beste automatische krultang

Beste automatische krultang: Top 5!

Heb jij momenteel een krultang waarvan je een lamme arm krijgt? Verbrand je jezelf regelmatig? Twijfel je altijd over hoe lang je precies je haar eromheen moet wikkelen? Of wil je gewoon het mooiste resultaat? Dan is het overstappen op de beste automatische krultang zonder twijfel wat voor jou!

De beste automatische krultangen zullen je haar snel en gemakkelijk krullen, ongeacht hoe goed je bent met een warmtestyler. Met één druk op de knop wordt je steile pluk haar omgetoverd tot de perfecte krul. Het resultaat is hetzelfde als wanneer je dit handmatig zou doen, of zelfs beter.

Het proces is gemakkelijk, veilig, snel en beter voor je haar. De meeste automatische krultangen zijn voorzien van een slimme technologie waardoor warmteschade geminimaliseerd wordt.

Met redelijk veel opties op de markt kan het vinden van de beste automatische krultang lastig zijn. Om je te helpen hebben we de 5 allerbeste modellen voor je op een rijtje gezet. Lees gauw verder om de beste automatische krultang voor jou te ontdekken!

5x de beste automatische krultangen

We zijn opzoek gegaan naar de beste automatische krultang en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 is gekeken naar de kwaliteit, klanten beoordeling, verschillende opties en verschillende budgetten. Bekijk de apparaten, lees de omschrijvingen, bestudeer eventueel de klanten beoordelingen en kies de beste automatische krultang voor jou uit!

1. Philips StyleCare Prestige BHB878/00 

Deze slimme automatische krultang van Philips zorgt voor perfecte, glanzende krullen met gemak. Met één druk op de knop transformeert het je steile haar in veerkrachtige krullen. Het unieke open design en de langere staven stellen je in staat om twee keer zoveel haar tegelijkertijd te krullen. De slimme Curl-kapjes volgen de richting van je haar en wikkelen het rustig en soepel om de krulstaaf, waardoor elke lok gelijkmatig en op de juiste temperatuur wordt gekruld. Het apparaat geeft aan wanneer een krul klaar is en de krullen blijven langdurig in model.

De krultang is voorzien van MoistureProtect-technologie, die de temperatuur aanpast om de glans te verbeteren en de natuurlijke vochtbalans van je haar te behouden. Hierdoor wordt je haar optimaal beschermd tegen oververhitting. Daarnaast biedt de ionische technologie negatieve ionen die statische elektriciteit verminderen, het haar verzorgen en de haarschubben sluiten voor extra glans en gladheid. De keramische krulstaaf is verrijkt met keratine, wat zorgt voor soepel glijden en optimale bescherming tijdens het stylen.

Een unieke eigenschap van deze krultang is dat het vastzitten van haren onmogelijk is. Dankzij het open design, de gladde staaf en de intelligente sensor kun je moeiteloos krullen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vastzittende haren. De sensor pauzeert het apparaat als er te veel haar in zit of als het niet goed is geplaatst, waardoor je je haar gemakkelijk kunt verwijderen.

Voordelen:

 • De temperatuur is instelbaar tussen 170°C & 210°C graden
 • De volledig keramische tang is geschikt voor intensief gebruik
 • Binnen 30 seconden klaar voor gebruik
 • Smart Curling-systeem voor moeiteloos stylen
 • Automatische feedback met Curl Ready-geluid
 • 27 stylingmogelijkheden om elk type krul te maken
 • Ionenverzorging voor glad, glanzend en niet-pluizig haar
 • Ontworpen om het vastzitten van haren te voorkomen

Nadelen:

 • Minder geschikt voor kort haar

2. BaByliss PRO BAB2665E 

Deze populaire automatische krultang van BaBylissPRO heeft positieve feedback gekregen van tevreden klanten. Met dit innovatieve apparaat creëer je telkens weer de perfecte krul. Het is gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik. De krultang neemt voorzichtig je lokken op in de krulkamer en laat ze na enkele seconden weer los, waardoor de perfecte krul wordt gecreëerd.

De krulkamer is voorzien van keramiek, waardoor de krultang snel opwarmt en de temperatuur behoudt. Het keramiek zorgt voor een gladde ondergrond in de krulkamer, waardoor het haar zachtjes wordt behandeld en gladde, perfecte krullen ontstaan. Dankzij de slimme technologie kan het haar niet vast komen te zitten.

Je kunt de temperatuur en de tijdsinstelling naar wens aanpassen voor de gewenste krul. Bovendien biedt de krultang 3 verschillende krulrichtingen, warmt hij snel op en heeft hij een anti-blokkeersysteem.

Voordelen:

 • Drie verschillende krulrichtingen
 • Anti-blokkeersysteem
 • Bevat een uitneembaar waterreservoir & reinigingsborstel
 • Snel op temperatuur
 • Keramieke krulkamer
 • Anti-blokkeersysteem

Nadelen:

 • Minder geschikt voor kort haar

3. BaByliss PRO MiraCurl SteamTech BAB2665SE

Dit is de enige automatische stoom krultang in de top 5 en BaByliss heeft hiermee een nieuwe innovatie op de markt gebracht. Met deze krultang kun je moeiteloos perfecte krullen maken met een langdurig resultaat. De optionele stoomfunctie zorgt voor geweldige fixatie en maakt de krullen gladder en extra glanzend.

De MiraCurl® SteamTech biedt 3 functies voor extra veiligheid en is energiezuinig. Het schakelt automatisch uit na 60 minuten en heeft een slaapmodus na 20 minuten inactiviteit, waarbij de temperatuur wordt verlaagd naar 150°C. Bovendien reageert het apparaat direct op beweging dankzij de ingebouwde bewegingssensor, waardoor de warmteherstelfunctie weer geactiveerd wordt.

De automatische krultang heeft 3 tijdsinstellingen met pieptoon-indicatie voor verschillende krul effecten. Daarnaast kun je kiezen uit 3 temperatuurinstellingen (190°C – 210°C – 230°C) voor langdurige resultaten en het geschikt is voor elk haartype. De krulrichting wisselt automatisch (rechts/links) na elke krul, wat zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat.

De keramische krulkamer van deze krultang zorgt voor perfecte gladde krullen. Het apparaat is stil, warmt snel op en heeft een lange levensduur.

Voordelen:

 • Binnen 5 seconden klaar voor gebruik
 • 3 tijdinstellingen met pieptoon-indicatie voor verschillende krul effecten
 • 3 temperatuurinstellingen
 • Krulrichting controle voor een natuurlijk resultaat
 • Controle van de opwarming van het haar (instellingen en geluidssignalen)
 • Slaapstand na 20 min. – Automatische uitschakeling na 60 min.
 • Anti-blokkeersysteem
 • Uitneembaar waterreservoir & reinigingsborstel

Nadelen:

 • Minder geschikt voor kort haar
 • Prijziger dankzij de stoomfunctie

4. BaByliss ® Curl Secret 2 ™ C1300E

De BaByliss Curl Secret 2 ™ (C1300E) is de meest betaalbare automatische krultang in deze top 5, maar biedt nog steeds uitstekende kwaliteit. Met deze krultang kun je op een veilige en eenvoudige manier prachtige krullen creëren in een mum van tijd. De keramische coating zorgt voor zachte en glanzende krullen die de hele dag blijven zitten.

De temperatuur van de krultang kan worden aangepast aan het haartype en de timer kan worden ingesteld voor 3 verschillende kruleffecten: grove krullen, compacte krullen en nonchalante waves. Een geluidssignaal geeft aan wanneer de krul is gecreëerd, zodat je precies weet wanneer je naar de volgende haarlok kunt gaan.

Deze krultang is voorzien van een ionische functie, waardoor statisch en pluizig haar wordt voorkomen en je haar een natuurlijke glans krijgt. Met de BaByliss Curl Secret 2 ™ kun je moeiteloos en betaalbaar prachtige krullen maken met professionele resultaten.

Voordelen:

 • Met ionische functie om statisch haar tegen te gaan
 • Keramische coating voor extra bescherming
 • Met de 2 verschillende opzetstukken en 4 timer instellingen kun je variëren in krul en verschillende stijlen creëren
 • Draait in 3 verschillende richtingen zodat je een speels en natuurlijk effect kunt creëren: linksom, rechtsom of om-en-om
 • Schakelt automatisch uit en bevat een beveiligingsysteem met waarschuwingssignaal
 • Incl. reinigngsborstel

Nadelen:

 • Minder geschikt voor kort haar

5. Philips StyleCare Prestige BHB876/00

Deze automatische krultang is een geavanceerd model en een opvolger van de eerder besproken Philips automatische krultang (nummer 1 in de top 5). Het biedt uitstekende kwaliteit, zij het zonder de ionische functie om statisch en pluizig haar te voorkomen. Dit maakt het iets minder geavanceerd dan de Philips StyleCare Prestige BHB878/00, maar ook iets voordeliger.

Met één druk op de knop activeer je de twee automatisch draaiende Smart Curl-kapjes en creëer je prachtige krullen die langdurig in model blijven. De verticale handgreep zorgt voor een eenvoudige grip en het open ontwerp van de krulstaaf volgt de natuurlijke richting van het haar voor perfecte krullen. Met 113% meer kruloppervlak kun je 2x meer haar tegelijkertijd stylen.

Deze automatische krultang biedt verschillende timerstanden, temperatuurstanden en krulrichtingsstanden voor verschillende looks, zoals losse beach waves, strakke krullen en meer. De keramische laag op de staaf beschermt het haar tijdens het krullen.

Het haar wordt optimaal beschermd dankzij de keramische platen met keratine coating. Keratine is essentieel voor gezond haar en zorgt voor kracht en een prachtige uitstraling. Met de slimme Curl Boost-technologie zorgt de krultang voor langdurige resultaten op een verzorgende temperatuur, waardoor het haar minder beschadigd raakt. De verticaal gevormde krulkapjes volgen de natuurlijke richting van het haar, waardoor vastlopen wordt voorkomen.

De automatische krultang biedt intelligente feedback, zoals de Curl Ready-indicator met geluidssignalen die aangeven wanneer de krullen klaar zijn. Met deze innovatieve functie creëer je elke keer een mooi en langdurig resultaat zonder het haar te oververhitten.

De krultang is ook zeer veilig, met een veiligheidsstandaard om hem tijdens het gebruik veilig neer te leggen. Bovendien schakelt het apparaat zichzelf uit na 60 minuten, dus zelfs als je het een keer vergeet uit te zetten, is dat geen probleem.

Voordelen:

 • Het haar wordt beschermd door de keramische platen met keatine coating.
 • Krullen kost weinig tijd door de snelle opwarmtijd.
 • De stijltang schakelt zichzelf na 60 seconden automatisch uit.
 • Binnen 30 seconden opgewarmd.

Nadelen:

 • Geen ionische functie die statisch haar en pluis voorkomt.

Wat is een automatische krultang?

De naam zegt het eigenlijk al precies. Een automatische krultang is een krultang die automatisch werkt. Hierdoor wordt 90% van het werk van je overgenomen. De schoonheidsindustrie is flink geëvolueerd en dankzij nieuwe technologie hebben we nu slimme krultangen die zelf de perfecte krullen maken.

Een automatische krultang werkt met een krulkamer waarin het haar wordt geplaatst. Het haar wordt automatisch in de kamer verzameld, rondgedraaid, een paar seconden vastgehouden op een automatische timer en vervolgens losgelaten. Je haar komt er vervolgens uit als een perfecte krul.

Waarop te letten bij het uitkiezen van de beste automatische krultang

Het kopen van de beste automatische krultang lijkt misschien een ontmoedigende taak als je niet veel weet over stylingapparaten. Om je te helpen een slimme keuze te maken, hebben we hieronder de belangrijkste punten of criteria op een rijtje gezet.

– Automatisch krulsysteem

Controleer of de krultang beschikt over een betrouwbaar automatisch krulsysteem dat de lokken moeiteloos kan opnemen en krullen. Het systeem moet gemakkelijk te gebruiken zijn en consistente resultaten leveren.

– Veiligheid

Veiligheid is een essentiële factor bij het gebruik van een krultang. Kijk of de krultang beschikt over functies zoals een automatische uitschakeling na een bepaalde tijd van inactiviteit en een hittebestendige hoes of standaard om de krultang veilig weg te leggen tijdens gebruik.

– Temperatuur- en tijdsinstellingen

Controleer of de krultang verschillende temperatuur- en tijdsinstellingen biedt. Dit stelt je in staat om de juiste instellingen te kiezen op basis van je haartype en gewenste krulresultaat.

– Krulrichting en -effecten

Let op of de krultang de mogelijkheid biedt om de krulrichting aan te passen. Sommige modellen hebben een automatische wisseling van krulrichting, wat zorgt voor een natuurlijker resultaat. Controleer ook of de krultang verschillende krulstand-opties biedt, zoals losse krullen, strakkere krullen of golvende looks.

– Haarbescherming

Krultangen met kenmerken zoals keramische coating of keratine-infusie kunnen helpen om je haar te beschermen tegen hittebeschadiging en tegelijkertijd een glanzende afwerking te geven. Overweeg deze eigenschappen bij het kiezen van een automatische krultang.

– Gebruiksgemak

Zorg ervoor dat de krultang gemakkelijk te hanteren is en comfortabel in de hand ligt. Functies zoals een lang snoer en een ergonomisch ontwerp kunnen het gebruiksgemak vergroten.

– Klantbeoordelingen

Lees beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de prestaties en betrouwbaarheid van de krultang. Dit kan je helpen een weloverwogen beslissing te nemen op basis van echte gebruikerservaringen.

Door rekening te houden met deze aspecten kun je de beste automatische krultang vinden die past bij jouw behoeften en haartype.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *