alles wat je moet weten over zelfbruiner

Hoe krijg je een mooi resultaat met zelfbruiner?

Van een oompa loompa look tot een lichaam gestreepter dan die van een zebra, iedereen heeft de herinneringen (en de foto’s) van hun eerdere bruiningsfouten. Gelukkig ligt dit ver in het verleden. De keuze van bruiningsproducten was vroeger beperkt, maar tegenwoordig bestaan er geweldige tanning producten voor een perfect resultaat. Of het nu zomer, lente, herfst of winter is, een gebruinde huid is altijd mooi! Als je je afvraagt: “hoe krijg ik een mooi resultaat met zelfbruiner?” – dan ben je aan het goede adres!  Blijf lezen om te leren hoe je een natuurlijke, gelijkmatige gloed creëert zonder vlekken zoals je van sommige zelfbruiners gewend zult zijn.

Welke zelfbruiner is het beste?

De eerste stap voor een mooi resultaat met zelfbruiner is natuurlijk het kiezen van een goed product. De opties zijn eindeloos – sommige zijn mousse, sommige hebben een lotionachtige consistentie. Sommige was je er meteen af onder de douche, terwijl sommige een week of langer meegaan. Voel je je een beetje dummie op dit gebied? Probeer dan een van deze welbekende en populaire merken zelfbruiners: Bondi Sands, Collistar, Marc Inbane. Dit zijn allemaal uitstekende keuzes!

Bondi Sands Self Tanning Foam

Bondi Sands Tanning Foam is een kwalitatieve zelfbruiner die de huid onmiddellijk een zongebruinde tint geeft. De mousse heeft een heerlijke kokos-geur en is verrijkt met aloë vera. De zelfbruiner is van salonwaardige kwaliteit en niet getest op dieren. Het product wordt geleverd inclusief een herbruikbare handschoen. Je kunt deze Bondi Sands zelfbruiner natuurlijk ook zonder handschoen kopen. 

Collistar Magic Drops Zelfbruiner

Slechts een paar druppels  van deze innovatieve self tanner zorgt voor een intens en stralend bruin resultaat.  De exclusieve formule maakt gebruik van de buitengewone eigenschappen van DHA Rapid, een zelfbruinend molecuul dat de bruiningstijd van de huid halveert en een bijzonder snel, natuurlijk en egaal bruin resultaat geeft zonder risico op vlekken.

Marc Inbane Tanning Mousse

De exclusieve zelfbruiner van Marc Inbane zorgt direct voor een zongebruinde teint die perfect samensmelt met je natuurlijke huidskleur. Het product heeft een diepwerkend effect met derde generatie hyaluronzuur. Je behoud tot 9 dagen een zomerse teint en energieke uitstraling! Het product wordt geleverd inclusief luxe handschoen. Je kunt het product ook zonder handschoen kopen, als jij er zelf aan een hebt!

Maak je huid glad

Voor een mooi resultaat met zelfbruiner is het voorbereiden van je huid op de fake tan erg belangrijk! Gebruik geen wax of huidproducten op oliebasis ten minste één dag voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Begin met het nemen van een warme douche om je poriën te openen en de gebieden te scrubben waar je het bruiningsproduct gaat aanbrengen. Kies een goede scrub die geen resten op je lichaam en gezicht achterlaat zoals de Rituals Ayurveda Scrub. Combineer het met je eigen favoriete body wash. Als je in een doe-het-zelf-stemming bent, meng dan zout met je favoriete zeep voor een geweldige zelf gemaakte scrub. Zorg ervoor dat je extra aandacht besteedt aan ruwe gebieden zoals ellebogen en knieën

Het draait allemaal om voorbereiding

Het aanbrengen van fake tan over stoppels kan vlekken en vegen achterlaten, dus het is het beste om je te scheren voordat je de bruiner opsmeerd. Zorg er vervolgens voor dat je volledig afdroogt bent en breng alleen wat bodylotion aan op de droogste plekken van je lichaam, zoals ellebogen en knokkels. Als vlekken te droog zijn, absorberen ze meer van de zelfbruiner en worden ze donkerder dan de rest van je huid. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

zelfbruiner voorbereiding

Wanneer aan te brengen

Het wordt altijd aangeraden om ‘s nachts te bruinen, zodat de bruine kleur zich tijdens de slaap kan ontwikkelen en je  het ‘s ochtends kunt afspoelen. Als je de avond ervoor bent vergeten te bruinen, probeer dan een expresbruiner (zoals St. Tropez Express Bronzing Mousse), die in 60 seconden volledig droogt en zich binnen een uur ontwikkelt. Als je een merk gebruikt dat niet snel ontwikkelt, wacht dan zo lang mogelijk na het gebruik  (minimaal een kwartier) voordat je je kleding aantrekt. Zelfs dan wordt aangeraden om donkere kleding te dragen zodat het geen vlekken vertoont.

Hoe aan te brengen

Gebruikt altijd een speciale ​​handschoen om zelfbruiner aan te brengen. Als je merk naar keuze geen handschoen bij het product verkoopt, koop er dan zelf een die je kan wassen en hergebruiken. Handschoenen zorgen ervoor dat je handen niet oranje worden en helpen ook om de lotion soepel aan te brengen. Voor een gelijkmatige applicatie, dien je het aantebrengen in cirkelvormige bewegingen (niet op en neer). En wees niet hardhandig! Het is altijd het beste om dunne lagen aan te brengen die kunnen worden opgebouwd, in plaats van te veel producten tegelijk in te smeren. Dit houdt je badkamer schoon van spetters en helpt je nieuwe huidskleur mooi en egaal te houden.

Fouten bijwerken

Zelfs met de lichtste aanraking kunnen er fouten optreden! Als je strepen of donkere gebieden hebt, kan het aanbrengen van een beetje scrub op die plek het egaliseren door de bovenste kleurlaag te verwijderen. Als het echt merkbaar is of als je snelle resultaten nodig hebt, maak dan een watje nat met ontsmettingsalcohol, waterstofperoxide of zelfs alleen citroensap en wrijf het over het gebied. Je kunt ook de St. Tropez Tan Remover Mousse gebruiken, laat de luxe mousse 5 minuten intrekken en veeg het daarna zachtjes van de huid. Ideaal!

Ga voor lang resultaat

Het gebruik van een geleidelijke zelfbruiner helpt je kleur na verloop van tijd te behouden. Dit kan worden gebruikt met een spray tan of een intensere tanner, of gewoon om een ​​gloed op te bouwen als de zomer nadert. Gebruik milde zepen en shampoos om de kleur nog langer te behouden, omdat deze de kleur niet zo snel afwast. Vermijd ook scrubben tussen tan-behandelingen, anders kan je nieuwe gloed ermee de afvoer in gaan.

fake tan

Fabels over zelfbruiners

1. Het maakt je huid oranje

Gelukkig niet! Dit is één van de grootste fabels over zelfbruiners. Althans, deze bewering is half feit en half fabel. Wanneer je namelijk voor de eerste de beste goedkope zelfbruiner gaat, kan het zijn dat je een lelijke oranje gloed krijgt. Het is daarom erg belangrijk om te investeren in een goed product. In goedkopere merken zit het ingrediënt carotene, wat een oranje kleur kan geven. Bij de betere merken hoef je je hier geen zorgen over te maken.

2. Het maakt je haar oranje

Goede producten hebben geen effect op je haar, wenkbrauwen, wimpers of baard. Toch komt het wel eens voor dat iemand oranje haar of wenkbrauwen krijgt na het gebruik van een zelfbruiner. Dit gebeurt alleen als het haar kort daarvoor is gebleekt, wat een reactie met peroxide veroorzaakt. Zorg er dus voor dat er minimaal één wasbeurt tussen bleken en bruinen.

3. Het maakt vegen, strepen en vlekken op je huid

De bruiningsproducten van goede merken veroorzaken zelden vlekken en strepen op de huid. Helemaal wanneer je de tips uit dit artikel goed leest, kan er weinig fout gaan. Gebruik bij voorkeur altijd een handschoen voor het beste resultaat. 

4. Het zorgt voor meer pigmentvlekken op je huid

Bruiningsproducten veroorzaken geen pigmentatie! Het kan zijn dat je bestaande donkere pigmentvlekjes door de zelfbruiner iets donkerder worden. Tip: bedek deze pigmentvlekjes met vaseline voordat je gaat bruinen zodat ze afgeschermd zijn van het product. Lichtere pigmentvlekjes verdwijnen niet door een zelfbruiner, maar vallen vaak minder op door de mooie gloed.

5. Je mag de zon niet in

Wat een mythe! Met een zelfbruiner kun je gewoon lekker zonnen. Een bruiningsproduct heeft alleen effect op de bovenste huidlaag bij dode huidcellen: deze verdwijnen na enkele dagen van je huid en dus ook je teint. Een zelfbruiner heeft geen invloed op je pigment, terwijl het natuurlijke bruiningsproces in de zon dat wel doet. Hierdoor kun je een zelfbruiner en de zon perfect combineren. Zorg altijd voor een goede zonnefactor als je in de zon gaat, want een zelfbruiner beschermt je niet tegen de zon.

6. Het maakt je huid vroeger oud

Nee! Dat doet de zon juist. Wanneer je een gebruinde huid mooi vindt, is het dus beter om een zelfbruiner te gebruiken dan om te gaan zonnen. Het is sowieso een stuk gezonder, aangezien je huidkanker kunt krijgen wanneer je je huid te lang blootstelt aan zonnestralen. Daarnaast zorgt het er dus ook voor dat je er eerder oud gaat uitzien. Voor een gezond, mooi en snel resultaat kun je dus beter naar je zelfbruiningscrème grijpen!

Met het gebruik van een zelfbruiner werkt een stuk sneller en gezonder dan uren bakken in de zon. Je bereikt dezelfde prachtige gebruinde huid, maar dan zonder deze te beschadigen! Wanneer je toch een liefhebber van zonnen bent, lees dan in dit artikel waarom het gebruik van zonnebrandcrème super belangrijk is. 

Conclusie:

Wil jij graag een mooi resultaat met zelfbruiner? Dat gaat makkelijker en sneller dan je denkt. Met een van de kwalitatief goede zelfbruiners genoemd in dit artikel + alle tips creëer je een prachtige bruine gloed zonder vlekken! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *