beste aroma diffuser

Beste aroma diffuser 2023: Top 8!

Ben je opzoek naar de beste aroma diffuser? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Aromatherapie is over de hele wereld een rage geworden, en nu weten we waarom! Het biedt gebruikers een reeks holistische voordelen die niet alleen de fysieke gezondheid verbeteren, maar ook het mentale welzijn. Je kunt van aroma therapie in het comfort van je eigen huis genieten, door een aroma diffuser aan te schaffen. Een aroma diffuser kan voor verschillende doeleinde gebruikt worden: Aroma therapie, lucht bevochtiging en zelfs als nachtlampje.

Aromatherapie zorgt ervoor dat je huis heerlijk ruikt en het geeft een uitgebreide helende behandeling die gebruik maakt van plantenconcentraten om zowel de fysieke als de emotionele gezondheid te verbeteren. Aromatherapie maakt gebruik van aromatische etherische oliën om de gezondheid van lichaam, geest en ziel te verbeteren.

Niet alle aroma diffusers zijn van dezelfde kwaliteit gemaakt. Zo heb je aroma diffusers van zeer hoge kwaliteit, maar ook diffusers die niet goed werken, snel kapot gaan of zelfs onveilig zijn. Wij zijn daarom opzoek gegaan naar de beste aroma diffuser en daar zijn 8 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste aroma diffuser voor jou te ontdekken!

Wat is een aroma diffuser?

Simpel gezegd, een aroma diffuser is een apparaat dat etherische oliën afbreekt in kleinere moleculen en deze in de lucht verspreidt voor een aangenaam of kalmerend effect, afhankelijk van de olie die in de diffuser is gedaan. Verschillende etherische oliën hebben verschillende voordelen – lavendel is bijvoorbeeld bedoeld om de slaap te verbeteren. Het is de taak van de diffuser om de deeltjes gelijkmatig te verspreiden in een comfortabele concentratie die gemakkelijk in te ademen is en de kamer niet overbelast.

Beste aroma diffuser 2023 – Top 8

We zijn opzoek gegaan naar de beste aroma diffuser en daar is een top 8 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 8 hebben we gekeken naar de kwaliteit, veiligheid en klanten boordelingen. Bekijk de diffusers, lees de korte omschrijvingen door, bestudeer eventueel de klanten beoordelingen en kies op basis daarvan de beste aroma diffuser voor jou uit!

1. Seidon™ Aroma Diffuser – Marmer Vulkaan

Seidon™ Aroma Diffuser

Seidon aroma diffusers zijn de een van de best verkochte diffusers wereldwijd, en dat is natuurlijk niet voor niets. Deze prachtige geurverspreider is perfect voor aromatherapie en een heerlijke geurbeleving in huis. Ook voor zeer droge huizen en ruimtes is het ideaal als luchtbevochtiger.

De kwaliteit van een diffuser wordt bepaald door de kwaliteit van de atomizer. De atomizer is het hart van de diffuser die de etherische oliën afbreekt in microdeeltjes, waardoor de olie als een zeer fijne nevel, gemengd met stoom, in de lucht kan worden verspreid. Op de markt zijn veel verschillende kwaliteiten aroma diffusers beschikbaar, van lage tot hoge kwaliteit. Bij Seidon diffusers worden hoogkwalitatieve atomizers en elektronische componenten gebruikt welke een krachtiger nevel produceren dan de meeste diffusers op de markt. Je krijgt op deze elektronische componenten dan ook altijd 1 jaar probleemloze fabrieksgarantie.

Deze aroma diffuser heeft 7 verschillende kleuren en 2 verschillende dim modi voor dag en nacht. Verder kun je alle soorten etherische oliën gebruiken in deze aroma diffuser. Het merk Seidon verkoopt zelf ook pure en biologische etherische oliën van hoge kwaliteit.

Je kunt deze aroma diffuser kopen in verschillende mooie vormen en kleuren

Belangrijkste kenmerken:

 • Premium design + kwaliteit
 • 4 in 1: Luchtbevochtiger + Olie Diffuser + Nachtlamp + Timer
 • Rustgevende LED verlichtingen
 • Ultrasonisch technologie
 • Zeer Stilte
 • 6 tot 12 uur Werking
 • Automatische uitschakeling

2. Seidon™ Aroma Diffuser – Wit Marmer

diffuser

Deze aroma diffuser is ook van het merk Seidon (net zoals de vorige besproken diffuser). Dit betekent dat dit model van dezelfde hoogwaardige kwaliteit is. Deze diffuser zorgt voor een heerlijke geur in de kamer én verbetert de luchtkwaliteit. Daarnaast is de diffuser + luchtbevochtiger een mooie toevoeging aan je interieur. Seidon heeft verschillende soorten aroma diffusers, waardoor er altijd een model is die bij jou en je interieur past.

De elektrische aroma diffuser werkt door middel van ultrasone trillingen. De trillingen zetten water om in stoom, waardoor er een koele verneveling de ruimte in komt. Hierdoor is een diffuser ook goed geschikt om te gebruiken als luchtbevochtiger in kleine droge ruimtes. Naar wens kan je enkele druppels essentiële olie toevoegen om een fijne geur aan de ruimte te geven.

Belangrijkste kenmerken:

 • Met rustgevende LED-verlichting
 • Fluisterstille ultrasone technologie
 • Inclusief 2 gratis etherische oliën – Lavendel en Eucalyptus
 • Werkt 6 tot 12 uur
 • Automatische uitschakeling

3. O’dor® Aroma Diffuser met Afstandsbediening 

Naast Seidon is er een ander zeer populair merk op het gebied van aroma diffusers: O’dor. Met meer dan 500 zeer positieve klanten beoordelingen, weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct in handen hebt. De O’dor aroma diffuser is te bedienen met een afstandsbediening en is een echte aanwinst voor elk interieur.

Met zijn watertankcapaciteit van 300 ml kan deze geurverspreider tot 10 uur werken met maar 1 hervulling van de aroma olie en verfrist ruimtes tot 25m2. En anders dan andere modellen op de markt is de afstandsbediening van een O’dor diffuser ontworpen voor een bediening tot 6 meter (andere modellen gaan ongeveer tot 4 meter).

De aromatische luchtbevochtiger helpt bij het zuiveren en bevochtigen van de lucht en het heerlijk laten ruiken van je huis. Dit apparaat kan ook worden gebruikt als een niet-aromatherapie luchtbevochtiger en biedt vocht voor droge hoest, sinus irritatie, droge huid en voorkomt luchtbacteriën.

De fijne nevel wordt beschenen door de zachte LED verlichting die zowel op een bepaalde kleur kan worden ingesteld als geleidelijk kan wisselen. Dit maakt de aroma diffuser interessant voor alle meerdere zintuigen. Je kunt kiezen uit 7 kleuren en 2 lichtopties (helder en zwak). Verder is het apparaat fluisterstil. Deze aroma diffuser wordt geleverd met 2 gratis flesjes 100% pure etherische olie, Lemongrass olie en Lavendel olie.

O’dor® onderscheidt zich van haar concurrenten door aroma diffusers te produceren met krachtiger verneveling, mooi houtnerfstructuur met echte houtlook en hoogkwalitatieve elektronica. Elke diffuser component is CE gecertificeerd door het SGS labo welke wereldleider is op gebied van certificering. Veel concurrenten nemen genoegen met minder aan een lagere verkoopsprijs, wat kan resulteren in een groter risico op brandgevaar (laagkwalitatieve stroomadapter, electronica zonder hitteafvoer etc). Met deze duurzame aroma diffuser, gun je jezelf top kwaliteit waarop je altijd kunt gebruiken.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ultrastille technologie
 • 7 rustgevende LED kleuren en 2 lichtopties (zwak en helder)
 • Werkt tot 10 uur
 • Met afstandsbediening
 • Timer
 • Automatische uitschakeling

4. O’dor® Aroma Diffuser

O'dor® Aroma Diffuser

Deze aroma diffuser is net zoals het vorige besproken model, ook van het hoogwaardige merk O’dor. O’dor is een marktleider in aroma diffusers en garandeert de hoogste kwaliteit.

Zoals je al ziet lijkt deze aroma diffuser veel op de vorige en qua kwaliteit en functies is die ook zo goed als hetzelfde. Het verschil is dat dit model niet met afstandsbediening is. Ook wordt dit model geleverd met één etherische olie en het andere model met twee ethersiche oliën. Ook is de kleur anders. Naast deze verschillen zijn de diffusers identiek. Wat het beste aroma diffuser voor jou is hangt dus af van je persoonlijke voorkeuren. 

Beide aroma diffusers zijn ook te verkrijgen in verschillende sets met meerdere etherische oliën.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ultrastille technologie
 • 7 rustgevende LED kleuren en 2 lichtopties (zwak en helder)
 • Werkt tot 10 uur
 • Met afstandsbediening
 • Timer
 • Automatische uitschakeling

5. YONO Aroma Diffuser

yono aroma diffuser

Deze prachtige aroma diffuser is een pronkstuk in je interieur, dankzij het 1001 nacht design en de sfeervolle LED verlichting. Het is ideaal voor aromatherapie en geeft een heerlijke ontspanning in je huis.

De aroma diffuser is zeer stil, waardoor je deze niet tot bijna niet zult horen. Verder is de diffuser voorzien van ledverlichting in 7 verschillende kleuren. De timer kent een 1, 3 en 5 uur modus, het systeem schakelt zich vanzelf uit. Met de diffuser verdampen de oliën op een milieuvriendelijke manier.

De Aroma diffuser kun je op drie verschillende manieren gebruiken, zo kun je gebruik maken van de aroma diffuser met of zonder oliën. Als je geen gebruik wilt maken van oliën kun je de diffuser gebruiken als luchtbevochtiger (met water). De ledlights zorgen ervoor dat je de diffuser ook als nachtlampje kunt gebruiken voor eventueel op het nachtkastje.

Belangrijkste kenmerken:

 • Zeven verschillende LED kleuren
 • 3 in 1 functionaliteit
 • Timer
 • Automatische uitschakeling

6. Life of Bay® Aroma Diffuser 

Ben je opzoek naar een minimalistisch en stijlvol design? Dan is dit misschien we de beste aroma diffuser voor jou. Deze aroma diffuser blend mooi in in elk interieur en valt niet zo op. Je kunt kiezen uit de kleuren Natural Sand (zoals op de afbeelding), wit en zwart. De stevige kermamieke behuizing, zorgt voor een fluisterstille verneveling. Hierdoor is de diffuser perfect voor in de slaapkamer of tijdens meditatie.

Met deze aroma diffuser kun je de luchtvochtigheid op peil houden in je huis en tegelijkertijd een heerlijke geur verspreiden voor aroma therapie. Verder kan de diffuser gebruikt worden als nachtlampje. Je kunt kiezen uit 7 verschillende kleuren. Verder beschikt deze aroma diffuser over een timer, waarbij je kunt kiezen uit 1 uur, 3 uur of continu. Wanneer het water op is, schakelt het apparaat automatisch uit voor de veiligheid.

Belangrijke kenmerken:

 • 3 in 1: Luchtbevochtiger + aroma Diffuser + nachtlamp
 • 7 MoodLights: kies zelf je gewenste lichtkleur
 • Easy-push knoppen: Mist en Licht knop
 • Timer
 • Automatische uitschakeling

7. SensaHome Aroma Diffuser van Glas 

Deze prachtige glazen aroma diffuser van SensaHome verspreidt een ontspannende en frisse geur door je hele woning. De diffuser heeft 3 functies. Zo is de belangrijkste functie natuurlijk het verspreiden van een heerlijk aroma, maar ook zonder oliën functioneert het als een luchtbevochtiger. De diffuser kan tenslotte ook gebruikt worden als nachtlamp, dankzij de ledverlichting.

Door de 7 verschillende LED-verlichtingen waaruit je kunt kiezen, zorgt het ook voor een nodige sfeer. Je kunt ook voor een automatische afwisseling van de kleuren kiezen. Mocht je liever geen licht willen, dan kun je deze ook gewoon uitzetten tijdens het gebruik ervan. Anders kan ook, wanneer de stoomfunctie uitstaat kun je wel de verlichting aanzetten, om het te gebruiken als nachtlampje.

Met slechts een paar druppels geurolie in het waterreservoir geniet je al een paar uur van deze sfeervolle luchtbevochtiger. Je kunt ook een timer functie aanzetten, van een half uur, een uur, twee uur of drie uur.

Deze mooie aroma diffuser is ook beschikbaar in de kleur blauw.

Belangrijkste kenmerken:

 • Multifunctioneel: aroma diffuser, luchtbevochtiger en nachtlamp
 • 7 kleuren LED verlichting
 • Zeer stil
 • Timer
 • Automatische uitschakeling

8. Aroma Dream Diffuser 

aroma diffuser

De laatste optie in deze ‘Beste aroma diffuser top 8’ is de Aroma Dream diffuser. Deze compacte aroma diffuser kun je overal gebruiken, in je huis, kantoor of zelfs in de auto. De diffuser past gemakkelijk in de middenconsole van je auto en is met USB aansluiting eenvoudig te verbinden.

Je kunt ook deze aroma diffuser voor 3 verschillende doeleinden gebruiken, voor aromatherapie, als luchtbevochtiger en als een sfeervol nachtlampje. Je kunt kiezen uit zowel neutraal licht als kleurrijk licht, zodat je altijd de juist verlichting voor het juiste moment hebt.

Deze diffuser heeft een high frequency vernevelaar, waardoor er zeer fijne nevel, gemengd met stoom, in de lucht wordt verspreid. Op de markt zijn veel verschillende kwaliteiten beschikbaar. In deze diffuser worden componenten gebruikt van hoogwaardige kwaliteit, zodat je langdurig kan genieten van de geurverspreider. Daarnaast is de diffuser gemaakt van milieuvriendelijk materiaal.

Je kunt de aroma diffuser ook veilig gebruiken en aan laten staan wanneer je niet thuis bent. De verstuiver schakelt vanzelf uit wanneer het waterreservoir bijna op is. Zo kun je altijd zonder zorgen de deur uit!

Belangrijkste kenmerken:

 • 3 in 1 diffuser: aromatherapie, luchtbevochtiging, lampje
 • Zowel kleurrijk licht als neutraal licht
 • Compact model
 • Automatische uitschakeling

Voordelen van het aanschaffen van de beste aroma diffuser

Als je een aroma diffuser van hoge kwaliteit aanschaft, heeft dit ontzettend veel voordelen. Veel diffusers zijn multifunctioneel, wat betekent dat ze zowel te gebruiken zjin voor aroma therapie en als luchtbevochtiging (eventueel zonder geur). Ook bieden de meeste modellen keuze uit verschillende LED verlichtingen voor nog meer sfeer.

Het gebruik van een aroma diffuser heeft ontzettend veel voordelen. Ten eerste verspreid het een heerlijke, natuurlijke geur door je huis. Ten tweede heeft het ontzettend veel voordelen voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Het hangt allemaal af van de etherische oliën die je gebruikt. Verschillende etherische oliën hebben verschillende toepassingen en voordelen.

Veel etherische oliën hebben de reputatie van medicinale of therapeutische toepassingen, zoals eucalyptus voor verkoudheid en ademhalingsproblemen. Veel van de etherische oliën die een kalmerend effect hebben (zoals lavendel en kamille), kunnen ook helpen bij het verlagen van de bloeddruk bij iemand met hypertensie. Eucalyptusolie maakt de luchtwegen vrij wanneer ze verstopt zijn door allergieën en verkoudheid en kan in deze situaties helpen bij de slaap en het herstel van de gezondheid. Basilicumolie kan helpen bij de spijsvertering en spierpijn.

Sommige etherische oliën helpen met slaap problemen en andere met huidproblemen. Weer andere weren insecten af. De voordelen en mogelijkheden zijn eindeloos. Verderop in dit artikel benoemen we de voordelen van een aantal populaire etherische oliën.

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën zijn de essentie van een plant, gedistilleerd en klaargemaakt om de kracht van de natuur in huis te halen. In veel planten – verborgen in wortels, zaden, bloemen, schors – zitten geconcentreerde, zeer krachtige chemische verbindingen. Deze natuurlijke verbindingen zijn essentiële oliën. Essentiële oliën geven een plant zijn geur, beschermen hem tegen gevaarlijke omgevingscondities en helpen hem zelfs bij bestuiving, naast andere belangrijke functies en voordelen.

Wanneer je een flesje pure etherische olie opent, worden je zintuigen onmiddellijk gevuld met het krachtige aroma, zelfs van een afstand. Wat je neus detecteert, zijn de natuurlijk voorkomende elementen van de etherische olie.

Elke etherische olie varieert in zijn natuurlijke samenstelling, dus aroma’s en voordelen zijn ook uniek. Lavendelolie bevat bijvoorbeeld elementen die het effectief maken voor het verzachten van huidirritaties en het bevorderen van een rustgevende slaapomgeving.

Shop hier verschillende etherische oliën

Wat doen verschillende etherische oliën?

Naast dat etherische oliën heerlijk ruiken, hebben ze nog veel meer voordelen. Verschillende oliën hebben verschillende toepassingen en effecten. Hier volgt een kort overzichtje met de voordelen en toepassingen van verschillende populaire etherische oliën:

Lavendel: Perfect om te ontspannen en stress en angst te verminderen. Het verbetert ook de slaap en kan hoofdpijn en migraine verlichten. Verder wordt het gebruikt als een antisepticum voor kleine snijwonden en brandwonden.

Sandelhout: Wordt gebruikt om de zenuwen te kalmeren en te helpen bij de focus.

Bergamot: Voor de urinewegen en het spijsverteringskanaal. In combinatie met eucalyptusolie kan het helpen bij het verlichten van huidproblemen, waaronder die veroorzaakt door stress en waterpokken. Ook kan het eczeem helpen verlichten.

Zwarte peper: Wordt vaak gebruikt voor het stimuleren van de bloedsomloop, spierpijn en kneuzingen. In combinatie met etherische olie van gember wordt het gebruikt om artritispijn te verminderen en de flexibiliteit te verbeteren.

Kamille: Wordt gebruikt om de stemming te verbeteren en te ontspannen. Het kan ook eczeem behandelen en helpen bij verschillende aandoeningen, van spijsverteringsproblemen tot wondgenezing.

Pepermunt: Wordt gebruikt om energie te stimuleren en de spijsvertering te bevorderen.

Citronella: Een familielid van citroengras en werkt als een insectenwerend middel.

Kruidnagel: Een actuele pijnstiller of pijnstiller die vaak wordt gebruikt voor kiespijn. Het wordt ook gebruikt als een krampstillend anti-emeticum, om braken en misselijkheid te voorkomen, en als windafdrijvend middel, waardoor gas in de darmen wordt voorkomen. Het heeft antimicrobiële, antioxiderende en schimmelwerende eigenschappen.

Eucalyptus: Kan de luchtwegen helpen verlichten tijdens verkoudheid of griep. Het wordt vaak gecombineerd met pepermunt. Veel mensen zijn allergisch voor eucalyptus, dus wees voorzichtig.

Geranium: Kan worden gebruikt voor huidproblemen, om stress te verminderen en als muggenspray.

Jasmijn: Is beschreven als een afrodisiacum (verhoogt het libido) Hoewel wetenschappelijk bewijs ontbreekt, heeft onderzoek aangetoond dat de geur van jasmijn bètagolven verhoogt, die verband houden met alertheid. Als stimulerend middel kan het de bloedstroom in de penis verhogen.

Citroenolie: Wordt gezegd dat het de stemming verbetert en de symptomen van stress en depressie helpt verlichten.

Ylang-Ylang: Wordt gebruikt om hoofdpijn, misselijkheid en huidaandoeningen te behandelen.

Rozemarijn: Kan de haargroei bevorderen, het geheugen stimuleren, spierspasmen voorkomen en de bloedsomloop en het zenuwstelsel ondersteunen.

Tea tree: Heeft antimicrobiële, antiseptische en desinfecterende eigenschappen heeft. Het wordt vaak gebruikt in shampoos en huidverzorgingsproducten, om acne, brandwonden en beten te behandelen. Het komt voor in mondspoelingen, maar het mag nooit worden ingeslikt, omdat het giftig is.

Tijm: Helpt vermoeidheid, nervositeit en stress te verminderen.

Basilicum: Wordt gebruikt om de concentratie aan te scherpen en enkele symptomen van depressie te verlichten. Het kan hoofdpijn en migraine verlichten. Let wel op: het moet tijdens de zwangerschap worden vermeden.

Roos: Wordt gebruikt om de stemming te verbeteren en angst te verminderen.

beste aroma diffuser

Veelgestelde vragen over aroma diffusers

Nu je waarschijnlijk de beste aroma diffuser voor jou hebt uitgekozen, zit je misschien nog met een aantal vragen. We hebben hieronder alle meest gestelde vragen met antwoorden op een rijtje gezet.

– Hoe werken aroma diffusers?

De meeste aroma diffusers bevatten een klein reservoir dat je met water moet vullen. Je voegt vervolgens een paar druppels etherische olie toe (het aantal hangt af van de grootte van het reservoir en je voorkeuren), voordat je de diffuser aanzet. Een ventilator zal dan het water (dat de olie bevat) in een mist veranderen en het door je hele huis verspreiden.

– Is het veilig om etherische oliën in een diffuser in te ademen?

Ja. Verspreiders van etherische olie zijn veilig en het risico op schade is minimaal. In feite is inademing de veiligste manier om de voordelen van etherische oliën te krijgen. Om extra veilig te zijn, moet je er bij het winkelen voor je etherische oliën op letten dat er specifiek op de fles of op de website staat dat het als veilig wordt beschouwd voor interne consumptie. Dit betekent dat de etherische olie veilig binnenshuis kan worden verspreid en van hoge kwaliteit is. Zorg er ook voor dat je etherische olie 100% puur is.

– Hoeveel druppels etherische olie moeten er in een aroma diffuser?

Dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Voor een milde geur is 5 druppels etherische olie per 100 ml water voldoende. Dit is wat de gemiddelde persoon doet. Hou jij niet van een hele sterke geur, gebruik dan gerust wat minder olie. Kies dan voor bijvoorbeeld 3 druppels per 100 ml. Hou je juist van een wat sterkere geur, doe er dan wat extra druppeltjes bij. Hoeveel druppels olie voor jou perfect is moet je zelf ondervinden. Indien je de aroma diffuser voor kinderen gebruikt, dan is 1 of 2 druppels al voldoende.

– Kun je meerdere etherische oliën tegelijk in de aroma diffuser doen?

Ja zeker. Dit maakt aroma therapie juist leuk. Je kunt je favoriete etherische oliën mengen, voor een rijke melange. De mogelijke combo’s zijn vrijwel onbeperkt. Je kunt op een heel natuurlijke manier een aroma creëren dat net zo dynamisch en uniek is als een luxe geurkaars.

Als het gaat om het kiezen van etherische oliën om toe te voegen aan je aangepaste melange, benader het dan als een spel met lagen. Ten eerste is er de topnoot – degene die meteen de neus raakt. Dat zal een citrusolie zijn zoals zoete sinaasappel of citroen, of een sterke samentrekkende geur zoals bergamot en groene munt. Dan wil je een middennoot toevoegen – een die iets minder sterk is – zoals lavendel, gember of eucalyptus. Ten slotte kun je een basisnoot aanbrengen – de subtielste die het langst in de lucht blijft hangen. Denk aan sandelhout, vetiver of roos.

Het samen verspreiden van een top-, midden- en basisolie is een snelle manier om een ​​goed afgeronde melange te maken. Er zijn echter geen vaste regels, dus probeer een aantal combinaties uit en kijk welke geurcombinaties voor jou het beste ruiken.

– Hoe lang moet je een aroma diffuser aan laten staan?

Hier is geen exact antwoord op. Er is ook geen standaardaanbeveling voor hoe lang je je oliën moet verspreiden. Een standaard vuistregel is ongeveer 30 minuten, wat meer dan genoeg tijd is om een ​​kamer van standaardformaat te verzadigen met geurmoleculen. Je kunt het ook wat korter (ong. 15 minuten) of wat langer (ong. een uur) aan laten staan. Je kunt dit herhalen voor ongeveer 2 tot 4 keer per dag, afhankelijk van je voorkeuren.

Tegenwoordig hebben de meeste diffusers een timerinstelling om je te helpen je voorkeuren aan te passen. Maar houd er rekening mee dat er een aantal factoren zijn die van invloed zijn op hoe goed diffusie werkt. Ten eerste blijft elke etherische olie een andere tijd in de lucht. Bijvoorbeeld pepermunt, lavendel en eucalyptus etherische oliën, verdampen meestal binnen een uur of twee. Rozemarijn, geranium en kamille, verdampen vaak aromatisch binnen twee tot vier uur. En zwaardere oliën, zoals mirre, cederhout en gember, kunnen vijf uur of langer door reuk worden gedetecteerd en kunnen zelfs dagen blijven hangen.

Ook de omgeving heeft invloed op de verspreiding. Kamertemperatuur en luchtcirculatie kunnen ervoor zorgen dat moleculen min of meer snel verdampen. Warme ruimtes creëren bijvoorbeeld meer opwinding binnen bindingen van aromatische moleculen, waardoor ze snel verdwijnen. Het kan dus nodig zijn om een ​​paar extra druppels toe te voegen als je in een bijzonder warme ruimte verspreidt.

– Kun je een aroma diffuser ’s nachts veilig gebruiken?

Zolang je een diffuser van hoge kwaliteit en hoogwaardige natuurlijke etherische oliën of aroma-oliën gebruikt, is er waarschijnlijk geen risico om je oliën ‘s nachts te verspreiden. Als je echter extra voorzorgsmaatregelen wilt nemen, is de eenvoudigste veiligheidsoplossing een diffuser met een automatische uitschakelfunctie. Als alternatief kun je in je slaapkamer de diffuser voor ongeveer 30 minuten aanzetten voordat je van plan bent naar bed te gaan, en vervolgens het apparaat uitzetten voordat je naar bed gaat. Veel hoogwaardige aroma diffusers hebben ook een timer functie.

– Zitten er nadelen aan het gebruiken van een aroma diffuser?

Zelfs met hun velen voordelen kunnen diffusers enkele nadelen met zich meebrengen. Verstuivers die water gebruiken, kunnen bacteriën in de vloeistof herbergen wanneer deze blijft zitten, en dit kan je ziek maken de volgende keer dat je het apparaat aanzet. Zorg er daarom altijd voor dat je je aroma diffuser altijd goed schoon houdt. Reinig je waterreservoir regelmatig.

Huisdieren, zwangere vrouwen en baby’s onder de twee jaar moeten het gebruik van een aroma diffusers met etherische oliën ook vermijden, omdat ze mogelijk gevoeliger zijn. Als ze gevoelig of allergisch zijn voor een bepaalde olie, kunnen ze ziek worden als ze worden verdampt. Hoofdpijn, misselijkheid en huiduitslag zijn de meest voorkomende allergische symptomen.

– Hoe maak je een aroma diffuser schoon?

Zelfs de beste aroma diffuser moet je regelmatig schoon maken. Je hoeft een diffuser niet na elk gebruik schoon te maken. Maar een dagelijkse snelle reiniging kan geen kwaad. Zorg ervoor dat alles is losgekoppeld voordat je begint met schoonmaken. Spoel al het overgebleven water weg en maak de tank / het waterreservoir schoon met een vochtige doek en natuurlijke zeep. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen.

– Kun je elke dag een aroma diffuser gebruiken?

Ja zeker. Etherische oliën kunnen elke dag verspreid worden. Het is het beste om intermitterende diffusie te gebruiken. Dit betekent dat je je aroma diffuser voor ongeveer 30 tot 60 minuten gebruikt en vervolgens 30 tot 60 minuten uitzet. Daarna kun je als je wilt de aroma diffuser weer aan zetten. Zo kun je een aantal keer (hoevaak ligt aan je eigen voorkeuren) de aroma diffuser aan en uit zetten per dag.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *