Beste dermaroller

Beste dermaroller 2021: Top 3!

Ben je opzoek naar de beste dermaroller? Dan ben je op het juiste artikel belandt. In dit artikel worden 3 van de absoluut beste dermarollers van dit moment besproken. Ook leggen we je uit hoe je een dermaroller precies gebruikt en geven we antwoorden op alle meest gestelde vragen rondom dit apparaat.Lees gauw verder om de beste dermaroller voor jou uit te kiezen en meer over dit dermarollers te leren!

Wat is een dermaroller?

Dermarolling, ook wel micro-needling genoemd, is een procedure waarbij een klein hulpmiddel wordt gebruikt met, je raadt het al, naalden die je op je gezicht rolt. Een dermaroller is een klein apparaat met een roller bedekt met kleine, vaste naalden die je handmatig over je schone huid moet rollen, om micropuncturen op je gezicht te maken. 

Het doel van deze ultrakleine wondjes is om de huidverzorgingsproducten die je gebruikt nadat je dermaroller hebt gebruikt, dieper in je huid te laten doordringen, waardoor ze nog effectiever worden. Het andere doel is om de collageenproductie te stimuleren.

De techniek wordt al een tijdje gebruikt om onder andere acnelittekens te verwijderen en zoals alles in deze tijd is het ook op social media een hele hype geworden.

Nu vraag je je misschien af hoe nuttig het is om honderden micronaalden in je gezicht te steken? Het klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar het kan ontzetten veel voordelen hebben, waaronder:

 • verminderde rimpels
 • verminderde straie
 • verminderde acne littekens
 • verhoogde huiddikte
 • gezichtsverjonging
 • verbeterde productabsorptie

Beste dermaroller top 3

Je vraagt je misschien af, wat is nou de beste dermaroller? Met zoveel apparaten op de markt, kan het soms lastig zijn om een goede keuze te maken. Niet alle apparaten zijn hetzelfde, sommige zijn kwalitatief een stuk beter dan anderen. Daarom hebben we hieronder een top 3 van de beste dermarollers voor je samengesteld. Bij het samenstellen van deze top 3 is gekeken naar de werking, de functies, het materiaal en de klanten beoordelingen. Lees de omschrijvingen door om de beste dermaroller voor jou uit te kiezen!

1. Self Glow Dermaroller 3 in 1 Derma Roller

Prijs: €24,99

Als je opzoek bent naar een multifunctionele dermaroller, is deze 3 in 1 set wat voor jou! Deze dermaroller met verschillende koppen helpt je huid optimaal te herstellen en het natuurlijke huidverjongingsproces te stimuleren. De opzetstukken van de derma roller bestaan uit drie titanium koppen (0.5, 1 en 1.5 mm) van gesteriliseerde fijne micro naalden. Deze microneedles helpen niet alleen tegen huidherstelling, huidverjonging en collageen productie, maar ook tegen donkere plekken, rimpels, acne, littekens, striae, cellulitis en andere onzuiverheden.

Elke dag stellen we onze huid bloot aan viezigheid, zoals vuil, stof, make-up, droge lucht, schadelijke UV stralen, allergenen, vervuiling, en andere schadelijke stoffen die het verouderingsproces van de huid versnellen. Deze dermarollers hebben 100% gesteriliseerde fijne micro naalden en staan bekend om hun microneedling techniek. De poriën gaan open staan door de kleine prikjes op het huidoppervlak, waardoor de onderste lagen gestimuleerd worden om collageen productie te versnellen. Je kunt gemakkelijk alle plekken van het lichaam en gezicht bereiken.

Functies van de verschillende naaldkoppen:

– Naaldkop S: 180 naalden, dermaroller 0.5 mm

De 0.5 mm micro needling roller heeft de kortste naaldjes en wordt gebruikt voor acne, pigmentvlekken, littekens, ouderdomsverschijnselen en collageen productie. Deze micro needling roller kan om de 2 weken worden gebruikt en het pijnniveau van deze stand is minimaal. Je zult amper iets voelen. Deze kop is geschikt voor moeilijke bereikbare plekken op het gezicht zoals de neus.

– Naaldkop M: 600 naalden, dermaroller 1 mm

De 1 mm micro needling roller is geschikt voor dezelfde huidaandoeningen als de 0.5 mm gezichtsroller, maar met name voor wat diepere rimpels en erge acne. Het pijnniveau is wat hoger dan van de 0.5 mm en deze face roller dient 1 keer per maand gebruikt te worden doordat de huid langer nodig heeft om te herstellen. Deze kop is geschikt voor alle plekken op het gezicht, nek, hals en zelfs lichaam (voor striae).

– Naaldkop L: 1200 naalden, dermaroller 1.5 mm

De 1.5 mm micro needling roller is geschikt voor de behandeling van lichaamsdelen die lijden onder huidaandoeningen zoals striae, cellulitis en littekens. Het pijnniveau ligt hoger door de langere naalden, maar je lichaam kan meer verdragen dan het gezicht. Deze microneedling behandeling kan niet te vaak gedaan worden i.v.m. herstel. 

2. Gtrise 7 in 1 Dermaroller kit

Prijs: €29,95

Met deze 7 delige dermaroller kit bevat letterlik alles wat je nodig hebt voor een stralende, gezonde en jonge huid. De kit bevat een derma stamp, jade roller, ice roller, ontsmetbakje en 3 derma rollers met verschillende naald lengtes.

 • De gezichstroller heeft 600 naalden van 0.5mm.
 • De lichaamroller heeft 1200 naalden en een dikte van 1mm.
 • De oogroller heeft 240 naalden van 0.3mm

Derma stamp

De 7 in 1 kit van Gtrise bevat 1 derma stamp. De derma stamp gebruik je voor plekken waar je met de dermaroller niet zo goed komt. Bijv: rond de ogen, rond de lippen. Een derma stamp is heel efficient voor de kleinere oppervlakten. De derma stamp heeft 12 needles van 0.5mm. Een derma stamp gebruik je door zachtjes te stampen op de plek, doe dit ongeveer 10 keer per plek.

Jade roller

De 7 in 1 kit van Gtrise bevat ook een jade roller. Het gebruik van een jade roller stimuleert de bloedcirculatie in je gezicht, waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Dit heeft helende effecten hebben voor je huid en bovendien zorgen voor vermindering van wallen. Lees hier meer over hoe je een jade roller gebruikt.

Ice rolller

De 7 in 1 kit van Gtrise bevat ook een ice roller. De ice roller verkleint je porieen, kalmteert ontstekingen en zorgt voor een strakkere huid. De jade roller daarin tegen zorgt voor de bloedcirculatie in je gezicht. En heeft helende effecten op de huid. Het beste is dus om ze alle 2 te gebruiken. De ice roller moet een paar uur in de vriezer voor gebruik. De ice roller gebruik je op je hoofd rond de ogen, wangen en kaaklijn om wallen te verminderen. Doe dit 5-10 minuten voor het gewenste effect.

3. Titanium – 540 Micro-Needle 0.5mm DermaRoller

Prijs: €19,99

In een ‘Beste dermaroller top 3’ lijstje mag deze dermaroller absoluut niet ontbreken. Deze dermaroller is ontworpen om huidaandoeningen zoals veroudering (rimpels, verslapping), littekens en hyperpigmentatie te behandelen en te verbeteren. Een dermaroller wordt gebruikt om je huid dikker te maken door het regeneratieproces van de huid te stimuleren. En dit is precies wat je huid nodig heeft om rimpels en littekens te verminderen. 

De naalden zetten de huid aan om collageen en elastineproductie te stimuleren. Naast de gestimuleerde collageenproductie helpt de dermaroller je ook met het beter gebruiken van je huidverzorgingsproducten. De minuscule gaatjes die de dermaroller creëert tijdens de needling helpt serum en actieve ingrediënten te absorberen tot diep in de huid.

De titanium dermaroller is voorzien van 540 zeer scherpe en dunne titanium naalden. Dankzij deze titanium naalden is de dermaroller makkelijker te reinigen, lichter van gewicht, geeft het geen irritatie bij huidcontact en is het 30x sterker dan staal. Tevens is titanium een hygiënisch metaal.

De Beauxvida dermaroller 0.5mm is geschikt voor fijne lijntjes rond de ogen en oppervlakkige (acne) littekens, stimulatie van de aanmaak van collageen, anti-aging effecten, tegen hyperpigmentatie en voor betere opname van huidverzorgingsproducten.

Dermaroller gebruiken

Nu je waarschijnlijk de beste dermaroller voor jou hebt gekozen, wordt het tijd om te leren hoe je een dermaroller nou precies gebruikt. Net als bij elke schoonheidsroutine of -behandeling, zijn er bij dermarolling tal van stappen die je moet doen voordat je daadwerkelijk begint met het rollen zelf. Hier volgt een compleet stappenplan voor het gebruiken van een dermaroller:

Stap 1:

Haal je dermaroller uit de verpakking en desinfecteer deze met isopropyl alcohol (koop hier) voor ongeveer 6 minuten en was deze daarna met warm water.

Stap 2:

Reinig je gezicht grondig. Het is belangrijk om vuil, olie en make-up te verwijderen voor de effectieve behandeling. Gebruik bijvoorbeeld een zachte reinigingsmelk of micellair water.

Stap 3:

Als je een serum wilt gebruiken dien je deze voor gebruik op je gezicht aan te brengen. Het serum zal door de behandeling dieper in de huid terecht komen. Let op dat je geen irriterende serums gebruikt zoals retinol of andere actieve ingrediënten. Deze ingrediënten zijn niet bedoeld voor de bloedbaan, dus gebruik ze nooit voor of na een dermarollerbehandeling. Een goed serum om te gebruiken is hyaluronzuur. Koop hier hyaluronzuur serum.

Stap 4:

Gebruik je dermaroller. Maak heen en weer bewegingen met een gemiddelde hoeveelheid druk op je gezicht, behalve op benige gebieden, zoals je jukbeenderen, neus, voorhoofd, enz. Deze gebieden vragen om superlichte druk.

Wanneer de dermaroller op het gezicht wordt gebruikt, kun je vijf delen van het gezicht behandelen. Deze secties zijn:

 • rechtsboven voorhoofd en wang
 • linksboven voorhoofd en wang
 • recht onder oog en onderwang
 • links onder oog en onderwang
 • rond de mond

Let op: Als je actieve acne hebt, rol dan niet over je puisten, aangezien dit de bacteriën naar verschillende delen van je gezicht kan verspreiden.

Stap 5:

Was je gezicht met alleen water.

Stap 6:

Maak je dermaroller schoon. Reinig je dermaroller met afwasmiddelzeep. De reden dat het belangrijk is om wasmiddelen zoals afwasmiddel direct na het rollen te gebruiken, is omdat alcohol de eiwitten in huid en bloed niet oplost.

Stap 7:

Desinfecteer je dermaroller opnieuw door hem 10 minuten in de 70 procent isopropylalcohol te laten weken. Stop hem daarna terug in de houder / verpakking.

Stap 8:

Ga na de dermarolling behandeling door met een basis huidverzorgingsroutine. Dat betekent geen chemische exfolianten of actieve ingrediënten zoals benzoylperoxide, salicylzuur, tretinoïne, enz.

beste gezichtsscrub

Veelgestelde vragen over dermarollers

– Hoe werkt een dermaroller?

Een dermaroller werkt op twee manieren. Het verhoogt de opname van producten door de huid door microkanaaltjes te creëren. Het induceert ook collageen door microtrauma te veroorzaken op het niveau van de dermis, dat vervolgens een groep cellen, fibroblasten genaamd, stimuleert om het lichaamseigen natuurlijke collageen te creëren.

– Zijn dermarollers pijnlijk om te gebruiken?

Dit is afhankelijk van de naaldmaat, kwaliteit van de naalden en de gebruikte techniek. Naalden van 0,5 mm kunnen vrij pijnloos op het gezicht worden gebruikt met de juiste technieken en naalden van hoge kwaliteit. De naalden moeten goed geproduceerd en extreem scherp zijn, omdat botte naalden de huid kunnen scheuren. Grotere naalden zijn over het algemeen wat pijnlijker.

– Waarvoor kan een dermaroller gebruikt worden?

Een dermaroller kan worden gebruikt voor anti-aging, schoonheidsbehandelingen, littekenvermindering, vermindering van striae en cellulitis, haaruitval en het kan worden gebruikt om de opname van een verscheidenheid aan crèmes en serums door de huid te bevorderen.

– Voor wie is dermarollen het beste?

Voor iedereen die zijn huid wilt verbeteren. Als je het thuis gaat doen en een naalddikte van bijvoorbeeld 0,25 mm gebruikt, dan is dat goed voor het beter opnemen van een product. Als je naar 0,5 of 1 mm gaat, dan begin je je te richten op rimpels, acnelittekens en striae. Kies dus je roller op basis van de effecten die je zoekt.

– Hoevaak moet ik mijn dermaroller schoonmaken?

Je moet je dermaroller na elk gebruik schoon maken. Aan het einde van elke rolbeurt moet je je roller met heet water spoelen voordat je het vijf minuten in 75 procent isopropylalcohol dompelt om het uiteindelijk te steriliseren. Probeer ook een vergulde dermaroller te gebruiken, die van nature antibacterieel is.

– Hoe vaak moet ik de dermaroller op één en dezelfde plek rollen?

Het wordt aanbevolen om ongeveer 5 keer in één richting te rollen, dan even te stoppen en vervolgens in een andere richting verder te werken. Er is echter niets op tegen om vaker over bepaalde delen van de huid te gaan. Als de huid rood wordt, moet je echte stoppen. Je kan dit dus zelf een beetje aanvoelen en aanzien.

– Hoe dicht kan de dermaroller rond de ogen worden aangebracht?

Een dermaroller mag alleen worden gebruikt tot aan de botrand rond het oog en tot aan de wenkbrauwen. Door de huid goed op te rekken en weg te trekken van het oog, kunnen de dunne delen van de huid rond het oog beter in de behandeling worden geïntegreerd.

– Kan ik mijn gezicht wassen na het gebruik van een dermaroller?

Het is zeer belangrijk om voordat je de dermaroller gebruikt je gezicht te reinigen, zodat er geen vuil en bacteriën de huid ingeduwd kunnen worden wanneer je er met de kleine naalden overheen gaat. Bovendien, hoe schoner je huid is, hoe beter de penetratie zal zijn als het gaat om de ingrediënten van je product, omdat er geen ophoping zal zijn die de opname ervan verhindert. Reinig daarom eerst met een zachte gezichtsreiniger. Je kunt eventueel na het dermarollen nog een keer je gezicht wassen, maar dit is niet per se nodig.

– Hoe vaak moet ik mijn dermaroller vervangen?

Zelfs de beste dermaroller moet na een tijd vervangen worden. Het is slim om je rollerkop elke drie tot zes maanden te vervangen, omdat de punten op de roller onvermijdelijk dof worden. Als je je dermaroller niet vervangt wanneer de naaldjes dof en bot worden, kan dit huidschade veroorzaken. Wees hier dus altijd optijd bij.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *