boeken over crypto

Beste boeken over crypto ooit: Top 10!

Ben je opzoek naar de beste boeken over crypto? Dan zijn we hier met de absolute toppers!

De opkomst van cryptocurrency heeft de financiële wereld op zijn kop gezet en velen zijn op zoek naar manieren om hierin te investeren en te profiteren. Maar waar moet je beginnen? Er zijn talloze boeken geschreven over cryptocurrency, blockchain en de impact hiervan op onze economie en samenleving. 

In deze blog nemen we je mee op een reis door de beste boeken over crypto die er op dit moment beschikbaar zijn. Of je nu een complete beginner bent of een doorgewinterde crypto-expert, deze boeken bieden een schat aan informatie en inzichten die je kunnen helpen om meer te weten te komen over de fascinerende wereld van cryptocurrency!

10x de beste boeken over crypto

We zijn opzoek gegaan naar de beste boeken over crypto van dit moment en daar is de onderstaande top 10 uitgekomen. Deze lijst hebben we samengesteld door te kijken naar de klanten beoordelingen van de boeken over dit onderwerp.

1. Crypto trading voor ambitieuze beginners

Leer succesvol handelen in bitcoin en andere cryptocurrencies

crypto trading

Het boek “Crypto trading voor ambitieuze beginners” geschreven door Jelle Peters is een praktische gids voor mensen die geïnteresseerd zijn in het verhandelen van cryptocurrencies. Peters begint met een inleiding over blockchain-technologie en de geschiedenis van cryptocurrencies.

Vervolgens gaat hij dieper in op hoe de cryptomarkt werkt en hoe men kan beginnen met het verhandelen van cryptocurrencies. Hierbij komen onderwerpen als marktanalyse, risicomanagement en het gebruik van handelsplatformen aan bod.

Peters besteedt ook aandacht aan het belang van psychologie en emoties bij het handelen en geeft tips om hiermee om te gaan. Verder bevat het boek praktische voorbeelden en strategieën voor het handelen in cryptocurrencies.

Al met al is “Crypto trading voor ambitieuze beginners” een nuttige gids voor mensen die willen beginnen met het verhandelen van cryptocurrencies. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en biedt concrete handvatten en tips voor succesvol handelen op de cryptomarkt.

2. Bitcoin voor beginners

Alles wat je moet weten voor je investeert

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

3. In 10 stappen je eigen bank

Koop en beheer crypto’s zoals Bitcoin, Litecoin, DigiByte en Cardano en vergroot je financiële onafhankelijkheid

Het boek “In 10 stappen in je eigen bank” geschreven door Petra van Dooren-Lansdorp is een praktische gids voor mensen die meer financiële vrijheid willen creëren.

In het boek behandelt van Dooren-Lansdorp 10 stappen die men kan zetten om financiële onafhankelijkheid te bereiken. De stappen variëren van het in kaart brengen van de huidige financiële situatie, het stellen van financiële doelen tot het investeren in vastgoed en het opzetten van een eigen bedrijf.

Daarnaast gaat van Dooren-Lansdorp in op de verschillende manieren om geld te verdienen en besparen en geeft ze tips om slimmer met geld om te gaan. Ze benadrukt het belang van bewuste keuzes maken en het nemen van verantwoordelijkheid voor de eigen financiële situatie.

Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische voorbeelden, checklists en opdrachten. Het is geschikt voor zowel beginners als mensen met meer financiële ervaring en biedt concrete handvatten om financiële doelen te bereiken en meer grip te krijgen op de eigen financiën.

Kortom, “In 10 stappen in je eigen bank” is een inspirerend en praktisch boek dat kan helpen om meer financiële vrijheid te creëren en te werken aan een gezonde financiële toekomst.

4. Crypto Encyclopedie

Alles over bitcoin, cryptovaluta en de blockchain technologie

Het boek “Crypto Encyclopedie” geschreven door Krijn Soeteman is een uitgebreide gids voor iedereen die geïnteresseerd is in cryptocurrencies en blockchain-technologie.

In het boek bespreekt Soeteman op een overzichtelijke manier de basisprincipes van cryptocurrencies, de werking van blockchain-technologie en de verschillende toepassingen ervan. Daarnaast gaat hij dieper in op de geschiedenis van cryptocurrencies en de opkomst van de crypto-economie.

Het boek biedt ook een overzicht van de belangrijkste cryptocurrencies en hun kenmerken. Soeteman bespreekt de voor- en nadelen van deze cryptocurrencies en geeft praktische tips over het verhandelen en bewaren van crypto’s.

Verder gaat het boek in op verschillende onderwerpen zoals smart contracts, ICO’s, mining, regelgeving en veiligheid. Soeteman biedt inzichten en praktische tips voor zowel beginners als gevorderden in de wereld van cryptocurrencies.

Al met al is de “Crypto Encyclopedie” een zeer uitgebreide gids die geschikt is voor iedereen die geïnteresseerd is in cryptocurrencies en blockchain-technologie. Het is geschreven in begrijpelijke taal en biedt veel praktische informatie en tips voor het verhandelen en bewaren van cryptocurrencies. Het is een waardevolle bron van informatie voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van crypto’s.

5. Bitcoin en andere cryptovaluta

Hoe je dacht te laat in crypto te stappen maar succesvoller werd dan mensen die dit boek niet lazen

bitcoin boeken

Het boek “Bitcoin en andere cryptovaluta” geschreven door Gert-Jan Lasterie is een praktische gids voor mensen die willen beginnen met het investeren in cryptocurrencies.

In het boek geeft Lasterie een overzicht van de belangrijkste cryptocurrencies en hun kenmerken. Hij bespreekt de voor- en nadelen van deze cryptocurrencies en geeft praktische tips over het verhandelen en bewaren van crypto’s.

Lasterie gaat ook in op de technologie achter cryptocurrencies, blockchain genaamd, en legt uit hoe deze technologie werkt. Hij bespreekt de toepassingen van blockchain-technologie en de impact ervan op de financiële wereld.

Verder gaat het boek in op onderwerpen als mining, ICO’s, regelgeving en veiligheid. Lasterie geeft inzichten en praktische tips voor het opzetten van een eigen cryptocurrency-portefeuille en het handelen op de cryptomarkt.

Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische voorbeelden en tips. Het is geschikt voor zowel beginners als mensen met meer ervaring in de wereld van cryptocurrencies en biedt concrete handvatten om succesvol te investeren in deze markt.

Kortom, “Bitcoin en andere cryptovaluta” is een nuttige gids voor mensen die willen beginnen met investeren in cryptocurrencies en meer willen leren over blockchain-technologie. Het biedt praktische informatie en tips om succesvol te zijn op de cryptomarkt.

6. Bitcoins voor Dummies

Het boek “Bitcoin voor Dummies” geschreven door Michiel Kelder is een toegankelijke en begrijpelijke introductie tot Bitcoin en cryptocurrencies voor mensen zonder technische achtergrond.

In het boek legt Kelder de basisprincipes van Bitcoin uit en hoe het werkt als digitaal betaalmiddel. Hij bespreekt de geschiedenis van Bitcoin, de voordelen van het gebruik ervan en hoe Bitcoin zich verhoudt tot traditionele valuta’s.

Het boek biedt ook een overzicht van de belangrijkste cryptocurrencies en hoe deze werken. Kelder bespreekt de voor- en nadelen van deze cryptocurrencies en geeft praktische tips over het verhandelen en bewaren van crypto’s.

Daarnaast gaat het boek in op onderwerpen als mining, ICO’s, regelgeving en veiligheid. Kelder geeft inzichten en praktische tips voor het opzetten van een eigen cryptocurrency-portefeuille en het handelen op de cryptomarkt.

Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische voorbeelden en tips. Het is geschikt voor beginners die meer willen leren over Bitcoin en cryptocurrencies en biedt concrete handvatten om succesvol te zijn op de cryptomarkt.

Kortom, “Bitcoin voor Dummies” is een nuttige gids voor mensen zonder technische achtergrond die meer willen leren over Bitcoin en cryptocurrencies. Het biedt praktische informatie en tips om succesvol te zijn op de cryptomarkt en meer te leren over deze complexe onderwerpen op een begrijpelijke manier.

7. Ons geld is stuk

En waarom bitcoin de oplossing is

ons geld is stuk

Het boek “Ons geld is stuk” van Peter Slagter is een kritische analyse van het huidige monetaire systeem en de rol van geld in onze samenleving.

Slagter begint met een uitleg van de geschiedenis van het monetaire systeem en hoe dit in de loop der jaren is veranderd. Vervolgens bespreekt hij de huidige problemen van ons monetaire systeem, zoals de ongecontroleerde geldcreatie door banken en de impact hiervan op inflatie en schulden.

Het boek biedt een heldere uitleg van hoe geldcreatie en schuld werken in ons huidige monetaire systeem, en legt uit waarom deze mechanismen problematisch zijn voor de economie en de samenleving als geheel.

Daarnaast gaat het boek in op mogelijke alternatieven voor ons huidige monetaire systeem, zoals het gebruik van een onafhankelijke centrale bank of de invoering van een basisinkomen. Slagter pleit voor meer transparantie en democratische controle over ons monetaire systeem, om zo de negatieve gevolgen van geldcreatie en schulden te beperken.

Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en biedt een duidelijk inzicht in de complexe materie van ons monetaire systeem. Het is geschikt voor lezers die geïnteresseerd zijn in economie, politiek en de rol van geld in onze samenleving.

Kortom, “Ons geld is stuk” is een kritische analyse van ons huidige monetaire systeem en biedt interessante inzichten en alternatieven voor hoe we ons geldsysteem kunnen verbeteren. Het boek is een aanrader voor lezers die willen begrijpen hoe ons monetaire systeem werkt en welke problemen er spelen.

8. Blockchain Revolution

How the Technology Behind Bitcoin and Other Cryptocurrencies is Changing the World

blockchain revolution

Het boek “Blockchain Revolution” van Don Tapscott en Alex Tapscott is een uitgebreide gids voor de blockchain-technologie en de potentiële impact die deze kan hebben op de toekomst van het bedrijfsleven en de samenleving als geheel.

Het boek begint met een uitleg van de basisprincipes van blockchain-technologie en hoe deze werkt. Vervolgens bespreken de auteurs de verschillende manieren waarop blockchain-technologie kan worden toegepast, zoals bijvoorbeeld in de financiële sector, gezondheidszorg en supply chain management.

Het boek behandelt ook verschillende aspecten van blockchain, zoals beveiliging, privacy en regelgeving. De auteurs bespreken hoe blockchain kan bijdragen aan het oplossen van verschillende maatschappelijke problemen, zoals corruptie en ongelijkheid.

Daarnaast beschrijft het boek verschillende concrete voorbeelden van hoe blockchain al wordt toegepast in verschillende sectoren en bedrijven, evenals de mogelijke toepassingen in de toekomst.

Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische voorbeelden en tips. Het is geschikt voor een breed publiek, inclusief professionals, ondernemers, beleidsmakers en lezers die geïnteresseerd zijn in de blockchain-technologie en de impact die deze kan hebben op onze toekomst.

Kortom, “Blockchain Revolution” is een uitgebreide gids voor de blockchain-technologie en biedt een goed inzicht in de verschillende toepassingen en potentiële impact ervan op de samenleving en het bedrijfsleven.

9. Investeren in crypto

Alles om slim te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten

investeren in crypto

Het boek “Investeren in Crypto” van Brecht van Craen is een praktische handleiding voor beleggers die geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies en blockchain-technologie.

Van Craen begint met een uitleg van de basisprincipes van Bitcoin en cryptocurrencies, inclusief hun historische achtergrond en de technologie die erachter zit. Vervolgens bespreekt hij de belangrijkste cryptocurrencies die momenteel op de markt zijn, zoals Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash en Litecoin.

Het boek biedt praktische informatie over hoe je cryptocurrencies kunt kopen en verkopen op verschillende handelsplatformen en hoe je een goede cryptocurrency-portefeuille kunt opbouwen. Van Craen bespreekt verschillende handelsstrategieën en geeft inzichten en tips voor het analyseren van de cryptomarkten en het nemen van strategische beslissingen bij het investeren in cryptocurrencies.

Daarnaast gaat het boek in op onderwerpen als risicobeheer, veiligheid en regelgeving. Van Craen geeft concrete voorbeelden van hoe je een goede investeringsstrategie kunt ontwikkelen en hoe je kunt omgaan met volatiliteit op de cryptomarkt.

Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische voorbeelden en tips. Het is geschikt voor zowel beginnende als ervaren beleggers in cryptocurrencies en biedt concrete handvatten om succesvol te zijn op de cryptomarkt.

Kortom, “Investeren in Crypto” is een nuttige gids voor mensen die geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies en blockchain-technologie en hun kennis willen verdiepen. Het biedt praktische informatie en tips om succesvol te zijn op de cryptomarkt en geeft een goed inzicht in de verschillende aspecten van het investeren in cryptocurrencies.

10. The Crypto Trader

How anyone can make money trading Bitcoin and other cryptocurrencies

the crypto trader

Let op: Dit is een Engels boek

Het boek “The Crypto Trader” van Glen Goodman is een praktische gids voor het handelen in cryptocurrencies.

Goodman begint met een uitleg van de basisprincipes van Bitcoin en blockchain-technologie en hoe deze werken. Vervolgens gaat hij in op de opkomst van de crypto-economie en de verschillende cryptocurrencies die er bestaan.

Het boek biedt praktische informatie over hoe je cryptocurrencies kunt kopen en verkopen op verschillende handelsplatformen. Goodman geeft inzichten en tips voor het analyseren van cryptomarkten en het nemen van strategische beslissingen bij het handelen.

Daarnaast bespreekt het boek verschillende handelsstrategieën en geeft het praktische voorbeelden van hoe deze in de praktijk kunnen worden toegepast. Het boek bevat ook nuttige informatie over risicobeheer en het beheren van een cryptocurrency-portefeuille.

Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische voorbeelden en tips. Het is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde handelaren in cryptocurrencies en biedt concrete handvatten om succesvol te zijn op de cryptomarkt.

Kortom, “The Crypto Trader” is een nuttige gids voor mensen die willen beginnen met handelen in cryptocurrencies of hun kennis willen verdiepen. Het biedt praktische informatie en tips om succesvol te zijn op de cryptomarkt en geeft een goed inzicht in de verschillende aspecten van het handelen in cryptocurrencies.

Hoe hebben wij deze lijst met de beste boeken over crypto samengesteld?

We hebben deze lijst samengesteld door vooral te kijken naar de klanten beoordelingen. We hebben het hele internet afgezocht naar de best beoordeelde crypto boeken op de markt. We hebben veel reviews gelezen en vergeleken en op basis daarvan een top 10 gemaakt.

Klanten beoordelingen zijn altijd zeer belangrijk en waardevol wanneer je opzoek bent naar het beste artikel, of dit nu gaat over de beste boeken of wat anders. Daarom hebben wij ons onderzoek vooral hierop gericht.

Op welke manieren kunnen boeken over crypto je helpen?

De beste boeken over crypto kunnen je op verschillende manieren helpen:
 

1. Kennis opdoen

Als beginner is het belangrijk om de basisprincipes van cryptocurrency en blockchain te begrijpen. Goede boeken bieden een heldere uitleg van deze onderwerpen en kunnen je helpen om een beter begrip te krijgen van de technologie achter cryptocurrency.

2. Inzicht krijgen in de markt

De cryptocurrency-markt is volatiel en kan soms moeilijk te voorspellen zijn. Door het lezen van boeken over crypto kun je meer inzicht krijgen in de factoren die de markt beïnvloeden en hoe je hierop kunt inspelen.

3. Risico’s begrijpen

Het investeren in cryptocurrency brengt risico’s met zich mee. Door het lezen van boeken over crypto kun je meer te weten komen over deze risico’s en hoe je deze kunt beperken.

4. Inspiratie opdoen

Boeken over crypto bieden vaak interessante inzichten en verhalen over de impact van cryptocurrency en blockchain op onze samenleving. Dit kan je inspireren om op nieuwe manieren na te denken over de toekomst van onze economie en maatschappij.

Kortom, de beste boeken over crypto bieden een schat aan informatie en inzichten die je kunnen helpen om meer te weten te komen over de wereld van cryptocurrency en blockchain. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde crypto-expert, deze boeken kunnen je helpen om je kennis te vergroten en je inzicht te verdiepen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *