boeken over ondernemen

Beste boeken over ondernemen: Top 10!

Ben je opzoek naar een boek over ondernemen? Dan hebben we hier de beste boeken over ondernemen voor je op een rijtje gezet!

Als ondernemer is het belangrijk om jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen en te blijven leren. Een van de beste manieren om dit te doen is door boeken te lezen over ondernemen en business. Er zijn talloze boeken die geschreven zijn door succesvolle ondernemers en experts in het vakgebied die waardevolle lessen en inzichten bieden.

In deze blog zullen we een selectie maken van de beste boeken over ondernemen die jou kunnen helpen om te groeien als ondernemer en om het succes van je bedrijf te vergroten. Of je nu net begint als ondernemer of al jarenlang ervaring hebt, deze boeken zullen je zeker inspireren en nieuwe inzichten bieden!

1. Ondernemen als een baas

Hoe je met tinkeren, hosselen en circulair denken jouw dromen waarmaakt

ondernemen als een baas

Het boek “Ondernemen als een baas” van Wesley dos Santos gaat over de essentiële vaardigheden die nodig zijn om als ondernemer succesvol te zijn: tinkeren, hosselen en circulair denken. De auteur deelt zijn eigen ervaringen als ondernemer en vertelt hoe hij met deze vaardigheden zijn dromen heeft waargemaakt.

Het tinkeren gaat over het experimenteren en ontdekken van wat je leuk vindt. Hosselen gaat over het vinden van manieren om geld te verdienen en omgaan met tegenslagen. Circulair denken houdt in dat je iets teruggeeft aan de maatschappij, je naasten of het milieu, waardoor er weer andere kansen ontstaan.

Het boek bevat inspirerende verhalen van succesvolle ondernemers, zoals Soufaine Touzani, Jandino Asporaat, Michiel Muller, Anouk Hoogendijk, Winne, Colette Cloosterman, Emms van Broederliefde en Mark Teurlings. Zij vertellen op welke manier zij tinkeren, hosselen en circulair denken om te kunnen ondernemen als een baas. Het boek is dus een inspirerende bron voor iedereen die zijn of haar eigen ondernemersdromen wil waarmaken.

2. De route naar 100.000 euro per jaar

Meer verdienen, meer vrijheid

Meer verdienen, meer vrijheid

Het boek “De route naar 100.000 euro per jaar” van Suzanne van Duijn gaat over hoe zzp’ers hun inkomen kunnen vergroten. Van Duijn beschrijft haar eigen ervaringen als freelancer, waarbij ze jarenlang hard werkte voor een inkomen onder het modale niveau.

In 2019 besloot ze dat het anders moest en begon ze in 2020 met het onderzoeken van de psychologie van geld, het inhuren van een businesscoach en het interviewen van meer dan 20 ervaren professionals die meer dan een ton per jaar verdienden.

In het boek deelt Van Duijn haar inzichten en vertelt ze hoe ze deze in de praktijk heeft toegepast om haar eigen inkomsten te verdrievoudigen. Een belangrijke les die ze daarbij heeft geleerd, is dat je eerst zelf moet groeien voordat je je inkomen kunt laten groeien.

Ze moedigt zzp’ers aan om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en zelfvertrouwen om hun onderneming succesvoller te maken. Het boek is daarom een waardevolle bron van inspiratie en praktische tips voor iedereen die als zzp’er zijn of haar inkomen wil verhogen.

3. Hardcore Hunter

Een waarde-vol boek voor verkopers die jagen op nieuwe klanten

Het boek Hardcore Hunter is een sales boek dat zich richt op het binnenhalen van nieuwe en waardevolle klanten. Het beschrijft alle aspecten van het verkoopvak en is geschreven door een auteur met 17 jaar verkoopervaring en 5 jaar intensief onderzoek naar verkoop en psychologie. 

Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren verkopers. Door het lezen van dit boek kan je 15 jaar van je leven en 15.000 euro aan boeken en trainingen besparen. Het boek bevat onder andere praktische tips en bewezen methodes voor acquisitie, het voeren van de beste salesgesprekken, het maken van impactvolle presentaties en offertes, timemanagement en onderhandelen. 

Daarnaast behandelt het boek ook persoonlijke ontwikkeling en het vinden van je kernwaarden en dromen. Het boek biedt ook gratis toegang tot de 06-coach lijn van de auteur en twee extra specials over kleding en auto’s. Het boek is een goede investering voor iedereen die zijn of haar verkoopvaardigheden wil verbeteren en waardevolle klanten wil binnenhalen.

4. Écht ondernemen

Bemoei je met je eigen zaak

Écht ondernemen

Het boek ‘écht ondernemen’ van Charlotte Meindersma biedt praktische handvatten en inzichten voor ondernemers die willen groeien en zichzelf willen ontwikkelen. Charlotte is zelf al jaren ondernemer en deelt haar eigen ervaringen en lessen die zij heeft geleerd tijdens haar ondernemerschap.

Het boek is opgedeeld in zes delen, waarbij elk deel een belangrijk aspect van het ondernemerschap behandelt. Zo gaat het eerste deel over het ondernemerschap zelf en waarom je als ondernemer de juiste mindset moet hebben. In het tweede deel gaat Charlotte in op hoe je als ondernemer jezelf en je bedrijf zichtbaar maakt voor potentiële klanten. Het derde deel gaat over het belang van een goede marketingstrategie, terwijl het vierde deel over het belang van een goede financiële basis gaat.

In het vijfde deel gaat Charlotte dieper in op de organisatie van je bedrijf, waarbij ze onder andere bespreekt hoe je ervoor zorgt dat je als ondernemer niet meer de bottleneck van je bedrijf bent. Het laatste deel gaat over de groei van je bedrijf, waarbij Charlotte haar eigen ervaringen en inzichten deelt over hoe je als ondernemer kunt groeien en je bedrijf kunt laten groeien.

In het boek komen verschillende onderwerpen aan bod die voor ondernemers relevant zijn, zoals de juiste mindset, zichtbaarheid, marketing, financiën, organisatie en groei. Charlotte biedt hierbij praktische handvatten en voorbeelden uit de praktijk om ondernemers te helpen deze onderwerpen concreet toe te passen in hun eigen bedrijf. Ze deelt haar eigen successen, maar ook haar mislukkingen en wat ze hiervan heeft geleerd.

Al met al is ‘écht ondernemen’ een inspirerend boek dat ondernemers helpt om hun eigen bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Het biedt praktische inzichten en handvatten om aan de slag te gaan en jezelf en je bedrijf verder te ontwikkelen.

5. De Online Marketing Tornado

Blauwdruk voor een wervelende online business

de online marketing tornado

De Online Marketing Tornado is geschreven door Tonny Loorbach en is een gids voor ondernemers en marketeers die hun online aanwezigheid willen verbeteren. Het boek behandelt een breed scala aan online marketingstrategieën, van zoekmachineoptimalisatie tot social media en e-mailmarketing.

Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische tips en voorbeelden. Loorbach geeft aan dat het belangrijk is om te beginnen met het formuleren van een duidelijke missie en visie, en vervolgens stap voor stap te werken aan het opbouwen van een online marketingstrategie.

Een belangrijk onderdeel van de Online Marketing Tornado is zoekmachineoptimalisatie (SEO). Loorbach legt uit hoe zoekmachines werken en hoe je jouw website kunt optimaliseren om beter gevonden te worden in zoekresultaten. Daarnaast gaat hij in op het belang van content marketing, social media en e-mailmarketing.

Loorbach geeft ook aan dat het belangrijk is om te meten hoe goed je online marketingstrategie werkt, en daarvoor gebruikt hij verschillende tools. Hij legt uit hoe je deze tools kunt gebruiken om de prestaties van je website en social media kanalen te meten, zodat je kunt zien welke strategieën werken en welke niet.

Al met al is De Online Marketing Tornado een uitgebreide en praktische gids voor iedereen die zijn online aanwezigheid wil verbeteren. Door de heldere uitleg en praktische voorbeelden is het boek geschikt voor zowel beginners als gevorderden op het gebied van online marketing.

6. Financieel vrij

Laat geld voor jou werken in plaats van andersom

financieel vrij boek

In haar boek Financieel Vrij wil Janneke van den Brink mensen leren hoe ze financiële vrijheid kunnen bereiken. Financiële vrijheid betekent dat je genoeg passief inkomen hebt om van te leven, zonder dat je daarvoor actief hoeft te werken. Het boek richt zich met name op mensen die willen investeren in vastgoed, maar het biedt ook nuttige inzichten voor mensen die hun passief inkomen op andere manieren willen vergroten.

Het boek begint met het stellen van doelen en het maken van een plan om financiële vrijheid te bereiken. Vervolgens gaat het in op de verschillende vormen van passief inkomen, zoals vastgoed, beleggingen en het opzetten van een online business. Van den Brink beschrijft hoe je een goede vastgoedinvestering kunt vinden, hoe je een goed rendement kunt behalen en hoe je de risico’s kunt beperken.

Daarnaast gaat het boek in op het mindset-aspect van financiële vrijheid. Van den Brink bespreekt hoe je je mindset kunt veranderen om succesvol te zijn in het bereiken van financiële vrijheid en hoe je met belemmerende overtuigingen om kunt gaan. Ze geeft ook tips over hoe je je financiële situatie kunt verbeteren door je uitgaven te verminderen en meer te sparen.

Tot slot biedt het boek praktische tips voor het opzetten en beheren van een vastgoedportefeuille, zoals hoe je huurders kunt vinden, hoe je je vastgoed kunt financieren en hoe je ervoor kunt zorgen dat je investeringen winstgevend blijven.

Financieel Vrij biedt een compleet en praktisch stappenplan voor het bereiken van financiële vrijheid. Het boek is geschikt voor mensen die willen investeren in vastgoed, maar biedt ook nuttige inzichten voor mensen die hun passief inkomen op andere manieren willen vergroten.

7. Startersgids voor ondernemers

De juridische, administratieve en fiscale aspecten

de startersgids voor ondernemen

De Startersgids voor Ondernemers van Sep Breukers is een praktisch en overzichtelijk boek voor iedereen die overweegt om een eigen bedrijf te beginnen. Het boek biedt een stap-voor-stap handleiding om van idee naar succesvolle onderneming te komen, waarbij Breukers alle belangrijke aspecten van het ondernemerschap behandelt.

Het boek begint met het bepalen van je ideale klant en het opstellen van een businessplan, waarna de verschillende rechtsvormen en financieringsmogelijkheden worden besproken. Vervolgens gaat Breukers in op het belang van een sterke online aanwezigheid en de mogelijkheden van social media en online marketing. Ook geeft hij tips voor het opzetten van een goed boekhoudsysteem en het maken van de juiste belastingkeuzes.

Naast deze praktische zaken, besteedt Breukers ook aandacht aan de mindset van de ondernemer en hoe deze bij kan dragen aan het succes van de onderneming. Zo behandelt hij onder andere het omgaan met onzekerheid en het stellen van doelen.

De Startersgids voor Ondernemers is geschreven in begrijpelijke taal en voorzien van veel praktische tips en voorbeelden. Het boek is daarmee een waardevolle gids voor iedereen die een eigen bedrijf wil starten en zich goed wil voorbereiden op het ondernemerschap.

8. Ondernemen is net reizen

Helder en praktisch kompas voor succesvol ondernemen

ondernemen is net reizen

Het boek ‘Ondernemen is net reizen’ van Oscar Bulthuis vergelijkt het proces van ondernemen met het maken van een reis. Hij legt uit dat ondernemen net als reizen uitdagingen, onzekerheid en obstakels met zich meebrengt. Het is belangrijk om te weten waar je naartoe wilt, maar ook om flexibel te zijn en in te spelen op veranderingen en onverwachte situaties.

Het boek bevat verschillende verhalen en voorbeelden van ondernemers die deze reis al hebben gemaakt en hun ervaringen delen. Bulthuis benadrukt het belang van het stellen van doelen en het maken van een plan, maar ook van het blijven leren en jezelf ontwikkelen als ondernemer. Daarnaast besteedt hij aandacht aan onderwerpen als mindset, samenwerking en het omgaan met tegenslagen.

Het boek biedt praktische tips en handvatten voor startende en ervaren ondernemers om succesvol te kunnen zijn in hun reis als ondernemer. Bulthuis benadrukt dat ondernemen een avontuur is en dat het belangrijk is om te genieten van de reis en niet alleen te focussen op het einddoel.

9. Rijke pa arme pa

Wat de rijken hun kinderen leren over geld – dat de armen en de middenklasse niet doen!

rijke pa arme pa boek

Het boek “Rijke pa, arme pa” van Robert T. Kiyosaki is een persoonlijk financieel managementboek dat is gericht op het ontwikkelen van financiële intelligentie. Het boek richt zich op de verschillen in de manier waarop de vader van de auteur, die hoogopgeleid was en werkte voor de overheid, en de vader van zijn beste vriend, die een ondernemer en investeerder was, hun financiën beheerden en hun geld verdienden.

Het boek gaat over de verschillende mentale modellen en denkwijzen over geld en financiën tussen de “rijke pa” en “arme pa”. De “arme pa” gelooft in het werken voor geld, terwijl de “rijke pa” gelooft in het laten werken van geld voor jou. Het boek legt uit hoe je financiële intelligentie kunt ontwikkelen en hoe je verschillende soorten inkomsten kunt creëren om financieel vrij te worden.

Kiyosaki richt zich op de principes van passief inkomen en investeren, en geeft praktische tips over het opzetten van een eigen bedrijf, het investeren in vastgoed, aandelen en obligaties. Hij benadrukt het belang van financiële educatie en hoe het vermijden van schulden, het beheersen van uitgaven en het investeren in activa in plaats van passiva kan leiden tot financiële onafhankelijkheid.

Het boek heeft veel mensen geïnspireerd om anders te denken over geld en financiën, en heeft geleid tot een hele reeks follow-up boeken, evenals seminars en cursussen.

10. Nooit meer voor een baas je bed uit!

Voor jezelf beginnen? Alles wat je moet weten om succesvol te starten

In “Nooit meer voor een baas je bed uit!” vertelt Oscar Bulthuis zijn persoonlijke verhaal over hoe hij van een werknemer veranderde in een succesvolle ondernemer. Hij deelt zijn eigen ervaringen en geeft praktische tips voor mensen die ook de stap willen zetten om voor zichzelf te beginnen.

Het boek begint met de vraag waarom zoveel mensen vast blijven zitten in een baan die ze eigenlijk niet leuk vinden. Bulthuis wijst op de angst voor verandering en het gebrek aan zelfvertrouwen dat velen ervan weerhoudt om hun dromen na te jagen. Vervolgens beschrijft hij de voordelen van ondernemerschap en hoe je je eigen bedrijf kunt starten. Hij gaat in op zaken als het vinden van een goed idee, het opzetten van een bedrijfsplan en het verkrijgen van financiering.

Een groot deel van het boek gaat over de praktische kant van ondernemen. Bulthuis legt uit hoe je jezelf kunt profileren als expert, hoe je klanten kunt vinden en hoe je jezelf kunt verkopen. Hij bespreekt ook hoe je je bedrijf kunt laten groeien en hoe je jezelf kunt blijven ontwikkelen als ondernemer.

Wat dit boek uniek maakt, is dat het niet alleen gaat over de zakelijke kant van ondernemen, maar ook over de persoonlijke ontwikkeling die erbij komt kijken. Bulthuis gaat in op zaken als mindset, omgaan met tegenslagen en het vinden van balans tussen werk en privéleven. Hij laat zien dat ondernemerschap niet alleen gaat over geld verdienen, maar ook over het creëren van vrijheid en voldoening in je leven.

Al met al is “Nooit meer voor een baas je bed uit!” een inspirerend en praktisch boek voor iedereen die de stap wil zetten om voor zichzelf te beginnen. Het biedt zowel zakelijke als persoonlijke inzichten en geeft de lezer de tools om succesvol te worden als ondernemer.

Waarom zijn boeken over ondernemen waardevol?

Boeken over ondernemen zijn waardevol omdat ze inzichten bieden van ervaren ondernemers en experts op het gebied van ondernemen. Ze geven praktische tips, strategieën en inspiratie om een succesvol bedrijf op te bouwen en te laten groeien. Door het lezen van boeken over ondernemen, kun je kennis opdoen over verschillende aspecten van het ondernemerschap, zoals financiën, marketing, leiderschap, productontwikkeling en nog veel meer. 

Bovendien kunnen boeken je helpen om je mindset te veranderen en je te motiveren om je dromen na te jagen en je doelen te bereiken. Of je nu net begint als ondernemer of al jarenlang onderneemt, er is altijd iets nieuws te leren uit de beste boeken over ondernemen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *