beste automatische krultang

Beste automatische krultang 2023: Top 5!

Heb jij momenteel een krultang waarvan je een lamme arm krijgt? Verbrand je jezelf regelmatig? Twijfel je altijd over hoe lang je precies je haar eromheen moet wikkelen? Of wil je gewoon het mooiste resultaat? Dan is het overstappen op de beste automatische krultang zonder twijfel wat voor jou!

De beste automatische krultangen zullen je haar snel en gemakkelijk krullen, ongeacht hoe goed je bent met een warmtestyler. Met één druk op de knop wordt je steile pluk haar omgetoverd tot de perfecte krul. Het resultaat is hetzelfde als wanneer je dit handmatig zou doen, of zelfs beter.

Het proces is gemakkelijk, veilig, snel en beter voor je haar. De meeste automatische krultangen zijn voorzien van een slimme technologie waardoor warmteschade geminimaliseerd wordt.

Met redelijk veel opties op de markt kan het vinden van de beste automatische krultang lastig zijn. Om je te helpen hebben we de 5 allerbeste modellen voor je op een rijtje gezet. Lees gauw verder om de beste automatische krultang voor jou te ontdekken!

Wat is een automatische krultang?

De naam zegt het eigenlijk al precies. Een automatische krultang is een krultang die automatisch werkt. Hierdoor wordt 90% van het werk van je overgenomen. De schoonheidsindustrie is flink geëvolueerd en dankzij nieuwe technologie hebben we nu slimme krultangen die zelf de perfecte krullen maken.

Een automatische krultang werkt met een krulkamer waarin het haar wordt geplaatst. Het haar wordt automatisch in de kamer verzameld, rondgedraaid, een paar seconden vastgehouden op een automatische timer en vervolgens losgelaten. Je haar komt er vervolgens uit als een perfecte krul.

Beste automatische krultang 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste automatische krultang van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 is gekeken naar de kwaliteit, klanten beoordeling, verschillende opties en verschillende budgetten. Bekijk de apparaten, lees de omschrijvingen, bestudeer eventueel de klanten beoordelingen en kies de beste automatische krultang voor jou uit!

1. Philips StyleCare Prestige BHB878/00 

phililps krultang

Deze slimme automatische krultang van Philips maakt perfecte glanzende krullen dankzij het innovatieve krulsysteem. Met één druk op de knop wordt jouw steile haar getransformeerd in een veerkrachtige krul. Het unieke open design en de langere staven zorgen ervoor dat je twee keer zoveel haar tegelijkertijd kunt krullen.

De slimme Curl-kapjes draaien om de richting van je haar te volgen en wikkelen het haar rustig en soepel om de krulstaaf. Elke lok wordt gelijkmatig gekruld op de ingestelde temperatuur, waardoor je altijd een perfect resultaat krijgt. Het apparaat geeft aan wanneer een krul gemaakt is. De krullen die gemaakt worden blijven ook zeer lang zitten.

MoistureProtect-technologie

De MoistureProtect-technologie past de temperatuur van het apparaat aan om de glans te verbeteren en de natuurlijke vochtbalans van je haar te behouden. Je haar wordt hierdoor optimaal beschermd tegen oververhitting omdat altijd de optimale temperatuur wordt aangehouden.

Ionenverzorging

Deze slimme krultang is ook voorzien ionische technologie. De negatieve ionen nemen statische elektriciteit weg, verzorgen het haar en sluiten de haarschubben, zodat het haar nog intenser glanst. Het resultaat is extreem glad en glanzend haar wat niet statisch en pluizig is.

Keramische platen met keratine

Keratine is een essentieel onderdeel van je haar en zorgt ervoor dat haar sterk en gezond blijft en er altijd prachtig uitziet. De keramische krulstaaf is verrijkt met keratine om soepel glijden en optimale bescherming tijdens het stylen te garanderen.

Vastzitten van haren onmogelijk

Door de unieke combinatie van het open design, de gladde staaf en de intelligente sensor, kun je moeiteloos krullen maken zonder dat je je bang hoeft te zijn dat je haren vast komen te zitten. Dit is onmogelijk. De slimme sensor pauzeert het apparaat namelijk als er te veel haar inzit of als het niet goed is geplaatst. Je kunt je haar er dan meteen uithalen.

Voordelen:

 • De temperatuur is instelbaar tussen 170°C & 210°C graden
 • De volledig keramische tang is geschikt voor intensief gebruik
 • Binnen 30 seconden klaar voor gebruik
 • Smart Curling-systeem voor moeiteloos stylen
 • Automatische feedback met Curl Ready-geluid
 • 27 stylingmogelijkheden om elk type krul te maken
 • Ionenverzorging voor glad, glanzend en niet-pluizig haar
 • Ontworpen om het vastzitten van haren te voorkomen

Nadelen:

 • Minder geschikt voor kort haar

2. BaByliss PRO BAB2665E 

babybliss automatische krultang

Deze populaire automatische krultang van BaBylissPRO heeft zo goed alleen maar zeer positieve feedback ontvangen van klanten. Met deze innovatieve krultang maak je elke keer weer de perfecte krul. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en makkelijk in gebruik. De krultang neemt voorzichtig je lokken op in de krulkamer en laat deze na een aantal seconde weer los, wanneer de perfecte krul gecreëerd is.

In de krulkamer is keramiek verwerkt waardoor de krultang snel op temperatuur is en op temperatuur blijft.  Keramiek zorgt voor een mooie gladdere ondergrond in de krulkamer, waardoor het zachtjes met je haar omgaat en gladde, perfecte krullen het resultaat is. Het haar kan nooit vast komen te zitten, dankzij de slimme technologie.

Je kunt zelf de temperatuur en tijdsinstelling aanpassen voor de gewenste krul. Verder heeft de krultang 3 verschillende krulrichtingen, is deze snel op temperatuur en heeft het een anti-blokkeersysteem.

Voordelen:

 • Drie verschillende krulrichtingen
 • Anti-blokkeersysteem
 • Bevat een uitneembaar waterreservoir & reinigingsborstel
 • Snel op temperatuur
 • Keramieke krulkamer
 • Anti-blokkeersysteem

Nadelen:

 • Minder geschikt voor kort haar

3. BaByliss PRO MiraCurl SteamTech BAB2665SE

automatische stoom krultang

Dit is de enige automatische stoom krultang in deze top 5. Je kent misschien wel de steeds populairder wordende stoomtstijltangen. BaByliss heeft nu ook een stoom krultang op de markt gebracht. Door de hitte verdampt het vocht en krijg je een geweldige fixatie.

Met dit apparaat maak je moeiteloos perfecte krullen met een langdurig resultaat. De stoomfunctie is optioneel en hoef je dus niet altijd te gebruiken. De meeste mensen die dit echter eenmaal hebben geprobeerd zijn er helemaal verliefd op. Met stoom maak je krullen nog gladder en extra glanzend.

De MiraCurl® SteamTech bevat 3 functies voor extra veiligheid en is energiezuinig:

 • Automatische uitschakeling na 60 minuten
 • Slaap modus na 20 minuten inactief. De temperatuur daalt dan naar 150°C.
 • Bewegingssensor: Zodra je het apparaat beweeg wordt de warmteherstelfunctie direct weer geactiveerd.

De automatische krultang is voorzien van 3 tijdsinstellingen met pieptoon-indicatie voor verschillende krul effecten. Daarnaast heeft het 3 temperatuurinstellingen (190°C – 210°C – 230°C) voor langdurige resultaten en de mogelijkheid om het apparaat op elk haartype te gebruiken). Verder wisselt de krulrichting (rechts/links) automatisch na elke krul, voor een mooi en natuurlijk resultaat.

Deze krultang bevat een keramische krulkamer, voor het creëeren van perfecte gladde krullen. Ook is het apparaat stil, is het snel opgewarmd en heeft het een enorme lange levensduur.

Voordelen:

 • Binnen 5 seconden klaar voor gebruik
 • 3 tijdinstellingen met pieptoon-indicatie voor verschillende krul effecten
 • 3 temperatuurinstellingen
 • Krulrichting controle voor een natuurlijk resultaat
 • Controle van de opwarming van het haar (instellingen en geluidssignalen)
 • Slaapstand na 20 min. – Automatische uitschakeling na 60 min.
 • Anti-blokkeersysteem
 • Uitneembaar waterreservoir & reinigingsborstel

Nadelen:

 • Minder geschikt voor kort haar
 • Prijziger dankzij de stoomfunctie

4. BaByliss ® Curl Secret 2 ™ C1300E

De BaByliss Curl Secret 2 (C1300E) is de meest voordelige (qua prijs) automatische krultang die we in deze top 5 hebben opgenomen. Ondanks de voordelige prijs is deze krultang nog steeds van de beste kwaliteit. Op een veilig en eenvoudige manier maak je binnen no time prachtige krullen. De keramische coating zorgt voor zachte en glanzende krullen die de hele dag blijven zitten.

De temperatuur is aan te passen aan het haartype en de timer kan voor 3 verschillende kruleffecten zorgen (grove krullen, compacte krullen en nonchalante waves). Wanneer de krul is gecreëerd zal het geluidssignaal dit aangeven zodat je precies weet wanneer het tijd is voor de volgende pluk haar.

Deze krultang heeft een ionische functie, wat statisch en pluizig haar voorkomt en ervoor zorgt dat je haar een natuurlijke glans krijgt.

Voordelen:

 • Met ionische functie om statisch haar tegen te gaan
 • Keramische coating voor extra bescherming
 • Met de 2 verschillende opzetstukken en 4 timer instellingen kun je variëren in krul en verschillende stijlen creëren
 • Draait in 3 verschillende richtingen zodat je een speels en natuurlijk effect kunt creëren: linksom, rechtsom of om-en-om
 • Schakelt automatisch uit en bevat een beveiligingsysteem met waarschuwingssignaal
 • Incl. reinigngsborstel

Nadelen:

 • Minder geschikt voor kort haar

5. Philips StyleCare Prestige BHB876/00

Deze automatische krultang is de voorgang op de eerder besproken automatische krultang van Philips (nummer 1 in deze top 5). Deze krultang is ook van uitstekende kwaliteit, het enige verschil is dat deze geen ionische functie heeft, waarmee statisch en pluizig haar voorkomen worden. Het apparaat is dus iets minder geavanceerd dan de Philips StyleCare Prestige BHB878/00. Daarentegen is dit model daarom ook wat voordelig. 

Met één druk op de knop activeer je de twee automatisch draaiende Smart Curl-kapjes en maak je prachtige krullen die lang in model blijven. Dankzij de verticale handgreep houd je de krultang eenvoudig vast en het open ontwerp van de krulstaaf volgt de natuurlijke richting van het haar voor het creëren van een perfecte krul. Deze krultang heeft 113% meer kruloppervlak waarmee 2x meer haar in een keer gestylet kan worden.

Verschillende soorten krullen

Deze automatische krultang beschikt over 3 timer standen, 3 temperatuurstanden, en 3 krulrichting standen voor verschillende looks. Zo kun je losse beach waves maken, strakke krullen en alles daar tussenin. De staaf heeft een keramische laag voor meer bescherming tijdens het krullen.

Beschermt je haar

Door de keramische platen met keratine coating wordt je haar optimaal beschermt. Keratine is een essentieel onderdeel van het haar en zorgt ervoor dat haar sterk en gezond blijft en er prachtig uitziet. Dankzij de slimme Curl Boost-technologie zorgt de automatische krultang voor een langdurig resultaat op een meer verzorgende temperatuur. Het haar beschadigd hierdoor een stuk minder. De krulkapjes zijn verticaal gevormd en volgen de natuurlijke richting van je haar, waardoor je haar niet vast kan komen te zitten.

Automatische feedback

Deze automatische krultang geeft intelligente feedback. Dankzij de Curl Ready-indicator weet je wanneer je krullen klaar zijn dankzij geluidssignalen. Met deze innovatieve functie creëer je elke keer een mooi en langdurig resultaat zonder het haar te oververhitten.

Zeer veilig

Dankzij de veiligheidsstandaard leg je de krultang tijdens het gebruik veilig aan de kant. Wanneer je de krultang een keer vergeet uit te zetten is dat ook geen probleem, hij schakelt zichzelf namelijk uit na 60 minuten.

Voordelen:

 • Het haar wordt beschermd door de keramische platen met keatine coating.
 • Krullen kost weinig tijd door de snelle opwarmtijd.
 • De stijltang schakelt zichzelf na 60 seconden automatisch uit.
 • Binnen 30 seconden opgewarmd.

Nadelen:

 • Geen ionische functie die statisch haar en pluis voorkomt.

Waarop te letten bij het uitkiezen van de beste automatische krultang

Het kopen van de beste automatische krultang lijkt misschien een ontmoedigende taak als je niet veel weet over stylingapparaten. Om je te helpen een slimme keuze te maken, hebben we hieronder de belangrijkste punten of criteria op een rijtje gezet.

1. Meerdere warmte-instellingen

Omdat verschillende haartexturen verschillende temperatuurniveaus vereisen, is het altijd een goed idee om een ​​krultang met meerdere warmte-instellingen te kiezen. Als je dik of pluizig haar hebt, zal het gebruik van een krultang voor hoge temperaturen gunstig zijn. Als je dun, steil en/of beschadigd haar hebt, zal een krultang met lagere temperatuur beter en veiliger voor je werken. Een goede krultang zou idealiter tot 230 °C moeten kunnen opwarmen.

2. Technologie

We hebben al besproken hoe automatische krulmachines werken. Ze hebben een krulkamer met een automatische roterende technologie, waardoor ze zeer gemakkelijk te gebruiken zijn. Bovendien worden sommige machines geleverd met een krulrichtingsknop waarmee je je krul naar binnen of naar buiten kunt stylen.

Hoe meer opties de automatische krultang heeft, hoe meer verschillende haarstijlen je kunt maken. Verschillende krulrichtingen, timer standden en temperatuur instellingen zorgen ervoor dat je altijd precies het type krullen hebt waar je die dag zin in hebt. De meer geavanceerde (en duurdere modellen) hebben vaak meer opties.

3. Stoom of niet?

De meeste automatische krultangen werken niet met stoom. Echter heeft BaByliss een model op de markt gebracht die wel met stoom werkt (zie nummer 3 in de ‘Beste automatische krultang top 5’). Een stoom krultang is veel beter voor je haar, omdat het je haar verzorgt doordat de stoom tot in de haarvezels dringt. Je haar wordt zo optimaal gehydrateerd. Je haar zal veel minder tot helemaal niet beschadigen met een stoom krultang. Dit komt echter wel met een prijskaartje. Een automatische stoom krultang is bijna een keer zo duur als een normale automatische krultang.

4. Klanten beoordelingen

Om de beste automatische krultang voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel automatische krultangen met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst. Zoals je kunt zien hebben alle apparaten ook ontzettend veel beoordelingen, wat altijd een goede indicatie is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *