beste ab roller

Beste ab roller 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste ab roller? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Ab rollers zien er niet uit als een serieus fitnessapparaat, maar toch zijn ze een van de krachtigste hulpmiddelen die je kunt gebruiken om een ​​geweldig sixpack en een sterke kern te bouwen.

Ab rollers zijn de sleutel bij het ontwikkelen van buikspieren, evenals het verstevigen van je kernspieren. Ze nemen weinig ruimte in beslag in je huis, waardoor het een geweldige fitness tool is voor home work-outs.

Op het meest basale niveau vereist de ab roller beweging dat je op de roller uitrolt vanuit een viervoetige positie in een knieplank en vervolgens terugrolt met je kern. Zowel amateur sporters als professionele atleten houden van ab rollers omdat ze een geweldige training bieden en zich tegelijkertijd op meerdere spieren richten.

Maar omdat ze oefening en stabiliteit vereisen om ze op de juiste manier te gebruiken, schrikken veel mensen ervoor terug en kiezen in plaats daarvan voor makkelijkere sit-ups of planken. Als je echter eenmaal de intimidatiefactor hebt overwonnen, kunnen ab rollers je helpen diepe spieren te trainen die je misschien niet kunt bereiken met alleen je lichaamsgewicht.

Niet elke ab roller is van dezelfde kwaliteit, dus om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste ab roller van dit moment. Daar zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste ab roller voor jou te ontdekken!

Beste ab roller 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste ab roller van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, comfort, prijzen en klanten beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste ab roller voor jou uit!

1. Tunturi Dubbele Ab Roller

Tunturi Dubbele Ab Roller

Als je opzoek bent naar de beste ab roller dan mag deze optie van Tunturi niet ontbreken in je overweging. Met met meer dan 100 positieve klanten beoordelingen en een zeer scherpe prijs, is dit een van de beste ab rollers van dit moment.

Een ab roller is een van de beste fitness tools om spierkracht op te bouwen in combinatie met het verbeteren van balans. Met dit Dubbele Trainingswiel van Tunturi train je de spieren van je bovenlichaam op de beste manier.

Dit trainingswiel van hoge kwaliteit traint je buik-, rug- en bovenspieren zonder grip te verliezen. Met het dubbele wiel en de foam anti-slip handgrepen heb je de techniek snel beet. Het meegeleverde kniematje zorgt er bovendien voor dat je je knieën niet bezeert tijdens het oefenen.

2. Iron Gym Speed Abs Trainingswiel

Iron Gym Speed Abs Trainingswiel

Dankzij het Iron Gym Speed Abs buikspierwiel kun je eindelijk de buikspieren van je dromen krijgen! Dit trainingswiel is ontworpen om buikspieroefeningen te doen op een zeer comfortabele en effectieve manier. De handvatten met ergonomisch design bieden je handen de juiste ondersteuning, waardoor vermoeidheid in je handen wordt geminimaliseerd en een natuurlijke positie gewaarborgd.

Het interne design van de ab roller is zo gemaakt dat het buikspierwiel weerstand biedt bij het uitrollen en juist minder weerstand bij het terugrollen. Dit zorgt ervoor dat je langere sets met een volledige range of motion kunt uitvoeren.

Met dit buikspierwiel werk je op een eenvoudige manier aan sterke buikspieren, corestabiliteit en natuurlijk die sixpack. Bovendien is het trainingswiel compact en licht van gewicht, waardoor je het gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Je kunt hiermee dus overal perfect in shape blijven!

3. MR. PANACHE Premium Ab Roller

MR. PANACHE Premium Ab Roller

Mr. Panach heeft ook een ab roller van hoge kwaliteit op de markt gebracht. De gepattenteerde ab Roller van MR. PANACHE™ is zo ontworpen dat je niet alleen je buikspieren, maar ook je gehele armen en core traint. De comfortabele foam handgrepen zijn speciaal ontwikkeld voor superieure grip en stabiliteit, wat perfect is voor een work-out op topniveau.

We weten echter allemaal dat je zuurverdiende buikspieren niet zichtbaar worden voordat het laatste beetje vet is verdwenen van je buik. Speciaal daarom wordt deze ab roller geleverd met een professioneel springtouw (t.w.v. €17,99). De handvatten zijn voorzien van een verzwaard element, wat dit springtouw een premium gevoel geeft. Daarnaast is hij precies naar jouw lengte in te stellen zodat jij die laatste kilotjes als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen!

Daarnaast wordt er uiteraard ook een sportmatje meegeleverd voor je knieën, voor tijdens het gebruik van de ab roller.

4. AJ-Sports Ab-wheel inclusief kniemat

AJ-Sports Ab-wheel inclusief kniemat

Het ab roller van AJ-Sports is een andere geweldige optie om voor te gaan. Dit buikspierwiel is comfortabel, bevat anti-slip handvaten, is gebruiksvriendelijk en geschikt voor elke persoon die makkelijk zijn/haar doel wil bereiken. Met deze ab trainer train je snel en efficiënt je spiergroepen waar en wanneer je maar wil. Zo kun je je buikspieren, rug, armen, heupen, en beenspieren trainen, of te wel je gehele core.

Deze ab roller is van hoge kwaliteit en heeft comfortabele faam handgrepen met een ergonomisch design. Bovendien is de fitness tool gemakkelijk te monteren en demonteren. Ook wordt er een handig kniematje meegeleverd.

Door het bredere wiel behoud je meer stabiliteit waardoor het gemakkelijker is om op de spiergroepen te focussen, voor nog sneller resultaat. Het bredere wiel is ook erg aangenaam om links of rechts afbuigende ab rol-outs te doen, om zo je volledige core te trainen.

5. Adidas Ab Wheel roller

Adidas Ab Wheel roller

Het wel bekende merk Adidas heeft ook een ab roller van hoge kwaliteit uitgebracht. Deze ab wheel is zeer stevig en comfortabel in gebruik. Deze buikspiertrainer is geschikt voor iedereen die in het comfort van zijn eigen huis, of waar dan ook buikspieren wilt ontwikkelen.

Met een duurzame PP-materiaalconstructie, heeft het ab-wiel ook een op TPR-rubberband geïnspireerde grip voor meer tractie en een veiligere roloefening. Ook uitgerust met dicht opgevulde NBR-schuimhandvatten, biedt het wiel een comfortabelere en sterkere grip.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste ab roller

Wanneer je opzoek bent naar de beste ab roller zijn er aan aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hier volgen een aantal van de belangrijkste dingen op te letten bij het maken van een beslissing.

– Bouw

Het eerste kenmerk dat je zou moeten beoordelen bij ab rollers is hun algehele constructie. Dit hebben wij ook gedaan tijdens het samenstellen van deze lijst. Meer specifiek keken we naar drie componenten die allemaal van hoge kwaliteit moeten zijn om duurzaamheid en functionaliteit in een roller te garanderen: het wiel, de handgrepen en de as.

De optelling van deze drie constructiecomponenten kan een geweldige ab roller scheiden van een die snel kapot gaat. Je wilt bijvoorbeeld een as die is gemaakt van staal en is ontworpen om bestand te zijn tegen voortdurende spanning om ervoor te zorgen dat er geen buiging kan ontstaan. Ook moeten ab wheels een stevige constructie en buitentextuur hebben voor grip. Al deze details spelen een rol bij onze constructiebeoordeling en daarom is geen enkele ab roller op onze lijst slecht geconstrueerd.

– Trainingsstijl

De fitnessroutine en trainingsstijl van iedereen varieert tot op zekere hoogte. Of je nu houdt van pilates, sprinten op de loopband of zware gewichten heffen, het opnemen van een ab roller in je routine kan nuttig zijn. Het is een geweldige tool om je aan buikspieren te helpen en je kern te verstevigen.

Als je je roller echter dagelijks of op ruwe oppervlakken gebruikt, wil je er natuurlijk een die duurzamer is. Aan de andere kant, als je je ab roller slechts af en toe en op gladde oppervlakken gebruikt, kun je misschien wegkomen met een goedkopere optie die iets minder duurzaam is.

– Accessoires

Je moet ook overwegen of je accessoires bij je ab roller wilt hebben of niet. Veel ab rollers worden op zijn minst geleverd met een kniebeschermer en sommige worden zelfs geleverd met nog wat extra’s, zoals een springtouw (zie nummer 3  in onze lijst). Denk na over wat je belangrijk vindt en nodig hebt, om zo de beste ab roller voor jou te vinden.

– Niveau

Als je een beginner bent, wil je misschien voor een andere ab roller gaan dan iemand met een meer geavanceerde techniek. Beginners willen een groter wiel met goede grip dat helpt bij stabilisatie, terwijl meer gevorderde atleten misschien iets smaller willen die hun kern aanzienlijk uitdaagt. Voordat je gewoon de best uitziende ab roller of de goedkoopste optie pakt, moet je rekening houden met je fitnessniveau en de roller pakken die je helpt het meest vooruit te komen in je fitness doelen.

– Klanten beoordelingen

Een andere factor om naar te kijken bij het kiezen van de beste ab roller zijn de klanten beoordelingen. Door de beoordelingen van klanten goed door te lezen, om je er al snel achter of een bepaalde ab roller van hoge kwaliteit is of juist niet. Houdt er wel rekening mee dat reviews subjectief zijn. Het is daarom altijd slim om meerdere beoordelingen door te lezen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen.

In ons onderzoek naar de beste ab roller hebben we ook rekening gehouden met de klanten beoordelingen. We hebben er ontzettend veel doorgelezen en vergeleken, om zo de beste ab rollers eruit te pikken. Je kunt er dan ook zeker dan zijn dan alle opties in onze lijst van hoge kwaliteit zijn en lang meegaan.

beste ab wheel

Veelgestelde vragen over ab rollers

Hopelijk heb je bij deze de beste ab roller voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Ik ben een beginner, welk type ab roller moet ik kopen?

Je trainingsniveau kan mede bepalen wat de beste ab roller voor jou is. Als je beginner bent dan raden we aan om te zoeken naar een roller met gedempte handgrepen, een wiel met rubberen loopvlak en een wiel dat iets groter is. Al deze componenten kunnen nuttig zijn om je te helpen ab rollers vloeiender te gebruiken.

– Is een ab roller slecht voor de rug?

Nee, als een ab roller op de juiste manier wordt gebruikt is deze juist goed voor je rug. Elke oefening die echter verkeerd wordt gedaan, kan inherente risico’s met zich meebrengen, en de ab-roller is niet anders. We raden daarom aan om te rollen in je eigen tempo en je bewegingsbereik te beoordelen op je persoonlijke krachtvaardigheden. Als je niet meteen een volledige uitrol kunt bereiken, begin dan klein en werk ernaar toe.

– Krijg ik buikspieren als ik een ab roller gebruikt?

Als je een ab roller op de juiste manier gebruikt, dan zeker! Vooral als je niet zoveel buikvet hebt, zul je heel snel resultaten zien. Een ab roller, een uitgebalanceerd dieet en een consistent trainingsplan kunnen je allemaal helpen om eventueel af te vallen als dit is wat je wilt en meer spieren te creëeren. In plaats van na te denken over één apparaat, kun je beter denken aan het grotere geheel en hoe een ab wheel een hulpmiddel kan zijn om je daarbij te helpen.

– Wat is de beste ab roller om te kopen?

Je zou denken dat je elke goedkope ab roller kunt kopen, en dat het zal prima werken. Je wilt echter wat grondiger zijn voordat je er een aanschaft. Niet elke ab roller is van dezelfde kwaliteit.

Verrassend genoeg zijn er veel verschillende versies van ab rollers waaruit je kunt kiezen. Sommige zijn eenvoudig en voor beginners, terwijl er ook opties zijn waarbij je zijwaarts kunt sturen, zodat je ook je schuine standen kunt trainen. Het is daarom allereerst belangrijk om na te denken over waar je precies naar opzoek bent.

Daarnaast moet de ab roller natuurlijk van goede kwaliteit zijn. Je wilt er een kopen met ergonomische en gewatteerde handvaten, voor de beste comfort tijdens je trainingen. Op deze manier zullen je handpalmen geen pijn gaan doen na elke sessie. Sommige ab rollers worden ook geleverd met kniebeschermers van schuim, zodat je knieën niet te zwaar worden belast tijdens de oefening. Dit is ook een groot voordeel.

– Is het gebruik van een ab roller beter dan het doen van crunches?

Crunches zijn de afgelopen jaren uit de gratie geraakt en veel trainers en professionals zullen het niet aanbevelen om ze te doen, omdat ze, wanneer ze verkeerd worden uitgevoerd, meer kwaad dan goed kunnen doen, om nog maar te zwijgen over het feit dat er betere manieren zijn om snel een sixpack te krijgen.

Het gebruik van een ab roller in plaats van crunches heeft een aantal voordelen. Allereerst, in tegenstelling tot crunches, werken ab-rollers het hele kerngebied, inclusief de onderrug, wat je kan helpen een betere houding te bereiken en niet alleen een sixpack. Ab rollers werken ook andere lichaamsdelen, inclusief de schouder en rug, dus een ab roller beweging verbrandt meer calorieën dan crunches.

Het is ook minder waarschijnlijk dat je aan je nek trekt bij het uitrollen dan wanneer je jezelf probeert op te trekken, terwijl je je nek vasthoudt tijdens crunches. Dat gezegd hebbende, het gebruik van een ab roller voor de buikspieren is een uitdagende oefening en vereist enige oefening om onder de knie te krijgen: degenen die veel overtollig vet rond hun torso dragen, willen misschien eerst wat kilo’s verliezen voordat ze de buikrollers proberen.

– Hoe gebruik je een ab roller?

Het doel is om je beweging onder controle te houden en overstrekking of overdrijving van je bewegingsbereik te voorkomen. Als je plat op je gezicht valt of op een schouder knalt, is dat natuurlijk niet de bedoeling Beginners moeten beginnen met hun knieën naar beneden in een hoek van 90 graden, wat je kan helpen een perfecte topvorm te krijgen. Hier volgt een stappenplan:

  • Begin in de juiste positie, pak de handgrepen van het ab wiel met beide handen vast en plaats het wiel onder je borst.
  • Houd je heupen hoog en span je kern aan, trek dan je buik naar je ruggengraat zodat je rug een beetje rond wordt.
  • Begin het wiel naar voren te rollen met behoud van een neutrale ruggengraat en rechte lijn van je knieën naar je oren
  • Probeer te voorkomen dat je je armen overbelast of je schouders laat zakken
  • Pauzeer onderaan de beweging, houd je heupen omhoog en je buik ingetrokken, en rol dan het wiel terug naar je startpositie.

– Werken ab rollers?

Absoluut, zonder twijfel. Er zijn meerdere redenen waarom ab rollers een van de beste fitness tools zijn om kernkracht op te bouwen. Ten eerste activeren ze meerdere kernspiergroepen tegelijk, evenals je borst, heupen, rug, armen en bilspieren. Ze moedigen ook je heup- en kernspieren aan om samen te vuren tijdens rollouts om de efficiëntie en controle te maximaliseren terwijl je beweegt.

De roll-out is een anti-extensieoefening, wat betekent dat je probeert weerstand te bieden aan de krachten van spinale extensie in de lumbale wervelkolom (onderrug). Dit zorgt ervoor dat de spieren van de wervelkolom werken en kan ook de houding verbeteren bij samengestelde oefeningen, zoals squats.

Een veel voorkomende fout die wordt gevonden bij ab-rollouts is hyperextensie (overextensie), waardoor een boog in je lumbale wervelkolom ontstaat en tot ernstig letsel kan leiden. Het leren van de juiste techniek en het kiezen van de beste ab roller zijn beide kernoverwegingen voordat je verder gaat met deze oefening.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *