beste colageen supplement

Beste collageen supplement voor de huid: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste collageen supplement voor de huid? Dan ben je hier aan het juiste adres! Collageen, dat van nature in het lichaam voorkomt, is verantwoordelijk voor de elasticiteit en helderheid van de huid, evenals voor de veerkracht en sterkte van ons haar en onze nagels. Naarmate we ouder worden, begint ons lichaam collageen te verliezen, waardoor huidcellen in uiterlijk en gevoel verouderen, en haar en nagels kwetsbaarder en brozer worden. Het is daarom interessant om te kijken naar manieren om je collageen een boost te geven. Een collageen supplement kan hierbij helpen. Lees gauw verder om de beste collageen supplementen van dit moment te ontdekken!

Wat is collageen?

Collageen is de belangrijkste bouwsteen van al het bindweefsel in het lichaam. Het wordt aangetroffen in huidweefsel, botten, pezen, kraakbeen, de darmen, bloedvaten en andere belangrijke gebieden. Collageen is ook het meest voorkomende eiwit dat bij mensen wordt aangetroffen, goed voor tot 35% van het eiwitgehalte in het hele lichaam.

Waarom zou je een collageen supplement nemen?

Collageen is een lichaamseigen eiwit en een belangrijk bestanddeel van ons bindweefsel, zoals eerder uitgelegd. Huid en tanden bestaan grotendeels uit collageen. Het lichaamseigen collageen behoudt de stevigheid en elasticiteit van de huid. Na het 25e levensjaar verandert de productie van collageen. De huid kan verouderen, rimpels kunnen ontstaan en de huid kan slapper worden. Het nemen van een collageen supplement kan deze effecten tegenaan en ervoor zorgen dat je er jeugdig en stralend uit blijft zien.

Wat is het beste collageen supplement voor de huid?

Er zijn veel collageen boosters op de markt en ze zijn niet allemaal van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk dat je wat onderzoek doet voordat je zomaar een supplement koopt. Er bestaat echter niet zoiets als hét beste collageen supplement. Er zijn meerdere merken die kwalitatieve collageen supplementen leveren. Hier volgt een top 5 van de beste collageen supplementen van dit moment:

Prijs: €24,95

Dit krachtige collageen supplement bevat naast collageen ook vitamine C en Hyaluronzuur. Deze ingrediënten dragen beide bij aan de vorming van collageen en helpen om de huid van binnenuit te verstevigen en te verjongen.

De hoogste concentratie van hyaluronzuur zit in de huid en dit helpt de huid glad en elastisch houden. Bij het ouder worden, produceert de huid minder hyaluronzuur waardoor de huid droger en slapper wordt, en er rimpels verschijnen. Door extra hyaluronzuur in te nemen, in de vorm van een supplement, zal de huid meer van dit vocht bevatten, en als gevolg minder snel tekenen van veroudering tonen.

Naast dat het je huid laat stralen en steviger maakt, is dit supplement ook goed voor het behoud van sterke tanden en botten.

Prijs: €26,50

Hydrolyzed Collagen is een eiwit-preparaat op basis van rund collageen Type 1 dat verrijkt is met vitamine C en D3. Hydrolyzed Collagen wordt onttrokken uit de huid van ‘grasetende’ runderen en is identiek aan het menselijke collageen. ‘Gehydrolyseerd’ betekent dat het enzymatisch afgebroken wordt, waardoor het collageen opgesplitst wordt in kleinere ketens van aminozuren, de peptiden. Het is als het ware al voor-verteerd.

1 pot is goed voor ongeveer een maand dagelijks gebruik! Een bijgesloten maatschepje gevuld tot 20cc met collageen poeder gelijk aan 10g (dagelijkse dosering) kun je oplossen in allerlei voedingsmiddelen. Bijvoorbeeld in: thee, koffie, smoothies, yoghurt , sapjes en soep. Het product zelf is vrij neutraal van smaak en kan dus perfect gemengd worden.

Prijs: €23,95

Dit supplement bestaat uit 100% pure collageen poeder. Kiezen voor het juiste supplement is van groot belang. Sommige voedingsmiddelen bevatten minder vitaminen en mineralen en meer additieven en hulpmiddelen. De producten van dit merk zijn allemaal verzekerd van voedingssupplementen en kruidenpreparaten van hoogwaardige kwaliteit, altijd.

Het supplement is gemakkelijk te bereiden. Schep met het schepje 3-10 gram poeder in een groot glas (>200 ml) en roer het poeder door water, sap, smoothies of wat je zelf wilt.

Prijs: €18,90

Deze formule hyaluronzuur + vis-collageen is een krachtige anti—aging kuur. Het combineert de buitengewone hydraterende krachten van hyaluronzuur ( houdt 1000x zijn gewicht vast aan water) met de verstevigende eigenschappen van collageen. Resultaat : je huid is van binnen herstelt en de rimpels en kraaienpootjes verdwijnen : binnen enkele weken heb je een gladde en strakke huid zonder injecties.

Nutrimea heeft een formule met 4 anti-aging acties ontwikkeld om de huid te regenereren : hyaluronzuur een krachtige molecuul om de huid te hydrateren, gecombineerd met vis-collageen vanwege de herstellende effecten. Daarbij wordt natuurlijke vitamine C toegevoegd, ook een krachtig anti-aging element en antioxidant, zoals ook vitamine A (retinol) om de huid te revitaliseren.

Prijs: €59,-

Mardanti collageen poeder zorgt voor extra collageen, een van de belangrijkste bestanddelen van een gezonde huid. Collageen verbetert de hydratatie van de huid en maakt de huid soepeler en elastischer. Mardanti collageen poeder is verrijkt met vitamine C. Vitamine C is een antioxidant die ook bijdraagt aan de natuurlijke aanmaak van collageen.

Neem eenmaal daags voor het slapen gaan 5 gram (een maatschepje) Mardanti collageen. Laat het poeder oplossen in glas lauw/warm water en drink dit op. Mardanti collageen poeder werkt het best als je het product gedurende een langere periode dagelijks gebruikt.

Hoe kies je een collageen supplement?

Bij het kiezen van een collageensupplement zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Ten eerste is het belangrijk om het type supplement te overwegen. Terwijl sommigen de voorkeur geven aan het gemak  van capsules, genieten anderen van de veelzijdigheid van collageenpoeders, die gemakkelijk kunnen worden gemengd in verschillende dranken en voedingsmiddelen.

Controleer ook het etiket om de dosering te bepalen.

Hoewel er geen vaste richtlijnen zijn over hoeveel collageen je moet nemen, tonen onderzoeken aan dat doseringen tussen 2,5-15 gram collageenpeptiden per dag als veilig en effectief worden beschouwd.

Het is ook belangrijk om het ingrediëntenlabel te lezen, aangezien sommige producten aanvullende ingrediënten kunnen bevatten om de gezondheid van de huid te ondersteunen, waaronder silica, hyaluronzuur of vitamine C.

Kies ten slotte voor supplementen van hoge kwaliteit die zijn gekocht bij een gerenommeerde winkelier en zoek naar producten die zijn getest door derden om kwaliteit en veiligheid te garanderen.

Zijn collageen boosters veilig en heeft het bijwerkingen?

Collageen boosters / supplementen van een betrouwbare aanbieder zijn volledig veilig. Collageen is een natuurlijk eiwit dat in veel gewone voedingsmiddelen ook voorkomt, van soepen en bouillons tot zalm. Collageen wordt door het hele menselijk lichaam aangetroffen in veel belangrijke systemen, en het is vooral overvloedig aanwezig in de huid. Je kunt het ook de lijm noemen die je lichaam bij elkaar houdt. Dit betekent dat collageen zelf een veilige, gezonde en noodzakelijke stof is. Je kunt niet te veel innemen in de zin dat collageen je gezondheid schaadt, hoewel meer nemen dan je nodig hebt, een verspilling kan zijn.

Collageen boosters zijn ook niet in verband gebracht met ernstige bijwerkingen. Als je een specifiek probleem hebt, neem dan contact op met je arts. Collageen kan echter wel problematisch zijn voor gebruikers die allergisch zijn voor sommige ingrediënten van collageensupplementen. Als je een bekende voedselallergie hebt voor schaaldieren, vissen of eieren, kun je collageen supplementen die deze elementen bevatten beter vermijden.

2 thoughts on “Beste collageen supplement voor de huid: Top 5!”

  1. Waarom werkt de link niet voor de holland rose collageen poeder? Ik wil dit graag bestellen maar kan het niet vinden 🙁

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *