Beste DHEA supplement

Beste DHEA supplement 2023: Top 3!

Ben je dertig jaar of ouder en maak je je zorgen over ouderdomsvlekken, grijze haar en een slapper lichaam? Of heb je ‘s nachts moeite met slapen en heb je een lager libido? Dit zijn typische tekenen van lage DHEA-niveaus in je lichaam.

DHEA, ook bekend als dehydroepiandrosteron, is een endogene steroïde hormoonvoorloper die wordt geproduceerd in de bijnieren, geslachtsklieren en de hersenen. Het is een van de meest voorkomende circulerende steroïden bij de mens. Bovendien kan DHEA de productie van testosteron en oestrogeen verbeteren – de mannelijke en vrouwelijke geslachtshormonen.

DHEA supplementen kunnen helpen bij het optimaliseren van je hormoonspiegels, waardoor je algehele gezondheid en lichaamsbouw worden verbeterd. Bovendien kan het de cognitieve functie verbeteren, de botdichtheid verhogen, de seksuele functie verbeteren, hormonale problemen corrigeren en anti-aging eigenschappen hebben.

NIet elk DHEA supplement is van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om vooraf wat onderzoek te doen voordat je zomaar wat aanschaft. Om je te hepen hebben we de hele markt afgespeurd opzoek naar het beste DHEA supplement. Hier zijn 3 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste DHEA supplement voor jou te ontdekken!

Beste DHEA supplement 2023 – Top 3

We zijn opzoek gegaan naar het beste DHEA supplement en daar is een top 3 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 3 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten en prijzen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en kies op basis daarvan het beste DHEA supplement voor jou uit!

1. EuroVital DHEA

EuroVital DHEA

Als je opzoek bent naar het beste DHEA supplement, dan is deze optie van EuroVital een geweldige keuze. Het supplement is van zeer hoge kwaliteit. Het bevat geen schadelijke toevoegingen, waardoor je enkel binnen krijgt waar je naar opzoek was. 

Dit product ondersteunt de algehele gezondheid. Zo zorgt het voor hormonale ondersteuning, een gezond gewichtsbeheer, cognitieve ondersteuning en nog veel meer. 

Deze verpakking bevat 180 capsules. Per portie bevat het 25mg DHEA (Dehydroepiandrosterone). Andere ingrediënten in dit supplement zijn: Rijstmeel, Hydroxypropylmethylcellulose, Plantaardig Magnesium Stearaat.

2. Nova Vitae DHEA

Nova Vitae - DHEA

Nova Vitae heeft ook een geweldig DHEA supplement op de markt gebracht. Uit DHEA worden veel andere hormonen gemaakt die we nodig hebben om ons lichaam goed te kunnen laten functioneren. Voorbeelden van dit soort hormonen zijn testosteron en oestrogeen. Omdat DHEA de fundering is van zoveel andere hormonen, worden er elke dag zo’n 200 miljard nieuwe DHEA moleculen in je lichaam gevormd.

DHEA heeft een geweldige werking op je lichaam. Zo kan het stress tegengaan, je geheugen en denkactiviteit verbeteren en je immuunsysteem versterken. Ook heeft het veel andere voordelen, zoals bijvoorbeeld overgewicht tegengaan, het vergroten en behouden van je libido, spieren opbouwen en nog veel meer.

Elke capsule van Nova Vitae bevat 25 mg DHEA. Verder is dit product gegarandeerd vrij van tarwe, mais, gluten, soja, melk, vis, schaaldieren, pinda’s en noten. Het supplement is geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.

De aanbevolen dosering is elke ochtend 1 tot 2 capsules innemen met wat water bij een maaltijd, tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.

3. Natures Plus DHEA Spray 

DHEA Spray

Je kunt ook voor een DHEA supplement gaan in de vorm van een spray. Nature’s plus heeft een DHEA spray van hoge kwaliteit op de markt gebracht.

Elke spray levert een geactiveerd complex van 100% DHEA van farmaceutische kwaliteit, zeer actieve co-enzymen en een gepatenteerde basis van essentiële metabolische factoren. Dit krachtige profiel wordt vervolgens micro-ingekapseld met behulp van het Lipoceutical-afgiftesysteem voor maximale absorptie en gebruik.

Het wordt aangeraden om goed te schudden voor gebruik. Neem het vervolgens als voedingssupplement door één verstuiving per dag onder de tong te sprayen. Houdt het ongeveer 20 seconden vast onder de tong en slik het dan vervolgens door.

Waarop te letten bij het kiezen voor het beste DHEA supplement

Wanneer je opzoek bent naar het beste DHEA supplement, zijn er een aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hieronder volgt een lijstje met de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Dosering

Wanneer je opzoek bent naar het beste DHEA supplement, is het belangrijk om naar de dosering te kijken. De meeste DHEA-supplementen variëren van 25 mg tot 100 mg per capsule. Een dosering van 50 mg is al genoeg om een verschil te maken in je DHEA niveaus, zelfs met slechts één capsule per dag. Je kunt ook gaan voor een capsule van 25 mg en er daar twee van nemen. Je kunt dus beter lager beginnen en daarna eventueel meer bijnemen.

De meeste mensen zullen moeten experimenteren met geleidelijk toenemende doses om de ideale hoeveelheid te vinden om mannelijke en vrouwelijke geslachtshormonen te beïnvloeden. Dat gaat een stuk makkelijker met een capsule die 50, of zelfs 25 mg bevat.

– Extra ingrediënten

Als je kiest voor een DHEA supplement, is het soms zo dat dit niet het enige ingrediënt is. Veel bedrijven voegen nog wat extra ingrediënten toe, zoals mineralen en vitamines toe te voegen. In sommige gevallen kan dat goed uitpakken. Maar vaker wel dan niet, zul je eindigen met een kleine hoeveelheid andere dingen die niet genoeg zijn om in je dagelijkse behoeften te voorzien. En dan moet je sowieso in een ander product investeren om het ideale dosering te krijgen.

Je kunt om deze reden het beste gaan voor pure DHEA-supplementen en eventueel andere losse supplementen bij te nemen voor verschillende gezondheidsvoordelen. Hierdoor krijg je ook meer zicht op hoe goed een bepaald ingrediënt werkt.

– Grootte van capsules

Een ding dat je altijd in gedachten moet houden met de sterkere dosissupplementen voor elk soort product, is dat ze vaak in capsules komen die moeilijker te slikken zijn. Vaak zijn ze namelijk groter. Als je iemand bent die moeite heeft met het slikken van capsules en tabletten, dan is dit misschien ook een belangrijke factor voor jo om naar te kijken. Het goede aan een puur DHEA-supplement is dat een typische capsule van 50 mg klein genoeg is om gemakkelijk door te slikken.

beste DHEA supplementen

Veelgestelde vragen over DHEA supplementen

Hopelijk heb je bij deze het beste DHEA supplement voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is DHEA?

DHEA, of te wel dehydroepiandrosteron, is een ouderlijk geslachtshormoon dat je lichaam van nature aanmaakt onder stress. De productie van dit hormoon daalt naarmate je ouder wordt. Omdat DHEA wordt omgezet in andere geslachtshormonen zoals testosteron en oestrogeen, neemt ook hun concentratie af.

Niet alleen dat, maar wanneer je DHEA-niveaus dalen, neemt ook je immuunsysteem toe. Alleen al om deze reden wordt het handhaven van een natuurlijk evenwicht van geslachtshormonen noodzakelijk naarmate we ouder worden.

Wanneer je over het beste DHEA supplement bezit, zul je de energie, de zin in seks en het uiterlijk krijgen dat je wilt, zonder afhankelijk te zijn van schadelijke geneesmiddelen of andere ineffectieve vrij verkrijgbare supplementen.

– Wat zijn de voordelen van DHEA supplementen?

Over het algemeen heeft DHEA tal van gezondheidsvoordelen omdat het betrokken is bij het complexe proces van hormonale productie en balancering. De belangrijkste voordelen van supplementen met DHEA zijn onder meer:

– Kan helpen bij het corrigeren van sommige bijnierproblemen

De bijnieren bevinden zich net boven je nieren en zijn de primaire producenten van DHEA. Sommige mensen hebben een aandoening die bijnierinsufficiëntie wordt genoemd, waarbij hun bijnieren niet de normale hoeveelheid hormonen kunnen produceren. In dat geval kan suppletie met DHEA helpen bij het behandelen van symptomen van bijnierinsufficiëntie en het verbeteren van de kwaliteit van leven bij deze personen.

– Kan de botdichtheid verhogen

Lage DHEA-niveaus worden geassocieerd met een lagere botdichtheid en kunnen het risico op botbreuken verhogen. Bovendien nemen de DHEA-niveaus af met de leeftijd en maken ze de situatie erger. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat suppletie met DHEA gedurende één tot twee jaar de botdichtheid kan verbeteren.

– Helpt depressie te bestrijden

Een onderzoek toont aan dat suppletie met DHEA kan helpen bij de behandeling van depressie, vooral bij personen met een milde depressie of bij mensen die niet reageren op een normale behandeling.

Met name het effect van DHEA op depressie is twijfelachtig, aangezien verschillende onderzoeken geen effect van de verbinding hebben gevonden op mensen die aan het gezondheidsprobleem lijden.

– Verbetert de seksuele functie, vruchtbaarheid en libido

Een van de ergste kenmerken van ouder worden is het verlies van seksueel uithoudingsvermogen en aantrekkingskracht, wat resulteert in een gebrek aan fysieke intimiteit.DHEA verbetert de testosteron- en oestrogeenspiegels bij mannen en vrouwen, wat leidt tot een betere seksuele functie en libido.

– Heeft anti-verouderingseigenschappen

Omdat DHEA-niveaus met de leeftijd afnemen, speculeren veel experts dat aanvulling met de verbinding veroudering kan helpen bestrijden. Het zorgt voor jeugdige gezondheidsvoordelen naarmate we ouder worden.

– Behoud een mooi lichaam

Omdat het niet alleen de spierkracht is die telt voor een jeugdig lichaam, speelt DHEA ook een nuttige rol bij het vormgeven van je lichaamssamenstelling. Hoewel men denkt dat DHEA je helpt spierkracht te krijgen, verhoogt het ook het vetverbrandingsproces.

– Hoe kan DHEA helpen tegen stress?

Een belangrijke rol die DHEA in ons lichaam heeft, is de bescherming die het biedt wanneer het lichaam stress ervaart. In geval van stress wordt er cortisol aangemaakt. Te veel cortisol kan op langere termijn zorgen voor onder andere spierafbraak, het krimpen van de hersenen, een minder werkend immuunsysteem en zelfs burn-out.

Zodra cortisol geproduceerd wordt, wordt er ook DHEA in het lichaam gevormd. DHEA controleert de hoeveelheid cortisol. Zodra de aanmaak van cortisol te hoog wordt, kan DHEA dit proces blokkeren. Dit heeft als gevolg dat de negatieve effecten van cortisol gecompenseerd kunnen worden. Evenwicht tussen deze twee stoffen is dus van groot belang.

– Hoe lang duurt het voordat DHEA begint te werken?

Het duurt meestal ongeveer vier tot zes weken voordat DHEA begint te werken. Dit is echter per persoon verschillend en hangt ook af van waarom je het supplement neemt en met welk doel. Factoren zoals je leeftijd en de ernst van hormonale onevenwichtigheden spelen de belangrijkste rol.

– Verhoogt DHEA testosteron?

Ja zeker, DHEA verhoogt het testosteron. Studies hebben aangetoond dat zelfs een matige inname de T-niveaus aanzienlijk kan beïnvloeden, aangezien het lichaam de DHEA gebruikt om het om te zetten in testosteron. Dit is de reden waarom veel mannen graag DHEA nemen, een verhoogd testosteron heeft veel voordelen, waaronder meer spiermasse en meer zin in seks. Lees hier meerdere manieren om testosteron te verhogen.

– Wat zijn de symptomen van lage DHEA niveaus?

Als je lage DHEA niveaus hebt, zal je lichaam worden verstoord door hormonale verstoring, wat leidt tot reproductieve verzwakking. Aangezien de testosteron- en oestrogeenspiegels in zowel mannelijke als vrouwelijke lichamen verschillen, zullen hun symptomen verschillen.

Personen met Y-chromosomen zullen te maken krijgen met veel slopende symptomen als gevolg van een lage testosteronproductie. Dit omvat irrationele stemmingswisselingen, plotselinge gewichtstoename, vermoeidheid of een laag uithoudingsvermogen, frequent geheugenfalen en onderontwikkelde spierspanning. Bovendien kunnen ze onderontwikkelde testikels, een laag libido, erectiestoornissen en verlies van gewrichts-/botweefsel hebben.

Evenzo zullen personen die geen Y-chromosoom hebben, getuige zijn van ongewenste symptomen als reactie op lage oestrogeenspiegels in het lichaam. Enkele veelvoorkomende symptomen zijn hoofdpijn, psychische problemen, vermoeidheid, stemmingswisselingen, opvliegers en concentratieproblemen. Bovendien hebben veel vrouwen andere symptomen zoals gevoelige borsten, onregelmatige of afwezige menstruatiecyclus, gebrek aan vaginale smering en urineweginfecties (UTI’s).

Andere gezondheidseffecten van lage DHEA niveaus die zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomen, zijn belangrijk, net als de regulering van geslachtshormonen. DHEA synchroniseert je energieniveaus, mentale gezondheid, botgezondheid, metabolische gezondheid, immuunfunctie, stressbestendigheid, huidgezondheid en cognitieve en geheugengezondheid.

– Moet DHEA ‘s ochtends of’ s avonds worden ingenomen?

Het is het beste om DHEA ‘s ochtends in te nemen om volledig te profiteren van de mentale en fysieke effecten. Een ding dat je ook kunt doen, is je inname verdelen over ‘s morgens en’ s avonds om een consistent niveau te behouden. Probeer gewoon uit wat voor jou het fijnste is en kies hiervoor. Misschien merk je wel geen verschil met of je het ‘s avonds of ‘s ochtends inneemt. De meeste merken raden ook aan om het bij een maaltijd in te nemen.

– Verbetert supplementie met DHEA de kracht en spiermassa?

Hier zijn de meningen over verdeeld, maar de meeste denken van wel. Dit is een voordeel waar veel mensen blij mee zijn. Omdat DHEA de testosteronniveaus kan verbeteren, geloven velen dat het de kracht en spiermassa kan helpen verbeteren. Dit zou een logisch gevolg zijn. Verschillende onderzoeken tonen echter aan dat het nemen van DHEA-supplementen de spiermassa of prestaties niet verhoogt. Het kan ook per persoon verschillen, dus wie weet zie je dat het voor jou wel iets doet of juist niet. Als je geïnteresseerd bent in het krijgen van meer spiermassa, ontdek dan hier de beste supplementen voor spiergroei.

– Is DHEA effectief bij het verbranden van lichaamsvet?

Hoewel de meeste onderzoeken aangeven dat DHEA niet effectief is in het verminderen van lichaamsvet, bleek uit een onderzoek dat DHEA de vetmassa in vier maanden tijd met ongeveer vier procent verminderde bij patiënten met bijnierproblemen.

– Is DHEA een anabool hormoon?

De wetenschappelijke samenleving beschouwt DHEA als een anabole steroïde. DHEA produceert echter niet de typische resultaten van anabole steroïden. Terwijl DHEA de testosteronniveaus, kracht en spiermassa verhoogt, in vergelijking met steroïden, doet het dit in veel lagere hoeveelheden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *