beste collageenpoeder

Beste collageen poeder 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste collageen poeder? Dan helpen wij je graag verder!

Collageen is tegenwoordig het “it”-ingrediënt. In de afgelopen jaren zijn collageen supplementen enorm populair geworden – en terecht, want er zijn enkele belangrijke voordelen aan verbonden. Als je collageen van externe bronnen opneemt, zal de huid verstevigen en hydrateren en zullen rimpels worden vermindert. Ook zal haar, pezen, botten en spieren sterker worden.

Maar vooral omdat er zoveel opties zijn, is het belangrijk om de juiste te kiezen voor jouw behoeften. Bij het kiezen van de beste collageen poeder moet je altijd de nadruk leggen op kwaliteit en merkintegriteit. Verder moet je letten op de ingrediëntenlijst.

Om je te helpen hebben wij alvast 90% van het werk voor je gedaan, door de 5 beste collageenpoeders van dit moment eruit te pikken en in dit artikel op een rijtje te zetten. Lees verder om het beste collageen poeder voor jou te ontdekken!

Wat is collageen en collageen poeder?

Collageen is het belangrijkste structurele eiwit dat het bindweefsel van ons lichaam vormt, zoals botten, huid, kraakbeen en pezen. Er zijn minstens 16 verschillende soorten collageen en 80% tot 90% van het collageen in het lichaam is type 1, 2 of 3.

Er wordt algemeen aangenomen dat als mensen collageen van externe bronnen binnenkrijgen, dit onze gezondheid zal optimaliseren en de fysiologische behoeften van veroudering en lichaamsbeweging zal ondersteunen. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het nemen van orale collageensupplementen de elasticiteit, hydratatie en collageendichtheid van de huid kan verhogen. Dit zijn allemaal dingen die afnemen naarmate we ouder worden. Extra collageen is dus geweldig om o.a. huidveroudering tegen te gaan.

Hoewel collageenverlies begint tussen 18 en 29 jaar, kan het lichaam na de leeftijd van 40 jaar ongeveer 1% per jaar verliezen. Rond de leeftijd van 80 jaar kan de collageenproductie in het algemeen met 75% afnemen in vergelijking met die van jonge volwassenen.

Dit is waar supplementen en poeders om de hoek komen kijken. Door een collageen poeder in bijvoorbeeld je favoriete smoothie of yoghurt te mengen, kun je een deel van het collageen dat je lichaam heeft verloren, aanvullen wat zorgt voor veel voordelen voor zowel huid, haar, spier en botgezondheid.

Beste collageen poeder 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste collageen poeder en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen. Lees de korte omschrijvingen en eventueel de beoordelingen door om het beste collageen poeder voor jou te ontdekken!

1. Holland Rose Collageen poeder | Met Hyaluronzuur + vitamine C

beste collageen poeder

Deze hoogwaardige collageen poeder van Holland Rose is de nieuwe toevoeging aan de Collageen serie van dit merk. Ze bieden verschillende soorten collageen poeder aan, evenals collageen tabletten. Deze collageen poeder bevat een combinatie van gehydroliseerde collageenpeptiden en ascorbinezuur en vanille. Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam en kan worden aangetroffen in botten, huid, tandvlees, kraakbeen, tanden en bloedvaten. Vitamine C draagt bij aan de aanmaak van collageen in het lichaam. Een combinatie van deze 2 zorgt dus voor de allerbeste resultaten.

Collageen type 1 & 3 worden vervaardigd uit runderhuiden en dit poeder is uitermate geschikt om toe te voegen aan shakes, smoothies of warme dranken. Het is een bijzonder zuivere vorm van eiwitten en perfect om je macro’s aan te vullen.

Deze collageen poeder draagt bij aan een normale collageen aantal en draagt bij aan de groei en het behoud van spiermassa en botgezondheid. Ook verbetert het de huidgezondheid en gaat het droogheid en rimpels effectief tegen.

De collageen poeder is suikervrij, vetvrij, allergeenvrij en bestaat voor 90% uit proteïne.

2. I’M BEAUTY 100% Collageen poeder

Deze collageen poeder van I’M healthy is alles wat je nodig hebt om de huid van je dromen te realiseren evenals velen andere voordelen. Zoals je nu weet zijn collageen vezels de belangrijkste extracellulaire eiwitten in ons lichaam voor met name bindweefsel en botweefsel. Hierdoor is collageen is een belangrijk bestandsdeel voor structuur, samenhang, elasticiteit en stevigheid van de verschillende soorten bind- en botweefsels o.a. huid, tanden, kraakbeen, botten, pezen, gewrichtsbanden en bloedvaten.

Dit supplement bestaat uit 100% collageen hydrolisaat (rund) van de hoogste kwaliteit. Het is gemakkelijk in te nemen door wat poeder met water, melk of sap te mengen. Ook kun je het in shakes en smoothies verwerken.

Voordelen:

 • is een natuurlijke huidverjonging
 • helpt de normale veerkracht van de huid te behouden
 • helpt de elasticiteit van de huid te behouden
 • helpt de zachtheid van de huid te behouden
 • helpt de hydratatie van de huid
 • helpt de huid er stralender uit te zien
 • behoud de stevigheid van de huid
 • maakt de huid van gezicht en lichaam zachter, gladder en soepeler
 • Is goed voor het behoud van botten en spieren

3. Holland Rose Collageen Poeder | Hyaluronzuur + Aguaje 

collageen poeder

Deze collageen poeder is ook van het betrouwbare merk Holland Rose (net zoals nummer 1 in deze ‘Beste collageenpoeder top 5’). De collageen in deze poeder is van dezelfde zeer hoge kwaliteit. De ingrediënten in deze poeder zijn echter iets anders. Zo bevat deze poeder hyaluronzuur, aguaje, collageen peptides. Dit supplement draagt bij aan de vorming van collageen en helpt om de huid (van binnenuit) te verstevigen.

Peptides

Peptides is een lichaamseigen eiwit en een belangrijk bestanddeel van ons bindweefsel. Huid en tanden bestaan grotendeels uit collageen. Het lichaamseigen collageen behoudt de stevigheid en elasticiteit van de huid. Na het 25e levensjaar verandert de productie van collageen. De huid kan verouderen, rimpels kunnen ontstaan en de huid kan slapper worden. Door collageenpoeder te nemen zal je huid o.a. jonger blijven en zullen rimpels en fijne lijntjes verminderen en zoveel mogelijk voorkomen worden.

Hyaluronzuur

De hoogste concentratie van hyaluronzuur zit in de huid en dit helpt de huid glad en elastisch houden. Bij het ouder worden, produceert de huid minder hyaluronzuur waardoor de huid droger en slapper wordt, en er rimpels verschijnen. Door extra hyaluronzuur in te nemen, in de vorm van een supplement, zal de huid meer van dit vocht bevatten, en als gevolg minder snel tekenen van veroudering tonen. Een combinatie van collageen en hyaluronzuur is dus geweldig voor een anti age cocktail!

Aguaje

Aguaje is een buitengewone vrucht, een rijke bron van energie en voedingsstoffen, met een van de hoogste plantaardige bronnen van bèta-caroteen, vitamine A, ( tussen 7 – 12 keer als carotenoïden ), waardoor het de meest geconcentreerde natuurlijke plantaardige bron van bèta caroteen in de wereld is. Verder wordt aguaje ook wel het ‘curvy fruit’ genoemd, omdat het de groei van vrouwelijke rondingen ondersteund. Lees hier meer over aguaje.

4. Collan® Collageen Poeder Booster

collageen poeder

Deze collageen poeder van Collan bestaat voor 100% uit rundercollageenhydrolysaat type 1 & 3, volledig vrij van toevoegingen. Door regelmatig collageen te gebruiken, kunnen haar, huid, nagels, gewrichten en ligamenten worden versterkt. Deze poeder wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen, stimuleert de eigen aanmaak van collageen en kan gebruikt worden als eiwitsupplement of bij verhoogde eiwitbehoefte.

Je kunt de collageenpoeder gemakkelijk mengen met warme of koude vloeistoffen. Zo kun je het toevoegen aan smoothies, pap of wat dan ook. De oplosbaarheid is zeer goed en het is smaakneutraal. Een verpakking is goed voor 30 dagelijkse doses. Elke dosis bevat 10.000 mg collageen.

5. Niche4health Hydrolyzed Collageenpoeder

beste collageenpoeder

Last but not least: De collageen poeder van Niche4health. Hydrolyzed Collagen is een eiwit preparaat op basis van rund collageen Type 1 dat verrijkt is met vitamine C en D3. Ook dit supplement ondersteund het behoud van de normale structuur, elasticiteit en uiterlijk van de huid. Het helpt de elasticiteit en zachtheid van de huid te behouden en maakt de huid van binnenuit mooier. Ook vermindert het de zichtbare tekenen van ouderen worden.

Verder draagt dit supplement bij aan de groei en instandhouding van de spiermassa. Het zorgt ook voor een normal bewerking van het kraakbeen, de botten en het verstevigd je haar.

Dit collageen supplement is 100% natuurlijk en vrij van conserveringsmiddelen en toevoegingen. Verder is het smaakneutraal dus gemakkelijk overal mee te mengen voor een makkelijke inname.

Hoe vind je het beste collageen poeder voor jou?

In je zoektocht naar het beste collageen poeder zijn er een aantal zaken om te overwegen. Hier volgen de belangrijkste factoren om op te letten:

Type:

Er zijn veel soorten collageen; er zijn er echter drie die over het algemeen worden gebruikt. Type 1 en type 3 worden over het algemeen gebruikt voor de gezondheid en elasticiteit van de huid, terwijl type 2 wordt gebruikt voor de gezondheid van kraakbeen en gewrichten. Kies een type dat aansluit bij jouw behoeften.

Bron:

Collageen is afkomstig van verschillende bronnen, zoals rundvlees, varkensvlees, vis of eierschalen. Hoewel er meer onderzoeken moeten plaatsvinden, bleek uit de eerste rapporten dat eierschalen geen significante hoeveelheid collageen bevatten, dus als je een goed collageen supplement aan je dieet wilt toevoegen, kun je het beste bij runder- of zeecollageen blijven. Helaas is er geen veganistische bron van collageen die beschikbaar is.

Potentiële allergenen:

Mensen met een allergie voor vis, schaaldieren of eieren moeten collageensupplementen vermijden, omdat veel van deze ingrediënten van deze ingrediënten zijn gemaakt. Zorg ervoor dat je de volledige ingrediëntenlijst controleert, inclusief eventuele opmerkingen die aangeven dat het product is verwerkt in een faciliteit waar andere ingrediënten worden verwerkt waarvoor je mogelijk allergisch bent.

Smaak:

Sommige collageensupplementen zijn smaakloos, terwijl andere in verschillende smaken verkrijgbaar zijn. Overweeg bij het kiezen van een smaak hoe je het supplement gaat gebruiken; bak je er bijvoorbeeld mee, mix je het door een smoothie, of drink je het gewoon gemengd met warm water.

Klanten beoordelingen:

Om de beste collageen poeder voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). 

Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

beste gezichtsscrub

Soorten collageen supplementen

Het collageen dat in supplementen wordt gebruikt, wordt gewonnen uit twee primaire bronnen: dieren en planten. Dierlijk collageen is meestal afkomstig van vissenschubben, varkens- of kippenvel, bottenbouillon of eiwit. Plantaardige collageensupplementen worden vaak vervaardigd met behulp van gemodificeerde gist en bacteriën. Dierlijk collageen komt meer voor in supplementen en volgens onderzoeken werkt dit beter.

Collageen supplementen zijn meestal verkrijgbaar in de volgende vormen:

Peptiden: ook bekend als gehydrolyseerd, deze vorm heeft kortere collageenketens die worden afgebroken en gemakkelijker worden opgenomen. De meeste collageen supplementen komen in deze vorm.

Gelatine: Gelatine is in wezen een afgebroken, gekookte vorm van collageen. Het kan worden gemaakt door dierlijke botten, huid en kraakbeen te koken. Wanneer het in supplementvorm wordt aangeboden, verschijnt het vaak als een gel en kan het als verdikkingsmiddel worden toegevoegd tijdens het koken.

Verder zijn collageen supplementen er in de vorm van poeders (zoals besproken in dit artikel, maar ook in de vorm van capsules en tabletten. De een is niet beter dan de ander, wat het beste collageen supplement voor jou is, hangt volledig af van je voorkeur. Bekijk hier collageen capsules en tabletten.

Veelgestelde vragen over collageen poeder

– Hoe wordt collageen poeder gemaakt?

Collageen supplementen worden gemaakt door het collageen te extraheren uit bindweefsels van dieren zoals koeien, vissen en kippen. Collageenpeptiden zijn de afgebroken elementen van de langere eiwitketen en zijn in deze vorm beter biologisch beschikbaar en opneembaar voor mensen.

– Wat kun je mengen met collageen poeder?

Collageenpoeder kan worden gemengd in zowat alles. De beste collageen poeders hebben geen overheersende smaak, waardoor je het makkelijk overal in kan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan smoothies, soepen en sauzen of toegevoegd aan gebak, dressings en marinades.

– Wat zijn de voordelen van collageen poeder?

Als je dit aritkel goed hebt doorgelezen, ben je hier waarschijnlijk al achter. We zullen voor de duidelijkheid nogmaals de belangrijkste voordelen op een rijtje zetten

 • Verbetert de gezondheid van de huid
 • Verbetert gewrichtspijn
 • Kan botverlies voorkomen
 • Kan spiermassa vergroten
 • Bevordert de gezondheid van het hart
 • Versterkt haar en nagels

– Is het goed om elke dag collageen poeder te nemen?

Ja dat is zeker mogelijk. Collageen wordt over het algemeen beschouwd als een veilig en niet-toxisch dagelijks supplement voor gezonde personen, en de meeste mensen zullen geen nadelige bijwerkingen ervaren.

– Hoe lang duurt het voordat collageen poeder begint te werken?

Veel mensen die dagelijks collageen supplementen beginnen in te nemen en het een onderdeel van hun routine maken, zullen al na één tot 4 weken resultaten beginnen op te merken. Soms kan het ook wat langer duren, dit is per persoon verschillend. Het is daarom erg belangrijk dat als je eenmaal begint met het nemen van collageensupplementen, je dit in je dagelijkse routine opneemt.

– Helpt collageen je haar te laten groeien?

Dat is mogelijk. Collageen helpt bij haargroei en haarregeneratie, omdat het een natuurlijke antioxidant is. De natuurlijke vertraging van de collageenproductie en de versnelde afbraak van collageen door zaken als schade door de zon, alcohol en overtollige suiker in onze voeding dragen allemaal bij aan de afbraak van de structuur van onze huid, haar en nagels. Het opnemen van een dagelijks collageensupplement kan dus ook helpen bij haargroei, omdat de gezondheid van het haar van binnenuit begint.

– Laat collageen wenkbrauwen en wimpers groeien?

Ja zeker! Het is tijd om afscheid te nemen van dunne, zwakke wenkbrauwen en wimpers! Collageen helpt niet alleen bij huid, haar en nagels, maar ook bij wenkbrauwen en wimpers. Door dagelijks een collageen supplement (in de vorm van een poeder of capsules) in te nemen, kun je je  overgeplukte wenkbrauwen en dunne wimpers helpen herstellen.

– Zijn collageen poeders veilig?

Ja collageen poeder is veilig te gebruiken. Zorg er echter wel voor dat je het op de juiste manier gebruikt. Lees altijd goed het etiket door en houdt je aan het advies van de fabrikant. Neem niet meer dan zij adviseren. Er zijn weinig tot geen bijwerkingen vermeld na het gebruik van collageen supplementen. Als er toch bijwerkingen optreden, zijn deze relatief mild, zoals bijvoorbeeld diarree of een vol gevoel.

– Zorgt collageen voor gewichtstoename?

Nee, collageen poeder zal geen gewichtstoename veroorzaken. Gewichtstoename is het resultaat van het consumeren van meer calorieën dan je verbrandt. Collageen bevat geen overmatige calorieën.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *