boeken over angst

Beste boeken over angst: Top 8!

Ben je opzoek naar de beste boeken over angst? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Angst is een menselijke emotie die we allemaal wel eens ervaren. Het kan ons helpen om gevaar te herkennen en te vermijden, maar het kan ons ook verlammen en belemmeren in ons dagelijks leven.

Gelukkig zijn er talloze boeken geschreven over angst die ons kunnen helpen om deze emotie beter te begrijpen en er beter mee om te gaan. Of je nu zelf te maken hebt met angststoornissen of simpelweg geïnteresseerd bent in het onderwerp, deze boeken bieden waardevolle inzichten en handvatten. In deze blog hebben we de beste boeken over angst voor je op een rijtje gezet.

Van persoonlijke ervaringen tot wetenschappelijke inzichten en praktische adviezen: deze boeken bieden voor ieder wat wils!

8x de beste boeken over angst o.b.v. klanten beoordelingen

We zijn opzoek gegaan naar de beste boeken over angst en daar is een top 8 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze lijst hebben we gekeken naar de klanten beoordelingen van verschillende boeken.

Lees de korte samenvattingen door om het beste boek voor jou te ontdekken!

1. Bang Vogeltje

Leven met een angststoornis

bang vogeltje

Het boek “Bang vogeltje” van Michelle Trines gaat over de ervaringen van de auteur met een angststoornis. Trines beschrijft haar eigen ervaringen met angst en paniekaanvallen op een openhartige en persoonlijke manier. Ze beschrijft hoe haar angst haar dagelijks leven beïnvloedde en hoe het haar relatie met haar omgeving beïnvloedde.

Trines beschrijft ook hoe ze verschillende therapieën en behandelingen heeft geprobeerd om haar angststoornis te overwinnen. Ze beschrijft hoe ze uiteindelijk tot de conclusie kwam dat acceptatie en zelfcompassie de sleutel waren tot haar herstel.

Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en bevat ook tips en advies voor mensen die ook lijden aan angst of paniekaanvallen. Het is een waardevolle bron van informatie en inspiratie voor iedereen die te maken heeft met angst en depressie.

2. Angst overwinnen doe je zo

Het boek “Angst overwinnen doe je zo” van Arentina Drenth biedt praktische en toegankelijke strategieën om angst te overwinnen. Het boek richt zich op verschillende soorten angst, waaronder sociale angst, faalangst, paniekaanvallen en fobieën.

Drenth begint met het uitleggen van de verschillende soorten angst en hoe deze kunnen worden veroorzaakt door interne en externe factoren. Vervolgens biedt ze een gedetailleerde uitleg van de verschillende behandelingsmogelijkheden, waaronder psychotherapie en medicatie.

Het grootste deel van het boek is gericht op het aanleren van technieken en strategieën om angst te verminderen en te overwinnen. De nadruk ligt hierbij op het veranderen van de manier waarop we over angst denken en deze ervaren. Drenth legt uit hoe dit kan worden bereikt door middel van cognitieve herstructurering, mindfulness en ademhalingsoefeningen.

Het boek bevat ook praktische oefeningen en werkbladen om de lezer te helpen bij het toepassen van de strategieën en het bijhouden van de voortgang. Het is geschreven in een duidelijke en begrijpelijke stijl en is bedoeld voor mensen die lijden aan angststoornissen, evenals voor professionals die met deze groep werken.

Het boek biedt een gestructureerde en evidence-based benadering voor het overwinnen van angststoornissen en kan een waardevolle bron van informatie en ondersteuning zijn voor mensen die op zoek zijn naar manieren om hun angst te overwinnen en hun leven te verbeteren.

3. Weg met het angstduiveltje

Werkboek voor jongeren die wel eens last hebben van angst, piekeren of paniek

Het boek “Weg met het angstduiveltje” van Kate Collins-Donnelly is een zelfhulpboek voor kinderen die te maken hebben met angst en angststoornissen. Het boek is gericht op kinderen tussen de 7 en 14 jaar oud en biedt een begrijpelijke en interactieve benadering om kinderen te helpen begrijpen wat angst is en hoe ze het kunnen overwinnen.

Het boek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken die elk een specifiek onderwerp behandelen, zoals wat angst is, waar angst vandaan komt, en hoe angst kan worden overwonnen. Elk hoofdstuk bevat informatieve teksten, tips en praktische oefeningen en activiteiten die kinderen kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met hun angst.

De activiteiten variëren van teken- en schrijfoefeningen tot ademhalingsoefeningen en rollenspellen, waardoor kinderen op een interactieve en speelse manier kunnen leren en hun angst kunnen verminderen.

Het boek is geschreven in een duidelijke en toegankelijke stijl en is rijkelijk geïllustreerd met kleurrijke afbeeldingen en cartoons. Het is ontworpen om kinderen te helpen begrijpen wat angst is, hoe het hen beïnvloedt en hoe ze het kunnen overwinnen, en biedt praktische en effectieve strategieën voor het beheersen van angst en stress.

Het boek kan worden gebruikt door kinderen zelf, maar ook door ouders, leraren en therapeuten die kinderen helpen bij het overwinnen van angst en angststoornissen. Het biedt een waardevolle bron van informatie en ondersteuning voor kinderen die te maken hebben met angst en kan hen helpen om hun leven met meer zelfvertrouwen en veerkracht te leiden.

4. Stap voor stap je angst overwinnen

Cognitieve gedragstherapie : effectieve technieken om angst, paniek, piekeren en fobieën te lijf te gaan, je triggers te herkennen, onrealistische gedachten te veranderen en stress te verminderen

stap voor stap angst overwinnen

Het boek “Stap voor stap je angst overwinnen” van Martin Antony biedt een stapsgewijze benadering voor het overwinnen van angststoornissen. Het boek richt zich op verschillende soorten angststoornissen, waaronder paniekaanvallen, sociale angst en obsessief-compulsieve stoornis.

Antony begint met het uitleggen van de verschillende soorten angst en de symptomen die daarbij horen. Vervolgens biedt hij een gedetailleerde uitleg van de verschillende behandelingsmogelijkheden, waaronder cognitieve gedragstherapie en medicatie.

Het grootste deel van het boek is gericht op het aanleren van technieken en strategieën om angst te verminderen en te overwinnen. De nadruk ligt hierbij op het aanpakken van de gedachten en overtuigingen die aan de angst ten grondslag liggen. Antony legt uit hoe deze gedachten kunnen worden uitgedaagd en vervangen door meer realistische en positieve gedachten.

Het boek bevat ook praktische oefeningen en werkbladen om de lezer te helpen bij het toepassen van de strategieën en het bijhouden van de voortgang. Het is geschreven in een heldere en toegankelijke stijl en is bedoeld voor mensen die lijden aan angststoornissen, evenals voor professionals die met deze groep werken.

Het boek biedt een gestructureerde en evidence-based benadering voor het overwinnen van angststoornissen en kan een waardevolle bron van informatie en ondersteuning zijn voor mensen die op zoek zijn naar manieren om hun angst te overwinnen en hun leven te verbeteren.

5. Werkboek hyperventilatie, angst en paniek

werkboek hyperventilatie, angst en paniek

Het “Werkboek hyperventilatie, angst en paniek” van Katrien Geeraerts is ontworpen om mensen te helpen bij het omgaan met hyperventilatie, angst en paniek. Het werkboek is geschreven voor mensen die last hebben van deze symptomen en biedt een praktische en effectieve benadering voor het beheersen en verminderen van deze klachten.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken die elk een specifiek onderwerp behandelen, zoals het begrijpen van de symptomen van hyperventilatie, het verminderen van angst en paniek, en het aanleren van ademhalingsoefeningen. Elk hoofdstuk bevat praktische oefeningen en opdrachten om de lezer te helpen bij het toepassen van de strategieën en technieken.

Het werkboek biedt verschillende technieken en strategieën om hyperventilatie, angst en paniek te beheersen en te verminderen, waaronder ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en cognitieve gedragstherapie. Het boek biedt ook inzicht in hoe angst en paniek ontstaan en hoe deze kunnen worden behandeld.

Het werkboek is geschreven in een duidelijke en toegankelijke stijl en bevat veel praktische tips en adviezen. Het is bedoeld om de lezer te helpen bij het verminderen van de symptomen van hyperventilatie, angst en paniek en bij het ontwikkelen van een meer ontspannen en rustige levensstijl.

Het “Werkboek hyperventilatie, angst en paniek” is een waardevolle bron van informatie en ondersteuning voor mensen die lijden aan deze symptomen en kan ook nuttig zijn voor therapeuten en andere professionals die met deze groep werken.

6. Een steekje los

Leven met angst

‘Een steekje los’ is een autobiografisch boek geschreven door Iris ter Haar. In het boek beschrijft Ter Haar haar eigen ervaringen met psychische problemen. Op jonge leeftijd kreeg ze te maken met angsten en depressies die haar leven behoorlijk beïnvloedden. Ze beschrijft hoe deze problemen ontstonden en hoe ze er uiteindelijk achter kwam dat ze hulp nodig had.

Het boek is bedoeld om meer begrip en openheid te creëren rondom psychische problemen. Ter Haar hoopt dat mensen door het lezen van haar verhaal meer inzicht krijgen in wat het betekent om te leven met psychische problemen. Ze wil hiermee bijdragen aan het doorbreken van het taboe dat vaak rust op dit onderwerp.

Ter Haar beschrijft hoe ze uiteindelijk de stap heeft gezet om hulp te zoeken en hoe dit haar geholpen heeft om weer grip te krijgen op haar leven. Ze vertelt over de verschillende therapieën die ze heeft gevolgd en hoe deze haar hebben geholpen om beter met haar problemen om te gaan. Het boek is daarom ook bedoeld als inspiratie voor anderen om ook hulp te zoeken als ze met psychische problemen te maken krijgen.

‘Een steekje los’ is een persoonlijk, openhartig en hoopvol boek. Ter Haar laat zien dat het mogelijk is om te herstellen van psychische problemen en weer van het leven te kunnen genieten. Het boek is daarom niet alleen interessant voor mensen die zelf te maken hebben (gehad) met psychische problemen, maar ook voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg en voor mensen die meer willen weten over dit onderwerp.

7. Activeer je nervus vagus

Een revolutionair antwoord op stress- en angstklachten, trauma en een verminderde immuniteit

activeer je nervus vagus

“Activeer je nervus vagus” van Luc Swinnen is een boek dat de lezer leert hoe de nervus vagus, de langste zenuw in ons lichaam, een belangrijke rol kan spelen bij het verminderen van stress, angst en andere negatieve emoties.

Het boek begint met een uitleg over de nervus vagus en zijn functies, inclusief het reguleren van de hartslag, de ademhaling en het immuunsysteem. Vervolgens legt Swinnen uit hoe de nervus vagus kan worden geactiveerd door middel van specifieke oefeningen, zoals ademhalingstechnieken, meditatie en andere ontspanningstechnieken.

Swinnen geeft ook praktische tips en strategieën om de nervus vagus te stimuleren en zo stress en angst te verminderen. Hij beschrijft bijvoorbeeld hoe bepaalde voedingsmiddelen en supplementen kunnen helpen bij het activeren van de nervus vagus en hoe regelmatige lichaamsbeweging en sociale interactie het zenuwstelsel kunnen ondersteunen.

Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en bevat veel voorbeelden en illustraties om de lezer te helpen begrijpen hoe de nervus vagus werkt en hoe deze kan worden geactiveerd. Het is bedoeld voor iedereen die stress en angst wil verminderen en een meer ontspannen en evenwichtig leven wil leiden.

“Activeer je nervus vagus” biedt een holistische en wetenschappelijk onderbouwde benadering voor het verminderen van stress en angst, die kan bijdragen aan een betere gezondheid en welzijn. Het is een waardevol boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de werking van ons zenuwstelsel en hoe we dit kunnen gebruiken om onze emoties te beheersen en ons leven te verbeteren.

8. Angst en paniekaanvallen overwinnen

Doeltreffende technieken en oefeningen om je hersenen te herprogrammeren en zonder angst te leven

angsten paniekaanvallen overwinnen

Het boek “Angst en paniekaanvallen overwinnen” van Klaus Bernhardt is een praktische gids voor het overwinnen van angst en paniekaanvallen. Het boek biedt een uitgebreide uitleg over de oorzaken en symptomen van angst en paniekaanvallen en legt uit hoe deze kunnen worden overwonnen.

Bernhardt introduceert een unieke en effectieve methode genaamd “de Bernhardt-methode”, die bestaat uit een combinatie van cognitieve gedragstherapie en neurofeedback. De methode wordt stap voor stap uitgelegd en ondersteund met praktische oefeningen en strategieën die kunnen worden toegepast in het dagelijks leven.

Het boek behandelt ook de rol van voeding, lichaamsbeweging en slaap in het overwinnen van angst en paniekaanvallen. Bernhardt legt uit hoe deze factoren de symptomen van angst kunnen verminderen en het herstel kunnen bevorderen.

Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en is bedoeld voor mensen die lijden aan angst of paniekaanvallen, evenals voor professionals die werken met deze groep. Het biedt hoop en praktische tools voor het overwinnen van angst en het leiden van een gezonder, gelukkiger leven.

Hoe hebben wij deze lijst met de beste boeken over angst samengesteld?

We hebben deze lijst samengesteld door vooral te kijken naar de klanten beoordelingen. We hebben het hele internet afgezocht naar de best beoordeelde boeken over angst op de markt. We hebben honderden reviews gelezen en vergeleken en op basis daarvan een top 8 gemaakt.

Klanten beoordelingen zijn altijd zeer belangrijk en waardevol wanneer je opzoek bent naar het beste artikel, of dit nu gaat over de beste boek of wat anders. Daarom hebben wij ons onderzoek vooral hierop gericht.

Op welke manieren kunnen boeken over angst waardevol zijn?

Boeken over angst kunnen op verschillende manieren waardevol zijn. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

– Inzicht bieden

Boeken over angst kunnen ons helpen om de oorzaken en mechanismen van angst beter te begrijpen. Ze kunnen ons inzicht geven in waarom we angst ervaren en hoe het ons gedrag en onze emoties beïnvloedt.

– Ervaringen delen

Persoonlijke verhalen van mensen die zelf angst hebben ervaren, kunnen bijdragen aan meer begrip en herkenning. Door het delen van ervaringen voelen mensen zich vaak minder alleen in hun angst.

– Advies en tips

Veel boeken over angst bieden praktische adviezen en tips om beter om te gaan met angst. Dit kan variëren van ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen tot cognitieve gedragstherapie.

– Wetenschappelijke inzichten

Boeken die zijn gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken kunnen ons helpen om de nieuwste inzichten over angst te begrijpen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de werking van de hersenen bij angst of over de effectiviteit van bepaalde behandelingen.

– Empowerment

Sommige boeken over angst zijn erop gericht om mensen te empoweren en aan te moedigen om hun angst aan te pakken. Ze kunnen ons helpen om onze eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken en om onze angst te overwinnen.

Kortom, boeken over angst kunnen ons helpen om onze eigen angst beter te begrijpen en er beter mee om te gaan. Ze bieden inzichten, adviezen en persoonlijke verhalen die bij kunnen dragen aan meer begrip en steun voor mensen die te maken hebben met angst.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *