Bakuchiol: Alle geweldige voordelen voor je huid!

Bakuchiol, of ook wel bekend als het nieuwe, natuurlijke alternatief voor retinol wordt steeds populairder en populairder. Hoewel er geen discussie over mogelijk is dat retinol geweldig is, is het ook bekend dat producten die dit ingrediënt bevatten irriterend kunnen zijn voor de gevoelige huid. Daarom zal het voor velen goed nieuws zijn dat er een nieuw natuurlijk alternatief voor retinol is: Bukachiol! Bakuchiol is een krachtig plantaardig ingrediënt dat perfect is voor de gevoelige huid. Lees verder om erachter te komen wat bakuchiol precies is, wat de voordelen zijn en meer!

Wat is bakuchiol?

Bakuchiol is een extract dat is afgeleid van de bladeren en zaden van de babchi plant. Het is een kruid dat veel wordt gebruikt in Indiase Ayurvedische en Chinese medicijnen, evenals in Tamil Siddha praktijken, om de huid te helpen genezen en kalmeren, dankzij de ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Het is ook een geweldige behandeling tegen rimpels en hyperpigmentatie. Het verbetert de elasticiteit en stevigheid van de huid.

Hoewel er geen structurele gelijkenis is met retinol, wordt er wel gezegd dat het het natuurlijke alternatief is, omdat het de huid revitaliseert en voedt. Het doet ongeveer hetzelfde met je huid als dat retinol doet. Het bootst al de voordelen van retinol aan, en het heeft niet de bijwerkingen van retinol, wat het een geweldig product maakt om op te nemen in je huidverzorgingsroutine!

Voordelen van Bakuchiol voor de huid

Net als retinol is bakuchiol een wondermiddel voor het aanpakken van fijne lijntjes, rimpels en een ongelijkmatige teint. Net als een retinol triggert bakuchiol de genetische route in huidcellen om verschillende soorten collageen te creëren die nuttig zijn voor de gezondheid van de huid en het tegengaan van veroudering. Het verkleint de grootte van de olieklieren echter niet, dus dat betekent geen hardnekkige droogheid of irritatie. Het gote voordeel is dan ook dat het niet irriterend is, wat een wel bekend probleem van retinol is. Bovendien kan bakuchiol, in tegenstelling tot retinol, dat de huid gevoeliger kan maken voor de zon, de huid juist minder gevoelig maakt voor de schadelijke stralen van de zon.

Alle voordelen van bakuchiol op een rijtje:

 • Vermindert de verschijning van fijne lijntjes en rimpels: net als retinol vertelt bakuchiol je cellen om collageen aan te maken, waardoor je huid “voller” wordt en lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden.
 • Maakt de huidskleur egaal: bakuchiol dringt diep door de huid om het verschijnen van donkere vlekken of gebieden met hyperpigmentatie te helpen verminderen.
 • Veroorzaakt geen uitdroging of irritatie: hoewel retinol en andere huidverzorgingsingrediënten de huid kunnen uitdrogen of irritatie kunnen veroorzaken, is bakuchiol milder en het is niet bekend dat het enige irritatie veroorzaakt.
 • Veilig om twee keer per dag te gebruiken: aangezien het niet zo droog of irriterend is als retinol, kun je het zowel tijdens je ochtend- als nachtverzorgingsroutines gebruiken.
 • Versnelt de regeneratie van huidcellen: Bakuchiol stuurt signalen naar je cellen dat het tijd is om de productie van collageen en celvernieuwing te versterken.
 • Geschikt voor alle huidtypes: omdat het zacht is voor de huid, kan zo goed als iedereen het gebruiken.
 • Helpt de huid te kalmeren en te genezen: door celvernieuwing en een gezonde celregeneratie te bevorderen, helpt bakuchiol je huid van binnenuit te kalmeren en genezen.

Bijwerkingen van Bakuchiol

Momenteel zijn er geen studies of onderzoeken bekend die ongewenste of negatieve bijwerkingen laten zien bij het gebruik van bukachiol. Omdat het geen retinol is, kan het ook veilig zijn om te gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Wat maakt het nog beter? Van Bakuchiol is niet bekend dat het een negatieve wisselwerking heeft met andere huidverzorgingsingrediënten. Er zijn gevallen waarin je specifieke producten moet vermijden wanneer je een retinoïde gebruikt, zoals exfoliators, toners en benzoylperoxide, omdat ze irritatie kunnen veroorzaken. Vanwege de natuurlijke samenstelling van bakuchiol is het echter veilig om te gebruiken met andere producten in je huidverzorgingsroutine.

Hoe te gebruiken

Je kunt bukchiol plaatselijk aanbrengen als serum of lotion. Net als bij retinol, kun je bakuchiol het beste aanbrengen vóór je normale vochtinbrengende crèmes of serums. Omdat het minder hard is dan retinol, kun je het ook ‘s ochtends en’ s avonds gebruiken voor maximale effectiviteit. Hoewel het je huid waarschijnlijk niet gevoeliger voor de zon maakt, moet je er altijd aan denken om daarna zonnebrandcrème aan te brengen als je bakuchiol ‘s ochtends gebruikt.

Zoals met alle nieuwe ingrediënten die je in je routine implementeert, is het het beste om een ​​eerst een klein beetje op een stukje van je huid te testen voorat je het op je hele gezichts meert. Zo kun je testen of je allergische reactie krijgt. Over het algemeen is bakuchiol vielig voor alle huidtypes, maar zoals bij elk ander product kun je er altijd allergisch voor zijn.

Bakuchiol kopen

Hieronder volgen een aantal van de beste bakuchiol producten op de markt. Hierbij is gekeken naar de werking, ingrediënten en klanten beoordelingen.

Dit zijdezachte bakuchiol serum werkt om tekenen van veroudering te bestrijden, de huidtextuur en ongelijkmatige teint te verfijnen en helpt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en zorgt voor een natuurlijk frisse gloed. De luchtdichte pomp zorgt ervoor dat de actieve ingredienten beschermt blijven.

Met de huidverzorgingsproducten van LimberLux zorg je op een zachte manier voor je huid. Dit krachtige anti-aging gezichtsolie serum van Limberlux bevat Bakuchiol en vitamine E in een blend van rijke, voedende gezichtsoliën. Bakuchiol is een plantaardig skincare ingredient afkomstig uit de zaden en bladeren van de Psoralea corylifolia-plant. Het heeft vergelijkbare positieve eigenschappen als retinol, maar is minder irriterend.

Alle oliën gebruikt in dit serum zijn niet-comedogeen, dus ze zullen de poriën niet verstoppen. Dit serum bevat naast bakuchiol ook nog de volgende voedende oliën en krachtige anti-aging ingrediënten:

 • Macadamia olie: Het bevat veel onverzadigde vetzuren en antioxidanten. Omdat deze olie zo op de natuurlijke olie van de huid lijkt, kan het helpen een vette huid te controleren. De huid herkent deze olie als haar eigen olie en verminderd dan de eigen productie.
 • Argan olie: Deze verzorgende en voedende olie die rijk is aan antioxidanten, zoals vitamine E, en onverzadigde vetzuren. Het zorgt voor een kalme en gehydrateerde huid.
 • Shea olie: Dit is de vloeibare variant van het bekendere shea butter en heeft dezelfde voedende eigenschappen. Het bevat veel vitamine A en E en andere antioxidanten.
 • Calendula flower extract: Dit ingrediënt kalmeert de huid en heeft een antibactiele werking. Het maakt de huid rustiger en kan helpen bij acne.
 • Bèta-carotene: Dit is een antioxidant, die van nature veel voorkomt in wortels. Het beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
 • Vitamine E: Vitamine E, ook wel tocopherol genoemd, is een effectief antioxidant dat de huid, net als retinol tegen invloeden van buitenaf beschermt. Onderzoeken hebben aangetoond dat tocopherol en retinol elkaars positieve effecten ook versterken.

Deze krachtige bakuchiol serum is een 100% biologisch Vitamine A serum met precies dezelfde voordelen als retinol: Het bevordert huidvernieuwing, stimuleert de collageenproductie van je huid, vermindert hyperpigmentatie, vermindert acne en het verzachte fijne lijntjes en rimpels.

Net als retinol wordt bakuchiol als concentraat aan een olie toegevoegd. SUIT Matters gebruikt koudgeperste, biologische Camellia olie vanwege de prachtige eigenschappen: een snel intrekkende olie die je huid uitstekend hydrateert, rijk is aan antioxidanten, ontstekingsremmend werkt en zelfs voor de meest gevoelige huid geschikt is. Masseer ’s avonds na het reinigen van je gezicht een paar druppels Bakuchiol zachtjes in je huid.

Wanneer kun je resultaten zien?

Je zult onmiddellijk zien dat de huid voller en helderder wordt en meer gaat stralen. Hoe meer en hoe langer je het product gebruikt, hoe meer voordelen je zal gaan zien. Na een maand zul je al een een vermindering van het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels opmerken. Ook zal de huidtextuur er een stuk gladder en steviger uitzien.

Waarom zou je een natuurlijk alternatief voor retinol willen?

Het komt neer op tolerantie. Retinol is een van de meest geprezen huidverzorgingsproducten voor het tegengaan van veroudering. Hoewel het een effectieve plaatselijke behandeling is, is het zeer krachtig en kan het nadelige effecten veroorzaken zoals roodheid, ontsteking en vervelling. Dit betekend niet dat je retinol uit de weg moet gaan, want het is en blijft een geweldig product, maar als je merkt dat het je veel irritatie oplevert, kun je beter overstappen naar het natuurlijke alternatief: bakuchiol.

 Retinol staat bekend om het verhogen van de celvernieuwing, en dat kan ook het afstoten van overtollige huid zijn. Ook mag je retinol niet gebruiken als je zwanger bent, omdat sommige onderzoeken hebben aangetoond dat vitamine A schadelijk is voor ongeboren baby’s. Bij Bakuchiol is dit niet het geval.

Het leuke van bakuchiol is dat bakuchiol dezelfde voordelen als retinol kan bieden zonder de problemen van overbelasting van de huid en het krijgen van huidirritatie. Dat gezegd hebbende, als je retinol regelmatig gebruikt en geen bijwerkingen ervaart, hoef je natuurlijk niet per se over te schakelen op bakuchiol.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *