beste BBQ thermometer

Beste BBQ thermometer 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste BBQ thermometer? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Misschien ben je een beginnende grillmeester of een barbecueliefhebber of misschien wil je je vaardigheden op het gebied van vlees klaarmaken ontwikkelen. Wat je reden ook is om de grill aan te steken, het is belangrijk om een goede draadloze BBQ thermometer bij de hand te hebben.

Net als bij andere vormen van koken, vereist het grillen en roken van vlees nauwkeurigheid, vooral als het om temperatuur gaat. Een draadloze vleesthermometer helpt je niet alleen om de exacte temperatuur te krijgen die je nodig hebt om je vlees gelijkmatig en grondig te garen zonder het uit te drogen, maar met deze gadget kun je de temperatuur ook van een afstand in de gaten houden, zodat je rustig kunt eten en kletsen met je gezelschap, zonder dat je constant boven de BBQ hoeft te hangen.

Als het gaat om het kiezen van de best BBQ thermometer, moet je rekening houden met de lengte van de sonde, het draadloze bereik, het temperatuurbereik en andere handige functies. Hoewel basismodellen de klus klaren, wil je misschien een meer geavanceerd model met meerdere functies. Er zijn opties in verschillende prijsklassen en stijlen voor elk type griller.

Door de velen modellen op de markt vind je het misschien lastig om een keuze te maken. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste BBQ thermometer van 2023 en daar zijn 5 toppers uitgekomen, in verschillende prijsklasse.

Lees gauw verder om de beste BBQ thermometer voor jou te ontdekken!

Beste BBQ thermometer 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste thermometer van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, nauwkeurigheid, klanten beoordelingen en meer! Ook hebben we rekening gehouden met verschillende budgetten.

Bekijk de afbeeldingen, lees de omschrijvingen door, bestudeer eventueel wat klanten beoordelingen en kies op basis daarvan de beste BBQ thermometer voor jou uit!

1. Inkbird IBT-6XS bbq thermometer

De Inkbird IBT-6XS Digitale vlees thermometer is een zeer nauwkeurige thermometer van hoge kwaliteit. Het is een draadloze thermometer is, wat ideaal is als je niet de hele tijd boven je grill wilt staan. De thermometer stuurt de temperatuur van je gerecht door naar je app op je telefoon. In de app zijn 8 verschillende gerechten voorgeprogrammeerd. Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen gewenste temperatuur in te stellen en/of een tijd in te stellen. In de app kun je de temperatuur van je gerecht zien en het verloop van de temperatuur wordt ook weergegeven in een duidelijke grafiek.

Deze BBQ thermometer kun je koppelen met maximaal 6 sondes. Zo kun je bijvoorbeeld tegelijkertijd het dikkere en het dunnere stuk van je vlees in de gaten houden en/of verschillen gerechten die je daarnaast gelijktijdig op de barbecue bereidt. De magnetische behuizing van de thermometer kun je makkelijk aan het onderstel van je barbecue ‘plakken’.

De thermometer heeft een sterk draadloos bereik van 50 meter.

Specificaties:

 • Temperatuur bereik: tot 250ºC
 • 3 Alarmsoorten: te heet! / range alarm / kookwekker
 • Display: LED screen en App
 • Aantal sondes: 6
 • Bereik: 50 meter

Beste BBQ thermometer onder de €50,-

2. Inkbird BBQ Thermometer

draadloze bbq thermometer

Deze thermometer is ook van het hoogwaardige merk Inkbird. Je kunt met deze thermometer van te voren bepalen welke kerntemperatuur je gerecht moet bereiken en de thermometer daarop instellen. De Inkbird IBT-2x is ook een draadloze thermometer. Ook bij deze thermometer wordt de temperatuur van je gerecht dus doorgestuurd naar de app op je telefoon. In de app kun je de temperatuur van je gerecht zien en het verloop van de temperatuur wordt ook weergegeven in een duidelijke grafiek.

Deze thermometer kun je koppelen met maximaal 2 sondes, waardoor je twee stukken vlees tegelijkertijd in de gaten kunt houden.

Specificaties:

 • Temperatuur bereik: tot 250ºC
 • 3 Alarmsoorten: te heet! / range alarm / kookwekker
 • Display: LED screen en App
 • Aantal sondes: 2
 • Bereik: 50 meter

Beste BBQ thermometer onder de €40,-

3. Promida BBQ thermometer

BBQ thermometer

Deze fijne vleesthermometer van Promida mag ook zeker niet ontbreken in deze top 5. Deze kookthermometer is uitermate geschikt voor het opmeten van allerlei verschillende vloeistoffen, suiker, vlees, vis en groenten. De thermometer is gemakkelijk te gebruiken tijdens het koken in de keuken, maar ook erg handig bij een BBQ, oven, smoker of grill.

Je kunt deze thermometer draadloos gebruiken, waardoor er nooit een snoer in de weg zal hangen. Deze thermometer werkt niet met een App, in tegenstelling tot de vorige twee besproken modellen. Wel beschikt dit model over een handige timer, die je kunt instellen voor een gewenste temperatuur. Hierdoor hoef je ook niet constant op te letten. Je krijgt een seintje wanneer je gerecht op temperatuur is.

De Promida thermometer kan ook zeer snel en nauwkeurig meten. In maximaal 5 seconden na het insteken van de sondes zal de temperatuur op het digitale LED-scherm te zien zijn.

Specificaties:

 • Temperatuur bereik: tot 250ºC
 • Timer
 • Aantal sondes: 2
 • Bereik: 50 meter

Beste BBQ thermometer onder de €30,-

4. FoodBuddy® MINI BBQ Thermometer

FoodBuddy® MINI

Deze simpele, maar zeer fijne kookthermometer van FoodBuddy is alles wat je nodig hebt om het perfecte stukje vlees te serveren. Je kunt gemakkelijk zelf de gewenste kerntemperatuur bepalen, maar je kunt ook kiezen voor de vooraf ingestelde kerntemperaturen voor diverse vleessoorten. Wanneer je gerecht de gewenste temperatuur heeft bereikt zal er een alarm / wekker af gaan.

Naast voor vlees is deze thermometer ook zeer handig voor vloeistoffen als suiker of babyvoeding. Verder kun je dit multifunctionele apparaatje ook inzetten als kookwekker.

Wanneer je deze thermometer besteld ontvang je ook een gratis e-book, genaamd “Temperatuurgeheimen”. Hierin leer je meer over de kerntemperaturen van diverse vleessoorten.

Specificaties:

 • Temperatuur bereik: tot 250ºC
 • Timer
 • Aantal sondes: 1

Beste BBQ thermometer onder de €20,-

5. Mancor BBQ Thermometer

BBQ Thermometer

Ben jij opzoek naar een goedkope thermometer? Dan is dit waarschijnlijk de beste BBQ thermometer voor jou. Deze compacte vleesthermometer meet makkelijk de kerntemperatuur van vlees en andere voedingsmiddelen. Het heldere display geeft snel en nauwkeurig de temperatuur weer. De meetsonde van de thermometer is inklapbaar en meet tot 300°C. De thermometer is geschikt voor de (rook) oven, grill, BBQ en braadpan.

Met de lange, inklapbare meetsonde zijn je handen altijd beschermt tegen hitte en oliespetters. De sondepunt is extra smal, waardoor het makkelijker is om deze in het voedsel of de vloeistof te steken. De vleesthermometer heeft een snelle en nauwkeurige temperatuurmeting. Binnen 4 tot 7 seconden wordt de temperatuur weergegeven op het display.

Specificaties:

 • Temperatuur range: tot 250ºC
 • Aantal sondes: 1

Waarop te letten bij het kiezen van de beste BBQ thermometer

Hoewel het kiezen van de beste BBQ thermometer misschien niet de meest complexe aankoopbeslissing is, zijn er toch een aantal belangrijke zaken om te overwegen. Hier volgen de belangrijkste zaken om naar te kijken in je zoektocht naar de beste BBQ thermometer:

– Nauwkeurigheid

Nauwkeurigheid is natuurlijk de belangrijkste factor in een BBQ thermometer. Zonder een nauwkeurig meter heb je niks aan het hele apparaat. Roken vereist een nauwkeurig temperatuurbeheer, met slechts een paar graden ernaast kun je je eten al verpesten. Normaal gesproken geldt: hoe meer je betaalt voor een rokersthermometer, hoe nauwkeuriger deze zal zijn. Alle thermometers in deze top 5 zijn echter nauwkeurig genoeg om perfect je gerechten klaar te maken.

– Sondestijl

De meeste sondes voor vleesthermometers zien er ongeveer hetzelfde uit. Het is een kleine metalen stok met een diameter van ongeveer 2,5 millimeter. Of je nu een instant-read, bedrade of draadloze thermometer gebruikt, de lengte van de sonde is belangrijk als je grote stukken vlees kookt. Dat komt omdat om de echte interne temperatuur te meten, de sonde het midden van het dikste deel moet bereiken van wat je ook kookt. Dus als je regelmatig grote stukken vlees kookt, zoek dan naar een sondelengte van minstens 12 cm.

Er is ook enige variatie in de vorm van de sonde. Terwijl rechte sondes standaard zijn, kan een gebogen sonde helpen om een compactere opstelling te creëren als je meerdere items kookt of een kleine rookoven of een tweede rek gebruikt, omdat het geheel dichter bij het vlees blijft, vooral bij kleinere stukken. Bovendien hebben veel sondes een “step down”-sonde, wat betekent dat een deel van de punt een kleinere diameter heeft dan de rest van de sonde om te voorkomen dat sappen ontsnappen wanneer je voor het eerst in het vlees prikt.

Ten slotte, als je meer dan één stuk vlees of een grote snee (of vogel) kookt die niet noodzakelijk gelijkmatig gaar is, kunnen meerdere sondes nuttig zijn. Op een apparaat met meerdere sondes creëert elke sonde een “kanaal” om die temperaturen afzonderlijk weer te geven. Hoeveel sondes het beste zijn voor jou, hangt af van je voorkeuren en van voor hoeveel mensen je tegelijkertijd kookt.

– Draadloos bereik

Als je kiest voor een draadloze thermometer is het draadloze bereik ook een belangrijk kenmerk. Wanneer je een draadloze vleesthermometer koopt, doe je dit waarschijnlijk omdat je

niet tijdens het barbecueën constant aan de barbecue gelijmd wilt zitten. Het draadloze bereik kan sterk variëren tussen apparaten, van ongeveer 20 meter tot meer dan 100 meter. Houd er ook rekening mee dat het bereik van een apparaat variabel is, afhankelijk van of het binnen of buiten is, omdat muren en structuren een signaal kunnen verzwakken.

– Temperatuurbereik

Denk aan de hoogste en laagste temperaturen die je gebruikt bij het grillen en controleer of de thermometer die je koopt dat volledige bereik dekt. Als je de interne temperatuur van vlees wilt controleren tijdens het ontdooien of pekelen, heb je zeker een thermometer nodig die even laag als hoog gaat. De meeste thermometer in deze top 5 gaan tot 250ºC, wat perfect is.

beste bbq thermometers

– Temperatuur volgen

Vraag jezelf ook af hoeveel informatie je graag wilt meten. Als je alleen de interne temperatuur van je vlees hoeft te weten, is vrijwel elke grillthermometer voldoende. Maar voor sommige grillmasters is het bijhouden van de omgevingstemperatuur ook belangrijk. Sommige grillthermometers (vooral degene die verbinding maken met apps) houden gedetailleerde informatie bij, inclusief interne en omgevingstemperaturen.

– Waarschuwingen

Als je een draadloze grillthermometer gebruikt, wil je natuurlijk gewaarschuwd worden wanneer je vlees de beoogde interne temperatuur heeft bereikt. Maar denk na over welke andere waarschuwingen je mogelijk nodig hebt, zoals temperatuurdalingen of zelfs drastische veranderingen in de omgevingstemperatuur. Dat laatste is vooral handig als je ‘s avonds laat vlees rookt en eigenlijk wilt slapen. Het is ook handig om een waarschuwing te krijgen als je de zender buiten bereik brengt of anderszins het signaal van de sonde verliest. En, last but not least, het zou gemakkelijk moeten zijn om een waarschuwing uit te schakelen zodra u deze bevestigt (is er iets vervelender dan een alarm dat niet stopt?), dus zoek naar een duidelijke en toegankelijke manier om het piepen te dempen.

– Stijl

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden als het gaat om de stijl van een bbq thermometer. De eerste is natuurlijk persoonlijke voorkeur. Wil je liever de temperatuur op afstand aflezen of de grill openen om het vlees te zien en aan te raken terwijl je de temperatuur controleert? Als je de grill liever gesloten houdt, is een draadloze thermometer of thermometer met snoer de juiste keuze. Maar als je het vlees liever goed wilt bekijken en misschien zelfs wilt voelen of het gaar is, is een standaard thermometer die direct kan worden afgelezen voldoende.

Als je vooral je barbecue gebruikt wanneer het laat in de avond is, is een display met achtergrondverlichting ook belangrijk. En als je een unit met meerdere sondes aanschaft, kun je kiezen tussen een zenderdisplay dat roteert tussen de temperaturen van de verschillende kanalen of ze allemaal tegelijk weergeeft.

– Connectiviteit

Als het gaat om draadloze grillthermometers, zijn er twee opties. De eerste is een apparaat op afstand dat verbinding maakt met de sonde. De tweede is een app die verbinding maakt met de thermometer en informatie naar je telefoon stuurt. Hoewel een app handig is en de noodzaak elimineert om een extra apparaat in de gaten te houden tijdens het grillen, bestaat ook het risico dat je telefoon een Bluetooth- of draadloze verbinding laat vallen. Als je apps of Bluetooth-apparaten regelmatig frustrerend vindt, kan een draadloze thermometer met een meegeleverde zender je wat stress besparen tijdens het koken.

– Batterij type

Draadloze bbq thermometers hebben een soort batterijvermogen nodig, en elk is een kwestie van voorkeur. De meeste gebruiken AAA- of AA-batterijen, terwijl sommige oplaadbare lithiumbatterijen hebben. Beide hebben voor- en nadelen. Met een oplaadbare batterij hoef je je nooit zorgen te maken dat je wegwerpbatterijen hebt, maar als hij niet wordt opgeladen wanneer je hem nodig hebt, heb je pech. Als je apparaat wegwerpbatterijen nodig heeft, ben je  slechts een batterijwissel (of een korte trip naar de dichtstbijzijnde winkel) verwijderd van een werkende thermometer.

– Klanten beoordelingen

Om de beste BBQ thermometers voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). 

Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel BBQ thermometers met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst. Zoals je kunt zien hebben alle thermometers ook redelijk veel beoordelingen, wat altijd een goede indicatie is.

Veelgestelde vragen over BBQ thermometers

– Hoe gebruik ik een draadloze thermometer in mijn barbecue?

Het gebruik van een draadloze thermometer is zeer eenvoudig. Controleer eerst of de batterijen correct zijn geplaatst. Je zou dan het temperatuurdisplay moeten zien oplichten. Sluit vervolgens de sonde of sondes op de zender aan en steek ze in je voedsel. Zorg ervoor dat de warmtebron niet te dicht bij de zender is. 

De sonde moet tijdens het kookproces in het voedsel blijven. Zorg ervoor dat de ontvanger binnen handbereik is, zodat je continu de temperatuur kunt controleren, of maak gebruik van de afstandsbediening in-app op je smartphone. Zodra je voedsel de gewenste temperatuur heeft bereikt, verwijder je de sonde voorzichtig en kun je het gerecht opdienen.

– Hoe diep moet je een vleesthermometer plaatsen?

De meeste vleesthermometers moeten ten minste 2,5 tot 5 cm in het vlees worden gestoken voor een goede aflezing, maar raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer precieze begeleiding. Wanneer je biefstuk of rood vlees kookt, moet je de thermometer in het midden van het dikste deel plaatsen, niet in de buurt van het bot of vet/kraakbeen, en wanneer je gemalen vlees kookt, plaatst je het in het dikste deel of zijwaarts in dunne producten zoals hamburgers.

– Zijn vleesthermometers nauwkeurig?

Over het algemeen zijn de beste vleesthermometers zeer nauwkeurig. Na verloop van tijd kan een thermometer echter minder nauwkeurig worden, daarom is het belangrijk om je thermometer een paar keer per jaar of volgens de door de fabrikant aanbevolen frequentie te kalibreren. Om te testen of je vleesthermometer nauwkeurig is, steek je de sonde in een glas ijswater en houdt je hem daar een minuut. Het moet 0 ° C aangeven. Als dit niet het geval is, moet je het opnieuw kalibreren zoals aangegeven in de gebruikershandleiding.

– Is het de moeite waard om een ​​draadloze BBQ thermometer met App te kopen?

Dit is geheel afhankelijk van je voorkeuren. Als je graag slimme apparaten gebruikt en veel met apps doet, is een thermometer met Bluetooth de beste keuze. Dit soort thermometers geven je de vrijheid om jezelf los te maken van je BBQ zonder de resultaten van je gerechten in gevaar te brengen.

– Hoe kan ik mijn sondes beschermen met folie?

Veel grillers raden aan om wat aluminiumfolie te gebruiken om de levensduur van de sondes op rokersthermometers te verlengen. Deze strategie helpt de kabel te beschermen. Wikkel alleen het gedeelte van de kabel dat aan de hotspot is blootgesteld in met folie. Zorg er echter voor dat de folie niet verder reikt dan de hotspot. Als je de hele lengte van de kabel in folie wikkelt, kan dit hete lucht door de foliebuis leiden.

– Kun je een vleesthermometer in het vlees laten zitten terwijl het gaar is?

Een van de belangrijkste voordelen van draadloze vleesthermometers is dat je de sondes erin kunt laten terwijl je eten op de grill of oven staat. Hierdoor kun je constant de binnentemperatuur in de gaten houden zonder dat je de grill hoeft te openen en de thermometer hoeft te plaatsen. De meeste draadloze thermometers hebben echter een maximale temperatuur waarbij ze veilig kunnen werken, en je moet oppassen dat je deze niet overschrijdt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *