infraroodlamp

Beste infraroodlamp 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste infraroodlamp? Dan ben je hier aan het juiste adres! 

Infraroodlampen geven infraroodlicht voor therapeutische doeleinden. Ze genereren warmte-energie die kan helpen bij pijn in je lichaam. Naast het verstrekken van geruststellende, ontspannende warmte, versterkt infrarood licht de bloedstroom, waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen naar het zachte weefsel in je lichaam worden gebracht. Het verhogen van de stofwisseling tussen bloed en weefsel leidt vaak tot pijnverlichting en genezing.

Of je nu rugpijn of pijnlijke gewrichten hebt of gewoon lekker wilt ontspannen, een infraroodlamp verzacht pijnlijke spieren en gewrichten en vermindert de dagelijkse stress.

Lees gauw verder om de beste infraroodlamp voor jou uit te kiezen!

Wat is een infraroodlamp?

Infraroodstraling (IR), of infrarood licht, is een vorm van elektromagnetische straling die populair is geworden in algemeen verkrijgbare infraroodlichtapparaten. Deze apparaten kunnen lasers, lampen of zonnebankachtige machines omvatten.

Infraroodlichttherapie maakt gebruik van bepaalde golflengten van licht dat wordt afgegeven aan gewonde en pijnlijke plaatsen op het lichaam. Het verbetert de bloedsomloop, verlicht pijn en bevordert een snellere genezing van diepe weefsels. Infraroodlicht kan onder de huid doordringen, waardoor het een veel grotere diepte heeft en effectief pijnverlichting kan bieden.

Beste infraroodlamp 2023: Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste infraroodlamp van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Deze top 5 is samengesteld op basis van kwaliteit, effectiviteit, veiligheid en klanten beoordelingen. Bekijk de lampen, lees de korte omschrijvingen door, bestudeer de klanten beoordelingen en kies de beste infraroodlamp voor jou uit!

1. Liroma 550Watt Infraroodlamp 

LIROMA.NL® 550Watt Infraroodlamp

In deze top 5 ben je al eerder een infraroodlamp van Liroma tegengekomen. Deze kwalitatief hoogwaardige lampen verdienen zeker een plekje in deze ‘Beste infraroodlamp top 5’! Het verschil met de andere lamp is dat dit krachtige model bestaat uit een dubbelen infraroodlamp. De doordringende warmte van in totaal 550 Watt zorgt voor pijnverlichting van gewrichten en bevordert de bloedcirculatie en stofwisseling, waardoor het lichaam zich beter en sneller zal kunnen herstellen. Daarnaast kan de lamp gebruik worden bij het ontspannen van spieren en voor gezichtsbehandelingen (bij bijvoorbeeld acne of eczeem)

Verder heeft deze infraroodlamp dezelfde kenmerken als de andere lamp van Liroma. Het heeft een 360 graden rotatie, temperatuurregeling, timer, flexibele draaiarm, verstelbare hoogte en afstandsbediening.

Beste infraroodlamp onder de €120,-

2. Liroma Infraroodlamp

liroma infraroodlamp

Deze infraroodlamp van Liroma kan je helpen van veel vervelende klachten af te komen, zoals stress, spanning, spierpijn en zelfs acne. De doordringende warmte van deze 275 Watt infraroodlamp zorgt voor pijnverlichting van gewrichten / rugpijn en bevordert de bloedcirculatie en stofwisseling, waardoor het lichaam zich sneller beter en zal herstellen. De infraroodlamp kan ook gebruikt worden bij het ontspannen van de spieren of als gezichtsbehandeling voor mensen met huidproblemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld acné, eczeem of psoriasis.

Het materiaal van de lampenkap is voorzien van roestvrij staal om contact met de lamp en brandwonden te voorkomen. Door de extra gaasafdekking wordt aanraking met de bol afgeschermd. Je kunt deze lamp gemakkelijk verplaatsen dankzij de wielen en de hoogte verstellen. De lamp heeft een 360 graden rotatie en een flexibel draaiarm. Verder beschikt deze infraroodlamp een afstandsbediening waarmee je een timer kunt instellen en de temperatuur kunt instellen.

De apparaten van Liroma® zijn uitgebreid getest en geselecteerd door specialisten en huisartsen! De werking van de lampen zijn wetenschappelijk bewezen en 100% veilig voor de huid.

Beste infraroodlamp onder de €90,-

3. Beurer IL50 Infraroodlamp 

infrarood lamp beurer

Met deze krachtige en compacte infraroodlamp behandel je gemakkelijk o.a. pijnlijke spieren. Deze warmtestraler straalt IR-A licht uit. Dit is het meest therapeutische infraroodlicht waardoor het licht en de warmte goed doordringen in je spieren. Het werkt super eenvoudig. Je neemt lekker plaats op je favoriete stoel of bank en richt met de handvaten de infraroodlamp op de pijnlijke plek / plekken. Met de timer kun je het gewenst aantal minuten instellen. Op het scherm kun je aflezen hoeveel minuten je nog te gaan hebt. Na maximaal een kwartier zijn jouw spieren weer soepel en is de pijn verminderd.

Beste infraroodlamp onder de €80,-

4. Panacea Infraroodlamp

beste infraroodlamp

Heb je last van spierpijn, rugpijn, gewrichtspijn, vermoeidheid, ontstekingen, slapeloosheid of depressie? Met deze infraroodlamp van Panacea behandel je al deze gezondheidsklachten eenvoudig, veilig en effectief zonder medicijnen. Infraroodtherapie is een veilige en effectieve manier om pijn en ontstekingen in het lichaam te verminderen met behulp van infrarode straling.

Deze infraroodlamp is een zeer krachtige en effectieve lamp met een hoog wattage, ideaal bij chronische of acute pijn. De lamp stimuleert de bloedsomloop en helpt bij de afvoer van afvalstoffen die de pijn veroorzaken. De lamp heeft maar liefst 300 Watt in tegenstelling tot veel andere lampen met een lager aantal Watt.

Kenmerken:

  • 100% infraroodlicht
  • Met timerfunctie
  • Verstelbare hoek (0°-30°) – Kantelbaar
  • Bescherming tegen oververhitting

Beste infraroodlamp onder de €50,-

5. Beurer IL21 Infraroodlamp

Deze compacte infraroodlamp is ideaal voor gebruik bij verkoudheid, spanning en spierpijn. Een behandeling van 12 minuten is al genoeg om pijn in je spieren te verminderen. De IL21 kan op 5 standen gekanteld worden voor de juiste invalshoek. Dankzij het kleine formaat kun je deze lamp ook gemakkelijk op je bureau zetten. De lamp heeft een vermogen van 150 watt en is daardoor prettig te gebruiken op een afstand van minimaal 80 cm.

Let op: deze infraroodlamp heeft geen timer, in tegenstelling tot veel andere infraroodlampen.

Voordelen van een infraroodlamp

Het gebruiken van een infraroodlamp heeft ontzettend veel voordelen. Onderzoekers komen achter steeds meer voordelen en veel studies en onderzoeken lopen nog. Hier hebben we 8 van de belangrijkste en de bewezen voordelen van infraroodlicht op een rijtje gezet. 

1. Beheren van chronische pijn

Veel mensen met acute of chronische pijn experimenteren met het gebruik van infraroodlichttherapie om te helpen bij de behandeling van deze pijn. Terwijl ultraviolet licht schadelijke effecten kan hebben op de weefsels en cellen van je lichaam, kan infrarood licht daarentegen cellen helpen zichzelf te regenereren of te herstellen. Omdat het infraroodlicht helpt om zuurstofrijk bloed te laten circuleren, kan het een snellere genezing van diep weefsel bevorderen en kan het ook helpen bij pijnverlichting.

Een van de meest voordelige effecten van infraroodlichttherapie is dat het onder de huidlagen kan doordringen voor een effectievere pijnverlichting. Het proces is invasief zonder pijnlijk te zijn en zal je huid niet beschadigen (zolang je niet te lang onder de lamp blijft zitten, want dan kan je huid verbranden).

2. Ontstekingsremmend

Om dezelfde redenen als hierboven vermeld, kunnen de warme en rustgevende effecten van een infraroodlamp helpen om genezing te bevorderen, ontstekingen te verlichten en het lichaam te beschermen tegen oxidatieve stress. Daarom wenden steeds meer mensen zich tot deze vorm van lichttherapie.

3. Verlichting van spierpijn

Infraroodtherapie verhoogt de werking van mitochondriën (een organel dat in de meeste cellen in grote aantallen wordt aangetroffen) in de lichaamscellen, waardoor de groei en het herstel van nieuwe spiercellen en weefsels wordt geactiveerd. Daarom kan infraroodverlichting het herstelproces bevorderen na een spierpijn oefen spierblessure.

4. Ontgiften

Ontgiften omvat het verwijderen van schadelijke gifstoffen uit het lichaam en dit kan helpen het immuunsysteem te versterken, de voedselvertering te verbeteren, gewichtsverlies te bevorderen, de leverfunctie te stimuleren en je een meer verjongd en energiek gevoel te geven. Hoewel een infraroodlamp dit niveau van ontgifting mogelijk niet 100% kan bieden kan het hier zeker wel bij helpen.

5. Huidbehandeling

Onderzoek suggereert dat infraroodlichttherapie ook kan helpen om je huid te kalmeren en rimpels te verminderen, aangezien het licht de productie van collageen en elastine stimuleert. Infraroodlichttherapie wordt daarom beschouwd als een veilige en effectieve methode om anti-aging en huidverjonging te bevorderen.

Daarnaast kan het ook acnelittekens, brandwonden en tekenen van UV-schade door de zon genezen of verminderen. Het omkeren van UV-schade vereist het herstellen van cellulaire en DNA-schade die kan worden bereikt door infraroodlichttherapie. Bovendien beginnen veel artsen infraroodlichttherapie aan te bevelen om psoriasis en eczeem te helpen beheersen.

6. Wondgenezing

Infrarood licht is uitermate bevorderlijk voor het helen van wonden; dit wordt op een aantal manieren bereikt:

  • Dode en beschadigde cellen in de huid worden opgeruimd
  • ATP in huidcellen wordt verhoogd, waardoor cellen meer energie krijgen om zichzelf te herstellen, zoals eerder vermeld
  • De bloedstroom wordt verhoogd, waardoor de wond extra zuurstof en voedingsstoffen krijgt om het herstelproces te versnellen
  • De productie van fibroblasten wordt verhoogd
  • De gezondheid van de extracellulaire matrix wordt gestimuleerd
  • De vorming van nieuw bindweefsel en bloedcapillairen op het wondoppervlak wordt gestimuleerd

7. Sauna effect

Tijdens het gebruiken van een infraroodlamp stijgt de kerntemperatuur van het lichaam, wat resulteert in een diep zweet, wat een krachtige ontgifting op cellulair niveau mogelijk maakt.

8. Veilige manier van pijnbestrijding

Infraroodtherapie wordt beschouwd als een veilige, effectieve, pijnvrije en medicijnvrije manier om pijn te verminderen en een aantal aandoeningen te behandelen, van gewrichts- en spierpijn tot ontstekingen, ruggengraatletsels en sportblessures.

beste infraroodlamp 2021

Veelgestelde vragen over infrarood lampen

– Zijn infraroodlampen effectief?

Infraroodtherapie is een zeker effectieve en veilige manier om pijn te verlichten en verschillende aandoeningen te behandelen. Het kan helpen om ontstekingen te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren en genezing van gewonde weefsels te bevorderen.

– Hoe werkt infrarood lichttherapie?

Infraroodlicht dringt de huid binnen om spieren, zenuwen en botten te bereiken. Infraroodlicht wordt geabsorbeerd door fotoreceptoren in de lichaamscellen en de lichtenergie zet een reeks natuurlijke processen in gang die de wondgenezing verbeteren, ontstekingen verminderen en pijn verminderen.

– Hoe lang duurt het voordat een infraroodlamp werkt?

Hoewel je na de eerste behandeling hoogstwaarschijnlijk wat pijnverlichting en comfort zult krijgen, raden de meeste fabrikanten een schema aan van regelmatig gebruik gedurende dagen en zelfs weken om de effectiviteit te maximaliseren en de meeste verlichting te krijgen.

Hoelang het duurt voordat het werkt hangt ook af van de aandoening die je behandelt en hoeveel pijn je ervaart. Als je pijn hebt door een lichte blessure, kun je met slechts een enkele behandeling urenlang verlichting ervaren. Als je chronische kniepijn behandelt, heb je mogelijk twee of drie sessies nodig voordat je de pijn voelt verminderen. Bij hevige pijn kan het enkele maanden van regelmatige behandelingen duren voordat je merkbare verlichting voelt.

– Werken infrarood lampen door kleding heen?

Je kunt zeker infrarood licht door kleding heen gebruiken, maar sommige golven worden geabsorbeerd of gereflecteerd door stof. Direct op de blote huid behandelen werkt dus het beste.

– Kun je je verbranden door infrarood warmtelampen te gebruiken?

Ja dit is mogelijk. Als je te lang onder de infraroodlamp zit, kun je je huid verbranden. Volg daarom altijd de aanbevelingen van de fabrikant voor elk licht om brandwonden te voorkomen. Ook worden sommige lampen erg heet om aan te raken. Raak metalen roosters en bollen niet aan.

– Doet het pijn om een ​​infraroodlamp te gebruiken?

Bij correct gebruik zou een infraroodlamp helemaal geen pijn moeten doen. Je kunt wat warmte voelen en je huid kan tijdelijk rood worden, maar je mag geen pijn voelen. Het tegendeel juist, het voelt heel ontspannen en lekker warm.

– Moet ik een infraroodlamp blijven gebruiken, zelfs nadat ik verlichting voel?

Je moet de lamp dagelijks blijven gebruiken totdat je volledig pijnvrij bent. Zodra je de gewenste resultaten hebt bereikt, kunt je overschakelen naar een onderhoudsschema van slechts één of twee keer per week.

– Werkt infrarood licht op rimpels?

Ja, onderzoek suggereert dat therapie met infrarood licht aanzienlijk kan helpen bij het verhogen van de collageendichtheid, waardoor rimpels en fijne lijntjes worden verminderd en de algehele huidskleur wordt verbeterd.

– Kan infrarood schadelijk voor het lichaam zijn?

Infraroodlichttherapie zelf is niet schadelijk, maar afhankelijk van hoe de apparatuur wordt gebruikt, kunnen thermische of hitteverwondingen optreden. Gebruik de lamp daarom nooit langer dan aanbevolen wordt.  Zwangere vrouwen en mensen die ziek zijn of aan een hartaandoening lijden, mogen geen infraroodtherapie ondergaan. Deskundigen adviseren ook dat als je infraroodtherapie gebruikt om chronische aandoeningen te behandelen, je de medicijnen en behandelingsprocedures moet blijven gebruiken die door je arts zijn aanbevolen. Momenteel wordt het als het meest nuttig beschouwd als een aanvulling op een medische behandeling, niet als een vervanging.

– Hoe vind ik de beste infraroodlamp?

Wij hebben dit werk al voor je gedaan. We hebben de hele markt afgezocht en daar zijn de 5 toppers in dit artikel uitgekomen. In je zoektocht naar de beste infraroodlamp voor jou is het slim om de klanten beoordelingen eens goed door te nemen. Op deze manier kun je achter de kwaliteit van een product komen, zonder dat je het zelf eerst hoeft aan te schaffen. Klanten zijn vaak heel eerlijk, waardoor je precies achter de pluspunten, maar ook de minpunten van een bepaald product kunt komen. Veel mensen hechten daarom ontzettend veel waarde aan de beoordelingen van de klant, meer dan aan de informatie van de fabrikant.

Als je klanten beoordelingen gaat doornemen om een beter beeld van een product te krijgen, zorg er dan wel voor dat je altijd meerdere beoordelingen leest en niet je mening na één beoordeling klaar hebt. Een product kan bijvoorbeeld 100 positieve beoordelingen hebben en 2 negatieve. Lees er daarom een aantal en kijk wat het meeste naar voren komt.

Bij het samenstellen van onze lijst hebben wij nauwkeurig naar de klanten beoordelingen gekeken om de beste opties te vinden. We hebben enkel infraroodlampen met veel positieve beoordelingen in onze lijst opgenomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *