Beste aambeienzalf: Top 3!
Ben je opzoek naar de beste aambeienzalf? Dan ben je hier aan het juiste adres!
Als het op onze billen aankomt, kunnen problemen daar beneden gênante of gevoelige onderwerpen zijn. Zelfs aambeien, hoe vaak ze ook voorkomen, kunnen moeilijk te begrijpen en te bespreken zijn. Als je last hebt van aambeien hoef je je echter geen zorgen te maken, ze treffen ontzettend veel mensen (zowel mannen als vrouwen).
Aambeien zijn gezwollen aderen in het rectum en de anus. Deze pijnlijke aandoening treedt op wanneer de aderen in je rectum gezwollen raken door te veel druk, bijvoorbeeld als je lang zit, zich inspant tijdens de stoelgang of zwanger bent. Aambeien verdwijnen zodra de druk is opgeheven. Maar ze kunnen pijnlijk zijn en jeuken, dus opzoek gaan naar de beste aambeienzalf om de symptomen te verlichten en de aambei sneller te verhelpen is verstandig.
Lees gauw verder om de beste aambeienzalf voor jou te ontdekken!
3x de beste aambeienzalf
We zijn opzoek gegaan naar de beste aambeienzalf en daar is een top 3 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 3 is gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen. Bekijk de aambeien behandelingen en lees de korte omschrijvingen door om de beste aambeienzalf voor jou uit te kiezen!
1. Hemoclin aambeien-gel in tube

Hemoclin aambeien-gel in tube is een gebruiksvriendelijke en hygiënische oplossing voor zowel inwendige als uitwendige aambeien en andere anale irritaties. De gel verlicht onmiddellijk vervelende symptomen zoals gevoeligheid, jeuk, irritatie en branderigheid bij aambeien, terwijl het ook het natuurlijke genezingsproces ondersteunt. De gepatenteerde Bio-actieve Bacteriële Blokker in de gel neutraliseert schadelijke bacteriën.
Deze natuurlijke aambeienzalf werkt snel, effectief en heeft een verkoelend effect. Bovendien bevat HemoClin geen chemische toevoegingen, geurstoffen of dierlijke ingrediënten, waardoor het 100% natuurlijk is. Dankzij de handige canule kun je de gel effectief en hygiënisch aanbrengen.
Je kunt Hemoclin ook in aambeienspray kopen -> Bekijk hier
2. AnaMel Zalf bij anale ongemakken zoals Aambeien

AnaMel peri-anale zalf verdient absoluut een plek in de ‘Beste aambeienzalf top 3’. Deze zalf op basis van fijne honing is effectief bij verschillende anale ongemakken, waaronder aambeien, wondjes, jeuk en andere irritaties aan de anus. Al na één keer aanbrengen worden vervelende symptomen verlicht, zoals jeuk en pijn.
De medicinale honing in de zalf verzorgt de huid en helpt bij het herstel van de huidbarrière en genezing van wondjes. Bovendien heeft het ontstekingsremmende eigenschappen en biedt het een beschermende laag met antibacteriële werking.
Deze huidvriendelijke zalf kan worden gebruikt bij diverse problemen, zoals aambeien, anale jeuk, eczeem-achtige klachten rond de anus, anale fissuren (kloofjes), peri-anale huidklachten als gevolg van zweten of incontinentie, luiereczeem, rode, jeukende en schrale billen, en oppervlakkige en geïnfecteerde wondjes rondom de anus.
Belangrijk is dat AnaMel géén hormoonzalf (corticosteroïden) of antibiotica bevat en langdurig veilig te gebruiken is, zelfs voor alle leeftijden, inclusief baby’s en zwangere vrouwen. Ook personen met een pinda-allergie kunnen deze aambeienzalf veilig gebruiken, omdat er in AnaMel geraffineerde arachideolie wordt gebruikt zonder de eiwitten die allergische reacties veroorzaken.
3. Sumifun aambeienzalf

Deze krachtige aambeienzalf biedt dé oplossing voor vervelende uitwendige aambeien. Het is niet alleen effectief tegen aambeien, maar ook tegen anale kloofjes, jeuk en vochtafscheiding. Het verlicht snel de pijn en jeuk, terwijl het de gevoelige huid verzorgt en het natuurlijke genezingsproces ondersteunt dankzij natuurlijke ingrediënten.
De zalf bezit ontstekingsremmende eigenschappen die verwijde en ontstoken aderen herstellen en weer normaal maken. Bovendien helpt het bij het herstel van gescheurd en beschadigd weefsel. Het stimuleert een sneller genezingsproces door het verzachten en hydrateren van het anale gebied, waardoor beschadigd weefsel wordt verwijderd en de groei van een nieuwe, gezonde huid wordt bevorderd.
Daarnaast ondersteunt de zalf gezondere aderen en haarvaten in het rectale gebied, wat resulteert in een soepelere en comfortabelere stoelgang. Verschillende Chinese kruiden, zoals Tractaat, berberine en angelicea, dragen bij aan een optimale verzorging en kalmering van de huid.
Waarop te letten bij het kiezen van de beste aambeienzalf
Bij het kiezen van de beste aambeienzalf is het belangrijk om op verschillende factoren te letten om ervoor te zorgen dat het product effectief en veilig is. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden bij het selecteren van aambeienzalf:
Ingrediënten: Controleer de lijst met ingrediënten op de verpakking. Kies voor een zalf die natuurlijke ingrediënten bevat en vrij is van agressieve chemicaliën of toevoegingen die de huid kunnen irriteren.
Soort aambeien: Sommige zalven zijn specifiek bedoeld voor uitwendige aambeien, terwijl andere ook geschikt zijn voor inwendige aambeien. Zorg ervoor dat je een zalf kiest die geschikt is voor het type aambeien dat je wilt behandelen.
Verlichting van symptomen: Let op of de aambeienzalf verlichting biedt voor de specifieke symptomen die je ervaart, zoals jeuk, pijn, zwelling of irritatie.
Ontstekingsremmend: Een goede aambeienzalf moet ontstekingsremmende eigenschappen hebben om ontstoken weefsel te kalmeren en te helpen bij het genezingsproces.
Hydratatie: Zoek naar een zalf die de huid hydrateert en verzacht, omdat dit kan helpen om irritatie te verminderen.
Gebruiksgemak: Controleer of de zalf gemakkelijk aan te brengen is en of er speciale applicators worden meegeleverd voor een hygiënische toepassing.
Geschiktheid voor langdurig gebruik: Sommige aambeienzalven zijn ontworpen voor kortdurend gebruik, terwijl andere veilig zijn voor langdurig gebruik. Kies een zalf die past bij je behoeften en het beoogde gebruik.
Allergieën en bijwerkingen: Als je bekend bent met allergieën, controleer dan de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat er geen stoffen zijn waar je overgevoelig voor bent. Als je bijwerkingen ervaart, stop dan het gebruik en raadpleeg een arts.
Medisch advies: Als je ernstige aambeienklachten hebt of als je zwanger bent of borstvoeding geeft, raadpleeg dan een arts voordat je aambeienzalf gebruikt.
Het is altijd verstandig om verschillende merken en producten te vergelijken en mogelijk advies in te winnen bij een apotheker of arts om de beste aambeienzalf voor jouw specifieke situatie te kiezen.
Hoe gebruik je aambeienzalf?
Het gebruik van aambeienzalf kan variëren afhankelijk van het specifieke product dat je hebt gekozen en de aanwijzingen op de verpakking. Over het algemeen volgen veel aambeienzalven echter een vergelijkbaar gebruik:
Reinig het getroffen gebied: Voordat je de zalf aanbrengt, was je het anale gebied voorzichtig met water en milde zeep, en dep het daarna voorzichtig droog met een zachte handdoek. Zorg ervoor dat het gebied goed schoon is om irritatie te voorkomen.
Breng een kleine hoeveelheid zalf aan: Gebruik een vinger of een speciale applicator om een kleine hoeveelheid zalf op het getroffen gebied aan te brengen. Zorg ervoor dat je het product niet te hard wrijft om verdere irritatie te voorkomen.
Herhaal het gebruik: Afhankelijk van het product en de ernst van de aambeien, kan het nodig zijn om de zalf meerdere keren per dag aan te brengen. Volg de aanwijzingen op de verpakking en houd je aan de aanbevolen dosering.
Was je handen: Na het aanbrengen van de zalf, was je je handen grondig om eventuele resten te verwijderen.
Belangrijk: Lees altijd de instructies op de verpakking van de aambeienzalf en volg deze nauwkeurig op. Raadpleeg ook je arts als je twijfels hebt over het gebruik van het product of als de symptomen aanhouden of verergeren. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat aambeienzalf alleen symptoomverlichting biedt en geen permanente genezing van aambeien garandeert. Als de klachten aanhouden, is het raadzaam om medisch advies in te winnen.
Is de beste aambeienzalf effectief?
Ja zeker, de beste vrij verkrijgbare zalven voor aambeien zijn zeer effectief. Wanneer je nog twijfelt of je wel echt een aambei hebt, kun je het beste eerst even langs je huisarts. Je arts kan je met zekerheid vertellen dat je een aambei hebt of dat het wat anders is. Als je zeker weet dat het een aambei is zal de beste aambeienzalf zonder twijfel helpen om van die vervelende symptomen af te komen en uiteindelijk van de aambei zelf.

Hoe lang duurt het voordat een aambeibehandeling werkt?
Het hangt af van het type aambei. Je hebt inwendige en uitwendige aambeien. Ook heb je grote en kleine aambeien. Er is dus geen duidelijk tijdsindicatie van hoelang het zal duren voordat de aambei helemaal weg is. Meestal duurt het een aantal weken voordat de aambeien in omvang afnemen en het kan wel vier tot zes weken duren voordat deze helemaal weg zijn. Het kan natuurlijk ook korter of juist wat langer duren. Het goede nieuws is dat met de juiste aambeienzalf de vervelende symptomen al één keer gebruik verlicht worden.
Zijn aambeiencrèmes veilig tijdens de zwangerschap?
De meeste aambeiencrèmes kun je gebruiken om aambeiensymptomen tijdens de zwangerschap te verlichten. Veel vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap last van aambeien, dus het is fijn om altijd een zalfje in huis te hebben. Het is altijd het beste om met je arts te praten en te vragen wat zij aanbevelen voordat je een aambeienzalf gebruikt, maar er zijn veel veilige opties om tijdens de zwangerschap te gebruiken.
Veelgestelde vragen over aambeien
Hopelijk heb je hierboven de beste aambeienzalf voor jou gevonden. Indien je nog wat vragen hebt, dan kunnen de meestgestelde vragen met antwoorden hieronder je mogelijk verder helpen.
– Hoe ontstaan aambeien?
Aambeien kunnen verschillende oorzaken hebben. Te lang zitten kan een oorzaak zijn, maar vaak zijn juist de actievere activiteiten de oorzaak. Elke toename van de intra-abdominale druk of bekkendruk kan aambeien veroorzaken en verergeren. En hoewel die definitie technisch gezien ook zitten kan omvatten, is de kans groter dat je stoelgang de oorzaak is, vooral als je een aandoening heeft zoals het prikkelbare darm syndroom. Andere inspannende activiteiten zoals bevalling of gewichtheffen kunnen ook de boosdoener zijn.
– Wat zijn symptomen van aambeien?
Tekenen en symptomen van aambeien zijn meestal afhankelijk van het type aambei.
Externe aambeien – Deze zitten onder de huid rond je anus. Tekenen en symptomen kunnen zijn:
- Jeuk of irritatie in je anale regio
- Pijn of ongemak
- Zwelling rond je anus
- bloeden
Interne aambeien – Deze liggen in het rectum. Je kunt ze meestal niet zien of voelen, en ze veroorzaken zelden ongemak. Maar overbelasting of irritatie bij het passeren van ontlasting kan leiden tot:
- Pijnloos bloeden tijdens stoelgang.
- Een aambei om door de anale opening te duwen (verzakte of uitstekende aambei), wat resulteert in pijn en irritatie.
Trombose aambeien – Wanneer bloed zich verzamelt in een uitwendige aambei en een stolsel (trombus) vormt, kan dit resulteren in:
- Ernstige pijn
- Zwelling
- Ontsteking
- Een harde knobbel in de buurt van je anus
– Zijn er nog meer manieren om de pijn van aambeien te verlichten?
Ja die zijn er. Als je een aambei hebt, kan het extra pijnlijk zijn om te proberen een stoelgang te krijgen; natuurlijke ontlastingverzachters met ingrediënten zoals psyllium (wat gewoon vezels zijn) werken goed. Als je geen pillen meer aan je dagelijkse regime wilt toevoegen, kies dan voor een verkoelend kussen of zitkussen dat een deel van de pijn op natuurlijke wijze kan verlichten. Badzout om in te weken is een andere geweldige manier om de jeuk te verlichten zonder medicatie.
– Wanneer moet je naar een dokter gaan?
Als je bloed tijdens de stoelgang of als je aambeien hebt die niet verbeteren na een week thuiszorg, neem dan contact op met je arts.
Ga er niet vanuit dat rectale bloedingen te wijten zijn aan aambeien, vooral als je veranderingen in de stoelgang hebt of als je ontlasting van kleur of consistentie verandert. Rectale bloeding kan optreden bij andere ernstige ziekten, dus laat dit altijd nakijken.
– Hoe kun je aambeien voorkomen?
De beste manier om aambeien te voorkomen, is door je ontlasting zacht te houden, zodat deze gemakkelijk kan passeren. Volg deze tips om aambeien te voorkomen en de symptomen van aambeien te verminderen:
- Eet vezelrijk voedsel. Eet meer fruit, groenten en volkoren granen. Als je dit doet, wordt de ontlasting zachter en neemt het volume toe, waardoor je de spanning die aambeien kan veroorzaken, kunt voorkomen. Voeg langzaam vezels toe aan je dieet om problemen met gas te voorkomen.
- Drink veel vloeistoffen. Drink elke dag zes tot acht glazen water en andere vloeistoffen (geen alcohol) om de ontlasting zacht te houden.
- Overweeg vezelsupplementen. De meeste mensen krijgen niet genoeg van de aanbevolen hoeveelheid vezels – 20 tot 30 gram per dag – in hun dieet. Vrij verkrijgbare vezels supplement zoals psyllium (Metamucil) of methylcellulose (Citrucel), de algemene symptomen en bloedingen door aambeien verbeteren. Als je vezelsupplementen gebruikt, zorg er dan wel voor dat je elke dag ten minste acht glazen water of andere vloeistoffen drinkt. Anders kunnen de supplementen constipatie veroorzaken of verergeren.
- Niet teveel belasten. Door je adem in te spannen en vast te houden wanneer je probeert een ontlasting te passeren, ontstaat er meer druk in de aderen in het onderste rectum. Doe dit dus niet.
- Ga naar het toilet zodra je de drang voelt. Als je wacht met het passeren van een stoelgang en de drang verdwijnt, kan je ontlasting uitdrogen en moeilijker te passeren zijn.
- Beweeg genoeg. Blijf actief om constipatie te voorkomen en de druk op de aderen te verminderen, wat kan optreden bij langdurig staan of zitten. Lichaamsbeweging kan je ook helpen overtollig gewicht te verliezen dat mogelijk bijdraagt aan je aambeien.
- Vermijd langdurig zitten. Te lang zitten, vooral op het toilet, kan de druk op de aderen in de anus verhogen.