beste creme tegen pigmentvlekken gezicht

Beste crème tegen pigmentvlekken gezicht - Top 5

Ben je opzoek naar de beste crème tegen pigmentvlekken in het gezicht? Zoek dan niet verder! In dit artikel hebben we 5 van de beste crèmes en serums voor je op een rijtje gezet om pigmentvlekken in het gezicht snel te verminderen / helemaal te verwijderen.

Als je donkere vlekken in je gezicht opmerkt kan dit wijzen op huidpigmentatie. Onze huidskleur wordt bepaald door pigment en bij blootstelling aan de zon stimuleren de UVA-stralen de aanmaak van melanine. Deze melanine zorgt voor de bruine (donkerdere) vlekken op je huid. Deze vlekken, vlekken kunnen verschijnen na 10 tot 20 jaar zonneschade. Deze bruine vlekken kunnen overal ontstaan, maar komen vooral voor op de bovenlip, het gebied rond de ogen en het voorhoofd.

Met de juiste crème of serum kun je de zichtbaarheid van pigmentvlekken in het gezicht in grote mate verminderen. Lees gauw verder om de beste crème tegen pigmentvlekken voor jouw te ontdekken!

5x de beste crèmes tegen pigmentvlekken in het gezicht

We zijn opzoek gegaan naar de beste crème tegen pigmentvlekken in het gezicht en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen.

Bekijk de afbeeldingen, lees de beschrijvingen, vergelijk eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste crème tegen pigmentvlekken in het gezicht voor jou uit!

1. NIVEA Cellular Luminous Anti-Pigment 

Het speciale anti-pigmentserum van Nivea is ontworpen om effectief pigmentvlekken te verminderen en het ontstaan van nieuwe vlekken te helpen voorkomen. Het serum werkt door bestaande pigmentvlekken lichter te maken en hun grootte te verminderen. Bovendien brengt het de productie van nieuwe melanine in balans, waardoor voorkomen wordt dat nieuwe vlekken ontstaan. Dit resulteert in een egale en stralende huid.

Het anti-pigmentserum van Nivea is dermatologisch goedgekeurd en is zacht voor de huid. Het is geschikt voor alle huidtypes, inclusief de (zeer) gevoelige huid. Met dit serum kun je dus genieten van een stralende huid zonder je zorgen te maken over irritaties.

2. SIMIA™ Original Active Retinol Serum

Je kent retinol misschien al als hét middel tegen acne en huidveroudering, maar wist je ook al dat het een wondermiddel tegen pigmentvlekken is? Retinol ( ook wel bekend als vitamine A) is een zeer krachtige antioxidant die de celvernieuwing stimuleert en de vorming van collageen activeert. Simia™ Retinol Serum bevat 2,5% actieve retinol, ontwikkeld met optimale stabilisatie-technologie voor maximale werkzaamheid en minimale irritatie. Retinol bestrijdt huidschade en zorgt voor een gave, egale huid.

Fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken worden zichtbaar vervaagd. De anti-acne eigenschappen van retinol helpen mee-eters en puistjes tegen te gaan. Ook is bewezen dat retinol de huidtextuur, poriëngrootte en teint van de huid verbetert.

Vitamine E zorgt ervoor dat retinol en andere werkzame stoffen dieper in je huid kunnen komen voor optimale werking. Daarnaast beschermt vitamine E je huid tegen vrije radicalen, vroegtijdige huidveroudering en versterkt het de barrièrefunctie van je huid. Daardoor is dit ook opgenomen in deze serum voor de beste resultaten.

3. Simia™ Original Vitamine C Serum

Vitamine C serum is een ander wonder serum als het gaat om het verminderen van pigmentvlekken in het gezicht. Wanneer je ouder wordt of als je huid veel wordt blootgesteld aan de zon, viezigheid en andere schadelijke invloeden is vitamine C onmisbaar. Vitamine C werkt het beste in combinatie met andere antioxidanten en vormt met vitamine E dan ook een gouden duo.

Simia™ Vitamine C Serum bevat een hoge concentratie van vitamine C. Deze werkzame stof egaliseert de huid en vermindert rimpels en hyperpigmentatie. Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen verminder je ook de kans op mee-eters en puistjes. Het helpt de huid te herstellen van onder andere puistjes, uv-schade en gaat roodheid tegen. 

Ook zorgt vitamine C ervoor dat de huid extra collageen (bindweefsel) aanmaakt voor een mooie, jeugdige en stevige huid. Vitamine E zorgt ervoor dat vitamine C en andere werkzame stoffen dieper in je huid kunnen komen voor optimale werking. Daarnaast beschermt vitamine E je huid tegen vrije radicalen, vroegtijdige huidveroudering en versterkt het de barrièrefunctie van je huid.

4. Vichy Liftactiv Collagen Specialist Dagcreme 

Deze crème van Vichy heeft een bewezen en zichtbare werking op pigmentatie. Het zorgt voor een gelijkmatiger, gladder huidoppervlak. Daarnaast ondersteunt het de huid ook bij zichtbare tekenen van collageenverlies / huidveroudering. De formule heeft een liftend effect op rimpels, fijne lijntjes en huidcontouren.

Liftactiv Collagen Specialist voelt bij gebruik zacht en fluweelachtig aan. Verder is de crème dermatologisch getest, geschikt voor alle huidtypen en hypoallergeen.

5. Paula’s Choice Resist Anti-Aging Vloeibare Dagcrème

Als je opzoek bent naar de beste crème tegen pigmentvlekken in het gezicht, dan is dit ook een geweldige keuze. Deze luchtige dagcrème met SPF 50 en krachtige antioxidanten beschermt je huid optimaal tegen huidveroudering en pigmentvlekken. De crème is vooral geschikt om toekomstige pigmentvlekken door de zon te voorkomen. Het wordt daarom aan te raden om deze crème te gebruiken met één van de eerdergenoemde serums voor een gouden combinatie!

Waarop te letten bij het kiezen van de beste crème tegen pigmentvlekken in het gezicht

In je zoektocht naar de beste crème tegen pigmentvlekken in het gezicht zijn er een aantal belangrijke ingrediënten om naar te zoeken. Hier volgen de belangrijkste ingrediënten in dit soort crèmes plus een goede tip om de beste crème eruit te pikken:

– Retinol

Producten met retinol is geweldig om effectief donker vlekken in het gezicht te bestrijden. Retinols helpen de huid op te fleuren en pigmentatie te vervagen door huidcellen te vernieuwen. Ze helpen ook bij fijne lijntjes en verstevigen de huid, wat een mooie bonus is. Andere verhelderende en celvernieuwende ingrediënten die vaak worden aangetroffen in donkere vlekcorrectors zijn glycolzuur, niacinamide en vitamine C.

– Hydrochinon

Een ander geweldig ingrediënt om naar te zoeken in de beste crème tegen pigmentvlekken is hydrochinon. Dit is misschien wel de meest effectieve huidverlichter, maar het kan enkele nadelen hebben. Goede alternatieven zijn vitamine C, retinol, kojiczuur en niacinamide.

– Azelaïnezuur

Een ander ingrediënt wat wordt aanbevolen tegen pigmentvlekken, is azelaïnezuur, een exfoliant waarvan bekend is dat het acne bestrijdt, ontstekingen vermindert en de huidtint egaliseert, terwijl het minder hard is dan hydrochinon. Het remt tyrosinase en voorkomt pigmentatie, maar het is veel zachter.

– Meerdere actieve ingrediënten

Formules die meerdere verhelderende ingrediënten combineren is ook een hele goede keuze, omdat elk van de ingrediënten op een iets andere manier werkt om uiteindelijk de beste resultaten te geven.

– Zonbescherming

Bescherming tegen de zon is essentieel bij het verminderen van pigmentvlekken. Zorg ervoor dat de crème een breedspectrum zonbescherming bevat met een SPF van 30 of hoger. Dit helpt om verdere verkleuring van de huid te voorkomen. Indien je de beste crème tegen pigmentvlekken in je gezicht hebt gevonden, maar deze heeft geen SPF, maak je dan geen zorgen. Zorg er gewoon voor dat je goed zonnebrandcrème gebruikt. 

– Huidtype

Overweeg ook je huidtype bij het kiezen van de beste crème tegen pigmentvlekken in je gezicht. Sommige producten zijn specifiek ontwikkeld voor bepaalde huidtypes, zoals een droge, vette of gevoelige huid. Kies een crème die geschikt is voor jouw huidtype om irritatie of andere bijwerkingen te voorkomen.

– Klanten beoordelingen

In je zoektocht naar de beste crème tegen pigmentvlekken in het gezicht is het ook slim om de klanten beoordelingen eens goed door te nemen. Op deze manier kun je achter de kwaliteit van een product komen, zonder dat je het zelf eerst hoeft aan te schaffen. Klanten zijn vaak heel eerlijk, waardoor je precies achter de pluspunten, maar ook de minpunten van een bepaald product kunt komen. Veel mensen hechten daarom ontzettend veel waarde aan de beoordelingen van de klant, meer dan aan de informatie van de fabrikant.

Als je klanten beoordelingen gaat doornemen om een beter beeld van een product te krijgen, zorg er dan wel voor dat je altijd meerdere beoordelingen leest en niet je mening na één beoordeling klaar hebt. Een product kan bijvoorbeeld 100 positieve beoordelingen hebben en 2 negatieve. Lees er daarom een aantal en kijk wat het meeste naar voren komt.

Bij het samenstellen van onze lijst hebben wij nauwkeurig naar de klanten beoordelingen gekeken om de beste opties te vinden. We hebben enkel crèmes met veel positieve beoordelingen in onze lijst opgenomen.

Veelgestelde vragen over pigmentvlekken

Hopelijk heb je de beste crème tegen pigmentvlekken voor jou gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentatie is het kleuren van de huid van een persoon. Het is een vervelende huidaandoening die door velen in een bepaald stadium van hun leven wordt ervaren.

Pigmentvlekken zijn vlak en donkerder dan een gezonde huid. Ze zijn over het algemeen niet-irriterend, veroorzaken waarschijnlijk geen lichamelijk ongemak en worden vaak als meer een visueel probleem beschouwd.

Er zijn gelukkig dingen die je kunt doen om pigmentatie te verminderen / verwijderen. De beste crèmes tegen pigmentvlekken in het gezicht (zoals hierboven vermeld) kunnen hierbij helpen.

– Wat is pigmentatie precies?

Om pigmentatie goed te begrijpen, is het nuttig om terug te gaan naar de rol die pigment speelt bij het geven van de natuurlijke kleur van de huid. Melanine is een eiwit dat van nature in het lichaam voorkomt. Het melaninegehalte van een persoon bepaalt de natuurlijke huidskleur van helderwit tot donkerbruin en beschermt de huid door UVA- en UVB-stralen van de zon te absorberen.

Pigmentvlekken treden op wanneer melaninespiegels in te veel of te kleine hoeveelheden worden geproduceerd. Het wordt weergegeven als vlekken in verschillende kleuren over het hele lichaam of op gelokaliseerde punten zoals de handen, voeten of het gezicht.

– Hoe ontstaat pigmentatie?

Pigmentatie discrimineert niet en kan worden veroorzaakt door een of meer van de volgende factoren:

  • Veroudering
  • Schade door de zon veroorzaakt door langdurige overmatige blootstelling aan UVA- en UVB-stralen
  • Hormonen
  • Vitaminetekorten
  • Medicatie die gevoeligheid voor zonlicht veroorzaakt

– Wat zijn de eerste tekenen van pigmentatie?

Aangezien pigmentvlekken meestal boven de lippen en op de wangen, neus en het voorhoofd verschijnen, kan men op de tekenen in deze gebieden letten. Elke vorm van verkleuring, ongelijkmatig uiterlijk van de huid kan het begin zijn van een gepigmenteerde plek in dat gebied. Hoe eerder je begint met het behandelen van dit gebied (met één of meer van de bovengenoemde crèmes en serums) hoe beter.

– Wat zijn de meest voorkomende soorten pigmentatie?

Hyperpigmentatie:

Hyperpigmentatie is het gevolg van een teveel aan melanine in de huid, vaak veroorzaakt door huidbeschadigingen zoals brandwonden of littekens, of UV-schade veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon. Hyperpigmentatie kan ook het gevolg zijn van een trauma aan het gezicht veroorzaakt door ernstige acne.

Melasma:

Melasma verschijnt vaak op het gezicht en kan worden veroorzaakt door hormonale veranderingen veroorzaakt door zwangerschap, anticonceptie, overmatige blootstelling aan de zon of aanhoudende stress.

– Hoe kan je voor je huid zorgen en pigmentatie voorkomen?

Pigmentatie kan helaas niet altijd volledig voorkomen of ongedaan gemaakt worden, maar dit huidprobleem kan onder controle worden gehouden. Het vereist een goed huidverzorgingsroutine. Houd altijd de volgende dingen in gedachten:

  • Probeer verdere schade door de zon te voorkomen. Gebruik twee tot drie keer per dag een goede zonnebrandcrème
  • Breng dagelijks kwalitatief goede crèmes en serums tegen pigmentatie aan op de huid.

– Hoe kan ik pigmentvlekken in het gezicht verminderen?

Er zijn verschillende manieren om pigmentvlekken in het gezicht te verminderen. In dit artikel hebben we de beste crèmes tegen pigmentvlekken in het gezicht al met je gedeeld. Er zijn echter meerdere dingen die je kunt doen en om op te letten. Hier zijn enkele mogelijke benaderingen:

Zonbescherming: Bescherming tegen de zon is essentieel, omdat blootstelling aan de zon een belangrijke oorzaak is van pigmentvlekken. Gebruik dagelijks een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF en draag een hoed en zonnebril om je gezicht te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Crèmes en serums: De beste crèmes en serums voor pigmentvlekken in het gezicht hebben we in dit artikel met je gedeeld. Er zijn verschillende crèmes, serums en lotions beschikbaar die ingrediënten bevatten die helpen bij het verminderen van pigmentvlekken. Sommige veelvoorkomende ingrediënten zijn hydrochinon, retinoïden, vitamine C, niacinamide, kojiczuur en azelaïnezuur.

Dermatologische behandelingen: Er zijn verschillende dermatologische procedures die kunnen helpen bij het verminderen van pigmentvlekken, zoals laserbehandelingen, chemische peelings, microdermabrasie en intens gepulseerd licht (IPL) therapie. Deze procedures worden vaak uitgevoerd door een dermatoloog en kunnen effectiever zijn voor diepere of meer hardnekkige pigmentvlekken.

Huidverzorging: Het gebruik van een goede huidverzorgingsroutine kan bijdragen aan het verminderen van pigmentvlekken. Reinig je gezicht dagelijks, exfolieer regelmatig om dode huidcellen te verwijderen en hydrateer je huid goed. Overweeg ook om producten met antioxidanten en huidverhelderende ingrediënten toe te voegen aan je routine. Bekijk hier wat de beste volgorde qua huidverzorging is.

Professioneel advies: Raadpleeg een dermatoloog of huidspecialist voor persoonlijk advies en een behandeling die specifiek is afgestemd op jouw huidtype en pigmentvlekken. Ze kunnen de beste behandelingsopties aanbevelen op basis van je individuele behoeften.

Het is belangrijk op te merken dat het verminderen van pigmentvlekken een geleidelijk proces is en dat resultaten kunnen variëren. Het is ook essentieel om geduldig te zijn en consistent te zijn met de gekozen behandelingen.

– Zijn pigmentvlekken in het gezicht gevaarlijk?

 

Hoewel pigmentvlekken over het algemeen onschadelijk zijn, is het belangrijk om veranderingen in pigmentvlekken te monitoren. Als een pigmentvlek onregelmatig van vorm wordt, van kleur verandert, jeukt, bloedt of pijnlijk is, kan het verstandig zijn om een dermatoloog te raadplegen. Dergelijke veranderingen kunnen wijzen op huidkanker of andere huidproblemen, dus het is belangrijk om ze te laten beoordelen door een professional.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *