beste caffeïne pillen

Beste caffeïne pillen o.b.v. reviews: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste caffeïne pillen? Dan zijn we hier om je te helpen!

Caffeïne is een zeer populair stimulerend middel. Het geeft je energie en kan je hulp bieden bij het afvallen, focussen en nog veel meer.

Een populaire manier om cafeïne binnen te krijgen is door koffie te drinken. Ook in thee en bepaalde frisdranken zit cafeïne. Als je echter niet van deze drankjes houdt, of snel cafeïne wilt binnenkrijgen, zonder de toegevoegde ingrediënten of suikers in bepaalde dranken, dan zijn cafeïne pillen een geweldig alternatief.

Niet alle caffeïne pillen zijn echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar wat aanschaft. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste caffeïne pillen van dit moment. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste caffeïne pillen voor jou te ontdekken!

Beste caffeïne pillen – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste caffeïne pillen van dit moment en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende afbeeldingen en lees de korte beschrijvingen door om de beste caffeïne pillen voor jou te vinden. Door op de buttons onder de tekstjes te klikken, vind je meer informatie en kun je ze aanschaffen.

1. Holland Rose caffeïne pillen

caffeïne pillen

Als je opzoek bent naar de beste caffeïne pillen, dan is Holland Rose een geweldig merk om voor te gaan. Nootropic Energy is een hoogwaardige, natuurlijke bron van caffeïne om de alertheid en concentratie te verbeteren, in een handige veganistische capsulevorm.

Dit supplement bevat 400mg guaraná per capsule, waarvan 88mg cafeïne, om het prestatievermogen en alertheid te verhogen. De supplementen zijn stimulerend, opwekkend en daarmee uitermate geschikt voor inspanningen zoals sport, nachtdiensten, studie en langdurige autoritten.

De guaraná in dit product is afkomstig van de vruchten van de Guaranáplant in het regenwoud van de Amazone. Deze worden geplet zonder gebruik te maken van zware productieprocessen of synthetische materialen, waardoor de hoogst mogelijke kwaliteitsgaranties worden gegarandeerd.

De aanbevolen dosering is 2 capsules per dag. Neem deze bij voorkeur op een lege maag.

2. Green Gains Nutrition Cafeïne Pillen

Green Gains Nutrition caffeine tabletten

De caffeïne pillen van Green Gains is ook een top keuze om voor te gaan. Deze pillen worden vaak gebruikt als pre workout. De tabletten stimuleren het centrale zenuwstelsel, wat resulteert in een hogere concentratie en motivatie tijdens bijvoorbeeld een training, waardoor ze jouw sportprestaties naar een next level tillen.

Deze tabletten verhogen je energie en reactiesnelheid en nemen zo het gevoel van vermoeidheid weg. Hierdoor kan je voor een langere tijd gefocust en extreem intensief sporten. Ze zijn naast sporten ook geweldig voor andere doeleinden.

In de verpakking zitten 90 tabletten. Indien je ze gebruikt als pre-workout, neem dan 1 tablet net voor je workout, bij voorkeur met water.

3. Lucovitaal Pure Cafeïne Tabletten

lucovitaal cafeine pillen

Het merk Lucovitaal heeft ook cafeïne pillen van hoge kwaliteit. Dit product ondersteunt het reactievermogen en draagt bij aan fysieke duurprestaties.

Lucovitaal Pure Cafeïne 400 mg is een voedingssupplement met maar liefst 400 mg goed opneembare Caffeine Anhydrous per dagdosering van 2 tabletten. De tabletten zijn bovendien voorzien van unieke ‘time released’ technologie voor een langdurend effect.

Deze tabletten dragen bij aan fysieke duurprestaties zoals bij sport (korte krachtinspanningen én uithoudingsvermogen) en bij bijvoorbeeld studeren of andere werkzaamheden zoals het geven van presentaties. Daarnaast zorgt Cafeïne om geconcentreerd te blijven, draagt bij tot scherpte en helpt alert te blijven.

De aanbevolen dosering is 1 keer per dag 2 tabletten met water innemen. De tabletten zijn voorzien van een breekstrip, zodat er indien gewenst lager kan worden gedoseerd.

4. Allmax Nutrition Caffeine

beste cafeïne pillen

De cafeine pillen van Allmax zijn ook zeker de moeite waard. Één verpakking bevat 100 tabletten, met 200 mg cafeïne per tablet. Dit is ongeveer evenveel als in een grote, sterke kop koffie.

Bovendien zijn de pillen ook gemakkelijk door de helft te snijden als je wilt doseren. Zo kun je 100 mg cafeïne binnen krijgen, wat misschien wel genoeg voor je is.

De kosten van caffeine pillen zijn lager in vergelijking met een kopje koffie. Het is ook gemakkelijker om waar dan ook je cafeïne binnen te krijgen, gooi bijvoorbeeld gewoon een pot in je sporttas en je hebt het altijd bij je voor je volgende workout!

5. PURE Caffeine

In een lijstje met de beste caffeïne pillen, mocht deze optie ook zeker niet ontbreken.

Met de caffeïne capsules van PURE geef je je lichaam een extra cafeïne boost op een verantwoorde manier. Geniet van de voordelen met cafeïne zonder de vaak toegevoegde suikers in diverse dranken. Zo heb je met één capsule de voordelen van 2 grote koppen koffie.

Één verpakking bestaat uit 120 capsules, welke vegan en gemakkelijk te consumeren zijn. Er zijn geen onnodige toevoegingen aan toegevoegd.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste cafeïne pillen

Wanneer je opzoek bent naar de beste cafeïne pillen, zijn er een aantal factoren om goed naar te kijken. Hieronder hebben we de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing voor je op een rijtje gezet.

– Transparantie

Het is belangrijk dat de optie waar je voor kiest transparant is. Elk merk zou openlijk moeten onthullen welke ingrediënten en hoeveel cafeïne er in elke cafeïnepil zit die ze verkopen. Dit betekent dat er geen “gepatenteerde melanges” of ingrediënten in je cafeïnepillen mogen zitten waar je absoluut nog nooit van hebt gehoord. Zorg ervoor dat de dosering van cafeïne ook altijd duidelijk wordt aangegeven.

– Waar voor je geld

Als je caffeïne pillen koopt, wil je natuurlijk dat je ze ook doen wat ze beloven en dat je dus waar voor je geld krijgt. Als de pillen die je van plan bent te kopen ervoor zorgen dat je gemiddelde dagelijkse 5 euro aan starbucks koffie er goedkoop uitziet, moet je heroverwegen of het de moeite waard is om in te investeren in dit product. Caffeïne pillen horen goedkoper te zijn dan het drinken van koffie (voor dezelfde hoeveelheid cafeïne).

– Overige ingrediënten

Om de beste caffeïne pillen te vinden, is het ook zeer belangrijk om naar de andere ingrediënten te kijken. Het is natuurlijk zeer belangrijk dat het hoofd ingrediënt in je cafeïne pil, daadwerkelijk cafeïne is, maar er kunnen ook andere geweldige ingrediënten inzitten.

De onderstaande ingrediënten kunnen helpen de effectiviteit van je cafeïnepillen te maximaliseren:

 • L-Theanine – Dit aminozuur komt ook voor in groene thee en zal de prestatiebevorderende voordelen van cafeïne verder ondersteunen en ook de kans op enkele van de ongewenste bijwerkingen verminderen.
 • L-Tyrosine – Dit aminozuur herstelt hersenchemicaliën gericht op de prestaties van je lichaam en geest, die verbranden bij het nemen van cafeïnepillen.
 • B-Complex – Wanneer toegevoegd aan cafeïnetabletten, zal B-Complex helpen om je voedingsevenwicht op peil te houden om je energieniveau langer vast te houden.

– Dosis

Kijk ook altijd goed naar de dosis die in het supplement zit. De dosis caffeïne per capsule of tablet mag niet hoger zijn dan de door de FDA aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Als een persoon niet gewend is om regelmatig hogere doses cafeïne in te nemen, kan het zijn dat ze willen beginnen met een product met een lagere dosis.

Sommige supplementen kun je ook door midden breken. Dit is ideaal als je net begint met het nemen van een cafeïne supplement. Zo kun je langzaam meer doseren wanneer je hieraan toe bent.

– Vorm

Cafeïnesupplementen kunnen worden geleverd in capsules en tabletten, die mogelijk niet voor iedereen geschikt zijn. Mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen, moeten controleren of hun gekozen product geen dierlijke producten bevat, zoals gelatine.

– Klanten beoordelingen

Het is ook altijd slim om de klanten beoordelingen van verschillende producten door te lezen. Op deze manier kun je snel achter de kwaliteit en eventuele voor- en nadelen komen. We raden je wel aan om er altijd meerdere door te lezen, zodat je een eerlijk en globaal beeld hebt over het product. Bij het samenstellen van onze lijst hebben we ook rekening gehouden met de klanten beoordelingen.

beste lactase pillen

Veelgestelde vragen over caffeïne pillen

Hopelijk heb je hierboven de beste cafeïne pillen voor jou gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de veelgestelde vragen hieronder je mogelijk de antwoorden bieden waar je naar opzoek was. 

– Waarom zou je cafeïne pillen nemen?

Cafeïne pillen kunnen geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar een handige natuurlijke stimulans. Mensen kunnen om verschillende redenen cafeïne pillen verkiezen boven andere vormen.

Sommige mensen houden niet van voedingsmiddelen of dranken die cafeïne bevatten, zoals koffie of thee. Anderen houden er juist niet van om energiedrankjes, koffie en thee te consumeren, omdat deze extra ingrediënten of calorieën kunnen bevatten. Sommige mensenzijn ook gevoelig voor dranken zoals koffie, die het spijsverteringskanaal kunnen irriteren.

Mensen kunnen ook op zoek zijn naar een hogere relatieve dosis cafeïne zonder meerdere koppen koffie te drinken voor hetzelfde effect.

Een persoon kan cafeïne pillen ook combineren met andere ingrediënten om hun stimulerende effecten te versterken. Dit kan ze een effectievere optie maken voor mensen die op zoek zijn naar een sterke boost.

Wat zijn de voordelen van cafeïne pillen?

Cafeïne kan een nuttige stof zijn als een snelwerkend natuurlijk stimulerend middel. Het kan zorgen voor een verbetering in humeur, fysieke prestaties en hersenfunctie.

1. Cognitieve prestaties

We weten allemaal dat koffie en energiedrankjes ons helpen onze focus en mentale kracht te verzamelen tijdens het studeren of werken. Dit komt omdat onze cognitieve prestaties worden verbeterd door cafeïne te nemen. Gestimuleerd door cafeïne, verhogen uw neurotransmitters hun activiteit om dopamine, epinefrine, acetylcholine en serotonine vrij te maken.

Cafeïne kan neuroprotectieve en neurodegeneratieve processen in de hersenen stimuleren door genexpressie te stimuleren en te helpen bij geheugen en emotionele stabiliteit.

Cafeïne is een natuurlijke stemmingsbooster door de afgifte van hersenchemicaliën zoals domein en serotonine en GABA in je hersenen te bevorderen.

2. Atletische prestaties

Cafeïnepillen kunnen helpen bij het verbeteren van atletische prestaties.De verbeterde emotionele stabiliteit, alertheid en mentale focus die door cafeïne worden geboden, kunnen het centrale zenuwstelsel verbeteren om te helpen bij intensieve training en de competitieve prestaties van atleten en sportschoolbezoekers.

Een ander effect dat cafeïnepillen kunnen hebben, wat gunstig kan zijn tijdens het sporten, is hun pijnstillende effect (d.w.z. het pijnstillende effect). Dit kan zowel helpen bij sportprestaties als herstel na een stevige training.

3. Gewichtsverlies

De inname van cafeïne, hetzij via cafeïnepillen, cafeïnesupplementen of het drinken van koffie (zonder melk of suiker!), kan ook de thermogenese en energie-inname bevorderen en het vermogen van het lichaam om calorieën te verbranden verbeteren, d.w.z. vet oxideren.

Houd er ook rekening mee dat sommige mensen gevoeliger zijn voor cafeïne dan andere. Elke persoon heeft een ander tolerantieniveau.

– Is het nemen van cafeïnepillen gezond?

De meeste mensen kunnen veilig tot 400 mg cafeïne per dag consumeren. Cafeïnepillen kunnen gezonder zijn dan cafeïne uit andere bronnen halen, zoals energiedrankjes, omdat ze mogelijk geen suiker of andere toegevoegde ingrediënten bevatten.

Het is ook gemakkelijker om te weten hoeveel cafeïne een persoon precies op heeft. Supplementen vermelden de dosis per portie op het productetiket.

Een persoon moet echter het nemen van cafeïnepillen met een arts bespreken voordat hij begint. Cafeïnepillen kunnen een wisselwerking hebben met medicijnen en bijwerkingen veroorzaken.

Bovendien moeten mensen die cafeïnepillen gebruiken, de cafeïne die ze consumeren uit andere bronnen, zoals uit koffie en energiedrankjes, beperken.

Beste JURA koffiemachine

– Zijn er ook alternatieven voor cafeïne?

Ja die zijn er. Niets is natuurlijk hetzelfde, maar er zijn andere opties om voor te kiezen met soortgelijke effecten. Twee mogelijke alternatieven voor cafeïne die de alertheid kunnen verhogen, zijn ginseng en maca.

Ginseng is een kruid dat mensen al meer dan 2000 jaar gebruiken om verschillende redenen, onder meer als stimulerend middel. Maca kan ook gunstig zijn voor mensen die gevoelig zijn voor cafeïne of voor degenen die op zoek zijn naar een alternatief.

Als alternatief voor supplementen, zijn er ook wat levensstijl aanpassingen die je kunt doen om wakkerder en alerter te worden, namelijk:

 • meer water drinken
 • regelmatig eten gedurende de dag
 • een koude douche nemen
 • genoeg bewegen
 • werken onder helderder licht

– Hoeveel cafeïne is te veel?

Cafeïne is niet iets wat je onbeperkt kun innemen zonder bijwerkingen. Het is belangrijk dat je er niet in overdrijft. Volwassenen kunnen over het algemeen ongeveer tot 400 mg cafeïne per dag innemen. Dit staat gelijk aan ongeveer 4-5 kopjes koffie per dag. Let op dat er in een pil veel cafeïne zit, dus waarschijnlijk is 1 of 2 per dag het maximum. Dit kun je consumeren zonder gevaarlijke of negatieve bijwerkingen te ervaren.

Sommige mensen zijn echter gevoeliger voor cafeïne dan andere. Bovendien moeten mensen die proberen zwanger te worden, zwanger zijn of borstvoeding geven, contact opnemen met een arts om te bespreken hoeveel cafeïne ze per dag kunnen consumeren.

– Hoe moet je cafeïne pillen gebruiken?

Met cafeïnepillen kan je snel je gewenste cafeïnedosis innemen. Het is vooral belangrijk om de doseringsinstructies op het product goed te volgen.

Mensen die gevoelig zijn voor de effecten van cafeïnepillen moeten mogelijk hun dosering verlagen of overschakelen op een zwakker product.

Neem niet meer in dan de aanbevolen dosis. Zelfs bij mensen met een hoge cafeïnetolerantie kunnen andere ingrediënten in de pillen nadelige effecten veroorzaken.

Het is ook belangrijk om je bewust te zijn van mogelijke interacties tussen cafeïne en geneesmiddelen op recept en zonder recept.

Bovendien is het verstandig om contact op te nemen met je arts voordat je cafeïne pillen gaat gebruiken als je al bepaalde voorgeschreven medicijnen gebruikt, zoals:

 • antibiotica
 • stimulerende middelen
 • astma medicijnen
 • hart medicijnen

Zelfs als op productetiketten wordt beweerd dat hun pillen afkomstig zijn van natuurlijke ingrediënten, kunnen ze nog steeds een risico vormen wanneer ze samen met andere medicijnen worden ingenomen.

Zitten er risico’s of bijwerkingen aan het nemen van cafeïne pillen?

Als je ze verantwoord gebruikt en je aan de aanbevolen dosis houdt, dan kun je ze zonder zorgen nemen. Er zijn echter enkele risico’s verbonden aan het gebruik van cafeïne, vooral bij hoge niveaus en bij mensen die gevoelig zijn voor de stof. Bovendien kan te veel cafeïne het lichaam overstimuleren en bijwerkingen veroorzaken.

Enkele nadelige effecten van cafeïne, vooral in hoge doses, zijn onder meer:

 • spiertrillingen
 • prikkelbaarheid
 • angst of nervositeit
 • diarree
 • zure terugvloeiing
 • slapeloosheid

Een verband bestaat ook tussen zware cafeïneconsumptie en problemen zoals:

 • uitdroging
 • slaap problemen
 • spanning
 • problemen met de spijsvertering

Grote hoeveelheden cafeïne kunnen ook ernstige problemen in het hart en de bloedvaten veroorzaken, waaronder:

 • snelle hartslag
 • hartkloppingen
 • verhogingen van de bloeddruk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *