aquamarijn werking

Aquamarijn werking: Alles wat je moet weten!

Wil je meer leren over de krachtige aquamarijn werking? Dan zijn we hier om je daarover in te lichten!

Aquamarijn is een kostbare edelsteen vol mystiek en schoonheid. Edelstenen zijn al eeuwenlang populair vanwege hun prachtige uiterlijk, de betekenis die ze hebben en de voordelen die ze kunnen bieden. Aquamarijn is een van de meest begeerde edelstenen die er bestaat.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat aquamarijn precies is, wat de werking is op zowel energetisch als fysiek niveau en hoe je deze edelsteen kunt gebruiken.

Lees gauw verder om meer te leren over de werking van aquamarijn!

Wat is aquamarijn

Aquamarijn is een blauwgroene edelsteen die behoort tot de bergkristalgroep. De naam “aquamarijn” is afgeleid van het Latijnse woord “aqua marina”, wat “zee water” betekent. De steen wordt beschouwd als een symbool van hoop, liefde en vriendschap. Het is een prachtige steen welke zeer populair is dankzij zijn schoonheid en werking.

Korte geschiedenis en oorsprong van de edelsteen

Aquamarijn komt voor in veel delen van de wereld, waaronder Brazilië, Madagascar, Zambia en Mozambique. Het is al sinds de oudheid bekend en werd beschouwd als een symbool van helderheid en onsterfelijkheid. Het was ook een populaire steen bij de oude Romeinen, die geloofden dat het hen beschermde tegen kwade geesten.

Betekenis en symboliek van de edelsteen

Aquamarijn wordt vaak geassocieerd met de lente en is een symbool van vriendschap en geluk. Het wordt ook beschouwd als een steen die helpt bij communicatie en emotionele genezing. Sommige culturen geloven dat aquamarijn hen beschermt tegen angst, onzekerheid en boze geesten. Bovendien is het de geboortesteen van iedereen die geboren is in maart.

Fysieke Kenmerken van Aquamarijn

Aquamarijn heeft een prachtige blauwgroene kleur die varieert van licht blauw tot donkergroen. De meeste aquamarijnen hebben een heldere, doorschijnende kwaliteit, hoewel sommige ook enigszins doorschijnend of zelfs doorzichtig kunnen zijn.

Aquamarijnen worden meestal geslepen in de vorm van een ovaal, rond of emerald cut. Het slijpsel bepaalt hoe het licht door de steen heen schijnt en heeft daarom invloed op de kleur en helderheid van de steen.

Verder is het een redelijk harde steen met een Mohs-hardheidsschaal van 7.5-8. Dit maakt het bestand tegen krassen en beschadiging, maar het is belangrijk om op te merken dat aquamarijn nog steeds vatbaar is voor beschadiging als het wordt blootgesteld aan harde materialen of als het wordt bewerkt.

aquamarijn sieraden

Aquamarijn werking

Nu gaan we dieper in op de bijzondere werking van aquamarijn. Elke edelsteen heeft zijn eigen unieke werking, eigenschappen en voordelen. Deze zijn vaak onder te verdelen in energetische / spirituele voordelen en fysieke voordelen. Over beide vertellen we je hieronder wat meer.

– Energetische werking aquamarijn

De energetische werking van aquamarijn varieert afhankelijk van de persoonlijke overtuigingen en geloofssystemen. In sommige culturen en spirituele tradities wordt aquamarijn geassocieerd met verschillende helende en energetische eigenschappen.

Gaat stress en angst tegen en bevordert kalmte:

Deze bijzondere edelsteen kan helpen bij het verminderen van angst, spanning en stress en een gevoel van rust en kalmte geven. Het is dus een geweldige steen op bij je te dragen als je veel last hebt van stress en als je meer wilt ontspannen. 

Activeren hart chakra:

Het wordt ook gezegd dat de steen het hart chakra kan activeren en emotionele genezing en balans kan bevorderen. Het wordt beschouwd als een steen die vertrouwen en zelfacceptatie kan versterken.

Activeren keel chakra:

Daarnaast kan aquamarijn ook het keelchakra activeren en in balans brengen, en je helpen je beter uit te spreken. Het zorgt voor een zuivere communicatie en zelfvertrouwen op dat vlak.

Geluk brengen:

Aquamarijn wordt ook beschouwd als een gelukssteen en kan helpen bij het aantrekken van positieve energie en het verminderen van negatieve energie. Sommige mensen dragen aquamarijn sieraden om deze voordelen te ervaren.

– Fysieke werking aquamarijn

Er is weinig wetenschappelijk bewijs om de fysieke werking van aquamarijn te ondersteunen. Sommige mensen geloven dat het dragen of houden van aquamarijn bepaalde fysieke voordelen kan hebben, maar dit is niet bewezen door wetenschappelijk onderzoek.

Van aquamarijn wordt echter gezegd dat het alle organen kan versterken en dan met name degene rondom het keelchakra. Denk hierbij aan de keel, nek, longen, voorhoofdholtes en bijholtes etc. Het is dan ook een goede steen voor mensen met allergische klachten, zoals  verkoudheid etc. Ook mensen met klachten aan de luchtwegen hebben veel baat bij het dragen van deze steen.

aquamarijn oorbellen

Aquamarijn voordelen

Het dragen van aquamarijn kan veel voordelen met zich meebrengen, bij het bovenstaande kopje ‘aquamarijn werking’ hebben we deze al een beetje besproken. We zullen de belangrijkste voordelen hier nogmaals op een rijtje zetten:

Helende eigenschappen:

Deze bijzondere steen heeft volgens velen helende eigenschappen heeft die kunnen helpen bij fysieke en emotionele problemen. Het wordt gezegd dat de steen angst, spanning en stress kan verminderen en een gevoel van rust en kalmte kan geven.

Emotionele voordelen:

Aquamarijn wordt beschouwd als een steen die het hart chakra en keel chakra activeert en daarom kan helpen bij emotionele genezing, balans en communicatie. Het wordt gezegd dat de steen ook vertrouwen en zelfacceptatie kan versterken.

Geluk en voorspoed:

Aquamarijn wordt beschouwd als een gelukssteen en is daarom populair bij mensen die op zoek zijn naar meer geluk en voorspoed in hun leven. Het wordt gezegd dat het dragen van aquamarijn sieraden kan helpen bij het aantrekken van positieve energie en het verminderen van negatieve energie.

Aquamarijn gebruiken

– Dragen als sieraad

Absoluut de meest populaire manier om aquamarijn te gebruiken / op te nemen in je leven is door het als sieraad te dragen. Aquamarijn sieraden zijn niet alleen prachtig, maar zorgen ook voor de beste manier om van de voordelen te profiteren. Dit omdat je de steen op deze manier altijd dicht bij je huid draagt.

Er zijn veel verschillende prachtige aquamarijn sieraden op de markt, waaronder oorbellen, ringen, kettingen en armbanden.

aquamarijn ketting

– Interieur decoratie

Vanwege de schoonheid van aquamarijn, is gebruik als interieur decoratie ook populair. Er zijn verschillende beeldjes gemaakt van aquamarijn, maar de onbewerkte stenen doen het ook goed als eye-catcher in je huis of tuin. Ook wanneer je een aquamarijn in je huis hebt staan zul je van de werking en voordelen profiteren, echter zal dit wat minder sterk zijn dan wanneer je het dicht bij je draagt, zoals met sieraden.

Aquamarijn energetisch reinigen en opladen

Net zoals elke andere edelsteen, is het belangrijk om een aquamarijn af en toe energetisch te reinigen en op te laden. Dit zal ervoor zorgen dat de steen zuiver zijn werking kan blijven doen.Er zijn verschillende manieren om een aquamarijn op te reinigen en op te laden, afhankelijk van de persoonlijke overtuigingen en voorkeur. Hieronder staan enkele populaire methoden:

1. Zonlicht of maanlicht: Plaats de aquamarijn in direct zonlicht of op een plek waar het maanlicht op valt en laat het daar gedurende een paar uur liggen. Voor de meest krachtige energie kun je dit het beste bij volle maan doen. Dit kan helpen om negatieve energieën te verwijderen en de steen op te laden.

2. Water en zout: Plaats de aquamarijn in een kom met water en zout en laat het daar gedurende een paar uur zitten. Houd er rekening mee dat sommige aquamarijnen gevoelig zijn voor water en kunnen beschadigen, dus controleer altijd de hardheid van de steen voordat je deze in water plaatst.

3. Seleniet: Plaats de aquamarijn samen met seleniet, een krachtig kristal welke andere edelstenen en kristallen kan reinigen en opladen. Houd de stenen tegen elkaar aan gedurende een aantal uur of een hele dag/nacht. Dit zal helpen bij het verwijderen van negatieve energieën en het opladen van de steen. Lees hier meer over de werking van seleniet.

4. Salie: Een andere geweldige manier om elke edelsteen energetisch te reinigen van negatieve energieën en op te laden, is met salie. Steek salie aan en haal je stenen door de rook heen om dit te doen. Lees hier meer over de werking van salie.

Houd er rekening mee dat deze methoden gebaseerd zijn op traditionele en spirituele overtuigingen en niet wetenschappelijk bewezen zijn. Het is altijd aan te bevelen om te experimenteren en te kijken wat voor jou werkt en wat niet.

salie werking

Conclusie

Aquamarijn is een prachtige en waardevolle steen met een krachtige werking. De steen heeft positieve energetische en spirituele eigenschappen en biedt hierdoor veel voordelen.

Hoewel de meeste claims over de werking van aquamarijn niet wetenschappelijk zijn bewezen, is het belangrijk om te onthouden dat de effecten van edelstenen subjectief zijn en kunnen verschillen van persoon tot persoon.

Wanneer je een aquamarijn in huis haalt, is het belangrijk om er goed voor te zorgen. Dit doe je voornamelijk door hem af en toe energetisch te reinigen en op te laden. Hier zijn verschillende technieken voor, zoals je edelsteen buiten leggen met volle maan of salie gebruiken.

Veelgestelde vragen

Hopelijk weet je nu meer over de krachtige aquamarijn werking. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen je hopelijk de juiste antwoorden geven.

– Wat is aquamarijn?

Aquamarijn is een blauwe edelsteen die behoort tot de mineralengroep van bergkristallen. Het wordt vaak gebruikt in sieraden en wordt gewaardeerd om zijn prachtige kleur en helderheid. Daarnaast heeft de edelsteen een krachtige werking en kan het voordelen bieden op alle holistische niveaus.

– Waar komt aquamarijn vandaan?

Aquamarijn komt voornamelijk voor in Brazilië, Zambia en Madagascar, maar wordt ook gevonden in andere landen, waaronder Rusland, Zimbabwe en Mozambique.

– Wat is de betekenis van aquamarijn?

Aquamarijn wordt vaak geassocieerd met rust en kalmte en wordt beschouwd als een steen die energie geeft en stress vermindert. Het wordt ook beschouwd als een steen die de spirituele groei bevordert en verbinding maakt met de spirituele wereld.

– Wat is de energetische werking van aquamarijn?

Aquamarijn wordt beschouwd als een krachtige steen die positieve energie geeft en stress vermindert. Het wordt ook beschouwd als een steen die de spirituele groei bevordert en verbinding maakt met de spirituele wereld.

– Wat is de fysieke werking van aquamarijn?

Er is weinig wetenschappelijk bewijs om de fysieke werking van aquamarijn te ondersteunen. Sommige mensen geloven dat het dragen of houden van aquamarijn bepaalde fysieke voordelen kan hebben, zoals het helpen bij allergieën en problemen met de luchtwegen.

– Is aquamarijn een waardevolle steen?

De waarde van aquamarijn hangt af van verschillende factoren, waaronder kleur, helderheid, grootte en schoonheid. In het algemeen wordt aquamarijn beschouwd als een waardevolle steen en wordt het vaak gebruikt in sieraden.

– Kan aquamarijn helpen bij emotionele problemen?

Volgens sommige mensen kan aquamarijn helpen bij emotionele problemen, zoals angst, depressie en stress. Het wordt gezegd dat de steen een kalmerend effect heeft en de emotionele stabiliteit bevordert.

– Kan aquamarijn helpen bij spirituele groei?

Volgens sommige mensen kan aquamarijn helpen bij spirituele groei door de verbinding met de spirituele wereld te versterken. De steen wordt gezegd dat hij de innerlijke wijsheid en bewustzijn vergroot, wat kan helpen bij spirituele ontwikkeling.

– Hoe bewaar je aquamarijn?

Aquamarijn is een stevige steen en kan gemakkelijk worden bewaard en gedragen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de steen niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen of zuren, die de kleur en helderheid kunnen aantasten. Het is ook belangrijk om aquamarijn af en toe op te laden en te reinigen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *