aloe vera juice

Aloë vera sap drinken - Alle gezondheidsvoordelen

Aloë vera is uniek in zijn vermogen om je van binnen en van buiten te helpen en gezonder te maken. Aloë vera is de enige eetbare vorm van aloë. De aloë vera-plant komt oorspronkelijk uit het Arabische schiereiland, maar groeit over de hele wereld. Deze struikachtige, puntige plant wordt al duizenden jaren gekweekt vanwege zijn kalmerende gel. Aloë vera-gel is echter niet alleen goed voor huidproblemen. Het kan ook worden gemengd met water om aloë vera sap te maken, wat vol zit met voedingsstoffen. Lees verder om alle gezonheidsvoordelen van aloë vera sap te ontdekken!

Wat is aloë vera sap?

De aloë vera plant is een succulente plantensoort uit het geslacht Aloë. Het groeit overvloedig in tropische klimaten en wordt al eeuwenlang als medicinale plant gebruikt.

Aloë vera-sap is een kleverige, dikke vloeistof gemaakt van het vruchtvlees van het blad van de aloë vera plant. Het is algemeen bekend om zonnebrand te behandelen. Maar het drinken van dit gezonde elixer in sapvorm biedt je een aantal andere gezondheidsvoordelen.

Aloë vera drank wordt gemaakt door het hele blad van de aloë vera plant te pletten of te vermalen, gevolgd door verschillende stappen om de vloeistof te zuiveren en te filteren. Met een milde, aanvaardbare smaak, mengt het sap gemakkelijk in smoothies en shakes. Dit maakt aloë vera sap een praktisch volledig voedingssupplement.

10 voordelen van aloë vera juice

1. Hydratatie

De aloëplant is erg waterrijk, dus het is een ideale manier om uitdroging te voorkomen of te behandelen. Gehydrateerd blijven helpt je ​​lichaam te ontgiften door je een manier te bieden om onzuiverheden te verwijderen en weg te spoelen. Het sap bevat ook een flinke hoeveelheid voedingsstoffen die de orgaanproductie van je lichaam optimaliseren. Dit is cruciaal, omdat je nieren en lever grotendeels verantwoordelijk zijn voor het ontgiften van je bloed en het produceren van urine. Om deze reden moet je ze gezond houden.
Herstel na zware inspanning vereist ook rehydratatie door extra vocht in te nemen. Je lichaam heeft meer vocht nodig om te spoelen en de melkzuuropbouw tijdens het sporten te verwijderen. Probeer eens aloë vera sap te drinken na je volgende zware training!

2. Leverfunctie

Als het gaat om ontgiften, is een gezonde leverfunctie de sleutel. Aloë vera drank is een uitstekende manier om je lever gezond te houden. Dat komt omdat de lever het beste functioneert als het lichaam voldoende wordt gevoed en gehydrateerd. Aloë vera sap is ideaal voor de lever omdat het hydrateert en rijk is aan fytonutriënten.

3. Tegen verstopping

Aloë vera sap drinken helpt het watergehalte in je darmen te verhogen. Onderzoek heeft een verband aangetoond tussen het verhogen van het watergehalte in de darm en het stimuleren van de peristaltiek, waardoor de ontlasting normaal kan passeren.

Als je last hebt van constipatie / verstopping, probeer dan aloë vera-sap in je dagelijkse routine op te nemen. Aloë helpt ook bij het normaliseren van de gezonde bacteriën in je darmen, waardoor je darmflora in balans blijft.

4. Voor een heldere huid

Hydraterend aloë vera sap kan de frequentie en het optreden van acne helpen verminderen. Het kan ook helpen bij het verminderen van huidaandoeningen zoals psoriasis en dermatitis.

Aloë vera is een rijke bron van antioxidanten en vitamines die je huid kunnen helpen beschermen.
Van de belangrijke verbindingen in aloë vera is ook aangetoond dat ze de effecten van ultraviolette (UV) straling neutraliseren, je huid herstellen van bestaande UV-schade en fijne lijntjes en rimpels helpen voorkomen.

Ontdek hier de complete guide om van acne af te komen.

5. Voedzame boost

Aloë vera drank zit boordevol voedingsstoffen. Het drinken van aloë vera juice is dan ook een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je geen tekort krijgt. Het bevat belangrijke vitamines en mineralen zoals vitamine B, C, E en foliumzuur.

Het bevat ook kleine hoeveelheden:

 • calcium
 • koper
 • chroom
 • natrium
 • selenium
 • magnesium
 • kalium
 • mangaan
 • zink

Aloë vera is ook een van de weinige plantaardige bronnen van vitamine B12. Dit is uitstekend nieuws voor vegetariërs en veganisten. Het is ook van cruciaal belang dat je voedsel en dranken rijk aan voedingsstoffen binnen krijgt voor het bestrijden van de meeste ziekten.

6. Verlichting van brandend maagzuur

Het drinken van aloë vera drank kan je verlichting geven bij brandend maagzuur. De verbindingen in aloë vera sap helpen de afscheiding van zuur in je maag onder controle te houden. Van de effecten is zelfs aangetoond dat ze maagzweren bestrijden en voorkomen dat ze groter worden.

7. Spijsvertering

Aloë vera bevat verschillende enzymen waarvan bekend is dat ze helpen bij de afbraak van suikers en vetten en om je spijsvertering soepel te laten verlopen. Als je spijsverteringssysteem niet optimaal werkt, neem je niet alle voedingsstoffen op uit het voedsel dat je eet. Je moet je interne motor gezond houden om de vruchten van je dieet te kunnen plukken.

Aloë vera kan irritatie in de maag en darmen helpen verminderen. Het sap kan ook mensen met het prikkelbare darm syndroom (IBS) en andere ontstekingsaandoeningen van de darmen helpen.

8. Schoonheidshacks

Aloë vera drank bij de hand houden kan ook goed zijn voor een aantal schoonheids- en gezondheidsbehoeften.

Probeer het eens voor het voor het volgende te gebruiken:

 • makeup primer (aanbrengen voor foundation)
 • makeup verwijderaar
 • zonnebrand
 • lichtgewicht vochtinbrengende crème
 • behandeling voor geïrriteerde hoofdhuid (meng er een paar druppels pepermuntolie door)

9. Verhoogt de immuniteit

De gezondheidsbevorderende eigenschappen van aloë vera drank versterken ook de immuniteit van het lichaam, vooral in combinatie met amla, tulsi en giloy-sap – een ideaal brouwsel om de verandering in het seizoen te bestrijden.

10. Gewichtsverlies

Aloë vera kan de effectiviteit van je dieet verbeteren en je potentieel voor gewichtsverlies maximaliseren. Aloë vera juice zit vol vitamines en mineralen die bijdragen aan gewichtsverlies. Met aminozuren, enzymen en sterolen zorgt aloë vera ervoor dat je dieet niet alleen het gewichtsverlies ondersteunt, maar ook de opname en het gebruik van het lichaam verbetert, waardoor de algehele gezondheid en het succes van het gewichtsverlies worden verbeterd.

Aloë vera wordt gebruikt in een breed scala aan gezondheidsproducten, zoals voedingssupplementen, sappen enz. Het is rijk aan antioxidanten, wat betekent dat het helpt bij het verwijderen van vrije radicalen in het lichaam en het versterken van je immuniteit. Het is ook een goede bron van proteïne, dus het bevordert de spierontwikkeling en geeft je veel energie. Er zijn talloze onderzoeken die bewijzen hoe effectief aloë vera is voor gewichtsverlies, maar het moet regelmatig en gedurende een lange periode worden ingenomen om echt te werken.

Wat zijn de bijwerkingen van het drinken van aloë vera sap?

Ontkleurde (gezuiverd, laag antrachinon) aloë vera sap wordt als veilig beschouwd. Je zult dus (zolang je geen allergie hebt) geen bijwerkingen krijgen na het drinken van aloë vera juice.

Gekleurd vs. ontkleurd aloë vera drank

Aan de andere kant kan een niet ontkleurde en niet ongezuiverd aloë vera sap vervelende bijwerkingen hebben, waaronder diarree en krampen. Diarree kan leiden tot ernstige pijn, uitdroging en verstoorde elektrolytenbalans.

Onderzoekers hebben geconcludeerd dat de bijwerkingen veroorzaakt door ongezuiverd aloë vera-sap het gevolg zijn van de aanwezigheid van anthrachinon, dat als een laxeermiddel wordt beschouwd. Hoewel anthrachinon een organische verbinding is die van nature voorkomt in het blad van de aloë vera plant, wordt het als giftig beschouwd en moet het worden vermeden.

Let tijdens het winkelen voor aloë vera drank op de volgende uitspraken op het etiket:

 • gezuiverd
 • ontkleurd
 • biologisch
 • veiligheid getest

Waar vind je aloë vera sap

Aloë vera sap kopen kan online of in sommige supermarkten. Bij het kopen van aloë vera sappen is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van het product.

Zoek naar biologisch, puur en 100 procent aloë sap. Het is belangrijk om puur aloë vera sap te drinken in plaats van een blend met vulstoffen. Lees het etiket dus altijd aandachtig.

Shop online je favoriete aloë vera drank!

Geneesmiddelen en aloë vera sap

Van aloë sap is aangetoond dat het in wisselwerking staat met bepaalde medicijnen. Als je een geneesmiddel gebruikt dat wordt beschouwd als een substraat van cytochroom P450 3A4 en CYP2D6, drink dan geen aloë vera drank. Aloë vera drank kan namelijk het risico op bijwerkingen van deze medicijnen vergroten.

Aloë kan ook bijdragen aan de effecten van sevofluraan, waardoor het tijdens de operatie overmatig bloeden kan veroorzaken. Als je sevofluraan gebruikt, raadpleeg dan je arts voordat je aloë sap drinkt.

Hoeveel suiker zit er in aloë vera sap?

In tegenstelling tot de meeste sappen, bevat een glas aloë vera juice geen suiker en slechts een paar calorieën. Als je naar je suikerinname kijkt, is aloë vera sap dus ook een gezonde keuze. Het ligt er natuurlijk wel aan voor wat voor soort sap je gaat. Zorg er voor dat je voor een pure aloë vera sap gaat.

Hoe aloë vera sap drinken

De natuurlijke smaak van aloë vera is zo bitter dat je er niet aan denkt om het te consumeren zoals het is. Aloë vera drink je dus niet zomaar kant en klaar vanuit het blad. Neem de gel, snijd deze in kleine stukjes en meng een beetje hiervan met een ander fruit- of groentesap wat bij voorkeur zoet is. Je kunt ook de bladeren van aloë vera gebruiken, mengen, zeven en drinken. Als je het te bitter vindt, meng het dan met honing en drink het. Je kunt ook wat citroen aan deze mix toevoegen om optimaal te genieten van je aloë vera drank!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *