrische deken?

Eerst en vooral moet je  alle zorg- en gebruiksinstructies volgen die in de handleiding van je elektrische deken staan, zodat je deze veilig gebruikt. Zorg ervoor dat je elektrische deken gelijkmatig verdeeld is en niet opeengepakt in een bal, waardoor de draden kunnen  beschadigen. Wanneer je de deken niet gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je de deken loskoppelt en netjes opvouwt om hem in goede staat te houden. Als je bruine vlekken op je deken opmerkt, stop dan onmiddellijk met het gebruik en koop een vervangende deken: de bruine vlekken betekenen waarschijnlijk dat de deken oververhit is geraakt, waardoor verbrande plekken zijn ontstaan.

– Hoe was ik een elektrische deken?

Hoe je een elektrische deken wast, hangt af van het deken zelf. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing door en volg het advies van de fabrikant op. Sommige elektrische dekens mogen in de wasmachine gewassen worden (op koude temperatuur), terwijl andere dekens alleen geschikt zijn voor de handwas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *