beste aminozuren supplement

Beste aminozuren supplement: Top 7!

Ben je opzoek naar het beste aminozuren supplement? Dan ben je hier aan het juiste adres. Aminozuren, vaak de bouwstenen van eiwitten genoemd, zijn verbindingen die een belangrijke rol spelen in je lichaam. Ze zijn nodig voor vitale processen zoals de aanmaak van eiwitten en de synthese van hormonen en neurotransmitters.

Aminozuren supplementen worden steeds populairder. Het is een gemakkelijke manier om snel aminozuren binnen te krijgen en op natuurlijke wijze atletische prestaties te stimuleren of de stemming te verbeteren.

In dit artikel worden 7 van de beste aminozuren supplementen besproken. Lees gauw verder om te ontdekken welke je het meeste aanspreekt.

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn organische verbindingen die zijn samengesteld uit stikstof, koolstof, waterstof en zuurstof, samen met een variabele zijketengroep.

Aminozuren vormen ongeveer 20% van ons lichaam of ongeveer 50% van onze vaste lichaamsmassa; ze zijn de op een na grootste component in ons lichaam na water. Het lichaam van een persoon die 50 kg weegt, heeft ongeveer 10 kg aminozuren in zijn lichaam.

Je lichaam heeft 20 verschillende aminozuren nodig om goed te groeien en te functioneren. Hoewel ze alle 20 belangrijk zijn voor je gezondheid, worden slechts negen aminozuren als essentieel geclassificeerd. Dit zijn histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan en valine.

In tegenstelling tot niet-essentiële aminozuren, kunnen essentiële aminozuren niet door je lichaam worden gemaakt en moeten ze via je dieet worden verkregen. De beste bronnen van essentiële aminozuren zijn dierlijke eiwitten zoals vlees, eieren en gevogelte.

De 11 resterende aminozuren kunnen worden gesynthetiseerd uit andere aminozuren in het lichaam en worden daarom niet-essentiële (of overbodige) aminozuren genoemd. Niet-essentiële aminozuren zijn: Alanine, Arginine, Asparagine, Asparaginezuur, Cysteïne, Glutaminezuur, Glutamine, Glycine, Proline, Serine en Tyrosine. Zowel essentiële als niet-essentiële aminozuren spelen echter een belangrijke rol om ons leven te ondersteunen.

Als je eiwitten eet, worden ze afgebroken tot aminozuren, die vervolgens worden gebruikt om je lichaam te helpen bij verschillende processen, zoals het opbouwen van spieren en het reguleren van de immuunfunctie.

De beste aminozuren supplementen

Er is niet persé één beste aminozuren supplement. Er zijn veel supplementen op de markt, de een beter dan de ander. Hieronder hebben we 7 van de beste aminozuren supplementen op een rijtje gezet.

Prijs: €11,90

BCAA’s zijn absoluut de meest populaire aminozuren onder sporters. Dat is niet voor niets! 1/3 van je spiereiwit bestaat uit BCAA’s. Deze kun je niet zelf aanmaken. Deze hoogwaardig BCAA 2:1:1 poeder wordt middels een natuurlijk fermentatieproces onttrokken uit plantaardige bronnen. Zo krijg je de zuiverste BCAA’s. Je kunt een serving BCAA Amino het beste drinken tijdens of direct na een zware training. Dit aminozuren supplement is direct oplosbaar in koud water.

BCAA Amino van Body & Fit bevat een hoge dosering BCAA van maar liefst 8 gram. In de ideale 2:1:1 verhouding. Perfect voor zware trainingen en serieuze sporters. BCAA’s zijn essentieël en maken 1/3 uit van ons spiereiwit. Dé drie essentiële aminozuren Leucine, isoleucine en valine vormen samen BCAA oftewel Branched-chain amino acid. Deze drie aminozuren maken één derde uit van de essentiële spiereiwitten. Ons lichaam beschikt zelf niet over de enzymen om leucine, isoleucine en valine aan te maken, dus supplement is in dat geval belangrijk.

Dit aminozuren supplement is beschikbaar in 4 heerlijke smaken: Raspberry, Watermelon, Orange Mango en Fruit Punch.

Prijs: €32,90

Als je opzoek bent naar het beste aminozuren supplement, is dit product zeker je aandacht waard. Dit aminozuren supplement is een premium poeder boordevol met 8,4 g van alle essentiële aminozuren. Amino EAAnabol Xplode is een niet-gearomatiseerd poeder dat je kunt toevoegen aan water of mengen met je favoriete proteïne of post-workoutshakes om aan je persoonlijke voedingsdoelen te voldoen.

EEAnabol bevat alle aminozuren in vrije vorm – vrije vorm betekent gewoon dat je het aminozuur in zijn meest pure vorm inneemt. Je lichaam hoeft er eigenlijk niks meer mee te doen, dus je lichaam kan sneller dan ooit van deze aminozuren profiteren.

Mix als voedingssupplement een dosering Amino EAAnabol met 200 ml water, vruchtensap of sportdrank. Neem 1 tot 2 doseringen per dag. Drink bij voorkeur ‘s ochtends, voor- of na de training.

Prijs: €27,95

Amino Complete is een uniek aminozuren complex. De aminozuren komen alleen uit isolaat, extreem zuiver eiwit! Het is dus het ideale supplement voor iedereen die moeite heeft met eiwitshakes of voor iedereen die geen extra calorieën wilt nemen. Het bestaat uit de optimale balans tussen essentiële en non-essentiële aminozuren. Ook bevat het vitamine B6. Veel aminozuur tabletten zijn vaak erg groot en moeilijk door te slikken. Amino Complete bestaat echter uit capsules die voor iedereen zeer makkelijk te nemen zijn

Prijs: €15,90

Als je op zoek bent naar een premium tablet die een volledig spectrum aan aminozuren bevat, probeer dan Superior Amino 2222. Het bevat 1900 mg aminozuren in totaal, waarvan 500 mg vertakte aminozuren (BCAA’s). Je kunt dit supplement nemen voor of na het sporten, of regelmatig gedurende de dag, afhankelijk van je eigen voedingsdoelen.

Deze exclusieve kwaliteit Micro Aminozuren van het topmerk Optimum Nutrition maken dit een van de beste, al dan niet het beste aminozuren supplement. Het bestaat uit een volledig patroon van 18 aminozuren uit de beste eiwitbronnen verkrijgbaar, Whey Proteine Isolaat en Whey Proteine Concentraat. Maar liefst 25% van de Superior BCAA formule bestaat uit BCAA’s. Aminozuurproducten worden in de sportwereld gebruikt om meer hoogwaardige aminozuren aan het voedingspatroon toe te voegen. Amino Superior tabletten zijn gemakkelijk mee te nemen en in te nemen op elk moment dat er behoefte is aan aanvulling met aminozuren. Elke tablet van dit aminozuren supplement verschaft je een compleet spectrum, essentiële-, semi essentiële- en non essentiële aminozuren! Deze aminozuren komen uit de beste bronnen van whey proteïne verkrijgbaar, Isolaat en Concentraat!

Prijs: €16,90

Amino X is een BCAA (vertakte keten aminozuren) product dat zijn gelijke niet kent. Amino X bevat alleen de juiste opneembare BCAA’s in de juiste verhouding en hoeveelheid. Amino X is een van de meest veelzijdige producten ontworpen door BSN. Je kun het nemen tijdens de training, na de training, bij het ontbijt, of welk ander moment dan ook. Het kan altijd en overal gebruikt worden. Een ander groot voordeel van dit aminozuren supplement is de geweldige smaak. Je kunt kiezen uit verschillende heerlijke smaken: watermelon, rasberry, green apple en fruit punch.

Prijs: €13,90

Amin Perfection is speciaal ontwikkelt voor fanatieke sporters. Dit product smaakt heerlijk en is het ideale aminozuren supplement voor voor-, tijdens- en na een zware training. Het product wordt direct opgenomen en gaat direct aan het werk. Dit supplement bevat 7 gram BCAA, 5 gram EAA en 3 gram Glutamine per serving. Verder zijn er 0 suikers toegevoegd. Je weet dus zeker dat je 100% pure aminozuren binnen krijgt zonder andere rotzooi.

Prijs: €19,90

Met Amino Energy heeft Optimum Nutrition een zeer multifunctioneel supplement uitgebracht voor elke sporter en bodybuilder. Amino Energy combineert een vrije vorm aminozuren – BCAA’s en EAA’s – samen met ingrediënten zoals Beta-alanine, Green Thee en Green Coffee.

Het is een verfrissende, suikervrije drank waarvan je voor, tijdens of na het sporten kunt genieten. Amino Energy biedt naast L-arginine, taurine en beta-alanine in de premiumvorm CarnoSyn® een breed spectrum aan essentiële aminozuren. Deze smakelijke drank wordt versterkt door 100 mg cafeïne om de alertheid en focus te vergroten, evenals groene thee en groene koffie-extract plus vitamine C om het energiemetabolisme op peil te houden.

Gezondheidsvoordelen van supplementen met essentiële aminozuren

Nu je het beste aminozuren supplement voor jou hebt uitgekozen, is het tijd om nog even te kijken naar wat precies de voordelen zijn. Hoewel essentiële aminozuren in een breed scala aan voedingsmiddelen te vinden zijn, is het nemen van geconcentreerde doses in aanvullende vorm in verband gebracht met verschillende gezondheidsvoordelen. Hier volgt een lijstje met de belangrijkste voordelen van aminozuren supplementen:

– Spiergroei verbeteren

De belangrijkste reden dat mensen zich tot aminozuur supplementen wenden, heeft te maken met spiergroei. Van leucine in het bijzonder is aangetoond dat het de spiereiwitsynthese na inspanning reguleert en verbetert. Gestimuleerd door de stress van je training en aangemoedigd door de schok van leucine, zullen je spieren alles hebben wat ze nodig hebben om te groeien en beter voorbereid te zijn op je volgende training.

– Uithoudingsvermogen verhogen

Aminozuur supplementen veranderen de manier waarop je lichaam je primaire brandstofbronnen gebruikt – koolhydraten en vet. Voor veel atleten, vooral degenen die afhankelijk zijn van korte uitbarstingen van kracht zoals sprints, is glycogeenuitputting een groot probleem, wat leidt tot uitputting en een scherpe daling van de prestaties. Dit is waar aminozuren de redder in nood kunnen zijn.

– Vetverbranding verbeteren

Aminozuren beschermen het glycogeen van atleten door in plaats daarvan vet te verbranden. Voor degenen die proberen wat lichaamsvet te verliezen, of voor atleten die trainen op een koolhydraatarm dieet, zijn aminozuur supplementen geweldig. BCAA’s zullen je lichaam helpen om over te schakelen naar afhankelijkheid van vet als brandstof.

– Vermoeidheid verminderen

BCAA’s (vertakte keten aminozuren) hebben het vermogen om de mentale vermoeidheid af te weren die soms gepaard gaat met lange trainingen. Dit komt in de eerste plaats door de relatie tussen lage BCAA’s en tryptofaan. Normaal gesproken produceert je lichaam, wanneer je BCAA-niveaus dalen, meer tryptofaan, dat vervolgens serotonine in je hersenen wordt en leidt tot gevoelens van vermoeidheid en mentale vermoeidheid. BCAA-supplementen voorkomen dit proces.

– Mentale focus verhogen

Door het tryptofaanmonster weg te houden, verbeteren aminozuursupplementen je kortetermijngeheugen en verwerkingscapaciteiten. Tijdens wedstrijden – vooral die van enkele uren – kan dit de sleutel tot de overwinning zijn.

– Spierschade voorkomen

Veel training kan je spieren beschadigen. Meestal is deze schade precies wat je lichaam nodig heeft om weer op te bouwen en sterker te worden. Soms gaat het echter te ver en worden je spieren daadwerkelijk afgebroken en als brandstof gebruikt. Vooral duursporters en degenen die routinematig in nuchtere toestand of met een calorietekort trainen, lopen hier een groot risico. BCAA’s beschermen je spiervezels echter tegen te veel schade.

– Spierherstel verbeteren

Aminozuren hebben het vermogen om de spiereiwitsynthese te verhogen en je spieren te beschermen. Dit betekent dat je sneller kunt herstellen van je trainingen en je routine kunt hervatten met minder uitvaltijd. En onthoud, het is tijdens deze rustperiodes dat je conditie verbetert. Ervoor zorgen dat je herstel volledig is, is dus van vitaal belang om vooruitgang te boeken.

– Sportprestaties verbeteren

Als we alle fysieke en psychologische voordelen van aminozuursupplementen samen nemen, wordt iets belangrijks duidelijk: het kan je algehele prestaties verbeteren. Je lichaam zal beter reageren op je trainingen en je geest zal efficiënter werken tijdens het eigenlijke evenement, waardoor je je focus kunt behouden en betere beslissingen kunt nemen.

Bijwerkingen van aminozuren supplementen

Over het algemeen is er niets om je zorgen over te maken als het gaat om bijwerkingen van aminozuren suppletie. Als je het volgens de instructies en op de juiste tijden inneemt, zullen deze supplementen niet schadelijk zijn (juist heel gezond) en zullen ze je ook niet doen aankomen (een veelvoorkomende vraag op het internet). Houdt je dus aan de instructies van de fabrikant en je zult de gezondheidsvoordelen van het supplement plukken!

Wat is de rol van aminozuren in menselijke lichamen?

Het beste aminozuren supplement helpt je niet alleen jou sport prestaties en doelen te verbeteren. Het heeft meerdere rollen in je lichaam. Aminozuren die met elkaar verbonden zijn om eiwitten te vormen, vormen niet alleen ons lichaam, maar reguleren ook de meeste essentiële functies van ons lichaam. Enkele veelvoorkomende voorbeelden van eiwitten zijn collageen, keratine, hemoglobine enz.

Aminozuren reguleren en onderhouden ook ons ​​lichaam door enzymen of hormonen te worden. Enkele algemeen bekende hormonen insuline, adrenaline enz.

Nog een belangrijke functie van aminozuren is het leveren van energie aan het lichaam. Gewoonlijk gebruikt een gezond lichaam met een gemiddeld dieet koolhydraten als primaire brandstofbron, maar eiwitten en aminozuren kunnen als laatste redmiddel worden gebruikt wanneer de primaire bronnen zijn uitgeput door zware inspanning.

Aminozuren spelen ook een belangrijke rol bij de smaak van voedsel. Eiwitten hebben niet veel smaak, maar elk aminozuur heeft zijn eigen smaak, en de combinatie hiervan is een van de belangrijke factoren bij het bepalen van de smaak van voedsel. Het bekendste aminozuur is glutaminezuur dat verantwoordelijk is voor de vijfde smaak Umami en tevens een grondstof is voor de umami-kruiden.

Omdat ons lichaam niet alle aminozuren kan maken, moeten we enkele noodzakelijke aminozuren via onze voeding uit verschillende voedingsmiddelen en of supplementen consumeren. Een uitgebalanceerd dieet compleet met noodzakelijke aminozuren is erg belangrijk voor een goede werking van het lichaam.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *