amandelolie huid

Amandelolie voor de huid - Alle voordelen!

Amandelolie voor de huid kent vele voordelen. Amandelen zijn niet alleen om op te snoepen of om aan de notenmix toe te voegen. De nootachtige olie uit amandelen kunnen je huid ook op een aantal manieren ten goede komen.

In oude Chinese en Ayurvedische praktijken wordt al eeuwenlang amandelolie gebruikt om de huid te kalmeren en te verzachten en om kleine wonden en snijwonden te behandelen. Tegenwoordig is het niet ongebruikelijk om amandelolie te vinden in een breed scala aan cosmetische en schoonheidsproducten.

In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van amandelolie en de manieren waarop het op je huid kan worden gebruikt.

Wat is amandelolie?

Amandelolie is zoals de naam al zegt, de olie die uit amandelen wordt gewonnen. Als je de amandel noten in een koude staat uitperst, ontstaat er een substantie / olie die direct de verpakking in gaat. Dit is de 100% natuurlijke amandelolie die je nodig hebt om te genieten van alle voordelen die in de rest van dit artikel besproken worden.

Amandelolie is rijk aan vitamine D, vitamine E (tocoferol) en verschillende mineralen die de huid helpen kalmeren tegen irritatie, de huid beschermen tegen schade door UV-straling en de vochtbarrière van de huid herstellen. Maar dat is niet het enige. De voordelen die het voor je huid heeft, zijn alles waarvan je ooit hebt gedroomd in een natuurlijk product. Elke keer dat je amandelolie op je huid aanbrengt, weet je dat je een beetje dichter bij het bevrijden van irritatie en striae bent en hallo zegt tegen hydratatie en een mooie gloed.

Welke voedingsstoffen heeft amandelolie?

Er zijn twee soorten amandelolie: zoete amandelolie en bittere amandelolie. Zoete amandelolie is de soort die beter is voor je huid. Het bevat de volgende voedingsstoffen:

Vitamine A: Het retinol in vitamine A heeft het vermogen om de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren en fijne lijntjes glad te strijken. 

Vitamine E: Deze voedingsstof heeft antioxiderende eigenschappen die celbeschadiging kunnen helpen voorkomen en ultraviolette (UV) schade aan de huid, veroorzaakt door de zon, kunnen helpen verminderen.

Omega-3-vetzuren: Deze voedingsstoffen kunnen vroegtijdige veroudering helpen voorkomen en beschermen tegen schade door de zon.

Zink: Dit is een essentiële voedingsstof voor het genezen van acne of andere gezichtslittekens. Het is echter vermeldenswaard dat zink voor dit doel effectiever is als het oraal wordt ingenomen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van amandelolie op je huid?

Waar is amandelolie goed voor?

Hoewel er veel onderzoek is dat de voordelen van het eten van amandelen prijst, is er minder wetenschappelijk bewijs voor de voordelen van het gebruik van amandelolie op de huid. Volgens sommige klinische onderzoeken en anekdotisch bewijs kan het aanbrengen van amandelolie op de huid echter de volgende voordelen hebben:

Verminderde huidirritatie. Amandelolie kan worden gebruikt om je huid te kalmeren in tijden van nood. Of je nu te maken hebt met jeuk en zwelling of met iets meer klinisch zoals psoriasis of eczeem, amandelolie kan de irritatie verzachten als een snelle oplossing voordat je een meer permanente oplossing vindt.

Vermindert wallen en kringen onder de ogen. Omdat amandelolie ontstekingsremmend is, kan het de zwelling van de huid helpen verminderen.

Verbetert de teint en huidskleur. Vanwege de verzachtende eigenschappen heeft amandelolie het potentieel om zowel de teint als de huidskleur te verbeteren. Probeer dus amandelolie op te nemen in je huidverzorgingsroutine als je op zoek bent naar een meer homeopathische manier om het algehele uiterlijk van je huid te verbeteren.

Behandelt droge huid. Amandelolie wordt al eeuwenlang gebruikt om droge huidaandoeningen te behandelen, waaronder eczeem en psoriasis.

Verbetert acne. Het vetzuurgehalte van de olie kan helpen bij het oplossen van overtollige olie op de huid, terwijl de retinoïden in de olie de verschijning van acne kunnen verminderen en de celvernieuwing kunnen verbeteren.

Helpt schade door de zon om te keren. Vitamine E, een van de voedingsstoffen in amandelolie, kan schade aan de huid veroorzaakt door blootstelling aan UV kan helpen verminderen. De schade en veroudering die doorgaans wordt veroorzaakt door blootstelling aan de zon, worden aanzienlijk verminderd, waardoor het niet alleen je huid beschermt, maar ook het verouderingsproces vertraagt. Dit wil niet zeggen dat je SPF helemaal moet overslaan, maar het mengen van een beetje olie kan de voordelen van je zonbescherming vergroten.

Vermindert het verschijnen van littekens. In de oude Chinese en Ayurvedische geneeskunde werd amandelolie gebruikt om littekens te verminderen. Het vitamine E-gehalte kan ertoe bijdragen dat de huid gladder wordt.

Vermindert het verschijnen van striae. Volgens onderzoeken kan zoete amandelolie een effectieve behandeling zijn om striae te voorkomen en te verminderen. Zoals we eerder vermeldden, heeft amandelolie ongelooflijke verzachtende eigenschappen, dus wanneer het wordt aangebracht op gebieden waar gewoonlijk striae op je lichaam voorkomen, werkt het om die huid te verzachten en uit te rekken zonder de huid te verergeren. Een verzachte huid kan meer uitrekken dan een onbehandelde huid waardoor striae vermindert wordt.

Huidverjonging. Amandelolie kan worden gebruikt om je huid te revitaliseren en te verjongen als deze er een beetje dof of moe uitziet. Amandelolie bevat verzachtende eigenschappen die van pas komen als je huid er niet op zijn best uitziet.

Biedt anti-oxidanten: Amandelolie heeft hoge concentraties vitamine E, magnesiumfosfor en koper en is daarom een ​​rijke antioxidant.

Hydrateert de huid. Het aanbrengen van amandelolie op je huid is een geweldige manier om vocht vast te houden en je huid de hele dag stralend te houden. Gezichtsoliën laten je huid de meest bedauwde huid die ze ooit heeft gezien, en amandelolie is daarop geen uitzondering. Je huid blijft niet alleen gehydrateerd, maar heeft ook een algehele betere teint en egale teint.

Amandelolie kopen

Er is geen aparte ‘amandeolie huid’ of ‘amandelolie haar’ te koop. Amandelolie is amandelolie, en pure amandelolie kan op zowel je huid als haar gebruikt worden voor geweldige voordelen. Naast pure amandelolie zjin er ook veel verzorgingsproducten voor het haar of voor de huid speciaal waar deze geweldige olie het hoofd ingrediënt van is. Shop hieronder pure amandelolie van de beste kwaliteit!

Is het veilig om amandelolie op je huid te gebruiken?

Amandelolie wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor gebruik op je huid. Er zijn echter enkele veiligheidsmaatregelen waarmee je rekening moet houden. Als je allergisch bent voor noten, gebruik dan geen amandelolie op je huid.

Als je nog nooit amandelolie op je huid hebt gebruikt, doe dan een patch-test voordat je het op je gezicht aanbrengt. Je kunt een patchtest doen door een kleine hoeveelheid amandelolie aan de binnenkant van je pols of elleboog te deppen. Als er binnen een paar uur geen tekenen van roodheid, jeuk, branderigheid of zwelling zijn, is de olie waarschijnlijk veilig om op je huid te gebruiken.

Is het veilig om amandelolie op je huid te gebruiken?

Amandelolie wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor gebruik op je huid. Er zijn echter enkele veiligheidsmaatregelen waarmee je rekening moet houden. Als je allergisch bent voor noten, gebruik dan geen amandelolie op je huid.

Als je nog nooit amandelolie op je huid hebt gebruikt, doe dan een patch-test voordat je het op je gezicht aanbrengt. Je kunt een patchtest doen door een kleine hoeveelheid amandelolie aan de binnenkant van je pols of elleboog te deppen. Als er binnen een paar uur geen tekenen van roodheid, jeuk, branderigheid of zwelling zijn, is de olie waarschijnlijk veilig om op je huid te gebruiken.

Hoe amandelolie gebruiken?

Er zijn een paar verschillende manieren om amandelolie op je gezicht te gebruiken. Sommige mensen gebruiken het graag als make-upremover. Het is zelfs een veelgebruikt ingrediënt in veel natuurlijke make-upremover-producten. Amandelolie kan ook worden gebruikt in een reiniger of vochtinbrengende crème. Hier volgen alle opties:

Als make-up remover

Amandelolie is als make-upremover te gebruiken. Breng een kleine hoeveelheid – ongeveer de grootte van een M&M-snoepje – in je handpalm aan. Breng met je vingertoppen de olie voorzichtig aan op de plekken waar je make-up wilt verwijderen.

Gebruik vervolgens wattenschijfje of warm water om de olie te verwijderen. Was daarna je gezicht met je gezicht schoon met water of je favoriete reiniger.

Als reiniger

Amandelolie staat bekend als een dragerolie, wat betekent dat het de mogelijkheid heeft om andere essentiële oliën dieper in de huid te brengen.

Je kunt amandelolie mengen met een etherische olie waarvan bekend is dat deze de huid ten goede komt, zoals rozenbottel, lavendel, rozengeranium of citroenolie. Zorg ervoor dat je de etherische olie aan de binnenkant van je elleboog of pols test voordat je deze op je gezicht aanbrengt.

Voeg een paar druppels etherische olie toe aan elk beetje ​​amandelolie en meng het goed. Breng het oliemengsel aan op een vochtige huid en spoel af met warm water. Omdat het een olie-reiniger is, moet je mogelijk twee keer spoelen om eventuele resten te verwijderen.

Als vochtinbrengende crème

Je kunt amandelolie ook als vochtinbrengende olie gebruiken. Was en droog hiervoor je huid zoals gewoonlijk. Dep dan voorzichtig een kleine hoeveelheid amandelolie – ongeveer half zo groot als een dubbeltje – op je gezicht met je vingertoppen en laat het in je huid trekken. Als je het als vochtinbrengende crème gebruikt, hoef je het niet af te spoelen.

Conclusie

Amandelolie wordt al duizenden jaren gebruikt om de huid te kalmeren, verzachten en herstellen. Vanwege zijn ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen, evenals het hoge gehalte aan voedingsstoffen, is het vandaag de dag nog steeds een populair ingrediënt voor huidverzorging.

Het wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar als je allergisch bent voor noten, gebruik dan geen amandelolie op je huid. Als je nog nooit amandelolie hebt geprobeerd, doe dan een patch-test voordat je het op je gezicht aanbrengt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.