beste dartbord

Beste dartbord 2023: Top 7!

Ben je opzoek naar het beste dartbord? Dan zijn wij hier voor je!

Als je je eigen dartset wilt aanschaffen, heb je allereerst het beste dartbord nodig. Dit is er een van hoge kwaliteit. Niet elk bord is even goed gebouwd, en soms kan het kiezen van het juiste het verschil maken tussen doorgaan met spelen of de sport helemaal links laten liggen. Er is niets frustrerender dan darts die niet blijven plakken of stuiteren en alle kanten op vliegen.

Omdat dus niet elk dartbord van dezelfde kwaliteit is, kan het lastig zijn om de juiste uit te kiezen. Om je te helpen bij het maken van een goede beslissing, zijn we opzoek gegaan naar het beste dartbord van 2022 en daar zijn 7 toppers uitgekomen.

Dartborden kunnen van veel materialen worden gemaakt, zoals hout, opgerold papier, kurk, plastic en zelfs magnetische dartborden voor kinderen of op kantoor. In deze lijst behandelen we echter alleen dartborden met een vezelplaat die moeten worden gebruikt met darts met stalen punt. Dit zijn namelijk de dartborden van de hoogste kwaliteit en ook waar 90% van de markt tegenwoordig uit bestaat. Daarnaast hebben we ook twee dartborden voor kinderen in onze lijst opgenomen, waaronder een elektronische.

Lees gauw verder om het beste dartbord voor jou te ontdekken!

Beste dartbord 2023 – Top 7

We zijn opzoek gegaan naar het beste dartbord van 2023 en daar is een top 7 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 6 hebben we gekeken naar de kwaliteit, prijzen en klanten beoordelingen. We hebben dartborden in verschillende prijsklasse en voor verschillende doelgroepen in onze lijst opgenomen.
 
Zo hebben we twee dartborden voor kinderen toegevoegd, zonder scherpe pijlen. Ook hebben we 2 verlichte opties, zodat je geen last van eventuele vervelende schaduwen hebt. 
 
Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan het beste dartbord voor jou uit!
 

1. Unicorn Eclipse Pro

beste dartbord

Ben je opzoek naar een kwaliteit en hoogwaardig wedstrijdbord? Dan is dit het beste dartbord voor jou. Het Unicorn dartbord bevat ultradunne bedrading en high-class sisal. Ook bevat het geen  nietjes om het raamwerk en de segmenten zijn 30% dunner dan bij een normaal dartbord. Hierdoor gooi je nog nauwkeuriger en is er minder kans op een bouncer.

Verder wordt er een checkout kaart meegeleverd waarmee je snel kunt zien wat voor finish je hebt als je onder de 160 komt. Unicorn dartborden worden gebruikt voor de grootste darttoernooien ter wereld, dus als jij serieus bent over darten is dit bord zeker wat voor jou. Dit komt doordat de dartborden gemaakt zijn van het beste Sisal. De beste darters ter wereld maken gebruik van de zowel de dartborden als de dartpijlen en dartaccessoires van Unicorn.

2. Dartbord Winmau Sniper set incl. dartpijlen

dartbord kopen

Als je opzoek bent naar het beste dartbord dan is deze Winmau Sniper set incl. dartpijlen ook een geweldige keuze. Het is een dartbord met gegalvaniseerde stalen ronde draad en Cliple II systeem. Het dartbord heeft goedgekeurde specificaties voor toernooien. 

Het dartbord is voorzien van een kwaliteitsconstructie met een superdicht bord van sisal, dat extra lang meegaat. Dit dartbord wordt geleverd met 6 pijlen van 20 gram.

Beste dartbord met verlichting:

3. Target darts corona vision – dartbord verlichting 360

Ben je opzoek naar een dartbord met verlichting? Dan is dit waarschijnlijk het beste dartbord voor jou! Het dartbord beschikt over een 360 graden rondom verlichting, waardoor je nooit meer last hebt van hinderlijke schaduw. Dit is ideaal wanneer je dartbord buiten hangt of wanneer licht van buitenaf je huis in schijnt en schaduw kan creëeren.

Het dartbord lijkt misschien lastig in elkaar te zetten, maar niets is minder waar. De dartbord verlichting is al in 2 minuten in elkaar gezet en binnen 10 secondes geïnstalleerd. Een groot voordeel is dat je geen gaten hoeft te boren in de muur of in het plafond, dat het dartbord werkt met handige magneten.

Het verlichte dartbord is voorzien van een extra lange kabel van 3 meter, zodat hij elk stopcontact gemakkelijk kan bereiken. Hierdoor hoef je hem niet perse dichtbij een stopcontact te hangen.

4. Mission Torus 100 Foldable LED Dartbord Verlichting

Ben je opzoek naar het beste dartbord met verlichting maar dan een budget versie? Dan is de Mission Torus 100 Foldable een geweldige keuze voor jou. 

De Mission Torus 100 Foldable LED Dartbord Verlichting is een opvouwbaar lichtstysteem gemaakt van lichtgewicht aluminium. Het Torus 100 Led Systeem wordt via het unieke Spring Clip System op het dartbord bevestigd. Het dartbord is voorzien van heldere witte leds. De verlichting valt in een hoek van 25 graden op het dartbord waardoor je tijdens het darten niet verblind wordt door het felle licht. 

Een ander voordeel van dit dartbord is dat hij speciaal ontworpen is voor het ‘reizen’ je kunt de Torus 100 namelijk makkelijk overal mee naar toe nemen. De Torus 100 is zowel te gebruiken met als zonder surround. Door het unieke design is de kans op defecte led strips na een bouncer ook sterk verminderd.

Beste dartbord voor kinderen:

Hieronder volgen 3 dartborden welke geschikt zijn voor kinderen. Dit zijn alle 3 verschillende type dartborden.

5. Longfield Dartbord Safety Dartbord + Dartpijlen

beste dartbord kinderen

Ben je opzoek naar het beste dartbord voor je kinderen? Dan is de nummer 1 prioriteit natuurlijk veiligheid. Dit veilige dartbord van Longfield voldoet daar zeker aan en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Dit softtip dartbord is speciaal bedoeld voor kinderen om op te darten en wordt geleverd inclusief 2 sets pijltjes. Het dartbord is eenvoudig op te hangen en wordt geleverd met instructies en in een luxe colourbox. Zo is het ook een ideaal cadeau om te geven voor op verjaardagen.

Het is een duurzaam ontworpen 40 cm kunststof dartbord met bevestigingshaak. Doordat de pijltjes zijn voorzien van flexibele rubberen punt laten ze geen sporen achter en kun je dit overal spelen. Je kunt het dartbord zowel binnen als buitenshuis gebruiken.

Beste dartbord – Magnetisch:

6. Bandito Magnetisch Dartbord Family

Magnetisch Dartbord Family

Ook dit dartbord is zeer geschikt voor kinderen, of eigenlijk zelfs speciaal ontwikkelt voor kinderen. Het maakt geen gebruik van scherpe pijlen die alle kanten op kunnen vliegen, maar van stompe darts met een magneet als ‘punt’. Het felgekleurde dartbord heeft een doorsnede van ongeveer 45 cm en wordt geleverd samen met 2 sets van 3, magneetdarts. Dit dartbord is al te gebruiken door kinderen vanaf 3 jaar.

Beste dartbord – Elektronisch:

7. Echowell Elektronisch Dartbord LC-100

Echowell Elektronisch Dartbord LC-100

en je opzoek naar een elektronisch dartbord? Dan is dit misschien wel het beste dartbord voor jou. Echowell is een groot merk wat betreft elektronische dartborden. Met de LC-100 beschik je over een geweldig dartbord waarop meer dan 20 soorten spellen gespeeld kunnen worden en dan ook nog eens in meer dan 150 varianten.

Speel bijvoorbeeld wie het eerste bij 0 is of round the clock. Dit dartbord is ook perfect voor kinderen, omdat het veilig in gebruik is. Het blauw-witte bord wordt geleverd inclusief een zestal dartpijlen met softtips en daarnaast meerdere reserve tips. Met deze softtips is het een veilige variant van het dartspel. 

Verder beschikt het Echowell elektronische dartbord over een spraakfunctie. Een stem vertelt hoeveel er gescoord is en hoeveel er nog gegooid moet worden. Je hoeft het Echowell dartbord alleen maar op het stopcontact aan te sluiten.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste dartbord

Wanneer je opzoek bent naar het beste dartbord zijn er een aantal factoren om in overweging te nemen. We hebben een kort lijstje gemaakt met de belangrijkste dingen om op te letten tijdens het shoppen voor het beste dartbord voor jou:

Kwaliteit:

Bij het zoeken naar het beste dartbord, is het vooral belangrijk om naar de kwaliteit te kijken. Het beste dartbord is natuurlijk van de hoogste kwaliteit. De kwaliteit van een dartbord wordt voornamelijk bepaald door het materiaal waarvan het bord gemaakt is.

Om te beginnen gaan dartborden gemaakt van bepaalde materialen niet zo lang mee als andere dartborden. Kartonnen platen zullen van nature kapot gaan en niet langer bruikbaar. Vervolgens heb je dartborden van hout. Deze waren vroeger de populairste optie, maar tegenwoordig allang niet meer.

Dartborden met een vezelplaat zijn veel beter en gaan behoorlijk lang mee, terwijl ze ook minimaal onderhoud vergen. Dit is tegenwoordig het meest voorkomende en meest populaire type dartbord. Zowat alle opties in onze lijst bestaan hieruit.

Een andere optie zijn elektronische borden, deze hebben we ook opgenomen in onze lijst. Ze zijn meestal gemaakt van wat plastic, rubber en metaal, hoewel sommige hier en daar een beetje hout of andere materialen kunnen gebruiken. Ze zijn ideaal voor beginnende darters en beginners.

Diepte en dichtheid:

Dit puntje hoort eigenlijk ook bij de kwaliteit. Het is een vrij belangrijk aspect waar nog niet genoeg over wordt gesproken – de dichtheid van een dartbord, vooral een dartbord met een vezelplaat, heeft een grote invloed op de kwaliteit. Als de darts bijvoorbeeld moeite hebben om in het bord te komen en er constant “uitstuiteren”, ligt het probleem waarschijnlijk in de lage dichtheid van het bord.

De dichtheid verwijst echter naar iets anders in elektronische dartborden. Aangezien darts ze niet doorboren maar in de reeds bestaande gaten in het bord zelf steken, is de dichtheid van de gaten waar het om gaat. Hoe meer gaten er zijn, hoe groter de kans dat een pijl blijft plakken. Dit is natuurlijk niet relevant voor sommige borden, zoals magnetische bijvoorbeeld.

De diepte van het bord is ook belangrijk, omdat de darts anders door het bord zouden kunnen steken. Een diepte van 1,5 inch is meestal voldoende, en zo dik zijn de meeste toernooiborden.

Extra functies:

Voor de leek zien de meeste dartborden er hetzelfde uit en daarom proberen de meeste fabrikanten iets speciaals te doen om hun dartborden te onderscheiden van die van hun concurrenten. Daarom zitten er soms wat unieke extra features in het pakket.

Deze kunnen variëren van alledaagse, zoals opbergvakken voor darts die worden meegeleverd met een dartbord in kaststijl, tot bizarre, zoals het elektronisch weergeven van afbeeldingen op het bord (als je ooit darts naar het gezicht van een bepaalde persoon wilt gooien, bijvoorbeeld) en meer. Helaas hebben we het laatste voorbeeld niet kunnen vinden.

Elektronische dartborden hebben de meeste extra functies van alle soorten dartborden. Bijna alle elektronische dartborden houden automatisch scores bij in een enkel spel, maar andere kunnen scores voor specifieke spellen of specifieke spelers onthouden. De meeste van hen hebben ook veel spellen voorgeprogrammeerd, dus je hoeft niet de hele tijd de basis “501” te spelen. Er zijn ook borden die met spraak kunnen worden geactiveerd en die gesproken aanwijzingen kunnen gebruiken om je te vertellen wie aan de beurt is of wat je score was.

Als je denkt dat deze extra functies nuttig kunnen zijn, koop dan een bord dat ze heeft, maar dat kan de prijs aanzienlijk verhogen. Niet-elektronische borden hebben meestal meer alledaagse, maar handige extra’s zoals muurbeschermers, verlichting of scoretafels die kunnen worden gedraaid.

Merk:

Een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van het beste dartbord is het merk. Ga bij voorkeur voor een betrouwbaar en authentiek merk. Hier hebben wij ook rekening mee gehouden bij het maken van onze lijst. Topmerken zijn altijd voorzichtig met hun reputatie, dus zullen ze hun best doen om hun klanten hoogwaardige producten te bieden.

Prijs:

Een ander criterium kan de prijs zijn. Terwijl voor sommige mensen de prijs misschien geen factor is, zijn anderen op zoek naar een betaalbaarder product. Vooral als je met een bepaald budget is, is de prijs een belangrijke factor. Om rekening te houden met verschillende mensen en verschillende budgetten hebben we ook dartborden in verschillende prijsklasse opgenomen. Sommige zijn wat prijziger terwijl andere juist voordeliger zijn. Zo vindt je hopelijk altijd het beste dartbord voor jou.

Beoordelingen:

De laatste, maar zeker niet onbelangrijke factor om naar te kijken zijn de klanten beoordelingen. We hebben honderden beoordelingen doorgenomen om de definitieve lijst met de beste dartborden te maken. Door de beoordelingen van een bepaald dartbord door te lezen, krijg je vaak een goed beeld over de kwaliteit. Klanten zijn vaak zeer eerlijk in hun reviews en vertellen je maar al te graag of ze het artikel aanbevelen of juist niet. Ook zullen ze de eventuele voor- en nadelen benoemen. Het is daarom altijd slim om eerdere beoordelingen door te lezen om een zo betrouwbaar mogelijk beeld te krijgen.

Tijdens onze zoektocht naar het beste dartbord hebben we ook grondig gekeken naar de beoordelingen. We hebben enkel dartborden met hoge klanten beoordelingen in onze lijst opgenomen. Zo kun je er zeker van zijn dat je geen miskoop doet, voor welke optie je ook gaat.

beste dartbord

De geschiedenis van het dartbord

Hieronder vertellen we je wat meer over de ontwikkeling van het dartbord. Het beste dartbord van nu was namelijk niet het beste dartbord van vroeger. Dartborden hebben een hele evolutie ontstaan en zijn van veel verschillende materialen gemaakt. Hier hebben we ze op een rijtje gezet:

Houten dartborden:

Dit was het beste dartbord, en ook het enige dartbord, wat we vroeger kenden. Hoewel tegenwoordig uiterst zeldzaam, zijn houten dartborden nog steeds op verschillende plaatsen te vinden. De eerste dartborden ooit waren van hout en dateren uit Engeland. Er is gesuggereerd dat de concentrische cirkels die we gebruiken als basis voor het scoren oorspronkelijk de “leeftijdsringen” kunnen zijn die een dwarsdoorsnede van een boom over het algemeen heeft. Dat is echter nog grotendeels speculatie.

Houten dartborden raakten in de jaren 70 uit de gratie in Engeland als gevolg van een iepziekte, maar hebben een recente opleving gezien. Hoewel ze er klassiek uitzien en op veel manieren kunnen worden gedecoreerd, zijn ze als dartborden niet bijzonder goed. Hout heeft namelijk de neiging uit te drogen en kan barsten.

Ze passen echter goed bij veel games in Amerikaanse stijl. Moderne houten dartborden hebben meestal een roterend midden om de meest getroffen gebieden te verplaatsen en de schade gelijkmatiger te verdelen. De meeste zijn ook dubbelzijdig, zodat wanneer een kant beschadigd raakt, het gemakkelijk is om met een nieuwe te beginnen.

Al met al, hoewel je er zeker een zou kunnen kopen, is het beter als decoratief stuk dan als functioneel speelbord.

Kurk dartborden:

Kurken dartborden zijn ook een tijdje in de mode geweest. Ze hebben het voordeel dat ze goed plakken, maar net als houten dartborden genezen ze niet vanzelf, dus er is niet veel zwaar spel voor nodig voordat ze echt niet meer kunnen worden gebruikt.

Opgerolde papieren dartborden:

De eerste stijl die ‘zelfgenezend’ is, is het opgerolde papieren dartbord is. Zoals de naam je al doet vermoeden is dit dartbord gemaakt van verschillende lange stroken papier die strak om elkaar heen zijn opgerold. Conceptueel zal de dart zich meestal tussen de spoelen insluiten, en als je hem eruit trekt, sluiten de twee spoelen zich en komen ze weer bij elkaar.

Hoewel dit meestal het geval is, is het belangrijk om je darts scherp te houden, zodat ze geen probleem hebben om het bord te betreden. Bovendien, als je bramen op de stalen punten hebt, kunnen de papierrollen scheuren wanneer je de darts verwijdert. Een gerelateerd punt, je moet ook wennen aan het draaien van de darts wanneer je ze van een opgerold karton haalt.

Hoewel dit niet het beste dartbord is dat er is,  als je gewoon af en toe een spelletje of twee thuis wilt spelen of kinderen hebt die leren spelen, is dit een goedkope benadering die langer meegaat dan de meeste andere soorten dartborden in deze prijsklasse.

Dartborden met een vezelplaat:

Dit zijn nu de meest voorkomende dartborden en vrijwel alle opties in onze lijst bestaan hieruit. Ze werden voor het eerst uitgevonden in de jaren 1930 en werden pas populair toen de iepenziekte van de jaren 70 de voorraad houten planken wegvaagde. Deze werden daarna snel aangenomen als de toernooistandaarden en ze zijn nu vrijwel in elke bar ter wereld te vinden.

Dartborden met een vezelplaat zijn meestal gemaakt van een vezel die sisal wordt genoemd en die is samengeperst en aan de achterkant van het bord is gelijmd. Deze dicht opeengepakte borstelharen bewegen in feite uit de weg wanneer een pijl erop komt en sluiten zich weer wanneer deze wordt verwijderd. Hoewel het bord uiteindelijk na verloop van tijd beschadigd raakt, is dit het type bord dat er het langst over doet om dat punt te bereiken.

Als je een dartbord met een vezelplaat wilt kopen, kun je er het beste een kopen die voldoet aan de concurrentienormen, wat betekent dat het genoeg sisalvezels heeft. Er zijn goedkopere modellen die geld besparen door minder sisalvezels te gebruiken. Ze zullen een tijdje werken, maar het is absoluut de investering waard om een ​​bord van betere kwaliteit te krijgen, alleen al door de hoeveelheid extra spel die je ermee hebt.

Elektronische dartborden:

Tegenwoordig zijn er ook elektronische dartborden en deze stijgen in populariteit. Vooral voor gezinnen is dit een geweldig dartbord, vanwege de kindvriendelijkheid. Zelfs jonge kinderen kunnen dit dartbord veilig gebruiken. Ook voor beginnende darters is het ideaal. Doordat de punt van de dartpijlen van plastic is gemaakt is het een stuk veiliger dan de traditionele Steel-Tip dartpijlen die gebruik maken van een stalen punt.

Daarnaast is de puntentelling bij het elektronisch dartbord net even iets anders dan bij het traditioneel dartbord. Bij het spelen op een elektronisch dartbord telt het punt al wanneer de dartpijl het bord raakt. Gooi je de dartpijl in het elektronisch dartbord, maar valt de dartpijl er later uit, dan telt het punt alsnog. Voor kinderen is dit ideaal. Het maakt het een leuke en leerzame manier om te leren darten.

Veelgestelde vragen over dartborden

Hopelijk heb je bij deze het beste dartbord voor jou gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is het meest populaire dartsspel?

“Cricket” is wereldwijd het meest voorkomende en populaire dartspel. Dat is het spel dat de meeste spelers kennen en het is superleuk. Er zijn ook andere populaire spellen zoals Around the World en de 01’s.

– Waar moet ik op letten bij het kiezen van het beste dartbord?

Dit hebben we hierboven al uitvoerig besproken, maar om het nog even samen te vatten. Het belangrijkste is de kwaliteit van het dartbord. Je kunt kiezen tussen dartborden gemaakt van verschillende materialen, maar degene met een vezelplaat zijn absoluut het beste. Als je kinderen hebt dan zijn elektronische dartborden in de meeste gevallen de beste keuze, omdat ze veel veiliger zijn. Het merk, de prijs en de beoordelingen kunnen ook allemaal belangrijke factoren zijn voor het vinden van het beste dartbord.

– Zijn dartborden met een vezelplaat goed?

Dartborden met een vezelplaat zijn het beste type dat op de moderne markt verkrijgbaar is, omdat ze zelfherstellend zijn, wat betekent dat ze lang meegaan. Deze worden gebruikt in toernooien en bieden je ook het meeste plezier.

– Hoe lang gaan dartborden mee?

Hoe lang je dartbord meegaat, hangt af van de kwaliteit van het bord en van hoeveel je het gebruikt. Als je een casual speler bent die een dartbord van hoge kwaliteit gebruikt, kun je verwachten dat het 3-4 jaar meegaat voordat het moet worden vervangen.

– Waarom vallen mijn dartpijlen uit het bord?

Dartpijlen kunnen om drie hoofdredenen uit het bord vallen. Of je dartbord is te oud en moet worden vervangen, je darts zijn niet zwaar genoeg voor een stevige worp, of je darts moeten worden geslepen. Kijk goed na wat de oorzaak is en verbeter het, zodat er geen gevaarlijke scenarios met vliegende dartpijlen ontstaan.

– Zijn elektronische dartborden goed?

Ja. Elektronische dartborden zijn in bijna alle gevallen net zo goed als traditionele. Ze zijn het meest geschikt als je van plan bent om thuis te spelen, omdat ze darts gebruiken die je muur niet beschadigen en veilig zijn voor kinderen om te spelen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *