boeken over wijn

Beste boeken over wijn: Top 7!

Ben je opzoek naar een boek over wijn? Dan hebben we hier 7 van de beste boeken over wijn voor je op een rijtje gezet!

Als wijnliefhebber is er niets beters dan jezelf verliezen in een goed boek over wijn (met een glas wijn in je hand). Of je nu op zoek bent naar diepgaande informatie over wijnproeven en wijnbereiding of gewoon op zoek bent naar inspiratie voor nieuwe wijnen om te proberen, er zijn talloze boeken die je kunnen helpen je kennis en passie voor wijn te vergroten.

In deze blog delen wij zeven van de beste boeken over wijn van dit moment. Dus pak een glas wijn en laat je meevoeren in de wereld van wijnboeken!

1. Larousse wijnencyclopedie

Larousse wijnencyclopedie

In een lijst met de beste boeken over wijn, mag deze zeker niet ontbreken. De Larousse Wijnencyclopedie is een uitgebreide en gedetailleerde gids over alles wat te maken heeft met wijn. Het boek biedt een overzicht van verschillende wijnregio’s, druivensoorten, wijnstijlen en productietechnieken. Het bevat ook informatie over hoe wijn geproefd en beoordeeld kan worden, en hoe wijn het beste kan worden bewaard en geserveerd.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken die elk een specifiek aspect van wijn behandelen, zoals de geschiedenis van wijn, de wijnbouw, de wijnproductie, de verschillende wijnregio’s van de wereld en de verschillende soorten druiven die gebruikt worden om wijn te maken. Elk hoofdstuk bevat uitgebreide informatie en prachtige foto’s die de inhoud verder illustreren.

De Larousse Wijnencyclopedie is een onmisbare bron voor iedereen die geïnteresseerd is in wijn en graag meer wil leren over de vele facetten van deze fascinerende drank. Het boek is geschreven door een team van ervaren wijnexperts en biedt een schat aan informatie en inzichten die zowel beginners als gevorderde wijnliefhebbers zullen waarderen.

2. Wijnkenner word je zo

In het boek “Wijnkenner word je zo” neemt Ophélie Neiman de lezer mee op een ontdekkingstocht door de wereld van wijn. Ze biedt praktische tips en adviezen om wijn te leren proeven, begrijpen en waarderen.

Het boek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken, die elk een specifiek onderwerp behandelen, zoals de geschiedenis van wijn, de wijnproductie, de verschillende wijnregio’s en -landen, en de kunst van het wijnproeven. Neiman gebruikt eenvoudige en toegankelijke taal om complexe concepten uit te leggen, en ze biedt veel praktische voorbeelden en oefeningen om de lezer te helpen zijn of haar kennis te vergroten.

Een belangrijk aspect van het boek is dat Neiman de lezer aanmoedigt om zijn of haar eigen smaak en voorkeuren te ontwikkelen, in plaats van zich te laten leiden door de mening van anderen of door conventionele wijsheid. Ze geeft ook tips over hoe je wijn kunt combineren met voedsel, hoe je wijn kunt bewaren en hoe je de juiste wijnen kunt kiezen voor verschillende gelegenheden.

“Wijnkenner word je zo” is een boeiende en informatieve gids voor iedereen die meer wil weten over wijn en zijn of haar wijnkennis wil vergroten. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderde wijnliefhebbers en biedt veel praktische informatie en adviezen die gemakkelijk toe te passen zijn in de praktijk.

3. De wijn-spijsbijbel

In haar boek “De Wijn-Spijsbijbel” biedt Victoria Moore een uitgebreide gids voor het combineren van wijn en voedsel. Ze behandelt verschillende soorten gerechten en wijnen, en geeft advies over hoe je de juiste wijn kunt kiezen om de smaken van het eten te verbeteren en de totale culinaire ervaring te verbeteren.

Het boek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken, elk gericht op een specifiek type voedsel of wijn. Moore geeft een inleiding over de belangrijkste smaken en aroma’s van zowel voedsel als wijn, en legt uit hoe deze elkaar kunnen versterken of verminderen bij het combineren.

De hoofdstukken van het boek zijn onderverdeeld in verschillende soorten gerechten, zoals vis, vlees, vegetarisch, en desserts. In elk hoofdstuk beschrijft Moore de kenmerken van verschillende wijnen en hoe deze passen bij het specifieke gerecht. Ze geeft ook praktische adviezen over hoe je de beste wijnen kunt kiezen bij het winkelen, hoe je wijn het beste kunt bewaren en hoe je het beste kunt serveren.

“De Wijn-Spijsbijbel” is een uitgebreide en toegankelijke gids voor iedereen die meer wil leren over het combineren van wijn en voedsel. Het boek biedt veel praktische tips en adviezen die gemakkelijk toe te passen zijn in de praktijk, en het is geschikt voor zowel beginnende als ervaren wijnliefhebbers. Met dit boek in de hand kun je genieten van de perfecte combinatie van wijn en eten bij elke maaltijd.

4. The World Atlas of Wine

The World Atlas of Wine

“The World Atlas of Wine” is een uitgebreide gids voor wijnliefhebbers en professionals, geschreven door de gerenommeerde wijnschrijver Jancis Robinson. Het boek is een geïllustreerde atlas die alle belangrijke wijnproducerende regio’s ter wereld behandelt, van Frankrijk en Italië tot Australië en Nieuw-Zeeland.

Het boek begint met een inleiding over de geschiedenis van de wijn en de basisprincipes van wijnproeven en wijnmaken. Daarna gaat het over naar de verschillende wijnproducerende regio’s, waarbij elk hoofdstuk de geschiedenis, geografie, klimaat en bodems van de regio behandelt, en de belangrijkste druivensoorten en wijnstijlen die daar worden geproduceerd. De tekst wordt ondersteund door gedetailleerde kaarten en foto’s die de regio’s en wijngaarden in detail laten zien.

In het boek behandelt Robinson ook belangrijke thema’s in de wijnindustrie, zoals duurzaamheid, biologische wijnbouw en wijnbouwpraktijken in opkomende wijnproducerende regio’s. Ze bespreekt ook hoe de smaak van wijn wordt beïnvloed door factoren zoals terroir, klimaat en druivensoorten.

“The World Atlas of Wine” is een uitgebreide en toegankelijke gids voor iedereen die meer wil weten over de wereld van wijn. Het boek biedt veel praktische informatie en advies, en is een nuttige bron voor zowel beginners als gevorderde wijnliefhebbers en professionals in de wijnindustrie.

Let op: dit boek is in het engels!

5. Wine Folly

Het boek “Wine Folly” van Madeline Puckette is een toegankelijke en visueel aantrekkelijke gids voor wijnliefhebbers van alle niveaus. Het boek behandelt verschillende aspecten van wijn, van de basisprincipes van wijnproeven en wijnmaken tot het kiezen en combineren van wijn met voedsel.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken die elk gericht zijn op een specifiek aspect van wijn. Het begint met een inleiding over de geschiedenis van wijn en de basisprincipes van wijnproeven, waarbij het gebruik van geuren en smaken wordt uitgelegd en hoe je wijn kunt beoordelen op kleur, geur en smaak.

Daarna gaat het boek verder met de belangrijkste druivensoorten en wijnregio’s in de wereld, waarbij elk hoofdstuk is voorzien van gedetailleerde kaarten en visuele infographics die de informatie gemakkelijk te begrijpen maken. Het boek biedt ook praktische tips en adviezen over hoe je de beste wijnen kunt kiezen bij het winkelen, hoe je wijn kunt bewaren en hoe je het beste kunt serveren.

” Wine Folly” is een uitstekende gids voor wijnliefhebbers die hun kennis over wijn willen verdiepen. Het boek is niet alleen informatief, maar ook leuk en gemakkelijk te begrijpen door de visuele presentatie van de informatie. Of je nu een beginnende of gevorderde wijnliefhebber bent, dit boek biedt nuttige informatie en praktische adviezen die je kunnen helpen bij het kiezen en genieten van de beste wijnen.

Let op: dit boek is in het engels!

6. Proeven als een pro

“Proeven als een Pro” van Cees van Casteren is een uitgebreide gids voor het proeven en beoordelen van wijn. Het boek biedt praktische en gedetailleerde informatie over wijnproeven en helpt de lezer om een beter begrip te krijgen van de verschillende aspecten van wijn.

Het boek begint met een inleiding over de geschiedenis van wijn en de basisprincipes van wijnproeven, waarbij de verschillende stappen in het proefproces worden uitgelegd. Daarna gaat het boek verder met de belangrijkste aspecten van wijn, zoals aroma’s, smaken, zuurgraad, tannines en afdronk. Elk aspect wordt in detail behandeld en er worden tips gegeven over hoe je het beste kunt proeven en beoordelen.

Het boek bevat ook informatie over de belangrijkste druivensoorten en wijnregio’s in de wereld, en biedt praktische tips en adviezen over hoe je de beste wijnen kunt kiezen bij het winkelen, hoe je wijn kunt bewaren en hoe je het beste kunt serveren.

“Proeven als een Pro” is een uitstekende gids voor wijnliefhebbers die hun kennis over wijn willen verdiepen. Het boek biedt niet alleen informatie over het proeven en beoordelen van wijn, maar ook over de verschillende aspecten van wijn en hoe je de beste wijnen kunt kiezen en serveren. Het is een nuttig boek voor zowel beginnende als gevorderde wijnliefhebbers en kan helpen bij het ontwikkelen van een beter begrip en waardering voor wijn.

7. Wine Folly Masterclass

“Wine Folly Masterclass” van Madeline Puckette is een diepgaande en uitgebreide gids voor wijnliefhebbers van alle niveaus. Het boek biedt gedetailleerde informatie over alle aspecten van wijn, van wijnproeven en wijnmaken tot het kiezen en combineren van wijn met voedsel.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken die elk gericht zijn op een specifiek aspect van wijn. Het begint met een inleiding over de geschiedenis van wijn en de basisprincipes van wijnproeven, waarbij het gebruik van geuren en smaken wordt uitgelegd en hoe je wijn kunt beoordelen op kleur, geur en smaak.

Daarna gaat het boek verder met de belangrijkste druivensoorten en wijnregio’s in de wereld, waarbij elk hoofdstuk is voorzien van gedetailleerde kaarten en visuele infographics die de informatie gemakkelijk te begrijpen maken. Het boek biedt ook praktische tips en adviezen over hoe je de beste wijnen kunt kiezen bij het winkelen, hoe je wijn kunt bewaren en hoe je het beste kunt serveren.

“Wine Folly Masterclass” is een uitstekende gids voor wijnliefhebbers die hun kennis over wijn willen verdiepen. Het boek biedt niet alleen informatieve en praktische adviezen over het proeven en beoordelen van wijn, maar ook over de verschillende aspecten van wijn en hoe je de beste wijnen kunt kiezen en serveren. Het is een nuttig boek voor zowel beginnende als gevorderde wijnliefhebbers en kan helpen bij het ontwikkelen van een beter begrip en waardering voor wijn.

Waarom boeken over wijn kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom je een boek over wijn zou kunnen kopen. Hieronder hebben we de belangrijkste reden van het kopen van boeken over wijn op een rijtje gezet.

1. Kennis vergroten

Als je graag wijn drinkt, kan een boek over wijn je helpen om je kennis over verschillende druivensoorten, wijnregio’s en wijnbereidingsprocessen te vergroten. Het kan je helpen om beter te begrijpen wat er in een fles wijn zit en waarom sommige wijnen beter smaken dan andere.

2. Nieuwe wijnen ontdekken

Een boek over wijn kan je helpen om nieuwe wijnen te ontdekken die je misschien nog niet eerder hebt geproefd. Het kan je inspireren om verschillende stijlen of regio’s uit te proberen en je horizon te verbreden.

3. Wijn- en spijscombinaties verbeteren

Boeken over wijn kunnen je ook helpen om betere wijn- en spijscombinaties te maken. Het kan je leren welke wijnen goed samengaan met welke gerechten en je helpen om de smaken van beide te verbeteren.

4. Als referentie gebruiken

Een boek over wijn kan ook dienen als een handige referentie voor toekomstig gebruik. Je kunt het boek erbij pakken wanneer je meer informatie nodig hebt over een bepaalde wijn of regio en het kan je helpen om beter geïnformeerde aankopen te doen.

Kortom, een boek over wijn kan je helpen om je kennis over wijn te vergroten, nieuwe wijnen te ontdekken, wijn- en spijscombinaties te verbeteren en dienen als handige referentie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *