argan olie voor de huid

Argan olie voor je huid - Alle voordelen!

In de schoonheidswereld is arganolie – ook op de markt gebracht als Marokkaanse olie – zo geweldig dat het vaak ‘vloeibaar goud’ wordt genoemd. De bijnaam komt niet alleen voort uit de kleur, maar ook vanwege de waardevolle manieren waarop argan olie voor je huid en haar wonderen kan doen.

Hoewel het lijkt alsof arganolie pas een paar decennia geleden in de schoonheidsscene is binnengekomen, produceren en gebruiken Marokkaanse vrouwen het product al duizenden jaren. Berbervrouwen, een inheemse etnische stam in Noord-Afrika, integreren arganolie in hun routines en brengen het regelmatig aan op het gezicht, de nagels en het haar, sinds minstens 600 v.Chr. Lees gauw verder om alle voordelen van argan olie voor je huid te ontdekken!

Wat is argan olie?

Arganolie wordt gemaakt van de pitten die groeien aan de arganbomen die inheems zijn in Marokko. Het wordt het vaakst verkocht als pure olie, die direct plaatselijk (direct op de huid of in het haar) kan worden aangebracht of kan worden ingenomen om verschillende gezondheidsvoordelen te bieden. Het wordt geleverd in de vorm van een supplementcapsule die via de mond moet worden ingenomen. Het wordt ook vaak gemengd in een aantal cosmetische producten zoals shampoos, zeep en conditioners.

Arganolie wordt traditioneel gebruikt om de gezondheid van huid, haar en nagels te verbeteren. Het bevat een aantal verschillende gunstige eigenschappen en vitamines die een krachtige combinatie vormen om de gezondheid van de huid te verbeteren.

De voordelen van argan olie voor je huid

Wat doet argan olie voor je gezicht? Nou, een hele hoop! Welke voedingsstoffen helpen echt de huid van je gezicht? Dat zijn vooral voedingsstoffen als:

 • squaleen
 • linolzuur
 • vetzuren
 • vitamine E
 • antioxidanten


Je hebt geluk, want arganolie bevat al deze voedingsstoffen en meer! Bij regelmatig gebruik op je gezicht, zul je merken dat je minder puistjes en minderen ontstekingen op je gezicht hebt. Wanneer argan olie aangebracht wordt en in je poriën komt, vormt de olie een barrière tegen vochtverlies. Eventueel vocht in de huid blijft daar achter.

De olie is perfect voor de rijpere huid vanwege zijn vochtopnemende eigenschappen. Het is een hydraterende tool die helpt bij die doelen tegen veroudering.

Niet alleen voor je gezicht, maar voor de huid op je hele lichaam is argan olie een echt wondermiddel. Ontdek hier alle voordelen van argan olie voor je huid:

1. Beschermt tegen schade door de zon

Marokkaanse vrouwen gebruiken al lang arganolie om hun huid te beschermen tegen schade door de zon. De antioxiderende werking in arganolie helpt de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen veroorzaakt door de zon. Hierdoor worden brandwonden en hyperpigmentatie voorkomen. Op de lange termijn kan dit zelfs helpen bij het voorkomen van de ontwikkeling van huidkanker, waaronder melanoom. Je kunt arganoliesupplementen oraal innemen of de olie plaatselijk op uw huid aanbrengen voor deze voordelen.

2. Hydrateert de huid

Arganolie wordt misschien het meest gebruikt als vochtinbrengende crème. Dit is de reden waarom het vaak wordt aangetroffen in lotions, zeep en haarconditioners. Het kan plaatselijk worden aangebracht of oraal worden ingenomen met dagelijkse supplementen voor een hydraterend effect. Dit is grotendeels te danken aan de overvloed aan vitamine E, een in vet oplosbare antioxidant die het vasthouden van water in de huid kan helpen verbeteren. Argan olie voor droge huid werkt dan ook perfect!

Ook helpt argan olie andere producten in je huid te absorberen. Arganolie is rijk aan oliezuur, wat de doorlaatbaarheid van de huid kan verbeteren en kan helpen bij het doordringen van andere ingrediënten in de huidbarrière. Voor een extra hydraterende boost, breng een tot twee druppels arganolie aan na je dagelijkse vochtinbrengende crème.

3. Behandelt een aantal huidaandoeningen

Arganolie bevat een groot aantal genezende eigenschappen, waaronder antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Beide helpen de symptomen van een aantal verschillende inflammatoire huidaandoeningen zoals psoriasis en rosacea te verminderen.

Breng voor het beste resultaat pure arganolie rechtstreeks aan op plekken op de huid die zijn aangetast door psoriasis. Rosacea kan het beste worden behandeld door orale supplementen in te nemen.

4. Behandelt acne

Hormonale acne is vaak het gevolg van overtollig talg dat wordt veroorzaakt door hormonen. Arganolie heeft een anti-talgeffect, waardoor de hoeveelheid talg op de huid effectief kan worden gereguleerd. Dit kan helpen om verschillende soorten acne te behandelen en een gladdere, kalmere teint te bevorderen.

Breng arganolie – of gezichtscrèmes met arganolie – minstens twee keer per dag rechtstreeks op je huid aan. Je zou na vier weken resultaten moeten gaan zien.

5. Geneest huidinfecties

Een van de traditionele toepassingen van arganolie is om huidinfecties te behandelen. Arganolie heeft zowel antibacteriële als schimmelwerende eigenschappen. Dit geeft het de mogelijkheid om zowel bacteriële als schimmelinfecties van de huid te behandelen en te voorkomen. Breng arganolie minstens twee keer per dag aan op het getroffen gebied.

6. Verbetert de wondgenezing

Antioxidanten zijn duidelijk een sterke kracht. De sterke combinatie van antioxidanten en vitamine E in arganolie kan worden gebruikt om wonden en snijwonden sneller te laten genezen. Je kunt regelmatig arganoliesupplementen nemen om dit voordeel door je hele lichaam te ervaren.

7. Verzacht atopische dermatitis

Atopische dermatitis is een veel voorkomende huidaandoening met symptomen als jeukende, rode huid. Onderzoek heeft uitgewezen dat het topisch aanbrengen van arganolie op het getroffen gebied de symptomen kan helpen behandelen. Vitamine E en de natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen van arganolie kunnen beide tot dit verzachtende effect leiden.

8. Heeft anti-verouderingseffecten

Arganolie wordt al lang gebruikt als antiverouderingsbehandeling. Hoewel het alleen ooit werd ondersteund door anekdotisch bewijs, kon een recente studie met postmenopauzale deelnemers deze bewering ondersteunen. Onderzoekers ontdekten dat een combinatie van orale en cosmetische arganolie leidde tot een aanzienlijke toename van de elasticiteit van de huid. Dit zorgde voor een effectieve antiverouderingsbehandeling.

De omega-vetzuren in arganolie helpen weefsels in de huid te versterken en kunnen daarom helpen bij het voorkomen van rimpels. Zoek naar producten die arganolie combineren met ceramiden om de antiverouderingskrachten te versterken. De vetzuren van arganolie werken nog beter op de huid wanneer ze worden gecombineerd met ceramiden, wat ook helpt om de lipidenbarrière van de huid te beschermen.

9. Vermindert de vettigheid van de huid

Sommigen van ons hebben van nature een vettigere huid dan anderen. Degenen die dat hebben, doen vaak hun best om van de olieachtige glans af te komen die kan optreden. Dankzij de talgverminderende eigenschappen van arganolie kan het het totale talg verminderen en de vettigheid van de huid verminderen.

10. Voorkomt en vermindert striae

Striae komen vooral veel voor tijdens de zwangerschap, maar iedereen kan ze ervaren. Uit een onderzoek bleek dat een water-in-olie-crème met arganolie de elasticiteit van de huid verbeterde. Dit hielp vroegtijdig striae te voorkomen en te behandelen. Breng arganolie minstens twee keer per dag rechtstreeks op het aangetaste gebied aan. Doe dit zodra je vermoedt dat je striae ziet of begint te zien voor het beste resultaat.

Argan olie kopen

Wanneer je weet van alle voordelen van argan olie voor alleen je huid al (voor je haar is het ook ge-wel-dig) is het bijna een zonde om het niet in huis te hebben. Je kunt gemakkelijke de beste kwaliteit argan olie bestellen online!

Hoe Arganolie op het gezicht te gebruiken

Technisch gezien zijn oliën geen vochtinbrengende crèmes. Oliën worden beschouwd als “occlusieven”, een irritant woord dat in feite betekent dat ze werken als een barrière om te voorkomen dat vocht uit je huid verdampt (zoals het aluminiumfolie dat je eten warm houdt). Het is dus het beste om oliën op een licht vochtige huid aan te brengen – om al dat water in je poriën op te sluiten – of het over je vochtinbrengende crème te masseren (om alle hydraterende ingrediënten vast te houden).

Omdat arganolie relatief licht is, zinkt het in en wordt het vrij snel opgenomen, zodat je een subtiele, glanzende glans achterlaat in plaats van een olievlek. Als je je echter zorgen maakt dat je er overdag glanzend uitziet, probeer dan in plaats daarvan olie aan te brengen nadat je je gezicht ‘s nachts hebt gewassen. Natuurlijk, je kussensloop kan wat olievlekken achterlaten, maar dat is het waard als je een hydraterende, voedende, verzachtende, acne-bestrijdende, littekenvervaging, lichtgewicht wonder in een flesje hebt zitten.

Argan olie op het gezicht gebruiken? Volg deze gedetailleerde instructies:
 • Breng in eerste instantie ‘s nachts arganolie aan. Sommige vrouwen hebben misschien maar één keer per dag een applicatie nodig. Als je het product gebruikt en weet van alle voordelen, wil je het misschien twee keer per dag proberen. De frequentie is een subjectieve keuze op basis van schoonheidsdoelen en huidtypes.
 • Reinig je gezicht zoals je dat normaal zou doen. Arganolie heeft geen zin als het wordt aangebracht op een gezicht dat de hele dag niet is gereinigd. Het zal zeker niet absorberen als er ook make-up op de huid zit.
 • Dep de huid droog met een handdoek. De huid mag licht vochtig zijn omdat de arganolie onder deze omstandigheden gemakkelijk wordt opgenomen.
 • Sprenkel een of twee druppels arganolie in je handpalmen. Breng het zachtjes aan op je gezicht, zodat het kan worden opgenomen zoals elke andere vochtinbrengende crème.
 • Masseer de olie met ronddraaiende bewegingen in het gezicht. Er is geen reden om te veel olie op je handen te hebben voor de toepassing. Met een klein beetje argan olie kom je al een heel eind!
 • Ga naar bed en slaap op je rug. De olie zal de huid de hele nacht voeden.
 • Voer voor ochtendtoepassingen dezelfde stappen uit. Je kunt make-up over de olie aanbrengen zodra deze in de huid is opgenomen.

Bijwerkingen en risico’s

Arganolie wordt als veilig beschouwd voor de meeste mensen om te gebruiken. Sommige personen kunnen echter lichte bijwerkingen ervaren als gevolg van het gebruik ervan, zoals een geirriteerde huid. Dit kan voorkomen bij mensen met allergieën voor boomnoten. Hoewel arganolie afkomstig is van een steenvrucht, kan het mensen met dergelijke allergieën verergeren. Om dit te voorkomen, moet je arganolie testen op een klein, gemakkelijk te verbergen stukje huid om er zeker van te zijn dat het je huid niet zal irriteren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *