beste DIM supplement

Beste DIM supplement 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste DIM supplement? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Steeds meer mensen grijpen naar een DIM (Diindolylmethane) supplement vanwege de geweldige voordelen. De voornaamste functie van dit supplement is het in balans brengen van de hormonen. De werking focust zich dan ook het meest op het in balans brengen van het testosteron bij mannen en het oestrogeen bij vrouwen.

Een DIM supplement is daardoor geweldig voor de behandeling van problemen zoals hormonale acne en PMS. Ook is het zeer waardevol om het testosteron van een man te verhogen en daarmee het libido en de prestaties in bed.

Om welke reden je ook een DIM supplement wilt uitproberen, het is altijd belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je er zomaar een aanschaft. Niet elke DIM supplement is van dezelfde kwaliteit, dus zoeken naar een hoogwaardige optie is essentieel. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd opzoek naar het beste DIM supplement. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste DIM supplement voor jou te ontdekken!

Beste DIM supplement 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar het beste DIM supplement en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en meer.

Bekijk de verschillende opties in onze lijst, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en extra informatie en kies op basis daarvan het beste DIM supplement voor jou uit!

1. Healthy Vitamins DIM plus

Healthy Vitamins DIM plus

Als je opzoek bent naar het beste DIM supplement, dan is deze optie van Healthy Vitamins een geweldige optie. Dit voedingssupplement wordt voornamelijk geproduceerd uit de kruisbloemige groenten. Het supplement bevat naast DIM (diindolylmethaan) ook nog broccoli-extract. 

De verpakking heeft een handige ziplockopening voor makkelijk openen en dichtdoen. In de verpakking zitten 60 capsules van 125 mg. Deze capsules zijn bestemd voor volwassenen. Indien niet anders voorgeschreven, wordt het aangeraden om 1 of 2 keer per dag 1 capsule in te nemen.

De website vitaminesperpost, waar je dit supplement kunt kopen, geeft 30% korting bij het kopen van 4 verpakkingen. Daarnaast bezorgen ze snel en gratis door heel Nederland. Het paket past door de standaard brievenbus, dus je hoeft niet thuis te blijven om te wachten op je pakketje.

2. Swanson Dim Complex

swanson dim

Dit DIM Complex van Swanson bestaat uit de unieke stof Di-indolylmethaan (DIM) en behoort tot de categorie indolen. DIM komt voornamelijk voor in kruisbloemige groenten zoals Broccoli en Spruiten. Di-indolymethaan wordt ook in de maag gevormd uit indol-3-carbinol(I3C) na het eten van de genoemde groentes.

Swanson is een zeer hoogwaardig merk op het gebied van supplementen, zo ook op het gebied van DIM. Swanson is een voorloper op de markt van vitamines en mineralen. Ze hebben een extreem groot assortiment met alleen maar topproducten voor de allerbeste prijs. Swanson bestaat inmiddels 45 jaar. Het is een echt familiebedrijf, kwalitatief, hoogwaardig en service staan hoog in het vaandel. Ze werken met de beste ingrediënten, met de juiste garanties en goede werkomstandigheden.

De aanbevolen dosering is om het als voedingssupplement één tot drie keer per dag in te nemen voor de maaltijd.

3. Vitakruid DIM Complex 

Vitakruid - DIM Complex

Vitakruid heeft ook een DIM supplement van hoge kwaliteit op de markt gebracht. Dit supplement bevat maar liefst 400 mg I3C per capsule. In dit DIM Complex is de stof die van nature te vinden is in kruisbloemigen groente, Indole-3-Carbinol (I3C), rijkelijk vertegenwoordigd. 400 mg is de dagelijkse dosering die nodig is voor het gewenste effect volgens de meest recente onderzoeken. 

I3C is de eerste voorloperstof van Diindolylmethaan, ook wel DIM genoemd. Dit omzettingsproces gebeurt met behulp van de stof sulforafaan, die eveneens rijkelijk aanwezig is in ons DIM complex.

4. Mr. and. Mrs. Green DIM

Mr. and. Mrs. Green DIM

Mr. and Mrs. Green DIM supplement is ook een top keuze om voor te gaan. Het supplement is van hoge kwaliteit en bevat de juiste hoeveelheid DIM om effectief te zijn en een merkbaar verschil te leveren.

DIM ofwel Diindolylmethaan is een stof die van nature wordt aangemaakt uit kruisbloemige groenten. Voorbeelden daarvan zijn radijzen, bloemkool, witte kool en broccoli en een aantal andere. Diindolylmethaan wordt gemaakt uit indole-3-carbinol. Deze stof is aanwezig in deze voedingsmiddelen. De effecten van het eten van deze voedingsproducten zal klein zijn. Om die reden is het aangeraden een extract te gebruiken. Dit zal de voordelen beter zichtbaar maken.

De voornaamste functie daarvan is het in balans brengen van de hormonen. De DIM supplement werking focust zich dan ook het meest op het in balans brengen van het testosteron bij mannen. En het oestrogeen bij vrouwen.

5. Muscle Concepts DIM supplement 

En dan last but not least in dit rijtje: het DIM supplement van Muscle Concepts. Zoals je nu wel weet kan een DIM supplement oestrogeen normaliseren wanneer dit van toepassing is en daarbij de balans te herstellen in het lichaam. Diindolylmethaan helpt om de hormoonspiegel in balans te brengen bij zowel vrouwen als mannen.

Door de verrijking met vitamine E, Choline en Bioperine valt dit DIM supplement absoluut in de categorie “Beste DIM supplement” op de markt. Het supplement is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste DIM supplement

Wanneer je opzoek bent naar het beste DIM supplement, zijn er een aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hieronder volgen de belangrijkste punten om in gedachten te houden bij het maken van een beslissing.

– Ingrediënten

De belangrijkste factor om naar te kijken bij het kiezen van het beste DIM supplement, of elk ander supplement, zijn de ingrediënten. Dit is vooral belangrijk voor vegetariërs en mensen met allergieën. De beste merken die momenteel op de markt zijn, zijn glutenvrij, sojavrij, zuivelvrij, veganistisch, niet-GMO en bevatten geen kunstmatige smaakstoffen. Je wilt natuurlijk niet dat je supplement onnodige of zelfs schadelijke ingrediënten bevat. Vergeet ook niet de ingrediëntenlijst van het product te controleren om er zeker van te zijn dat je voor geen van hen allergisch bent.

– Dosering

De dosering is ook erg belangrijk. Het gebruik van DIM in grote hoeveelheden kan nadelige bijwerkingen veroorzaken zoals braken, hoofdpijn en misselijkheid, daarom moet je altijd goed rekening houden met de dosering van het supplement. Hoewel subjectief gemiddeld 200-250 mg DIM voor de meeste mensen als normaal wordt beschouwd. Als je het supplement voor de eerste keer gaat gebruiken, is het misschien slimmer om met een kleinere dosis te beginnen.

– Merk

We raden er ook voor om te kiezen voor een bekend en betrouwbaar merk. Er is natuurlijk niets belangrijker dan je gezondheid, dus kiezen voor een gerenommeerd merk met veel ervaring is van groot belang. Helaas zijn er ook fabrikanten die mensen proberen op te lichten door ongezonde of slechte supplementen te verkopen die gemaakt zijn van onveilige ingrediënten. Om dit te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je de supplementen bij een gecertificeerde winkel koopt. Daarnaast is het ook slim om de klanten beoordelingen van het product door te lezen om een ​​beter idee te krijgen van de ervaringen van andere mensen ermee.

– Gemak van absorptie

De beste merken hebben bepaalde maatregelen genomen om de opname en consistente dosering te vergemakkelijken. De meest voorkomende hiervan is het toevoegen van BioPerine, een extract van zwarte peper waarvan is bewezen dat het de DIM-opname van je lichaam verbetert. Een andere methode die vaak wordt gebruikt, is het gebruik van systemen voor het afleveren van biologische beschikbaarheid.

– Gebruikersgemak

Hoe gemakkelijk je een product kunt gebruiken, staat centraal in uw gebruikerservaring. De belangrijkste factoren die het gebruiksgemak beïnvloeden zijn het aantal capsules/tabletten dat je per dag moet gebruiken, hoe vaak je het moet innemen en de smaak van het supplement. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor de aanbevolen dosering.

beste dim supplementen

Veelgestelde vragen over DIM supplementen

Hopelijk heb je bij deze het beste DIM supplement voor jou gevonden. Mocht je verder nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is diindolylmethaan (DIM)?

Diindolylmethaan verwijst naar de natuurlijke verbinding die in ons lichaam wordt geproduceerd na de uitweiding van indool-3-carbinol (te vinden in kruisbloemige groenten). Deze verbinding is verbonden met veel gezondheidsvoordelen vanwege zijn cognitieve, antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is ook een van de redenen waarom groenten zoals bloemkool, boerenkool en broccoli als een voedzaam en essentieel onderdeel van je dieet worden beschouwd.

Hoewel er wat aanvullend onderzoek nodig is naar wat DIM precies voor het lichaam doet, is het nog steeds een populair supplement dat veel mensen nemen voor gezondheidsvoordelen, vooral met betrekking tot hormoonregulatie. Doordat het je hormonen in balans brengt heeft het veel verschillende voordelen. Het wordt ook gebruikt in sommige medicijnen, met name die voor de behandeling van terugkerende respiratoire papillomatose.

– Wat zijn de voordelen van het nemen van DIM supplementen?

DIM-supplementen bieden verschillende gezondheidsvoordelen. Hieronder volgen enkelen van de belangrijkste voordelen: 

Herstelt hormonale balans:

Hormonale onbalans is een van de belangrijkste gezondheidsproblemen waarmee veel vrouwen worden geconfronteerd. Opvliegers, stemmingswisselingen, onregelmatige menstruatiecycli en hormonale acne zijn allemaal enkele van de vaak voorkomende bijwerkingen van deze onevenwichtigheden.

Deze onevenwichtigheden zijn niet alleen onaangenaam, maar ze kunnen ook gevaarlijk worden als ze niet worden behandeld. Overmatige oestrogeenspiegels zijn bijvoorbeeld in verband gebracht met de groei van kankercellen. DIM-supplementen helpen dit evenwicht te herstellen door de goede oestrogeenverhouding te verbeteren, androgeen te verminderen en het oestrogeenmetabolisme te ondersteunen.

Ook voor mannen zijn DIM supplement zeer gunstig. Veel mannen boven de 30 jaar oud krijgen te maken met een tekort aan testosteron en hebben daardoor bijvoorbeeld een laag libido of erectieproblemen. Ook hierbij kan DIM werken om deze hormonale balans weer in evenwicht te krijgen.

Helpt bij ontstekingen:

DIM supplementen kunnen ook helpen bij ontstekingen. Volgens onderzoek is er een verband tussen chronische ontstekingen en de proliferatie van kankercellen. Deze onderzoeken toonde ook aan dat DIM de productie en afgifte van interleukine, stikstofmonoxide en prostaglandinen vermindert. Deze bevindingen suggereren dat DIM kan helpen bij het reguleren van ontstekingsreacties.

Vermindert kankercellen:

DIM biedt niet alleen natuurlijke bescherming tegen beschadigde cellen, maar bestrijdt ook vrije radicalen in het lichaam. Het verbetert ook de enzymactiviteit in de leverroute. Dit helpt het risico op de ontwikkeling van kankercellen in het lichaam te verminderen.

– Zijn DIM supplementen veilig?

Ja wanneer je een DIM supplement op de juiste en aanbevolen manier gebruikt, is het veilig om te in te nemen. Niets uit het huidige onderzoek van dit supplement wijst op aanzienlijke nadelen van het gebruik ervan. DIM supplementen worden dus als veilig in gebruik beschouwt. Neem echter contact op met je zorgverlener om er zeker van te zijn dat het gebruik van DIM supplementen veilig voor jou is. Dit geldt vooral als je allergisch bent, andere medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft.

– Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van het gebruik van DIM supplementen?

Wanneer je een DIM supplement op de juiste manier gebruikt, zul je hoogstwaarschijnlijk geen bijwerkingen krijgen. DIM is veilig in gebruik en is niet in verband gebracht met ernstige bijwerkingen. Je zou echter enkele milde bijwerkingen kunnen krijgen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn: een verandering in de kleur van de urine, verhoogde stoelgang, hoofdpijn en gasvorming. Andere minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid en braken, diarree en huiduitslag. Om deze bijwerkingen te voorkomen, is het belangrijk om te beginnen met een lage dosering en je te houden aan de adviezen van de fabrikant.

– Hoelang duurt het voordat ik resultaten ga zien van het nemen van een DIM supplement?

Dit is per persoon verschillend en dit ligt er ook aan wat voor resultaten je verwacht en waarom je het supplement neemt. Je moet het supplement echter wel even de tijd geven om zijn werking te kunnen doen. Het kan ongeveer 6 weken duren voordat je resultaten begint te zien, maar het kan in sommige gevallen ook enkele maanden duren. Het kan ook zijn dat je al veel eerder resultaten ziet. Elk persoon is anders en elk lichaam reageert anders op een supplement.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *