Aura betekenis en uitleg: De complete gids!

Be je geïntrigeerd door de mystieke, kleurrijke wereld van auralezingen? Hier is een diepe duik in wat aura’s zijn, waarom ze populair zijn in spirituele kringen en hoe je kunt ontcijferen wat jouw aura over jou zegt. Ook leer je hoe je je aura kunt reinigen als deze beschadigd is. Lees verder om alles te leren wat je moet weten!

Aura betekenis

Wat is een aura?

Wanneer iemand verwijst naar een “aura”, hebben ze het over het onzichtbare spirituele energieveld dat alle levende wezens omringt. Alles wat leeft heeft een aura. Een aura of menselijk energieveld is dus een gekleurde uitstraling waarvan gezegd wordt dat het een menselijk lichaam of een dier of object omsluit. Er wordt gedacht dat de verschillende kleuren van je aura inzicht geven in je emotionele en spirituele welzijn. Hoewel het niet altijd mogelijk is om aurakleuren met het blote oog te zien, kunnen we ze meestal wel voelen. Bedenk hoe bepaalde mensen een super warme en vriendelijke sfeer (of juist een negatieve energie) afgeven, zelfs voordat ze een woord zeggen; dat is de aura.

Heel jonge kinderen (tot 5 jaar) zien aura’s van nature. Als ze de kleur van de aura boven het hoofd niet mooi vinden, of als deze kleur veel verschilt van de aura van hun ouders, huilen ze, ongeacht hoeveel de persoon lacht.

Zeven lagen van de aura

Er zijn zeven lagen van je aura die overeenkomen met de zeven chakra’s in je lichaam. Elke laag staat voor iets anders.

1. Fysieke auralaag

Het fysieke auravlak, ook wel etherische auralaag genoemd, is de eerste laag. Deze laag staat het dichtste bij je fysieke lichaam en staat verbonden met fysieke gezondheid, pijn en plezier.

2. Emotionele auralaag

De emetionele laag, of ook wel de astrale auralaag genoemd, komt daarna, en het strekt zich uit tot tien centimeter van het lichaam. Als je helemaal in je gevoelens zit, zal deze laag het laten zien. Het verandert van kleur afhankelijk van je humeur en zal er dof of vlekkerig uitzien als je emotionele onrust ervaart.

3. Mentale auralaag

De derde laag is de mentale laag, die acht tot twintig centimeter verwijderd is van je lichaam en gerelateerd is aan je ego, waarden en overtuigingen. Dit vlak heeft te maken met logica, redenering en gedachten.

4. Astralichaam auralaag

De vierde laag is het astrale lichaam. Dit is je liefdeslaag. Het is gecorreleerd met je hartchakra en het is de laag die precies in het midden van alle zeven zit, dus er wordt gezegd dat het de drie lagere aurische vlakken verbindt met de drie hogere.

5. Manifestatie auralaag

De vijfde laag is de Manifestatielaag, de etherische dubbele sjabloon of het spirituele auravlak. Het weerspiegelt je spirituele gezondheid en verbindt je met het wijdere universum. Op dit vlak vind je dus ook je paranormale gaven. Het helpt je ook om de energie van andere mensen aan te voelen en contact te maken met mensen die zich op een vergelijkbare golflengte bevinden.

6. Hemelse auralaag

Het hemelse vlak is de zesde laag, die helemaal over je intuïtie gaat en is verbonden met je derde oog. Dit is het vlak waar je dromen en intuïtie worden opgeslagen. Het is ook het niveau van verlichting; iemand met een sterk hemels auravlak is over het algemeen zeer creatief.

7. Causale auralaag

Het causale auralaag, of de “Ik Ben” -laag is de laatste laag en dit is je potentiële verbinding met het Goddelijke. Het strekt zich uit tot een meter afstand van het fysieke lichaam. Het harmoniseert alle andere lagen en helpt je in wezen op je levenspad.

Aura kleuren

De kleur van een aura is een weerspiegeling van je fysieke, emotionele en spirituele gezondheid. Een aura straalt een mix van kleuren en licht uit (niet slechts één kleur), en elk van deze tinten zegt veel over hoe je je momenteel voelt. Als er bijvoorbeeld schitterend geel is, betekent dit waarschijnlijk dat je je spiritueel levend en energiek voelt, en troebel rood betekent dat je je negatief voelt en te maken hebt met een diep begraven woede.

Mensen die met een depressie worstelen, hebben vaak doffe aura’s. Iemand die strijdt tegen drugsmisbruik kan een “donkere en ingewikkelde” hebben. Iemand die gezond, zelfverzekerd en positief is, heeft echter de neiging om een ​​heldere, lichte uitstraling te hebben die andere mensen kunnen voelen, zelfs als ze het niet kunnen zien.

Hier volgt een korte omschrijving van elke kleur:

Rood:

Je wortelchakra trilt bij de kleur rood. Het bevindt zich aan de basis van je wervelkolom en huisvest je fundamentele kwesties zoals wie je bent, je huis, carrière, manifesterende krachten, seksuele energie en je waarden. Als je aura rood bevat, betekent dit in feite dat je vanuit een stabiele basis werkt.

Oranje:

De kleur oranje wordt geassocieerd met je sacrale chakra, die zich in je onderbuik bevindt. Het bevat de beginnende energie van het emotionele lichaam, creativiteit, het vermogen om anderen te bereiken in relaties en seksuele energie. Als je aura oranje bevat, geeft dit ook aan dat je onafhankelijk bent.

Geel:

Je zonnevlechtchakra verbindt zich met geel. Dit chakra bevindt zich enkele centimeters boven je navel. Het huisvest je persoonlijkheid, persoonlijke kracht, identiteit en ook emoties. Het is de definitie van wie je bent voor jezelf en de wereld. Gele aura’s betekent dat je creatief, nieuwsgierig en optimistisch bent.

Groen en roze:

Deze kleuren hebben betrekking op je hartchakra. Het is geen verrassing dat je hartchakra helemaal over liefde gaat – voor anderen en voor jezelf. Het herbergt mededogen en de energie van vergeving (zowel andere als jezelf). Het is ook de toegang tot goddelijke geest en intuïtie. Mensen met deze roze of groene aurakleuren zijn over het algemeen medelevend, vriendelijk en liefdevol.

Blauw:

Blauw is de kleur van je keelchakra. Het is je manier van uitdrukken, jezelf zijn, zeggen wat je nodig hebt en met jezelf en anderen communiceren. Blauwe aura’s betekent dat je intuïtief en empathisch bent.

Paars en violet:

De aurakleur paars is gerelateerd aan je derde oog chakra, die je waarschijnlijk kent als je ooit yoga hebt gedaan. Het bevindt zich boven je fysieke ogen in het midden van je voorhoofd. Het is jouw visie van alles wat je wenst te creëren. Het kan zijn dat je een soort van paranormaal vermogen hebt en zeer intuïtief bent.

Wit:

Witte aura’s zijn ongelooflijk zeldzaam. Je kruinchakra, gelegen boven je hoofd, trilt bij deze kleur. Het verbindt je met Al Dat Is, Eenheid, en het besef dat we allemaal verbonden zijn.

Zwart:

Als je aura zwart lijkt, is dat een teken dat je misschien vasthoudt aan enkele negatieve gedachten en emoties, die de energiestroom door je chakra’s blokkeren.

Effect van aura op ons sociale leven

We kunnen iemands energetische lichaam voelen en we worden automatisch erdoor aangetrokken of uitgeschakeld. Als je iemand ontmoette die je gewoon niet leuk vond, was het waarschijnlijk hun aura waarmee je niet op één golflengte mee zat. Evenzo reageren andere mensen ook op jouw aura, afhankelijk van hoe deze overeenkomt met die van hen. Het is zeker niet het enige dat vriendschappen en romances bepaalt, maar het is wel een bepalende factor.

Meer leren over aura’s 

Wil jij meer leren over aura’s? Wil je bijvoorbeeld je eigen auro en/of de aura’s van andere leren lezen? Dan wordt het aangeraden om hier een goed boek over te lezen. Er zijn een aantal zeer goede boeken die je alles leren wat je moet weten over aura’s, auralezingen en meer. Hieronder volgen wat populaire opties.

aura boek
Licht op de aura - €29,99
handboek energie
Handboek energetische basiskennis - €23,50
aura's lezen en beïnvloeden
aura's lezen en beïnvloeden - €29,65

Je aura verandert

Je aura zal niet de rest van je leven hetzelfde blijven. De aura is een verlengstuk van iemands persoonlijkheid en emotionele, mentale en fysieke landschap, dus het zal van dag tot dag veranderen.

Als je niet op een bijzonder geweldige plek in je leven bent, zal je aura dit weerspiegelen. Maar je hoeft niets te doen om je aura te veranderen nadat de zaken beter zijn geworden. Alleen al de natuurlijke verschuiving in je emotionele en fysieke gezondheid zal resulteren in een auditieve transformatie, omdat je aura altijd leeft en altijd verbonden is met je lichaam en het universum. Er is geen aan en uit schakelaar.

De aurakleuren van een persoon kunnen in de loop van de tijd dus absoluut veranderen. Veranderingen in je energie worden weerspiegeld in je aura, dus je aurakleuren blijven niet je hele leven hetzelfde. Als je consequent dominant bent in één aurakleur, is het verstandig om te lezen wat die kleur precies betekent en hoe je de dominante energie ervan kunt balanceren.

Hoe je je eigen aura leert lezen.

Het is ook mogelijk om je eigen aura te leren zien. Je kunt het in een spiegel zien door je te concentreren op lichaamsdelen (zoals je handen), tijdens meditatie of in visualisaties. Je kunt ook proberen je handen tegen elkaar te wrijven om wrijving te creëren en ze dan langzaam en opzettelijk uit elkaar en weer samen te bewegen om te zien of er kleuren verschijnen terwijl je bezig bent. Als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je ook proberen de aura’s van je vrienden en familie te lezen. Je kunt ook een auralezing doen bij een professional. Zo kun je bijvoorbeeld ook je aura laten fotograferen met speciale technologie.

Je kunt je aura reinigen

Zodra je je bewust wordt van de kracht van aura’s, kun je bewust een aantal dingen doen die je aura mooi en schoon houden. Sluit je ogen, stel je een wit licht voor dat vanuit je lichaam straalt, en stel je dan voor dat het van top tot teen door je hele lichaam stroomt. Denk aan dat heldere licht dat de negatieve energieën je aura opruimt en je weer gezond en positief maakt.

Als je niet tevreden bent met de energie die je uitstraalt, zijn er tal van dingen die je kunt doen om deze te veranderen. Hieronder volgen wat populaire opties:

1. Reinig je aura met salie

Een salie reiniging zorgt ervoor dat alle negatieve energieën worden opgeruimt. Wanneer we voelen dat onze aura energieën een lagere, meer negatieve vibratie hebben, is dit een gouden tip.

Steek je salie aan en laat de rook over elk deel van het lichaam lopen, te beginnen met de voeten en tot aan de benen, romp, rug, zijkanten, armen, handen en tenslotte de nek en het hoofd. Voel de rook reizen over de verschillende delen van je lichaam, waardoor de eigenschappen van het kruid het Hogere Zelf kunnen reinigen en, terwijl het dat doet, mentaal alle negativiteit uit je aura energie loslaten.

Lees hier alles over het verbranden van salie en de voordelen hiervan.

2. Maak een wandeling in de regen

Vergeet waar je moet zijn, wat je moet doen en wie je moet zijn en geef jezelf gewoon een regenwaterzuivering. Hierdoor kan de natuur je aura baden en eventuele negatieve, schadelijke energieën neutraliseren die deze hebben verstoord. Terwijl je de regen op je huid voelt, stel je dan voor dat je stress en zorgen van je wegdruppelen als waterdruppels.

3. Visualiseer de aura’s van anderen

Neem de tijd om de aura’s van andere mensen en zelfs planten en dieren voor te stellen. Om je eigen aura te koesteren en te versterken, stel je mentaal aura’s voor die uit andere levensvormen komen – visualiseer ofwel een caleidoscopische regenboog van kleuren die het leven omcirkelen, of een intens, helder wit licht. Let op welke kleuren je ziet en hoe ze je laten voelen.

4. Neem een ​​reinigend bad

Reinigingsbaden zijn nuttige hulpmiddelen om de aura van elk negatief potentieel te zuiveren, met name eucalyptus-, zeezout- en lavendelbaden om lichaam, geest en ziel te kalmeren. Geniet minstens tien minuten, en als je eenmaal buiten bent, kijk dan hoe het water uit de badkuip loopt en visualiseer hoe alle negatieve energieën met het water door de afvoer gaan.

5. Doe een chakra balancerende meditatie

Mediteren is ontzettend goed voor je en helpt je diep in jezelf te gaan. Het helpt je tot rust te komen en te ontspannen. Een chakra meditatie is een vorm van meditatie waarbij je stap voor stap de 7 chakra’s afloopt. Dit heeft als doel om beschadigde chakra’s en daardoor ook aura’s te herstellen. Op youtube zul je een overvloed aan goede chakra meditaties vinden.

6. Omring jezelf met positieve energieën.

Het is belangrijk om je bewust te zijn van de mensen / situaties die onze energie afvoeren en ons aurapotentieel verzwakken. Daarom is het essentieel voor je welzijn om je blootstelling aan situaties die je aura beschadigen zo veel mogelijk te beperken om deze gezond te houden. Je moet ook onthouden dat, terwijl wezens naast elkaar bestaan, onze aura’s elkaar kruisen, verbinden en communiceren met elkaar – wat betekent dat we de energieën van anderen oppikken (zowel positief als negatief). Daarom is het belangrijk om je aura dicht bij je te houden

6. Omring jezelf met zonlicht.

Veel tijd doorbrengen in de zon en in de natuur is goed voor de aura. Het is algemeen bekend dat zonlicht de aura voedt, voedt en uitbreidt terwijl het de zintuigen voedt, waardoor je je gelukkiger, energieker en optimistischer voelt. Dus ga genieten van de zon!

7. Doe een ‘aura oefening’

Probeer ten slotte je aura te versterken met een simpele oefening. Zoek een rustige, alleenstaande plek en ga liggen of ontspannen zitten. Sta je lichaam en geest toe om te ontspannen – laat het lawaai van het leven los en concentreer je op jezelf. Stel je voor dat je aura (de regenboog van kleuren en alles) tot in de hoeken van de kamer sijpelt, naar buiten lekt en tegen de muren kabbelt. Zuig het nu langzaam terug in jezelf totdat het maar centimeters van je huid rondcirkelt en ondoordringbaar is voor externe krachten. Herhaal zo vaak als goed voelt. Doe dit nog een keer, maar laat je aura slechts een korte afstand van het fysieke zelf afleggen (misschien een paar meter) en, als je je er klaar voor voelt, trek je hem weer in jezelf zoals voorheen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *