krultang kopen

Ontdek alle verschillende soorten krultangen!

Wil je een krultang kopen? Dat is nog niet zo 1,2,3 gedaan. Van keramiek tot titanium en van dunne stelen tot drievoudige vaten, er is veel te overwegen bij het zoeken naar de perfecte krultang. Veel van wat je moet overwegen, hangt af van je haarlengte en de textuur van je haar. Daarnaast is het belangrijk om te weten welk type krullen je wilt creëeren. 

Ontdek in dit artikel alle verschillende soorten krultangen en wat de beste krultang is voor jouw haar!

Welke krultang moet ik kopen?

Dit is een vraag die waarschijnlijk door je hoofd schiet voordat je zomaar een krultang aanschaft. En terecht! Er zijn veel verschillende soorten krultangen. Het is belangrijk om eerst na te denken over wat voor soort krullen je graag wilt maken. Ga je voor grote krullen, medium krullen of kleine krullen? Wil je graag zoveel mogelijk krullen of ga je liever voor een beachy look met licht golvend haar? Wat je droom kapsel ook is, voor elke mogelijk stijl is een passende krultang!

Het is ook belangrijk om te kijken naar wat jouw haartype is. Over het algemeen geldt: hoe breder de krultang, hoe groter je krullen zullen worden. Wanneer je echter kort haar hebt is een brede krultang niet handig. Voor kort haar wordt een smalle krultang aangeraden. Verder kan je haartextuur een belangrijke rol spelen bij het bepalen welke krultang de beste resultaten voor jou oplevert. Sommige haartexturen vereisen een hogere warmte-instelling en andere haartexturen die in de fijnere haarcategorie vallen, kunnen beter gaan voor een lagere warmte-instelling die hun haar niet zal beschadigen.

Lees verder om erachter welke krultang het beste bij jou past!

Materiaal van de krultang

 • Keramische krultang

Keramiek is het meest voorkomende krultangmateriaal, omdat het de warmte gelijkmatig verspreidt en het ervoor zorgt dat je haar glad wordt. Keramische krultangen werken vooral goed voor dunne haartypes die niet bestand zijn tegen hoge temperaturen.

 • Toermalijn krultang

Deze krultang is gemaakt van de steen met dezelfde naam.  Toermalijne krultangen stoten negatieve ionen uit om dof, droog en pluizig haar te bestrijden. Het is geweldig voor dikkere haartypes die moeilijk te hanteren zijn.

 • Titanium krultang

Krultangen met titanium worden het meeste gebruikt door professionele haarstylisten. Titanium is het meest duurzame, lichtgewicht krultangmateriaal wat er is. Dit type materiaal kan hoge temperaturen langer vasthouden. Het zorgt ervoor dat je haar niet afbreekt en niet in de klit raakt. Dit materiaal is ideaal voor dikke haartypes.

Verschillende vormen krultangen

De opties voor verschillende vormen krultangen zijn eindeloos. We zullen ze hieronder uitlichten:

Krultang met klem

De meeste traditionele krultangen hebben een klem, die de uiteinden van je haar op hun plaats houdt terwijl je je haar om de buis draait. Het apparaat is eenvoudig te gebruiken. Het mooie van een klemijzer is dat het een sterke krul creëert aan de uiteinden. Wanneer je een beginner bent met het krullen van je haar is dit het beste model wat je kunt nemen. Je maakt gemakkelijk de perfecte krul. Dit type krultang is geschikt voor alle haarlengten en maakt gladde, gepolijste krullen. De BaByliss Krultang Pro  is een perfect voorbeeld van een goede krultang met klem.

Krultang zonder klem

Naast een krultang met een klem, heb je ook een krultang zonder klem, waarbij je zelf een stuk haar om het ijzers heen dient te wikkelen. Dankzij het ontbreken van een klem kun je met dit type krultang de meest veelzijdige krullen maken. Het vergt echter wel wat meer oefening. De krullen die met een klemloze krultang gemaakt worden zien er het meest naturlijk uit, omdat je subtiele veranderingen kunt aanbrengen, afhankelijk van de manier waarop je de lagen wikkelt of hoe je de krultang op je haar plaats. Dit type krultang is ideaal voor mensen met droge, beschadigde uiteinden, omdat ze op deze manier niet worden blootgesteld aan directe hoge temperaturen. Het resultaat is een natuurlijk, beachy krul! Een geweldige krultang zonder klem is de Remington Krultang Pearl Pro Curl

Wafel krultang

Met een wafeltang krul je je haar door deze tussen 2 platen samen te persen. De krultang bestaat uit kleine ribbels of uit buizen met verschillende diameter. Dankzij deze ribbels maak je de prachtige wafelkrullen. De Wafeltang is erg makkelijk in gebruik. Creëer prachtige wafelkrullen met de BaByliss PRO wafeltang.

Spiraal krultang

De Spiraal Krultang is te herkennen aan de haargeleider rondom de buis. Door deze geleider krul je elke haarlok altijd precies in dezelfde vorm. Dat betekent dat je niet veel variatie kunt aanbrengen, maar wel kunt genieten van een gemakkelijke bediening van het de tang. Het resultaat is altijd een spiraalkrul. Ben je op zoek naar dit type krul? Dan is de Kemei keramische spiraal 2 in 1 krultang  wellicht wat voor jou!

Kegelvormige krultang

Met een bredere basis en een smaller uiteinde creëren kegelvormige krultangen natuurlijk ogende golven die losser zijn bij de wortel en dichter bij de uiteinden. Met dit type krultang maak je prachtige, grove, losse krullen. Een fijne kegelvormige krultang is de Remington Keratin Protect Krultang.

Krultang met meerdere krulijzers

Er bestaan ook krultangen met meerdere krulijzers die je er los op kunt zetten. Perfect als je elke dag voor een andere look wilt gaan! Een geweldige krultang  met meerdere ijzers is de Carmen Krultang 3-in1.

Automatische krultang

Deze bijzondere Krultang is anders dan alle andere krultangen. De automatische krultang bevat geen staaf of buis, maar juist een kamer waar je haar wordt omgetoverd to krullen. Binnen deze kamer wordt met warmte en/of stoom een gladde, gepolijste krul gevormd. Deze krultang is erg makkelijk in gebruik wanneer je eenmaal weet hoe deze werkt. Een van de beste (al dan niet de beste) automatische krultang is de BaByliss PRO MiraCurl SteamTech. 

Golven krultang

Met een golven krultang maak je, door middel van de cilindervormige platen, natuurlijk golvend haar.  Met de krultang BaByliss Easy Waves maak je zelf binnen no time prachtige golven krullen!

Maat van de krultang

De maat bepaald hoe groot of klein de krullen worden. Het is heel makkelijk: hoe dikker de krultang, hoe groter je krullen worden en hoe smaller de krultang, hoe kleiner je krullen worden. 

Krultang kleine krullen

Wil je graag hele kleine krullen maken dan is de Carmen Chopstick Curler CT4620 een uitstekende keuze. Deze extra dunne krultang geeft een natuurlijk resultaat. Met deze klemloze krultang creëer je een prachtige volle bos krullen! Je haren zullen dagenlang uitstekend in vorm blijven. Het krulgedeelte van de Carmen krultang is voorzien van een keramische coating, die je haar beschermt tegen hitte.

Krultang dikke krullen

Wil je graag grove krullen maken? Dan wordt een dikkere krultang aangeraden. De Remington Pearl Pro Curl CI9532 is een goede keuze voor grove, losse krullen. Deze krultang van remington is geschikt voor elk haartype. Stel de temperatuur af op jouw haartype, van 130ºC tot 210ºC, en creëer mooie nonchalante krullen. De Pearl coating van de tang zorgt ervoor dat het haar mooi glad wordt en het beter in model blijft zitten.

Temperatuur

Warmte is cruciaal om ervoor te zorgen dat je krul goed blijft zitten, maar het is belangrijk om te letten op het juiste evenwicht om te voorkomen dat je haar beschadigd. Dun of beschadigd haar heeft minder warmte nodig, terwijl dikke haartypes het zich kunnen veroorloven om een hogere temperatuur te gebruiken. Wat je haartype ook is, overschrijd nooit de 230 graden en breng altijd van tevoren een heat protection spray aan. In dit artikel lees je waarom het gebruik van een heat protection spray zo belangrijk is en wat het precies doet voor je haar.

 • Fijn of beschadigd haar: gebruik nooit een warmte-instelling hoger dan 150 graden als je dun of beschadigd haar hebt, aangezien deze haartypes vatbaar zijn voor hitteschade.
 • Gezond of halfdik haar: als je haar medium dik is, kies dan voor een krultang die varieert in temperaturen van 150 tot 195 graden.
 • Grof, krullend of dik haar: dik haar kan wegkomen met krultangen met hogere temperaturen van 195 tot 230 graden.

Tips voor het krullen van je haar

– Gebruik heat protection spray. Zorg ervoor dat je altijd heat protection spray gebruikt voordat je jouw krultang gebruikt. Dit voorkomt dat je haar gaat beschadigen.

–  Heb je weinig tijd? Krul je haar terwijl je en paardenstaart in hebt. Je zult zien dat je dan veel sneller klaar bent. Je kunt ze in een staart laten zitten of los maken voor nonchalante lossere krullen. Je kunt ze achteraf hier en daar nog wat bij krullen voor het gewenste resultaat.

– Kam je haar na het krullen. Wanneer je na het krullen van je haar, de krullen toch wat too much vindt en liever wat lossere krullen wilt, kam dan voorzichtig je haar. Je kunt dit het beste doen met je vingers of met een grove kam in plaats van met een borstel. Zo voorkom je dat de structuur van je krullen aangetast wordt.

–  Krul van je gezicht af. Op deze manier creëer je meer volume. Wanneer je in de richting van je gezicht draait krijg je juist minder volume.

– Maak je krultang schoon. Het is belangrijk om je krultang altijd schoon te maken na gebruik. Dit kan met een vochtig doekje of een beetje alcohol op een wattenschijfje.

– Was je haar goed, zodat het niet vettig is wanneer je gaat krullen. Zorg er wel voor dat je geen conditioner of haaroliën gebruikt na het wassen, want dit zorgt ervoor dat je haar gladder wordt en hierdoor zullen je krullen eerder uitzakken.

– Gebruik mousse. Maak je haar een beetje stug om ervoor te zorgen dat je krullen langer blijven zitten. Dit kun je doen door voor het krullen wat verstevigende mousse te gebruiken. Droogshampoo werkt hier ook goed voor!

– Gebruik je krultang niet nat of vochtig. Dit zal je haar beschadigen doordat het van binnenuit verbrandt wordt.

– Gebruik haarlak na het krullen zodat je krullen langer blijven zitten. Zorg ervoor dat je niet te veel haarlak gebruikt want dit zorgt er juist voor dat je haar zwaar wordt en eerder gaat uitzakken.

Hoe kies ik de juiste krultang voor mijn haartype?

 
 1. Haartextuur: Dik, fijn, krullend of steil haar heeft verschillende soorten krultangen nodig. Over het algemeen hebben mensen met dik haar een krultang met hogere hitte-instellingen nodig, terwijl mensen met fijn haar een krultang met lagere hitte-instellingen moeten gebruiken om schade te voorkomen.

 2. Krulgrootte: Verschillende krultangen produceren verschillende krulgroottes. Als je strakke krullen wilt, kun je een krultang met een kleinere diameter overwegen, terwijl je voor grotere, lossere krullen een krultang met een grotere diameter kunt gebruiken.

 3. Haarlengte: De lengte van je haar speelt ook een rol bij het kiezen van een krultang. Voor kort haar kun je het beste een krultang met een kleinere diameter gebruiken, terwijl je voor langer haar een grotere diameter kunt overwegen.

 4. Hitte-instellingen: Zorg ervoor dat de krultang die je kiest verschillende hitte-instellingen heeft, zodat je de temperatuur kunt aanpassen aan de behoeften van je haartype. Voor fijn haar is het belangrijk om een krultang te kiezen met lagere hitte-instellingen om schade te voorkomen.

 5. Materiaal van de krultang: Krultangen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals keramiek, toermalijn en titanium. Keramische en toermalijn krultangen verdelen de warmte gelijkmatig en helpen om de haarschubben te sluiten, terwijl titanium krultangen sneller opwarmen en langere warmte vasthouden. Kies een materiaal dat past bij je haartype en stylingbehoeften.

 6. Extra functies: Sommige krultangen hebben extra functies zoals automatische uitschakeling, temperatuurregeling of een draaibaar snoer. Overweeg welke functies voor jou handig zijn.

Het is altijd raadzaam om de instructies en aanbevelingen van de fabrikant te raadplegen bij het kiezen van een krultang. Daarnaast kun je ook reviews en ervaringen van andere gebruikers raadplegen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Wat is het verschil tussen een krultang met een cilinder en een kegelvormige krultang?

 
 1. Cilindervormige krultang: Een krultang met een cilindervormige verwarmde cilinder heeft een gelijkmatige diameter over de gehele lengte van de tang. Dit betekent dat de krullen die je met deze tang maakt een uniforme grootte en vorm hebben. Cilindervormige krultangen zijn geschikt voor het creëren van klassieke krullen of gedefinieerde golven.

 2. Kegelvormige krultang: Een kegelvormige krultang heeft een taps toelopende vorm, waarbij de diameter aan de basis breder is en naar de punt smaller wordt. Met een kegelvormige krultang kun je verschillende krulgroottes creëren, variërend van strakke krullen aan de basis tot losse golven aan de punt. Deze tang is veelzijdig en geeft een meer natuurlijke uitstraling aan de krullen.

Het belangrijkste verschil tussen een cilindervormige en kegelvormige krultang is dus de vorm van het verwarmde oppervlak. De keuze tussen beide hangt af van de gewenste krulstijl en het gewenste resultaat. Cilindervormige krultangen zijn ideaal als je consistente en gelijkmatige krullen wilt, terwijl kegelvormige krultangen meer flexibiliteit bieden om verschillende krulgroottes te creëren.

Wat is de beste krultang voor kort haar?

 
 1. Diameter van de krultang: Voor kort haar is het vaak het beste om een krultang te kiezen met een kleinere diameter. Een krultang met een diameter van 1,3 cm tot 2,5 cm is ideaal, omdat het gemakkelijker is om kort haar rond een kleinere krultang te wikkelen en compacte krullen te creëren.

 2. Hitte-instellingen: Kies een krultang met instelbare hitte-instellingen, zodat je de temperatuur kunt aanpassen aan de behoeften van jouw haartype. Voor kort haar is het meestal voldoende om lagere hitte-instellingen te gebruiken om schade te voorkomen.

 3. Materiaal van de krultang: Keramische of toermalijn krultangen zijn goede keuzes voor kort haar, omdat ze de warmte gelijkmatig verdelen en helpen om de haarschubben te sluiten. Dit resulteert in gladdere en glanzendere krullen.

 4. Extra functies: Sommige krultangen hebben extra functies zoals een snelle opwarmtijd, een compact formaat of een automatische uitschakeling. Deze kunnen handig zijn bij het stylen van kort haar.

Welke krultang is het beste voor lang haar?

 
 1. Diameter van de krultang: Voor lang haar kun je het beste een krultang met een grotere diameter gebruiken, omdat dit helpt om grotere, lossere krullen of golvende stijlen te creëren. Een krultang met een diameter van 2,5 cm tot 5 cm is ideaal voor lang haar, afhankelijk van het gewenste resultaat.

 2. Hitte-instellingen: Lang haar kan over het algemeen beter hogere hitte verdragen, maar het is nog steeds belangrijk om voorzichtig te zijn en de juiste temperatuur voor je haartype te kiezen. Kies een krultang met instelbare hitte-instellingen, zodat je de temperatuur kunt aanpassen aan jouw behoeften.

 3. Materiaal van de krultang: Keramische, toermalijn of titanium krultangen zijn geschikt voor lang haar. Deze materialen zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en helpen om pluizen te verminderen, waardoor je gladde en glanzende krullen kunt creëren.

 4. Extra functies: Voor lang haar kunnen extra functies zoals een lang snoer, een snelle opwarmtijd en een automatische uitschakeling handig zijn.

Conclusie

Er zijn veel verschillende soorten krultangen. Ze variëreren in vorm, grootte en materiaal. Welke krultang het beste bij jouw past ligt aan je haartype en aan wat voor soort krullen je wilt creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos!

1 thought on “Ontdek alle verschillende soorten krultangen!”

 1. Ik ben obsessed met de wafel krultang!! Ik wil ook graag een andere soort proberen, bedankt voor alle info!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *