beste broodbakmachine

Beste broodbakmachine 2023: Top 6!

De beste broodbakmachine maakt vers, zelfgebakken brood met perfecte resultaten, waardoor jij in de ochtend niet meer naar de bakkerij hoeft. 

Bovendien zorgt de beste broodbakmachine voor de juiste textuur en knapperigheid door simpelweg de ingrediënten toe te voegen, het programma met een druk op de knop in te stellen en al het harde werk voor je te doen. Het kost slechts een paar minuten voorbereiding en na een paar uur heb je het perfecte brood.

De basisingrediënten bloem, water en gist, plus andere ingrediënten, worden in een specifieke volgorde aan het bakblik in de machine toegevoegd (in sommige van de beste broodbakmachines op deze lijst kun je zelfs de broodgrootte en korstkleur kiezen). Vervolgens hoef je alleen maar op start te drukken.

Je bent ook niet alleen beperkt tot eenvoudige witte broden. Je kunt allerlei soorten brood bakken, van volkoren brood, glutenvrij brood, speltbrood, rozijnenbrood, roggebrood en ga zo maar door. Verschillende machines hebben verschillende opties. De meeste zijn ook geschikt voor het maken van jam, yoghurt, cake en zelf rijst en rijstwijn.

Met zoveel verschillende opties op de markt kan het echter lastig zijn om de juiste keuze te maken. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste broodbakmachine van 2023 en daar zijn 6 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste broodbakmachine voor jou te ontdekken!

Beste broodbakmachine 2023 – Top 6

We zijn opzoek gegaan naar de beste broodbakmachine van 2023 en daar is een top 6 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 6 hebben we gekeken naar kwaliteit, functies, gebruikersgemak, prijzen en klanten beoordelingen.

We hebben rekening gehouden met verschillen de budgetten door de beste broodbakmachine in elke prijsklasse op te zoeken. We hebben de broodbakmachines in onze lijst gerangschikt op op prijs van hoog naar laag, zo kun je in een oogopslag zien rond welke prijs een bepaald model ligt.

Bekijk de verschillende opties, lees de beschrijvingen en eventueel de beoordelingen door en kies op basis daarvan de beste broodbakmachine voor jou!

1. Panasonic SD-2511WXE

Panasonic SD-2511WXE

Als je zelf heerijk brood wilt maken van de hoogste kwaliteit, dan kan deze luxe broodbakmachine je daarbij helpen. De Panasonic SD-2511WXE heeft maar liefst 17 verschillende programma’s waarmee je verschillende soorten brood maakt. Ook is de machine zeer gebruikersvriendelijk en handig te bedienen. Op het display geef je gemakkelijk het gewenste bakprogramma aan. Hierop kun je ook meteen de korstkleur instellen. Je kunt kiezen uit drie verschillende broodformaten en korstkleuren zodat je het brood altijd precies naar wens kunt bakken.

Ook rozijnen- en notenbrood bak je eenvoudig met de Panasonic broodbakmachine. De dispenser waarin je de noten of rozijnen plaatst, voegt ze automatisch toe tijdens het bakproces, waardoor ze perfect verdeeld worden. In de handleiding vind je recepten voor de verschillende soorten brood zodat je meteen kunt beginnen met bakken, zonder enige ervaring.

Een ander voordeel van deze geavanceerde broodbakmachine is de temperatuursensor. Met de broodbakprogramma’s wordt elk proces afgestemd op de omgevingstemperatuur. De totale baktijd van elk programma blijft hetzelfde, ongeacht de temperatuuromstandigheden.

Dit broodbakmachine is in de kleuren wit en zwart te bestellen.

Voordelen:

 • 17 verschillende broodprogramma’s
 • Temperatuursensor
 • Automatische ingrediëntendispenser (voor bijv rozijnen of noten)
 • Bakblik met diamant-fluor anti-aanbakcoating
 • 13-uurs digitale timer

Nadelen:

 • Geen cake programma
 • Prijzig

Beste broodbakmachine onder de €150,-:

2. Moulinex Home Bread Baguette OW6101

Als je opzoek bent naar de beste broodbakmachine, is de Moulinex Home Bread Baguette ook niet over het hoofd te zien. Met deze broodbakmachine maak je thuis het lekkerste brood voor de hele familie. Met maar liefst 16 verschillende programma’s kun je allerlei heerlijke broden en lekkernijen maken: gewoon brood, zoet brood, stokbrood, zoet stokbrood, kookbaguette, frans brood, volkorenbrood, snel brood, glutenvrij brood, zoutvrij brood, omega 3-brood, deeg, cake, confituur, pasta. Je kunt broden maken tot 1.5kg.

Bij dit broodbakmachine worden ook stokbroodplaten en bakkersaccessoires meegeleverd, zodat je veel mini stokbroden tegelijk kunt maken. Dankzij de uitgestelde startfunctie kun je zorgen dat er vers brood klaar staat, wanneer je ‘s ochtends wakker wordt of wanneer je na een lange werkdag thuis komt.

Dankzij de antiaanbaklaag komt je brood altijd gemakkelijk los van de kom en is deze ook eenvoudig schoon te maken na gebruik. Verder wordt er een handig receptenboekje meegeleverd, zodat je meteen kunt beginnen met het bakken van lekkernijen!

Voordelen:

 • 17 verschillende programma’s
 • Naast brood kun je hier ook cake en pasta mee maken.
 • Inclusief stokbroodplaten en bakkersaccessoires
 • Met timer, waardoor je het bakproces tot 15 uur kunt uitstellen en zelf kunt bepalen wanneer het brood klaar moet zijn

Nadelen:

 • Geen automatische toevoer van extra ingrediënten, dus je moet zelf eventuele extra’s toevoegen, zoals noten, rozijnen of zaden.

Beste broodbakmachine onder de €80,-:

3. Moulinex Pain Doré OW210130

Moulinex Pain Doré OW210130

Deze broodbakmachine is van hetzelfde hoogwaardige merk als het vorige besproken model. Met de Pain Doré van Moulinex geniet je elke ochtend van heerlijk vers gebakken brood. Deze broodbakmachine is zeer eenvoudig te gebruiken: voeg gewoon de ingrediënten toe volgens de instructies en stel de machine in. Pain Doré doet verder al het werk. Het intuïtieve controlepaneel op het grote scherm geeft alle geselecteerde instellingen weer, voor maximaal gebruiksgemak. De machine is ook gemakkelijk schoon te maken dankzij de uitneembare broodpan met anti-aanbaklaag.

Het apparaat beschikt over 12 volledig automatische programma’s binnen handbereik voor huisgemaakte bereidingen: huishoudbrood, Frans brood, zoet brood, roggebrood, volkoren brood, glutenvrij brood,  snel brood, cake, jam, havermoutpap en gistdeeg. Daarnaast is deze machine voorzien van drie gewichtsinstellingen en drie bruiningsniveaus. Zo kun je broden bakken van 500g tot 1kg en kiezen wat voor soort korst je wilt: van lichtbakken tot heel krokant.

Ook deze broodbakmachine heeft een ingebouwde timer. Je kunt hierdoor de start uitstellen tot 15 uur en daardoor precies je brood klaar hebben wanneer jij dit wilt, bijvoorbeeld in de ochtend. Daarnaast is de machine gezien van 1 uur automatische warmhoudfunctie.

Dankzij het meegeleverde receptenboek kun je meteen beginnen met je eigen brood bakken. Het boekje is voorzien van tekeningen en eenvoudige stappen, om de lekkerste recepten te maken.

Voordelen:

 • 12 verschillende programma’s
 • 3 gewichtsinstellingen en 3 bruiningsniveaus
 • Naast brood is het ook mogelijk om andere dingen te maken, zoals pizzadeeg, jam en cake
 • Makkelijk schoon te maken dankzij anti-aanbaklaag en vaatwasserbestendig delen
 • Timer tot 15 uur en 1 uur automatische warmhoudfunctie

Nadelen:

 • Geen automatische toevoer van extra ingrediënten

4. Princess 152009 Broodbakmachine

Een andere zeer populaire en veelverkochte broodbakmachine is de Princess 152009 Broodbakmachine. Ook met deze machine kun je thuis heerlijk je eigen, verse brood maken. Hierin maak je brood tot 900 gram, goed voor 14 sneden brood. Voeg alle ingrediënten toe aan de broodbakmachine, laat deze ’s nachts zijn werk doen en wordt wakker met de geur van vers gebakken brood. Deze broodbakmachine is voorzien van 15 digitale voorgeprogrammeerde bakprogramma’s, waaronder een glutenvrij programma. Via het digitale scherm kun je de Princess 152009 broodbakmachine makkelijk instellen naar eigen voorkeur.

Het bakblik is voorzien van een antiaanbaklaag, waardoor het brood nooit zal vastplakken en deze gemakkelijk schoon te maken is. Je kuntkiezen voor gezond speltbrood, een lekker rozijnenbrood of roggebrood. De broodbakmachine is ook geschikt voor het maken van jam, yoghurt, cake en zelf rijst en rijstwijn.

Via het handige display van de broodbakmachine kan je eenvoudig het meest optimale programma selecteren. Er zijn 8 instellingen voor brood zoals volkoren, zoet, glutenvrij, frans en drie verschillende extra snelle programma’s.

Dankzij de digitale timer kan je tot 13 uur van te voren de ingrediënten in het bakblik doen. Stel ’s avonds de broodbakmachine in zodat hij om 6 uur ’s ochtends begint met mengen en kneden en je hebt om 9 uur heerlijk vers en warm brood!

Voordelen:

 • 15 verschillende programma’s
 • Naast brood is het ook mogelijk om andere dingen te maken, zoals pizzadeeg, jam en cake
 • Makkelijk schoon te maken en niet plakkerig dankzij anti-aanbaklaag
 • Met timerfunctie, zodat het brood klaar is wanneer je wilt.

Nadelen:

 • Geen automatische toevoer van extra ingrediënten

Beste broodbakmachine onder de €70,-:

5. Inventum BM55 

Als je opzoek bent naar de beste broodbakmachine onder de 70 euro, dan is dit de beste in zijn prijsklasse. De Inventum broodbakmachine BM55 is geschikt voor maximaal 800 gram brood, wat voor kleine gezinnen meer dan genoeg is. Deze broodbakmachine heeft 12 automatische programma’s, voor zowel broden (zoals normaal brood, stokbrood, zoetbrood, glutenvrij brood etc) en andere dingen zoals jam. Je voegt de ingrediënten eenvoudig samen in het bakblik en stelt het juiste programma in. De machine doet de rest. Kneden, mengen, rijzen en bakken, alles gaat volledig automatisch.

Dankzij de handige instelbare timer kun je het programma ’s nachts laten beginnen, zodat je ’s ochtends kunt genieten van vers gebakken brood. Het bakblik is niet vaatwasserbestendig, maar wel eenvoudig schoon te maken dankzij de antiaanbaklaag.

Voordelen:

 • 12 verschillende programma’s
 • Naast brood is het ook mogelijk om andere dingen te maken, zoals jam
 • De bakblikken met antiaanbaklaag zijn uitneembaar en gemakkelijk schoon te maken
 • Door het kijkvenster kun je het bakproces in de gaten houden
 • Compact model
 • Met een handige timer

Nadelen:

 • Geen automatische toevoer van extra ingrediënten
 • Maakt broden tot 800 gram, dit is minder dan de andere modellen
 • Niet vaatwasserbestendig

Beste broodbakmachine onder de €60,-:

6. Princess 152007 Homemade Deluxe 

De laatste en meest goedkope broodbakmachine in deze lijst is de Princess 152007 Homemade Deluxe. Met deze broodbakmachine kun je ook het heerlijkste brood bakken, waaronder glutenvrij brood dankzij het glutenvrije programma. 

Met maar liefst 19 voorgeprogrammeerde bakprogramma’s is de Princess broodbakmachine geschikt voor alle soorten brood. Je kunt broden maken van 500 tot 750 gram, wat goed is voor 8 tot 2 sneden. Je kunt ook extra’s toevoegen aan je brood, maar dit gaat niet automatisch. Tijdens het mixproces geeft de Princess 152007 door een tiental herhaling van een pieptoon aan, wanneer noten of een eventuele extra mix toegevoegd kan worden.

Via het handige display van de Princess broodbakmachine kan je eenvoudig het meest optimale programma selecteren. Er zijn 7 instellingen voor brood zoals maisbrood, rijstbrood, zoet, glutenvrij, frans en twee verschillende extra snelle programma’s. Naast alle soorten brood kun je in deze machine ook andere dingen maken, zoals jam en yoghurt. Met de digitale timer kan je in de avond al alle ingrediënten in de broodbakmachine doen en deze zo instellen dat hij bijvoorbeeld om 6 uur ’s ochtends begint met het bereiden van het brood.

Dankzij het compacte formaat past deze broodbakmachine in elke keuken en is hij na gebruik gemakkelijk op te bergen. Dankzij de mooie RVS-behuizing kan hij ook als pronkstuk op de aanrecht bijven staan. Met de unieke draaghendel is de broodmachine eenvoudig op te tillen en te verplaatsen. Het bakblik heeft een antiaanbaklaag waardoor het ook eenvoudig te reinigen is.

Voordelen:

 • Zeer voordelige prijs
 • 19 verschillende programma’s
 • Naast brood is het ook mogelijk om andere dingen te maken, zoals jam en yoghurt
 • Het bakblik met antiaanbaklaag is gemakkelijk schoon te maken
 • Compact model
 • Met een handige timer

Nadelen:

 • Geen automatische toevoer van extra ingrediënten
 • Maakt broden tot 750 gram (voor 8 tot 12 sneden), dit is minder dan de andere modellen

Waarop te letten bij het kiezen van de beste broodbakmachine

Als je opzoek gaat naar de beste broodbakmachine, zijn er een aantal factoren om goed te overwegen. Hier volgen de belangrijkste factoren om naar te kijken bij het maken van een beslissing:

– Formaat van de machine

Kijken naar de grootte van een bepaalde broodmachine is natuurlijk altijd handig, vooral als je een wat kleinere keuken of aanrecht hebt. Broodmachines zijn groter dan je denkt, dus het is absoluut noodzakelijk om te controleren of je de ruimte ervoor hebt. Controleer de afmetingen voordat je iets koopt en meet waar je het wilt plaatsen – onthoud dat je rekening moet houden met het openen van het deksel aan de bovenkant en dat er ruimte nodig is rond de machine om te kunnen ventileren. Het is een goede gewoonte om ook wat ruimte aan de voorkant over te laten, omdat sommige machines wat kunnen bewegen tijdens het harde kneden.

Kleinere machines nemen minder ruimte in beslag op het aanrecht en zijn gemakkelijker op te bergen, maar dit beperkt natuurlijke wel de grootte van je broden. Dat gezegd hebbende, er zijn enkele broodmachines die grotere broden kunnen produceren zonder al te veel ruimte in beslag te nemen, dus let op de afmetingen van de machine zelf en de grootte van het brood dat het kan maken.

– Broodcapaciteit

Net zoals je na moet denken over het formaat van de machine, moet je ook nadenken over hoe groot je wilt dat je brood wordt. De grootte van je gezin speelt hierbij natuurlijk een grote rol. Als je veel mondjes te voeden hebt, dan heb je natuurlijk een wat grotere capaciteit nodig, dan wanneer je gezin uit twee personen bestaat. Veel broodmachines hebben instellingen voor meerdere broodformaten, maar de maximale grootte verschilt van machine tot machine.

De machines in onze lijst hebben allemaal een verschillende capaciteit. De wat kleinere machines kunnen een brood van maximaal 750 of 800 gram maken, terwijl de wat grotere machines broden van 1 of 1,5kg kunnen maken. Laat je echter niet misleiden, want soms kunnen grotere machines, kleinere broden maken dan de kleinere machines. Doe dus altijd goed je onderzoek.

– Voorgeprogrammeerde instellingen

De broodmachines van tegenwoordig zitten boordevol functies, die leuk kunnen zijn om allemaal uit te testen. Als je echter kieskeurig bent en elke dag hetzelfde brood wilt eten heb je misschien niet zoveel verschillende programma’s nodig. Denk dus na over je behoeftes. Veel machines bevatten tegenwoordig veel instellingen voor het maken van zoete broden, volkoren brood, zuurdesem, glutenvrij brood, stokbrood, pizzadeeg en meer. Elk van deze instellingen past de kneed-, rijs- en baktijden aan om het best mogelijke brood voor die soorten brood te produceren.

Extra instellingen zijn handig voor mensen die willen experimenteren met verschillende soorten granen en broodstijlen, maar een eenvoudige broodbakmachine is voldoende als het je doel is om eenvoudig brood te maken ter vervanging van in de winkel gekocht brood.

De meeste broodmachines hebben ook de optie om deeg te kneden zonder het te bakken, zodat je je broodmachinedeeg eventueel ook in een standaardoven kunt bakken als je dat wilt. Er is ook de mogelijkheid om te bakken zonder te mengen of te kneden als je cake of muffins in een broodmachine wilt bakken. Misschien kom je broodmachines tegen met opties voor het maken van jam of yoghurt, maar deze instellingen zijn alleen handig als je ze ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

Sommige broodmachines hebben automatische fruit- en notendispensers ingebouwd in het deksel, zodat je niet in de buurt hoeft te zijn of eraan hoeft te denken om ze voor het bakken aan het deeg toe te voegen. Je kunt deze dispensers vullen met noten, zaden of gedroogd fruit zoals rozijnen of gehakte abrikozen terwijl je tegelijkertijd de broodingrediënten in de broodvorm doet. De meeste machines met deze automatische dispensers zijn geprogrammeerd om de toevoegingen tegen het einde van de kneedperiode in het deeg te laten komen, zodat de ingrediënten niet worden verpletterd of fijngemaakt door de kneedhaken. Broodmachines met deze functie zijn wel wat prijziger. Nummer 1 in de ‘Beste broodbakmachine top 6’ heeft deze functie.

– Variabele grootte en korstkleur opties

Als je voor een kieskeurig gezin bakt, kan een broodmachine met instellingen voor korsttoon en variabele grootte-opties ook handig zijn. Je kunt hiermee zelf de gewenste donkerheid van je korst kiezen, van licht tot medium tot donker. Hoewel deze functie niet essentieel is voor het bakken van een goed brood, is het fijn om de kleur van de korst te kunnen beheersen wanneer je speciale broden maakt.

Als je je korst in de gaten wilt houden terwijl deze bruin wordt, overweeg dan een broodmachine met een kijkvenster ingebouwd in het deksel waarmee je het broodbereidingsproces van kneden tot bakken kunt observeren.

Een broodmachine met variabele groottes kan ook handig zijn. Zo kun je zelf per keer kiezen of je een klein, middelmatig of groot brood gaat bakken.

– Glutenvrije opties

Als je ooit glutenvrij brood hebt gemaakt, weet je dat het proces anders is dan het maken van standaardbrood en dat het deeg zich heel anders gedraagt. Hoewel veel broodmachines nu glutenvrije instellingen bieden, moet je er een zoeken die prioriteit geeft aan die functie als je je gaat concentreren op glutenvrije broden. Sommige machines hebben slechts één instelling voor glutenvrij brood en andere hebben meerdere opties voor verschillende stijlen glutenvrije broden.

De resultaten zijn natuurlijk afhankelijk van het type meel dat je gebruikt, dus je kunt het beste glutenvrije recepten raadplegen die zijn aangepast voor een broodmachine. Als je van plan bent om glutenvrij brood te maken in een machine die eerder voor gewoon brood is gebruikt, moet je alle hoeken en gaten schoonmaken om alle overgebleven glutenresten te verwijderen die je glutenvrije broden zouden kunnen besmetten. Vooral als iemand een glutenallergie heeft is dit zeer belangrijk.

– Vertraagde start / timer

Welke machine je ook kiest, het duurt ongeveer drie uur of langer om brood van de beste kwaliteit te mengen, kneden, rijzen en bakken. Sommige machines zijn sneller en hebben minder tijd nodig om kant-en-klaar brood produceren, maar zelfs dat is misschien niet snel genoeg als je je verse brood als ontbijt wilt en je niet extra vroeg wakker wilt worden om bloem, water en gist te meten.

Met een uitgestelde start-optie, of ook wel een timer genoemd, heb je je versgebakken brood klaar wanneer je maar wilt, of je nu wakker wilt worden met de geur van brood of het brood klaar wilt hebben als je thuiskomt van je werk om te serveren bij het avondeten. Je kunt zelf precies de tijd instellen wanneer de machine begint met brood maken, zodat het brood klaar is wanneer jij dit wilt. Alle van de beste broodbakmachines beschikken over deze functie.

beste broodmachine

– Prijs

Gemiddeld kun je verwachten dat je ergens tussen de €80,- en €150,- kwijt bent aan een kwalitatieve broodbakmachine van een merk uit het middensegment. Sommige broodbakmachines van budgetmerken kosten wat minder, terwijl andere high-end merken meer dan €200,- kunnen kosten.

Hoe duurder de broodbakmachine is hoe meer functies deze meestal heeft. Het kan ook zijn dat ze fijner zijn in gebruik of van een bekender merk zijn. Goedkopere broodbakmachines klaren echter ook de klus, maar zijn misschien wat kleiner of hebben wat minder functies. Denk na over je budget en over wat je zoekt in een machine bij het kiezen van de beste broodbakmachine voor jou. We hebben de beste broodbakmachine in elke prijsklasse opgezocht, zodat er altijd een machine bij zit die aansluit bij jouw budget.

– Garantie

De typische garantie voor broodmachines is één jaar en dekt meestal fabricagefouten in plaats van slijtage of misbruik. Specifieke dekking kan variëren, afhankelijk van de fabrikant en het model, dus het is altijd een goed idee om de details te controleren voordat je tot aankoop overgaat.

– Klanten beoordelingen

Een laatste factor om naar te kijken zijn klanten beoordelingen. Bij het kiezen voor de beste broodbakmachine kunnen de beoordelingen een geweldig hulpmiddel zijn. Ze laten je snel zien of een machine doet wat het beloofd en of klanten het aanbevelen. Klanten zijn vaak goud eerlijk in hun reviews, waardoor je al snel achter de voor- en nadelen van een bepaald model kunt komen Lees daarom goed de reviews door voordat je zomaar een machine aanschaft. Ga altijd voor een broodbakmachine met hoge klanten beoordelingen.

In onze zoektocht naar de beste broodbakmachine hebben we ook grondig onderzoek gedaan naar de klanten reviews. We hebben enkel broodbakmachines van de hoogste kwaliteit en met positieve beoordelingen in onze lijst opgenomen. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet, voor welke optie je ook gaat.

Veelgestelde vragen over broodbakmachines

Hopelijk heb je bij deze de beste broodbakmachine voor jou gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Hoe werkt een broodmachine?

Een broodmachine is een keukenapparaat dat is uitgerust met peddels om het deeg te mengen en een verwarmingselement om het brood te bakken als het klaar is. Je hoeft er zelf enkel de ingrediënten in de stoppen en de machine doet de rest voor je.

– Waarom zou ik een broodmachine gebruiken?

Een broodmachine heeft instellingen en bedieningselementen waarmee je precies het soort brood kunt bakken dat je wilt, precies zoals je het wilt. Je hebt hierdoor altijd heerlijk vers brood. Daarnaast zal het op den duur tijd besparen, wanneer je geen brood meer hoeft te kopen.

– Moet je het bakblik van de broodbakmachine invetten?

Ja, je moet de pan van je broodbakmachine invetten voordat je je ingrediënten erin doet. Invetten helpt je om het gebakken brood gemakkelijk uit de pan te halen. Je kunt je favoriete bakolie of boter gebruiken om de pan in te vetten.

– Hoe lang is zelfgebakken brood houdbaar?

Zelfgebakken brood is bij kamertemperatuur gemiddeld 2-4 dagen houdbaar. Het is niet aan te raden brood in de koelkast te bewaren, omdat het brood door de kou uitdroogt en sneller oud wordt. Het lekkerste is natuurlijk om je brood zo snel mogelijk op te eten, wanneer het nog vers is.

– Hoe vries je zelfgebakken brood in?

Als je een heel brood in één keer bakt en op het moment zelf niet zoveel eet, is het gemakkelijk om de rest van het brood in te vriezen. Op deze manier heb wel later nog wat lekker vers brood als je het eruit haalt. Zelfgebakken broodbroden kunnen gemiddeld  tot drie maanden worden ingevroren.

Laat je brood volledig afkoelen voordat je het inpakt voor bewaring in de vriezer. Wikkel de broden in plasticfolie en plaats ze in een luchtdichte diepvrieszak. Zorg ervoor dat je de zak markeert met de inhoud en de datum waarop je deze invriest.

Je kunt het brood ook in plasticfolie of een diepvrieszak invriezen en vervolgens overbrengen naar een vacuümzak voor nog meer bescherming tegen lucht. Invriezen voor het sealen helpt voorkomen dat de vacumeermachine het brood verplettert.

– Hoe maak je een broodmachine schoon?

De broodmachine moet na elk gebruik worden schoongemaakt om ze hygiënisch en als nieuw te houden. Haal na gebruik de stekker uit het stopcontact en laat hem volledig afkoelen voordat je hem schoonmaakt.

het bakblik en de mengpeddels kunnen worden verwijderd en met de hand of in de vaatwasser worden gewassen. Raadpleeg altijd de handleiding voor wat wordt aanbevolen. Niet alle broodbakmachines zijn vaatwasserbestendig.

De broodbakmachine zelf kan niet in water worden ondergedompeld omdat deze elektrische componenten bevat. Als je bloem, deeg of kruimels in de broodmachinekamer opmerkt, moet je de stekker uit het stopcontact halen en de resten wegvegen met een doek, net zoals je een broodrooster zou schoonmaken. Restjes deeg moeten uitdrogen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden weggeveegd.

– Hoelang gaat een broodmachine mee?

Over het algemeen gaan broodbakmachines heel lang mee, zolang je er op de juiste manier mee omgaat. Garanties voor broodmachines variëren van één tot drie jaar, maar hoe lang je machine meegaat, hangt af van hoe vaak je hem gebruikt.

Als je brood er plotseling niet goed uitkomt, kan het probleem te maken hebben met het recept, de ingrediënten of zelfs de temperatuur en vochtigheid. Het is hoogstwaarschijnlijk geen probleem met de machine zelf. De gebruikershandleiding zou je moeten kunnen helpen bij het oplossen van problemen en het behalen van betere resultaten. Om ervoor te zorgen dat de peddel goed blijft kneden, moet je er ook voor zorgen dat zowel deze als het gebied eromheen grondig schoon is, zodat aangekoekte smurrie de beweging niet verhindert.

Een bijtende geur kan worden veroorzaakt door verbrande stukjes in de bodem van de machine, dus zorg ervoor dat je na elke bakbeurt onder de broodvorm schoonmaakt. Als het bedieningspaneel niet correct werkt, het deksel niet goed sluit of de machine gewoon niet werkt, moet je je machine naar een professional brengen of deze vervangen. Een reparatieofferte van meer dan de helft van de prijs van een nieuwe broodmachine is een indicatie dat het tijd is om een ​​vervanging te kopen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *