beste chroom tabletten

Beste chroom tabletten: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste chroom tabletten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Chroom is een mineraal dat een sleutelrol speelt in de stofwisseling van voedingsstoffen. Het komt van nature voor in verschillende voedingsmiddelen, waaronder aardappelen, broccoli en knoflook. Chroom is vooral gunstig zijn voor het bloedsuikergehalte en de insulineafgifte. Velen van ons krijgen echter niet genoeg chroom binnen. Daarom kan het in huis hebben van de beste chroom tabletten een slimme zet zijn.

Veel mensen nemen chroom als supplement om hun bloedsuikerspiegel te helpen verbeteren of om het metabool syndroom te voorkomen, een groep symptomen die het risico op hartaandoeningen en diabetes verhoogt. Atleten en bodybuilders gebruiken chroom ook vaak vanwege de vermeende prestatiebevorderende voordelen en het wordt ook wel eens gebruikt als hulpmiddel bij het afvallen.

Niet alle chroom supplementen zijn echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om vooraf wat onderzoek te doen. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste chroom tabletten van dit moment. Hier zijn 5 winnaars uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste chroom tabletten voor jou te ontdekken!

Beste chroom tabletten – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste chroom tabletten en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste chroom tabletten voor jou uit!

1. Pharma Nord Bio-Chromium Bloedsuiker

Pharma Nord Bio-Chromium Bloedsuiker

Bio-Chromium Bloedsuiker van Pharma is een chroomsupplement dat per tablet 100 μg van dit essentiële spoorelement bevat. De chromiumbron die voor dit preparaat wordt gebruikt, garandeert een uitstekende opneembaarheid. Chroom-200 bevat chroompicolinaat, een organisch gebonden vorm van chroom. Het wordt potentieel 8x tot 10x beter opgenomen dan chromiumpicolinaat en chromiumchloride.

Dit supplement draagt bij aan het behoud van een normale bloedsuikerspiegel en aan een normale verbranding en opslag van voedingsstoffen. Het voldoet aan de farmaceutische richtlijnen voor productie en de EU-regels voor voedingssupplementen en is bovendien wetenschappelijk bewezen.

De aanbevolen dosering is 1 tablet per dag, tenzij anders geadviseerd. Deze dien je bij voorkeur tijdens of na de maaltijd in z’n geheel in te nemen.

2. Orthica Chroom-200

Orthica Chroom-200

Als je opzoek bent naar de beste chroom tabletten, dan is Orthica Chroom 200 ook een geweldige keuze. Dit supplement bevat een krachtige dosering chroom en helpt het bloedsuikergehalte normaal te houden. Chroom wordt gevonden in vlees, olie en vet, brood, noten en granen en vis. Chroom is een essentieel onderdeel van onze voeding. Orthica Chroom 200 bevat chroompicolinaat, een organisch gebonden vorm van chroom.

Dit supplement bevat bovendien flacons van 100% gerecycled plastic (rPET). De Orthica supplementen zijn vanaf nu terug te vinden in een duurzamere verpakking. Door te kiezen voor rPET wordt er bijgedragen aan een meer circulaire economie. Hierdoor hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden.

De aanbevolen dosering is 1 capsule per dag, tenzij anders wordt geadviseerd. Bij voorkeur dien je dit supplement in te nemen tijdens of na een maaltijd. Verder zijn de tabletten geschikt voor 12 jaar en ouder.

3. Vitakruid Glycodin Capsules

Vitakruid Glycodin Capsules

Vitakruid Glycodin is ook een geweldige keuze om voor te gaan. Dit is, net zoals de andere opties in onze lijst, een hoogwaardig voedingssupplement dat gericht is op het behoud van normale bloedglucose gehalten (chroom). De formule bestaat uit alfa-liponzuur, chroom picolinaat, biotine (vitamine B8) en magnesiumtauraat.

Chroom is een sporenelement speelt een rol in het bloedsuikergehalte en in de insulineafgifte. Chroom zit vooral in graanproducten, groente en fruit. Alfa-liponzuur is een lichaamseigen en zwavelhoudend vetzuur en bevindt zich in de mitochondria van elke cel en is belangrijk voor de cellulaire energieproductie. Daarnaast is Alfa-liponzuur een sterke antioxidant. Magnesiumtauraat is magnesium dat gebonden is aan het aminozuur taurine. Deze combinatie zorgt voor een zeer goede opname van magnesium.

Dit supplement bestaat dus uit een uitgebalanceerd kwartet voor de bloedsuikerspiegel. De aanbevolen dosering van dit supplement is 1 tot 3 capsules per dag, bij voorkeur een half uur voor de maaltijd.

4. Lucovitaal Bloedsuikerspiegel 

Lucovitaal Bloedsuikerspiegel

Een ander top chroom supplement is deze optie van Lucovitaal®. De bloedsuikerspiegel Capsules bevatten maar liefst 600 mg kaneel per gemakkelijk slikbare capsule. Kaneel helpt bij het handhaven van een normale bloedsuikerspiegel en een optimaal gewicht, en is goed voor de cholesterolspiegel.

Deze samenstelling bevat naast kaneel natuurlijk ook chroom, dit zorgt mede voor het behoud van een normale bloedsuikerspiegel. Ook draagt chroom, net als zink, bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten. Zink draagt daarnaast nog bij aan het proces van celvernieuwing en een normale hormoonhuishouding.

De gouden combinatie van deze twee ingrediënten maakt dit supplement zo krachtig. Kaneel helpt bij het handhaven van een normale bloedsuikerspiegel en een optimaal gewicht. Het ondersteunt tevens het hart en de bloedsomloop en is goed voor de cholesterolspiegel. Chroom helpt het bloedsuikergehalte normaal te houden. Het draagt bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.

Zink ondersteunt de normale (vet-)stofwisseling, de botten, de normale huid en het immuunsysteem. Daarnaast draagt het bij aan het proces van celvernieuwing, een normale concentratie, een normale haargroei, een normale hormoonhuishouding, het behoud van normale nagels en een normale vruchtbaarheid van de man/vrouw. Zink helpt bij geestelijke druk en inspanning, het opbouwen van (lichaams-)eiwit en helpt de lichaamscellen beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Het supplement bestaat uit gemakkelijk slikbare capsules. De aanbevolen dosering is 1 keer per dag 1 capsule innemen. Dit kun je doen met water of je kunt de capsule openmaken en mengen met bijvoorbeeld sap of yoghurt.

5. NOW Chromium Picolinaat 

NOW Chromium Picolinaat

En dan de laatste, maar zeker niet de minste, optie in onze top 5: NOW Chromium Picolinaat. Dit supplement mocht ook zeker niet ontbreken aan dit lijstje met de beste chroom tabletten / capsules.

Dit is een voedingssupplement op basis van Chroom in de vorm van Picolinaat. Deze vorm heeft een hoge biologische beschikbaarheid waardoor de chroom goed wordt opgenomen in de darmen. Chroom helpt het bloedsuikergehalte normaal te houden. Ook draagt het bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten. Bovendien is dit supplement geschikt voor vegetariërs en veganisten.

De aanbevolen dosering is 1 tot 2 keer per dag 1 capsule innemen. Doe dit bij voorkeur tijdens het ontbijt en/of de lunch. Overschrijdt deze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste chroom tabletten

Wanneer je opzoek bent naar de beste chroom tabletten zijn er een aantal factoren om goed in overweging te nemen. De belangrijkste punten om naar te kijken voor het maken van een goede beslissing, hebben we hieronder op een rijtje gezet.

– Ingrediënten

Wanneer je opzoek bent naar de beste chroom tabletten, is het zeer belangrijk om goed naar de ingrediënten te kijken. Dit is altijd belangrijk om te doen wanneer je een nieuw supplement aan je routine gaat toevoegen. Controleer altijd eerst de ingrediëntenlijst. Zoek naar producten zonder kunstmatige ingrediënten, additieven of vulstoffen.

Let daarnaast ook op het soort chroom in je supplement. Chroomsupplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen:

 • chroom picolinaat
 • chroomchloride
 • chroomnicotinaat/polynicotinaat
 • chroom chelaviet
 • chroom citraat

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat je lichaam chroom picolinaat het beste kan opnemen. Dit is dan ook de meest gebruikte vorm van chroom in supplementen en deze vorm komt dus ook voornamelijk voor in onze lijst.

Bepaalde supplementen kunnen ook aanvullende ingrediënten bevatten om hun potentiële gezondheidsvoordelen te vergroten, zoals kaneel of andere geneeskrachtige kruiden. Het is altijd een goed idee om te gaan voor een krachtige mix van ingrediënten.

– Merkreputatie

Opzoek gaan naar betrouwbare en gerenommeerde merken is een ook een goede manier om de beste chroom tabletten te vinden. Grote en bekende merken hebben zichzelf al bewezen en zullen alles doen om hun naam hoog te houden. Hierdoor verzekeren ze je meestal van de hoogst mogelijke kwaliteit.

– Klanten beoordelingen

Een andere manier om de beste chroom tabletten te vinden is door goed te zoeken naar een supplement met voornamelijk positieve klanten beoordelingen. Niet elk product zal reviews hebben, maar als een product dit wel heeft, is het altijd slim om deze goed door te lezen. De meningen van klanten die het supplement al hebben gebruikt kunnen zeer waardevol zijn.

Veelgestelde vragen over chroom tabletten

Hopelijk heb je bij deze de beste chroom tabletten voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat zijn de voordelen van chroom supplementen?

Het nemen van een chroom supplement kan voor veel mensen voordelig zijn. Hier volgen enkele van de voordelen voor je gezondheid die je kunt ervaren bij het nemen van chroom supplementen:

 • Verbeterde bloedsuikerspiegel: Verschillende onderzoeken suggereren dat het nemen van een chroomsupplement de bloedsuikerspiegel bij diabetici kan verbeteren. Het is ook aangetoond dat het de insuline verlaagt en de reactie van het lichaam op insuline verbetert.
 • Verminderde honger en onbedwingbare trek: Als je probeert af te vallen, kan het nemen van een chroom supplement helpen om het hunkeren naar voedsel te beteugelen.
 • Preventie van cognitieve achteruitgang: Omdat chroom de insulinerespons kan verbeteren, kan het helpen bij de hersenfunctie, die wordt beïnvloed door insuline. Vooral bij ouder wordende volwassenen kan een chroom supplement helpen de cognitieve functie te behouden en de hypothalamus “jonger” te houden.
 • Verbeterde stofwisseling en energie: Het is belangrijk om veel sporenelementen zoals magnesium, calcium en chroom binnen te krijgen, vooral als je sport. Actieve mensen hebben deze micronutriënten nodig om hun metabolisme sterk te houden.
 • Mogelijke preventie van botverlies: Chroom vertraagt ​​het calciumverlies, wat botverlies kan helpen voorkomen.

Andere gerapporteerde gezondheidsvoordelen van het nemen van een chroomsupplement zijn onder meer een verlaagd cholesterolgehalte in het bloed, een verbetering van acne en andere huidaandoeningen die verband houden met een onevenwichtige bloedsuikerspiegel, bescherming tegen leeftijdsgerelateerde oogaandoeningen zoals glaucoom, verbeterd hartherstel na een hartaanval en stemmingsregulatie.

– Welke voedingsmiddelen kan ik eten om chroom binnen te krijgen?

Naast dat je chroom kunt binnenkrijgen door een van de beste chroom tabletten te nemen, kun je het natuurlijk ook uit voedsel halen. Het feit is echter dat mensen vaak te korte komen en dus te weinig uit voedsel halen. Sperziebonen, broccoli, aardappelen, druiven en druivensap, appels en bananen zijn allemaal goede bronnen van chroom. Daarnaast kun je wat chroom halen uit volkoren producten, zuivelproducten en rundvlees en gevogelte.

– Wat zijn de verschillende vormen van chroom?

Chroom komt in een paar vormen. Sommige zijn veilig om in te nemen en andere niet. Ook werken sommige soorten beter dan andere in supplementen.

Driewaardig chroom (chroom 3+) is een veilige vorm van chroom die in voedsel wordt aangetroffen. Chroom is een metaal dat wordt opgeslagen in aarde en rotsen en dat in onze gewassen terechtkomt. Het is van nature aanwezig in hele voedingsmiddelen zoals biergist, sommige soorten vlees, aardappelen, groenten en volle granen zoals tarwe. Kraanwater bevat ook sporen van chroom.

Zeswaardig chroom (chroom 6+) is een chemische stof die wordt gebruikt in industriële toepassingen en die giftig is voor mensen.

Chroompicolinaat is een minerale vorm van chroom gehecht aan drie moleculen picolinezuur. Hierdoor wordt het beter door de darmen opgenomen dan driewaardig chroom. Chroompicolinaat is de vorm van chroom die wordt gebruikt in de meeste chroomsupplementen, evenals polynicotinaat en chroomchelaat.

– Wat is het verschil tussen andere soorten chroom en chroom picolinaat?

Chroom picolinaat is een specifiek type chroom dat vaak in supplementen wordt aangetroffen. Het bevat zowel chroom als picolinezuur en wordt verondersteld gemakkelijker te worden opgenomen dan andere vormen van chroom. Om deze reden bevatten de supplementen in onze lijst ook deze vorm van chroom.

– Wat is de best opneembare vorm van chroom?

Dit hebben we zojuist al beantwoord. Chroom picolinaat wordt beschouwd als een van de best opneembare vormen van chroom. Er zijn echter veel andere vormen beschikbaar, waaronder chroomchloride, chroomnicotinaat, chroomchelaviet en chroomcitraat, welke ook goed opgenomen worden.

– Wie kan beter geen chroom supplement nemen?

Chroom kan interageren met verschillende soorten medicijnen, waaronder insuline, corticosteroïden, protonpompremmers, bètablokkers en antacida. Bovendien is het mogelijk niet geschikt voor mensen met een nier- of leverziekte. Om deze reden, als je bepaalde gezondheidsproblemen hebt of andere medicijnen gebruikt, kun je het beste met je arts of een andere zorgverlener praten voordat je begint met het nemen van chrome supplementen.

– Kan ik chroom samen met andere supplementen gebruiken?

Met de meeste andere supplementen kan het wel, maar er zijn uitzonderingen. Chroom kan interageren met bepaalde supplementen en medicijnen. Om bijwerkingen te voorkomen, kun je het beste een arts raadplegen voordat je een chroom supplement inneemt.

– Hoe weet ik of ik een chroom tekort heb?

Een chroom tekort moet mogelijk correct worden geïdentificeerd en gediagnosticeerd door een arts of een zorgverlener via specifieke laboratoria; er zijn echter enkele symptomen die op een tekort kunnen duiden. Tekenen en symptomen van een chroomtekort kunnen zijn:

 • Glucose intolerantie
 • Hoge bloedsuikerspiegel
 • Gevoelloosheid of pijn in de handen, voeten of gezicht
 • Verwardheid

– Hoeveel chroom moet je dagelijks innemen?

Hier is geen vast antwoord op. De  individuele behoefte aan chroom kan variëren op basis van vele factoren, waaronder leeftijd en geslacht. De gemiddeldes de aanbevolen ADH voor chroom is echter 35 mcg. Omdat de meeste supplementen een veel grotere hoeveelheid bevatten, is het het beste om met een zorgverlener te praten voordat je chroom inneemt om de juiste dosering voor jou te bepalen.

– Wat zijn de bijwerkingen van het nemen van chroom supplementen?

Er is momenteel geen vastgestelde aanvaardbare bovengrens van inname voor chroom, en chroomsupplementen worden over het algemeen als veilig beschouwd voor gezonde volwassenen wanneer ze worden gebruikt zoals voorgeschreven. Er kunnen echter nadelige bijwerkingen ontstaan, vooral wanneer je ze niet op de juiste manier gebuikt, waaronder:

gewichtsverlies

 • lever problemen
 • huidirritatie
 • lage bloedsuikerspiegel
 • rabdomyolyse of spierafbraak
 • laag aantal bloedplaatjes

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *