beste droogshampoo

Beste droogshampoo 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste droogshampoo van 2023? Dan zijn wij hier om je te helpen! Voor de meeste vrouwe is droogshampoo een must have om altijd bij de hand te hebben, en dat is niet voor niets.

In theorie klinkt het elke dag wassen van je haar misschien slim Vaker wassen betekent een betere haar en hoofdhuid hygiëne, toch? Dat is de theorie, maar het is ver verwijderd van de werkelijkheid. Het dagelijks wassen van je haar kan meer kwaad dan goed doen. Het verwijdert niet alleen de natuurlijke oliën die het haar nodig heeft om gezond te blijven, maar het is ook tijdrovend – en dan wordt er nog niet eens rekening gehouden met de extra tijd die besteed wordt aan het stylen na het douchen.

Precies om deze reden is droogshampoo een uitkomst. Een paar sprays in je haar zijn al voldoende om overtollig vet op te zuigen en meer volume te geven. De zoektocht naar het vinden van de beste droogshampoo gaat echter gepaard met veel vallen en opstaan. Kies de verkeerde droogshampoo en het kan je haar vetter maken dan voorheen, of erger nog, productophoping veroorzaken en je hoofdhuid geïrriteerd maken. 

Gelukkig hebben we het grootste deel van het werk voor je gedaan door op zoek te gaan naar de beste droogshampoos die je geld waar zijn. Wat je haartype ook is, of waar je voorkeur ook naar uit gaat, lees verder om de beste droogshampoo voor jou te ontdekken!

Beste droogshampoo 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste droogshampoo en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 is gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen. Bekijk de afbeeldingen, lees de omschrijvingen, bekijk eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste droogshampoo voor jou uit!

1. Andrelon Droogshampoo Big Volume

andrelon droogshampoo

Deze populaire droogshampoo van Andrélon geef je haar direct meer volume en laat het er weer fris uitzien. Als je eigenlijk je haren moet wassen, maar geen tijd hebt, is dit de perfecte spray om je haar er schoon en fris uit te laten zien en heerlijk te laten ruiken.

Deze droogshampoo neemt overtollig vet bij je haaraanzet op, hierdoor oogt je haar niet alleen minder vet, na het gebruik van deze spray, maar is het ook echt minder vet. Daarnaast geeft het volume en textuur zonder een witte waas achter te laten (wat je misschien gewend bent van andere droogshampoo’s).

Je kunt de spray gebruiken zoals je zelf wilt, maar focus je vooral op de haarwortels. Als je je haar voorover gooit en een paar keer goed kneed creëer je nog extra volume.

2. Maria Nila Droogshampoo

De Maria Nila Dry Shampoo is een droogshampoo die het vette haar heerlijk opfrist. Deze droogshampoo kan ook gebruikt worden om volume te creëren in fijn en futloos haar. Het bijzondere aan deze droogshampoo is dat deze 100% plantaardige ingrediënten bevat en dus 100% natuurlijk is. Dit is een groot verschil met veel andere droogshampoos, waaronder de hierboven besproken droogshampoo van Andrélon.

Ook zitten er geen parabenen en sulfaten in deze droogshampoo en beschermt het tegen UV-straling. Je kunt er dus zeker van zijn dat je alleen maar goede ingrediënten op je haar en hoofdhuid aanbrengt, wat voor veel mensen een groot voordeel is.

3. Batiste Blush Droogshampoo

Een andere populaire droogshampoo is de Batiste Blush Droogshampoo. Als je alleen al naar de verpakking kijkt, wordt je al blij. Met deze droogshampoo verfris je je haar en maak je het minder vet. Ook geeft het volume en textuur aan je haar en dat zonder een witte gloed achter te laten. Deze droogshampoo heeft een heerlijke bloemige geur en blaast futloos haar nieuw leven in.

Je gebruikt de droogshampoo op dezelfde handige manier, waarop je alle droogshampoo’s gebruikt, om binnen een paar seconde weer schoon en fris haar te krijgen.

4. Kérastase Fresh Affair Droogshampoo

Kérastase Fresh Affair Droogshampoo

Deze hoogwaardige droogshampoo van Kérastase is van dezelfde hoogwaardige kwaliteit als alle andere producten van dit merk.De Fresh Affair is een effectieve droogshampoo die het haar en de haarwortels reinigt van overtollig talg en een heerlijke geur achterlaat. De droogshampoo verwijdert overtollige olie aan de hand van een fijne poederformule. Het haar voelt hierna licht en schoon aan. Ook ziet het er fris en niet meer vet uit.

De droogshampoo is geformuleerd met rijstzetmeel en Vitamine E derivaat en heeft de langdurige geur van onweerstaanbare Neroli. De geur blijf je 24 uur lang ruiken. De droogshampoo geeft het haar een touch-up en is ideaal voor na een work-out of wanneer je het wassen van je haren nog even wil uitstellen.

5. OSIS Droogshampoo Foam

OSIS Droogshampoo Foam

Deze droogshampoo van Schwarzkopf is net even iets anders dan de andere droogshampoo’s in deze top 5. De Osis Fresh Texture Dry Shampoo Foam is namelijk een droogshampoo op basis van schuim. Door de schuim hydrateert en reinigt de droogshampoo het haar intensief en zorgt deze ook nog eens voor extra volume. De droogshampoo gaat een vettige hoofdhuid tegen en dringt helemaal door tot in de wortels. Hierdoor kan het haar zo lang mogelijk in optimale conditie gehouden worden.

Het product laat geen zichtbare resten achter op het haar en is lichtgewicht. Verder heeft het een hele frisse, heerlijke geur die urenlang blijft hangen.

Hoe je de beste droogshampoo voor jou uitkiest

Bij het uitkiezen van de beste droogshampoo voor jou moet je rekening houden met een aantal factoren. Hier volgen de belangrijkste zaken om in overweging te nemen tijdens je zoektocht naar de beste droogshampoo:

Kwaliteit

De kwaliteit van droogshampoo is zeer belangrijk. De beste droogshampoo is altijd degene van de hoogste kwaliteit. Als je kiest voor zomaar een droogshampoo, kan het zijn dat het product niet doet wat het beloofd, of erger nog je hoofdhuid gaat irriteren. We hebben dit werk al voor je uit handen genomen, door enkel hoogwaardige droogshampoos van de beste kwaliteit in dit artikel op te nemen. 

Plantaardig / natuurlijk

Als het gaat om cosmetica en verzorginsproducten kun je grofweg een onderscheid maken tussen wel of geen natuurlijke producten. Veel producten bevatten chemische ingrediënten, wat niet per sé erg is, maar veel mensen geven toch de voorkeur aan natuurlijke producten. Om deze reden zijn er ook een aantal natuurlijke / plantaardige droogshampoo’s op de markt gebracht. Dit zijn er niet veel, maar ze zijn er wel. Wij zijn opzoek gegaan naar de beste droogshampoo op 100% natuurlijke basis en deze hebben we opgenomen in de top 5 (ze nummer 2)

Formules

Droogshampoo’s zijn er in verschillende formules. De meeste droogshampoo’s die je vindt op de markt, zijn sprays, waar een soort nevel / damp uit komt. Verder heb je ook nog poeder of zelfs schuim (zie nummer 5 in de ‘Beste droogshampoo top 5). Overweeg wat jij het handigste vindt en waar jij de voorkeur aangeeft. Ga je voor het hands-off gemak van een spray, of de precisie van het rechtstreeks met je handen aanbrengen op het haar.

Geur

Sommige droogshampoos zijn sterk geparfumeerd, dus als je gevoelig bent voor sterke parfums, kun je ze het beste vermijden. Aan de andere kant, als het maskeren van vet haar en een muffe geur je doel is, probeer dan een fris ruikende optie.

Klanten beoordelingen

Om de beste droogshampoo voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). 

Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

beste droogshampoo 2021

Veelgestelde vragen over droogshampoo

– Hoe werkt droogshampoo?

Droge shampoos werken meestal door olie-absorberende ingrediënten zoals silica, rijstzetmeel, houtskool, klei of vulkanische mineralen in droog haar af te zetten, meestal bij de wortels. Deze verwijderen vet en overtollige productopbouw. Het resultaat is haar dat schoner, lichter en volumineuzer aanvoelt.

– Hoe breng je droogshampoo aan?

Houd de droogshampoo ongeveer 10 centimeter van je hoofd af en spuit in het wortelgebied (of waar je vet wilt verminderen) en wacht twee volle minuten. Als je klaar bent, werk je met je vingers, een borstel of je föhn in het haar en geniet je van je volle, zachte, schone lokken.

– Is droogshampoo slecht voor je haar?

Nee droogshampoo is niet slecht voor je haar. Droge shampoos mogen echter niet worden gebruikt als een reguliere vervanging voor echte shampoo, omdat ze de hoofdhuid niet zo goed reinigen als shampoo’s; ze verwijderen geen oliën, dode huidcellen, vervuiling, zweet of andere producten op dezelfde effectieve manier. Te veel droogshampoo kan bij sommige haartypes ook irritatie of ophoping veroorzaken, dus zorg ervoor dat je ze als een back-up gebruikt en niet als vervanging voor het wassen van haar (hoe verleidelijk het ook is).

– Kun je elke dag droogshampoo gebruiken?

Droogshampoo heeft een overvloed aan voordelen, maar overmatig gebruik kan problemen veroorzaken. Te veel van het product kan een opeenhoping van residu op de hoofdhuid achterlaten, de haarzakjes verstoppen en de haargroei beperken. Daarom mogen de meeste droogshampoos maar één of twee keer worden gebruikt tussen de wasbeurten door.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *