beste creatine

Beste creatine voor spiergroei - Top 5!

Ben je opzoek naar het beste creatine supplement? Dan ben je hier aan het juiste adres! Creatine is een van de meest populaire supplementen ooit gemaakt, en dat is niet voor niets. Creatine levert energie aan je spieren. Ongeveer de helft komt uit je voeding, de rest wordt geproduceerd in je lever en nieren. Veel atleten nemen creatinesupplementen om de kracht te vergroten en de prestaties te verbeteren. In dit artikel worden 5 van de beste creatine supplementen besproken. Lees gauw verder kom te ontdekken welke het beste bij jou past!

Wat is creatine? 

Creatine is een stof die van nature in spiercellen voorkomt. Het helpt je spieren om energie te produceren tijdens zwaar tillen of intensieve oefeningen. Het gebruik van creatine als supplement is erg populair onder atleten en bodybuilders om spieren op te bouwen, kracht te vergroten en trainingsprestaties te verbeteren.

Creatine is een combinatie van drie verschillende aminozuren: glycine, arginine en methionine. Hierdoor is het 100% gezond en 100% veilig. Het is geen steroïde, het is letterlijk niets meer dan een combinatie van aminozuren. Creatine wordt ook door het lichaam aangemaakt en wordt aangetroffen in bepaalde eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vis en rood vlees. Het is geen in het laboratorium gesynthetiseerde verbinding, het is natuurlijk. Het is ook geen stimulerend middel, hoewel het soms wordt gecombineerd met stimulerende ingrediënten zoals cafeïne in pre-workout formules.

Ongeveer 95% van de creatine van je lichaam wordt opgeslagen in de spieren in de vorm van fosfocreatine. De andere 5% wordt gevonden in je hersenen, nieren en lever.

Wanneer je meer creatine neemt kan je lichaam beter presteren tijdens het sporten. Ook zal het leiden tot meer spiermassa, meer kracht en een beter herstel naar het trainen. Daarnaast heeft het nog wat andere voordelen voor je gezondheid, maar de zojuist benoemde voordelen zijn de redenen dan veel serieuze sporters dit supplement standaard nemen.

Wat is het beste creatine supplement? 

Er is niet perse één beste creatine supplement. Er zijn ontzettend veel supplementen op de markt, de een beter dan de ander. Hieronder hebben we 5 van de beste creatine supplementen van dit moment op een rijtje gezet.

Prijs: €14,90

Creatine Creapure® wordt geproduceerd door AlzChem Trostberg GmbH. Dit Duitse bedrijf garandeert de meest zuivere Creatine wereldwijd verkrijgbaar. Elke batch Creapure® Creatine wordt afzonderlijk getest op zuiverheid en kwaliteit. Dit product is 100% de beste keuze voor spiergroei/ spierkracht in combinatie met explosieve krachtinspanningen en verbetert de prestaties.

Prijs: €17,90

Gaat je voorkeur uit naar een capsule in plaats van een poeder? Dan is dit supplement wat voor jou! Deze premium creatinecapsules bevatten 750 mg creatine-monohydraat per capsule. Je kunt ze op elk moment van de dag nemen om je fitnessdoelen te helpen bereiken. Deze makkelijk in te nemen capsules stimuleren spiergroei en vetvrije masa bij explosieve krachtinspanningen.

Prijs: €15,90

Platinum Gemicroniseerde creatine van Muscletech bevat 5 g creatine monohydraat per portie en het is bewezen dat het de prestaties verbetert bij herhaalde bursts van intensieve training. Platinum Gemicroniseerde creatine van Muscletech is niet gearomatiseerd, dus je kunt het mengen met water of toevoegen aan je favoriete eiwitshake – neem het na de training of op elk moment van de dag om je fitnessdoelen te helpen bereiken.

Prijs: €15,90

Creatine Ultra bevat 3 soorten creatines voor een nog snellere en krachtigere werking:

  • Creatine Monohydraat: Creatine monohydraat is het creatinemolecuul gebonden aan een watermolecuul. Creatine monohydraat is de eerste, meest bekende en de meesteffectieve vorm van creatine.
  • Creatine Citraat: Deze vorm van creatine lost goed op in water. De oplosbaarheid van creatine water is van essentieel belang voor de werking van creatine in het menselijk lichaam.
  • Creatine Pyruvaat: Creatine Pyruvaat wordt snel opgenomen door je lichaam. Het heeft een geweldig effect op je spieren.

Dit supplement is speciaal (uit)gebalanceerd voor fanatieke sporters en bodybuilders.

Prijs: €19,90

De Creatine van XXL Nutrition bestaat uitsluitend uit zuivere, microfijne monohydraat. Zo weet je zeker dat er geen onnodige grondstoffen inzitten en je creatine in zijn puurste vorm gebruikt. 1 serving van 5 gram levert je 5.000 mg aan creatine monohydraat.

Het gebruik van microfijne creatine maakt ook dat deze goed oplost in vruchtensap of een drank naar keuze, en je deze dus gemakkelijk op kunt drinken. Creatine komt ook in onze voeding voor, en staat dus ook niet op de dopinglijst vermeld. Echter, om aan een optimale dosering te komen is onze basisvoeding niet voldoende, dus is een supplement als Creatine Monohydraat een echte  uitkomst. Omdat deze Creatine Monohydraat ook écht uit alleen maar creatine monohydraat bestaat, krijg je geen ongewenste kcal binnen wanneer je dit product gebruikt. 

Voor wie is creatine interessant?

Creatine helpt iedereen die spiermassa wil opbouwen en sterker wil worden. Vanwege het positieve effect dat creatine kan hebben op herhaalde perioden van intensieve lichaamsbeweging, kan creatine ook helpen bij een aantal verschillende sportscenario’s. Er is uitgebreid bewijs voor een prestatievoordeel bij een breed scala aan sporten, met name sporten waarbij explosieve , krachtige bewegingen en een snelle hersteltijd van herhaalde sprints.

Iedereen die al heel lang aan krachttraining doet, weet hoe frustrerend het kan zijn om vast te komen zitten in een plateau. Er is niets erger dan het werk te doen en de resultaten niet te zien. Als jij het gevoel hebt dat je even vast zit, kan het opnemen van creatinesuppletie je dat extra voordeel geven om door een knelpunt te breken.

Omdat creatine wordt aangetroffen in vlees en vis, kunnen vegetariërs een groter voordeel zien in creatinesuppletie omdat hun opslagniveaus een stuk lager zullen zijn.

Wat is de beste tijd om creatine te nemen?

Er zijn veel discussies over wanneer nou de beste tijd is om creatine in te nemen. Volgens de meeste experts is het echter het beste om creatine na de training te nemen, omdat anabole hormonen (spieropbouwende hormonen) zoals insuline dan verhoogd zijn. Onderzoek heeft ook aangetoond dat het innemen van creatine met eiwitten en koolhydraten de beste manier is om creatine in spiercellen te krijgen. Je kunt dus je creatine en whey eiwitshake met elkaar nemen voor snelle resultaten.

Is creatine veilig?

Ja creatine is 100% veilig. Er zijn ontzettend veel onderzoeken naar creatine gedaan en keer op keer is bewezen dat het een veilig supplement is om in te nemen. Hoewel sommige mensen bijwerkingen zoals buikpijn ervaren, is dit meestal te wijten aan het innemen van te veel creatine in één keer of het innemen op een lege maag.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *