beste bloeddrukmeter

Beste bloeddrukmeter 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste bloeddrukmeter? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Bloeddruk is een belangrijke gezondheidsmaatstaf die kan helpen bij het bepalen van je risico op verschillende gezondheidsproblemen. Het ontbreken van bijwerkingen van hoge bloeddruk maakt het echter moeilijk om te weten wanneer interventie nodig is, daarom wordt hypertensie (of hoge bloeddruk) ook wel “de stille moordenaar” genoemd. Het bezitten van de beste bloeddrukmeter voor thuis kan helpen.

Bloeddrukmeters zijn een uitstekende oplossing voor thuis om op de hoogte te blijven van je gezondheid, vooral als je een onderliggende aandoening hebt die regelmatige bloeddrukmetingen vereist. Door regelmatig je eigen bloeddrukmetingen te doen en veranderingen in de loop van de tijd bij te houden, bent je beter toegerust om je gezondheid voor de lange termijn te beheren.

Iedereen die eerder een bloeddrukmeter heeft gekocht, weet echter dat er een aantal elementen zijn waarop je moet letten bij het zoeken naar een apparaat, waaronder nauwkeurigheid, gebruiksgemak, het comfort en de pasvorm van de manchet en draagbaarheid.

Om je te helpen in je zoektocht naar de beste bloeddrukmeter, hebben we alvast 90% van het werk voor je gedaan, door de markt af te zoeken naar de meest nauwkeurige en gebruikersvriendelijke bloeddrukmeters van dit moment. We hebben de beste bloeddrukmeters per prijsklasse in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Lees gauw verder om de beste bloeddrukmeter voor jou te ontdekken!

Wat is een bloeddrukmeter?

Bloeddrukmeters zijn digitale medische apparaten waarmee mensen hun bloeddrukniveaus kunnen controleren en hun metingen overal en altijd kunnen volgen. Terwijl veel medische professionals een stethoscoop gebruiken om handmatig naar je bloeddruk te luisteren, meten deze monitoren je bloeddruk met oscillometrische technologie, waarbij ze de vibratie van bloed dat door je aderen stroomt meten en die beweging omzetten in digitale metingen.

Bloeddrukmeters worden vaak geleverd met de monitor zelf en een manchet, voor je bovenarm of pols. Je kunt het beste gaan voor bovenarmmanchetten, omdat deze nauwkeurigere metingen geven dan polsmanchetten.

Beste bloeddrukmeter 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste bloeddrukmeter van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, nauwkeurigheid, gebruikersgemak en meer. Ook hebben we rekening gehouden met verschillende budgetten door de beste bloeddrukmeters per prijsklasse te benoemen. 

Bekijk de afbeeldingen, lees de omschrijvingen, bekijk de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste bloeddrukmeter voor jou uit!

1. Omron M6 Comfort – Bovenarm bloeddrukmeter

Omron is een marktleider op het gebied van bloeddrukmeters. De Omron bloeddrukmeters zijn een hulpmiddel om hoge bloeddruk te bewaken, de voornaamste risicofactor voor beroerten. Grote nauwkeurigheid en hoge kwaliteit zijn essentiële eigenschappen bij de keuze van een bloeddrukmeter. Om deze reden innoveert OMRON voortdurend om de nauwkeurigheid van bloeddrukmeting thuis te verbeteren. De bloeddrukmeters zijn zodanig ontworpen dat het risico van foutieve metingen wordt beperkt.

De Omron M6 Comfort is gemaakt om een bloeddrukmeting zo comfortabel mogelijk te maken. De meegeleverde manchet kan ingesteld worden op twee verschillende maten (M & L) en pompt precies voldoende op voor een perfecte meting. Op het verlichte LED display lees je vervolgens gemakkelijk je waarden af.

Deze hoogwaardige bloeddrukmeter wordt aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting. De bloeddrukmeter meet ook een onregelmatige hartslag en detecteert een onjuist aangebracht manchet

Voordelen:

 • Meet gemiddelde over 3 metingen
 • Meet onregelmatige hartslag
 • Detecteert onjuist aangebracht manchet
 • Kan maximaal 100 metingen opslaan

Nadelen:

 • Is niet koppelbaar met een ander meetapparaat of een mobiele app

2. Omron M7 Intelli IT – Bovenarm bloeddrukmeter

Omron M7 Intelli IT - Bovenarm bloeddrukmeter

Deze bloeddrukmeter is ook van het merk Omron, waardoor je weet dat het een kwaliteitsproduct is. Deze automatische bovenarm bloeddrukmeter met wikkelmanchet is het perfecte apparaat om je gezondheid in de gaten te houden. De bloeddrukmonitor geeft comfortabele en accurate bloeddrukmetingen dankzij de intellisense-technologie.

Het scherm met 3 lijnen toont alle metingen (systolisch, diastolisch, pols en hartslag) tegelijkertijd. Dankzij het grote geheugen kan de meter maximaal 100 metingen opslaan, inclusief de datum en tijd voor 2 individuele gebruikers.

Net zoals de vorige besproken bloeddrukmeter, detecteert deze ook een onjuist aangebracht manchet, zodat je zeker weet dat je geen foute meting doet. Verder is deze bloeddrukmeter voorzien van een smartfunctie. Zo kun je de bloeddrukmeter via Bluetooth met de Omron app gebruiken.

Voordelen:

 • Meet gemiddelde over 3 metingen
 • Meet onregelmatige hartslag
 • Detecteert onjuist aangebracht manchet
 • Heeft een smartfunctie
 • Kan maximaal 100 metingen opslaan

Nadelen:

 • Is niet koppelbaar met een ander meetapparaat

Beste bloeddrukmeter onder de €70,-

3. Omron M3 Comfort (Intelli) – Bovenarm bloeddrukmeter

De Omron M3 Comfort is de beste bloeddrukmeter onder de €70,-. Deze compact en praktische bloeddrukmeter kan 60 metingen opslaan van 2 verschillende gebruikers. Door het grote en duidelijk afleesbaar scherm is de weergave van betrouwbare bloeddruk waarden makkelijk te lezen. Dit model combineert het beste van de M3 en de M6 comfort, namelijk: het compacte formaat van de ”normale” M3 met het comfortabele manchet van de M6 Comfort.

Voordelen:

 • Meet onregelmatige hartslag
 • Meet gemiddelde over 3 metingen
 • Detecteert onjuist aangebracht manchet
 • Kan maximaal 60 metingen opslaan

Nadelen:

 • Ochtendhypertensie wordt niet gedetecteerd
 • Niet koppelbaar met een mobiele app of ander meetapparaat

Beste bloeddrukmeter onder de €50,-

4. Beurer BM44 – Bloeddrukmeter bovenarm 

Deze bloeddrukmeter van Beuer voor de bovenarm is snel en veilig in gebruik, waardoor je het gemakkelijk zelf kunt doen. Het heeft een elegant design en meet eenvoudig volautomatisch thuis of buitenshuis. Deze bloeddrukmeter is voorzien een functie voor automatisch uitschakelen, een batterijvervangings indicator en is geschikt voor gebruik met lichtnetadapter.

Door de grote en duidelijke display en de 1 knops bediening is hij ideaal voor bijvoorbeeld senioren of slechtziende. De bediening gaat simpel via een enkele knop.

Voordelen:

 • Meet onregelmatige hartslag
 • Detecteert onjuist aangebracht manchet
 • Zeer goed te lezen blauw verlichte XL display
 • Automatische uitschakelfunctie en lage batterij indicator

Nadelen:

 • Ochtendhypertensie wordt niet gedetecteerd
 • Meet niet het gemiddelde over 3 metingen
 • Is niet koppelbaar met een ander meetapparaat of mobiele App

Beste bloeddrukmeter onder de €30,-

5. Medisana BU510 – Bovenarm bloeddrukmeter

Ben je opzoek naar een goedkope bloeddrukmeter van goede kwaliteit? Dan is dit misschien wel de beste bloeddrukmeter voor jou. Met deze volautomatische bovenarm bloeddrukmeter BU 510 van Medisana meet je zeer betrouwbaar en nauwkeurig jouw bloeddruk. Je bevestigt de manchet rond je bovenarm en start de meting eenvoudig met slechts één druk op de knop. Met meer dan 700 zeer positieve klanten beoordelingen weet je zeker dat je een goed product voor ogen hebt.

Dankzij de handige geheugenfunctie kun je ook metingen van andere dagen terugzien, waardoor je een duidelijk overzicht hebt van je gezondheid.

Voordelen:

 • Meet onregelmatige hartslag
 • Kan maximaal 90 metingen opslaan
 • Zeer voordelige (qua prijs) bloeddrukmeter van goede kwaliteit

Nadelen:

 • Ochtendhypertensie wordt niet gedetecteerd
 • Is niet koppelbaar met een ander meetapparaat of mobiele App
 • Meet niet het gemiddelde over 3 metingen

Waarop te letten bij het kiezen van de beste bloeddrukmeter

In je zoektocht naar de beste bloeddrukmeter voor thuis zijn er een aantal zaken om op te letten. Kijk vooral naar de volgende factoren:

– Nauwkeurigheid

Een van de belangrijkste aspecten van een bloeddrukmeter is natuurlijk het vermogen om consistent nauwkeurige metingen te geven. We hebben hier goed naar gekeken en vijf van de meest nauwkeurige monitoren in onze lijst opgenomen. Veel bloeddrukmeters bieden ook een ‘gemiddelde functie’ met als doel een nauwkeurige weergave van je bloeddruk te geven. 

De apparaten nemen vaak drie opeenvolgende metingen en nemen het gemiddelde ervan samen, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele variabiliteit. Hierdoor worden metingen nog nauwkeuriger. Gebruikersfouten kunnen ook de nauwkeurigheid aanzienlijk beïnvloeden, dus zorg ervoor dat je de productinstructies precies volgt zoals ze zijn geschreven.

– Data opslag

Veel mensen gebruiken bloeddrukmeters om hun bloeddrukmetingen in de loop van de tijd bij te houden, in welk geval gegevensopslag van eerdere metingen handig is. Sommige apparaten kunnen slechts ongeveer 30 metingen opslaan, terwijl andere er wel honderden kunnen opslaan, dus denk na over je opslagbehoeften voordat je een bloeddrukmeter aanschaft.

Bovendien synchroniseren sommige monitoren met smartphone-apps die vervolgens extra gegevensopslag buiten het apparaat zelf kunnen bieden. We hebben ook één bloeddrukmeter met startfunctie in deze top 5 opgenomen, namelijk nummer 2. Als je technisch onderlegd bent en graag je bloeddrukgegevens binnen handbereik hebt om te delen met je arts, overweeg dan een Bluetooth-compatibele monitor met app-gebaseerde gegevensopslag.

Ten slotte slaan sommige bloeddrukmeters alleen gegevens op voor één gebruiker, terwijl andere gegevensopslag voor meerdere gebruikers ondersteunen. Als je van plan bent je bloeddrukmeter te delen met een ander lid van je huishouden, kijk dan hoeveel gebruikers het apparaat kan ondersteunen.

– Weergave

Display is een andere belangrijke factor, vooral voor oudere mensen en/of mensen met een visuele beperking. Zoek naar een bloeddrukmeter met een duidelijk, eenvoudig en gemakkelijk af te lezen scherm om misverstanden over je bloeddrukmetingen te voorkomen. Hoe groter de letters hoe beter. Het scherm moet ook altijd verlicht zijn, zodat het duidelijk af te lezen is.

– Gebruikersgemak

Bekijk van te voren hoe gemakkelijk een bloeddrukmeter in gebruik is. Als je en ingewikkelde bloeddrukmeter hebt, zal je deze waarschijnlijk niet vaak gebruiken. Het belangrijk dat de knoppen handig geplaatst zijn, zodat je bij jezelf zonder enig ongemak je bloeddruk kunt opmeten. het moet ook gemakkelijk zijn om de manchet op de juiste manier om je arm te plaatsen.

Kijk ook naar hoe handig je zelf bent met apparaten. Als je technisch onderlegd bent, kun je overwegen om voor een model te gaan met functies zoals Bluetooth, app-connectiviteit en voldoende opslagruimte voor metingen. Voor anderen is dat misschien niet de beste optie. Als je niet iemand bent die regelmatig een smartphone gebruikt en liever een eenvoudig, no-nonsense ontwerp gebruikt, overweeg dan de installatie en gebruiksinstructies van het apparaat om ervoor te zorgen dat het bij je levensstijl past.

– Soort manchet

Het wordt aanbevolen om een automatische biceps-monitor (bovenarm) in manchetstijl te gebruiken. Het gebruik van een pols- en vingermonitor wordt afgeraden omdat deze minder betrouwbare metingen geven. Het beste is om te meten rond je bovenarm en een bloeddrukmeter te kiezen die wordt geleverd met de juiste maat manchet.

– Draagbaarheid

Als je arts je heeft aangeraden je bloeddruk elke dag te meten, zul je een apparaat willen vinden dat gemakkelijk mee te nemen is, vooral voor mensen die vaak reizen. We raden aan te zoeken naar een lichtgewicht apparaat en idealiter een apparaat dat wordt geleverd met een draagtas.

– Klanten beoordelingen

Om de beste bloeddrukmeter voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel bloeddrukmeters met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst. Zoals je kunt zien hebben alle apparaten ook ontzettend veel beoordelingen, wat altijd een goede indicatie is.

beste bloeddrukmeters

Veelgestelde vragen over bloeddrukmeters

– Wat is een normaal bloeddrukbereik?

Het normale bloeddrukbereik voor volwassenen is een systolische waarde van minder dan 120 en een diastolische waarde van minder dan 80.

– Hoe nauwkeurig zijn bloeddrukmeters voor thuis?

Ja zeker. De beste bloeddrukmeters, zoals degene in dit artikel zijn zeker nauwkeurig genoeg. De ultieme indicator om te bepalen of een bloeddrukmeter aan de nodige vereisten voldoet om een ​​nauwkeurige meting te geven, is of het gevalideerd is of niet. De American Heart Association (AHA) raadt patiënten aan een apparaat te kopen dat is gevalideerd door experts. Als je je bloeddruk hebt gemeten en toch nog twijfelt of het juist is, kun je dit altijd met je arts nog overleggen.

– Kunnen bloeddrukmeters voor thuisgebruik foute metingen geven?

Ja dat kan, bloeddrukmeters die thuis worden gebruikt, kunnen foute of onnauwkeurige metingen geven, vaak als gevolg van gebruikersfouten. Polsbloeddrukmeters zijn over het algemeen minder nauwkeurig dan bovenarmbloeddrukmeters. Als je je bloeddruk thuis wilt meten, raden de meeste experts aan om een ​​bovenarmmanchet te gebruiken en de productinstructies nauwkeurig te volgen.

– Wat is de beste bloeddrukmeter?

Uiteindelijk is de beste bloeddrukmeter degene waar jij je het meest comfortabel en zelfverzekerd bij voelt. Het moet klinisch of medisch gevalideerd zijn, worden geleverd met een bovenarmmanchet die goed om je arm past en het gemakkelijk maken om je dagelijkse metingen vast te leggen en bij te houden. De 5 monitoren hierboven zijn allemaal van hoge kwaliteit. met de wat prijzigere bloeddrukmeters kun je de meest nauwkeurige metingen maken, dankzij bijvoorbeeld de ‘gemiddelde van 3 metingen’ functie.

– Hoe lees je een bloeddrukmeter af?

Er zijn twee cijfers waar je op moet letten bij het lezen van een bloeddrukmeter: de systolische bloeddruk (het eerste cijfer) en de diastolische bloeddruk (het tweede cijfer). Systolische bloeddruk geeft aan hoeveel druk je bloed uitstraalt tegen de slagaderwanden wanneer het hart klopt. De diastolische bloeddruk geeft daarentegen aan hoeveel druk je bloed uitstraalt tegen de slagaderwanden wanneer het hart in rust is.

Als je systolische bloeddruk lager is dan 120 mmHg en je diastolische bloeddruk lager is dan 80 mmHg, dan is de meting normaal. Anders zijn er meerdere stadia van hoge bloeddruk waar je op moet letten bij het nemen van een meting.

– Moet je bloeddrukmeting op beide armen hetzelfde zijn?

Je bloeddruk zou niet anders moeten zijn tussen de rechter- en linkerarm, maar soms kan er een blokkade zijn. Daarom zou het nuttig zijn om de bloeddruk op beide armen te controleren. Sommige manchetten op de markt kunnen op beide armen worden gebruikt, zodat je de bloeddruk op beide armen kunt controleren. Als elke arm verschillende cijfers heeft, neem dan contact op met je arts om er zeker van te zijn dat u een nauwkeurige meting van je bloeddrukmeter krijgt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *