beste cupping set

Beste cupping set 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste cupping set? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Zoals je waarschijnlijk al weet is het erg lastig om af te komen van cellulite, oneffenheden en het hebben van een sinaasappelhuid. Zelfs met uren sporten krijg je ze niet weg. Gelukkig is er wel degelijk een oplossing voor hardnekkige cellulite, namelijk het aanschaffen van de beste cupping set!

Cupping sets veroveren de wereld als een alternatieve geneeswijze. Ze zijn goed voor heel veel dingen, waaronder het verminderen van cellulite. Het is ook geweldig om pijnlijke, vastzittende spieren, rugklachten en schouder- en nekklachten te verhelpen. Daarnaast heeft het nog veel meer voordelen, waar verderop in dit artikel dieper op ingegaan wordt.

Cupping is een oude Chinese therapie die een moderne comeback maakt in de westerse wereld. Cupping zorgt in wezen voor zuigkracht op je huid, waardoor een vacuüm ontstaat dat spierweefsel isoleert. Dit helpt spanning te verlichten, de bloedcirculatie te verbeteren en gifstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Er zijn echter zoveel cupping sets op de markt tegenwoordig en deze zijn niet allemaal van dezelfde kwaliteit. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd, opzoek naar de beste cupping set. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste cupping set voor jou te ontdekken!

Beste cupping set 2023 – Top 5

Ben je opzoek naar de beste cupping set van 2023? Ontdek dan hier de 5 beste opties o.b.v. kwaliteit, prijzen en klanten beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste cupping set voor jou uit!

1. Athena Premium Cellulite Cups

beste cupping set

Als je last hebt van hardnekkige cellulite, waar je maar niet vanaf lijkt te kunnen komen, dan is de cupping set van Athena je reddende engel! Deze cupping set bestaat uit verschillende maten cups inclusief een massage borstel waardoor je zowel je benen als je armen gemakkelijk en snel kunt masseren. Hierdoor heb je binnen no time een gladde huid, vrij van cellulitis.

Deze set is geschikt voor het hele lichaam, maar niet voor het gezicht omdat de cups te groot zijn. Athena heeft echter ook een cupping set waar wel een kleine cup speciaal voor het gezicht bij ziet -> Bekijk hier.

– Effectief

De Athena massage set heeft door haar grote oppervlak en sterke zuig kracht een bevorderende werking op de bloedafvoer waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarnaast zorgen de cups ervoor dat er meer zuurstofrijk bloed in je benen terecht komen. Hierdoor krijgt je huid een soepele, egale en gezonde uitstraling.

– Pijnvrij

In tegenstelling tot veel andere cupping sets, is het gebruik van de Athena massage set totaal niet pijnlijk. Dit is een gevolg van de combinatie van massageborstel en massagecups. Hierdoor kun je allereerst je huid soepel masseren met de handborstel voordat je met de cupping massage start. Daardoor zullen de cups beter aan de huid hechten en zal de massage pijnvrij zijn.

– Ergonomisch gevormd

De cups van Athena zijn ergonomisch gevormd waardoor ze niet alleen een grotere zuigkracht hebben dan gewone cups, maar ook fijner in de hand liggen dan de meeste andere cups op de markt. Hierdoor werken ze effectief en krijg je geen last van je handen tijdens het masseren.

Bovendien worden de cups geleverd in een luxe satijnen zakje waardoor je ze gemakkelijk kunt opbergen en waardoor ze niet beschadigen.

2. ARUVAYA Cupping set 

Een andere geweldige cupping set is deze 6-delige optie van Aruvaya. De kwalitatieve cups helpen effectief cellulitis, rugpijn en spierpijn te voorkomen en genezen. Bovendien wordt de bloedsomloop en het metabolisme gestimuleerd, en gaat je huid meer stralen.

De cups zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen, allemaal BPA-vrije siliconen. Geen ingewikkelde glazen cups met zuigbal of vacuümpomp. Deze cups zijn zeer gemakkelijk in gebruik en onbreekbaar. Ook vervormen ze niet na een tijdje gebruik, zoals bij de eenvoudigere en goedkopere cupping sets wel vaak het geval is.

Bovendien liggen de cups perfect in de hand liggen en passen ze nauwsluitend op de huid. Hierdoor zie je snelle resultaten zonder veel moeite te hoeven doen of last van je handen te krijgen.

3. Sensage Cupping Cups

Sensage Cupping Cups

De Sensage 10-delige cupping cups set is de perfecte oplossing om van sinaasappelhuid af te komen. De massage zorgt ervoor dat vocht sneller wordt afgevoerd onder de huid en bevordert bloedcirculatie. Hierdoor wordt de sinaasappelhuid / cellulitis minder en krijg je snel weer een stralende huid.

In deze set wordt een flesje lavendel massage olie meegeleverd voor een extra ontspannende ervaring en zodat de cups extra gemakkelijk glijden zonder de huid te beschadigen. De massage borstel van siliconen is zowel als dry brush of als badborstel te gebruiken en heeft een stimulerend effect van de bloedcirculatie.

Dit pakket bestaat uit 7 cellulite cups in 4 maten voor de ultieme full body massage. Daarnaast wordt een silicone massageborstel en lavendel massage olie meegeleverd. Alles kan bewaard worden in een handig satijnen opbergzakje of in de luxe bewaardoos waarin het komt.

4. SIMIA™ Premium Kwaliteit Cupping Set

Een andere geweldige cupping set die niet mag ontbreken aan de ‘beste cupping set top 5’ is deze set van Simia. De siliconen massage cups van Simia zijn soepel en sterk en volgen de contouren van het lichaam en het gezicht voor een optimale werking.

Deze complete set bestaat uit 4 stuks voor zowel lichaam als gezicht, je kunt de cups op ieder deel van het lichaam en gezicht gebruiken afhankelijk van de grootte van de cup.

De cups zijn zeer gemakkelijk in gebruik en ook gemakkelijk te reinigen. Ze zijn gemaakt van soepel, duurzaam en 100% medisch graad siliconen materiaal. Bovendien wordt er ook een massage roller voor rol- en drukmassage meegeleverd. Met deze ergonomische massage roller kun je eenvoudig een groot gebied masseren en de bloedsomloop stimuleren. Ook kun je na het sporten je pijnlijke spieren behandelen. De soepele rollers hebben zachte noppen en glijden makkelijk over je huid.

De effecten van deze cupping set zijn een verminderde sinaasappelhuid (cellulite), een verbeterde bloedtoevoer naar de huid en verhoogde elasticiteit. Bovendien verstevigt het de huid en stimuleert het de productie van collageen en elastine.

De cupping set voor het gezicht is ook ideaal om te zorgen voor een betere opname van werkzame stoffen uit dag- en nachtcrème en bodyolie. Ook vermindert een massage zichtbaar rimpels en fijne lijntjes en verfijnt het de poriën.

5. Msports Cupping Cups 

Deze cupping set van het merk Msports bestaat uit 5 cups in verschillende soorten maten. Door de verschillende soorten maten die in de cupping set zitten heb je voor elk lichaamdeel en voor het gezicht altijd de juiste cup.

Met deze cups wordt effectief het vocht en en de afvalstoffen in de huid afgevoerd en het bindweefsel los gemaakt zodat er meer zuurstofijk bloed naar je spieren en huid kan gaan. Dit zorgt op zijn beurt voor het verminderen en vaak zelfs helemaal verwijderen van cellulitis en andere onzuiverheden van de huid.

De cups zijn gemaakt van hoogwaardige silicone en zijn gemakkelijk te gebruiken en te reinigen. Ze hebben een modern design en liggen fijn in de hand. Daarnaast worden ze geleverd met een handig opbergtasje.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste cupping set

Wanneer je opzoek bent naar de beste cupping set dan zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Hieronder hebben we de belangrijkste dingen om naar te kijken op een rijtje gezet:

– Aantal cups

Cupping sets komen in sets van een aantal cups. Sommige bestaan uit 5 cups, terwijl andere uit wel 10 cups of zelfs meer bestaan. Verschillende groottes van cups zijn goed voor verschillende lichaamsdelen. Sommige sets bevatten cups voor zowel het lichaam als het gezicht, terwijl andere sets alleen geschikt zijn voor het lichaam. Houd er rekening mee dat het aantal kopjes dat de set bevat uiteindelijk van invloed zal zijn op de prijs.

– Maten

Elke set heeft verschillende cupmaten die meestal variëren van van hele kleine voor het gezicht tot grotere voor het lichaam. Hoe groter de cup, hoe groter het oppervlak dat je kunt bedekken. Grotere cupmaten zijn ideaal voor de behandeling van bijvoorbeeld je rug, en kleinere cupmaten zijn beter voor gebieden zoals je gezicht of nek.

– Effectieve afzuiging

Zuigen is wat cupping therapie effectief maakt, dus het is het meest kritische aspect dat een cupping set maakt of breekt. Hoogwaardige cups hebben een geweldige zuigkracht die niet moeilijk te bereiken en te onderhouden is. Het zuigen kan in het begin ongemakkelijk aanvoelen, maar het zou niet pijnlijk moeten zijn. Toch moet het sterk genoeg zijn om sporen achter te laten.

– Duurzaamheid

Duurzaamheid kan een probleem zijn met goedkopere cupping set, omdat hun zuigkracht na verloop van tijd kan afnemen. Om het meeste uit je cupping set te halen, heb je er een nodig die is gemaakt van hoogwaardige materialen en ontworpen is om veel gebruik te kunnen weerstaan. De opties in onze lijst hebben allemaal een hoge duurzaamheid.

– Makkelijk te gebruiken

Tenzij je doel is om de meest authentieke Chinese cupping therapieset te hebben die de traditionele therapie met vuur en glas het beste nabootst, wil je een set die niet alleen effectief is, maar ook gemakkelijk in gebruik is. De meest makkelijke cups om te gebruiken zijn gemaakt van silicone en liggen fijn in de hand. We hebben dan ook enkel van dit soort cupping sets in onze lijst opgenomen.

– Klanten beoordelingen

Een laatste ding om naar te kijken zijn de klanten beoordelingen. Als je opzoek bent naar de beste cupping set dan kunnen reviews van klanten heel waardevol zijn. Klanten zijn meestal heel eerlijk in hun beoordelingen, waardoor je al snel achter de kwaliteit en de eventuele voor- en nadelen van een bepaalde set kunt komen. Bekijk daarom altijd het gemiddelde cijfer van alle beoordelingen en lees er eventueel een aantal door om een goed beeld te krijgen.

In onze zoektocht naar de beste cupping set hebben we ook grondig gekeken naar klanten beoordelingen. We hebben enkel cupping sets met hoge beoordelingen in onze lijst op genomen. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je geen miskoop doet, voor welke optie je ook gaat.

beste cupping set

Veelgestelde vragen over cupping

Hopelijk heb je hierboven de beste cupping set voor jou gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Waar komt cupping vandaan en waarvoor wordt het gebruikt?

Cupping is een soort alternatieve therapie waarbij cups op de huid worden geplaatst om zuigkracht te creëren. Deze zuigkracht kan de energiestroom in het lichaam verbeteren en genezing bevorderen.

Een van de oudste medische teksten om cupping-therapie te noemen, is Eber’s papyrus (1550 voor Christus) uit het oude Egypte, hoewel cupping een onderdeel is van veel oude geneeswijzen, waaronder Chinees, Unani, traditioneel Koreaans en Tibetaans.

Tegenwoordig wordt cupping-therapie meestal gevonden als een behandeling die wordt aangeboden door beoefenaars van de traditionele Chinese geneeskunde.

Voorstanders geloven dat de zuigkracht de stroom van “qi” in het lichaam helpt vergemakkelijken. Qi is een Chinees woord dat levenskracht betekent.

Velen geloven dat cupping helpt om yin en yang, of het negatieve en positieve, in het lichaam in balans te brengen. Men denkt dat het herstellen van het evenwicht tussen deze twee uitersten helpt bij de weerstand van het lichaam tegen ziekteverwekkers en bij het vermogen om de bloedstroom te vergroten en pijn te verminderen.

Cupping verhoogt de bloedcirculatie naar het gebied waar de cups worden geplaatst. Dit kan de spierspanning verlichten, wat de algehele bloedstroom kan verbeteren en celherstel kan bevorderen. Het kan ook helpen bij het vormen van nieuw bindweefsel en het creëren van nieuwe bloedvaten in het weefsel. Hierdoor is het geweldig voor o.a. spierpijn, rug en schouder klachten en cellulite.

Mensen gebruiken cupping tegenwoordig als aanvulling op hun zorg voor een groot aantal symptomen en aandoeningen.

– Wat zijn de voordelen van cupping?

Cupping heeft veel gezondheids- en welzijnsvoordelen. Hier volgen de belangrijkste:

  • Verbeterde bloedsomloop: het verhogen van de bloedtoevoer naar een bepaald gebied en bevordert de genezing.
  • Pijnverlichting: Cupping kan vooral nuttig zijn bij de behandeling van spierspanning en spasmen.
  • Cellulite: De huid wordt soepeler, de doorbloeding beter en het bindweefsel wordt losgemasseerd.
  • Ontspanning: Het effect is vergelijkbaar met dat van een massage.
  • Ademhalingshulp: wanneer kopjes in de buurt van het longgebied worden geplaatst, kan het proces helpen om congestie en slijm te verminderen.
  • Spijsverteringshulp: Door de mobiliteit in de buik te vergroten, kan cupping spijsverteringsproblemen helpen verlichten.

– Verwijdert cupping gifstoffen?

Ja,  cupping kan helpen gifstoffen te verwijderen door de immuunrespons te stimuleren, zowel lokaal als systemisch. Het kan ook urinezuur elimineren, een natuurlijk afvalproduct van de vertering van bepaalde voedingsmiddelen. Ophoping van urinezuur kan leiden tot een hoge zuurgraad in het bloed en de urine.

Cupping kan ook een positief effect hebben op het lymfestelsel, dat gedeeltelijk verantwoordelijk is voor het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam.

Wanneer de lymfestroom wordt onderbroken, kan dit vochtophoping veroorzaken en voorkomen dat het lichaam gifstoffen op de juiste manier verwijdert. Lymfedrainagemassage is een oplossing voor dit probleem. Evenzo kan cupping helpen de lymfestroom te vergroten en vochtophoping te voorkomen.

– Heeft cupping bijwerkingen?

Er zijn niet veel bijwerkingen geassocieerd met cupping. De bijwerkingen die je kunt ervaren, treden meestal op tijdens je behandeling of direct daarna, zoals:

  • cirkelvormige markeringen waar de kopjes zijn geweest
  • verkleuring
  • in zeldzame gevallen duizeligheid

Wees altijd voorzichtig wanneer je cupping bij jezelf gaat doen. Lees van te voren goed de gebruikersaanwijzing door zodat je precies weet hoe je het moet doen zonder je huid te beschadigen.

– Wat moet je doen na het cuppen?

Net als bij bijvoorbeeld na het gebruiken van een gua sha, kun je het beste na een cupping behandeling 2 uur lang niet douchen. Dit komt omdat elk vocht dat zich ontwikkelt, in kou kan veranderen wanneer het het lichaam binnenkomt terwijl de bloedvaten wijd open en actief zijn.

Het is een goed idee om veel water te drinken na cupping therapie om je lymfesysteem een ​​boost te geven. Het is ook normaal om je een beetje moe te voelen, terwijl je lichaam de vrijgekomen gifstoffen verwerkt en elimineert.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *