beste bloeddrukmeter

Beste bloeddrukmeter o.b.v. reviews: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste bloeddrukmeter? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Bloeddruk is een belangrijke gezondheidsmaatstaf die kan helpen bij het bepalen van je risico op verschillende gezondheidsproblemen. Het ontbreken van bijwerkingen van hoge bloeddruk maakt het echter moeilijk om te weten wanneer interventie nodig is, daarom wordt hypertensie (of hoge bloeddruk) ook wel “de stille moordenaar” genoemd. Het bezitten van de beste bloeddrukmeter voor thuis kan helpen.

Bloeddrukmeters zijn een uitstekende oplossing voor thuis om op de hoogte te blijven van je gezondheid, vooral als je een onderliggende aandoening hebt die regelmatige bloeddrukmetingen vereist. Door regelmatig je eigen bloeddrukmetingen te doen en veranderingen in de loop van de tijd bij te houden, bent je beter toegerust om je gezondheid voor de lange termijn te beheren.

Iedereen die eerder een bloeddrukmeter heeft gekocht, weet echter dat er een aantal elementen zijn waarop je moet letten bij het zoeken naar een apparaat, waaronder nauwkeurigheid, gebruiksgemak, het comfort en de pasvorm van de manchet en draagbaarheid.

Om je te helpen in je zoektocht naar de beste bloeddrukmeter, hebben we alvast 90% van het werk voor je gedaan, door de markt af te zoeken naar de meest nauwkeurige en gebruikersvriendelijke bloeddrukmeters van dit moment. We hebben de beste bloeddrukmeters per prijsklasse in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Lees gauw verder om de beste bloeddrukmeter voor jou te ontdekken!

5x de beste bloeddrukmeters

We zijn opzoek gegaan naar de beste bloeddrukmeter en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, nauwkeurigheid, gebruikersgemak en meer. Ook hebben we rekening gehouden met verschillende budgetten door de beste bloeddrukmeters per prijsklasse te benoemen. 

Bekijk de afbeeldingen, lees de omschrijvingen, bekijk de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste bloeddrukmeter voor jou uit!

1. Omron M6 Comfort – Bovenarm bloeddrukmeter

Omron staat bekend als een toonaangevende marktleider op het gebied van bloeddrukmeters. Hun bloeddrukmeters zijn essentiële hulpmiddelen om de bloeddruk te bewaken, aangezien hoge bloeddruk een belangrijke risicofactor is voor beroerten. Omron hecht veel waarde aan nauwkeurigheid en hoge kwaliteit bij het ontwerpen van hun bloeddrukmeters, en ze blijven voortdurend innoveren om de precisie van bloeddrukmeting thuis te verbeteren. Hun ontwerpen minimaliseren het risico op foutieve metingen, wat cruciaal is voor betrouwbare resultaten.

Een van hun geavanceerde modellen, de Omron M6 Comfort, is speciaal ontworpen om de bloeddrukmeting zo comfortabel mogelijk te maken. De meegeleverde manchet kan ingesteld worden op twee verschillende maten (M & L) en pompt precies voldoende op voor een nauwkeurige meting. Na de meting kun je gemakkelijk je bloeddrukwaarden aflezen op het verlichte LED-display, wat het gebruiksgemak vergroot.

Deze hoogwaardige bloeddrukmeter wordt aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting, wat getuigt van zijn betrouwbaarheid en prestaties. Bovendien is de Omron M6 Comfort in staat om ook een onregelmatige hartslag te detecteren en een onjuist aangebracht manchet te signaleren, waardoor het een veelzijdig en zorgzaam hulpmiddel is voor jouw gezondheidsbewaking. Dankzij Omron kun je op een comfortabele en nauwkeurige manier je bloeddruk meten en zo belangrijke gezondheidsinformatie in de gaten houden.

Voordelen:

 • Meet gemiddelde over 3 metingen
 • Meet onregelmatige hartslag
 • Detecteert onjuist aangebracht manchet
 • Kan maximaal 100 metingen opslaan

Nadelen:

 • Is niet koppelbaar met een ander meetapparaat of een mobiele app

2. Omron M7 Intelli IT – Bovenarm bloeddrukmeter

Deze kwalitatieve bloeddrukmeter behoort ook tot het gerenommeerde merk Omron, waardoor je kunt vertrouwen op de betrouwbaarheid en prestaties van het product. Deze automatische bovenarm bloeddrukmeter met een handig wikkelmanchet is een perfect apparaat om je gezondheid nauwlettend in de gaten te houden. Dankzij de geavanceerde intellisense-technologie zorgt deze bloeddrukmonitor voor comfortabele en accurate bloeddrukmetingen.

Het scherm van de bloeddrukmeter is uitgerust met 3 lijnen, waardoor alle essentiële metingen, waaronder de systolische en diastolische druk, pols en hartslag, gelijktijdig worden weergegeven. Met de grote geheugencapaciteit kan de meter maar liefst 100 metingen opslaan, inclusief de datum en tijd voor 2 individuele gebruikers. Dit maakt het eenvoudig om de voortgang van je bloeddruk over een bepaalde periode te volgen.

Net als de eerder besproken bloeddrukmeter, beschikt deze ook over de handige functie om een onjuist aangebracht manchet te detecteren. Dit verzekert je ervan dat je altijd nauwkeurige metingen uitvoert. Daarnaast is deze bloeddrukmeter uitgerust met een smartfunctie, waardoor je hem kunt verbinden met de Omron app via Bluetooth. Hierdoor kun je jouw bloeddrukgegevens gemakkelijk opslaan, beheren en delen, wat handig is voor opvolging en het delen van relevante informatie met medische professionals.

Voordelen:

 • Meet gemiddelde over 3 metingen
 • Meet onregelmatige hartslag
 • Detecteert onjuist aangebracht manchet
 • Heeft een smartfunctie
 • Kan maximaal 100 metingen opslaan

Nadelen:

 • Is niet koppelbaar met een ander meetapparaat

Beste bloeddrukmeter onder de €70,-

3. Omron M3 Comfort (Intelli) – Bovenarm bloeddrukmeter

Onder de €70,- is de Omron M3 Comfort zonder twijfel de beste bloeddrukmeter die je kunt vinden. Deze compacte en praktische bloeddrukmeter heeft de mogelijkheid om 60 metingen op te slaan voor maar liefst 2 verschillende gebruikers. Dankzij het grote en duidelijk afleesbare scherm zijn de weergegeven bloeddrukwaarden gemakkelijk af te lezen en te begrijpen.

Wat dit model extra bijzonder maakt, is de combinatie van de beste eigenschappen van zowel de M3 als de M6 Comfort. De Omron M3 Comfort behoudt het handige compacte formaat van de ”normale” M3, terwijl het een comfortabel manchet heeft dat vergelijkbaar is met dat van de M6 Comfort.

Met de Omron M3 Comfort heb je dus een perfecte mix van functionaliteit en gebruiksgemak, waardoor je op een eenvoudige en betrouwbare manier je bloeddruk kunt monitoren. Het is de ideale bloeddrukmeter voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en efficiënte oplossing om hun gezondheid in de gaten te houden.

Voordelen:

 • Meet onregelmatige hartslag
 • Meet gemiddelde over 3 metingen
 • Detecteert onjuist aangebracht manchet
 • Kan maximaal 60 metingen opslaan

Nadelen:

 • Ochtendhypertensie wordt niet gedetecteerd
 • Niet koppelbaar met een mobiele app of ander meetapparaat

Beste bloeddrukmeter onder de €50,-

4. Beurer BM44 – Bloeddrukmeter bovenarm 

Deze bovenarm bloeddrukmeter van Beurer biedt snelheid en veiligheid, waardoor je gemakkelijk zelf je bloeddruk kunt meten. Met een elegant design is deze bloeddrukmeter volautomatisch en geschikt voor gebruik zowel thuis als buitenshuis. Bovendien beschikt het over handige functies, zoals automatisch uitschakelen, een batterijvervangings indicator en de mogelijkheid om te gebruiken met een lichtnetadapter.

De gebruiksvriendelijkheid van deze bloeddrukmeter wordt verder versterkt door een grote en duidelijke display, waardoor het ideaal is voor bijvoorbeeld senioren of mensen met slechtziendheid. Met slechts één knop is de bediening zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Dankzij al deze handige functies en het gebruiksgemak is deze bloeddrukmeter van Beurer een praktische en betrouwbare keuze voor iedereen die op zoek is naar een gebruiksvriendelijke manier om hun bloeddruk te meten, waar en wanneer dan ook.

Voordelen:

 • Meet onregelmatige hartslag
 • Detecteert onjuist aangebracht manchet
 • Zeer goed te lezen blauw verlichte XL display
 • Automatische uitschakelfunctie en lage batterij indicator

Nadelen:

 • Ochtendhypertensie wordt niet gedetecteerd
 • Meet niet het gemiddelde over 3 metingen
 • Is niet koppelbaar met een ander meetapparaat of mobiele App

Beste bloeddrukmeter onder de €30,-

5. Medisana BU510 – Bovenarm bloeddrukmeter

Als je op zoek bent naar een betaalbare bloeddrukmeter van uitstekende kwaliteit, dan is de volautomatische bovenarm bloeddrukmeter BU 510 van Medisana wellicht de beste keuze voor jou. Met deze betrouwbare bloeddrukmeter kun je op een zeer nauwkeurige manier jouw bloeddruk meten. Het gebruik is eenvoudig: je bevestigt de manchet rond je bovenarm en met slechts één druk op de knop start je de meting.

Deze bloeddrukmeter heeft meer dan 700 zeer positieve klantenbeoordelingen, wat aangeeft dat het een kwalitatief goed product is dat aan de verwachtingen voldoet. Bovendien beschikt het over een handige geheugenfunctie, waarmee je eerdere metingen van andere dagen kunt bekijken. Dit biedt je een duidelijk overzicht van jouw bloeddrukgeschiedenis en helpt je om je gezondheid beter te begrijpen.

Al met al is de Medisana BU 510 een budgetvriendelijke bloeddrukmeter van hoge kwaliteit, die betrouwbare metingen levert en je in staat stelt om je gezondheid nauwlettend in de gaten te houden. Met het gebruiksgemak en de positieve beoordelingen van vele tevreden klanten, is deze bloeddrukmeter een betrouwbare bondgenoot voor jouw gezondheidsmonitoring.

Voordelen:

 • Meet onregelmatige hartslag
 • Kan maximaal 90 metingen opslaan
 • Zeer voordelige (qua prijs) bloeddrukmeter van goede kwaliteit

Nadelen:

 • Ochtendhypertensie wordt niet gedetecteerd
 • Is niet koppelbaar met een ander meetapparaat of mobiele App
 • Meet niet het gemiddelde over 3 metingen

Wat is een bloeddrukmeter?

Bloeddrukmeters zijn digitale medische apparaten waarmee mensen hun bloeddrukniveaus kunnen controleren en hun metingen overal en altijd kunnen volgen. Terwijl veel medische professionals een stethoscoop gebruiken om handmatig naar je bloeddruk te luisteren, meten deze monitoren je bloeddruk met oscillometrische technologie, waarbij ze de vibratie van bloed dat door je aderen stroomt meten en die beweging omzetten in digitale metingen.

Bloeddrukmeters worden vaak geleverd met de monitor zelf en een manchet, voor je bovenarm of pols. Je kunt het beste gaan voor bovenarmmanchetten, omdat deze nauwkeurigere metingen geven dan polsmanchetten.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste bloeddrukmeter

In je zoektocht naar de beste bloeddrukmeter voor thuis zijn er een aantal zaken om op te letten. Kijk vooral naar de volgende factoren:

– Type bloeddrukmeter

Het eerste aspect om te overwegen bij het kiezen van een bloeddrukmeter is het type. Er zijn twee veelvoorkomende types bloeddrukmeters: bovenarmbloeddrukmeters en polsbloeddrukmeters. Over het algemeen zijn bovenarmbloeddrukmeters nauwkeuriger dan polsbloeddrukmeters. Bovenarmbloeddrukmeters zijn populair omdat ze consistente en betrouwbare metingen geven. Polsbloeddrukmeters zijn compacter en draagbaarder, maar hun nauwkeurigheid kan beïnvloed worden door de positie van de pols en bewegingen.

– Nauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van de bloeddrukmeter is van vitaal belang, omdat het gaat om het monitoren van je gezondheid. Het is essentieel om te kiezen voor een klinisch gevalideerde bloeddrukmeter die voldoet aan internationale normen voor nauwkeurigheid. Een nauwkeurige meter geeft je betrouwbare gegevens om belangrijke gezondheidsbeslissingen te nemen en om deze te delen met je zorgverlener.

– Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van de bloeddrukmeter is belangrijk voor zowel jou als andere gebruikers. Let op de grootte en leesbaarheid van het scherm, duidelijke instructies en een eenvoudige bediening. Een goed ontworpen bloeddrukmeter moet gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken zijn, zelfs als je niet technisch bent aangelegd.

– Manchetmaat

De juiste maat van de manchet is van invloed op de nauwkeurigheid van de metingen. Zorg ervoor dat de manchet goed past om je bovenarm. Sommige modellen hebben verstelbare manchetten, wat handig is als meerdere mensen met verschillende armomtrekken de bloeddrukmeter gebruiken.

– Geheugenfunctie

Veel moderne bloeddrukmeters hebben een geheugenfunctie waarmee eerdere metingen worden opgeslagen. Dit is handig om de trends in je bloeddruk bij te houden en om deze informatie met je zorgverlener te delen. Zo kun je veranderingen in je gezondheid beter opvolgen.

– Aanbevelingen van artsen

Het kan nuttig zijn om advies te vragen aan medische professionals, zoals je huisarts of cardioloog, over welke bloeddrukmeter zij aanbevelen. Zij hebben mogelijk inzicht in jouw medische geschiedenis en kunnen je begeleiden naar een model dat het beste past bij jouw gezondheidstoestand.

– Batterijen en voeding

Controleer welk type batterijen de bloeddrukmeter gebruikt en hoe lang deze meegaan. Sommige modellen werken op oplaadbare batterijen of hebben een stroomadapter, wat handig kan zijn om extra kosten voor vervangende batterijen te voorkomen.

– Extra functies

Sommige bloeddrukmeters bieden extra functies, zoals detectie van een onregelmatige hartslag of Bluetooth-connectiviteit om gegevens te synchroniseren met een smartphone-app. Overweeg of deze extra functies voor jou belangrijk zijn en waarde toevoegen aan je gebruikservaring.

– Garantie en klantenservice

Controleer of de bloeddrukmeter wordt geleverd met een garantie en wat de dekking ervan is. Een garantie geeft je gemoedsrust in geval van defecten of problemen. Kijk ook naar de klantenservice van de fabrikant, want goede ondersteuning kan van onschatbare waarde zijn als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het gebruik van de bloeddrukmeter.

Door deze aspecten zorgvuldig te overwegen en rekening te houden met je persoonlijke behoeften, kun je de beste bloeddrukmeter kiezen die accuraat, gebruiksvriendelijk en geschikt is voor je gezondheidsmonitoring. Het vergelijken van prijzen en reviews kan je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen en de beste bloeddrukmeter voor jouw situatie te vinden.

beste bloeddrukmeters

Veelgestelde vragen over bloeddrukmeters

Hopelijk heb je hierboven de beste bloeddrukmeter voor jou gevonden. Hieronder hebben we nog een aantal van de meestgestelde vragen beantwoord.

– Wat is een normaal bloeddrukbereik?

Het normale bloeddrukbereik voor volwassenen is een systolische waarde van minder dan 120 en een diastolische waarde van minder dan 80.

– Hoe nauwkeurig zijn bloeddrukmeters voor thuis?

Ja zeker. De beste bloeddrukmeters, zoals degene in dit artikel zijn zeker nauwkeurig genoeg. De ultieme indicator om te bepalen of een bloeddrukmeter aan de nodige vereisten voldoet om een ​​nauwkeurige meting te geven, is of het gevalideerd is of niet. De American Heart Association (AHA) raadt patiënten aan een apparaat te kopen dat is gevalideerd door experts. Als je je bloeddruk hebt gemeten en toch nog twijfelt of het juist is, kun je dit altijd met je arts nog overleggen.

– Kunnen bloeddrukmeters voor thuisgebruik foute metingen geven?

Ja dat kan, bloeddrukmeters die thuis worden gebruikt, kunnen foute of onnauwkeurige metingen geven, vaak als gevolg van gebruikersfouten. Polsbloeddrukmeters zijn over het algemeen minder nauwkeurig dan bovenarmbloeddrukmeters. Als je je bloeddruk thuis wilt meten, raden de meeste experts aan om een ​​bovenarmmanchet te gebruiken en de productinstructies nauwkeurig te volgen.

– Wat is de beste bloeddrukmeter?

Uiteindelijk is de beste bloeddrukmeter degene waar jij je het meest comfortabel en zelfverzekerd bij voelt. Het moet klinisch of medisch gevalideerd zijn, worden geleverd met een bovenarmmanchet die goed om je arm past en het gemakkelijk maken om je dagelijkse metingen vast te leggen en bij te houden. De 5 monitoren hierboven zijn allemaal van hoge kwaliteit. met de wat prijzigere bloeddrukmeters kun je de meest nauwkeurige metingen maken, dankzij bijvoorbeeld de ‘gemiddelde van 3 metingen’ functie.

– Hoe lees je een bloeddrukmeter af?

Er zijn twee cijfers waar je op moet letten bij het lezen van een bloeddrukmeter: de systolische bloeddruk (het eerste cijfer) en de diastolische bloeddruk (het tweede cijfer). Systolische bloeddruk geeft aan hoeveel druk je bloed uitstraalt tegen de slagaderwanden wanneer het hart klopt. De diastolische bloeddruk geeft daarentegen aan hoeveel druk je bloed uitstraalt tegen de slagaderwanden wanneer het hart in rust is.

Als je systolische bloeddruk lager is dan 120 mmHg en je diastolische bloeddruk lager is dan 80 mmHg, dan is de meting normaal. Anders zijn er meerdere stadia van hoge bloeddruk waar je op moet letten bij het nemen van een meting.

– Moet je bloeddrukmeting op beide armen hetzelfde zijn?

Je bloeddruk zou niet anders moeten zijn tussen de rechter- en linkerarm, maar soms kan er een blokkade zijn. Daarom zou het nuttig zijn om de bloeddruk op beide armen te controleren. Sommige manchetten op de markt kunnen op beide armen worden gebruikt, zodat je de bloeddruk op beide armen kunt controleren. Als elke arm verschillende cijfers heeft, neem dan contact op met je arts om er zeker van te zijn dat u een nauwkeurige meting van je bloeddrukmeter krijgt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *