beste badzout

Beste badzout 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste badzout? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Het nemen van een heerlijk warm bad is één van de fijnste cadeaus om jezelf te geven na een lange dag. Om de hele ervaring nog beter te maken, kan het toevoegen van wat badzout je optimaal laten ontspannen en stress als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

Een warm bad met badzout kan helpen om de huid zachter te maken en vocht in je huid te laten doordringen. Het toevoegen van zout aan het water kan helpen bij het verwijderen van droge schilfers op de huid en het verminderen van jeuk bij bepaalde huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem.

Met de beste badzout houden de voordelen daar echter niet op. Badzout kan worden gemaakt van verschillende soorten zout, zoals Dode Zeezout, Himalaya roze zout of Epsom-zout (ook bekend als magnesiumsulfaat). Deze badzouten zijn rijk aan mineralen, met name magnesium. Hoewel de stemmingsverhogende, spierverbeterende voordelen van magnesium bekend zijn, kan dit mineraal ook goed zijn voor de huid door ontstekingen te verminderen.

Badzout kan ook etherische oliën bevatten, welke een overschot aan aromatherapie-voordelen bieden. Het is bijvoorbeeld aangetoond dat lavendelolie stress en angst verminder en de ontspanning bevordert.

Niet elke badzout is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar een product aanschaft. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste badzout van dit moment. Hier zijn 5 winnaars uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste badzout voor jou te ontdekken!

Beste badzout 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste badzout van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste badzout voor jou uit!

1. Kneipp Badzout

badzout kopen

Als je opzoek bent naar de beste badzout, dan is Kneipp absoluut een van de beste merken om voor te gaan. Kneipp heeft hoogwaardige badzouten in verschillende heerlijke geuren en ingrediënten. Degene die je op de afbeelding ziet is ‘lavendel’, maar je kunt ook kiezen voor ‘eucalyptus’, ‘arnica’, ‘waldbat’, ‘jeneverbes’, ‘pachouli’ en meer. 

Of je nu wilt ontspannen, op bent naar extra energie, vrije wilt ademen bij een verkoudheid of soepele spieren wilt. Overal heeft Kneipp de juiste geuren en ingrediënten voor. Je kunt ze allemaal zien door op de button hieronder te klikken.

Alle Kneipp badkristallen zijn rijk aan waardevolle mineralen en sporenelementen die de huid zuiveren en verzorgen. De etherische lavendelolie wordt door het warme stoom via de neus ingeademd en via het water door de huid opgenomen. De geur van lavendel bijvoorbeeld ontspant je geest en verfrist het lichaam. Dit is een van de beste keuzes om voor te gaan als je heerlijk wilt ontspannen of veel stress ervaart.

De badzout opties van Kneipp bevatten geen conserveringsmiddelen (zoals parabenen) en minerale oliën. Ze bevatten enkel natuurlijk verzorgende werkstoffen en zijn pH-neutraal. Bovendien zijn de producten dermatologisch getest.

Het is ook gemakkelijk om deze badzout te dosering. Je giet namelijk eenvoudig het zout in de dop en voegt deze toe aan waar stromend water. Zo weet je altijd precies hoeveel je moet gebruiken voor de meest ontspannen ervaring.

2. Zarqa Dode Zeezout

Zarqa Dode Zeezout

Als je opzoek bent naar de beste badzout, dan is dode zeezout ook een geweldige optie om voor te gaan. Deze Zarqa 100% Pure Dead Sea Salt bevat Dode Zee zout dat door een natuurlijk proces in de zon gedroogd wordt. Hierdoor blijft er een extreem hoog gehalte aan mineralen (vooral magnesium) en sporen in het zout zitten.

Een Dode Zee zoutbad stimuleert de stofwisseling en doorbloeding waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Het ontspant het lichaam na inspanning, helpt spieren en gewrichten te versoepelen, is reinigend en werkt herstellend op de huid. Het is uitermate geschikt als behandeling van de probleemhuid en is ook geschikt voor gebruik in whirlpools / jacuzzi’s.

3. Zechsal Magnesium Badzout

Zechsal badkristallen bestaan uit zuiver magnesiumchloride in vaste vorm. De kristallen lossen uitstekend op in water. Deze badzout is geschikt voor in een ligbad, maar ook geweldig voor in een voetenbad. De voeten zijn een uitstekend opnamepunt voor magnesium. Daarnaast is een voetenbad ook uitermate geschikt om afvalstoffen af te voeren. Dit product bestaat uit een pure magnesium badkristallen (47% concentratie)

Deze badzout zuivert de huid, ook bij schimmelproblemen op bijvoorbeeld te voeten. De badzout zorgt voor normaal onderhoud van je magnesiumbalans, wanneer je deze ongeveer twee keer per week gebruikt. Bij gezondheidsklachten kun je het beste elke dag een bad met magnesium badzout nemen, bij voorkeur ‘s avonds voor het slapen gaan.

4. Solmag Epsom Badzout

Volgens veel mensen is Epsom zout het beste badzout om aan je bad toe te voegen. Dit zeer zuivere Epsom Badzout (hoogwaardige kristallen) van Solmag is een fijne mineraalzout wat door haar unieke samenstelling (magnesium en sulfaat) een positieve uitwerking heeft op het lichaam. Je kunt dit epsom zout gebruiken in een ligbad of in een voetenbad.

Epsom zout of bitterzout (magnesiumsulfaat) is een mineraal dat bestaat uit magnesium en een mengsel van zwavel en zuurstof. In de natuur kan je magnesiumsulfaat tegenkomen als het mineraal epsomiet. Espomiet zit vaak in wanden van grotten in vulkanische gebieden. SolMAG Epsom zout is een zeer zuiver natuurlijk Epsom zout (hoogwaardige kristallen).

SOLMAG Epsom Zout is vrij van conserveringsmiddelen, kleurstoffen en het bevat geen synthetische geuren of schadelijke chemische elementen. De sulfaten in Epsom zout helpen de gifstoffen en zware metalen uit de cellen te verwijderen en zo helpt het om schadelijke stoffen te elimineren. De huid is een zeer poreus membraan en het toevoegen van de juiste mineralen aan je badwater bevordert het omgekeerde osmose proces. Hierdoor wordt het zout uit het lichaam getrokken en neemt schadelijke stoffen met zich mee.

Beste badzout voor kinderen:

5. Kneipp Kids Drakenfruit Badzout

Kneipp Kids Drakenfruit Badzout

Als je opzoek bent naar het beste badzout voor kinderen, dan kan Kneipp je daar ook aan helpen. Kinderen zul je waarschijnlijk niet blij maken met ‘saai’ badzout zonder geur en kleur. Kneipp heeft daar goed op ingespeeld met het Kids Drakenfruit badzout. Een beetje van deze badzout in een warm bad strooien zorgt voor een echt toverbad. Dit product heeft een heerlijke kleur en een prachtige kleur.

Naast dat deze badzout de zintuigen van je kleintje stimuleert, doet het ook veel goeds voor de huid. Het waardevolle toverhazelaarextract verzorgt namelijk de gevoelige kinderhuid en de natuurlijke jojobaolie beschermt de huid tegen uitdrogen.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste badzout

Wanneer je opzoek bent naar de beste badzout, dan zijn er een aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hieronder hebben we een kort lijstje gemaakt met de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Ingrediënten

De belangrijkste factor om naar te kijken, bij het kiezen van de beste badzout, zijn de ingrediënten. De ingrediënten maken of breken het product. Het meest voorkomende ingrediënt in badzout is magnesiumsulfaat, maar magnesiumchloride kan net zo effectief zijn. Magnesiumchloride is een soort magnesiumzout dat chloor bevat en het wordt gemakkelijk opgenomen

– Geuren

Geparfumeerd badzout kan aanvullende aromatherapie-voordelen bieden, zoals ontspanning, verminderde stress, angst of depressiesymptomen en een beter humeur. Enkele populaire geuren zijn lavendel, eucalyptus en pepermunt. Veel mensen geven er de voorkeur aan om voor een lekker ruikende badzout te gaan vanwege deze voordelen. Geurende badzouten zijn echter niet voor iedereen geschikt. Mensen met een (zeer) gevoelige huid kunnen geurende badzouten met etherische oliën beter vermijden. Ook mensen die vatbaar zijn voor eczeem kunnen beter wegblijven van geur.

– Prijs

Je kunt badzout in verschillende prijsklasse vinden. De prijs zegt niet altijd iets over de kwaliteit van het product. Het is vooral belangrijk om op de ingrediënten te letten. Als je echter een hele goedkope badzout voor ogen hebt, een stuk goedkoper dan andere opties op de markt, dan is de kans groot dat de kwaliteit lager is. Er zitten waarschijnlijk minder actieve ingrediënten in, waardoor het minder voordelen voor je heeft. Nogmaals, dit kun je allemaal terug vinden in de ingrediëntenlijst.

– Klanten beoordelingen

Een andere factor om naar te kijken, in je zoektocht naar de beste badzout, zijn klanten beoordelingen. Door de beoordelingen door te lezen van klanten die de badzout al in gebruik hebben, kun je veel te weten komen over de kwaliteit en de eventuele voor- en nadelen van een bepaald product. Het is daarom een waardevolle hulp in het vinden van de beste badzout voor jou. Kies altijd voor een badzout met veel positieve beoordelingen, op deze manier is de kans groter dat ook jij van de badzout zult genieten. Houd er echter we rekening mee dat beoordelingen altijd subjectief zijn, dus staar je niet blind op één beoordeling. Lees er altijd meerdere door en kijk naar het gemiddeld aan sterren wat een product gekregen heeft.

In ons onderzoek naar de beste badzout hebben we ook rekening gehouden met de klanten reviews. We hebben er veel doorgelezen om zo uiteindelijk tot deze top 5 te komen. We hebben enkel opties in onze lijst opgenomen met voornamelijk positieve beoordelingen. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je geen miskoop doet, voor welke optie je ook gaat.

Beste badolie

Veelgestelde vragen over badzout

Hopelijk heb je bij deze het beste badzout voor jou gevonden. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je mogelijk verder helpen.

– Wat is badzout?

Badzout is een product wat je toevoegt aan je bad. Het is gemaakt van Epsom-zout (ook bekend als magnesiumsulfaat) of verschillende soorten zeezout met gunstige eigenschappen. Ze lossen meestal op in het hete water en transformeren het in een spa-achtige ervaring.

– Hoe gebruik ik badzout?

Hoewel de aanwijzingen voor elk merk een beetje anders zullen zijn, moet je meestal een aantal handjes badzout toevoegen aan een badkuip gevuld met heet water en dit laten verdampen. Maar overdrijf het niet: je wilt het water niet oververzadigen met zout. Je wilt ook niet zo weinig toevoegen dat je de voordelen van de zouten niet kunt ervaren. Je moet hier dus zelfs even een goede balans in vinden. Vaak geven fabrikanten ook adviezen. Bijvoorbeeld Kneipp geeft aan dat je de dop moet vullen met zout en dit in het water moet strooien.

– Wat doet badzout?

Badzout doet veel meer dan je badkuip lekker laten ruiken. Het magnesium van epsomzout kan de huid binnendringen om chronische lage rugpijn en hoofdpijn te verlichten, je humeur te verbeteren en angst te verlichten. Sommigen beweren zelfs dat het het risico op een beroerte, hartziekte, diabetes en sterfte door alle oorzaken kan verminderen.

Andere ingrediënten in badzout, zoals lavendel, roos, kamille en aloë, die ontstekingsremmende eigenschappen kunnen hebben, bieden extra voordelen, van het ontgiften van de huid tot het verzachten van pijnlijke spieren.

– Helpt badzout je te ontspannen?

Ja zeker! Badzout is een geweldig product om je te helpen ontspannen en stress weg te nemen. Het kan ook spierpijn helpen verlichten en ontstekingen verminderen. Bovendien bevatten veel badzout opties ontspannende etherische oliën voor aromatherapie voordelen. Als je lekker wilt ontspannen, dan is een badzout met lavendel geur een van de beste opties om voor te gaan.

– Hoe verlicht badzout stress?

Van zoutbaden is bekend dat ze de magnesiumspiegels in het bloed aanvullen, wat vervolgens helpt de spieren te kalmeren, stresshoofdpijn te verlichten en gespannen gewrichten en spieren te kalmeren. Daarnaast kunnen de etherische oliën, welke de geur geven aan bepaalde badzouten, ook helpen stress weg te nemen. Ook hier is lavendel een geweldige optie voor. Eucalyptus werkt ook goed om stress te verlichten.

– Hoe lang moet ik in een bad met badzout zitten?

Dit is geheel aan jou, zolang jij fijn vindt. Om de voordelen van het badzout mee te pakken, raden we je wel aan om langer dan 5 minuten het bad te zitten. Het wordt aanbevolen om minimaal 15 minuten te weken, voor de meeste voordelen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *