beste duivelsklauw supplement

Beste duivelsklauw 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste duivelsklauw supplement? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Na een bepaalde leeftijd beginnen velen van ons gewrichtspijn te krijgen. We kunnen ongemak in onze onderrug, knieën en heupen voelen als gevolg van fysieke activiteit of gewoon als gevolg van het verstrijken van de tijd. Dit ongemak hoef je echter niet zomaar te accepteren, want er zijn wat dingen die je zelf kunt doen om de pijn te verlichten. Een geweldig supplement hiervoor is duivelsklauw.

Duivelsklauw (Harpagophytum procumbens) is een plant afkomstig uit de Kalahari-woestijn in zuidelijk Afrika. De plant groeit in de savannes van Namibië, Zuid-Afrika en Botswana en is genoemd naar het uiterlijk van de vrucht, die bedekt is met haken die aan de vacht van dieren blijven hangen. De zaden worden vervolgens op die manier verspreid.

De wortels van de duivelsklauwplant worden al eeuwenlang gebruikt om pijn, artritis, indigestie en huidaandoeningen te behandelen. Het heeft bekende pijnstillende eigenschappen. Ondanks dat het een traditionele remedie is, hebben medische instanties over de hele wereld het potentieel ervan erkend om lichte gewrichtspijnen te verlichten.

Niet elk duivelsklauw supplement is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar wat aanschaft. Om je te helpen bij het maken van een goede beslissing, zijn we opzoek gegaan naar de beste duivelsklauw supplementen van dit moment. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste duivelsklauw voor jou te ontdekken!

Beste duivelsklauw 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste duivelsklauw supplementen van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze lijst hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en meer.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en extra informatie op de productpagina en kies op basis daarvan het beste duivelsklauw supplement voor jou uit!

1. Arkocaps Duivelsklauw

Arkocaps Duivelsklauw

Dit duivelsklauw supplement van Arkocaps zorgt voor soepele gewrichten. Het is een voedingssupplement met de bijwortels van de Harpagophytum Procumbens plant (Duivelsklauw). Duivelsklauw helpt de gewrichten soepel te houden en de beweeglijkheid te verbeteren, dankzij de pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen van de bestanddelen die zich in de bijwortels bevinden.

Arkocaps Duivelsklauw is door deze positieve werking zeer geschikt voor mensen, zoals bijvoorbeeld sporters, die hun gewrichten wel eens overbelasten. Het omhulsel van de Arkocaps Duivelsklauw capsules is van plantaardige oorsprong. Deze capsules bevatten alle actieve natuurlijke bestanddelen van de wortel, zonder enige toevoegingen van gist, suiker, conserveermiddelen, kleur- en smaakstoffen en zijn glutenvrij.

De aanbevolen dosering van dit supplement is ‘s Morgens, ‘s middags en ‘s avonds 1 capsule tijdens de maaltijd met voldoende water innemen.

2. Now Foods Duivelsklauw

Now Foods Duivelsklauw

Now Foods is een hoogwaardig merk op het gebied van supplementen. Duivelsklauw (Harpagophytum procumbens) is een inheemse boom in de zuidelijke regio’s van Afrika en dankt zijn naam aan de haken die de vruchten bedekken. Het is een traditionele remedie van Afrikaanse volksstammen en wordt ook gebruikt door Europeanen en Canadezen. Duivelsklauw bevat een aantal natuurlijk voorkomende gunstige voedingsstoffen en verbindingen waaronder fytosterolen, flavonoïden en fenolische zuren.

NOW Foods is een oud familiebedrijf met één van de oprichters van Vitamin Angels en heel gedreven om de natuurlijke producten en de supplementen industrie te verbeteren. De missie van dit bedrijf is om waarde te bieden in producten en diensten die mensen in staat stellen een gezonder leven te leiden. Als een toonaangevend bedrijf voor natuurlijke producten voor meer dan 50 jaar, gaat de toewijding aan superieure kwaliteit altijd samen met duurzame inkoop, transparantie op alle niveaus en exclusieve testmethoden die verder gaan dan dat.

3. Nutrimea Duivelsklauw

Als je opzoek bent naar de beste duivelsklauw, dan is Nutrimea ook een geweldig merk om voor te gaan. Dit supplement is een natuurlijke remedie voor de gewrichten en een effectieve oplossing tegen pijn. Harpagophytum / duivelsklauw van Nutrimea werkt direct in op de ontsteking voor een onmiddellijke actie. 

Het merk heeft ervoor gekozen een patent te bieden op een pure en biologische formule om een hogere kwaliteit te bieden en een maximale opname. Dankzij de pijnstillende eigenschappen is Harpagophytum Nutrimea ook een sterkte bondgenoot om je lever te beschermen en de spijsvertering te verbeteren.

Deze capsule is samengesteld uit 100% poeder van biologische duivelsklauw voor een maximale biologische beschikbaarheid. Zo garandeert een kuur van ons voedingssupplement je een superieure doeltreffendheid. 3 capsules per dag zijn genoeg om te profiteren van de unieke eigenschappen van deze plant. Je kunt het supplement gebruiken ter voorkoming of ter genezing. Je kunt de kuur mogelijk ook verlengen als je dat wilt.

Om de beste voedingssupplementen op de markt te brengen, werkt Nutrimea samen met een team van 5 erkende deskundigen op het gebied van geneeskunde, onderzoek en traceerbaarheid. Onze producten zijn gewaarborgd ISO22000, HACCP en BPF. Ook hebben ze een nieuwe milieubewust verpakking ontworpen, welke eco-vriendelijker is.

De hoogwaardige formule is berust op een strikte selectie van de beste bestanddelen om je een completer product voor te stellen dat diepgaand handelt. Het supplement is op de meest pure manier samengesteld: Het is veganistisch, zonder GGO’s, zonder gluten, zonder stereaat, zonder amidon noch lactose en zonder vulstof. De Franse fabricatie, onderhevig aan strenge controles, garandeert een onberispelijke kwaliteit.

4. Mattisson Biologische Duivelsklauw

Mattisson is een ander hoogwaardig merk op het gebied van supplementen en in dit geval ook duivelsklauw. Ze bieden biologische duivelsklauw van de hoogste kwaliteit aan. Dit supplement ondersteunt de natuurlijke smering van de gewrichten. Hierdoor helpt Duivelsklauw bij het behoud van soepele gewrichten zowel bij dagelijkse activiteiten als bij sportbeoefening.

Bij Mattisson streven ze naar het ontwikkelen van producten die niet alleen bijdragen aan onze eigen gezondheid, maar ook aan die van de wereld waarin we leven. Dit streven is terug te zien in de keuzes die we maken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Ook zijn ze continu bezig om het bestaande assortiment nog gezonder te maken voor mens en natuur. 

Ook bij het produceren en verpakken van de producten houden we ons bezig met het maken van duurzame keuzes. Zo zijn ze bezig om het gebruik van plastic in hun verpakkingen zoveel mogelijk te beperken. 

Het wordt aangeraden om 1 tot 2 keer per dag 3 capsules in te nemen met water.

5. Vitaminesperpost Duivelsklauw

En dan de laatste, maar zeker niet de minste optie in ons rijtje: de Duivelsklauw van Vitamines Per Post. Zoals je nu wel weet helpt duivelsklauw de gewrichten soepel te houden, bijvoorbeeld na een dag met veel beweging of intensieve training.

Daarnaast ondersteunt duivelsklauw de spijsvertering. Het duivelsklauw extract van vitaminesperpost.nl is gestandaardiseerd op 6:1. Dit is de ideale dosering. Ze zijn gecapsuleerd volgens IFS-kwaliteitsnormen en geschikt voor vegetariërs. Daarnaast profiteert je bij vitamines per post altijd van de volgende voordelen:

  • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
  • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
  • Pakket past door de standaard brievenbus

Waarop te letten bij het kiezen van de beste duivelsklauw

Wanneer je opzoek bent naar de beste duivelsklauw zijn er een aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hieronder volgen de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

Om het beste duivelsklauw supplement te vinden, is het altijd belangrijk om naar een betrouwbare fabrikant te zoeken. Je kunt het beste blijven bij erkende en ervaren voedingsmerken. Van bekende merken weet je dat ze zichzelf al bewezen hebben en dat ze kwaliteitsproducten leveren. Wij hebben daarom in onze lijst ook alleen maar supplementen van bekende merken en websites genomen.

Zoek indien mogelijk informatie over het laboratorium en de herkomst van de grondstof. Kies ook voor een formule die zo dicht mogelijk bij de officiële indicaties ligt: Veel duivelsklauwproducten bevatten een lagere hoeveelheid harpagoside dan de Cochrane-organisatie aanbeveelt. Er zijn echter supplementen te vinden die voldoende wortel bevatten, zowel in vloeibare als in vaste vorm.

beste duivelsklauw supplement

Veelgestelde vragen over duivelsklauw

Hopelijk heb je bij deze het beste duivelsklauw supplement voor jou gekozen. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is de duivelsklauw precies?

Harpagophytum procumbens, ook bekend als duivelsklauw, is een plant afkomstig uit zuidelijk Afrika. Sinds de oudheid wordt het al beschouwd als een traditionele geneeskrachtige remedie die wordt gebruikt voor verschillende aandoeningen, variërend van koorts tot diabetes of bloedziekten. Tegenwoordig wordt het veel gebruikt om gewrichtspijn tegen te gaan.

De geneeskrachtige eigenschappen bevinden zich in de wortels, en meer specifiek in de secundaire knolwortels. Zodra dit deel van de plant is gedroogd, kan het verkregen poeder worden toegevoegd aan van alles Tegenwoordig vind je ook vloeibare en droge extracten van de wortel van de duivelsklauw in de vorm van verschillende supplementen, zoals capsules en tabletten.

– Wat zijn de eigenschappen van de duivelsklauw plant?

Wanneer we de wortel van de duivelsklauw onderzoeken, zien we dat deze een groot aantal verschillende verbindingen bevat. Deze stoffen omvatten aminozuren, koolhydraten, flavonoïden en fytosterolen. Het actieve bestanddeel is echter de harpagoside, een molecuul dat verantwoordelijk lijkt te zijn voor de meeste effecten van de plant op het organisme.

Helaas moeten wetenschappers het werkingsmechanisme ervan nog volledig begrijpen. Ondanks dit grote mysterie is aangetoond dat duivelsklauwextract onder andere ontstekingsremmende, pijnstillende en antioxiderende effecten heeft.

– Is duivelsklauw echt effectief?

Ja zeker, het is niet voor niets een van de meest populaire supplementen om gewrichtspijn aan te pakken. De vermeende helende eigenschappen van deze plant hebben de aandacht getrokken van experts in de westerse geneeskunde. Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd op menselijke vrijwilligers en deze hebben geweldige resultaten opgeleverd. Hieruit is gekomen dat het nuttig is voor het verlichten van gewrichtspijn. Daarnaast verbetert het mogelijk spijsverteringsongemakken en behandeld het slechte eetlust.

– Hoe moet ik duivelsklauw supplementen gebruiken?

Duivelskauw komt veel voor als supplement in capsule of tablet-vorm. Ook kun je het tegenkomen in tincturen, afkooksels etc.  De effectiviteit ervan zal daarom variëren afhankelijk van de dosering en de harpagosideconcentratie in het preparaat.

De westerse geneeskunde heeft echter geprobeerd het gebruik van deze supplementen zoveel mogelijk te standaardiseren. Zo blijkt het dat op duivelsklauw gebaseerde formuleringen die nuttig zijn gebleken bij het verlichten van gewrichtspijn, tussen 50-100 milligram duivelsklauw bevatten.

Wanneer je een supplement met duivelsklauw koopt, moet je kijken naar de hoeveelheid van het plantenextract en de duivelsklauw-concentratie erin. Het wordt ook altijd aangeraden om de adviezen van de fabrikant op te volgen. Deze kun je vaak vinden op de verpakking en in de productinformatie op de website. Wij hebben de aanbevolen dosering ook vermeld bij de producten in onze top 5.

– Waar wordt duivelsklauw voor gebruikt?

Veel van de voordelen van duivelsklauw worden toegeschreven aan een stof die bekend staat als harpagoside en waarvan wordt aangenomen dat deze ontstekingsremmende en pijnstillende (pijnstillende) eigenschappen heeft.

De plant wordt vaak gebruikt voor de behandeling van reumatische aandoeningen die de gewrichten, ligamenten, pezen, botten en spieren aantasten. Deze omvatten rugpijn, artrose, reumatoïde artritis en tendinitis. Anderen geloven dat het fibromyalgie, ischias, zenuwpijn, jicht en symptomen van de ziekte van Lyme kan behandelen.

De plant wordt soms ook gebruikt om de spijsvertering te verlichten en de eetlust te stimuleren.

– Zijn er bijwerkingen verbonden aan het nemen van duivelsklauw?

De meeste mensen ervaren geen bijwerkingen aan het nemen van een duivelsklauw supplement. Deze plant wordt als veilig beschouwd voor gezonde volwassenen zolang ze de instructies van de fabrikant volgen. De duivelsklauw kan de onderstaande bijwerkingen veroorzaken bij misbruik of door bevolkingsgroepen die bijzonder gevoelig zijn voor het extract:

  • Spijsverteringssymptomen: Paradoxaal genoeg kan de duivelsklauw de spijsvertering bij specifieke personen verergeren, met misselijkheid, braken, diarree of buikpijn tot gevolg.
  • Overgevoeligheidsreacties: Het kan allergische reacties veroorzaken die over het algemeen de huid aantasten, waardoor uitslag kan ontstaan ​​die jeuk kan veroorzaken.
  • Verergering van maagzweren: De duivelsklauw kan de maagafscheiding stimuleren, zweren veroorzaken bij mensen met aanleg of reeds bestaande laesies verergeren.
  • Hypertensie: Er zijn gevallen van hypertensie gemeld als gevolg van het gebruik van duivelsklauw. Daarom moet u bijzonder voorzichtig zijn met deze supplementen als je lijdt aan hypertensie of prehypertensie.
  • Effecten op zwangerschap: Deskundigen raden het gebruik van deze plant tijdens de zwangerschap ten zeerste af. Hier is namelijk niet genoeg onderzoek naar gedaan.
  • Bloedstollingsstoornissen: De duivelsklauw kan veranderingen in hemostase veroorzaken (de mechanismen die bloedingen stoppen en beheersen). Personen met bloedingen of stollingsproblemen dienen het niet te gebruiken.
  • Andere symptomen: Deze plant kan ook duizeligheid, hoofdpijn en verlies van eetlust veroorzaken bij de meest gevoelige mensen. Mensen die verzwakt zijn door nier-, hart-, lever- of longfalen moeten wegblijven van deze supplementen, omdat ze die aandoeningen kunnen verergeren.

Bovendien kan dit kruidenmiddel de functie van een groot aantal medicijnen beïnvloeden. Als je op dit moment een bepaald medicijn of meerdere medicijnen gebruikt, dan dien je altijd eerst met je arts te overleggen omdat het wel slim is om een duivelsklauw supplement te nemen. Het supplement kan namelijk een interactie hebben met een van je medicijnen, waardoor ze niet meer zo effectief werken of waardoor er bijwerkingen ontstaan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *