beste bokszak

Beste bokszak 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste bokszak? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Of je nu een beginnende of ervaren bokser of vechter bent, voor je training is het beschikken over de beste bokszak een must. Bokszakken zijn buitengewoon veelzijdig voor een groot aantal vechtsporten en stellen je in staat je vorm en techniek te verbeteren en om al je slagkracht te ontketenen zonder dat je je hoeft in te houden zoals je zou doen met een sparringpartner.

Ook als je geen sport beoefent, maar wat sterker wilt worden, gewicht wilt verliezen of gewoon energie kwijt wilt, is een bokszak je nieuwe beste vriend.

Trainen op een bokszak vereist veel kracht en uithoudingsvermogen, en aangezien het een training voor het hele lichaam is, kan het meerdere voordelen bieden, waaronder kernversterking, conditie opbouwen, calorieën verbranden en meer.

Of je nu je boksspel naar een hoger niveau wilt tillen of op zoek bent naar een leuke manier om je conditie te verbeteren, het is belangrijk om rekening te houden met de lengte en het gewicht van je bokszak. Voor beginners en kinderen zijn de wat kleinere en lichtgewichte bokszakken al voldoende, terwijl gevorderde boksers beter kunnen gaan voor zware bokszakken.

Met zoveel verschillende bokszakken op de markt kan het echter lastig zijn om de juiste voor jou uit te kiezen. Niet elke bokszak is namelijk van dezelfde kwaliteit. De beste bokszak moet uitzonderlijk duurzaam zijn om de zwaarste stoten en trappen te overleven. Het moet ook de slagkracht veilig absorberen en verdelen, eenvoudig te installeren zijn en geen fortuin kosten.

Om je te helpen hebben zijn we opzoek gegaan naar de beste bokszakken. Hier zijn 5 toppers uitgekomen, voor verschillende doelgroepen en verschillende budgetten. Lees gauw verder om de beste bokszak voor jou te ontdekken!

Beste bokszak 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste bokszak van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, klanten beoordelingen, verschillende doelgroepen en verschillende budgetten. De meeste bokszakken in deze top 5 zijn te bestellen in verschillende maten en gewichten, zodat er altijd de beste bokszak voor jou tussen zit. 

Bekijk de afbeeldingen, neem de korte omschrijvingen door, bestudeer eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste bokszak voor jou uit!

1. Hanumat Bokszak

beste bokszak

Deze bokszak van Hanumat is een bokszak van zeer hoge kwaliteit. De professionele bokszak is een aanwinst voor elke sportschool, bokszaal, maar ook je eigen huis. De bokszak is gevuld met textielsnippers voor een perfecte absorptie zodat je handen en benen goed beschermd zijn. Ook zorgt dit ervoor dat schimmel en stinkende geurtjes wegblijven. Verder is de zak extra stevig gestikt om uitscheuren te voorkomen. De bokszak bestaat uit 2 lagen stevig PU/bisonyl materiaal en krijgt hierdoor extra stevigheid en blijft zijn mooie strakke vorm altijd behouden.

De bokszak wordt geleverd met bijbehorende 4-puntketting en wordt ingepakt in een zeer stevig transparant plastic. Hou goed rekening met de lengte van de bokszak. Deze bokszak is 150 cm lang. Dit is exclusief te ketting. De lengte van de ketting is 30 cm, dus dit komt er nog bij. De bokszak is ongeveer 40 kg.

Deze bokszak is ook te bestellen in andere maten, van 100 tot 180 cm -> Bekijk hier alle maten.

2. Bruce Lee Bokszak

Een andere zeer goede bokszak van hoge kwaliteit is deze Bruce Lee bokszak. Deze bokszak is geschikt voor boksen, kickboksen, free fight en thaiboksen. De zak is gemaakt van bisonyl, een zeer sterke kunststof. Hij bestaat rondom uit 1 geheel, zonder naden: met andere woorden, hoe hard je ook mept, de zak zal nooit scheuren. Het gewicht van de hoogwaardige vulling voorkomt dat hij alle kanten op zwaait tijdens een training.

Deze bokszak hang je eenvoudig op met de bijgeleverde 4-puntsketting. Deze bokszak is 100 cm lang, maar de Bruce Lee zak komt in veel verschillende maten, van 70cm t/m 180cm. Je kunt je maat naar keuze gemakkelijk aanklikken.

Zo kies je de juiste maat:

 • 70cm lang (14kg): voor kinderen tot en met 8 jaar.
 • 80cm lang (25kg): voor kinderen tot en met 10 jaar.
 • 100cm lang (29kg): voor kinderen tot en met 12 jaar
 • 120cm lengte (34kg): geschikt voor een volwassene die de bokszak wil gebruiken om alleen het stoten te trainen.
 • 150cm lang (40kg): geschikt voor een volwassene die de bokszak wil gebruiken om alleen het stoten te trainen.
 • 180cm lang (46kg): geschikt voor een volwassene die de bokszak wil gebruiken voor zowel trappen en stoten. Deze bokszak hangt dan voor zowel de lage als de hoge trappen en de stoten op de juiste hoogte.

Beste bokszak vrijstaand

3. Tunturi Boxing Vrijstaande Bokszak 

tunturi bokszak

Wil jij je trap- en stoottechniek verbeteren? Dan is deze vrijstaande bokszak van Tunturi je beste vriend. Staande bokszakken zwaaien niet veel heen en weer, in tegenstelling tot hangende bokszakken. Daarmee zijn ze dus wat veiliger voor jezelf en je omgeving. Bovendien heb je geen vaste plek nodig voor de bokszak, je hoeft hem niet te monteren en hij kan eenvoudiger worden opgeborgen als hij in de weg staat.

In de voet van deze bokszak kan ongeveer negentig kilo zand. Met dat gewicht staat de bokszak 100% stevig en stabiel, hoe hard je ook stoot of trapt. De zak zelf is van bisonyl. Dit materiaal heeft een groot absorberend vermogen waardoor stoten en trappen minder belastend zijn voor je gewrichten. Bovendien veert bisonyl eenvoudig terug, waardoor de staande bokszak zijn vorm ten alle tijden blijft behouden.

Deze vrijstaande bokszak is 170cm hoog.

4. Zoluko Professionele Boksbal op Voet

Zoluko Professionele Boksbal op Voet

Zoals je aan de afbeelding ziet is dit niet echt een bokszak, maar een boksbal. Als je wilt werken aan je conditie, reactievermogen en zacht is deze Zoluko boksbal de perfecte manier om dit te doen. Deze professionele boksbal op voet kun je gemakkelijk overal neerzetten en gebruiken en hoef je dus niet op te hangen.

Het extreem duurzame ontwerp is van professionele kwaliteit gemaakt. Met de bijgeleverde bouten en schroeven heb je deze boksbal eenvoudig in elkaar gemonteerd. Dankzij de hoge kwaliteit en stevige materialen kun je zo hard meppen ls je wilt, zonder de boksbal ooit kapot te maken of te beschadigen.

Het fijne aan deze boksbal is dat deze te verstellen is in hoogte, van 120cm t/m 160cm. Zo kan iedereen thuis de boksbal gebruiken. De voet is voorzien van geïntegreerde zuignappen om verschuiven te voorkomen. Je kunt de voet ook naar wens verstevigen, door water of zand toe te voegen, voor maximale stabiliteit.

Verder is de boksbal voorzien van een hoge kwaliteit veermechanisme. Hierdoor is de boksbal op voet uitermate geschikt om harde lichaamsstoten en voetwerk te incasseren.

Beste bokszak Budget

5. BuffelSports Opblaasbare Boks set 

Ben je opzoek naar een goedkope bokszak waarop jij je lekker uit kunt leven? Dan is deze opblaasbare boksbal van BuffelSports misschien wel de beste bokszak voor jou.

Deze opblaasbare bokszak wordt geleverd met one-size bokshandschoenen en een voetpomp, waardoor je en complete set hebt als je wilt beginnen met boksen. De bokszak heeft een hoogte van maar liefst 1,60 meter en veert terug vanuit elke stand. Je kunt de bokszak gemakkelijk verplaatsen en zowel binnenshuis als buitenshuis gebruiken.

De bokszak is geproduceerd van 0,3 mm hoogwaardige kwaliteit kunststof waardoor de kans op scheuren of lekkages minimaal zijn. De bokszak beschikt dan ook over verstevigde naden en ventielen.

De voet is te vullen met water, zand of lucht. De vulbare voet is dubbel verzekerd, waardoor er geen water, zand of lucht kan ontsnappen. Hierdoor is de bokszak extra stevig en hoef je niet bang te zijn dat deze op zal vallen.

Koopgids voor het kiezen van de beste bokszak

Bokszakken zijn de meest veelzijdige en populairste trainingsmaatjes die door vechtsportliefhebbers worden gebruikt. Niet alle zware tassen zijn echter gelijk gemaakt. Ze zijn er in zoveel verschillende soorten, ontwerpen, stijlen, gewichtscapaciteiten en prijsklassen dat de opties je snel kunnen overweldigen. Eerder gaven we je een lijst van de beste bokszakken die zich onderscheiden van de rest, maar het is volkomen normaal dat je wat meer hulp nodig hebt om de juiste keuze te maken.

In de koopgids hieronder gaan we in op enkele belangrijke overwegingen die je wilt maken en kwaliteiten die je in een goede bokszak wilt zien. Dit zou je moeten helpen de beste bokszak voor jouw behoeften te identificeren.

Hoe kies je de beste bokszak uit?

In je zoektocht naar de beste bokszak is het belangrijk om op de volgende factoren te letten:

– Type bokszak

Er zijn verschillende type bokszakken. Bedenk of je de voorkeur geeft aan een hangende bokszak of een vrijstaande bokszak. De meeste bokszakken worden geleverd als hangende eenheden die aan plafonds of beugels worden gehangen. Daarnaast zijn er ook veel geweldige vrijstaande bokszakken die steeds populairder worden. Als je een vrijstaande bokszak van hoge kwaliteit en met veel gewicht koopt is deze even stevig als een hangende bokszak en misschien nog wel waardevoller omdat je deze kunt plaatsen waar je maar wilt, zoals bijvoorbeeld buiten in de tuin.

– Hoogte en gewicht van de bokszak

De hoogte / lengte en gewicht van je bokszak zijn natuurlijk zeer belangrijk. Deze zijn afhankelijk van je leeftijd en van je trainingsniveau. Zo hebben kinderen al genoeg aan een wat kleinere en lichtere bokszak, terwijl volwassenen wat langere en zwaardere bokszakken nodig hebben.

Meer gevorderde boksers willen waarschijnlijk ook zwaardere, dichtere zakken, terwijl beginners kleinere, lichtere zakken beter kunnen gebruiken. Ook is het belangrijk om na te denken over het soort training wat je wilt doen. Als je wilt kickboksen heb je namelijk een langere bokszak nodig, dan wanneer je deze alleen gebruikt om te boksen. Denk goed over al deze zaken na om de ideale hoogte en gewicht bokszak te bestellen.

– Materialen

Kijken naar van welk materiaal de bokszak is gemaakt is ook zeer belangrijk wanneer je opzoek bent naar de beste bokszak. Dit maakt namelijk het verschil tussen een lage kwaliteit bokszak die snel kapot kan gaan en een professionele bokszak die niet kapot te krijgen is. Zoek dus naar bokszakken die zijn gemaakt van stevige, hoogwaardige materialen. 

Hoewel ze duurder zijn, zijn bokszakken die zijn gewikkeld in echt of synthetisch leer of hoogwaardig vinyl veel duurzamer dan die van andere materialen. De juiste schuimvoeringen of vulstoffen zorgen daarnaast voor een consistenter gevoel wanneer je slaat.

– Stabiliteit

De stabiliteit is zeer belangrijk. Wanneer je een hangende bokszak kiest en deze goed monteert weet je zeker dat deze perfect hangt. Voor een vrijstaande bokszak is stabiliteit echter enorm belangrijk. Je wilt niet dat je bokszak van zijn plaats gaat wanneer je een harde stoot geeft. 

Niet alleen zullen je trainingen hierdoor minder effectief worden, het zal ook krassen op je vloer veroorzaken. Als je een vrijstaande bokszak, zoek dan naar een met een zeer zware basis gevuld met water of zand, zodat deze niet beweegt, hoe hard je er ook op slaat of schopt.

– Klanten beoordelingen

Om de beste bokszak voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). 

Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel bokszakken met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst. 

beste bokszak 2021

Waar zijn bokszakken goed voor?

Als je bokst tegen een zware bokszak of tegen een echt persoon, train je je spieren en verbeter je de kracht van je bovenlichaam, onderlichaam en je botten. Om je bewegingen effectief aan te passen om de zak te raken, moet je je bovenlichaam, onderlichaam en kern inschakelen. 

Telkens wanneer je een bokszak raakt, spant je je vuistem, voeten en knieën in en ervaart je lichaam een enorme weerstand. Je hele lichaam wordt als het ware geactiveerd, inclusief je kern, schouders en heupen. Je betrekt ook je armen, schouders, borst, rug, taille en benen.

Wanneer je hooks en uppercuts doet, gebruik je je armen en rug. Met rechte stoten versterk je je borst en schouders. Als je je focust op kickboksen, geef je ook trappen tegen de bokszak, waardoor je je benen sterker maakt. Om je spiermassa te vergroten, kun je proberen je trainingsroutine te variëren om je op verschillende delen van je lichaam te richten.

Zware trainingen zijn extreem intensief, verbranden vet en kunnen je helpen jezelf beter te verdedigen als iemand je probeert aan te vallen. Het bezitten van een bokszak is dus geweldig als je wilt trainen voor wedstrijden, als je wilt afvallen, als je je conditie wilt versterken of als je meer zelfvertrouwen wilt krijgen. Voor vrouwen die het moeilijk vinden om na de zwangerschap af te vallen, worden workouts met zware bokszakken ook aanbevolen, samen met een goed dieet na de zwangerschap.

Voordelen van work-outs met een bokszak

Bokszak workouts hebben tal van gezondheidsvoordelen:

 • Conditie, kernstabiliteit, coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen verbeteren
 • Kracht van het bovenlichaam verbeteren en botten en ligamenten versterken
 • Bokstechniek verbeteren
 • Zelfverdedigingsvaardigheden vergroten
 • Angst en stress verminderen
 • Het zelfrespect, het zelfvertrouwen en het lichaamsbeeld verbeteren
 • Hulp bij gewichtsverlies

Veelgestelde vragen over bokszakken

– Hoe hang je een bokszak op?

Voordat je een bokszak ophangt, wil je er zeker van zijn dat je genoeg ruimte rond de bokszak hebt om te kunnen bewegen en om de bokszak te laten zwaaien. Als je de juiste plek voor je bokszak hebt gevonden, kun je deze hier op verschillende manieren ophangen. Wanneer je een hangende bokszak koopt, wordt deze vaak geleverd met een ketting waaraan je deze kunt ophangen. Deze ketting moet je vervolgens aan het plafond ophangen Je kunt dit doen door middel van bijvoorbeeld een plafondhaak of een muurbeugel.

– Welke spieren train je met een bokszaktraining?

Een bokszaktraining is een totale lichaamstraining die gericht is op de kern, heupen, armen, schouders, borst, rug, dijen, benen, kuiten en zelfs de spieren die de enkels en voeten ondersteunen. Naast de spier- en cardiorespiratoire voordelen, werk je ook aan je reactietijd, balans, snelheid, kracht, coördinatie en behendigheid.

– Wat is het beste gewicht voor een bokszak?

Voor een traditionele bokszak is de algemene regel dat de zak ongeveer de helft van je lichaamsgewicht moet zijn. Als je bijvoorbeeld 70 kilo weegt, moet je een tas kiezen die ongeveer 35 kg weegt. Het is belangrijk kom te gaan voor stevige en zware bokszak. Je wilt natuurlijk niet dat je bokszak zo licht is dat hij elke keer wild gaat bewegen waneer je erop slaat. Je wilt echter ook geen bokszak gebruiken die te zwaar voor je is, omdat je dan een veel grotere kans hebt op blessures aan je polsen en handen.

– Hoe lang moet een beginner een bokszak gebruiken?

Er zijn geen vaste regels voor hoevaak en hoelang een beginner een bokszak zou meoten gebruiken. Het is echter een goed idee voor beginners om te beginnen met kortere trainingen (15-30 minuten) en het vermogen op ongeveer 50 tot 75 procent te houden. Zo kun je langzaamaan opbouwen. Als je niet gewend bent op je vuisten te gebeuren op deze manier is het namelijk belangrijk om er even aan te wennen. Als je meteen op volle kracht voor uren je gaat uitleven op een bokszak, kan het zijn dat je je handen en polsen overbelast of zelf blesseert.

– Is het erg om een ​​bokszak te raken zonder bokshandschoenen?

Het eerlijke antwoord is ja Je kunt dit beter niet doen. Als je een zwarte bokszak of boksbal mept zonder enige vorm van handbescherming kan dit ernstige schade aanrichten. De botten in je handen en polsen zijn kwetsbaar en als je een bokszak zonder handschoenen te hard slaat, kun je ze gemakkelijk blesseren of zelfs breken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *