beste aambeienzalf

Beste aambeienzalf 2023: Top 3!

Ben je opzoek naar de beste aambeienzalf van 2023? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Als het op onze billen aankomt, kunnen problemen daar beneden gênante of gevoelige onderwerpen zijn. Zelfs aambeien, hoe vaak ze ook voorkomen, kunnen moeilijk te begrijpen en te bespreken zijn. Als je last hebt van aambeien hoef je je echter geen zorgen te maken, ze treffen ontzettend veel mensen (zowel mannen als vrouwen).

Aambeien zijn gezwollen aderen in het rectum en de anus. Deze pijnlijke aandoening treedt op wanneer de aderen in je rectum gezwollen raken door te veel druk, bijvoorbeeld als je lang zit, zich inspant tijdens de stoelgang of zwanger bent. Aambeien verdwijnen zodra de druk is opgeheven. Maar ze kunnen pijnlijk zijn en jeuken, dus opzoek gaan naar de beste aambeienzalf om de symptomen te verlichten en de aambei sneller te verhelpen is verstandig.

Lees gauw verder om de beste aambeienzalf voor jou te ontdekken!

Beste aambeienzalf 2023 – Top 3

We zijn opzoek gegaan naar de beste aambeienzalf en daar is een top 3 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 3 is gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen. Bekijk de aambeien behandelingen en lees de korte omschrijvingen door om de beste aambeienzalf voor jou uit te kiezen!

1. Hemoclin aambeien-gel in tube

Hemoclin aambeien-gel in tube

Hemoclin aambeien-gel in tube is makkelijk en hygienisch aan te brengen. Dit product kan worden gebruikt bij zowel inwendige als uitwendige aambeien en andere soorten anale irritaties. De gel verlicht direct vervelende symptomen zoals gevoeligheid, jeuk, irritatie en branderigheid bij aambeien. Deze natuurlijke gel ondersteunt het natuurlijke genezingsproces. Daarnaast neutraliseert het schadelijke bacteriën met de gepatenteerde Bio-actieve Bacteriële Blokker.

Deze aambeienzalf werkt snel, effectief en verkoelend. Verder is HemoClin 100% natuurlijk en bevat het geen chemische toevoegingen, geurstoffen of stoffen van dierlijke herkomst. Je kunt de gel effectief en hygiënisch aanbrengen met behulp van de canule.

Je kunt Hemoclin ook in aambeienspray kopen -> Bekijk hier

2. AnaMel Zalf bij anale ongemakken zoals Aambeien

Aambeien zalf

AnaMel peri-anale zalf hoort zonder twijfel thuis in deze ‘Beste aambeienzalf top 3’. Het is een fijne honingzalf die gebruikt kan worden bij verschillende anale ongemakken, zoals aambeien, wondjes, jeuk of andere irritatie aan de anus. De vervelende klachten worden al na één keer aanbrengen verlicht. Zo vermindert de verkoelende zalf onder andere jeuk en pijn. 

De zuivere medicinale honing verzorgt de huid en helpt de huidbarrière herstellen, wondjes genezen. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend en biedt het een antibacteriële beschermende laag.

De huidvriendelijke zalf is te gebruiken bij:

 • Aambeien
 • Anale jeuk
 • Eczeem (achtige) klachten rond de anus
 • Anale fissuren (kloofjes, scheurtjes)
 • Peri-anale huidklachten (smetplekken, huidirritatie) als gevolg van zweten of incontinentie
 • Luiereczeem en rode, jeukende en schrale billen
 • Oppervlakkige en geïnfecteerde wondjes rondom de anus

Het product bevat géén hormoonzalf (corticosteroïden) of antibiotica, is langdurig te gebruiken en is geschikt voor alle leeftijden (dus ook baby’s en zwangere vrouwen). Verder is deze aambeienzalf ook te gebruiken als je een pinda allergie hebt. In AnaMel wordt geraffineerde arachideolie gebruikt. Dat betekent dat de eiwitten die een allergie kunnen veroorzaken uit de pindaolie zijn verwijderd. De arachide olie in dit product is dus veilig voor personen met pinda-overgevoeligheid.

3. Sumifun aambeienzalf

beste aambeienzalf 2021

Deze krachtige aambeienzalf is dé oplossing voor je vervelende uitwendige aambeien. Naast voor aambeien werkt het ook tegen anale kloofjes, zoals jeuk, vochtafscheiding of een combinatie van deze verschijnselen. De pijn en de jeuk zal snel stoppen. Het verzorgt de gevoelige huid en ondersteunt het natuurlijke genezingsproces. door middel van natuurlijke ingrediënten.

De zalf heeft ontstekingsremmende eigenschappen, het herstelt verwijde en ontstoken aderen en zorgt ervoor dat ze weer normaal worden. Ook herstelt het scheuren en beschadigd weefsel. De crème stimuleer het genezingsproces sneller omdat het het anale gebied verzacht en hydrateert om beschadigd weefsel te verwijderen en hergroei van een nieuwe gezonde huid te bevorderen.

Verder ondersteunt de zalf gezondere aderen en haarvaten in het rectale gebied voor een soepelere en comfortabelere stoelgang. Ook wordt de huid optimaal verzorgd en gekalmeerd met behulp van diverse chinese kruiden zoals o.a. Tractaat, berberine, angelicea.

Hoe gebruik je aambeienzalf?

Nu dat je de beste aambeienzalf voor jou hebt uitgekozen, is het natuurlijk ook handig om te weten hoe je deze gebruikt. Hoe je aambeiencrème aanbrengt, hangt af van het type product dat je kiest.

Sommige crèmes voor aambeien kunnen in het anale gebied worden aangebracht, terwijl andere alleen voor uitwendig gebruik zijn gemaakt. Je kunt aambeienzalf over het algemeen drie tot vier keer per dag op het getroffen gebied aanbrengen. 

Als de symptomen na zeven dagen niet verdwijnen of verminderen, wordt aanbevolen om te stoppen met het gebruik van de crème en een arts te raadplegen. Ongeacht de crème die je kiest, zorg ervoor dat je de aanwijzingen zorgvuldig leest om schadelijke bijwerkingen te voorkomen en de meeste verlichting van het product te krijgen.

Is de beste aambeienzalf effectief?

Ja zeker, de beste vrij verkrijgbare zalven voor aambeien zijn zeer effectief. Wanneer je nog twijfelt of je wel echt een aambei hebt, kun je het beste eerst even langs je huisarts. Je arts kan je met zekerheid vertellen dat je een aambei hebt of dat het wat anders is. Als je zeker weet dat het een aambei is zal de beste aambeienzalf zonder twijfel helpen om van die vervelende symptomen af te komen en uiteindelijk van de aambei zelf.

Hoe lang duurt het voordat een aambeibehandeling werkt?

Het hangt af van het type aambei. Je hebt inwendige en uitwendige aambeien. Ook heb je grote en kleine aambeien. Er is dus geen duidelijk tijdsindicatie van hoelang het zal duren voordat de aambei helemaal weg is. Meestal duurt het een aantal weken voordat de aambeien in omvang afnemen en het kan wel vier tot zes weken duren voordat deze helemaal weg zijn. Het kan natuurlijk ook korter of juist wat langer duren. Het goede nieuws is dat met de juiste aambeienzalf de vervelende symptomen al één keer gebruik verlicht worden.

Zijn aambeiencrèmes veilig tijdens de zwangerschap?

De meeste aambeiencrèmes kun je gebruiken om aambeiensymptomen tijdens de zwangerschap te verlichten. Veel vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap last van aambeien, dus het is fijn om altijd een zalfje in huis te hebben. Het is altijd het beste om met je arts te praten en te vragen wat zij aanbevelen voordat je een aambeienzalf gebruikt, maar er zijn veel veilige opties om tijdens de zwangerschap te gebruiken.

beste aambeienzalf

Veelgestelde vragen over aambeien

– Hoe ontstaan aambeien?

Aambeien kunnen verschillende oorzaken hebben. Te lang zitten kan een oorzaak zijn, maar vaak zijn juist de actievere activiteiten de oorzaak. Elke toename van de intra-abdominale druk of bekkendruk kan aambeien veroorzaken en verergeren. En hoewel die definitie technisch gezien ook zitten kan omvatten, is de kans groter dat je stoelgang de oorzaak is, vooral als je een aandoening heeft zoals het prikkelbare darm syndroom. Andere inspannende activiteiten zoals bevalling of gewichtheffen kunnen ook de boosdoener zijn.

– Wat zijn symptomen van aambeien?

Tekenen en symptomen van aambeien zijn meestal afhankelijk van het type aambei.

Externe aambeien – Deze zitten onder de huid rond je anus. Tekenen en symptomen kunnen zijn:

 • Jeuk of irritatie in je anale regio
 • Pijn of ongemak
 • Zwelling rond je anus
 • bloeden

Interne aambeien – Deze liggen in het rectum. Je kunt ze meestal niet zien of voelen, en ze veroorzaken zelden ongemak. Maar overbelasting of irritatie bij het passeren van ontlasting kan leiden tot:

 • Pijnloos bloeden tijdens stoelgang.
 • Een aambei om door de anale opening te duwen (verzakte of uitstekende aambei), wat resulteert in pijn en irritatie.

Trombose aambeien – Wanneer bloed zich verzamelt in een uitwendige aambei en een stolsel (trombus) vormt, kan dit resulteren in:

 • Ernstige pijn
 • Zwelling
 • Ontsteking
 • Een harde knobbel in de buurt van je anus

– Zijn er nog meer manieren om de pijn van aambeien te verlichten?

Ja die zijn er. Als je een aambei hebt, kan het extra pijnlijk zijn om te proberen een stoelgang te krijgen; natuurlijke ontlastingverzachters met ingrediënten zoals psyllium (wat gewoon vezels zijn) werken goed. Als je geen pillen meer aan je dagelijkse regime wilt toevoegen, kies dan voor een verkoelend kussen of zitkussen dat een deel van de pijn op natuurlijke wijze kan verlichten. Badzout om in te weken is een andere geweldige manier om de jeuk te verlichten zonder medicatie.

– Wanneer moet je naar een dokter gaan?

Als je bloed tijdens de stoelgang of als je aambeien hebt die niet verbeteren na een week thuiszorg, neem dan contact op met je arts.

Ga er niet vanuit dat rectale bloedingen te wijten zijn aan aambeien, vooral als je veranderingen in de stoelgang hebt of als je ontlasting van kleur of consistentie verandert. Rectale bloeding kan optreden bij andere ernstige ziekten, dus laat dit altijd nakijken.

– Hoe kun je aambeien voorkomen?

De beste manier om aambeien te voorkomen, is door je ontlasting zacht te houden, zodat deze gemakkelijk kan passeren. Volg deze tips om aambeien te voorkomen en de symptomen van aambeien te verminderen:

 • Eet vezelrijk voedsel. Eet meer fruit, groenten en volkoren granen. Als je dit doet, wordt de ontlasting zachter en neemt het volume toe, waardoor je de spanning die aambeien kan veroorzaken, kunt voorkomen. Voeg langzaam vezels toe aan je dieet om problemen met gas te voorkomen.
 • Drink veel vloeistoffen. Drink elke dag zes tot acht glazen water en andere vloeistoffen (geen alcohol) om de ontlasting zacht te houden.
 • Overweeg vezelsupplementen. De meeste mensen krijgen niet genoeg van de aanbevolen hoeveelheid vezels – 20 tot 30 gram per dag – in hun dieet. Vrij verkrijgbare vezels supplement zoals psyllium (Metamucil) of methylcellulose (Citrucel), de algemene symptomen en bloedingen door aambeien verbeteren. Als je vezelsupplementen gebruikt, zorg er dan wel voor dat je elke dag ten minste acht glazen water of andere vloeistoffen drinkt. Anders kunnen de supplementen constipatie veroorzaken of verergeren.
 • Niet teveel belasten. Door je adem in te spannen en vast te houden wanneer je probeert een ontlasting te passeren, ontstaat er meer druk in de aderen in het onderste rectum. Doe dit dus niet.
 • Ga naar het toilet zodra je de drang voelt. Als je wacht met het passeren van een stoelgang en de drang verdwijnt, kan je ontlasting uitdrogen en moeilijker te passeren zijn.
 • Beweeg genoeg. Blijf actief om constipatie te voorkomen en de druk op de aderen te verminderen, wat kan optreden bij langdurig staan ​​of zitten. Lichaamsbeweging kan je ook helpen overtollig gewicht te verliezen dat mogelijk bijdraagt ​​​​aan je aambeien.
 • Vermijd langdurig zitten. Te lang zitten, vooral op het toilet, kan de druk op de aderen in de anus verhogen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *