infraroodlamp

Beste infraroodlamp o.b.v. beoordelingen

Ben je opzoek naar de beste infraroodlamp? Dan ben je hier aan het juiste adres! 

Infraroodlampen geven infraroodlicht voor therapeutische doeleinden. Ze genereren warmte-energie die kan helpen bij pijn in je lichaam. Naast het verstrekken van geruststellende, ontspannende warmte, versterkt infrarood licht de bloedstroom, waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen naar het zachte weefsel in je lichaam worden gebracht. Het verhogen van de stofwisseling tussen bloed en weefsel leidt vaak tot pijnverlichting en genezing.

Of je nu rugpijn of pijnlijke gewrichten hebt of gewoon lekker wilt ontspannen, een infraroodlamp verzacht pijnlijke spieren en gewrichten en vermindert de dagelijkse stress.

Lees gauw verder om de beste infraroodlamp voor jou uit te kiezen!

5x de beste infraroodlampen

We zijn opzoek gegaan naar de beste infraroodlamp en daar is een top 5 uitgekomen. Deze top 5 is samengesteld op basis van kwaliteit, effectiviteit, veiligheid en klanten beoordelingen. Bekijk de lampen, lees de korte omschrijvingen door, bestudeer de klanten beoordelingen en kies de beste infraroodlamp voor jou uit!

1. Liroma 550Watt Infraroodlamp 

Deze hoogwaardige infraroodlamp verdient absoluut een plek in de ‘Beste infraroodlamp top 5’! Wat dit model onderscheidt van andere lampen van dit merk, is dat het een krachtige dubbele infraroodlamp heeft. Met een totaal vermogen van 550 Watt biedt de doordringende warmte verlichting voor gewrichtspijn, bevordert het de bloedcirculatie en stofwisseling, wat resulteert in een beter en sneller herstel van het lichaam. Bovendien kan de lamp worden gebruikt om spieren te ontspannen en voor gezichtsbehandelingen, zoals bij acne of eczeem.

Naast deze eigenschappen heeft deze infraroodlamp dezelfde kenmerken als de andere lampen van Liroma. Het beschikt over een 360 graden rotatie, temperatuurregeling, timer, flexibele draaiarm, verstelbare hoogte en een handige afstandsbediening.

Beste infraroodlamp onder de €120,-

2. Liroma Infraroodlamp

Deze Liroma infraroodlamp biedt effectieve verlichting voor diverse klachten, zoals stress, spanning, spierpijn en zelfs acne. Met een vermogen van 275 Watt biedt de doordringende warmte van deze lamp pijnverlichting voor gewrichten, bevordert het de bloedcirculatie en stofwisseling, en helpt het lichaam sneller te herstellen. Daarnaast kan de infraroodlamp gebruikt worden voor het ontspannen van spieren en als gezichtsbehandeling bij huidaandoeningen zoals acné, eczeem of psoriasis.

De lampenkap is gemaakt van roestvrij staal om contact met de lamp en brandwonden te voorkomen, en het extra gaasafdekking beschermt tegen directe aanraking met de lamp. Dankzij de wielen en verstelbare hoogte is de lamp eenvoudig te verplaatsen. Met de 360 graden rotatie en flexibele draaiarm kan de lamp naar wens worden gepositioneerd. Daarnaast is er een handige afstandsbediening beschikbaar waarmee je een timer kunt instellen en de temperatuur kunt reguleren.

Liroma®-apparaten zijn grondig getest en geselecteerd door specialisten en huisartsen. De werking van de lampen is wetenschappelijk bewezen en 100% veilig voor de huid.

Beste infraroodlamp onder de €90,-

3. Beurer IL50 Infraroodlamp 

Deze infraroodlamp is niet alleen krachtig, maar ook compact, waardoor je gemakkelijk verschillende klachten, waaronder pijnlijke spieren, kunt behandelen. Het bijzondere aan deze lamp is dat het IR-A licht uitstraalt, wat het meest therapeutische infraroodlicht is. Hierdoor kan het licht en de warmte diep doordringen in je spieren, wat zorgt voor effectieve verlichting.

Het gebruik van de infraroodlamp is ontzettend eenvoudig. Neem simpelweg plaats op je favoriete stoel of bank en richt de infraroodlamp met de handvatten op de pijnlijke plekken. Met behulp van de handvatten kun je de lamp gemakkelijk positioneren voor optimale blootstelling aan de infraroodstraling. Daarnaast is er een handige timerfunctie aanwezig, waarmee je het gewenste aantal minuten kunt instellen voor de behandeling. Op het duidelijke scherm kun je nauwkeurig aflezen hoelang de behandeling nog duurt.

Na een behandeling van maximaal vijftien minuten zul je merken dat je spieren weer soepeler worden en de pijn aanzienlijk vermindert. De diep doordringende warmte van de infraroodlamp helpt de spieren te ontspannen en bevordert het herstelproces. Het is een effectieve en comfortabele manier om verlichting te vinden voor pijnlijke spieren en andere klachten.

Beste infraroodlamp onder de €80,-

4. Panacea Infraroodlamp

Ervaar je hinderlijke gezondheidsklachten zoals spierpijn, rugpijn, gewrichtspijn, vermoeidheid, ontstekingen, slapeloosheid of depressie? Deze Panacea infraroodlamp biedt een eenvoudige, veilige en effectieve oplossing zonder het gebruik van medicijnen. Infraroodtherapie, met behulp van infrarode straling, is een bewezen methode om pijn en ontstekingen in het lichaam te verminderen.

Deze infraroodlamp is speciaal ontworpen om krachtig en effectief te zijn, met een hoog wattage dat ideaal is voor zowel chronische als acute pijn. Door het gebruik van de lamp wordt de bloedsomloop gestimuleerd en worden afvalstoffen die pijn veroorzaken effectiever afgevoerd. In tegenstelling tot veel andere lampen op de markt, beschikt deze lamp over een indrukwekkend vermogen van maar liefst 300 Watt.

Naast de krachtige werking, biedt deze infraroodlamp nog andere handige kenmerken. Zo beschikt het over 100% infraroodlicht en een handige timerfunctie, waarmee je de duur van de behandeling kunt instellen. Daarnaast is de hoek van de lamp verstelbaar, variërend van 0° tot 30°, waardoor je de straling optimaal kunt richten op het gewenste gebied. Bovendien is de lamp uitgerust met bescherming tegen oververhitting, waardoor je met een gerust hart kunt genieten van de therapie.

Beste infraroodlamp onder de €50,-

5. Beurer IL21 Infraroodlamp

Deze handige en compacte infraroodlamp is speciaal ontworpen om verlichting te bieden bij verkoudheid, spanning en spierpijn. Zelfs een korte behandeling van slechts 12 minuten kan al zorgen voor aanzienlijke vermindering van spierpijn. De IL21 infraroodlamp biedt flexibiliteit dankzij de mogelijkheid om op 5 verschillende standen te worden gekanteld, waardoor je de juiste invalshoek kunt instellen voor optimale resultaten. Bovendien is het kleine formaat van de lamp ideaal, waardoor je deze gemakkelijk op je bureau kunt plaatsen tijdens het werk of studeren.

Met een vermogen van 150 watt biedt deze lamp een prettige en effectieve infraroodbehandeling, vooral wanneer deze op een afstand van minimaal 80 cm wordt gebruikt. Het vermogen van de lamp zorgt voor een voldoende intensiteit om de gewenste resultaten te behalen.

Belangrijk om op te merken is dat deze infraroodlamp geen ingebouwde timer heeft, in tegenstelling tot veel andere infraroodlampen op de markt. Het is dus belangrijk om de behandeltijd zelf in de gaten te houden en deze handmatig te reguleren.

Wat is een infraroodlamp?

Een infraroodlamp is een apparaat dat gebruikmaakt van infraroodstraling, een vorm van elektromagnetische straling, om therapeutische effecten te bieden. In tegenstelling tot zichtbaar licht is infraroodlicht niet zichtbaar voor het menselijk oog, maar het heeft unieke eigenschappen die gunstig kunnen zijn voor het verlichten van pijn en het bevorderen van genezing.

Infraroodlichttherapie wordt toegepast door specifieke golflengten van licht te richten op pijnlijke of geblesseerde gebieden van het lichaam. Deze gerichte straling dringt door in de huid en kan dieper gelegen weefsels bereiken. Door de penetrerende kracht van infraroodlicht kan het de bloedcirculatie verbeteren, de pijn verminderen en de genezing van weefsels versnellen.

Infraroodlampen kunnen verschillende vormen aannemen, zoals lasers, lampen of zonnebankachtige apparaten, en zijn algemeen verkrijgbaar voor gebruik thuis of in klinische omgevingen. Deze lampen kunnen op specifieke delen van het lichaam worden gericht om gerichte verlichting te bieden bij verschillende aandoeningen.

Door gebruik te maken van de eigenschappen van infraroodlicht, kan een infraroodlamp een effectieve en niet-invasieve benadering bieden voor pijnverlichting en het bevorderen van herstel. Het vermogen van infraroodlicht om diep door te dringen en doelgericht te werken, maakt het een waardevol hulpmiddel bij het behandelen van diverse gezondheidsproblemen.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste infraroodlamp

 

1. Golflengte

Infraroodlicht kan worden onderverdeeld in verschillende golflengten, waaronder kortegolf-, middengolf- en langegolf-infrarood. Kortegolf-infrarood heeft de diepste doordringende werking en wordt vaak als krachtiger beschouwd dan middengolf- of langegolf-infrarood. Afhankelijk van je specifieke behoeften en het beoogde gebruik, kan het belangrijk zijn om de juiste golflengte te kiezen.

2. Vermogen

Het vermogen van de infraroodlamp bepaalt de intensiteit van de warmte die wordt afgegeven. Hogere wattages kunnen krachtiger zijn en dieper doordringen, terwijl lagere wattages mogelijk meer geschikt zijn voor oppervlakkige behandelingen. Zorg ervoor dat het vermogen van de lamp overeenkomt met je specifieke behoeften en de beoogde toepassing.

3. Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk aspect bij het kiezen van een infraroodlamp. Zorg ervoor dat de lamp voldoet aan de veiligheidsnormen en is voorzien van beschermende functies zoals oververhittingsbeveiliging en een veilige behuizing.

4. Instellingen en functies

Controleer of de infraroodlamp beschikt over instelbare intensiteitsniveaus, timerfuncties en andere handige functies die je in staat stellen de behandeling aan te passen aan je behoeften. Deze instellingen kunnen helpen bij het reguleren van de duur en intensiteit van de behandeling.

5. Kwaliteit en duurzaamheid

Overweeg de kwaliteit en duurzaamheid van het product. Lees beoordelingen van andere gebruikers en controleer of het merk bekend staat om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid.

6. Prijs

Vergelijk de prijzen van verschillende infraroodlampen en bepaal welke binnen je budget past. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en functies van de lamp ook een rol spelen, dus baseer je keuze niet alleen op de prijs.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de beste infraroodlamp selecteren die past bij je specifieke behoeften en voorkeuren.

beste infraroodlamp

Voordelen van een infraroodlamp

Het gebruiken van een infraroodlamp heeft ontzettend veel voordelen. Onderzoekers komen achter steeds meer voordelen en veel studies en onderzoeken lopen nog. Hier hebben we 8 van de belangrijkste en de bewezen voordelen van infraroodlicht op een rijtje gezet. 

1. Beheren van chronische pijn

Veel mensen die te kampen hebben met acute of aanhoudende pijn zoeken naar alternatieve methoden om verlichting te vinden, en infraroodlichttherapie is een benadering die steeds populairder wordt. In tegenstelling tot ultraviolet licht, dat schadelijk kan zijn voor de weefsels en cellen in ons lichaam, heeft infraroodlicht juist het potentieel om cellen te stimuleren tot regeneratie en herstel. Door het bevorderen van de circulatie van zuurstofrijk bloed, kan infraroodlicht bijdragen aan een snellere genezing van diepere weefsels en tevens verlichting bieden bij pijn.

Een van de meest waardevolle aspecten van infraroodlichttherapie is dat het in staat is om door de lagen van de huid heen te dringen, wat resulteert in een doeltreffendere verlichting van pijn. Deze niet-invasieve procedure is over het algemeen pijnvrij en veroorzaakt geen schade aan de huid, zolang men er niet te lang aan wordt blootgesteld, aangezien dit kan leiden tot verbranding van de huid. Het is dus belangrijk om de aanbevolen richtlijnen te volgen voor veilig gebruik van infraroodlichttherapie.

2. Ontstekingsremmend

Dankzij de eerder genoemde eigenschappen kan infraroodlichttherapie ook een positief effect hebben op ontstekingen in het lichaam. De warmte en ontspannende werking van een infraroodlamp dragen bij aan het bevorderen van genezing en het verminderen van ontstekingsreacties. Bovendien kan infraroodlicht helpen het lichaam te beschermen tegen oxidatieve stress, een belangrijke oorzaak van ontstekingen. Vanwege deze gunstige effecten kiezen steeds meer mensen voor infraroodlichttherapie als een natuurlijke benadering om ontstekingen te verminderen en het algehele welzijn te bevorderen.

3. Verlichting van spierpijn

Infraroodtherapie heeft een stimulerend effect op de mitochondriën, organellen die zich in de meeste lichaamscellen bevinden. Dit stimuleert de groei en het herstel van nieuwe spiercellen en weefsels. Als gevolg hiervan kan het gebruik van infraroodverlichting bijdragen aan het bevorderen van het herstelproces na het ervaren van spierpijn of het oplopen van een blessure tijdens het sporten. Door de positieve invloed op de celactiviteit kan infraroodtherapie helpen om spierpijn te verminderen en het herstel te versnellen.

4. Ontgiften

Het proces van ontgiften omvat het verwijderen van schadelijke gifstoffen uit het lichaam, wat kan bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de spijsvertering, het bevorderen van gewichtsverlies, het stimuleren van de leverfunctie en het geven van een verjongd en energiek gevoel. Hoewel een infraroodlamp op zichzelf mogelijk niet in staat is om een volledige ontgifting te garanderen, kan het wel ondersteunend zijn bij dit proces en positieve effecten hebben. Het gebruik van een infraroodlamp kan helpen om het lichaam te ondersteunen bij het ontgiftingsproces en bijdragen aan het bevorderen van een gezonder en vitaler gevoel.

5. Huidbehandeling

Recent onderzoek suggereert dat infraroodlichttherapie een gunstig effect kan hebben op de huid. Het kan helpen om de huid te kalmeren en de vorming van rimpels te verminderen doordat het de productie van collageen en elastine stimuleert. Hierdoor wordt infraroodlichttherapie beschouwd als een veilige en effectieve methode om huidveroudering tegen te gaan en de huid te verjongen.

Daarnaast heeft infraroodlichttherapie ook positieve resultaten laten zien bij het verminderen van acnelittekens, het genezen van brandwonden en het verminderen van tekenen van UV-schade veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Het herstellen van schade veroorzaakt door UV-straling vereist het aanpakken van cel- en DNA-schade, wat met behulp van infraroodlichttherapie kan worden bevorderd. Bovendien beginnen steeds meer artsen infraroodlichttherapie aan te bevelen als een ondersteunende behandeling voor het beheersen van huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem.

6. Wondgenezing

Infraroodlicht heeft een gunstig effect op het genezingsproces van wonden, en dit wordt op diverse manieren bereikt:

  • Het opruimen van dode en beschadigde cellen in de huid.
  • Verhoging van ATP in huidcellen, wat resulteert in meer energie voor de cellen om zichzelf te herstellen, zoals eerder vermeld.
  • Verbetering van de bloedstroom, waardoor de wond extra zuurstof en voedingsstoffen ontvangt die het herstelproces versnellen.
  • Stimulatie van de productie van fibroblasten, cellen die belangrijk zijn voor de vorming van nieuw bindweefsel.
  • Stimulatie van de gezondheid van de extracellulaire matrix, een structuur die de cellen in de weefsels ondersteunt.
  • Bevordering van de vorming van nieuw bindweefsel en bloedcapillairen op het oppervlak van de wond.

Door deze effecten draagt infraroodlicht bij aan een verbeterde wondgenezing en kan het de genezingstijd verkorten.

7. Sauna effect

Tijdens het gebruiken van een infraroodlamp stijgt de kerntemperatuur van het lichaam, wat resulteert in een diep zweet, wat een krachtige ontgifting op cellulair niveau mogelijk maakt.

8. Veilige manier van pijnbestrijding

Infraroodtherapie wordt beschouwd als een veilige, effectieve, pijnvrije en medicijnvrije manier om pijn te verminderen en een aantal aandoeningen te behandelen, van gewrichts- en spierpijn tot ontstekingen, ruggengraatletsels en sportblessures.

beste infraroodlamp 2021

Veelgestelde vragen over infrarood lampen

– Zijn infraroodlampen effectief?

Infraroodtherapie is een zeker effectieve en veilige manier om pijn te verlichten en verschillende aandoeningen te behandelen. Het kan helpen om ontstekingen te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren en genezing van gewonde weefsels te bevorderen.

– Hoe werkt infrarood lichttherapie?

Infraroodlicht dringt de huid binnen om spieren, zenuwen en botten te bereiken. Infraroodlicht wordt geabsorbeerd door fotoreceptoren in de lichaamscellen en de lichtenergie zet een reeks natuurlijke processen in gang die de wondgenezing verbeteren, ontstekingen verminderen en pijn verminderen.

– Hoe lang duurt het voordat een infraroodlamp werkt?

Hoewel je na de eerste behandeling hoogstwaarschijnlijk wat pijnverlichting en comfort zult krijgen, raden de meeste fabrikanten een schema aan van regelmatig gebruik gedurende dagen en zelfs weken om de effectiviteit te maximaliseren en de meeste verlichting te krijgen.

Hoelang het duurt voordat het werkt hangt ook af van de aandoening die je behandelt en hoeveel pijn je ervaart. Als je pijn hebt door een lichte blessure, kun je met slechts een enkele behandeling urenlang verlichting ervaren. Als je chronische kniepijn behandelt, heb je mogelijk twee of drie sessies nodig voordat je de pijn voelt verminderen. Bij hevige pijn kan het enkele maanden van regelmatige behandelingen duren voordat je merkbare verlichting voelt.

– Werken infrarood lampen door kleding heen?

Je kunt zeker infrarood licht door kleding heen gebruiken, maar sommige golven worden geabsorbeerd of gereflecteerd door stof. Direct op de blote huid behandelen werkt dus het beste.

– Kun je je verbranden door infrarood warmtelampen te gebruiken?

Ja dit is mogelijk. Als je te lang onder de infraroodlamp zit, kun je je huid verbranden. Volg daarom altijd de aanbevelingen van de fabrikant voor elk licht om brandwonden te voorkomen. Ook worden sommige lampen erg heet om aan te raken. Raak metalen roosters en bollen niet aan.

– Doet het pijn om een ​​infraroodlamp te gebruiken?

Bij correct gebruik zou een infraroodlamp helemaal geen pijn moeten doen. Je kunt wat warmte voelen en je huid kan tijdelijk rood worden, maar je mag geen pijn voelen. Het tegendeel juist, het voelt heel ontspannen en lekker warm.

– Moet ik een infraroodlamp blijven gebruiken, zelfs nadat ik verlichting voel?

Je moet de lamp dagelijks blijven gebruiken totdat je volledig pijnvrij bent. Zodra je de gewenste resultaten hebt bereikt, kunt je overschakelen naar een onderhoudsschema van slechts één of twee keer per week.

– Werkt infrarood licht op rimpels?

Ja, onderzoek suggereert dat therapie met infrarood licht aanzienlijk kan helpen bij het verhogen van de collageendichtheid, waardoor rimpels en fijne lijntjes worden verminderd en de algehele huidskleur wordt verbeterd.

– Kan infrarood schadelijk voor het lichaam zijn?

Infraroodlichttherapie zelf is niet schadelijk, maar afhankelijk van hoe de apparatuur wordt gebruikt, kunnen thermische of hitteverwondingen optreden. Gebruik de lamp daarom nooit langer dan aanbevolen wordt.  Zwangere vrouwen en mensen die ziek zijn of aan een hartaandoening lijden, mogen geen infraroodtherapie ondergaan. Deskundigen adviseren ook dat als je infraroodtherapie gebruikt om chronische aandoeningen te behandelen, je de medicijnen en behandelingsprocedures moet blijven gebruiken die door je arts zijn aanbevolen. Momenteel wordt het als het meest nuttig beschouwd als een aanvulling op een medische behandeling, niet als een vervanging.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *