beste billendoekjes

Beste billendoekjes 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste billendoekjes? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Zoals elke ouder weet, hebben baby’s in de eerste paar jaar van hun leven heel veel luiers en heel veel billendoekjes nodig. Het is dan ook belangrijk om opzoek te gaan naar de beste billendoekjes voor jouw kleintje.

Voor iets dat constant in contact staat met hun vaak gevoelige billen, is het belangrijk om voor kwaliteit te gaan. Je wilt doekjes kiezen die,voldoende vocht en duurzaamheid hebben om de billen goed te reinigen, maar die ook zacht genoeg zijn op de meest tere huid van baby’s. De doekjes mogen geen huidirritatie veroorzaakt, of dat nu een allergische of irriterende reactie is.

Als je te maken hebt met een gevoelige huid, luieruitslag of eczeem, wordt het aangeraden om te kiezen voor een hypoallergeen doekje dat geur- en parfumvrij is. De meest natuurlijke opties met zo min mogelijk ingrediënten zijn dan het beste. Om je te helpen de beste billendoekjes voor je baby te vinden, hebben we de hele markt afgespeurd naar de verschillende opties. We hebben enkel de 5 beste opties eruit gepikt en in dit artikel op een rijtje gezet.

Lees gauw verder om de beste billendoekjes voor jouw lieve baby te ontdekken!

Beste billendoekjes 2023: Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste billendoekjes van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en klanten beoordelingen.

Ook hebben we rekening gehouden met verschillende soorten baby’s, ook degene met een gevoelige huid. Als jouw baby een gevoelige huid heeft zijn al deze doekjes geschikt.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste billendoekjes voor jouw baby uit!

Beste billendoekjes met zowel een reinigende als verzorgende werking:

1. Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive

zwitsal babydoekjes

Ben je opzoek naar billendoekjes die zowel reinigen als verzorgen? Dan heeft Zwitsal de beste billendoekjes voor jou!

Misschien wel de meest bekende en populaire billendoekjes zijn die van Zwitsal. Zwitsal Sensitive Billendoekjes zijn speciaal ontwikkeld om de gevoelige babyhuid op milde wijze schoon te maken en te verzorgen. De billendoekjes zijn voorzien van een milde lotion en verzachtende olie.

Ook bevatten ze zinkzalf om luieruitslag te helpen voorkomen. Zinkzalf neutraliseert de agressieve werking van de urine. De doekjes bevatten ook kamille-extracten, waardoor de huid lekker zacht wordt. Zo hebben de billendoekjes niet alleen een reinigende, maar ook nog een verzorgende werking. Ze houden de babybilletjes zacht en beschermd en helpen om rode billetjes te voorkomen.

Zwitsal Sensitive Billendoekjes hebben de vertrouwde en heerlijke geur van Zwitsal en zijn praktisch. De doekjes zijn makkelijk één voor één uit de verpakking te halen en ze zijn sterk en stevig, zodat ze niet snel zullen scheuren.

Beste billendoekjes – Parfumvrij:

2. Neutral Billendoekjes

Als je opzoek bent naar de beste billendoekjes zonder parfum, dan zijn de Neutral billendoekjes een goede keuze voor jou. Deze babydoekjes zijn speciaal ontwikkeld voor gevoelige babybilletjes, -handjes en -gezichtjes. De doekjes zijn hypoallergeen en bevatten 0% parfum en kleurstoffen. De formule is zeepvrij en reinigt de babyhuid op milde wijze. Hierdoor wordt het risico op geïrriteerde babyhuidjes vermindert. De babydoekjes zijn uiteraard ook dermatologisch getest en goedgekeurd.

Baby’s hebben van nature een dunnere en zachtere huid en zijn dus gevoeliger voor uitdroging en irritaties. Daarom krijgen baby’s soms wat schrale plekjes op de huid, of kan de huid een beetje rood worden.

Ook bij luieruitslag kan je het beste gebruik maken van parfumvrije doekjes. Niet alle babyhuidjes kunnen namelijk alle verzorgingsproducten verdragen. Veel producten bevatten daarnaast ook stoffen die allergieën kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld kleurstoffen. Een gevoelige huid kan sterk reageren op allergenen zoals kleurstoffen, maar ook op parfum. Daarom zijn de Neutral billendoekjes parfumvrij.

Beste billendoekjes – 100% natuurlijk en plastic vrij:

3. Naïf Natuurlijke Plastic Vrije Billendoekjes 

beste natuurlijke billendoekjes

Ben je opzoek naar billendoekjes die zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten? Dan zijn dit de beste billendoekjes voor jou! Deze doekjes zijn 100% natuurlijk en daardoor perfect voor de gevoelige babybillen. Ook voor de extreem droge huid en eczeem zijn ze perfect.

De doekjes zijn alcoholvrij en parfumvrij en bestaan voor 99% uit water. Hierdoor is er minimale kans op huidreactie. Bovendien bevatten ze geen microplastics, minerale oliën, parabenen of siliconen. Deze billendoekjes zijn dan ook goed voor je baby, maar ook voor onze planeet. Veel billendoekjes bevatten plastic, vaak wel de hoeveelheid van 2 PET flessen. Naïf Plasticvrije Billendoekjes zijn gemaakt van eucalyptusvezels, waardoor ze 100% afbreekbaar zijn. De verpakking is gemaakt van bioplastic uit suikerriet.

Met deze fijne doekjes kun je de billen, het lichaam en het gezicht verzorgen. Ze zijn ideaal voor baby’s en kinderen, maar ook zeer fijn voor volwassenen.

4. Pampers Aqua Pure Billendoekjes

Pampers Aqua Pure Billendoekjes

Andere geweldige natuurlijke billendoekjes zijn de Aqua Pure Billendoekjes van Pampers. Met meer dan 400 zeer positieve klanten beoordelingen, weet je zeker dat je geen miskoop doet met deze optie.  

De babydoekjes zijn gemaakt van 99% puur water, hoogwaardig katoen en 0% plastic. Deze fijne babydoekjes beschermen de gevoelige huid van je baby en zorgen voor een zachte reiniging. Ze zijn gemaakt met 100% plantaardige vezels, allemaal afkomstig van planten die op duurzame wijze worden geteeld en geoogst. Bovendien zijn ze dermatologisch getest en vrij van alcohol, parfum en kleurstoffen.

Met deze billendoekjes weet je zeker dat je je baby (en de planeet) het allerbeste geeft. De doekjes voelen ontzettend zacht aan op de gevoelige huid van je baby en beschermen tegen irritatie.

5. WaterWipes Billendoekjes Bio 

WaterWipes Billendoekjes Bio

Last but not least: De babydoekjes van WaterWipes. Deze billendoekjes zijn ook grotendeels op waterbasis. Het bevat slechts twee ingrediënten: 99,9% gezuiverd water en 0,01% grapefruit extract. De doekjes zijn dus volledig chemicaliënvrij, wat geweldig is om geïrriteerde billetjes te verzorgen en te voorkomen.

De doekjes zijn niet alleen zeer geschikt voor babybilletjes maar ook voor mondjes en handjes. WaterWipes zijn wat korter houdbaar dan de merken die wel conserveringsmiddelen bevatten. Het advies is een reeds geopende verpakking binnen 1 maand te gebruiken. Misschien even wennen zo’n ‘vers’ babydoekje, aan de andere kant is meestal de maand langer dan één pak babydoekjes.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste billendoekjes

Wannee je opzoek gaat naar de beste billendoekjes, dan zijn er een aantal factoren om goed op te letten. Hieronder volgen de belangrijkste dingen om in overweging te nemen:

Verpakking:

Babydoekjes zijn er in verschillende verpakkingen. Je kunt gigantische bakken met doekjes of compacte reisverpakkingen kopen. Sommige doekjesverpakkingen zijn ontworpen om de doekjes één voor één af te geven, zoals een doos tissues. Hierdoor blijven de doekjes niet aan elkaar plakken en wordt onnodig afval voorkomen.

Dikte:

De dikte van de babydoekjes is ook belangrijk. Je wilt geen te dunne babydoekjes, want daar ga je spijt van krijgen tijdens een rommelige luierwissel. Er is niets erger dan de billen van je baby schoon te maken na een poepexplosie en het doekje in stukjes te voelen vallen. Dikkere doekjes zijn een stuk fijner, vooral als de doekjes een beetje gestructureerd zijn, omdat ze ontlasting en andere viezigheid beter oppikken. Alle billendoekjes in onze ‘Beste billendoekjes top 5’, hebben de juiste dikte.

Gevoelige huid formule:

Als jij zelf een gevoelige huid hebt, is de kans groot dat je baby dat ook heeft. Ook als jij geen gevoelige huid hebt, kan je baby het alsnog wel hebben, dus het is belangrijk om hier goed op te letten. Als dit het geval is, zoek dan naar doekjes die speciaal zijn samengesteld voor de gevoelige huid. Het is ook een slim idee om voor natuurlijke billendoekjes te gaan. Deze bevatten sowieso al geen ingrediënten die de gevoelige huid kunnen irriteren.

Merk:

Omdat we veel ervaring hebben met merknamen en generieke doekjes, kunnen we u verzekeren dat een bekende merknaam en een hoger prijskaartje niet altijd betekenen dat u een beter doekje krijgt. Ons advies is om een ​​open geest te houden. Je zult misschien aangenaam verrast worden door een goedkoop bad waarvan je dacht dat je het zou haten.

Geparfumeerd of ongeparfumeerd:

Je baby zal het niet uitmaken of zijn billen naar lavendel ruiken of niet, jij bent de enige die daar wat van vindt. Dit is ook de reden dat steeds meer ouders kiezen voor ongeparfumeerde billendoekjes. Houd er rekening mee dat geurproducten ingrediënten bevatten die niet nodig zijn voor het reinigen van je baby en zelfs de huid kunnen irriteren. Vooral als je baby een gevoelige huid heeft raden we je aan om voor ongeparfumeerd te gaan.

Veiligheid van de ingrediënten:

Als je twijfelt over de toevoegingen die in sommige merken babydoekjes worden gebruikt, hebben we verschillende biologische en natuurlijke alternatieven in onze lijst staan om je extra gemoedsrust te geven. Deze bestaan uit minder ingrediënten en laten alle chemische ingrediënten die irriterend kunnen zijn achterwegen.

Prijs:

Prijzen en de verpakkingsgroottes variëren van merk tot merk. De eenvoudigste manier om prijzen te vergelijken, is door de kosten per doekje te bepalen. Vaak gaan de prijzen ook omlaag als je in bulk koopt, dat wil zeggen dat je veel verpakkingen in een keer koopt.

Milieu:

Als je je zorgen maakt over de milieu-impact van het gebruik van billendoekjes, zoek dan naar biologisch afbreekbare soorten. Ga voor verpakkingen die plasticvrij zijn. In onze lijst hebben we geweldige opties toegevoegd.

beste babydoekjes

Veelgestelde vragen over babydoekjes

Hopelijk heb je bij deze de beste billendoekjes voor jouw kleintje gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de onderstaande veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen!

– Hoeveel billendoekjes heb ik nodig?

Ontelbaar veel! Je baby zal waarschijnlijk alleen al in het eerste jaar meer dan 2500 of 3000 luiers gebruiken. Dat lijkt misschien overdreven, maar het is waar.

Het is wat lastiger om te berekenen hoeveel doekjes je baby nodig heeft. Sommigen zeggen dat je kunt rekenen op ongeveer 1.000 per maand gedurende de eerste zes maanden, en dan maar liefst 2.000 per maand zodra je baby vast voedsel begint te krijgen, vooral als er vloeibare poep in het spel is.

Daarnaast zijn vochtige baby doekjes, niet alleen handig voor babybilletjes, maar ook voor veel andere situaties. Zo gebruiken volwassenen ze ook en kun je ze ook gebruiken om handen en gezichtjes mee schoon te maken.

– Moet ik billendoekjes in bulk kopen?

Omdat je zoveel vochtige doekjes gaat gebruiken, kom je misschien in de verleiding om ze in bulk te kopen. Het voordeel hiervan is dag je vaak kortingen hebt als je er veel te gelijk koopt en het is altijd handig om een voorraadje te hebben.

Als je baby echter niet geboren is, kun je hier misschien beter even mee wachten. Als je baby bijvoorbeeld een gevoelige huid blijkt te hebben dan heb je niets aan doekjes die hier niet specifiek voor ontwikkelt zijn. Je kunt ook sowieso al billendoekjes voor een gevoelige huid aanschaffen, dat wil zeggen zonder parfum en andere chemische ingrediënten, zodat ze altijd geschikt zijn.

Je kunt ook wachten met het doen van en grote aankoop en voor wat kleinere verpakkingen gaan, om deze eerst uit te proberen. Probeer eventueel verschillende merken. Koop vervolgens degene die het beste werken, zonder irritatie aan de huid van je baby te bezorgen.

– Kunnen billendoekjes over de datum gaan?

Als de billendoekjes voorzien zijn van toegevoegde lotion of olie, gaat het ongeveer drie maanden mee nadat het is geopend en twee jaar wanneer het ongeopend is. Doekjes met gewoon water of die met minder ingrediënten kunnen langer meegaan, vooral als je ervoor zorgt dat ze niet uitdrogen. Bij twijfel hebben ​​bijna alle merken een houdbaarheidsdatum op de verpakking, dus kijk hier goed naar.

Bewaar je verpakking ondersteboven als ze in een zachte verpakking zitten, of zorg ervoor dat het deksel gesloten is als ze in hun eigen hardere verpakking komen.

– Wat is de juiste manier om de billen van een meisjes baby af te vegen?

Voor jongetjes, maakt het niet zo heel veel uit hoe je de billen afveegt, als je de billen maar goed reinigt. Voor meisjes is het echter wat belangrijk om de juiste tactiek aan te houden. Veeg altijd van voren naar achteren om te voorkomen dat bacteriën de vagina binnendringen en een infectie veroorzaken.

– Kun je billendoekjes in het toilet doorspoelen?

Je mag officieel geen babydoekjes door het toilet spoelen, omdat ze niet gemaakt zijn om af te breken als ze nat zijn, wat sanitaire problemen kan veroorzaken. Er zijn echter een aantal vochtige doekjes op de markt die wel echt zijn ontworpen om door het toilet te worden gespoeld, dus controleer het etiket voor details.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *