beste broodbakmachine

Beste broodbakmachine o.b.v. reviews: Top 6!

De beste broodbakmachine maakt vers, zelfgebakken brood met perfecte resultaten, waardoor jij in de ochtend niet meer naar de bakkerij hoeft. 

Bovendien garandeert de beste broodbakmachine de ideale textuur en knapperigheid door gewoonweg de ingrediënten toe te voegen, het programma met één druk op de knop in te stellen en al het zware werk voor jou te doen. Slechts enkele minuten aan voorbereiding zijn nodig, en na enkele uren wordt je beloond met het perfecte brood.

De basiselementen van bloem, water en gist, samen met eventuele extra ingrediënten, worden in een specifieke volgorde in de bakvorm van de machine geplaatst (bij sommige van de top broodbakmachines in deze lijst kun je zelfs de grootte van het brood en de korstkleur selecteren). Daarna is het slechts een kwestie van op de startknop drukken.

Bovendien ben je niet beperkt tot standaard wit brood. Je kunt een verscheidenheid aan soorten broden bakken, zoals volkorenbrood, glutenvrij brood, speltbrood, rozijnenbrood, roggebrood en meer. Verschillende machines bieden verschillende opties. De meeste zijn ook geschikt voor het maken van jam, yoghurt, cake en zelfs rijst en rijstwijn.

Met de overvloed aan keuzes op de markt, kan het kiezen van de juiste broodbakmachine echter een uitdaging zijn. Om je te begeleiden, hebben we gezocht naar de allerbeste broodbakmachines en hebben we 6 toonaangevende opties geïdentificeerd.

Lees gauw verder om de beste broodbakmachine voor jou te ontdekken!

6x de beste broodbakmachines

We zijn opzoek gegaan naar de beste broodbakmachine en daar is een top 6 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 6 hebben we gekeken naar kwaliteit, functies, gebruikersgemak, prijzen en klanten beoordelingen.

We hebben rekening gehouden met verschillen de budgetten door de beste broodbakmachine in elke prijsklasse op te zoeken. We hebben de broodbakmachines in onze lijst gerangschikt op op prijs van hoog naar laag, zo kun je in een oogopslag zien rond welke prijs een bepaald model ligt.

Bekijk de verschillende opties, lees de beschrijvingen en eventueel de beoordelingen door en kies op basis daarvan de beste broodbakmachine voor jou!

1. Panasonic SD-2511WXE

Indien je op zoek bent naar de hoogste kwaliteit in zelfgemaakt brood, kan deze luxueuze broodbakmachine je bijstaan. De Panasonic SD-2511WXE beschikt over niet minder dan 17 verschillende programma’s waarmee diverse soorten broden gecreëerd kunnen worden. De bediening van deze machine is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief. Met een paar tikken op het display selecteer je eenvoudig het gewenste bakprogramma en stel je tevens de korstkleur naar voorkeur in. Je hebt keuze uit drie verschillende broodformaten en korstkleuren, wat je de mogelijkheid geeft om het brood exact volgens jouw voorkeur te bakken.

Met de Panasonic broodbakmachine is het ook moeiteloos om rozijnen- en notenbrood te maken. De ingebouwde dispenser, ontworpen voor noten of rozijnen, voegt deze automatisch toe gedurende het bakproces, waardoor een gelijkmatige verdeling gegarandeerd is. Mocht je nog geen ervaring hebben, dan vind je in de bijbehorende handleiding recepten voor diverse soorten broden, waardoor je zonder moeite kunt beginnen met bakken.

Een extra pluspunt van deze geavanceerde broodbakmachine is de ingebouwde temperatuursensor. De bakprogramma’s passen zich aan aan de omgevingstemperatuur. Hierdoor blijft de totale baktijd van elk programma consistent, ongeacht de heersende temperatuurcondities.

Deze broodbakmachine is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw keuken past.

Voordelen:

 • 17 verschillende broodprogramma’s
 • Temperatuursensor
 • Automatische ingrediëntendispenser (voor bijv rozijnen of noten)
 • Bakblik met diamant-fluor anti-aanbakcoating
 • 13-uurs digitale timer

Nadelen:

 • Geen cake programma
 • Prijzig

Beste broodbakmachine onder de €150,-:

2. Moulinex Home Bread Baguette OW6101

Als je opzoek bent naar de beste broodbakmachine, is de Moulinex Home Bread Baguette ook niet over het hoofd te zien. Met deze broodbakmachine bereid je moeiteloos heerlijk brood voor de hele familie, gewoon vanuit huis. De veelzijdige machine beschikt over maar liefst 16 verschillende programma’s, waardoor je een scala aan smakelijke broden en lekkernijen kunt creëren. Denk aan standaard brood, zoet brood, stokbrood, zoet stokbrood, kookbaguette, Frans brood, volkorenbrood, snel brood, glutenvrij brood, zoutvrij brood, omega 3-brood, deeg, cake, confituur en zelfs pasta. De mogelijkheid bestaat om broden te bakken tot wel 1,5 kg.

Naast deze variëteit aan programma’s worden ook stokbroodplaten en bakaccessoires meegeleverd, waardoor je gemakkelijk meerdere mini stokbroden tegelijkertijd kunt bereiden. De uitgestelde startfunctie is handig om ervoor te zorgen dat er vers brood klaarstaat wanneer je ‘s ochtends ontwaakt of na een lange werkdag thuiskomt.

Dankzij de antiaanbaklaag komt je brood altijd eenvoudig los van de kom en is deze bovendien moeiteloos schoon te maken na gebruik. Een praktisch receptenboekje wordt ook meegeleverd, zodat je direct kunt beginnen met het bakken van smakelijke traktaties!

Voordelen:

 • 17 verschillende programma’s
 • Naast brood kun je hier ook cake en pasta mee maken.
 • Inclusief stokbroodplaten en bakkersaccessoires
 • Met timer, waardoor je het bakproces tot 15 uur kunt uitstellen en zelf kunt bepalen wanneer het brood klaar moet zijn

Nadelen:

 • Geen automatische toevoer van extra ingrediënten, dus je moet zelf eventuele extra’s toevoegen, zoals noten, rozijnen of zaden.

Beste broodbakmachine onder de €80,-:

3. Moulinex Pain Doré OW210130

De Moulinex Pain Doré broodbakmachine, afkomstig van hetzelfde hoogwaardige merk als het voorgaande model, is een veelzijdige aanwinst voor liefhebbers van zelfgebakken brood. Met een scala aan 12 volautomatische programma’s voor diverse broodsoorten en creaties, inclusief aanpasbare gewichts- en korstinstellingen, biedt deze machine ongeëvenaarde variatiemogelijkheden in smaak en textuur. Het intuïtieve controlepaneel op het royale scherm maakt bediening moeiteloos, terwijl de uitneembare broodpan met anti-aanbaklaag het opruimen vergemakkelijkt.

De toevoeging van een timerfunctie stelt je in staat om het bakproces tot 15 uur uit te stellen, zodat je op het gewenste moment kunt genieten van vers gebakken brood. De machine beschikt ook over een automatische warmhoudfunctie van 1 uur, wat een extra pluspunt is. Het meegeleverde receptenboek, voorzien van illustraties en heldere stappen, is een bron van inspiratie voor het bakken van brood, cake, jam en gistdeeg. Met de Moulinex Pain Doré broodbakmachine wordt zelf brood bakken eenvoudig en bevredigend, met heerlijke resultaten voor het hele gezin.

Voordelen:

 • 12 verschillende programma’s
 • 3 gewichtsinstellingen en 3 bruiningsniveaus
 • Naast brood is het ook mogelijk om andere dingen te maken, zoals pizzadeeg, jam en cake
 • Makkelijk schoon te maken dankzij anti-aanbaklaag en vaatwasserbestendig delen
 • Timer tot 15 uur en 1 uur automatische warmhoudfunctie

Nadelen:

 • Geen automatische toevoer van extra ingrediënten

4. Princess 152009 Broodbakmachine

Een andere veelgeprezen en veelgekochte broodbakmachine is de Princess 152009 Broodbakmachine. Met deze machine heb je de mogelijkheid om thuis je eigen heerlijke, verse brood te maken. Je kunt broden bakken tot 900 gram, wat goed is voor maar liefst 14 sneden brood. Voeg gewoon alle benodigde ingrediënten toe aan de broodbakmachine, stel deze in voor de nacht en word wakker met de heerlijke geur van versgebakken brood. De Princess 152009 is uitgerust met 15 digitale voorgeprogrammeerde bakprogramma’s, inclusief een speciaal glutenvrij programma. Het digitale scherm maakt het gemakkelijk om de machine naar je persoonlijke voorkeur in te stellen.

Dankzij de antiaanbaklaag in het bakblik blijft het brood nooit plakken en is het blik eenvoudig schoon te maken. Of je nu kiest voor gezond speltbrood, smakelijk rozijnenbrood of stevig roggebrood, deze broodbakmachine biedt veelzijdige opties. Bovendien kun je er ook jam, yoghurt, cake en zelfs rijstwijn mee maken.

Het gebruiksvriendelijke display van de broodbakmachine maakt het selecteren van het meest geschikte programma heel eenvoudig. Met 8 broodinstellingen, waaronder volkoren, zoet, glutenvrij, Frans en drie verschillende snelle programma’s, is er voor elk wat wils.

Dankzij de digitale timer kun je tot wel 13 uur van tevoren de ingrediënten in het bakblik plaatsen. Stel de broodbakmachine ‘s avonds in, zodat deze ‘s ochtends om 6 uur begint met mengen en kneden, en je hebt om 9 uur genoten van heerlijk vers en warm brood!

Voordelen:

 • 15 verschillende programma’s
 • Naast brood is het ook mogelijk om andere dingen te maken, zoals pizzadeeg, jam en cake
 • Makkelijk schoon te maken en niet plakkerig dankzij anti-aanbaklaag
 • Met timerfunctie, zodat het brood klaar is wanneer je wilt.

Nadelen:

 • Geen automatische toevoer van extra ingrediënten

Beste broodbakmachine onder de €70,-:

5. Inventum BM55 

Als je opzoek bent naar de beste broodbakmachine onder de 70 euro, dan is dit de beste in zijn prijsklasse. Als je op zoek bent naar de beste broodbakmachine binnen de prijsklasse van 70 euro, dan is de Inventum broodbakmachine BM55 de beste keuze. Met een maximale capaciteit van 800 gram brood is deze machine ideaal voor kleine gezinnen. Met maar liefst 12 automatische programma’s, waaronder verschillende soorten broden (zoals normaal brood, stokbrood, zoet brood, glutenvrij brood, enz.) en zelfs jam, biedt deze broodbakmachine veel variatie.

Het gebruik ervan is eenvoudig: je voegt eenvoudigweg de ingrediënten toe aan het bakblik en selecteert het gewenste programma. De machine neemt vervolgens het kneden, mengen, rijzen en bakken volledig automatisch over. Met de handige instelbare timer kun je het programma zelfs ‘s nachts laten starten, zodat je ‘s ochtends kunt genieten van versgebakken brood.

Hoewel het bakblik niet vaatwasserbestendig is, is het dankzij de antiaanbaklaag wel gemakkelijk schoon te maken. Kortom, de Inventum broodbakmachine BM55 biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding binnen zijn prijsklasse.

Voordelen:

 • 12 verschillende programma’s
 • Naast brood is het ook mogelijk om andere dingen te maken, zoals jam
 • De bakblikken met antiaanbaklaag zijn uitneembaar en gemakkelijk schoon te maken
 • Door het kijkvenster kun je het bakproces in de gaten houden
 • Compact model
 • Met een handige timer

Nadelen:

 • Geen automatische toevoer van extra ingrediënten
 • Maakt broden tot 800 gram, dit is minder dan de andere modellen
 • Niet vaatwasserbestendig

Beste broodbakmachine onder de €60,-:

6. Princess 152007 Homemade Deluxe 

De Princess 152007 Homemade Deluxe is de laatste en meest betaalbare broodbakmachine in deze lijst. Met deze machine kun je heerlijk brood bakken, inclusief glutenvrij brood dankzij het speciale programma hiervoor.

Met maar liefst 19 voorgeprogrammeerde bakprogramma’s is de Princess broodbakmachine geschikt voor diverse soorten brood. De capaciteit varieert van 500 tot 750 gram, wat goed is voor 8 tot 12 sneetjes. Hoewel extra toevoegingen niet automatisch plaatsvinden, geeft de Princess 152007 tijdens het mixproces met pieptonen aan wanneer noten of extra ingrediënten kunnen worden toegevoegd.

Het handige display van deze machine biedt gemakkelijke programmakeuzes. Er zijn 7 instellingen voor verschillende soorten brood, waaronder maisbrood, rijstbrood, zoet brood, glutenvrij brood, Frans brood en twee extra snelle programma’s. Naast brood kunnen ook jam en yoghurt worden gemaakt. Met de digitale timer kun je ‘s avonds alle ingrediënten in de machine plaatsen en instellen dat het bakproces bijvoorbeeld om 6 uur ‘s ochtends begint.

Dankzij het compacte formaat past deze broodbakmachine in elke keuken en kan hij na gebruik eenvoudig worden opgeborgen. Met de stijlvolle RVS-behuizing kan hij ook op het aanrecht blijven staan. Een handige draaghendel maakt het gemakkelijk om de machine op te tillen en te verplaatsen. Het bakblik is voorzien van een antiaanbaklaag, wat het reinigen vergemakkelijkt.

Voordelen:

 • Zeer voordelige prijs
 • 19 verschillende programma’s
 • Naast brood is het ook mogelijk om andere dingen te maken, zoals jam en yoghurt
 • Het bakblik met antiaanbaklaag is gemakkelijk schoon te maken
 • Compact model
 • Met een handige timer

Nadelen:

 • Geen automatische toevoer van extra ingrediënten
 • Maakt broden tot 750 gram (voor 8 tot 12 sneden), dit is minder dan de andere modellen

Waarop te letten bij het kiezen van de beste broodbakmachine

Bij het selecteren van de beste broodbakmachine zijn er diverse essentiële factoren om in gedachten te houden, zodat je uiteindelijk een apparaat kiest dat naadloos aansluit bij je behoeften en bakvoorkeuren:

– Programma’s en Functies

Bekijk de beschikbare bakprogramma’s van de machine. Terwijl basisprogramma’s zoals wit, volkoren en zoetbrood vaak aanwezig zijn, bieden geavanceerdere modellen uitgebreide opties, zoals glutenvrij brood, jam, deegbereiding en zelfs yoghurt. De verscheidenheid aan programma’s is van cruciaal belang om broden en andere lekkernijen te bereiden volgens je voorkeuren.

– Capaciteit

Overweeg de broodcapaciteit die je nodig hebt. De capaciteit van broodbakmachines varieert meestal tussen 500 en 1500 gram. Selecteer een capaciteit die overeenkomt met de grootte van je huishouden en hoeveel brood je meestal wilt bakken.

– Korstkleur en broodgrootte

Sommige machines laten je niet alleen de broodgrootte aanpassen, maar ook de gewenste korstkleur. Deze aanpassingsmogelijkheid is handig om je brood precies af te stemmen op je smaakvoorkeur.

– Timer en uitgestelde start

Een timerfunctie stelt je in staat om het bakproces vooraf te plannen. Hiermee kun je ‘s avonds de ingrediënten voorbereiden en de machine instellen om ‘s ochtends vroeg versgebakken brood te leveren. Dit is een waardevolle functie voor degenen die graag ontbijten met vers brood.

– Antiaanbaklaag

De aanwezigheid van een antiaanbaklaag in het bakblik vergemakkelijkt het verwijderen van het brood en vereenvoudigt het schoonmaakproces aanzienlijk.

– Dispenser voor extra ingrediënten

Voor sommige machines is er een dispenser beschikbaar om noten, zaden, rozijnen en andere extra ingrediënten automatisch toe te voegen op het juiste moment tijdens het bakproces.

– Gebruiksgemak

Een intuïtief bedieningspaneel en een duidelijk display maken het instellen en aanpassen van programma’s eenvoudiger. Een gebruiksvriendelijke machine bespaart tijd en moeite.

– Geluidsniveau

Het geluidsniveau van de machine is een factor om te overwegen, vooral als je gevoelig bent voor geluiden. Sommige modellen kunnen behoorlijk luidruchtig zijn tijdens het mixen en bakken.

– Merkreputatie en betrouwbaarheid

Geef de voorkeur aan gerenommeerde merken met positieve recensies en een bewezen staat van dienst op het gebied van keukenapparatuur. Betrouwbare merken staan vaak garant voor duurzaamheid en prestaties.

– Prijs

Bepaal je budget en zoek een machine binnen dat budget die aan je behoeften voldoet. Er zijn opties beschikbaar in verschillende prijsklassen, dus het is belangrijk om een balans te vinden tussen kwaliteit en kosten.

Door elk van deze overwegingen zorgvuldig te evalueren, kun je de broodbakmachine selecteren die het beste past bij je specifieke bakbehoeften, culinaire voorkeuren en levensstijl.

beste broodmachine

Veelgestelde vragen over broodbakmachines

Hopelijk heb je bij deze de beste broodbakmachine voor jou gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Hoe werkt een broodmachine?

Een broodmachine is een handig keukenapparaat uitgerust met peddels om het deeg te kneden en een ingebouwd verwarmingselement om het brood te bakken. Je voegt eenvoudig de ingrediënten toe volgens het gekozen recept, selecteert het juiste programma en de machine verzorgt het gehele bakproces.

– Waarom zou ik een broodmachine gebruiken?

Een broodmachine biedt geprogrammeerde instellingen waarmee je brood kunt bakken dat precies aan jouw voorkeuren voldoet. Het resulteert in heerlijk versgebakken brood op maat. Bovendien bespaart het op den duur tijd en geld omdat je niet langer brood hoeft te kopen.

– Moet je het bakblik van de broodbakmachine invetten?

Ja, het is aan te raden om het bakblik lichtjes in te vetten voordat je de ingrediënten toevoegt. Dit vergemakkelijkt het loslaten van het gebakken brood en voorkomt dat het aan het blik blijft plakken.

– Hoe lang is zelfgebakken brood houdbaar?

Zelfgebakken brood blijft bij kamertemperatuur over het algemeen 2-4 dagen vers. Bewaar brood niet in de koelkast, omdat dit het uitdroogt en sneller oud maakt. Het is het beste om brood zo snel mogelijk na het bakken te consumeren.

– Hoe vries je zelfgebakken brood in?

Je kunt ongebruikt zelfgebakken brood gemakkelijk invriezen. Laat het brood volledig afkoelen voordat je het in plasticfolie wikkelt en in een luchtdichte diepvrieszak plaatst. Het brood kan meestal tot drie maanden in de vriezer worden bewaard.

– Hoe maak je een broodmachine schoon?

Na gebruik moet je de verwijderbare onderdelen, zoals het bakblik en de peddels, met de hand of in de vaatwasser reinigen. De rest van de machine kan worden schoongeveegd met een doekje. Raadpleeg altijd de handleiding voor specifieke reinigingsinstructies.

– Hoelang gaat een broodmachine mee?

Broodbakmachines gaan doorgaans lang mee als ze goed worden onderhouden. De levensduur kan variëren, maar regelmatig onderhoud en correct gebruik zijn essentieel. Als problemen zich voordoen, kunnen ze vaak worden opgelost met behulp van de handleiding. Als reparatie duurder is dan vervanging, kan het tijd zijn om een nieuwe machine te overwegen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *