beste dartbord

Beste dartbord o.b.v. reviews: Top 7!

Ben je opzoek naar het beste dartbord? Dan zijn wij hier voor je!

Wanneer je je eigen dartset wilt aanschaffen, is het vinden van het beste dartbord van cruciaal belang. Niet alle dartborden zijn van gelijke kwaliteit en de keuze voor het juiste bord kan het verschil maken tussen doorgaan met plezierig spelen of de sport laten varen. Niets is immers vervelender dan darts die niet goed blijven zitten, stuiteren of alle kanten op vliegen.

Omdat de kwaliteit van dartborden aanzienlijk kan variëren, kan het kiezen van het beste exemplaar een uitdaging zijn. Om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen, hebben we de zoektocht naar het ultieme dartbord ondernomen en zijn er 7 topkeuzes uitgekomen.

Onze lijst richt zich op dartborden vervaardigd uit vezelplaat, geschikt voor darts met stalen punten. Dit zijn immers de meest hoogwaardige en gangbare dartborden op de markt. Bovendien hebben we ook twee dartborden voor kinderen, inclusief een elektronische variant, opgenomen.

Lees gauw verder om het beste dartbord voor jou te ontdekken!

7x beste dartborden

We zijn opzoek gegaan naar het beste dartbord en daar is een top 7 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 6 hebben we gekeken naar de kwaliteit, prijzen en klanten beoordelingen. We hebben dartborden in verschillende prijsklasse en voor verschillende doelgroepen in onze lijst opgenomen.
 
Zo hebben we twee dartborden voor kinderen toegevoegd, zonder scherpe pijlen. Ook hebben we 2 verlichte opties, zodat je geen last van eventuele vervelende schaduwen hebt. 
 
Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan het beste dartbord voor jou uit!
 

1. Unicorn Eclipse Pro

Ben je opzoek naar een kwaliteit en hoogwaardig wedstrijdbord? Dan is dit het beste dartbord voor jou. Het Unicorn dartbord is uitgerust met ultradunne bedrading en hoogwaardig sisal. Bovendien zijn er geen nietjes aanwezig in het raamwerk en zijn de segmenten maar liefst 30% dunner dan die van een standaard dartbord. Deze eigenschappen resulteren in een nog preciezere worp en minimaliseren het risico van afkaatsende darts.

Inclusief bij het dartbord is een checkout kaart, waardoor je snel kunt aflezen welke finish je moet maken wanneer je onder de score van 160 komt. De wereldwijd grootste darttoernooien maken gebruik van Unicorn dartborden, wat het bord bij uitstek geschikt maakt voor serieuze darters. De kwaliteit komt voort uit het gebruik van het allerbeste sisal. Zowel professionele als amateur darters vertrouwen op de ongeëvenaarde kwaliteit van Unicorn dartborden, evenals de dartpijlen en accessoires.

2. Dartbord Winmau Sniper set incl. dartpijlen

Indien je op zoek bent naar het beste dartbord, dan is de Winmau Sniper set inclusief dartpijlen absoluut een voortreffelijke optie. Dit dartbord is uitgerust met gegalvaniseerde stalen ronde bedrading en het geavanceerde Cliple II systeem. Daarnaast voldoet het aan de goedgekeurde specificaties voor toernooigebruik.

De constructie van dit dartbord garandeert kwaliteit en duurzaamheid, dankzij het superdichte sisal bord dat buitengewoon lang meegaat. Deze complete set wordt geleverd inclusief 6 pijlen met een gewicht van 20 gram. Met de Winmau Sniper set haal je een hoogwaardig dartbord in huis dat geschikt is voor serieuze spelers en toernooien.

Beste dartbord met verlichting:

3. Target darts corona vision – dartbord verlichting 360

Ben je opzoek naar een dartbord met verlichting? Dan is dit waarschijnlijk het beste dartbord voor jou! Met een volledige 360 graden rondom verlichting, elimineert dit dartbord effectief alle hinderlijke schaduwen. Dit is vooral handig als je het dartbord buiten gebruikt of als er licht van buitenaf je speelruimte binnenkomt en voor schaduwen kan zorgen.

Hoewel het lijkt alsof de montage van het dartbord ingewikkeld is, is het tegendeel waar. De installatie van de dartbordverlichting neemt slechts 2 minuten in beslag en kan binnen 10 seconden worden voltooid. Het grootste voordeel is dat er geen gaten in muren of plafonds geboord hoeven te worden, omdat de dartbordverlichting gebruikmaakt van handige magneten.

Dit verlichte dartbord wordt geleverd met een extra lange kabel van 3 meter, waardoor het gemakkelijk elk stopcontact kan bereiken. Hierdoor hoef je het dartbord niet per se dichtbij een stopcontact te plaatsen.

4. Mission Torus 100 Foldable LED Dartbord Verlichting

Ben je opzoek naar het beste dartbord met verlichting maar dan een budget versie? Dan is de Mission Torus 100 Foldable een geweldige keuze voor jou. 

De Mission Torus 100 Foldable LED Dartbord Verlichting is een inklapbaar verlichtingssysteem vervaardigd uit lichtgewicht aluminium. Het Torus 100 Led Systeem wordt bevestigd aan het dartbord via het unieke Spring Clip System. Het dartbord is uitgerust met heldere witte LED’s. De verlichting is in een hoek van 25 graden gericht op het dartbord, waardoor je tijdens het darten geen last hebt van verblinding door fel licht.

Een extra voordeel van dit dartbord is de speciale ontwerpgerichtheid op draagbaarheid; de Torus 100 is namelijk moeiteloos overal mee naartoe te nemen. De Torus 100 kan zowel met als zonder surround worden gebruikt. Dankzij het unieke ontwerp is de kans op beschadigde LED-strips na een ‘bouncer’ ook aanzienlijk verminderd.

Beste dartbord voor kinderen:

Hieronder volgen 3 dartborden welke geschikt zijn voor kinderen. Dit zijn alle 3 verschillende type dartborden.

5. Longfield Dartbord Safety Dartbord + Dartpijlen

Ben je opzoek naar het beste dartbord voor je kinderen? Dan is de nummer 1 prioriteit natuurlijk veiligheid. Dit veilige dartbord van Longfield voldoet daar zeker aan en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Dit softtip dartbord is specifiek ontworpen voor kinderen en wordt geleverd met twee sets pijltjes. Het dartbord kan gemakkelijk worden opgehangen en wordt vergezeld van duidelijke instructies, verpakt in een luxueuze colourbox. Hierdoor vormt het tevens een uitstekend cadeau voor verjaardagen.

Het kunststof dartbord heeft een duurzaam ontwerp van 40 cm en wordt geleverd met een handige bevestigingshaak. De bijbehorende pijltjes zijn uitgerust met flexibele rubberen punten, waardoor ze geen sporen achterlaten en het spel vrijwel overal gespeeld kan worden. Dit veelzijdige dartbord kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Beste dartbord – Magnetisch:

6. Bandito Magnetisch Dartbord Family

Dit dartbord is uitermate geschikt voor kinderen en eigenlijk zelfs speciaal ontworpen met kinderen in gedachten. In plaats van scherpe pijlen die alle richtingen op kunnen gaan, maakt het gebruik van stompe darts met een magneet als ‘punt’. Met een opvallend kleurrijk ontwerp heeft het dartbord een diameter van ongeveer 45 cm en wordt geleverd met twee sets van drie magneetdarts. Dit dartbord is veilig te gebruiken voor kinderen vanaf 3 jaar.

Beste dartbord – Elektronisch:

7. Echowell Elektronisch Dartbord LC-100

Ben je opzoek naar een elektronisch dartbord? Dan is dit misschien wel het beste dartbord voor jou. Echowell is een prominente naam in de wereld van elektronische dartborden. Met de LC-100 krijg je toegang tot een indrukwekkend dartbord dat meer dan 20 verschillende spellen biedt, elk in meer dan 150 variaties.

Speel spellen zoals “wie het eerst bij 0 is” of “round the clock”. Dit dartbord is bovendien uitstekend geschikt voor kinderen vanwege de veilige eigenschappen. Het blauw-witte bord wordt geleverd met zes dartpijlen met zachte punten en een reeks reservepunten. Deze zachte punten maken het spel veiliger voor jonge spelers.

Daarnaast is het Echowell elektronische dartbord uitgerust met een spraakfunctie. Een stem meldt de behaalde score en hoeveel er nog gegooid moet worden. Het Echowell dartbord hoeft alleen maar op een stopcontact te worden aangesloten voor gebruik.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste dartbord

Wanneer je opzoek bent naar het beste dartbord zijn er een aantal factoren om in overweging te nemen. We hebben een kort lijstje gemaakt met de belangrijkste dingen om op te letten tijdens het shoppen voor het beste dartbord voor jou:

– Materiaal en constructie

Het type materiaal waarvan het dartbord is gemaakt en de algehele constructie zijn cruciaal voor de duurzaamheid en prestaties. Dartborden gemaakt van hoogwaardig sisal zijn populair vanwege hun vermogen om darts stevig vast te houden en slijtvastheid. Controleer de kwaliteit van de vezels en zorg ervoor dat het bord goed is afgewerkt om een langdurig gebruik te garanderen.

– Draadbedrading en spider

De kwaliteit van de draadbedrading en het ontwerp van de spider (de metalen bedrading die de segmenten scheidt) spelen een grote rol in de spelervaring. Dunne en scherpe draadbedrading vermindert het risico op bounce-outs en vergroot het speeloppervlak. Een netjes ontworpen spider minimaliseert obstructies en maakt het mikken gemakkelijker.

– Nummering en sectoren

Duidelijke en goed zichtbare nummering en sectorindeling zijn essentieel om het spel vloeiend en plezierig te maken. Zorg ervoor dat de nummers goed zijn afgedrukt en dat de kleurcontrasten gemakkelijk te onderscheiden zijn, zelfs van een afstand.

– Goedgekeurde specificaties

Als je van plan bent om het dartbord voor officiële wedstrijden te gebruiken, controleer dan of het bord voldoet aan de standaardregels en specificaties van dartorganisaties zoals PDC (Professional Darts Corporation) of BDO (British Darts Organization). Dit zorgt ervoor dat je bord geschikt is voor formele toernooien.

– Bevestigingssysteem

Een stevig en betrouwbaar bevestigingssysteem is essentieel om het bord veilig aan de muur te monteren. Sommige dartborden worden geleverd met omringende beschermingsringen die niet alleen het bord beschermen, maar ook bounce-outs helpen voorkomen.

– Inclusieve accessoires

Overweeg dartbordsets die worden geleverd met dartpijlen, scoreborden, reservepunten en andere handige accessoires. Dit kan handig zijn voor beginners die meteen aan de slag willen gaan.

– Verlichting

Als je van plan bent om in omgevingen met weinig licht te spelen, overweeg dan extra verlichtingsopties. Speciale verlichtingssystemen kunnen schaduwen minimaliseren en zorgen voor een goed verlicht speelgebied.

– Budget

Bepaal je budget van tevoren en zoek naar dartborden die binnen dat budget passen. Overweeg niet alleen de initiële kosten, maar ook de duurzaamheid en de waarde op lange termijn.

Door aandacht te besteden aan deze factoren kun je een weloverwogen keuze maken bij het selecteren van het beste dartbord dat naadloos aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren, en je dartervaring naar een hoger niveau tilt.

beste dartbord

De geschiedenis van het dartbord

In de fascinerende geschiedenis van dartborden is er een opmerkelijke evolutie geweest in zowel materialen als ontwerpen. Van de oorspronkelijke en primitieve versies tot de geavanceerde varianten van nu, dartborden hebben een interessante ontwikkeling doorgemaakt. Hieronder nemen we je mee door de verschillende stadia van deze evolutie:

1. Houten dartborden

In de beginjaren van darten was het houten dartbord het enige beschikbare optie. Deze borden waren destijds de norm, maar zijn tegenwoordig zeldzaam. Oorspronkelijk uit Engeland afkomstig, hadden de eerste dartborden waarschijnlijk concentrische cirkels als basis voor de scoreverdeling. Deze cirkels zouden mogelijk geïnspireerd kunnen zijn door de jaarringen van een boom. Hoewel houten dartborden nog steeds worden geproduceerd en een klassiek uiterlijk hebben, hebben ze enkele tekortkomingen, zoals uitdroging en gevoeligheid voor barsten.

2. Kurken dartborden

Een andere fase in de evolutie bracht kurken dartborden met zich mee. Hoewel ze goed presteerden als het ging om dartpijlen die bleven kleven, deelden ze hetzelfde nadeel als houten dartborden – ze genazen niet vanzelf. Door dit gebrek aan zelfherstellend vermogen werden deze borden na verloop van tijd onbruikbaar.

3. Opgerolde papieren dartborden

Het opgerolde papieren dartbord markeerde een interessante wending in de ontwikkeling. Dit dartbord bestond uit stroken papier die strak om elkaar waren gerold. Bij het verwijderen van een dart zouden de stroken zich weer samenvoegen. Hoewel dit type dartbord in staat was om enigszins zelfherstellend te zijn, was het noodzakelijk om de darts scherp te houden om schade aan het papier te minimaliseren.

4. Dartborden met vezelplaat

Een belangrijke stap voorwaarts in de wereld van dartborden was de introductie van dartborden met een vezelplaat. Deze zijn gemaakt van samengeperste sisalvezels die zich weer sluiten nadat een dart is verwijderd. Dit type dartbord werd in de jaren 1930 geïntroduceerd en wordt nu beschouwd als een industrienorm. Dartborden met vezelplaat zijn duurzaam en gaan lang mee, en worden veelvuldig gebruikt in toernooien en bars over de hele wereld.

5. Elektronische dartborden

De nieuwste ontwikkeling in dartborden is de opkomst van elektronische varianten. Deze zijn bijzonder geschikt voor gezinnen en beginners, omdat ze veiliger en interactiever zijn. Elektronische dartborden maken gebruik van plastic dartpijlen met magnetische punten, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. De puntentelling werkt anders dan bij traditionele dartborden, waarbij het punt wordt gescoord zodra de pijl het bord raakt.

Door de jaren heen hebben dartborden een opmerkelijke transformatie ondergaan, van de rudimentaire houten borden tot de moderne elektronische varianten. Deze evolutie heeft geleid tot meer gebruiksgemak, verbeterde duurzaamheid en een bredere toegankelijkheid voor spelers van alle leeftijden en niveaus.

Veelgestelde vragen over dartborden

Hopelijk heb je bij deze het beste dartbord voor jou gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

1. Wat is het populairste darts spel?

Wereldwijd is “Cricket” het meest bekende en favoriete dartspel. Dit spel is geliefd onder spelers vanwege de opwinding die het met zich meebrengt. Naast Cricket zijn er andere veelgespeelde spellen zoals “Around the World” en verschillende “01”-varianten.

2. Waarop moet ik letten bij het kiezen van een dartbord?

We hebben dit uitgebreid besproken, maar hier is een samenvatting. De kwaliteit van het dartbord staat voorop. Dartborden zijn verkrijgbaar in diverse materialen, maar die met een vezelplaat zijn over het algemeen de beste keuze. Voor gezinnen met kinderen zijn elektronische dartborden vaak veiliger. Naast het materiaal zijn het merk, de prijs en gebruikersbeoordelingen ook belangrijke overwegingen.

3. Zijn dartborden met vezelplaat goed?

Dartborden met vezelplaat zijn uitstekend en behoren tot de beste dartborden die tegenwoordig beschikbaar zijn. Deze borden zijn zelfherstellend, waardoor ze lang meegaan en een geweldige speelervaring bieden. Ze worden vaak gebruikt in toernooien vanwege hun duurzaamheid en kwaliteit.

4. Hoe lang gaat een dartbord mee?

De levensduur van een dartbord hangt af van de kwaliteit en het gebruik. Bij regelmatig gebruik kan een hoogwaardig dartbord 3-4 jaar meegaan voordat het vervangen moet worden.

5. Waarom vallen mijn dartpijlen uit het bord?

Dartpijlen kunnen om verschillende redenen uit het bord vallen. Het dartbord kan verouderd zijn en aan vervanging toe, de darts kunnen te licht zijn voor een stevige worp, of de punten van de darts moeten worden geslepen. Identificeer het probleem en los het op om gevaarlijke situaties met wegspringende pijlen te voorkomen.

6. Zijn elektronische dartborden goed?

Ja, elektronische dartborden zijn over het algemeen net zo goed als traditionele dartborden. Ze zijn bijzonder geschikt voor thuisgebruik, vooral voor gezinnen, omdat ze gebruikmaken van plastic darts met magnetische punten. Hierdoor zijn ze veiliger en kindvriendelijk. Elektronische dartborden bieden een leuke en educatieve manier om te leren darten, vooral voor beginners.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *